Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak vizesedéssel (6 db)

Mit csináljak vizesedés ellen?

18 hetes vagyok és a szemhéjam és az arcom reggelre úgy feldagadt, hogy megijedtem a saját tükörképemt?l! Ez a második terhességem, az els?nél csak a kezem és lábam volt vizes, de most ez elég fura. Mit csináljak ? Másnak is volt így?

Legjobb válasz: Állítólag a mozgás jó rá. Én végigsportoltam a terhességemet, és egyáltalán nem vizesedtem, bár nem tudom ettõl volt-e. A húgom vizesedett, és ezért nem sózta a kajáit. Állítólag ez sokat segített.

Állítólag a mozgás jó rá. Én végigsportoltam a terhességemet, és egyáltalán nem vizesedtem, bár nem tudom ettõl volt-e. A húgom vizesedett, és ezért nem sózta a kajáit. Állítólag ez sokat segített.
Jovizhajto a kigyouborka, so nélkül, petrezselyem.nekem ez használt.ja és ha tudsz pihenni akkor fölpocolt lábbal :)
szia. nekem eddig egyszer dagadtak meg a bokaim, mint 2 luf, 26 hetes vagyok, az orvosom azt tanacsolta, hogy minimalizaljam a sot, es igyak rengeteg vizet, felpockolt labak esetleg vizesborogatas, 2 nap utan olyan volt a bokam mint azelott. nekem bevalt a sok viz.
Nekem egy módszer vált be: rengeteg görögdinnye! Vízhajtó hatású, ráadásul egészséges is!

Mi a legjobb vizesedés ellen? Mit csináljak? 30 hetesen még nem korai vizesedni?

Legjobb válasz: Nem korai és kevesen ússzák meg. :( Ötletek, amiket én kaptam: zeller, fehérrépa, krumpli. A folyadékot azért ne vond el magadtól. Vigasz: szülés után elmúlik nagyon hamar.

Nem korai és kevesen ússzák meg. :( Ötletek, amiket én kaptam: zeller, fehérrépa, krumpli. A folyadékot azért ne vond el magadtól. Vigasz: szülés után elmúlik nagyon hamar.
Tudom, másodikkal toxémiás voltam. :/ Most csak a fájdalmat szeretném csillapítani.
nincs mit :) bár nekem ugye semmi nem használt, de hátha... :) vigyázz magadra és figyelj nagyon a jelekre! vérnyomás, fehérje, ödéma!
Köszönöm!!!
Nagyon köszönöm, óriási segítség lenne. Nem vagyok otthon a homeopátiában és nem is mertem tudás nélkül nekiállni kísérletezni. Ha már nem fájna annyira a lábam, már az jó lenne.
BOVISTA Az ujjak éjjel zsibbadnak, nappal duzzadtak. NATRIUM CHLORATUM Sovány, fáradékony kismama. Bokák, ujjak, vagy a szemhéj vizesedik. NATRIUM SULPHURICUM A lábak és a bokák vizesednek, gyakran hasmenéssel jár együtt. Telt, hízásra hajlamos nõknél ajánlott inkább.
épp a napokban dobtam ki az üveget, pedig még jó volt, csak ugye nekem már nem kell. azt tudom hogy dagadtak, zsibbadtak az újjaim és azt adták vizesedésre. megpróbálok a neten rákeresni, ha megvan linkelem.
Homeós? Hol lehet azokat kapni? És mit keressek?
a vizesedés miatt 18 hetes kortól zsibbadtak az újjaim. 24 hetesen már alig tudtam emiatt egyedül öltözni. 28 hetesen már alig volt lábfejem. 30 hetesen dagadt az arcom. 32 hetesen megcsászároztak. Toxémia mind 3 tünete kijött :( ha a lábad vizesedik polcold fel, egyél ahogy írták zellert, de vannak homeós vízhajtós bogyók is amik abszolút nem ártanak. egyél sok fehérjét mellé. sajnos nekem semmi nem használt.
jaj, amit még tudnék ajánlani. nálam kiderült (persze maszek úton jártam utána) hogy calciumhiányom van és az újak fájdalma annak is köszönhetõ. onnantól napi 3-4 calcium sandozt megittam és már másnapra jelentõsen csökkent a fájdalom. igaz drága, de nekem az tényleg használt.kérdezz rá, vagy ah tudsz egy vérvételt csináltatni, mert lehet attól is vannak fájdalmaid neked is.

SOS Vizesedéssel mit csináljak?

Még csak a 30. hétbe léptem és soha nem látott módon feldagadt a bokám. Végigolvastam itt ebben a témában a tippeket, és van egy kis problémám. Ugyanis alapból már diétáznom kell, így a húsokat/sajtot nem tudom már elvenni az étrendemből, a sót még picit tudom csökkenteni, de eddig sem használtam túl sokat. Gyümölcsnapot nem tudok tartani, mert abból sem sokat ehetek. A lábfelpolcolás meg semmi eredményt nem hozott, éjszaka alatt is csak minimálissal csökkent a duzzanat, de ahogy felkeltem, szinte már jött is vissza... A vízivást tudom egyedül megnövelni, bár eddig is fogyott. Még sok van hátra ahhoz, hogy "így maradjon". :o( Dokival/szülésznővel holnap tudok beszélni.

Legjobb válasz: Szia! Vérnyomásodat mérd meg,naponta többször, vízfogyasztást ne csökkentsd. Orvos biztos csináltat vér és vizeletvizsgálatot. Nekem volt 1 toxémiás terhességem,én is kb. a 30. héten kezdtem el vizesedni,ugyanúgy mint te,hogy nem használt a pihenés,polcolás sem. Vérnyomásom is elkezdett kúszni felfelé,gyógyszer szedése mellett a 36. héten 180/100 lett,vizeletemben kitúrósodott a fehérje,megcsászároztak. Mindketten egészségesek vagyunk.

Szia! Vérnyomásodat mérd meg, naponta többször, vízfogyasztást ne csökkentsd. Orvos biztos csináltat vér és vizeletvizsgálatot. Nekem volt 1 toxémiás terhességem, én is kb. a 30. héten kezdtem el vizesedni, ugyanúgy mint te, hogy nem használt a pihenés, polcolás sem. Vérnyomásom is elkezdett kúszni felfelé, gyógyszer szedése mellett a 36. héten 180/100 lett, vizeletemben kitúrósodott a fehérje, megcsászároztak. Mindketten egészségesek vagyunk.
ha jól sejtem terhességi diabéteszed van, és amellé gyakran párosul a magas vérnyomás, amiatt pedig lehet dagadás rendesen. ill. vizesedés. nekem is ez van, mérem minden nap többször a vérnyomásomat, és szedem a csökkentõt. viszonylag jól van a lábam, de bevásárlás után már egybõl dagad, pedig az csak másfél óra :( semmi nem használ neki, amikor már nagyon fáj, bekenem jégzselével.
A kérdező hozzászólása: Nekem harmadik baba. A cukrom nem extrán magas, 7, 22 lett a terhelés, de oda kell figyelnem. A vérnyomásom az eddigi terhességeknél is és amúgy is alacsony szokott lenni, néha megkérdezik, "élek-e még", csak a pulzus szokott magas lenni, de az sem vészesen. Nekem vérnyomásmérõm sincs, de ma kérünk kölcsön egyet, pont hogy megnyugodjak. Ha a pulzusom nem magas, akkor nyilván nem toxémia. Az hozzá tartozik, hogy tegnap estére alakult ki, tegnap egész nap álltam, illetve ültem, egy olyan széken, ami a combomnál érezhetõen elszorította a vérkeringés (fa szék), nem tudtam máshogy megoldani, biztos, hogy ez tett be.
akkor tuti, hogy csak egyszeri probléma volt, remélem minden oksi akkor :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most levettem a zoknim, és már látszik a bokacsontom, szóval múlni látszik, csak irtó lassan... Már épp körülnéztem a Deichmann honlapján, hogy milyen olcsóbb bebújós cipõt vehetnék egy számmal nagyobbat erre a a bõ két hónapra, mert a cipõimbe nem férek bele túlságosan...
A kérdező hozzászólása: Meglett a vérnyomásmérõ. 109/74, 86-os pulzus. :o)
Azt hallottam, hogy az alma segít! (én még nem próbáltam, mert MÉG nem vizesedek, de már elõre olvasgattam a témáról) Bár lehet, hogy 5-6 db-ot is meg kell enni egy nap és már undorodni fogsz tõle.
Jaj... most látom, hogy nem ehetsz sok gyümit... :(
A kérdező hozzászólása: Köszi Neked is! Bár sajnos a diéta miatt a burgonya meg a rizs erõsen tiltólistás, pedig de megenném... :o) Amúgy azóta jobb a helyzet, a matracom alá betettünk egy takarót, ami megemeli a lábrészt, így reggelre mindig van javulás. (Elõtte nem volt) És a sószegény diéta is megy persze. A vérnyomásom még mindig nagyon alacsony, úgyhogy toxémia és preeklapszia veszély sincs jelenleg. De azért résen vagyok! :o)


Javulni nem javul már, mig meg nem szülsz, de ha elmész dolgozni, biztosan tovább romlik majd.
Valóban nem tanácsos ilyenkor még dolgozni ha vizesedsz! Rengeteg pihenésre van szükséged most, mert különben nem lesz energiád a szülésnél!!! És nem fogsz tudni kellõ ideig talpon lenni a sok víztõl! Próbálj meg diétázni egy kicsit a pihenés mellett, lerüld a sót, így nem lesz sokkal több a víz!
én nagyon vizesedtem a végén, bár nem dolgoztam, de egész nap mászkáltam, mentem mindenfelé - egy-egy ilyen nap után sokkal vizesebb voltam, mint a pihenõs napokon. Segít az is, ha tornáztatod a lábfejedet + hideg vizes zuhany a lábadra + sómentes ételek, jana víz (annak nagyon kevés a nátrium tartalma) + kevesebb édesség. tényleg pihenned kéne már, mert nem lesz erõd a szülésre
Meddig akarsz még dolgozni? Hamarosan szülni fogsz!!! Sztahanovista vagyok/voltam, de ahogy beléptem a harmadik trimbe szabira jöttem. 12-14órákat dolgoztam, a párom szólt rám, hogy ha nem indulok el, akkor nem lesz mivel hazajönni. Azóta, hogy itthon vagyok, és elintézve majdnem minden dolgom, megbugyanok, mert nem szoktam meg a "lazsát", bezártságot, egyedüllétet. Gondolj bele, hogy lesz három heted jó esetben arra, hogy edzõdj az otthon bezártságához. Nem lesz elég. A vizesedésrõl: ebben a "stádiumban" természetes, jobb nem lesz, nagy a terhünk ilyenkorra, jobb pihenni, pihentetni. Egy jó tanács, maradj most már a popókádon otthon, és pihenj. 36hetes
Az utolsó idõben nekem is baromira bevizesedtem, teljesen fel voltam puffadva, és a szülés után, egy darabig nem hogy nem múlt el, még rosszabb lett, amíg el nem indult a tejem. Mivel császáros voltam, nálam késõbb következett be.
A kérdező hozzászólása: A "szt
A kérdező hozzászólása: A "sztahanovizmusom" részben arra vezethetõ vissza, hogy külföldön élek és itt csak 9 hónap a gyes illetve utána még lehet kivenni 3 hónap fizetetlen szabit. Emiatt szeretném mnél tovább húzni, hogy szülés után minél tovább a bébive aradhassak otthon.
Na igen a külföldi lét, az más. Bár így is jobb lenne mindkettõtöknek, ha már pihiznél. (kérdezz rá, lenne e mód valami szabira mostantól, ami nem érinti a nálatok kapható szülés utáni kényszerpihit, esetleg táppénz?vagy ami nálatok van)

Mit csináljak a vizesedéssel?

2 napja arra kelek reggel hogy nem tudom behajlitani az ujjimat mert bedagadnak,és fáj is egy picit ill. kellemetlen.Mit lehet csinálni hogy ne igy legyen?

Legjobb válasz: nekem azt mondta a doki, h a dinyét felejtsem el, és napi max 1,5litert ihatok (ebben benne van a leves, gyümölcs, joghurt stb...) a 2liter már nagyon max. De így is óránként pisilek, amitõl már kezdek nagyon hisztis lenni, mert ezt sztem nem lehet kibírni. pisilek, és 10perc múlva megint kell

nekem azt mondta a doki, h a dinyét felejtsem el, és napi max 1, 5litert ihatok (ebben benne van a leves, gyümölcs, joghurt stb...) a 2liter már nagyon max. De így is óránként pisilek, amitõl már kezdek nagyon hisztis lenni, mert ezt sztem nem lehet kibírni. pisilek, és 10perc múlva megint kell
Szerintem este de akár napközbe is borogasd be vizes törölközõvel, polcold fel, nekem nagyon sokat segített. És jól esett a lábaimnak! Bár valaki itt azt írta, hogy nem jó borogatni, mert a lábad is beszívja a vizet..... Nem tudom, nem vagyok doki, nekem ez használt nagyon. Mindenesetre egy próbát neked is megér szerintem! Plussz egyél görögdinnyét is. Nekem a kettõ együtt így bevált. Bár van aki szerint ez se jó!:) Mindenesetre én ezt tanácsolom, de lehet kapsz ettõl okosabb tanácsot is. De sok sikert és fájdalalom és vizes mentes lábat kívánok!:)
Még ez elsõ hozzászólásra annyit írnék, hogy a napi 1, 5 liter víz kevés egy "átlag" embernek is nem hogy egy várandósnak. Nekem napi 3 litert kell meginnom, hogy jól érezzem magam. Dehát végülis mindenki más. Se a dokimnak se a védõnõmnek nem volt ezellen kifogása. A vizesedésnél pedig jobb minél több folyadékot inni, mert minél kevesebbet iszol meg, a szervezeted annál több vizet köt le!
az elsõ vagyok, nekem ezt mondta a doki, nem tudok mást mondani, mint amit õ mondott. Lehet azért mondta ezt, mert picit túlsúlyos vagyok.
Okés. Azért írtam, hogy mindenki más.:) De remélem nem sértettelek meg.;) Én is csak azt írtam amit nekem mondtak.:) És ebbe igazán csak a doki vagy a védõnõ tud segíteni mindenkinek. Boldog babavárást!:)
Szia! Én is nagyon vizesedek, nekem só és fûszermentes diétáznom kell, heti 2x gyüminap, ehetek dinnyét is, mert úgyis kipisilem, és én is úgy tudom, hogy kell inni bõven.Nekem még a védõnõm ajánlotta a spárgát, petrezselymet, meg csalánteát, de azt nem merem inni, mert sok gyógynövényes tea nem jó.Nekem amúgy semmi nem segít, igaz gyüminapot nem tartok, és nem eszem kilószám a petrezselymet, de sajnos reggelre is duci lábbal kelek, napközben meg a sok pihenés, polcolás segít.Én többször szoktam napközben hideg vizzel lezuhanyozni a lábam, és éjjel ha fáj a kezem, arra is jó.próbáld ki te is, hátha.És kitartás!

26hét 4napos kimama vagyok. Tegnap óta a balnokám vizes. Mit csináljak, hogy ne legyen ennyire dagadt a lábam? Nem korai még a vizesedés? Ugye nincs baja a babámnak?

Legjobb válasz: én 20 hetes vagyok és már vizesedik a bokám. Sajnos ez a melegtõl is van. A babának nincs baja ettõl. egyél sok dinnyét az vizhajtó hatású, fehérjét, fehér húsokat ami megköti a vizet. Polcold fel a lábad amikor teheted. Ne állj és ne ülj sokat, inkább mászkálj, vagy feküdjél felpolcolt lábbal. Nekem ezt tanácsolta a doki.

én 20 hetes vagyok és már vizesedik a bokám. Sajnos ez a melegtõl is van. A babának nincs baja ettõl. egyél sok dinnyét az vizhajtó hatású, fehérjét, fehér húsokat ami megköti a vizet. Polcold fel a lábad amikor teheted. Ne állj és ne ülj sokat, inkább mászkálj, vagy feküdjél felpolcolt lábbal. Nekem ezt tanácsolta a doki.
A mászkálás sem tesz neki jót, csak ha felpocolod, a dinnye tényleg jó egy kicsit , meg sztem a folyadék bevitel is.Amúgy kipróbálhatod a hidegvizes borogatást nekem egy kicsit segített, bár csodát ne várj.Amúgy sajna ez van kinek hamarabb kinek késõb jön, nekem már fájnak is a lábaim , olyan mintha szét akarna pukkani néha sõt a kezem is.Alig bírom behajlítani az ujjaimat.37hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. A hideg vizes borogatást kipróbálom. Boldog babavárást kivánok nektek!!
Ilyen melegben egyenesen mázlista, aki nem vizesedik. Az én lábaim is dagadnak, szintén 26 hetes vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!