Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak tengerimalacommal (56 db)

A malacom haldoklik nyitogatja a száját de már nem szinte nem él! Mit csináljak (tengerimalac) sos!?

HELP

Legjobb válasz: B+! Az állatorvos, mint lehetséges megoldás eszedbe sem jutott??? Ha már nem lehet rajta segíteni, akkor szépen elaltatja, és nem szenved ennyit. Jaaa, hogy a malacod nem ér meg párezer forintot?

B+! Az állatorvos, mint lehetséges megoldás eszedbe sem jutott??? Ha már nem lehet rajta segíteni, akkor szépen elaltatja, és nem szenved ennyit. Jaaa, hogy a malacod nem ér meg párezer forintot?
A kérdező hozzászólása: az utolso pillanatokban simogattam .. :c
'anyának nincs pénze apa nem ad és apa leszarja a malacomat'Ennek ellenére megvetted mert beleszerettél.Sajnos úgy tûnik nincs remény a malacodnak.De talán egy életre tanulsz ebbõl a hibából, hogy legközelebb felelõsségteljesen tudj vállalni egy állatot.
A másik malacka ugye nem beteg?
Leöntötted vízzel? Ezt ki tanácsolta??? Ha eddig nem halt meg, akkor majd ezután tüdõgyulladásban!
Takard be valamivel
A kérdező hozzászólása: Remélem a másik kicis nem beteg :c de megkére apát hátha eltudom vinni valahova :c csak zsebpénzt nem kapok mert nemsokára utazunk haza :C :'(
Ilyen szülõknek minek gyerek? Ilyen gyereknek minek kisállat? Beleszerettél! wow, de bájos! Csak éppen gondozni nem tudod! A kisállattartáshoz nem elég hogy szeretgeted, meg enni adsz neki! az az állat beteg is lehet! Ha nem tudod megoldani az orvosi ellátását, akkor minek vetted meg? Ha más vette volna meg azt a malacot, akkor még most is élne! Anyáddal apáddal közösen öltétek meg! A tehetetlenség és a hanyagság ölte meg!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM !! UGY BESZÉLSZ MINTHA NEKED NEM HALT VOLNA MEG EGYSZER SE ÁLLATOD !!!ZÁRJUK LE HA ITT CSAK ILYEN BUNKOK VANANK !!
De! Halt már meg állatom! El is vittem idejében orvoshoz, aki azt mondta, hogy menthetetlen, és elaltatta. Nem pedig otthon néztem végig a haláltusáját, GYK-ról várva a csodát!
Na, mi van a malackáddal? Él még?
Minek támadni szegényt, a tengerimalac olyan állat mint a nyúl, ha beteg lesz, nincsenek tünetek csak akkor amikor már késõ. hiába vitte volna el orvoshoz, nem tudott volna már rajta az se segítteni. én is így jártam egyszer a malackámmal, és akkor ezt az orvos is mondta hogy ígyvan a tengeriknél és a nyulaknál, ez nem kitaláció. és nem a lány vagy a szülei hibája hanem az állatkereskedésé, mert 100 százelék hogy már betegen vette a malackát. Mielõtt bárki is támadna, elõtte gondolkozzon! Ezen látszik milyen idióták az emberek, csak a másikat tudják lemondani, de magukat nem nézik soha!!!!
Hátha még holnap felébred Hagyd pihenni
Most halt meg szerencsétlennek a tengerimalaca és ti itt szidjátok, hogy annyit nem tesz meg azért a szerencsétlen àllatért hogy elvigye AZ ovoshoz...hat szerintem ha nem érdekelné, hogy a malacka haldoklik, szerintem mar rég kidobta volna a kukába.....nem hinném, hogy egy 12éves kislány tehet valamit ezért AZ állatért ha a szüleit nem érdekli akkor nem tehet ellene semmit....szegény gyerek be van pánikolva, hiszen HALDOKLIK a kisállatja nem oltani jene haben szépen le jene irni, hogy mar nem tehet semmit, ilyen az élet rendje! Kislány ne legyél szomorú biztos vagyok benne, hogy AZ a kismalac beleben távozik hiszen Volt egy szeretõ gazdája!!!! Ui:Ne foglallkozz a majmokkal!:)
A kérdező hozzászólása: már leöntöttem vizzel hátha valami , és minden nap kapnak hideg kaját :c .. De MEGHALT :´C(é smidnig árnyékban voltak ... :'C
A kérdező hozzászólása: BASSZUS HOVA VIGYEM ILYENKOR??? A KÖZELBEN NINCS IS ÁLLATORVOS! SÖT NEM IS TUDOK NÉMETÜL !! A KOCSI ROSZ
Ahelyett hogy ide írogatnál keresnél egy orvost. Igaz az pénzbe kerül de valószínüleg az neked nem oké. Hiszen ez "csak" egy állat s kapni másikat. Szánalmas vagy! Nem is érdemled meg hogy állatod legyen!
A kérdező hozzászólása: :'C kössz 12 éves vagyok -.- és bocs hogy ilyenkor már nem tudok sehova menni mivel innen nagyon messze van szentem állatorvos ... azts e tudjátok mi a helyzet.. anyának nicns pénze apa nem ad és apa leszarja a malacomat!!!! -.- kössz az együt érzést hülye majmok -.-" valaki pl normális választ
Nem tudod orvoshoz vinni, akkor mit vársz itt tõlünk? Távgyógyítást? Vagy tippet arra, hogy hogyan öld meg gyorsan és kíméletesen? Egyelõre te vagy a hülye majom!
Hát ilyenkor már nincs mit csinálni... Ha orvos nincs, akkor semmi megoldás nincs. Hány éves?
Köszönj el tõle, és tedd szebbé az utolsó órát. Nem tudsz rajta segíteni. Csak az állatorvos tudna valamit tenni. És kérlek, ne vállalj még egy állatot amíg nem tudtok róla gondoskodni.
A kérdező hozzászólása: 6. nem tudom ... àllatboltban vettem ..megláttam a társával és beleszerettem .. :'( de azért köszönöm hogy leszoltok .. nagyon jol esik ha majd a ti állatotok fog haldokolni akkor majd ha már nem tudok semmit csinálni és itt teszitek fel a kérdést csak hátha és majd leszolnak akkor majd meglátjátok milyen szar .. kár hogy ebbena világban kell élnem .. kössz
Értsd már meg, hogy azt se tudjuk mi a baja! Hogy segítsünk??? Szerinted haldoklik. Biztos? Nyitogatja a száját és alig él. Nem lehet, hogy csak szomjas és rohadt melege van? Adj neki dinnyét! Hûtsd le a kezed jó hideg vízben, és tartogasd kicsit a kezedben, hogy lehûljön. Ha tényleg haldoklik, akkor mi innen nem tudunk segíteni. Apádtól meg kérdezd meg, hogy szerinte mit jelent a felelõsségteljes állattartás!
Adj neki egy kis vizet
beteg volt napok óta vagy ez iylen hirtelen jött nála?
Beteg volt? Tedd oda neki a kedvenc ennivalóját hogy szagolgassa
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Orvos. Vasárnap van. Németül szépen szótár: Er/sie ist krank. Können Sie mir helfen? Ich spreche nicht Deutsch... Kb ennyi... Én régen a 10 kilós kutyát a kezemben vittem el orvoshoz, mert a szüleim nem akarták elvinni. Jelenleg 4 malacom, 2 madaram, hörcsög, teknõs és 3 kutyám van. Valamelyik beteg lenne, hátamra kapnám és futnék vele. A pénz és a kocsi mellékes. Lehet most nem tetszik neked, igen 12 éves vagy, de akkor annyit mondasz: anya/apa elmegyek gyalog, csak adj egy kis lóvét. Nem számít semmi, csak hogy jól legyen. Egyébként a kereskedésekben általában rossz körülményekben élt (nem megfelelõ táp, társaság, beltenyészet), vagy genetikai baj (beltenyi) Legközelebb vagy az egyesülettõl fogadj örökbe vagy tenyésztõ. Hidd el, lehet hogy 5000-6000 Ft, de legalább nem teszi ki az orvosi számla a 15000 forintot. Egyébként sajnálom a malacodat :(

Szerintetek mit csináljak? (tengerimalac)

Van egy tengerimalacom kb fél éve van nálam.Egy 60x40-es ketrecben. Tudom hogy nem lehet egyedül tartani és hogy a ketrece is kicsi neki. Szeretnék is neki társat meg minden de van két elég nagy probléma: 1, a szüleim tutti nem válalnának be még egyet mert őt is alig engedték meg mert nagyon nagyon szerettem volna tengerimalacot és most is nagyon szeretem a malackám. 2,eléggé kicsi a szobám /kb 3x3 m / és csak a legfontosabb bútorok vannak benne de hogy is mondjam csurig van nem tudnám hova tenni az 1méteres ketrecet mert: az ajtó mellet /bal oldalon falnál/ van az íróasztalom felette polcok az asztal mellet az éjjeliszekrényem az ajtóval szembe lévő falnál az ágyam felette az ablak és az ajtótol jobra lévő falnál a szekrénysorom és ott melette van most a tengerimalacom a legalso polcon a 60-as ketreecbe és az a baj hogy már csak 80 cm hely van szóval nem nagyon tudnám hova rakni az 1m kerecet:( ha valaki tud léegyenszíves segítsen ebben a helyzetben mit tenne.előre is köszi

Legjobb válasz: Elmész a kisállat bóltba veszel egy tengeri malacot és ha szerencséd van nem veszik észre hogy 1 helyett 2 van , XD

Elmész a kisállat bóltba veszel egy tengeri malacot és ha szerencséd van nem veszik észre hogy 1 helyett 2 van , XD
Szia Nekem is van malackám (4 éves múlt idén), és egyedül él. Tapasztalataim szerint nem kell nekik társ, ha eleget foglalkozol vele. Az enyém teljesen kiegyensúlyozott. Nincs is nagy helye(szintén hely hiány miatt), de rakd ki õt sétálni a szobádban a padlóra. :)
Igen kell neki társ, utolsóra ne hallgass! Igénylik a társat, mint az emberek, mi sem tudunk társ nélkül élni... Amúgy nem tudod kitenni a ketrecet a szobádból? Nappali, folyosó, vagy valami??:) Amúgy mond meg nekik hogy ha nem lesz neki társa hamar meg fog halni, ami igaz is, és mond meg nekik hogy ez így csak állatkínzás, mivel állatvédelmi törvény is elõírja a két malacot, hogy nem lehet egyedül tartani...
A kérdező hozzászólása: nem nagyon tudom kirakni a ketrecet... abba tutti nem mennének bele:(köszi mindenkinek

Mit csináljak? (tengerimalac)

Egy éves n?stény tengerimalacom mellé végre sikerült vennem egy társat ( pár hónapos hímet). Azt hittem, hogy nagyon boldogok lesznek, mivel sok helyen azt írják, hogy a malacnak az a legjobb, ha van társa. Csakhogy Anna azóta "megbolondult, az elején folyton berregett és a hátára akart mászni (gondolom azért, hogy megmutassa ? a f?nök, övé a ketrec, a hintaágy, minden), most f?leg akkor csinálja, ha kapnak enni, szegény másik malacka meg nem nagyon mer odamenni enni, amikor ? is ott van. Látszik, hogy féltékeny az Anna, amiért vettem még egy malackát. Az a baj, hogy fiatalabb, esetleg, hogy hím? Mit tegyek? Megszokják egymást? Vagy valami ötlet, hogy összebarátkozzanak?

Legjobb válasz: Miért nem lányt vettél mellé? Két lány jobban kijön egymással, szerintem. Családot szeretnél amúgy nekik?

Miért nem lányt vettél mellé? Két lány jobban kijön egymással, szerintem. Családot szeretnél amúgy nekik?
A kérdező hozzászólása: Õ volt a legédesebb, amikor megláttam, beleszerettem:D Családot nem nagyon szeretnék nekik.
Szia..Gondolkozni kén eezt nem roszból mondom.!Add el a himet és vegyél helyette egy nöstényt..:) Vagy Család lesz a vége..:)
Sürgõsen vegyél inkább nõstényt! Szerinted hogy lehet megakadályozni, hogy pár hónaponta szaporodjanak, ha együtt vannak?! Sehogy. Vagy ivartalaníttatni kéne a hímet.
Ha mondjuk bevállalod a családot és megtartod a hímet, szerintem kis idõre külön kellene választani õket. Két ketrecbe pl, tedd õket egymás mellé. Így a nõstény nem fogja annyira félteni a területét és a hím is tud enni. Aztán egy hét után próbáld meg óvatosan összeengedni õket.
hogy tetted össze õket? egybõl be az idõsebb ketrecébe? mert akkor jóhogy védi, és bántja a kicsit, hisz egy idegen tolakodott be a területére. esetlen etethetnéd más helyen.. viszont ha nem akarsz kis malacokat, sürgõsen szedd szét õket, és vagy cseréld ki a kicsit egy lányra, vagy ivartalanítsd majd a fiút. 4-5 hetes koruktól ivarérettek, bármikor lehetnek kicsik. viszont az ivartalanításnak is vannak határai, úgy tudom 6 hónapos kor és 500 gramm. szóval ha meg akarod tartani a fiút, szedd szét õket. én is így jártam, lány malacomhoz szereztem egy kis malacot, aki sikeresen fiú lett. úgyhogy õszig külön ketrecben élnek, aztán jön az ivartalanítás :) a fiút kevésbé veszélyes ivartalanítani, hisz nála csak a herezacskót kell felvágni. a lánynál meg ki kell venni a petefészkeket, és ezért fel kell nyitni a hasüreget is. szerencsésebb a fiút, de ha van hozzá értõ orvos, meg tudja csinálni a lányt is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:D Szét rakom õket két ketrecbe és meglátom mit teszek, nem lenne szívem megválni a kicsitõl...
Tedd azt;)..Jó düntés..:)


A tengerimalacom egyfolytában molesztálja a másikat (fiú) tengerimalacomat. Szegény azóta csak gubbaszt a ház tetején, a másik meg berreg körülötte. Mit csináljak, anyáék nem akarják őket ivartalanítani? !

Legjobb válasz: ha mind a két tengerimalacod fiú akkor természetesen ezt csinálják. ha ellenkezõ nemûek akkor nincs tippem de külön ketrecbe kéne õket tenned.

ha mind a két tengerimalacod fiú akkor természetesen ezt csinálják. ha ellenkezõ nemûek akkor nincs tippem de külön ketrecbe kéne õket tenned.
Vedd el a szûzességüket. :) Fõleg , ha van lány Rádióba hallottam Bocskor-Boros , hogy a Boros egy kötõ tûvel elvette a macskája szûzességét. Figyelj. Próba szerencse. Sok sikert :P
Ha két fiút tartassz, akkor nagy és zegzugosan berendezett ketrec kell - így nem mennek egymás agyára. Ennyi. Persze majd meg kell verekedniük, hogy kialakuljon a sorrend és néha nem fognak egyezni - de õk malacok és ez a szociális életük része, így normális. Ellenkezõ nemûeknél is ugyan ez van.
Költöztesd õket külön ketrecbe.
A kérdező hozzászólása: Nem költöznek, az erõszakosabbat visszük holnap ivartalanítani, anya megtört. Átvittem a szobájába éjszakára õket, aztán aludni nem tudott a folyamatos berregéstõl. Ez volt a feltétel, hogy ha kibírja akkor nem visszük ivartalanítani. De visszük. :) Köszi!!
Jó módszer :D
Nálunk is ez volt 2 fiúnál, de megszokták egymást kb 1 hét alatt...addig õk is berregtek, ellenségeskedtek...A domináns folyton kizavarta a másikat a házból, így az csak ott ücsörgött a tetején...olyan is volt, hogy elvette a kaját a szájából. Már semmi bajuk nincs, csak meg kellett tanulniuk ki a fõnök...

Tengerimalacom elszemtelenedett. Mit csináljak?

Eddig egész nyugodt volt, de most egyre szemtelenebb lett. Minden nap kirakom a terráriumból fél órára (van amikor többször is egy nap) a szobába, hogy futkosson. El szoktam keríteni neki egy jó nagy részt, hogy ne menjen be az ágy ill. szekrény mögé. De mostmár átugorja azt a 15-20 cm-es falécet. A terrárium mindig a szekrényben 2 polc között van, de ott a terrárium és a polc alja közt kb. 5 cm van, ahol ki tud igazán kukucskálni. Szerettem volna, ha "leveg?zik" kicsit, meg gondoltam talán jobban érzi úgy magát, ha jobban ránk lát,ezért le raktam a szekrény szélére. Erre múltkor kijött a terráriumból, még jó hogy észrevettem id?ben és meg tudtam fogni.

Legjobb válasz: A tengerimalac nem egy olyan állat, mint a kutya, ha szabad ezt mondani butább. Mivel még csak 3 hónapja van nálad még nem alakulhatott ki benne az irántad való kötõdés. 1.megemeled annak a "kerítésnek" a magasságát vhogy 2.veszel tengerimalac pórázt. lehet hogy szadistán hangzik, de nekem is van, mondjuk igaz malactól függ hogy mennyi idõ alatt szokja meg (1ik malacomnak kezdettõl fogva nem volt vele semmi baja, másik malacom 4-5 napig kellett hogy szokja) boltba 2000-2500 ft nem drága. rárakod és azzal vigyázol rá napi fél órát. amugy még azis rátesz hogy fiú, mert mégjobban érvényesíteni akarja magát.

A tengerimalac nem egy olyan állat, mint a kutya, ha szabad ezt mondani butább. Mivel még csak 3 hónapja van nálad még nem alakulhatott ki benne az irántad való kötõdés. 1.megemeled annak a "kerítésnek" a magasságát vhogy 2.veszel tengerimalac pórázt. lehet hogy szadistán hangzik, de nekem is van, mondjuk igaz malactól függ hogy mennyi idõ alatt szokja meg (1ik malacomnak kezdettõl fogva nem volt vele semmi baja, másik malacom 4-5 napig kellett hogy szokja) boltba 2000-2500 ft nem drága. rárakod és azzal vigyázol rá napi fél órát. amugy még azis rátesz hogy fiú, mert mégjobban érvényesíteni akarja magát.

Ma megöltem szeretett/megbecsült/hozzánk nőtt/tengerimalacunkat, pedig csak jót akartam neki. Sokat szenvedhetett. Most iszonyat bűntudatom van! Le is ittam magam. Mit csináljak hogy enyhüljön?

Legjobb válasz: egy tengerimalac miatt nehogy depressziós legyél már.. menjél azt' vegyél egy ugyanolyat és senki nem fogja észrevenni. Részvétem meg minden, de ez akkor is csak egy tengerimalac.

egy tengerimalac miatt nehogy depressziós legyél már.. menjél azt' vegyél egy ugyanolyat és senki nem fogja észrevenni. Részvétem meg minden, de ez akkor is csak egy tengerimalac.
Mit csinálj? Taníts minket. Komolyan kérlek. Mi az amit ne csináljak a tengerimalacommal ha lesz nekem is egy? Taníts meg, hogy én ne követhessem el ezt a hibát. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Egy kicsit jobban vagyok.Nem is a malac, inkább a következetlenségem és a nemtörõdömségem miatt voltam/vagyok zaklatott. Ha lesz tengerimalacotok egyszer, ne tegyétek ki hõségriadóban reggel a kertbe egy általatok épített kerti kifutóba csekély vízzel, tudván hogy estig nem jön haza senki mert valószínûleg meg fog sülni és a hangyák eszik mire hazaérsz..
Köszönöm hogy leírtad. Tudod bármikor ha rossz történik, úgy lehet kilábalni belõle, ha levonod a tanulságot és legközelebb elkerülöd a problémát (amit te itt meg is tettél) és tanácsként továbbadod a tapasztalatod, hogy másoknak megspórold ezt a hibát...

Mit csináljak ha a tengerimalacnak nagyon hullik a szőre?

Szegénynek pont télen!!

Legjobb válasz: Lehet hogy elkapta az Atka-t ha igen akkor : Tünet: sûrû vakarózás, véres sebek, sebhelyek, szõrhullás Gyógymód: Ivomec-kezelés, a lakóhely fertõtlenítése Gyógyulási esély: jó MENJ RÁ OTT LEHET HOGY MEGTALÁLOD A TE TENGERIMALACOD BETEGSÉGÉT: http://www.malacok.hu/tengerimalac-betegseg-gyogymod.htm

Lehet hogy elkapta az Atka-t ha igen akkor : Tünet: sûrû vakarózás, véres sebek, sebhelyek, szõrhullás Gyógymód: Ivomec-kezelés, a lakóhely fertõtlenítése Gyógyulási esély: jó MENJ RÁ OTT LEHET HOGY MEGTALÁLOD A TE TENGERIMALACOD BETEGSÉGÉT: http://www.malacok.hu/tengerimalac-betegseg-gyogymod.htm
az islehet h bõrgomba én minden havonta fürdettem, kentem a sebeit és a hasát körömvirágkrémmel. szerencsére leszokott a vakaródzásról nincsenek sebei és visszanõtt a szõr a hasán is.
Az enyémnek is hullott, és kiderült, vitaminhiánya van. Az állatorvos írt neki vitamint, amit nagy harcok árán minden nap beadtunk neki, így helyrejött. Ebbõl is láthatod, millió oka lehet a szõrhullásnak, csak az állatorvos tudja biztosan eldönteni.

Kutya és tengerimalac: a tengeri retteg a kutyától! Mit csináljak?

Nemrég hoztam haza egy két éves kutyát. Azóta a két tengerimalacom nem nagyon jön ki és nem is iszik szinte semmit. Elkülöníteni egyáltalán nem tudom őket. A kutya barátságos velük, de mégis rettegnek tőle. Idővel elmúlik majd? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Probáld azt hogy.: A kutya barátságos szóval a tengerimalacot fogd meg. Lassan haladj a kutya felé vele. Aztán próbáld a kutyához érinteni (gerinc,tüdõ,arca)környékére.Semmi képp ne a szájához! És ezt minden nap vagy 2 naponta csináld meg és talán megszokják majd egymást. ((Én az újszülött kiscicákal csináltam ezt)) Sok sikert!

Probáld azt hogy.: A kutya barátságos szóval a tengerimalacot fogd meg. Lassan haladj a kutya felé vele. Aztán próbáld a kutyához érinteni (gerinc, tüdõ, arca)környékére.Semmi képp ne a szájához! És ezt minden nap vagy 2 naponta csináld meg és talán megszokják majd egymást. ((Én az újszülött kiscicákal csináltam ezt)) Sok sikert!

Tengerimalac rosszaság. Mit csináljak?

4 Hónapos extra virgonc kisfiú tengerimalacunk, hajnal 5korelkezd nyünnyögni. És nem hagyja abba addig amígenni nem kap. Ha adunk neki akkor elrágicsálja, de utána felpörög, és a ketrecében ide oda rohangál. Az üres edényét felemeli, ledobja. Aztán ugrál, futkorászik, nyünnyög, adja azt a furcsa vííí vííí vííííí hangot, mintha fütyülne, de annál hangosabb és élesebb.

Legjobb válasz: Vegyetek neki egy társat, mert nyilván unatkozik. A tengerimalac nem magányos típus.

Vegyetek neki egy társat, mert nyilván unatkozik. A tengerimalac nem magányos típus.
Lehet, hogy tényleg csak frontos. :) Az önitatót meg ha nem használja, tegyél be neki tálkában vizet (nem tudhatod, lehet, hogy csak ezért patáliázik).
De ha szaladgál vagy ilyesmi akkor jókedvû, ha magányos akkor pont hogy gubbasztana, szomorú lenne. De egy barát tényleg nem árt neki, legalább elfoglalja magát, reggelente ha együtt kelnek lehet csendben maradnak ha nincsenek egyedül. Az önitatóra rá lehet szoktatni, kend be valami finommal a csövet, addig meg igyon tálkából. Ha picit harap, de nem akar menekülni az szerintem nem baj, de ha véresre harap az már igen, és elég kellemetlen is.
A kérdező hozzászólása: Sokat foglalkozom vele, mindig kiveszem, akkor bújik, vakargatom, azt nagyon szereti, elfekszik meg kinyújtózik:) Huncut is, csak az a baj, hogy korán kel. Ha azt veszem észre, hogy unja magát, akkor játszom vele picit. Meg mindig itt vagyok vele, mert szakdogát írok, az meg géphez kötött :( Társat nem merek venni, mert nem tudom hogy tetszene e neki. Kislányt nem, mert nem akarok piciket, a fiúval meg verekedne nem? Köszönöm a válaszokat
A társsal össze kell szoktatni. Ez magányos malacok esetében inkább csak egy vicc, annyira szoktak örülni egy társnak. De azért van technika a nehezebb esetekre is. De azt hiszem végzetes hibát követtetek el, amikor éjszaka megetettétek a malacot. Így kezdõdött a szörnyecskék címû film is... Kajával, törõdéssel jutalmaztátok a hajnali ébresztõt, szóval nektek annyi. Most már csináljátok amire a malac tanított titeket. :D Én tuti szereznék mellé egy okos, jól nevelt öregebb malacot, hogy ne kelljen nekem a pótmamát játszani hajnalonta... :D Még csak most kezd kamaszodni! :D A pici harapás a puszi. A gazdik jelentõs része hiába vár ilyen megtiszteltetésre, de õ nyilván tudja, hogy kedvességgel könnyebb titeket megnevelni. :P
A kérdező hozzászólása: Na neeeeee :P :D Elrontott minket ez a nyavalyás :D:D Olyan kis dög, de annyira szeretjük:) Csinál olyat is, hogy ha kiürült a kis szénázója (múltkor vettem neki, a birodalom falára lehet tenni, és abba pakoljuk neki a szénát, így nem hordja el mindenfelé, csak a kb 50 centis körzetében :D én úgy hívom hogy az abrakoló :) Neten sajna nem találtam képet) akkor megfogja a mancsikájával, beakasztja a körmét, és megrántja. Ha úgy mondanák nem hinném el, de mivel látom, hogy ezt csinálja... :D Vagy a fogával harapja meg és úgy ráncigálja:) Annyira ügyes:) Persze hajnalban ez sem esik jól a fülemnek -.-" Társ... nem tudom. Egy malacra terveztük a helyet. Kettõnek már kicsi lenne.:S ú De ami késik nem múlik:)
Ha elkezd 5-kor nyünnyögni, akkor ne végy róla tudomást, és ha már nem bírod, akkor vidd le valahova a házba egy olyan helyre, ahol már nem hallod, ha nyüszög. Aztán mikor általában felkelsz, kb 7-kor, adj neki enni. Aztán szépen szoktasd rá, h most van a kajatime. Készülj fel, kemény meló lesz :D
Nekem is van gyerekmalacom, aki hajnal fél hatkor, nem nyünnyög, hanem teli torokból ordítva követeli a kaját. Neki van nála jóval idõsebb barátnõje, és még vannak többen körülötte, de az a baj, hogy mikor õ megszólal, megszólalnak a többiek is. Õ még nem tanulta meg, hogy hiába visít azért nincs mindig jutalomfalat. Egyszerûen csak kóros közlésvágyban szenved és ezt mindenképp a legnagyobb hangerõvel kell tudomásunkra hozni.
A kérdező hozzászólása: :D:D Annyira mérges vagyok rá hajnalban, de ahogy olvasom ezeket a hozzászólásokat mindig annyira mosolygok. Ez van, egy nyünnyöggõ kis gombóc, akit egész nap dögönyöznék:)

Van 2 tengerimalacom mind a kettő nőstény. Mi csinálják?

A nagyobbik állandóan berreg de nem uizik. A kisebbik állandóan uizik de nem berreg. Miért lehet ez ?

Legjobb válasz: Nekem is két tengerimalacom van, nõstények, és egy nagy, meg egy kicsi, és én úgy tudom, ha berregnek, akkor hízelegnek egymásnak. Meg ilyenkor olyan lassan mennek. Nekem akkor szoktak uizni, ha hallják a kajás zacsi zörgését :D

Nekem is két tengerimalacom van, nõstények, és egy nagy, meg egy kicsi, és én úgy tudom, ha berregnek, akkor hízelegnek egymásnak. Meg ilyenkor olyan lassan mennek. Nekem akkor szoktak uizni, ha hallják a kajás zacsi zörgését :D
Valójában mi a kérdésed, mit nem értesz, vagy miért érzed úgy, hogy bármit is csinálnod kéne? Mindkettõ kommunikál a maga módján, mi ezzel a probléma?
A nagyobbik berregéssel adja tudtára a kicsinek, hogy õ a domináns, a fõnök. Ha a kicsi nem tesz ez ellen semmit, akkor elfogadta a rangsort és ez így teljesen rendben van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!