Találatok a következő kifejezésre: Mit csinálnak ha az egyik fél (18 db)

Ikerterhességnél ha az egyik babának van szívhangja de a másiknak nincs akkor azzal mit csinálnak ha nem szívódik fel?

Nem ez történt velem, csak érdekelne.

Legjobb válasz: Hát egy akkora magzat aminek már kéne lennie szívhangnak az már nemigen fog felszívódni. Ilyenkor részleges abortuszt hajtanak végre (ha tényleg bizonyított, hogy elhalt a magzat) és csak az egészséges babát hagyják bent.

Hát egy akkora magzat aminek már kéne lennie szívhangnak az már nemigen fog felszívódni. Ilyenkor részleges abortuszt hajtanak végre (ha tényleg bizonyított, hogy elhalt a magzat) és csak az egészséges babát hagyják bent.
terminálják onnan
Nem tudom, de én hallottam olyat, hogy 28 hetesen állt le az egyik szíve, és 38 hetesen mindkettõt megszülte az anyuka, (egyiket egészségesen, a másikat ugye sajnos halva). Ha kétpetéjûek, vagy egy de külön burokban vannak és külön van a méhlepényük, akkor el tudom képzelni, hogy kiveszik az elhalt magzatot, de ha egy burokban, közös méhlepénnyel vannak, akkor nem tudom mi van. Remélem ilyen nem lesz, mert én is ikreket várok, 21-edig hétben vagyok.
kedves utolsó, fiúk vagy lányok az ikreid?
13:53 Ha egy burokban vannak akkor is mûthetõ, de valószínûleg hasfalon keresztül történik a mûtét. Mint azok a mûtétek amiket a még megnem született magzatokon végeznek. Szóval kivitelezhetõ, bár nem kockázatmentes.
Köszi hogy leírtad, remélem nem kell ilyenen aggódnom majd. Mocorog azt hiszem mindkettõ rendesen, bár néha nem tudom megkülönböztetni, és lehet hogy még helyet is tudnak cserélni ennyi idõsen. Az elején azt mondták hogy egypetéjûek, azóta már volt hogy inkább kétpetéjûeknek mondták, mert 12 hetesen láttak köztük elválasztó burkot. 16 és 18 hetesen nem látták, most megint az van ami az elején, hogy egypetéjûek és kisfiúk. Kíváncsi leszek a következõ uh-ra, hátha akkor már kislányok lesznek. :-) (Már van egy lányom, 18 hós lesz.)
Bocsi, a 21 hetes ikres vagyok, de gondolom rájöttetek.

Mit csinálnak akkor ha az egyik fél soha nem megy el a válóperes tárgyalásra mert nem akar válni?

Legjobb válasz: Ez nem akadálya a válás kimondásának. Egyébként a válóperen nem kötelezõ a megjelenés

Ez nem akadálya a válás kimondásának. Egyébként a válóperen nem kötelezõ a megjelenés
A válóperen csak a felperesnek kell megjelenni (õ adta be a válókeresetet), az alperesnek nem kell, nélküle is megtartják a tárgyalást és el is választják a felperestõl. Ha a felperes nem jelenik meg, akkor nincs tárgyalás ugyebár!
Pár tárgyalás után akkor is kimondják a válást, és õ már eleve vesztesen indul mert nem tud maga mellett állást foglalni.A bíróság a körülményeket figyelembe véve a legjobb döntést fogja meghozni.
Ja, a Jerry Springer show valamelyik része.
Szomoru vasarnap
Vicky Cristina Barcelona

Ha elmegyek nőgyógyászhoz, az orvos hozzáér a nemiszervemhez? Mivel? A kezével hozzámnyul? Vagy mit csinál velem? Gondolom fel kell ülnöm egy székre, szét kell nyitnom a lábamat, utánna mit csinál? 16/L

Legjobb válasz: Az orvos megkér, hogy vetkõzz le alulról, felfekszel a vizsgálóasztalra, szétteszed a lábad, a sarkad belerakod a lábtartóba. teljesen lecsúszol az sztal végébe, lefekszel. Az orvos kesztyût húz és kézzel megvizsgál. Valószínû, hogy leveszi a rákszûrést is. Ehhez elõször egy fém kacsa nevû mûszerrel kitáhítja a hüveledet és egy mûanag lapkával megkaargatja a méhnyakat. Szerintem ultrahangot is csinál.

Az orvos megkér, hogy vetkõzz le alulról, felfekszel a vizsgálóasztalra, szétteszed a lábad, a sarkad belerakod a lábtartóba. teljesen lecsúszol az sztal végébe, lefekszel. Az orvos kesztyût húz és kézzel megvizsgál. Valószínû, hogy leveszi a rákszûrést is. Ehhez elõször egy fém kacsa nevû mûszerrel kitáhítja a hüveledet és egy mûanag lapkával megkaargatja a méhnyakat. Szerintem ultrahangot is csinál.
Szûz lányokat 2 módón vizsgálhatnak meg, az egyik hogy a végbelen keresztük, de ez nagyon ritka, kislányoknál használják, a másik hogy hüvelyi úton.Itt alul levetkõzöl és felülsz a székre, a lábaidat a tartokra helyezed, elõszõr kézzel 1 vagy két újjal a szemérem ajkakat szokta megnézni, szétnyitni, majd 2 úját a hüvelyedbe teszi, és pálcikával mintát vesz, van hogy használnak kacsát is, amit ilyen fémeszköz elég hideg és a kacsaszájára hasonlít, innen a név, ezt behelyezni a hüvelybe és mintát vesz pálcikával.Ha szûz vagy közöld vele és a kacsát sem biztos hogy használni fogja, ja és ha mégis végbelen keresztül akarnak vizsgálni szólj, hogy inkább hüvelyi úton szeretnéd.Általában a nõgyõgyászati szobán belül van egy függönnyel elválasztott vizsgáló rész, és ott kell alul levetkõzni, szoknyában v. hosszú felsõben menj az takar valamennyire.Van hogy külön vetkõzõ van kialakítva, de ez ritka, ha ilyen lenne, akkor is nyugodtan menj be alsónemûben és ráérsz majd az asztalra fekvés elõtt levetnni a bugyit és mégsem meztelen altesttel kell bemenned az orvoshoz és az asszisztenséhez, mert az midnig szokott lenni, sõt valamikor ápolónõ is, én kérni szoktam hogy a vizsgálat alatt ne legyen bennt más, mert engem zavarna, ha csak ott ilyen ciki s helyzetben bámulna valaki.De többnyire csak orvos szokott bennt lenni.Anyukád v. barátnõd is bemehet veled, és a függöny másik oldalán várhat rád, ha téged ez megnyugtat. Majd másolok be ide neked linket, ezzel kapcsolatban.És a goggle-ba ha beíród hogy nõgyógszászati vizsgálat videoval, akkor a rákszûrûsrõl látsz videot, de a fémeszközt csak azért használják ott mert rákszûréés van, de láthatod hogyan nézik meg az sz.ajkakat.Majd küldöm a linket.
Persze, hogy hozzáér, de nem azért mert élvezi, hogy a puncidat fogdoshatja, csak segíteni akar és csak úgy tud, ha megvizsgál. Ehhez pedig hozzá tartozik a kézzel történõ vizsgálat is.

Mit mondanál annak a nőnek akitől a férje elválik, és a nő fél évvel ezután is még napi szinten ocsárolja és azt taglalja egy netes fórumon, hogy mit csinál rosszul a férje, meghogy miért hoz bármit a fiának, vagy ha nem hoz akkor miért nem hoz. Stb?

Minden nap 3-4 bejegyzés arról, hogy már egint mit kellett volna csináljon a férje amit nem csinált.

Legjobb válasz: A sérelmeket az ember nagyon nehezen felejti el. Sõt a többség sosem tudja kiheverni és emiatt tönkremegy az egész élete rámegy a fiatalsága és egyedül marad :s És ha mindezek mellett van egy gyerek akkor a gyerek sem fogja tudni jól kezelni a kapcsolatát pl az annyával vagy az apjával :SÉn személy szerint azt vallom, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy kihez megy hozzá az ember, mert ha vannak gondok akkor a házasság azokat csak felnagyítja. Ha pedig csak dacból vagy azért, hogy legyen házastársa akkor mindkét ember belerokkan és a pláne benne az hogy mindent csak maguknak köszönhetnek :S

A sérelmeket az ember nagyon nehezen felejti el. Sõt a többség sosem tudja kiheverni és emiatt tönkremegy az egész élete rámegy a fiatalsága és egyedül marad :s És ha mindezek mellett van egy gyerek akkor a gyerek sem fogja tudni jól kezelni a kapcsolatát pl az annyával vagy az apjával :SÉn személy szerint azt vallom, hogy nagyon meg kell gondolni, hogy kihez megy hozzá az ember, mert ha vannak gondok akkor a házasság azokat csak felnagyítja. Ha pedig csak dacból vagy azért, hogy legyen házastársa akkor mindkét ember belerokkan és a pláne benne az hogy mindent csak maguknak köszönhetnek :S
Az én anyósom és apósom még 30! év után is itt tartanak :DDD az ilyen ember hidd el a saját életét keseríti leginkább, sajnos, ez sztem életszemlélet és intelligencia kérdése. valószínûleg végzetesen megsérült az egója, mert ilyenkor másról már nincs szó. EGy idõ után sajnos a gyereke(i) is bele fognak fáradni és jó messzirõl elkerülik majd az elégedetlenkedõ anyjukat. Ráadásul, egy félidiótához még senki sem ment vissza azért, hogy ne ócsárolja õt nyilvánosan. Rá kell hagyni és jó messzire elkerülni, ha lehet még a környezetét is!
Nyilván dühös és csalódott. Szerintem negyon jól teszi, hoyg ezt a "lelki szemetet" oda önti, ahová való, eg yszemetesládába - végül is a szerveren elfér. Sokkal jobb, mintah a környezete felé árasztaná, és pláne jobb, mintha magába folytaná, és ott õt megmérgezné. Jobbaz ilyen, ha kijön. Ha magába folytaná, akát meg is betegíthetné magát: ki gondoskodna a kisgyerekrõl akkor?? Két év, ennyi kell, míg a válás a szívekben is lezajlik. Én inkább neked adnék tanácsot: semmiképp ne olvasgasd ezeket a szövegeket, más lelkének törmelékét! Nem hiszem, hogy neked hazsnálna, bár nem tudom, te ki vagy, érintett, vagy csak egy kukkoló? Olvass olyasmit ez idõ alatt, ami építi a lelkedet! És te ne válj el, ha megteheted!
Én olyat is ismerek, aki 5 éve elvált és még mindig itt tart. Ez olyan gyerekes. Mint az óvodás, aki az elvett macijáért akar bosszút állni. Csak õ nem a macijáért, hanem a vélt jussáért hisztizik. Fel kellene nõnie és belátnia, hogy ami elmúlt, az már nem lesz. Azt mondanám neki, hogy inkább a jövõre koncentráljon és a jelenre, ne a múltban, mert elfelejt élni.
A legszomorúbb, hogy ennek van gyereke... Én kiröhögném, és mondanám, hogy szánalmas... Van egy mondás, miszerint a szerelem ellentéte nem az utálat, hanem a KÖZÖNY!!! Amikor már egyáltalán nem érdekel mi van a másikkal... Ez a nõ nem tudja lezárni, hogy otthagyták. Egy percig nem gondolkozik azon, hogy õ mirõl tehet... Istenem... szegény gyerek. Ez az a típus aki egyfolytában majd mondja, hogy "az a hülye apád" meg késõbb, hogy "egyedül neveltelek, apád sehol nem volt, rád áldoztam az életem, az anyád vagyok, " blablabla... egy sikertelen megkeseredett idióta. Ha egy nõ sikeres pl. a munkájában, és kiegyensúlyozott, akkor továbblép és kész...
A kérdező hozzászólása: Dehát épp ez a lényeg, hogy a pasi segit neki ahol tud, de sose jó semmi neki, és csak azért is csinál dolgokat amikre nem lenne szükség, hogy utána nyavajoghasson.
A kérdező hozzászólása: És csak ugy mellékesen, minek kellett a gyereket vállalnimikor megmondta neki a férje, hoyg vége? Utolsó napokban minek teherbe esni, ha ugyis elválnak? Szerinted nem felelõtlenség?? Már igyis van egy gyerek aki sinyli ezt az egészet, és most épp mióta válnak hordja a msodikat. De minek? Ja, hogy én értsem meg, hoyg terhesen nagy hóvban nehéz tolni a kocsit? Bocsi énis ezt csinálom, mégse mutogatok senkire, hogy miért nem csinálja meg helyettem.
Nekem is van az ismerõsi körömben ilyen. A csaj vált el a pasitól, és már 3 éve, de még napi szinten gyûlölködik. Ha hamarabb viszi vissza a gyereket az a baj, ha késõbb akkor az. A pasi már rég nem foglalkozik vele, sohasem szidja. Gondolom a csajnak ennyi ideje van, hogy tud ezen rágódni. A pasinak nem kell vele foglalkozni, le kell [email protected] A csaj meg ha ilyen hülye, akkor húzza magát nyugodtan. Neki lesz rossz.
A válást fel kell dolgozni. Erre fél év nem elég. Ki hamarabb, ki késõbb dolgaozza fel. Nyilván könyebb annak, aki új kapcsolatba ment. Apuka nem húzott óvszert. Most meg ott hagyja a gyermekei anyját a szrban. Ennek a nõnek épp elég baja van, nem hiányzik neki, hogy még te is próbáld tetébe "észhez téríteni" Örül, ha meg tudja oldani az életét! Nem lesz még egy ideig boldog! (nyégy-öt évig).Mit vársz tõle?? Ha fáraszt, ne foglakozz vele! Vannak barátai, családja, segíteni fognak. Te inkább Ákossal szimpatizálsz, miért nem vele barátkozol? Nem lehet õt " észhez téríteni" hiszen épp az a baj: most tért észhez, most ébredt rá a kíméletlen valóságra. A panasz intenzitása másfél év múlva csökkenni fog, de a gyûlölet meg fog maradni közöttük. Ez szerintem ebben a helyzetben teljesen normális.
Van egy alapszabály: segíteni csak annak tudsz, aki kéri. Tehát csak azt tudom mondani, hogy nem tudsz neki mit mondani, amíg nem kérdezi a véleményed, támadásként fogja értelmezni, bármit is tanácsolsz.
Kérdezõ, akkor forditsuk meg a dolgot: a csókának minek kellett gyereket csinálni, ha vége?minek feküdt le a feleségével HA VÉGE, ...?
Szerintem meg vannak, akik nagyon nehezen tûrik az ilyesmit, és nem tudnak belenyugodni a megváltoztathatatlanba.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok sem az apa sem hozzátartozó sem rokon se uj társ se emmi ilyesmi, csak egy másik anyuka akinek az idegeit már széttiporja hogy ennyi idõ után is siránkozik és õ mege teszi tönkre az életüket.
12.53 vagyok, bocsi te nem újélettárs vagy?
eDDIG AZT HITTEM H TEVAGY AZ APA..GONDOLOM EZEK UTÁN, H TE VAGY AZ APA ÚJ TÁRSA.akkor ezekután nincs mit csodálkozzak, elõbb-utóbb mindegyik új társban kijön az ellenszenv az elõzõ társa, különösen ha gyereke is van ott. fel kéne fogni, hogy ha valaki olyannal köti össze magát, ahol elõzõleg gyerek van, akkor nem õ lesz az elsõ jobb esetben, és van kötelességmásfele is. 90 %-ban ez óriási probléma, és még a jogos gyerektartást is sajnálják az EX-tõl!
Gyászmunka! Fel kell dolgoznia! Az nagyon jó, hogy most dühös, és ki is tudja fejezni. Akkor ártena a babának, ha magába folytaná. Ha segíteni akarsz, vigyél neki egy fazék levest, vásárolj be neki, vagy ajánld fel hoyg kivasalsz. Hívd el teára, és engedd, hogy kiöntse a szívét. Ez a legjobb, amit tehetsz. Nem lehet egy álom, hogy teherbeejtették, és rögtön ott is hagyták! A exe egy szemét, jogosan mondja. Két picivel, jesszusom! Ne adj neki tanácsokat, hallgasd meg és adj fizikai segítséget! Ha kikészültél, töltõdj fel másutt!
A kérdező hozzászólása: Már mondtam neki és más is és mi voltunk a legutolsó... vagyis én még eddig nem de a másik csaj az na szépen le lett hordva nyilvánosan pedig cak segiteni akart és egyáltalán nem mondott semmi rosszat csak az igazat.
Azért terhesen és kisgyerekkel biztos nem leányálom neki most...sztem épp a tapasztalataidat oszd meg vele, h te hogy boldogulsz...biztos nagyon fáj neki, de ettõl tényleg nem lesz jobb :(...szerintem mondd el neki, h te mint kívül álló, hogy látod, mert néha az ember el tud ám süllyedni az önsajnálatban!
A kérdező hozzászólása: Én egy olyan ember vagyok aki eddig jóban volt ezzel a nõvel de már meguntam a nyafogást és szeretnék neki valami észheztéritõ tanácsot adni mert már félelmetes amit a környezetével de legfõképp a gyerekeivel mûvel.
A kérdező hozzászólása: Ja és még a legrosszabb hogy terhes is, és ily éli az életét, hogy állandóan kesereg idegeskedik, meg nyavajog, és azt taglalja, hoyg nem fogja hagyni az apának egyik gyereket sem, holott jelenleg csak rajta mulik a gyerekei élete és napjai , de egyelõre az elmúlt fél évben õ volt aki a legkárosabb volt rájuk és nem az apa. Meg ilyeneket ir, hoyg ha megy az apja a gyerekhez akkor nem alszik a gyerek meg zaklatott ugyhogy tiltani fogja. Nos nekem a férjem messze dolgozik, és heti egyszer jön haza de a gyerek nem zaklatott hogy heti egyszer toppen be hanem fel van spanolva.
A kérdező hozzászólása: Napi szinten képtelen megoldani az életét egyedül, pl hogy hóesésben nehéz volt tolni a babakocsit éshogy egy idegen vitte el bevásárolni mert a voltférj sehol nem volt persze akkor sem meg ilyenek.De az istenért nem menne el lakni oda ahol vannak rokonai és a családja, dacos de állandóan csak nyavajog, hogy nehéz egyedül meg minden. De semmit nem tesz azért , hogy könnyebb legyen csak inkább kesereg állandóan. Mit kéne neki mondani, hoyg észhez térjen? Ezt csak gondolni lehet de van sok okos "barát" aki szintén szidja a volt férjet és mindenben igazat ad a nõnek, ha meg valaki megmondja a frankót az a legrosszabb ember a világon.
Gondolom, ez még egy friss dolog, és ilyenkor szerintem hiába minden szó, amíg le nem nyugszik...elõbb utóbb úgyis kénytelen lesz belátni :(

Mi ez a kábeldzsungel azon a villanyoszlopon? Ha elszakad véletlenül egy kábel vagy bármilyen hiba lép fel mégis mit csinálnak?

http://kepfeltoltes.hu/130105/villanyoszlop_www.kepfeltoltes.. Romániában ez egy átlagos villanyoszlop. Az itteni szolgáltatókra az jellemz? hogy mindent felhánynak egy db villanyoszlopra és ha hiba van akkor a szerel?k 2 órán át szórakoznak mire meg találják és el is hárítják a hibát. Mellesleg elrondít ott mindent.

Legjobb válasz: Mire szolgálnak azok a kábelek? Ennyi internetszolgáltató nincs, áramszolgáltató is csak egy van. Szóval nem értem. Csak dísznek vannak ott?

A kérdező hozzászólása: Mire szolgálnak azok a kábelek? Ennyi internetszolgáltató nincs, áramszolgáltató is csak egy van. Szóval nem értem. Csak dísznek vannak ott?
Azt a Qrva! Ez szép. Ha a terület már nincs kiépítés alatt, akkor szerintem ez csak sima igénytelenség.
an*yád
A kérdező hozzászólása: Legalább jó sebességet lehet rajta elérni: http://www.speedtest.net/result/2411146153.png :D
A kabelek 95%-a engedely nelkul van felrakva. Zug-internet, telefon, TV es egyeb illegalisan mukodo kommunikacios cegek teszik oda. A varoshaza alkalmazottai idonkent levagjak oket, de a cegek hamarosan ujra felrakjak. Sok oszlop kidol a kabelek sulya alatt, legutobb karacsonykor tortent ilyen.

Babám 6 és fél hós és az egyik szeme picit bentebb áll mint a másik. Mit csinálnak vele szemészeten ha elviszem?

Legjobb válasz: Megnézik, hogy mi az oka . ha kancsalság (szemtengely ferdülés), akkor a jó szemet leragasztják, hogy a gyengébb izmot stimulálják. Ha esetleg szemüvegre van szükség, azt is írnak (babáknak valót, amit nem tud leszedni. Jobb, ha látja szemész, mert lehet, hogy csupán banális dolog, de jobb a biztonság..

Megnézik, hogy mi az oka . ha kancsalság (szemtengely ferdülés), akkor a jó szemet leragasztják, hogy a gyengébb izmot stimulálják. Ha esetleg szemüvegre van szükség, azt is írnak (babáknak valót, amit nem tud leszedni. Jobb, ha látja szemész, mert lehet, hogy csupán banális dolog, de jobb a biztonság..
Nem igaz, hogy ha találnak valamit, akkor nem csinálnak semmit! ha baj van, kezelni fogják! A barátnõm kisfia 8 hónaposan kapott szemüveget, mert kiderült, hogy rosszul lát, rövidlátó... Az igaz, hogy a babák szemizmai még nem teljesen fejlettek, így gyakori, hogy néha "becsúszik" az egyik szemük, aztán kinövik. de én azért, ha ilyet észlelnék, nem hagynám annyiban...fõleg, ha gyakran fordul elõ vagy állandóan nem csak akkor ha fáradtabb a baba..
1 éves kor alatt semmit sem csinálnak, ugyanis addig még sokat változik a babák szeme.

A fiam fel szokot este sirni ha pisilnie kell amikor pisil a kukija akkora lesz mint egy ballon ilyenkor mit csinalnak az orvosoknak?

Ililyenkor mi van?

Legjobb válasz: Miért kellene valamit is csinálni? Nem egyértelmû a kérdésed. Valószínûleg nagyon pisilnie kell már és kellemetlen érzés neki. Nem írtad, mennyi idõs. Mivel akarod orvoshoz vinni?

Miért kellene valamit is csinálni? Nem egyértelmû a kérdésed. Valószínûleg nagyon pisilnie kell már és kellemetlen érzés neki. Nem írtad, mennyi idõs. Mivel akarod orvoshoz vinni?
Figymaszukulete van. Ezt felvagjak neki es rendbejon. Vidd el minel elobb!
Fitymaszukulete van. Ezt felvagjak neki es rendbejon. Vidd el minel elobb!
Igen, fitymaszûkülete van, az én kisfiam most 9 hónapos és neki is teljes fitymaszûkülete volt, mondta a háziorvos, ha kis lufi lesz a kukija mikor pisil azonnal be kell vinni, mert egyrész nem tud a vizelet kiürülni teljesen , fájdalmas és fertõzést is okoz a pangó vizelet, úgyhogy vidd el még ma . Állítólag érzéstelenítik helyileg kis gézlappal és feloldják a szûkületet. Mi kenõccsel kenegetjük most 2 hétig, és sokat javult, de neki nem lett lufis . Ne várj vele.
Fitymaszûkület, amit pár perc alatt megold egy orvos, míg így szenved szegényke. Az 1. hozzászólónak üzenem, hogy azért kell orvoshoz vinni, mert fáj a kicsinek a pisilés, mert mindegy, mennyi idõs az ember, ez nem szabad, hogy fájjon! Illetve annyit tudnék javasolni, hogy ha majd neked fáj a pisilés te se menj orvoshoz soha!

Töltőállomáson van olyan kút ahol bizonyos mennyiség alatt nem adnak ki? És ha telinyomok egy félliteres üveget üzemanyaggal és odaviszem hogy fél liter az ötös kútról mit csinálnak?

Nincs szükségem nagy mennyiségre, egy shell itt van a közelben, ott van ilyesmi?

Legjobb válasz: odamész egy normálisnak tûnõ formához,aki éppen tankol,és üzletet köttök

odamész egy normálisnak tûnõ formához, aki éppen tankol, és üzletet köttök
Általában 2 liter alatt nem adnak ki, illetve a teherautós kútfejen 5 liter a minimum. Gondolom nem azért van ez, mert nem szeretnek eladni, hanem mert olyan kis mennyiségeknél pontatlan lehet a mérõeszköz. SZóval egyszerûbb ha valakit megkérsz.
Odamész, kitankolod és bemész fizetni - simán kiadják. Mégis, mit tudnának csinálni? Visszaöntetik veled a tartályba? Esetleg odaadják ingyen? Én simán tankoltam már robogóba 1 litert (nem csóróságból, ennyi ment a tankba), kutya nem kérdezett semmit.
Ennyit a szomszéd Béla bá' ad neked még ingyen is :D Vagy egy maszek 90ft-os sörért.

A kisfiam egyik veséje kisebb mint a másik ugy született. Igaz hogy hozzánőhet az egyik a másikhoz? Jővő héten megyünk kontrollra. Ugy félek hogy nehogy gond legyen vele. Lehet kezelni. És ha nem nő hozzá mit csínálnak?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Az én lányomnak is így kezdõdött. Izótópos vizsgálat igazolta, hogy kisebb a bal veséje, mert hozzá van nõve a jobb oldalihoz. Ezt patkóvesének hívják. Uh-ra mentek a picivel?

Szia! Ne aggódj, nem lesz semmi baj! Az én lányomnak is így kezdõdött. Izótópos vizsgálat igazolta, hogy kisebb a bal veséje, mert hozzá van nõve a jobb oldalihoz. Ezt patkóvesének hívják. Uh-ra mentek a picivel?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megnyugtattál.Hát bízok benne, hogy minden rendben lesz!
Pardon, elgépeltem, de 5 hetesre is igaz, hogy a vesét tartsd melegen. Body, vagy bármi, amit könnyen le lehet szedni a pelenkázáshoz. Ilyen szempontból amúgy mindegy, hogy 5 hetes vagy 5 hónapos, még pelenkás és pici a teste. Egyszóval: tartsd melegen a veséjét, amíg vége nem lesz a télnek - de ne legyen túlöltöztetve, mert akkor meg beteg lesz. Ezért mondtam, hogy érdemesebb csak a vesetájat "túlöltöztetni", nem az egész gyereket.
Egyrészt még annyira kicsi, hogy bármilyen irányban fejlõdhet a veséje, szerintem a jövõre nézve bitosat még az orvosok se fognak tudni mondani. Ha marad a két szerv közötti különbség, akkor kisebb kapacitással mûködik a kisebb vese. Emiatt a méreganyagokat kevésbé tudja kiszûrni. Ennek igazán akkor lehet jelentõsége, ha már idõsebb és szóba jöhetnek olyan méreganyagok, mint az alkohol, cigaretta, esetleg drogok, gyógyszerek, stb. De mire kamasz lesz, már biztosan meg tudják mondani, hogy mennyire jelent hátrányt a kisebb vese. Addig még ki is nõheti ezt, nagyon pici még.
A kérdező hozzászólása: Nem jol olvasod 5hetes!
Most olvasom, hogy 5 hónapos. Ott még elég, ha vesetájon melegen van tartva. Szerintem ilyen kis testre még elég a normál öltözködés alá varrni egy elasztikus (ne szorítsa, csak melegítse) dolgot, ami kb úgy néz ki, mintha egy pólót elvágnának hónalj alatt. Pelenkázásnál fel lehet gyûrni, majd visszahajtani. Vagy egy melegebb body is megoldás lehet. Ha már nagyobb, akkor szintén a vesemelegítõt ajánlom, a gyereket kevésbé zavarja a mozgásban, de védi a veséjét.
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor nem kell aggódnom ugye?Annyira félek hogy valami baj lesz a kisfiammal.Na de majd jövõ héten megtudom.Köszi a segítséget nektek.
A hypoplasia latinul egyszerûen egy szerv alulfejlettségét jelenti.
A vesetágulatnál a vesében levõ kis csatornák átmérõje tágul, nem az egész szerv. Nekem is ilyenem van. Ha nem nagymértékû, akkor annyi, hogy vesegyulladásra hajlamosít, így érdemes öltözködésnél a vesét védeni. Nekem attól lett kétszer is vesegyulladásom, hogy "kint volt a derekam". Mióta vesemelegítõt hordok, nincs bajom. 2-3000 Ft-ért lehet venni, tkp egy csõ alakú, elasztikus ruhadarab. De ha van anyag hozzá, megvarrni se nehéz, fõleg gyereknek. Vagy kicsiknél még érdemes alaposan betûrni a felsõruházatot a nadrágba. Nem néz ki valami jól, de õk még nem adnak a divatra :)
A kérdező hozzászólása: 5hetes.De csak annyit mondtak hogy az egyik veséje 36mm a másik meg 54 mm.Azt nem mondták hogy tágulat.De akkor nem ugyanaz a két betegség.Valami hypoplasia-t írtak a záró jelentésére.
Mennyi idõs a kisfiad? Vesetágulatnál nem tudom, hogy egyformák-e a vesék méretei. Az én fiamnál is volt ilyen gond, de egy éves korára elnõtte.
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget.Még arra tudnál választ adni hogy ügye nem ugyanazz a kettõ a vesetágulat meg hogy nagyobb az egyik veséje mint a másik?
Lehet, hogy továbbküldenek, igen. Nekünk az UH nem is mutatta ki, csak az izotópos vizsgálat. 4 éves volt a lányom, miután az uh-on is látták.
A kérdező hozzászólása: Igen jövõ héten kell mennünk hasi ultrahangra!De ügye ez nem ugyanaz a betegség mint a vesetágulat!Mit csinálnak ha nem változott?Küldenek további vizsgálatokra?
bocs, nem beteg, beteges, és késõbb, mert az immunrendszer olyankor nem kap elég "behatást".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!