Találatok a következő kifejezésre: Mit csinálnak vizsgálaton (93 db)

A terhesgondozást ki végzi, és hol találom meg a lakhelyemhez tartozót? Meg ott mit csinálnak, vizsgálatokat? Leírnátok, hogy pontosan "mi folyik ott? "

Legjobb válasz: Vannak helyi védõnõi szolgálatok. Ha nem tudod, h hol van, hívd fel az orvosodat, vagy ha nincs akkor a háziorvostól is megkérdezheted. Általában körzetekre, utcákra vannak osztva a városok, és mindegyik csoportnak külön védõnõje van. Falun ugye többnyire egy van. De ha ott elkapsz vkit beszéld meg vele, h kihez kell menned. A védõnõk szokták végezni, van ahol az orvos is jelen van. Vizeletet kell vinni vizsgálatra, súly és vérnyomásmérés, kb. a 20. terhességi héttõl szívhangot is néznek, meg mindenféle teljesen fájdalommentes vizsgálat. Innen küldenek Uh-os vizsgálatokra, vérvételekre. Itt elmondhatod a panaszodat, õk segítenek mindenben. Én személy szerint szeretek járni, épp ma is voltam.

Vannak helyi védõnõi szolgálatok. Ha nem tudod, h hol van, hívd fel az orvosodat, vagy ha nincs akkor a háziorvostól is megkérdezheted. Általában körzetekre, utcákra vannak osztva a városok, és mindegyik csoportnak külön védõnõje van. Falun ugye többnyire egy van. De ha ott elkapsz vkit beszéld meg vele, h kihez kell menned. A védõnõk szokták végezni, van ahol az orvos is jelen van. Vizeletet kell vinni vizsgálatra, súly és vérnyomásmérés, kb. a 20. terhességi héttõl szívhangot is néznek, meg mindenféle teljesen fájdalommentes vizsgálat. Innen küldenek Uh-os vizsgálatokra, vérvételekre. Itt elmondhatod a panaszodat, õk segítenek mindenben. Én személy szerint szeretek járni, épp ma is voltam.
Nálunk nem néznek vizeletet a védõnõk, súly és vérnyomás mérés van minden alkalommal, illetve tõle kapom a beutalót a különbõzõ vizsgálatokra, õ mondja meg mikor hova kell menni. Bár nekem nincs nagy szerencsém a körzeti védõnõmmel, mert bármit kérdezek tõle, nem igen tud válaszolni... De hát nem kívánságmûsor, hozzá tartozok, oda kell menni... :(
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! nem vagyok egyszerû eset, mert nem Pesten van az orvosom, viszont én itt lakom (nemrég költöztem fel, és a dokim nincs messze, és benne bízom...) szóval a védõnõ megkeresése után már simán fog menni...köszi!

Milyen vizsgálatot csinál a védőnő 6 hónapos korban? Ma kaptam egy értesítőt, hogy vigyem be a kicsit vizsgálatra. Ilyenkor mit csinálnak?

Legjobb válasz: nállunk megmérte hosszát, súlyát és kikérdezett hogy mit csinál már a gyerek. semmi extra nem volt.

nállunk megmérte hosszát, súlyát és kikérdezett hogy mit csinál már a gyerek. semmi extra nem volt.
Ilyenkor szokta még elmondani a hozzátáplálás menetét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Akkor nem kell aggódnom, igaz? A hónap elején voltunk védõbe akkor megmérték a súlyunkat, hosszunkat is. (8900g és 70 cm)És ekkor kaptuk bökit is. Most kicsit meglepõdtem, mert mi havonta szoktunk járni védõbe.

Iskolai vizsgálaton miket csinálnak? az orvosnak van "joga" ahhoz, hogy a mellünket megnézze? tüdővizsgálat? Mik jöhetnek szóba?

Legjobb válasz: Iskolai vizsgálaton általánosba nekünk az volt, hogy ráállítottak a mérlegre megnézték hány kg-mok vagyunk, lemérték hány cm. Majd mellméretet vettek. és van joga hozzá sajnos..:D Utána megnézték a vérnyomást, meg a látásodat vizsgálták, meg a fogakat, meg hogy nincs e gerincferdülésed. Középiskolában csak a kg-t , a cm-t, és a vérnyomást mérik meg. Tüdõvizsgálat ---> én tüdõröntgenen voltam, abból áll hogy leveszed a felsõd, szorosan neki nyomod magad egy "falnak" majd hátulról a röntgengép lefotózza a tüdõd. Vársz 10-15 percet, vagy attól függ ott hogymegy és megkapod a tüdõd röntgenképét. Kapsz mellé egy leletet amire ráírják hogy találtak e benne valamit, vagy normális.

Iskolai vizsgálaton általánosba nekünk az volt, hogy ráállítottak a mérlegre megnézték hány kg-mok vagyunk, lemérték hány cm. Majd mellméretet vettek. és van joga hozzá sajnos..:D Utána megnézték a vérnyomást, meg a látásodat vizsgálták, meg a fogakat, meg hogy nincs e gerincferdülésed. Középiskolában csak a kg-t , a cm-t, és a vérnyomást mérik meg. Tüdõvizsgálat ---> én tüdõröntgenen voltam, abból áll hogy leveszed a felsõd, szorosan neki nyomod magad egy "falnak" majd hátulról a röntgengép lefotózza a tüdõd. Vársz 10-15 percet, vagy attól függ ott hogymegy és megkapod a tüdõd röntgenképét. Kapsz mellé egy leletet amire ráírják hogy találtak e benne valamit, vagy normális.
A kérdező hozzászólása: középsulis vagyok, az ilyen cm, meg kg meg nemtudom azt már megmérték, és most menni kell majd megint, és én nem nagyon szeretném..://
akkor monddmeg h nemakarsz sulibamenni mert szarul vagyaztcsá :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm!

Mit csinálnak az anyagcsere vizsgálaton?

Kislányom 2,5 éves, beutaltak minket anyagcsere vizsgálatra.

Legjobb válasz: Kislányomat utalták be :) azért mert volt egy idõszaka amikor el kezdett sírni és nem vett levegõt, bekékült.Ezután doktornéni elküldött minket a kardiológiára és szívultrahangra is ,minden rendben volt.Szerencsére.Ott meg is kérdezték h miért kellett nekünk ide jönni.Hát azért kellett mennünk mert az én lányom egy kicsit husi 95cm volt 20kg, azt mondta a gyerekorvos h kövér,és ez miatt kell most mennünk erre a vizsgálatra.

A kérdező hozzászólása: Kislányomat utalták be :) azért mert volt egy idõszaka amikor el kezdett sírni és nem vett levegõt, bekékült.Ezután doktornéni elküldött minket a kardiológiára és szívultrahangra is , minden rendben volt.Szerencsére.Ott meg is kérdezték h miért kellett nekünk ide jönni.Hát azért kellett mennünk mert az én lányom egy kicsit husi 95cm volt 20kg, azt mondta a gyerekorvos h kövér, és ez miatt kell most mennünk erre a vizsgálatra.
endokrinológia vért fognak venni, esetleg pajzsmirigy uh.

Mit csinálnak a gasztroenterológiai vizsgálaton?

Legjobb válasz: Nekem sajnos volt már ilyen vizsgálatom. A végbélbe dugnak föl egy csövet, és úgy tükrözik a beleket. Elég kellemetlen vizsgálat, de én kaptam egy szurit elõtte, ami mellett nem érzékeltem annyira, hogy mi történik. Utána meg a torkomon nyomtak le egy csövet, és arról az oldalról is megnézték a gyomrot, meg a beleket. Az nagyon rossz volt, mert végig fuldokoltam.

Nekem sajnos volt már ilyen vizsgálatom. A végbélbe dugnak föl egy csövet, és úgy tükrözik a beleket. Elég kellemetlen vizsgálat, de én kaptam egy szurit elõtte, ami mellett nem érzékeltem annyira, hogy mi történik. Utána meg a torkomon nyomtak le egy csövet, és arról az oldalról is megnézték a gyomrot, meg a beleket. Az nagyon rossz volt, mert végig fuldokoltam.
Attól függ milyen vizsgálatra mész. Az elsõ válaszoló végbéltükrözésen volt. De lehet táplálékallergia vizsgálat amikor csak vért veszenek. Mivel a babáknál van a kérdés gondolom gyermekklinika érdekel. http://www.debrecenigyermekklinika.hu/parents_departments2.p..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Esetleg van itt valaki akinek babája volt ilyen vizsgálaton?
Lesz ultrahang, vérvétel. Szerintem a csöves dolgokat nem csinálják csak ha nagy a baj. Az én babámnál sem csináltak ilyen drasztikusat.
1.vagyok. Én is Pécsett voltam, igaz 25 évesen, nem gyerekként.
A kérdező hozzászólása: Szorulás, hányás miatt. 10 hónapos babám menne.
A kérdező hozzászólása: Egyébként csövezést nem engedek.
Melyik városban vagytok? második válaszoló vagyok- mi debrecenben szept.15-re kaptunk idõpontot!
A kérdező hozzászólása: Köszi, Pécsett. Mi még csak most kérünk idõpontot, de elvileg hivatkozhatunk a gyerekorvosunkra, ismerõse a gasztroenterológus doki. Remélem szeptemberig nem kell várni. Nálatok mi a gond?

Mit csinal a nogyogyasz az elso vizsgalaton?

ugy erzem h elakarnak menni a nogyoszaszhoz egy vizsgalatra,nem mintha szukseges volna......mit csinal ?

Legjobb válasz: Legelõször is ki fog kérdezni. Tartsd észben hogy mióta menstruálsz és mikor volt az utolsó menstruációd. Meg fogja kérdezni hogy van-e valamilyen problémád. Attól függõen hogy szûz vagy-e, csinál egy rákszûrést, bimanuális vizsgálattal ellenõrzi a belsõ nemi szerveidet és esetleg csinál egy ultrahangot, megnézi a melleidet. Ha szûz vagy még és nincs semmilyen problémád akkor nem feltétlenül szükséges nõgyógyászhoz menned egyenlõre.

Legelõször is ki fog kérdezni. Tartsd észben hogy mióta menstruálsz és mikor volt az utolsó menstruációd. Meg fogja kérdezni hogy van-e valamilyen problémád. Attól függõen hogy szûz vagy-e, csinál egy rákszûrést, bimanuális vizsgálattal ellenõrzi a belsõ nemi szerveidet és esetleg csinál egy ultrahangot, megnézi a melleidet. Ha szûz vagy még és nincs semmilyen problémád akkor nem feltétlenül szükséges nõgyógyászhoz menned egyenlõre.

Neurológiai vizsgálaton mit csinálnak velem/rajtam?

A sok idegeskedés miatt szeretném kivizsgáltatni magam.

Legjobb válasz: "Az elsõ és múlhatatlanul fontos feladat a panaszok pontos tisztázása, a részletes kórelõzmény (anamnézis) felvétele. Ezt követi az úgynevezett fizikális neurológiai alapvizsgálat. Ilyenkor a neurológus a feje búbjától a talpáig alaposan végigvizsgálja a beteget. A vizsgálathoz mindössze néhány egyszerû eszközt (például reflexkalapácsot, hangvillát, vattadarabkát, fogvájót, stb.) használ. A helyenként tréfásnak tûnõ apró vizsgáló trükkökkel meglepõen pontos, sokszor még egészen precíz helymeghatározásra is alkalmas információt kaphatunk az agy, a gerincvelõ és a környéki idegek esetleges megbetegedéseirõl." -mondta el Buda Botond doktor

"Az elsõ és múlhatatlanul fontos feladat a panaszok pontos tisztázása, a részletes kórelõzmény (anamnézis) felvétele. Ezt követi az úgynevezett fizikális neurológiai alapvizsgálat. Ilyenkor a neurológus a feje búbjától a talpáig alaposan végigvizsgálja a beteget. A vizsgálathoz mindössze néhány egyszerû eszközt (például reflexkalapácsot, hangvillát, vattadarabkát, fogvájót, stb.) használ. A helyenként tréfásnak tûnõ apró vizsgáló trükkökkel meglepõen pontos, sokszor még egészen precíz helymeghatározásra is alkalmas információt kaphatunk az agy, a gerincvelõ és a környéki idegek esetleges megbetegedéseirõl." -mondta el Buda Botond doktor
A kérdező hozzászólása: Te voltál már?
Ne agódj semmi extra.Vérnyomás, egyenesen kell járni csukott szemel, meg kalapálja a térdedet meg meg tapingat hogy érzed e . De ha Pesten a Klinikáknál mész el az meg azt se tudja mit csinál :) )) az a doki
A kérdező hozzászólása: A Buda Doktor Úrhoz megyek, ha megyek. Szimpla idegeskedéssel is fel lehet keresni egy ideggyógyászt? Tényleg egybõl a plafonon vagyok. Minden idegesít, és mindenki idegesít.

Mit csinál pontosan egy endokrinológus? Hogy végzi a vizsgálatait?

Legjobb válasz: Szemész nekem nem mondta meg az agydaganatot, és a laborom is jó volt. Csak MRI-n derült ki hogy az van. Amugy a vizsgálatok stimmelnek. Labor, szemészet, fogászat...minden ami szóba jöhet a gyanitott betegségednél.

Szemész nekem nem mondta meg az agydaganatot, és a laborom is jó volt. Csak MRI-n derült ki hogy az van. Amugy a vizsgálatok stimmelnek. Labor, szemészet, fogászat...minden ami szóba jöhet a gyanitott betegségednél.
beszélget és kiír vizsgálatokat. nálam legalábbis mást nem csinált.
Igazából még sokat én sem tudok mondani, mert csak augusztus végén kell visszamennem és akkor lesz ott több vizsgálat is (2 nap). Azt tudom, hogy labor vizsgálat is lesz, meg a másik elõtt be kell vennem egy gyógyszert, de többet még én sem tudok. Meg persze most vagyok túl sok vizsgálaton (ultrahang, röntgen, labor stb.), aminek az eredményeit majd vinnem kell.
egyedül a hasamat nyomkodta meg, rengeteget kérdezett, különben meg elküldött ötezerféle vizsgálatra
A kérdező hozzászólása: és milyen vizsgálatokra küldött el? és köszönöm az eddigi válaszokat
Engem ezekre a vizsgálatokra küldött, de fontos megjegyeznem, hogy én a pattanásos bõröm miatt fordultam hozzá: -hasi, kismedencei és pajzsmirigy UH (pajzsmirigy problémám van) -mellkas, orrüreg röntgen -vérvétel, vizelet, széklet labor -szemészet -fogászat (fog röntgen) -fül-orr-gégészet -nõgyógyász Jobbára góckutatás volt.
engem magas prolaktin szint miatt küldött szemészetre (agydaganat kiszûrése miatt) pajzsmirigy UH és CT hasi UH, CT teljes körû vérvizsgálat (7 fiola vért vettek)
7-es, nagyon sajnálom. Most hogy vagy?

Hogyan zajlik egy szülés miket csinálnak milyen sűrűn vizsgálnak fájnak e a vizsgálatok ilyesmi?

33 hetes vagyok és elégé nyugtalanít a szülés gondolata nem mondom hogy rettegek tőle de van bennem félelem mert nem tudom mi hogy működik meg menyire fájnak a szülés előtt a vizsgálatok meg ilyenek?

Legjobb válasz: Nálam a következõképpen zajlott: - miután beértünk a kórházba, rögtön megvizsgált a dokim (sima nõgyógyászati jellegû, lábakat szét a szokásos székben, nem fájt) - utána rátettek CTG-re, közben kitöltöttem a kötelezõ nyomtatványokat, felvette az adatokat stb - utána a szülésznõ beadta a beöntést, majd megtörtént aminek történnie kell (beöntés sem necces, kb mintha egy kúpot tennének fel, aztán kakilsz egy jót, nekem semmi ellenérzésem nem volt vele kapcsolatban) - amikor végeztem, akkor mentünk át a szülõszobába, ott letusoltam - aztán jött megint a doki, újabb vizsgálat, majd burokrepesztés (itt sem rémlik, h fájt volna a vizsgálat, ezt már az ágyon történt. A burokrepesztés meg szintén semmi, annyit érzel, h az alád tartott ágytálba kifolyik egy jó adag meleg folyadék) - utána talán másfél óránként jött a doki, mindig vissza kellett feküdni az ágyra (labdán vajúdtam), ott megvárni a következõ fájásdt és akkor kezdte a vizsgálatot. Nem tartottak sokáig, és konkrétan nem is az fájt, hanem maga a fájás, meg ez a hanyattfekvõ póz. - szóval, az elsõ kb 4 óra labdán vajúdva telt - az utolsó kb 1 állva, támaszkodva, fájás alatt leguggolva - majd amikor már elég erõs a bekakilós érzés, akkor jött megint a doki, felfeküdtünk újra az ágyra, újabb vizsgálat, majd a kinyomás kezdete - ott meg annyi, h frankón a segglukra kell nyomni (ezért jó a beöntés :) ) és figyelni arra amit mondanak. Nekem igazából ez a része jött be a legjobban, itt már végre tehetsz valamit és utána kint is van a baba :) Ne aggódj, nem kibírhatatlan. Az biztos, hogy fáj, de nekem mondjuk az utolsó 2 óra volt "csak" kegyetlen, és fogd úgy fel, h minél jobban fáj, annál közelebb vagy a végéhez! Szép szülést :)

Nálam a következõképpen zajlott: - miután beértünk a kórházba, rögtön megvizsgált a dokim (sima nõgyógyászati jellegû, lábakat szét a szokásos székben, nem fájt) - utána rátettek CTG-re, közben kitöltöttem a kötelezõ nyomtatványokat, felvette az adatokat stb - utána a szülésznõ beadta a beöntést, majd megtörtént aminek történnie kell (beöntés sem necces, kb mintha egy kúpot tennének fel, aztán kakilsz egy jót, nekem semmi ellenérzésem nem volt vele kapcsolatban) - amikor végeztem, akkor mentünk át a szülõszobába, ott letusoltam - aztán jött megint a doki, újabb vizsgálat, majd burokrepesztés (itt sem rémlik, h fájt volna a vizsgálat, ezt már az ágyon történt. A burokrepesztés meg szintén semmi, annyit érzel, h az alád tartott ágytálba kifolyik egy jó adag meleg folyadék) - utána talán másfél óránként jött a doki, mindig vissza kellett feküdni az ágyra (labdán vajúdtam), ott megvárni a következõ fájásdt és akkor kezdte a vizsgálatot. Nem tartottak sokáig, és konkrétan nem is az fájt, hanem maga a fájás, meg ez a hanyattfekvõ póz. - szóval, az elsõ kb 4 óra labdán vajúdva telt - az utolsó kb 1 állva, támaszkodva, fájás alatt leguggolva - majd amikor már elég erõs a bekakilós érzés, akkor jött megint a doki, felfeküdtünk újra az ágyra, újabb vizsgálat, majd a kinyomás kezdete - ott meg annyi, h frankón a segglukra kell nyomni (ezért jó a beöntés :) ) és figyelni arra amit mondanak. Nekem igazából ez a része jött be a legjobban, itt már végre tehetsz valamit és utána kint is van a baba :) Ne aggódj, nem kibírhatatlan. Az biztos, hogy fáj, de nekem mondjuk az utolsó 2 óra volt "csak" kegyetlen, és fogd úgy fel, h minél jobban fáj, annál közelebb vagy a végéhez! Szép szülést :)
11:14 vagyok A burokrepesztést sem érezni.
A vizsgálatok egyáltalán nem fájnak. A beöntés nekem sem okozott semmi kellemetlenséget. Jajjj, a borotválás vicces volt! Nagyon csikizett :) A fájások eleinte nekem olyanok voltak, mint egy hascsikarás, amikor valami rosszat ettem. Aztán persze bedurvul a dolog. Olyan fájásaim voltak, hogy majdnem elájultam. (voltam már ájult állapotban) Akkor jött gerincbe az érzéstelenítõ. Nem én kértem, de a szülésznõ látta, hogy mennyire ki vagyok. Utána már szinte könyörögtem, hogy adják már be. Kb ötödszörre sikerült eltalálniuk a jó helyet. Még az sem fájt annyira. Amikor megkapod a babád, akkor viszont tényleg megszûnik minden fájdalom. Fantasztikus, leírhatatlan! Utána még a méhlepényt kell megszülni. Az sem kellemes, de kicsit jobb.
Nálam se beöntést(kérdezték kérek-e-nem kértem, mert vagy 10szer voltam wc-n szülés elõtt, olyan hasmenés tört rám), se borotválást nem csináltak(otthon elõzõ este pont megcsináltam). Amikor bementem a kórházba, a doki megvizsgálta a méhszájamat, nem fájt, kicsit kellemetlen volt. Utána bevittek a szülõszobára, kaptam fájáserõsítõ infúziót, egyáltalán nem fájt, pedig nem bírom pl a vérvételeket sem. Utána burokrepesztés, szintén nem fájt, csak éreztem hogy melegvíz folyik belõlem:) Kaptam gerincérzéstelenítõt, ott csak egy kis melegséget éreztem, pici szúrást, nem fájt. A szülõszobán gyorsan történt minden, 3 órán belül kitágultam(persze elõzõ este vagy 12 órát vajúdtam--ez sem volt vészes, nem is gondoltam, hogy ez már vajúdás!!!:O:D Halál nyugodtan éjjel vettem egy órás fürdõt, irogattam a fájásokat, hogy milyen gyakran jönnek, összevissza jöttek, azt hittem csak jóslók:) )Közben a szülésznõ többször bejött, nagyon kedves volt. Az utolsó egy óra volt fájdalmas, mert akkor már elfogyott az érzéstelenítõ, és nem kaptam többet mert ki voltam tágulva, jött a doki, hogy akkor lehet is nyomni...nekem igazából a kitolás fájt, fél órán át tartott, de szegény babámra rá volt tekeredve a zsinór kétszer, és megakadt út közben:( Fogóval sikerült a szülés...az fájt még, hogy ketten könyököltek a hasamba kitolásnál, és úgy éreztem megfulladok:/ De ez nem tartott sokáig!A gátmetszést nem is éreztem, a varrást se...közben gyönyörködtem a pici babámban, és tényleg semmi fájdalmam nem volt:) ))Kitartás!!Én sem hittem el, hogy jó emlék lesz a szülés, de tényleg mindent megér a pici babád!Hidd el!Én nagyon féltem, inkább rettegtem:D Minden jó lesz!Szép szülést!
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy le írtátok így már kicsit nyugodtabb vagyok hogy eltudom képzelni mi is fog történni akkor remélem nálam is minden rendben lesz jó lenne már túl lenni rajta de még van egy kis idõm :)
Az én szülésem nagyon hosszadalmas és fájdalmas volt, nem akarlak megijeszteni!!!!kedd este mintha tudtam volna megmostam a hajam (pedig elõtte lévõ nap is mostam)Szerda hajnalban arra keltem hogy görcsölök, vissza aludtam de 20 percel késõbb megint rám jöttt ez az érzés!szóltam a páromnak aki egybõl kiugrott az ágyból, de mondtam neki maradjon még mert kicsik alg érezhetõek!!!5 Óra fele felkelt anyum és szóltam naki, õ mondta feküdjek vissza pihenjek mert máég messze van hogy meglegyen!Apum 6 kor ébredezett mondta neki anyu hogy a héten meglesz a baba!!!Apum nem akart várni nehogy baj legyen otthol igy kihívta a mentõket!Beszállítottak a korházba flvették amentbe az adataimat a korházban már csak egyeztettek befektettek egy 6 ágyas szobába mivel fogadott orvosom nem volt!(nincs rá szükség szerintem)egész nap járkáltam hogy táguljak, mivel sem kitágulva nem voltam sem rendszeres fájásaim nem voltak, sem magzatvíz szivárgás!!!az ápolónõ megkért figyeljem a fájások közti idõt és ha 4 perce szûkül szóljak de egésznap 10 15 percesek voltak!!!Este lezuhanyoztam lefeküdtem aludni 1 órát tudtam megszakításokkal aludni mikor iszonyatos fájások jöttek, feküdni nem volt jó így felkeltem járkáltam de az sem segített, leültem egy székre simogattam a hasam ugy kicsit jobb volt de nem hosszutávon.! órakor már annyira fujtattam hiogy anõvér szólt menjek a vajudóba megvizsgál nstre raktak kérdeztem a nõvért mikorra mulik el a fájás azt mondta ha kint lesz a baba, sírtam hogy már nem bírom bejött az orvos akkor sem voltam 1 ujnyinál jobban kitágulva, infuzióra kötöttek 2 óra alatt 3 ujnyira voltam nyitva és 5 perces fájásaim voltak, 5 órakor burkot repesztettek(ami nekem egyáltalán nem fájt)burok repeztés után 8 fele megérkezett anum aki bejött és végig ott volt velem, egyszercsak jöttek a toló fájások 2 doktor volt bent akinél születtem és a fõorvos nekem semmit nem segitettek nagyon mérges voltam, az ötödik tolora jött ki a pici!!!Tolófájások közben mélyen szívd be a levegõt tartsd bent amég birod és nyomj!!közben vehetsz levegõt de azt jo gyorsan, mert a baba ilyenkor még a zsínoron keresztül kapjaa levegõt és ha te nem veszel akkor õ sem tud lélegezni!!!Végig legyen csukva a szemed(az enyém nem volt 2 hétig véres volt a retina körüli rész)a tolófályás olyan mint a székelési inger szóval biztos észre veszed de addigra már korházban leszel remélhetõleg!!!Ha megakadna véletlen a baba az orvos a gyomrodba könyököl ami nem kellemes de nem is fájdalmas!!!Gátmetszést most már mindig csinálnakk azt sem érzed mert fájás közben csinálják és közben kapsz fájdalom csillapítót és érzéstelenítõt!!!Én azt tanácsolom hipermangánt vegyél és cvigyél be mert nem fáj annyira a varrat!!!Az én babaám elakadt a szöülõcsatornában gy rákellett az orvosnak segíteni de akkor se ilyedj meg nincs baj!!!A fejrész ami hosszadalmas a többi 1 2 tolásból kicsúszik!!!A méhlepény nálam 3 nyomásra lett meg ezt meg is nézheted ha kéred!!!!A babaát letisztítják és neked adják!!!Jó szülét és szép emlékeket!!!Nekem több bébi nem lesz elég volt 30 óra szenvedés!!!

Az abortusz utáni kontroll vizsgálaton mit csinál az orvos? Ugyan azt mint általában 1 vizsgálaton v. van vmi különbség?

Legjobb válasz: Rutinos vizsgálat lesz, csak megnézi, hogy szépen "meggyógyult" e a méhed.

Rutinos vizsgálat lesz, csak megnézi, hogy szépen "meggyógyult" e a méhed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!