Találatok a következő kifejezésre: Mit csinaljak, a parom azt (174 db)

Mit csináljak? A páromnak az első házasságából van egy nagy lánya és velünk él.19 éves

látszólag elfogadott, , jóban is vagyunk, , ha itthon van az apja. Ha nincs kifordul önmagából, nem csinál semmit, ha én kitakaritok szét pakol (van 2 éves kislányunk) Vele is csúnyán viselkedik és hiába kiabálok vele, hiába szólok az apjának nem nagyon hisz nekem, mert ugye mikor itthon van akkor minden ok! Tanácstalan vagyok, de ezt nem sokáig birom igy

Legjobb válasz: rejtett kamera több héten át, aztán párod elõtt lejátszani milyen az õ "kislánya"

Telóddal felveszed képpel, vagy csak hanggal mennyire szociális a nagylány
rejtett kamera több héten át, aztán párod elõtt lejátszani milyen az õ "kislánya"
19 éves felnött nõ ha szemétkedik te is fogod a cucait és kivágod az ablakon, ebben a korban hid el fel tudja fogni hogy nem viselkedhet hisztérikézó tinike módjára kb egy 13 éves szintje ez a viselkedés, ha a szülei nem hajlandók nevelni ted meg te mert egy 19 éves nõtõl ez szánalmas.
Már nagykoru menjen a lany ahova akar dobjatok ki
kész vágd be a hisztit, párodnak elmondod milyen a lánya és ezentúl a lány takarít hisz 19 éves vegye ki a részét a munkában ha meg rendetlenség lesz az már az õ sara de a párod sem kedves, hogy tudja mit tett a lány az anyjával , de azért neked már nem hisz:S
A kérdező hozzászólása: próbáltam beszélni vele, mindig az a válasz hogy én elvettem tõlle az apját szültem neki egy gyereket, hogy vele ne foglalkozzon ( jelzem nem én szedtem szét õket, 3 éve elvált ember volt mikor megismertem) az édesanyjáról ugyanez a véleménye! a szétpakolást azért csinálja hogy azt lássa az apja h én nem csinálok egésznap semmit! Ugyhogy egynap 4-5 alkalommal takaritok utána!
Lerakod a sarokba a mobiltelefonodat videóra állítva, aztán vársz amíg rákezd a hisztire. Nem vagyok az ilyen alattomos megoldások híve, de ha valakivel nem lehet beszélni, akkor nem... Más kérdés, hogy a "hiába kiabálok vele vagy szólok az apjának" nem a legjobb megoldás 2 felnõtt nõ között, talán normálisan kellene vele beszélni elõbb, hogy mi a problémája, nem ordibálni vele, hogy ne dobálja már szét a zsuzsika játékait.
Fordítva szokott ilyen történni, a mostoha gyötri olyankor a gyereket, és nem a gyerek a mostohát.
A kérdező hozzászólása: Azért nem az édesanyjával él, mert nem birt vele, úgy volt vele majd az apja megneveli..., meg a leányzó szét akarta szedni a mostani férjétõl sms irogatás stb stb... ! Igen, tudom, hogy általában forditva szokott lenni, de elhihetitek minden szó igaz amit leirtam sõt mikor ideköltözött nagyon örültem neki, gondoltam lehetnénk , , barátnõk is, ,
Mért nem az anyjával él?
Vagy meg tudod beszélni a pároddal a helyzetet, vagy próbálj meg némi videót csinálni amikor nem "aranyos".
Miket mondasz neki, mielõtt elkezd szerinted helytelenül viselkedni? Egyébként vedd fel telefonnal amiket mond, de azt is amit te elõtte mondasz neki.
Gondolom te meg a férjed saját lakásban éltek(közös lakásban), ha igen és TE/TI etetitek akkor azt kell csinálni amit ti mondok!pl takarításból vegyek ki a részét! 19 évesen ahogy leírtad úgy viselkedik mint egy kis hülye tinip...a
FÜRGYÉLE!
sztem fektesd a témát, majd elmondja ha megoldotta magában a dolgot.
Fiú vagy vagy lány? Nem mindegy. Mert ha lány vagy, akkor a pasid bu*zi, ha fiú vagy, annak meg akkor ezer oka lehet, a nõket nehéz megérteni.
Szia! Tényleg fontos, hogy férfi vagy, vagy nõ.
Szerintem meg probald megbeszelni vele! Mondd neki, hogy barmi is all a hatterben, elotted nem kell zavarban lennie, nyugodtan lehet veled oszinte, hiszen az lenne a parkapcsolat lenyege, hogy barmilyen problema merul fel, azt megprobaljatok oszinten megbeszelni es kozosen megoldani! Neki sem erdeke, hogy emiatt esetleg elromoljon a kapcsolatotok, vagy ha valami egeszsegugyi gond van, fontos lenne, hogy foglalkozzon vele es ne dugja homokba a fejet.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Fiú vagyok, többször próbáltam már megbeszélni vele, de mindig sikertelenül.De probálkozom.Lehet hogy csak simán nem kívánja többször a szexet, de nekem kevés, hogy 1-2 hét alatt 1 alkalom =( 4/5 kommentelõ:nekem a mindennapjaimhoz hozzá tartozik a tisztálkodás, valószinû hogy neked nem, ugyhogy kimélj meg a hülyeségeidtõl
Olyankor is puszilgatod, öleled és szépeket mondasz, amikor "nincs következménye", tehát nem KELL utána szexelni? Nincs valami bevett "na ez 100% szexet jelent" mozdulatsor, bármi, ami feszélyezheti? A légkör nyugodt, apu-anyu nincs ott? (Bocsi nem tudom hány évesek vagytok) Rengeteg oka lehet, ha nem akar valaki szeretkezni, de azt tudnod kell, hogy a másik fél is szenved ám ilyenkor. Bûntudata van, hogy nem elégíti ki a másikat, szorong, hogy elidegeníti a másikat, utálja magát, amiért még erre sem jó stb. Tudom, mert én is ilyen vagyok. Kéthetente úgy kényszerítem magam, hogy lefeküdjek a férjemmel. Nem egy jó érzés, hidd el. 24/N
A kérdező hozzászólása: Ez minden megvan, nem csak akkor kedveskedek neki amikor szexelni akarok.Én õt akkor is imádom ha nincs szex. Én 26 éves fiú vagyok, õ pedig 20 éves lány.
7-es vagyok Az még fontos, hogy egy nõ akkor kívánja a szexet, ha kívánja saját magát. Ez most így elég furán hangzik, de aki nem tartja magát szexinek, vonzónak, az nem igazán tud mit kezdeni a másik közeledésével. Nem hízott mostanában a barátnõd, vagy nem volt valami orvos beavatkozás, egyéb nemtudom? Tett rá valaki a kinézetére vonatkozó megjegyzést? Ezek pici buta dolgok férfiaknak, de egy nõnek nagyon fájhat.

Mit csináljak a párommal? Már egyre feledékenyebb és hanyag. Néha az az érzésem baj van az "agyával".

Teljesen ki vagyok akadva. Nem elég hogy mindent bele kell rágni a szájába mint egy óvodásnak,de amit ezerszer elmondok neki azt is elfelejti. Ma például elvitte mind a két lakáskulcsot a munkába,így egész nap ki sem tudok mozdulni a babámmal. Pedig már ny?g?s,menne a leveg?re. Tegnap este mondtam neki valamit hogy intézze már el,de azt is elfelejtette. Arra kértem hogy fénymásoltasson már le egy papírt a munkahelyén,de azt is itthon hagyta reggel. Pedig holnapra kellene,és most én sem tudom elintézni,mert ugye ki sem tudok menni. Akármit mondok neki mindenre az a válasza hogy "mindjárt",aztán persze legtöbbször feledésbe merül. Mikor felhívtam hogy mit csinált,? borzasztó viccesnek találta. A gond az hogy ezek már nem az els? esetek,és nekem ez már nem olyan vicces.

Legjobb válasz: Szerintem írd le neki. Tudod, akinek nincs esze, legyen notesze. Én is mindent elfelejtek, ami nincs felírva valahova.

Szerintem írd le neki. Tudod, akinek nincs esze, legyen notesze. Én is mindent elfelejtek, ami nincs felírva valahova.
A kérdező hozzászólása: Volt már hogy felírtam neki, de miután elrakta a papírt azt is elfelejtette hogy nála van. Egyébként mostanában elég sok teher és gond van rajtunk, de én is ugyan úgy benne vagyok. Kicsit már sok nekem hogy minden inkább az én nyakamba szakad, és hogy mindenen én "gondolkozzak".
Igen, ez ismerõs, mindennek nekem kell eszembe jutnia. Egyébként akár azt is megcsinálhatod, hogy felhívod nap közben, akár többször is. "Ugye nem felejtetted el, hogy..." Ez egy ideig fárasztó, de egy idõ után talán már csak a telefon csörgésére eszébe jut, hogy biztosan Te hívod, hogy megkérdezd, hogy nem felejtette-e el. Aztán lehet, hogy már a telefon se fog kelleni késõbb. Nem tudom, mûködik-e, de talán megér egy próbát.
A kérdező hozzászólása: Este mondtam neki hogy rakja el a papírt mert itthon fogja hagyni, és õ fel volt háborodva hogy ne nézzem már hülyének majd reggel elrakja. Mi lett a vége?! Itthon maradt! A baba még kicsike, és elég sokat fenn vagyok vele éjszaka. Így általában reggel alszom mikor õ indul munkába. Telefonon pedig napjába többször felhívom, de az is csak addig tart szerintem még elmondom neki.
Szerintem egy férfi agya "fizikailag" nem képes arra, mint egy nõé. Õ sosem fog egyszerre mindenre figyelni és mindent észben tartani. Ez a te dolgod, mert te vagy rá képes. Ezt vagy elfogadod, vagy nyûglõdhetsz az ellen, amin nem lehet változtatni. Velünk is elõfordult már, hogy elvitte mindkét lakáskulcsot, azóta minden este szólok, hogy az enyémet tegye ki, az övét pedig tegye a zárba, így tuti nem téveszti el. Ha azt akarod valamit vigyen el reggel, azt tedd este a táskájába, mert egy fáradt férfi még feledékenyebb, és nem ezzel fog törõdni, hanem, hogy idõben odaérjen a munkahelyére. Ha valamit kérsz tõle, akkor eleve úgy tálald elé, hogy "na akkor most csináljuk meg". És ha látja, hogy te is csinálod, akkor fel fog kelni és oda fog menni... aztán ott hagyod a feladattal. Kb úgy kell bánni ilyen szitukban egy férfival, mint egy gyerekkel. És szerintem jobb, ha minél hamarabb elfogadod, hogy 2 gyereked van. ;) Ha meg sok rajtatok a stressz, akkor mindez még érthetõvé is teszi, hogy miért "hanyagabb", mint ezelõtt... a stressz nagyon le tudja gyûrni a férfiakat. Inkább támogasd, ne piszkáld... Épp elég nehéz neki azzal megküzdenie, hogy az õ vállán van a teher, hogy eltartson téged és a babát, és vigyázzon rátok. Plusz a veled való kapcsolata sem olyan, mint a baba elõtt... nehéz dolgok ezek. Szóval szerintem légy megértõ, és akkor veled is megértõ lesz.
Párom egy korábbi autóbaleset miatt (két hét kóma) szintén feledékenyebb az átlagnál. Én azt szoktam csinálni, hogy felhívom napközben, ha olyas valamirõl van szó, amit nem szabad elfelejtenie :) De csak pont elõtte :) Tehát pl a papíros dolognál, este rászólok, h tegye a táskájába, reggel indulás elõtt a kezébe nyomom, vagy ha esteleg hoznia kell vmit a botlból, akkor kiszámolom h mikor indul el a munkahelyrõl és csak akkor hívom :) Ez eddig bevált :) De szerencsére õ tudja magáról, h feledékeny és emiatt nem is sértõdik meg ha rászólok :)
Nahát! azt hittem, ez csak nálunk van így. Azt is elfelejti, mit hová tesz, és rajtam keresi. Borzasztó. Akkor szokott lenni ilyen, ha valakinek sok gondja van, ezerfelé "szakad". Sajnos, semmit nem lehet tenni, tényleg talán a felírás, és telefonálgatás. Zsebkendõre csomó? :)


Mit csináljak a pár napos deguval, ha az anya már nem viseli gondját, és nem akarom, hogy meghaljon, mint 3 kistesója? Egyáltalán mikor esznek már rendes kaját?

Az egyik degum hétf?n este megszülte a picikéit. A mai napig nem is volt probléma velük, de reggel meghalt az egyik. Mire hazajöttem a suliból még kett? meghalt. Egy még él, de az anyuka folyton ellöki, rátapos, stb. Etetni már tudom a picit, de ez nem mehet így a végtelenségig...

Legjobb válasz: Hát ha 2 óeánként etetni fogod, akkor van esélye, de akkor vedd el az anyától, nehogy eltapossa. De a pici etetõjébe majd egy kis tálkába rakhatsz tejet, vagy vízet, 1-2 hét után lehet elkezdi majd magától iszogatni. Velünk is sajnos ez történt, de nálunk 12 pici született illetve csak 11, mer a 12. nem tudott kijönni, és bennmaradt az anyjába, és elpusztult mindkettõ, sajnos a picik elpusztultak, vagy megöltük õket :( (ne haragudjatok) de 1-et megtartottunk, és azzal a picivel anygon megküzdöttünk, szemcseppentõvel etettük, és hál ég túlélte, szoval eséleyed van há, ha maximum 2 óránként eteted.

Hát ha 2 óeánként etetni fogod, akkor van esélye, de akkor vedd el az anyától, nehogy eltapossa. De a pici etetõjébe majd egy kis tálkába rakhatsz tejet, vagy vízet, 1-2 hét után lehet elkezdi majd magától iszogatni. Velünk is sajnos ez történt, de nálunk 12 pici született illetve csak 11, mer a 12. nem tudott kijönni, és bennmaradt az anyjába, és elpusztult mindkettõ, sajnos a picik elpusztultak, vagy megöltük õket :( (ne haragudjatok) de 1-et megtartottunk, és azzal a picivel anygon megküzdöttünk, szemcseppentõvel etettük, és hál ég túlélte, szoval eséleyed van há, ha maximum 2 óránként eteted.
nem a végtelenségig, csak pár hétig.
A kérdező hozzászólása: Mennyi esélye van így az életben maradásra?
A kérdező hozzászólása: Köszi! De mit csináljak vele, amíg suliban vok? (Ami persze változó ideig tart...) Magammal nem vihetem, m megfagyna akármennyire és akármibe bebugyolálom... Bár Bóly-Pécs annyira nem nagy táv, de azért... Nem kockáztatnám ezt meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, de sajnos az utolsó pici is meghalt. Valószínûleg nem voltak egészségesek. Lehet, h amikor takarítottam a ketrecet, a szobában ahova beraktam õket, meghûltek.
Szerintem kérj segítséget állatorvostól, õ biztosan tudja, mit lehet tenni, hogy a kicsi életben maradjon!!

Mit csináljak a párommal, hogy összejöjjön a baba? Mindig időbe kiveszi és nem bírom rávenni, hogy belém élvezzen el, hogy baba legyen. Tudom így is van rá esély, de az olyan csekély.

Nem tudok rajta kiigazodni. Mikor késett félt, mikor megjött szomorú lett. Ha becsúszik akkor örül ,de az ,hogy élesbe menyjen abba meg nincs benne.

Legjobb válasz: Ne haragudj, de õ is tud a gyermekvállalással kapcsolatos terveidrõl? Mert ezek alapján nekem úgy tûnik, h kényelmes, hogy nem kell védekezni, de gyereket nem nagyon akar. Szerintem ezt gondoljátok át, beszéljétek meg, mert lehet, h más- más terveitek vannak.

Ne haragudj, de õ is tud a gyermekvállalással kapcsolatos terveidrõl? Mert ezek alapján nekem úgy tûnik, h kényelmes, hogy nem kell védekezni, de gyereket nem nagyon akar. Szerintem ezt gondoljátok át, beszéljétek meg, mert lehet, h más- más terveitek vannak.
elvileg így is 25% esélyed van (nem tudom mennyire igaz ez )
Nekem inkább úgy tûnik, hogy kettõsség lehet benne, akarna is meg nem is, nem tudja eldönteni hogy mi legyen.Ha az égbõl csak odapottyanna akkor örülne, de ha már direktbe menne a dolog arra akkor már nem, valószinüleg a felelõsség miatt.Sokszor voltam én is igy dolgokkal, és én is a sorsra és a véletlenre biztam, mivel én sem tudtam egyik vagy másik oldalon elkötelezni magam.persze ezzel a felelõsséget háritja el az ember ez tény, viszont az is, hogy ezek szerint akkor van esély arra, hogy megpuhisd.Vannak cikkek a neten hogy hogyan vegyük rá a párunk finoman a gyerek témára, szerintem olvasgasd el és próbáld ki a taktikákat, de nagyon ne erõltesd, mert ha esetleg tényleg nem akarna akkor és mégis becsúszna, akkor jönne az a tipikus eset hogy aztán a pasi nagy valószinûséggel lelécel, te meg ott maradsz egy gyerekkel egyedül.Jobb ez azért közös beleegyezéssel természetesen. Az én párom is egyébként állandóan azt hangoztatja neki aztán nem kell gyerek, de persze édes kis baba zokniai vannak majd a sajátjának..meg amikor most úgy néz ki hogy esetleg van valami(pontosabban szerintem nem, de szerinte igen) már nevet is adott neki viccbõl, csokit akart neki venni, a neve kezdõbetûjébõl.miután mondtam hogy negativ a teszt azt mondta tök jó, bár kicsit már kezdte megszeretni õt.Nem lehet érteni a pasikat egyébként, játszák a macsót, meg nyiltan nem akarnak felelõsséget vállalni, de van aki tényleg örülne neki..
talán még nem érett rá, lehet, hogy nem kéne erõltetni, hanem még kis idõd adni neki. de nem ismerem a párod, úgyhogy nem akarok beleszólni. beszélgess el vele konkrétan mit szeretne.
Mivel ebböl az derül ki, hogy a barátod NEM AKAR gyereket, ezért jobb, ha nem kisérletezel, mert nagyon szemét dolog teherbe esni a másik akarata ellenére. Ha netán sikerülne, akkor meg valószinüleg rövid idön belül egyedülálló anya leszel.

Párom azzal piszkál, hogy régen miért feküdtem le ezzel meg azzal miért nem voltam kacérkodó, de elérhetetlen ribi, aki mindenkinek húzza az agyát de végül senkinek nem adja oda magát. Mit csináljak? A múltat már nem tudom megváltoztatni.

És külömben is miért olyan jó meg menő az ha valaki húzza a fiúk agyát? Miért nem jó nekik aki ha akar valamit akkor belemegy, ha meg nem akkor egyértelműen ellenáll? Most akkor én nem is vagyok igazi nő, ha nem húzom a férfiak agyát?

Legjobb válasz: Mit csinálj? mondd neki, hogy kussoljon, ennek a kérdésnek utólag semmi értelme. Ilyen hülye kérdéseket meg ne tegyél fel, hogy akkor te nem vagy igazi nõ....

Mit csinálj? mondd neki, hogy kussoljon, ennek a kérdésnek utólag semmi értelme. Ilyen hülye kérdéseket meg ne tegyél fel, hogy akkor te nem vagy igazi nõ....
Rosszul állsz hozzá. A pasid azt szeretné, ha õ lenne az elsõ az életedben. Ha pedig csak meg akart volna dugni korábban, akkor az lett volna a baja, ha csak húzod az agyát.
Megmondod neki, hogy már nem tudsz rajta változtatni, arról nem is beszélve, hogy semmi köze hozzá. Szerintem rosszabb, ha valaki folyton csak húzza mások agyát, hülyíti õket, majd lekoptat mindenkit. Vagy elfogadja ezt és befejezi, vagy elmehet. Nekem volt ilyen barátom, akinek nem tetszett, hogy nem õ volt az elsõ fiú az életemben (hozzáteszem, neki sem én voltam az elsõ lány) és folyton felhántorgatta. Egy idõ után meguntam, bár nem emiatt szakítottunk elsõsorban.
Ez a semmi köze hozzá sok nõ miért mindig ezt mondja?:D De amúgy szerintem csak simán hülye én inkább örülnék, egy idióta de tényleg.
De nõ vagy csak nem annyira izgalmas vagy izgató mint egy olyan csaj aki megteszi. Bár a határ vékony és átcsaphat kegyetlenségbe is ez a fajta játék. Nameg én azt mondom hogy a csaj azzal legyen ilyen akitõl akar is valamit a többivel csak kedves vagy közvetlen, de ne férreérthetõ. Nem tudom h biztos ezt és így adta-e elõ a barátod vagy csak te ragadtál ki egy csökkentett hangerejû lábjegyzetes beszólást valami nagy monológból (amihez a csajoknak hatalmas tehetsége van) vagy tényleg így történt-e de valószerûtlennek és értelmetlennek tûnik ez a felvetés. Szerintem többet foglalkozol vele mint érdemes. 28F
Van, akinek bejönnek ezek a játszmák, van, akinek nem. Nekem egyáltalán nem, én képtelen vagyok megjátszani magam.

A párom azt hiszi, hogy én nem örülnék egy meglepetés lánykérésnek. Mit csináljak?

Bõ 3 éve vagyunk együtt, nem rég költöztünk össze. Most párom testvére fél év után megkérte a barátnõje kezét és mikor a párom errõl beszélt az anyjával, közölte, hogy én biztos nem örülnék egy meglepetés lánykérésnek, mert én nem vagyok olyan típus... Pedig nagyon örülnék neki, és szerintem már eléggé aktuális lenne... Beszéltünk már házasságról, gyerekekrõl, mindketten szeretnénk házasodni, igaz, hogy a családjaink miatt egy kicsit mindketten szeretnék rajta túlesni. Mármint olyan értelemben, hogy pl. az apja alkoholista, az én anyám meg kedélybeteg, szóval fogalmunk sincs, mire számíthatnánk az esküvõn.

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit, ha meg akar kérni, meg fog kérni! Maximum annyit tehettél volna, hogy amikor elmeséli a testvéréék lánykérését, akkor te nagyon örülsz és kifejezed, hogy de jó nekik!

Ne csinálj semmit, ha meg akar kérni, meg fog kérni! Maximum annyit tehettél volna, hogy amikor elmeséli a testvéréék lánykérését, akkor te nagyon örülsz és kifejezed, hogy de jó nekik!
akkor itt az ideje egy beszélgetésnek. Persze ez már nem lesz olyan, amilyet szeretnél, de pl. nálunk ez úgy volt, hogy beszélgettünk róla, mik a terveink hosszú távon, és épp a 2 éves tervekrõl volt szó, mikor egyszerûen közöltem. 2 év múlva már nem szeretnék a barátnõd lenni. Ezzel le is zártuk akkor, meglátjuk. Szóval ha valami ilyesmivel hozakodsz elõ, akkor még lehet a meglepi a lánykérés.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a mi kapcsolatunkban ezt már nem lehetne úgy tálalni, hogy ne legyen sürgetés. Most költöztünk össze, a bátyja most jegyezte el a nõjét, a nyáron 2 barátja is megnõsült... És, hát marhára aktuális lenne, ezt õ is tudja. Ha most elkezdek célozgatni bármilyen formában, az maga a megtestesült sürgetés, a "hol az én gyûrûm?" kategória. Sajnos ezt korábban kellett volna...
Szerintem, mint mindenben, itt is a legjobb egyenesnek lenni. Egyszer, ha olyan a téma, akkor mondd meg, hogy ne vegye sürgetésnek, de majd ha úgy gondolja, hogy megkér, akkor ez legyen meglepetés, mert az milyen jó. Engem pl. a hideg is kiráz az ilyen letérdelõs, kövesgyûrûs lánykérésektõl, szóval már mondtam is a barátomnak, hogy ha majd egyszer meg akarna kérni, akkor ne ilyen legyen.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez az én páromnak is nagy hátránya. :)
fogjátok már fel, hogy a férfiak nem gondolatolvasók...
Nnnnna, ezt már picikét kezded túlagyalni. :D Hozd fel bármilyen alkalomkor, vagy témában, ami eljegyzéssel kapcsolatos és kész. Szõdd bele a beszélgetésbe, hogy neked a meglepetésszerû lánykérések tetszenek. De akár beszélgethettek is még a hosszabb távú terveitekrõl, hogy majd összeházasodtok egyszer, akkor is felhozhatod, hogy szerinted a lánykésér úgy a legszebb, ha meglepetés.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, csak mint romantikus ember, szeretném, ha kitalálná a gondolataimat, szóval nehéz ez így. Mintha tudnám, hogy nem úgy fog alakulni ez az egész, ahogy én szeretném. Bár már többször okozott kellemes meglepetést a párom, szóval hátha... :)
Akkor valószínûleg azért gondolják rólad, hogy nem örülnél a lánykérésnek, mert ilyen "racionálisan" reagáltál mások eljegyzésére. Szerintem nem olyan nagy ügy egyébként az eljegyzés. Ha elterveztétek, hogy ti együtt éltek, együtt szeretnétek házasságot, családot, akkor majd úgyis alakul. Biztos beszélgettek még ilyen témákról, akkor esetleg felhozhatod, hogy te hogyan képzeled el, mit szeretnék, mire vágysz.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy ilyen kamusztorikban nem vagyok valami jó. Ráadásul egyszerre vagyok romantikus és realista, ami egy kicsit ellentmondásos, de pl. tényleg örülnék egy ilyen "közhelyes" meglepetés lánykérésnek, akár étteremben, akár itthon, ha azért kér meg, mert tényleg el akar venni, mondjuk 1 éven belül. Ugyanakkor, ahány ismerõsömet eddig eljegyezték, hiába volt csip-csup, nem a romantikát láttam benne, hanem azt, hogy túl fiatalok, nem is ismerik egymást, a lány terhes lett és azért volt az egész, stb. Pl. az egyik barátnõm félig meddig a vízumért házasodott össze a párjával (ott még lánykérés se volt, csak megbeszélték, hogy ez lesz és kész. Hiába akart a lány kimenni a párja után (aki egyébként kettõs állampolgár, külföldön ismerkedtek meg és távkapcsolatban életek, volt hogy fél évig nem is találkoztak), minden vízumkérelmét visszadobták, csak házasodási szándékkal kapta meg. Ez egy romantikus filmben nagyon jó alapsztori lenne, de én azt látom, hogy mindketten fiatalok, alig töltöttek együtt huzamosan több idõd, nincsenek összecsiszolódva, stb., és én ilyen körülmények közt nem mennék férjhez. Szóval a párom szerintem nincs is tisztában azzal, hogy én szeretem a romantikus dolgokat, mert csak a realista énemet ismeri, hisz az az erõsebb. Szerintem õ úgy képzeli el ezt az egészet, hogy ha megérünk a gyerekvállalásra, akkor ketten elmegyünk, veszünk egy gyûrût, lezavarjuk az esküvõt és kész. Mintha azt feltételezné rólam, hogy egyáltalán nem akarok jegyben járni, mert szerintem az hülyeség.
Egyáltalán nem nagy köztük a korkülönbség. Régen ez volt a normálisabb: amikor a férfi már megállapodott, akkor házasodott. :-) Az a lényeg, hogy õk szeressék egymást, nem az, hogy kívülrõl, mások mit feltételeznek róluk. Azt sem hiszem el, hogy nem komoly, hiszen akkor miért kérte volna meg a kezét, csak lehet, hogy még a lánynak tanulnia kell, és azt meg akarják várni. A látszat néha csal. Lehet, hogy az õ kapcsolatuk a komolyabb és tartósabb...
Szerintem nem annyira rossz dolog az, hogy abban állapodtatok meg, hogy akkor kér meg, ha tényleg el is akar venni. Gondolom, akkor majd meg is fog kérni. Én pl. tényleg nem rajongok a meglepetés lánykérésért, mégis megkérte a kezem a férjem, csak nem meglepiként, hanem közös megbeszélés alapján (hiába, nekem az eljegyzés, a házasság mindig sokkal inkább komoly, közös döntésnek számított, mint romantikus gesztusnak, habár egyáltalán nem vagyok a romantika ellen). De ha neked fontos, hogy meglepetés lánykérés legyen, akkor egyszer valahogy, ügyesen, véletlenszerûen tereld a témát egy régi ismerõsödre, akinek annak idején meglepetésként kérték meg a kezét és áradozz kicsit, hogy ez milyen szép is lehetett, milyen jó neki. Ha nincs ilyen és ennyi füllentés nem fér bele, akkor akár egy romantikus filmet is megnézhettek együtt, amiben hasonló szerepel és az is jó alkalom, hogy szóba hozd, hogy ez neked mennyire tetszik. Legyél kreatív! :)
A kérdező hozzászólása: Nehéz lett volna, mert senki se örült neki a családból. Még a párom se. A testvére 35 éves, a lány meg 19.
A kérdező hozzászólása: Errõl már beszéltünk. Nálunk 1, max 2 éves terven belül van a házasság és a gyerekgyártás megkezdése (tehát maga a próbálkozás elkezdése). Ezt a párom is tudja, teljesen egyetért vele.

Mit csinaljak, ha a parom azt mondja h szeret, de nem tudja megadni ami nekem kell?

Regota egyutt vagyunk, tudom h szeret, es en is ot,mert sokszor feltekeny is.De azt mondja, h o most olyan idoszakaban van, amikor ugy erzi meg nem tudna nekem megadni azt a melegseget meg mindent, amire szuksegem lenne.O 20. Latom rajta h probalja,de nem megy.Erdemes h vele uljek? Tenyleg szeretjuk egymast, de idovel beerne az esze? Mar akartam szakitani, de szeret es o nem akar...es ugy igazan en se! Ezen at fog esni?

Legjobb válasz: Hm, hasonló problémával küzdöttünk mi is. A párom azt mondta, hogy õ most nem tud velem annyit törõdni, nem tudja megadni, azt amit szeretnék, és hogy nem tud boldoggá tenni. (Egyetemre jár és mellette dolgozik, mellesleg meg a diplomamunkáját írja.) Ekkor azt mondtam neki: "Kicsim, majd túlleszünk rajta, én mindig itt leszek Neked". És valóban, egyszerûen hihetetlenül boldog vagyok most vele! Szerintem, ha kitartotok egymás mellett, és átestek ezen a nehéz idõszakon, akkor minden jóra fordulhat! :) Sok sikert Nektek!

Hm, hasonló problémával küzdöttünk mi is. A párom azt mondta, hogy õ most nem tud velem annyit törõdni, nem tudja megadni, azt amit szeretnék, és hogy nem tud boldoggá tenni. (Egyetemre jár és mellette dolgozik, mellesleg meg a diplomamunkáját írja.) Ekkor azt mondtam neki: "Kicsim, majd túlleszünk rajta, én mindig itt leszek Neked". És valóban, egyszerûen hihetetlenül boldog vagyok most vele! Szerintem, ha kitartotok egymás mellett, és átestek ezen a nehéz idõszakon, akkor minden jóra fordulhat! :) Sok sikert Nektek!
Ha jóó együtt , akkor mindenképpen :)
A kérdező hozzászólása: De kb mennyi ido kell h egy ilyensmin atessen? Mert a baratom is egyetemen van, de mar egy par honapja neki ez be van allva, es kezd nagyon elmenni a turelmem. Fiatal vagyok, es ha nem valtozik, nem varhatom amig elhalasztom legszebb eveim, mert o nem hajlando kimutatni...meddig tart az ilyen ido??
Nálunk kb. két hónap volt. (elsõ válaszadó)
Ha a szerelmed és a kettõtök boldogsága helyett téged a fiatalságod izgat.. Akkor szeretnéd igazán, ha a vele töltött idõszak lenne a "legszebb éveid"..
A kérdező hozzászólása: pont azt szeretném..nagyonis! De nála már majdnem egy fél éve megy ez, es fiatal és az az érzésem, h fel kell nöjjön, h maturálodjon, és félek, h azt ö nem várná ki h mellette legyek, sokat harcoltam ezért a kapcsolatért, és szeretném h végre ö is ezt megtegye..
1. gondold át, mi kell neked? reális-e a dolog? képes-e az illetõ srác ezekhez az igényekhez alkalmazkodni? 2. alkalmazkodj te is! mivel egy párkapcsolat ebbõl áll :) és idõvel õ is fog. 3. ha mégsem megy az elfogadás, és ez csak rosszabb lesz, akkor nincs más hátra. :(

Mit csináljak a lányommal ha reggel egyáltalán nem akar enni, tízórai max egy joghurt, vagy az sem, ebéd pár falat, és estére jön rá hogy milyen éhes? Akkor meg tömi magát!

Ennek meg az a vége hogy éjjel nem alszik,csak nyűglődik,forgolódik,bántják a szelek! Nem alszik rendesen,2óránként kell,persze e miatt napközben tiszta hiszti. Esküszöm mindent elkövetek hogy egyen rendesen,de nem jutok sehova! Hiába készítem neki oda az ételt,erőszakkal nem nyomhatom le a torkán. Adjatok tanácsot,mert ez a helyzet kiborító! Én is kivagyok a fáradságtól. Mit csináljak vele? Kötözzem meg,és tömjem meg mint a libát?!

Legjobb válasz: Mi nemrég éltünk túl egy hasonló idõszakot. A 2 éves fiam csak ímmel-ámmal evett egész nap, aztán jól bevacsorázott, majd fél 9-kor (fürdés és tejivás után) közölte hogy 'Hamma'. Elsõ pár nap még kapott 2-3 szem kekszet, és észrevettem, hogy szép lassan sportot ûz belõle! Volt, hogy fél 8-kor álltunk fel a vacsoraasztaltól, direkt szóltam neki, hogy csak fürdés elõtt kap enni, utána csak inni, és mégis, kezdte a mûsort fél 9-kor. 1-2-szer irtó dühös lettem, volt hogy tényleg csak tejet, tejitalt vagy teát kapott fürdés után, és bizony reggelre korgott a gyomra. Nem sírt, mert érezte rajtam az elszántságot, és ma már nem is kér csak inni fürdés után. Kb. 2 hétig tartott a kínlódás.

Mi nemrég éltünk túl egy hasonló idõszakot. A 2 éves fiam csak ímmel-ámmal evett egész nap, aztán jól bevacsorázott, majd fél 9-kor (fürdés és tejivás után) közölte hogy 'Hamma'. Elsõ pár nap még kapott 2-3 szem kekszet, és észrevettem, hogy szép lassan sportot ûz belõle! Volt, hogy fél 8-kor álltunk fel a vacsoraasztaltól, direkt szóltam neki, hogy csak fürdés elõtt kap enni, utána csak inni, és mégis, kezdte a mûsort fél 9-kor. 1-2-szer irtó dühös lettem, volt hogy tényleg csak tejet, tejitalt vagy teát kapott fürdés után, és bizony reggelre korgott a gyomra. Nem sírt, mert érezte rajtam az elszántságot, és ma már nem is kér csak inni fürdés után. Kb. 2 hétig tartott a kínlódás.
A kérdező hozzászólása: Nálunk az is probléma hogy minden nap este 8ra ér haza az apja a melóból, és vele eszik. Lefekvéskor megiszik 2dl tejet még, és nagyon sokszor van hogy hajnalban is kéri, nem is egyszer. Próbáltam már hogy nem adtam neki, de akkor felordította hajnalok-hajnalán az egész házat.
És nem tudnád mondjuk fél 6-körül megetetni, hogy apával már csak csipegessen? Akkor elég lenne a tej is neki, szerintem ha kicsit a sarkadra állsz (nem kell sem éheztetni, sem megtömni), biztosan sikerül!
A kérdező hozzászólása: Épp ez a baj hogy sehogyan sem tudom megetetni!!! Az apjának meg külön tetszik hogy milyen jó étvágyú a gyerek, és örül neki hogy vele eszik. Mikor meglátja a kisasszony már viszi a kisszéket és megy hozzá enni! Persze nem haragszom rá, mert 12órázik és csak ilyenkor vannak együtt. Fél 10felé megy aludni a kisasszony.
Azt, hogy ott az ajtó, csövi.
Én azt mondanám, hogy fölösleges ezen problémáznia, mert mostantól látni sem akarom...
Azonnal lapátra tenném.. Mondjuk össze sem jönnék olyannal, aki ilyet mond.. (mert azért valljuk be, aki kicsit is jó emberismerõ, az látja ki milyen dolgokra hajlamos...) Aki ilyet mond az ki akarja csikarni a szakítaást, h ne Nkei kelljen kimondania, vagy jól elvan Veled, de vmi hiányzik, de még meg akar tartani vészhelyzetre... Szóval azonnal szakítanék.. nekem komoly kapcsolatra van szükségem, pont olyanra, amiben a férjemmel élek! :)
elõször megkérdezném mit is jelent az a nyitott kapcsolat, mert láttam már csúf félreértéseket. aztán amikor közli hogy hát hogy õ más nõvel is, akkor a képébe röhögnék, és megkérdezném hogy be akarja-e mutatni akivel megcsalt, vagy csak meg akar csalni, vagy jöjjek rá magamtól? ez után már cska egy kérdésem lenne... mije van még nálam amit vissza akar kapni:)
Egy kapcsolat két emberrõl szól. Ha az egyik mással akar k.rni, akkor ott már nagy gondok vannak és nem érdemes folytatni.
Azt mondanám, hogy van fél órája összecsomagolni, és távozni szépen.
Mivel erre nem vagyok nyitott személy ezért azt mondanám neki, hogy jó éljen nyitott kapcsolatba... csak ne velem! És az lenne az utolsó mondatom hozzá az életben.
Dobd ki! Ha szeretne, nem akarna másokkal szexelni.
hát... attól függ, hogy te mit szeretnél :) Ha komoly a kapcsolatotok, akkor én megmondanám, hogy itt a cuccod, szia! Ha viszont nem olyan komoly, csak pár hónapos/hetes kapcsolat, akkor még bele is mennék, majd meglátnám, milyen a dolog. Ez a szerelem mértékétõl is függ, meg hogy mennyire komoly a dolog.
Aki ilyet mond a párjának, az semmibe veszi az illetõt, leszarja, kihasználja és kidobja, mint egy használt rongyot. Aztán még elvárná, hogy a párja ott legyen neki talonba, amikor õ méltóztatik megbánni/megunni a kalandozásokat... Hát a nagy ló... Dobd ki, amíg még maradt önbecsülésed!
Amelyik kapcsolatba befér egy harmadik ott bukott kapcsolatról beszélünk. Dobd ki mert ha te nem is õ meg fog csalni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!