Találatok a következő kifejezésre: Mit csinálok az OVU (10 db)

Mikor kezdjem az ovu tesztet? Most csinálok először.

Minden tanácsot szívesen fogadok!

Legjobb válasz: A DM-es Corax Be Sure tesztet vettem!

A kérdező hozzászólása: A DM-es Corax Be Sure tesztet vettem!
Számolj elõbb átlagot, ha nem jegyezted fel, mikor hány napos a ciklusod, akkor a 13.napon elkezdheted a tesztelést.
A kérdező hozzászólása: Hogy kell az átlagot számolni? Úgy hogy melyik volt a leghasonlóbb ciklus? Bocsi a buta kérdésért..nem értek hozzá! Még nagyon új vagyok baba projekt terén! Az utcsó 6 hónap ciklusaim hossza: 28, 31, 30, 30, 28, 31! Novemberben hagytam abba a fogamzásgátlót! Köszike a választ!
Én is pont 28 és 31 nap között váltakozom, én ma csináltam elõször, a ciklusom 13. napján vagyok, és pozi lett!!! Szóval elkezdheted a 12. napon nyugodtan.
Összeadod a ciklus hosszait és 6al elosztod, mivel hatot soroltál fel, ebbõl kijön egy szám. Ez az átlaguk, ami nálad szerintem 29nap(29, 67).Az ovulációs napot úgy számold ki, hogy az elõzõ ciklushoz hozzáadod a 29napot, ez a nem várható idõpont.ha elõzõ hónapban elsején volt meg akkor 1+29=30-ára fogod nemvárni.A 30.-ából meg le kell vonni a 14 napot(ez állandó) és akkor volt ovulációs napod!Vezess hõgörbét is, az remekül jelzi. November óta még nem sok idõ telt el, doki mondta, hogy kiürült már a szervezetedbõl?
A kérdező hozzászólása: Nem beszéltünk a dokival november óta, nyáron voltam rákszûrésen és akkor szóba került hogy szeretnénk majd babát, én kérdeztem tõle hogy kell-e várni valamennyi idõt miután abba hagyom a bogyót, és õ azt mondta hogy nem szükséges! Lindynette 20at szedtem! Köszönöm a válaszokat! Szerintem holnap én is elkezdem, plusz a kis mami vitamint is, mert erre is azt mondta hogy elég csak úgy szedni hogy menzi után 2héttel kezdjem és addig míg meg nem jön, vagy pedig ha nem jön, akkor 3hónapig folytatni!
Az, hogy benned van-e még a gyogyi attól is függ, hogy mennyi ideig szedted, de ilyet még nem halottam, hogy nem kéne várni.

Mire véljem ezt? Nagyon nem értem. Túl vagyok a hőm alapján a peteérésen, de akkor miért csinálja ezt az ovu teszt? (képek)

http://kepfeltoltes.hu/view/111024/DSCF3505_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Nem értem mi itt a baj. Jóval ovu után csináltad a tesztet, persze, hogy nem lesz pozitív. Kicsi halvány csík meg normális a ciklus bármely részében.

Nem értem mi itt a baj. Jóval ovu után csináltad a tesztet, persze, hogy nem lesz pozitív. Kicsi halvány csík meg normális a ciklus bármely részében.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem azt vártam, hogy pozitív legyen, de nekem ovu után mindig nagyon halvány szokott lenni a második csík. Itt meg a tegnapinál jóval erõsebb lett. Ezért nem értem, miért nem halványul, ahelyett, hogy erõsödne?
A kérdező hozzászólása: A kérdésem az lenne, hogy miért erõsödik az lh tesztem, ahelyett, hogy halványulna???
Ez azért még nem olyan nagy eltérés. Nekem is volt már ilyen peteérés nélkül. Lehet, hogy a vizeleted volt sûrûbb ( többet ittál, vagy kevesebbet vártál 2 pisilés közt teszt elõtt stb.), bármi lehet az oka. Én még nem használtam jóstesztként, de elvileg terhességet is kimutat ha fokozatosan erõsödik, bár akkor nem így nézne ki, hanem sokkal erõsebb lenne a csík.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, nekem csak azért volt furcsa, mert nekem nem volt még ilyen, jól kivehetõ ovu után a második csík, hanem csak nagyon halványka:)
Mi már több mint 1 éve így csináljuk ( egészségesek vagyunk ), és még mindig nem sikerült. Türelem!!!

Mit csinálok rosszul az OVU teszttel?

Biztosan van peteérésem (többszöri para utáni UH vizsgálatok meger?sítették több ciklusban is), viszont, még soha nem sikerült pozitív OVU tesztet "produkálnom" (max. csak egy nagyon halvány tesztcsík volt látható), ami most már egy kisebb vagyonba kerül, annyit tesztelek. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: szia! Ha a fõvárosban laksz, akkor tudom ajánlani a www.vitani.hu egészségboltot, ahol 25 db. kerül 4000 Ft-ba. Van üzletük is természetesen. vagy a www.babatervezok.otthona.net oldalon tudsz rendelni szintén nagyon olcsón. A tesztet inkább estefelé csináld, mindíg azonos idõben. pl: este 7-kor.

szia! Ha a fõvárosban laksz, akkor tudom ajánlani a http://www.vitani.hu egészségboltot, ahol 25 db. kerül 4000 Ft-ba. Van üzletük is természetesen. vagy a http://www.babatervezok.otthona.net oldalon tudsz rendelni szintén nagyon olcsón. A tesztet inkább estefelé csináld, mindíg azonos idõben. pl: este 7-kor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, megpróbálkozom a rendeléssel, sajna nem a fõvárosban lakom. :-)
Délután szoktad csinálni?Két órával elõtte ne igyál.Nekem a corax ovu teszt vált be, bár kicsit drágább.A babatervezok.otthona.net-rõl is lehet 50 darabost rendelni jóval olcsóbban.

Mit jelent az, ha a ciklusom 31. napján csinált ovu tesztem ilyen?

http://kepfeltoltes.hu/view/101023/ovu_teszt_1._www.kepfelto..

Legjobb válasz: hát + .. de a 31. napon??? hány naposak a ciklusaid? furcsa.

hát + .. de a 31. napon??? hány naposak a ciklusaid? furcsa.
A kérdező hozzászólása: Háááát.....igen, ezt én is furcsálom, azért is kérdezem, hogy mi lehet....
késõit peteérés.. ha szeretnétek babát essetek egymásnak amint lehet.
Ez szerintem corax-os teszt!! Ez nekem folyton pozi volt, tök mindegy, hogy hanyadik napon, reggel vagy este!!! Ha esetlen késik vagy talán nem most várod, akkor szerintem csinálj egy hcg tesztet. Drukkolok, hogy baba legyen, de ez a corax teszt felejtõs...
Az ovu teszt akkor pozitív csak ha legalább olyan sötét vagy sötétebb a tesztvonal mint a kontrollvonal. Az ovu tesztet bármikor csinálod a második vonal megjelenik, csak halványan ahogy neked is. Ha jóstesztnek akarod használni, több napig kellene hogy lásd hogy erõsödik. Nincs ovulációd ez alapján és ha a terhességet szeretnéd megállapítani arra a tuti módszer a terhességi teszt. Az ovu teszt nagyon gyakran téved abban
Ha reggel csináltad, akkor lehet, babás vagy. Ha este, akkor pedig ahogy az elõttem írók már leírták, egyszerûen negatívként értelmezhetõ, azaz nincs most ovulációd. Ami természetes.

Most mikor kezdjem el az ovu tesztet használni? Ez az első hónapom hogy csinálom.

Clostys hónapom volt és már 9 napja meg van voltam dokinál aki azt mondta nem baj. De most nem tudom mikor kezdjem el a tesztet használni? A menzi els? napjától kell számolni? Segítenétek? El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: 1) használati utasításban rendesen le van írva 2) írd meg, hány naposak a ciklusaid, és segítek 3)http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml

1) használati utasításban rendesen le van írva 2) írd meg, hány naposak a ciklusaid, és segítek 3)http://babatervezok.otthona.net/lh-teszt.shtml
Vedd az átlagos ciklushosszt a menzi 1. napjától. Keresd ki a használatin a táblázatban, hogy mikortól kell kezdeni a tesztelést. Pl. 28 naposnál asszem a 12. naptól írja.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. és eddig 27-28 napra jött meg de most ahogy clostyt szedtem 41. 9 napja meg van
Akkor kezdd a 12-tõl és csináld amíg + lesz.
A 9.-ik naptól kell elkezdeni ha 28 naposak a ciklusaid, ez az ovuteszten is rajta van, és nem a 12.-ik naptól kell...
Ezek szerint most 41 naposak a ciklusaid, rendszeresen? Akkor számolj vissza a 41-bõl 18-at, és ott kezdd az ovutesztelést, azaz a 23. ciklusnapon.
A kezemben van a papír, a 12. naptól kell, ahogy írtam is. E szerint 25 naposnál kell a 9. napon kezdeni.

Ovuációs tesztet csinálok 26-28 napos a ciklusom.17-18 cn volt a teszt szerint peteérésem, vagyis 08.31 és 09. 01.27-től minden nap együtt voltam a párommal, bár tegnap mikor már nem volt pozitív az ovu teszt, nem voltunk együtt. Lehetek terhes?

Mekkora az esélyünk hogy a kiskatonák célba értek?

Legjobb válasz: Szerintem igen nagy esély van rá,csak az aranyszabály: ne görcsölj rajta!!!! Próbáld másra terelni a figyelmedet és csak azt veszed észre,hogy nem is jött meg. Szívbõl kívánom,hogy így legyen!

Szerintem igen nagy esély van rá, csak az aranyszabály: ne görcsölj rajta!!!! Próbáld másra terelni a figyelmedet és csak azt veszed észre, hogy nem is jött meg. Szívbõl kívánom, hogy így legyen!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat! :) Bár eléggé fáj a hasam reggeltõl, olyan "rögtön megjön"érzés, pedig még ahhoz is korán lenne mert szept10én kéne jönnie.
A kérdező hozzászólása: van még valakinek megosztani valója? Annyira jó lenne ha mégtöbben megosztanátok a tapasztalaitokat! :)

A mikroszkóp az ovu utántól, vagyis a 16. naptól kezdve folyamatosan páfrányosat mutat. Akár mit csinálok, ott vannak a páfrányok. Különös, nem? Ennyire potens vagyok?

Legjobb válasz: hát mondjuk én személy szerint nemtartom semmire a mikroszkopot mert nekem ne mondja senki hogy hogy a nyál kimutatja a peteérrést

hát mondjuk én személy szerint nemtartom semmire a mikroszkopot mert nekem ne mondja senki hogy hogy a nyál kimutatja a peteérrést
Én sem hiszek benne, cervix soha nem mutatott érést nyál igen, érdekes nem "tûzközelben" kéne több hormonnak lennie? Én hagytam a fenébe...
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ezt tapasztaltam :-)

Akik csinálnak ovu tesztet és van ovus, , fájdalma, , ! Mindig akkor vannak a jelek mikor van a peteérés (az nap) vagy jelenkezhet elötte is?

Legjobb válasz: Nekem mindíg 1 vagy 2 nappal elõtte fájdogál a hasam. Azt hogy 1 vagy 2 nap, az ovuteszttel tudom csak megállapítani.

Nekem mindíg 1 vagy 2 nappal elõtte fájdogál a hasam. Azt hogy 1 vagy 2 nap, az ovuteszttel tudom csak megállapítani.
Nekem is egy két nappal elõtte már jelentkezik. Általában 1-2, max 3 napig van ovufájdalmam. A tojásfehérje nyák nekem jobban kitolódik. Elõtte már jó pár nappal, és utána is fent van még egy ideig. Ebben a hónapban pl. egy hétig volt ilyen nyákom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!