Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak nem tudok enni (28 db)

Mit csináljak akkor, ha beteg vagyok és nem tudok enni, viszont a hétvégén családlátogatásra megyünk és ott MUSZÁJ ennem?

Nem is tudom, hogy jó helyre írtam-e a kérdést, mivel ez kicsit összetett...

Legjobb válasz: Mondd el a barátodnak mi a baj. Ha megértõ, biztosan fog szólni az anyukának, hogy a nagy lakomába csempésszen egy kis natúr csirkemellet párolt zöldséggel, vagy krumplival, mert mást sajnos most nem ehetsz. Esetleg meg is kérheted rá, hogy nem akarsz illetlen lenni, de ez van, és a családot sem szeretnéd megsérteni, de te sajnos most csak ilyeneken élhetsz. Normális felnõtt emberek, családanyák ezt megértik. Így te is tudsz enni, õk sincsenek megsértõdve. Szólni kell! Ez egy egészségi állapot, amirõl épp nem tehetsz, de ha elmismásolod, ne várd, hogy bárki elnézõ legyen veled!

A párod már csak megérti.És végül is õ a fontos, nem a családja.Ennyire buták(már bocsi) nem lehetnek emberek, hogy nem értik meg, hogy beteg vagy.
Szerintem is a párod elõre jelezze a családjának, hogy jelenleg neked ilyen és ilyen betegséged van, ezért nem ehetsz olyan kaját, ami a szervezeted megterheli. Ha mégis ennél, akkor ezzel és ezzel járna. Mindképp a párod dolga, hisz az õ családja, s tõle nem veszik zokon. Tudom, hogy vannak ilyen emberek, akik ennyire tömik az embert, de õk is megérthetnék, hogy a betegségnél ez épp az ellenkezõjét váltja ki.
Én családom is ilyen, már pukkadsz és még tömnének mint a libát. Karácsonykor párom még céges rendezvényen gyomorrontást kapott.De azért hagyományos családlátogatás megvolt, szülõk, nagyszülõk. Én nagymamám nem akarta érteni, hogy fõzzön valami diétasabbat is, párom csak azt eszik, szóltam elõre telefonon.De csak elé pakolta a töltött káposztát. Én fogtam, elvettem elõle, kerestem neki valót (huslevesben fõtt krumpli, zöldségek, kis csirkemell), és határozottan megmondtam hogy ne merjen elé pakolni semmit. 2 perc csend, utána oldódott a hangulat. Párod dolga elintézni a kajád.
Meg kell, hogy értsék, hogy beteg vagy. Ilyenkor nem is illik erõltetni a másikat a kajálásra. Nálunk is ez volt, elmentünk rokonlátogatásra, és hiába mondtam, hogy kezdõdõ gyomorfekélyem van, mégis erõltették belém a piát, meg kaját. Én hülye meg is akartam felelni az elvárásoknak, aminek az lett a következménye, hogy másnap ügyeletre kellett vinni, mert annyira rosszul voltam. Senkinek nem kívánom azt a fájdalmat. Kaptam valami szurit, meg valami iszonyat erõs savlekötõt. Utána ha erõszakoskodtak, mindig megmondtam nekik a magamét. Állj ki az egészségedért, ne hagyd, hogy az etikett fontosabb legyen az egészségednél.
Növessz magadnak egy kis határozottságot! Beteg vagy. Ha annyira rosszul vagy, akkor igenis, ne menj el, mert ha ott esel össze a padlón, hát az a legcikibb minden eshetõség közül. Ha pedig elmész, akkor remek gyakorlóterep, hogy udvariasan de határozottan nemet mondj. Nem enned MUSZÁJ, hanem nemet mondani - magad miatt ÉS miattuk. Kit érdekel, hogy néznek rád emiatt?
1. Párod próbálja elmagyarázni az anyjának, hogy mi a szitu. 2. Te a helyszínen szintén. 3. Ha ezek után is erõltetik, mondd meg, hogy az evés hányáshoz vezet most, szóltál. Aztán nyugodtan dobd ki a rókát. Szerintem onnantól változni fog a hozzáállás. Egyébként nem értem a szitut, én bármilyen "tömõs" helyen voltam, ha azt mondtam, hogy rossz az emésztésem, mindenhol elnézték, hogy keveset vagy nem eszem (pl zsíros ételt meg se tudok emészteni, azonnali hasmenés)
Olyan nincs hogy muszáj enned. Ez nonszensz. Ismerem a jelenséget, apukám olyan hogy mindenképpen letuszkolja a torkodon a kaját, dédszüleim pedig minden másodpercben jönnek hogy "egyél, egyél, jól laktál? nem baj, egyél még egy kicsit" De olyan nincs hogy nem értik meg hogy beteg vagy, nem ehetsz. Magyarázd nekik szépen el hogy komolyan beteg vagy, hogy mi lesz ha nehezebb kaját eszel, és hogy neked ezt most be kell tartanod. Esetleg mond hogy a barátodéból megkóstolsz 1-1 falatot. De ne húzd ki magadat az ünnepség alól, ezzel megbántod a barátodat is.
Én nem mennék el, a köszöntést bepótolnám máskor.Mondanám hogy nem vagyok jól, fáj a fejem, hányingerem van.Nem szeretem az erõszakos embereket egyébként se, és nem lenne szép ha véletlen kitaccsolnál.Ha megsértõdnek így jártak.
Mondd el a barátodnak mi a baj. Ha megértõ, biztosan fog szólni az anyukának, hogy a nagy lakomába csempésszen egy kis natúr csirkemellet párolt zöldséggel, vagy krumplival, mert mást sajnos most nem ehetsz. Esetleg meg is kérheted rá, hogy nem akarsz illetlen lenni, de ez van, és a családot sem szeretnéd megsérteni, de te sajnos most csak ilyeneken élhetsz. Normális felnõtt emberek, családanyák ezt megértik. Így te is tudsz enni, õk sincsenek megsértõdve. Szólni kell! Ez egy egészségi állapot, amirõl épp nem tehetsz, de ha elmismásolod, ne várd, hogy bárki elnézõ legyen veled!
A kérdező hozzászólása: * rajtam nagy a nyomás, nem rajta, bocs, elírtam.
A kérdező hozzászólása: 16.08 Nem akarok gyámoltalan lenni, nagy a nyomás rajta abban a családban. Adott egy 5 éves korkülönbség, a barátom és köztem, az én javamra, ami eleve kicsit önbizalomhiányra késztet a szülei körében. Persze nem éreztetik velem, de basszus, amikor az összes unokatesója ott van és mindenki közül én vagyok a legidõsebb (teszem hozzá: nem látszik rajtunk és ez soha sehol nem okoz problémát, csak akkor, ha az õ családjánál vagyunk). Vannak célzások arra vonatkozólag, hogy én már éltem abban a korban, amire a barátom még nem is emlékezhet, hiszen kósza gondolat sem volt õ még akkor, stb. Nem túl jó érzés, félszeg vagyok tõle. A másik: laktózérzékeny vagyok és akárhányszor náluk vagyunk, az anyukája megfõzi a rendes kaját, meg mellette fõz nekem is külön - csak laktózmentes termékekbõl, ami egyrészt nem kis áldozat tõle (és én tök hálás is vagyok neki), viszont kb. nyûgnek érzem magam ettõl... Na, és akkor most ezekután még most hétvégén bejelentem, hogy amúgy nekem most még a laktózmentes dolgok SEM jók, hát, gyakorlatilag elsüllyedek szégyenemben elõttük. :S Ezért dilemma ez annyira. Más esetben simán megmondanám bárkinek a véleményemet, hogy ne tukmáljon...
Én állandó betegséggel élek, évek óta nem ehetek úgy, mit más emberek. Vagy elkerülöm az ilyen alkalmakat, vagy ha van olyan, amit meg tudok enni, akkor csak abból szedek. Komoly konfliktusom nem volt még ebbõl, bár én nem is aggódom sokat más emberek véleményén, mit tudják õk, hogy én mit kínlódok, gondoljanak, amit akarnak, nem fogok miattuk rosszul lenni. Mi az, hogy "olyan nincs, hogy nem"? Lefognak, lekötöznek, szétfeszítik a szádat és beléd erõltetik??? Ne legyél már ilyen gyámoltalan, udvariasan, de határozottan mondd meg, hogy mi a helyzet.
ha jobban el lesz foglalva az ünnepléssel mint veled, akkor én szülinapra egy búcsúcsókot adnék Már bocs, lehet én vagyok elkényeztetve, de ha beteg vagyok, páromnak én vagyok az elsõ (meg amugy is), nem az ünneplés, figyel rám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Kettõre redukálódott a szóba jöhetõ megoldások száma: egyrészt megpróbálom megbeszélni a barátommal, hogy neki kell majd odafigyelnie a kajámra (hogy ne tegyenek elém olyanokat, ne tukmáljanak) - viszont ez abból a szempontból nem tudom mennyire kivitelezhetõ, hogy õ valószínûleg jobban el lesz foglalva az ünnepléssel, mint azzal, hogy rám figyeljen; másrészt ha nem tudom megbeszélni vele ezt, akkor nem megyek el... nem tudok jobbat. Még egyszer köszi mindenkinek!
11-essel egyetértek.
Mondd el határozottan hogy beteg vagy és ha eszel akkor rosszul leszel és elrontod a bulit. Ha nem fogadják el akkor egyél pár falatot majd látványosan öklendezve rohanj a wc-be.
"ott egyszerûen MUSZÁJ enni, furán néznek rád, ha nem eszel. Nem kifogás, ha beteg vagy, attól csak még cikibb az egész, mert kb. nem hiszik el, hogy tényleg bajod van, hanem sértésnek veszik, ha nem fogadod el a kaját, amivel megkínálnak..." Én ilyen emberekhez nem mennék vendégségbe, mert hatalmas bunkók. Ennyi. Nem csak ebben az esetben, hanem soha.
A kérdező hozzászólása: * csak ha elmegyek hozzájuk mégis, és eszek pár falatot, akkor attól félek, hogy rosszul leszek és hát ott, pont egy szülinapi összejövetel kellõs közepén ez vérciki lenne!! :((
Hohó, ha külön fõzne neked, akkor most szólj! Neki is megspórolsz egy csomó idõt, és legalább tudja, hogy neked most másféle "külön kaját" kell csinálni, valami kis könnyût. Mondd el, mit ennél szívesen, mit ehetsz, próbáld megbeszélni, a többiek mit esznek. Ha amúgy is lenne fõtt krumpli, akkor te majd abból szedsz, csak neked ne adjanak mellé mondjuk pörköltet, hanem kérsz egy kis párolt húst, monduk a levesbõl (azt majd biztos félrerakják neked). Így teljesen más a helyzet, mintha csak simán tukmálnának. De mindenképpen most szólj, jó elõre, különben ott állsz és tényleg kínos helyzetbe hozol mindenit, magad is beleértve.

7 hetes vagyok nagyon hányok fáj a gyomrom, szedem a b6 ot a femibion mellé de ez sem segit, egész nap nem tudok enni, olyan éhes vagyok pedig, már nagyon kikészültem, mit csináljak? Kinek volt hasonló? Hogy alakult a terhesség igy?

Legjobb válasz: elõször is nyugi.ha idegeskedsz,még jobban fog fájni a gyomrod.próbálj többször keveset enni,inni.még fekve az ágyban rágcsálj egy szem babpiskótát....vagy valami száraz kekszet.rostos gyümölcsleveket igyál-inkább egyszerre csak 1-2 kortyot. igaz én nem hánytam,de pikk pakk lement rólam az 4-5.hétben 3kiló.mert szörnyen hányingerem volt.egyszerûen nem kívántam a kaját.aztán fokozatosan egyre többet próbáltam enni.és most 11hetesen már szinte alig alig van 1nap ilyen émelygés. kitartás,azt mondják a 12.hét után megszûnnek ezek a tünetek.

elõször is nyugi.ha idegeskedsz, még jobban fog fájni a gyomrod.próbálj többször keveset enni, inni.még fekve az ágyban rágcsálj egy szem babpiskótát....vagy valami száraz kekszet.rostos gyümölcsleveket igyál-inkább egyszerre csak 1-2 kortyot. igaz én nem hánytam, de pikk pakk lement rólam az 4-5.hétben 3kiló.mert szörnyen hányingerem volt.egyszerûen nem kívántam a kaját.aztán fokozatosan egyre többet próbáltam enni.és most 11hetesen már szinte alig alig van 1nap ilyen émelygés. kitartás, azt mondják a 12.hét után megszûnnek ezek a tünetek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, próbálom ugy csinálni hogy jó legyen remélem majd csökken vagy elmuladozik ez a hányás mert most elégé kimerültem a sok roszulléttöl.
Szia! 15 hetes vagyok és már szinte el is felejtettem:) Nekem a 11. hétig megszünt. Pihenj sokat! Nekem bejött a 100%-os narancslé. És kicsi sós péksütemény. Kitartás! El fog múlni! Nagyon ritkán történik meg, hogy 11-12 hétnél tovább tart. A sógornõmet infuzióra fogták 2-szer is, de a második harmadban, egyébbként õ ikreket várt.
Szia! Nekem a 8. héttõl a 12. hétig minden nap, egész nap hányingerem volt. Volt olyan nap, hogy nem is tudtam enni... 6kg-ot fogytam és már olyan szinten voltam, hogy nem vállalok több gyereket! :) Utána elmúlt, nagyon ritkán pár hetente volt/van még 1-2 hányás vagy hányinger. Õ az elsõ babám, most vagyok 25 hetes vele. És már tervezem a tesókat! :)
12+1 hetes vagyok és kiszámíthatatlan, melyik nap és mitõl tér vissza a hányinger, hányás. De bírom, egyszer csak elmúlik. Legalább dekára a súlyomnál vagyok :) Kitartás, elmúlik egyszer! :)

Nem tudok enni. Vagyis alig-alig. Mit csináljak?

Az elmúlt másfél évem több, mint sz.ar volt, nagyon nagy stresszben voltam, és ilyenkor én alig eszem.

Legjobb válasz: Menj orvoshoz. Épp elég szégyen, hogy másfél évig halogattad. Nincs mindenre gyógytea meg csodafû. "valami csövet dugnak le a torkodon...inkább nem szeretném!!! " A vastagbélrákos sem szeretné, hogy csövet dugjanak a végbelébe, de ha az kell ahhoz, hogy diagnosztizálják és esetleg életben maradjon akkor ez. Sajnálom ha kicsit nyers a modorom, de az aki másfél éve él esetleg gyomorfekéllyel, úgy hogy nem tud enni, állandóan fájdalmai vannak és már fogyott ki tudja hány kilót az ne számítson szép szavakra senkitõl.

Menj orvoshoz. Épp elég szégyen, hogy másfél évig halogattad. Nincs mindenre gyógytea meg csodafû. "valami csövet dugnak le a torkodon...inkább nem szeretném!!! " A vastagbélrákos sem szeretné, hogy csövet dugjanak a végbelébe, de ha az kell ahhoz, hogy diagnosztizálják és esetleg életben maradjon akkor ez. Sajnálom ha kicsit nyers a modorom, de az aki másfél éve él esetleg gyomorfekéllyel, úgy hogy nem tud enni, állandóan fájdalmai vannak és már fogyott ki tudja hány kilót az ne számítson szép szavakra senkitõl.
A kérdező hozzászólása: Huh! Hát, köszi! Semmi baj, nem probléma a kemény beszéd, lehet, hogy igazad van! Nagyon nehéz idõszak volt, azt hittem, hogyha elmúlik, akkor majd visszatér minden a normális kerékvágásba, és újra lesz étvágyam, meg majd visszahízom, amit lefogytam. Lehet, hogy ezt már csak orvos tudja megoldani. 2011 tavaszán kezdõdött ez a rossz periódus, és azóta egy merõ stressz volt az életem, lehet, hogy tényleg gyomorfekélyt kaptam. Én csak azt hittem, hogy elmúlik magától, aztán majd enni is tudok. De OK, ha azt mondod, hogy ez nem normális, akkor lehet, hogy megnézetem magam a háziorvossal. Mindenesetre köszi!


Mit csináljak ha nem tudok enni?

12 hetes vagyok,de fogyok folyamatosan,nem tudok enni,vagy csak pár falatot.Probálom kitalálni mi nem rossz a gyomromnak,de nehéz,mert közben meg kivánnám az ételt csak félek h rosszul leszek t?le.A cukrom is 1,9 lett.Még az a jo h sok folyadékot tudok inni.Lesz olyan amikor ehetek nyugodtan??

Legjobb válasz: Próbálj egyszerre keveset, de naponta többször enni. Ha abszolút nem esik jól inkább ne erõltesd! Nekem a pirítós, ropi, pattogatott kukorica, kekszek, müzliszelet egész jól beváltak a hányingeres idõszakban, aztán a 14. héttõl jobb lett. A doki a B6 vitamint ajánlotta émelygésre. Ne aggódj, néhány hét és biztosan jobban érzed magad!

Próbálj egyszerre keveset, de naponta többször enni. Ha abszolút nem esik jól inkább ne erõltesd! Nekem a pirítós, ropi, pattogatott kukorica, kekszek, müzliszelet egész jól beváltak a hányingeres idõszakban, aztán a 14. héttõl jobb lett. A doki a B6 vitamint ajánlotta émelygésre. Ne aggódj, néhány hét és biztosan jobban érzed magad!
Én a 6-11 hét között voltam nagyon rosszul. Csatlakozom az elõttem szólóhoz, nekem is inkább a sós ételek jöttek be (pár szál ropi, sós tallér, puffasztott rízs, piritós), és emellett naponta 1-1 almát ettem meghámozva. Most már lehet kapni finom körtét is, próbálj vitamint, gyümölcsöt enni (esetleg hideg befõttet)! Jah, és nálam még bevált a nyers sárgarépa, azt rágtam! És, ahogy már írták elõttem: zöldség-/ragu-/húsleves. Ami a folyadékot illeti, csak szûrt italokat (szõlõ, alma) tudtam inni, és limonádét (a teától és tejtõl undorom volt). Remélem, mihamarabb jobban leszel!
Én a vitaminoktól voltam rosszul. Rájöttem, ha abbahagyom a szedést, teljesebben tudok táplálkozni, ami többet ér mint a szintetikus szerek mellett bevitt null tápanyag. Vasat külön is lehet szedni.
Az elõzõ válaszoló vagyok, az kimaradt, hogy esetleg próbálkozhatsz levesekkel (ha a folyadékot jobban kívánod), pl. zöldséglevessel.
Szia! Csatlakozom ez elöttem szólóhoz! Én a Béres Gravidától voltam folyamatosan rosszul, de már mire rájöttem eltelt vagy 7-8 hét. Lefogytam 3 kilót az amúgy sem nagy súlyomból. Mióta abbahagytam és váltottam a Hipp Natal Aktívra ami egy 100%-os gyümölcskoncentrátum kismamáknak azóta semmi panaszom. Most vagyok a 21.-ik hétben és mindösszesen csak 1 kilót híztam. Az orvos szerint ez nem baj mert amennyi táplálékra a babának szüksége van azt úgyis elvonja. Egyébként a lényeg az hogy éhgyomorra soha ne igyál semmit, fõleg ne teát mert az savat csinál és ezért hánysz. Ha meg félsz attól hogy rosszul leszel mert eszel az elõbb-utóbb stresszhez, depresszióhoz fog vezetni. Egyél pirítóst, tejfölt, vajat, tejet, sajtot, müzli szeleteket, gyümölcsöket, zöldségeket, szalámit... ami jól esik.
Az elõzõ válaszoló vagyok. Ezt kifelejtettem! Nekem még bevált nagyon a hideg vanilia fagyi vagy 1 pohár hideg kóla! Üdv és jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, hányni nem hánytam, ezzel nem volt probléma, csak a teltségérzés, puffadás, undor.Remélem jobb lesz, leves jöhet, azt nagyon szeretem.

Mit csináljak, hogy 11 hos kislányom ne legyen ennyire hisztis? Már nem tudok enni sem mert egy percre sem lehet egyedul hagyni, mert rogton hisztizik. Már nagyon kivagyok, probálok nagyon turelmes lenni de kezd fogyni az erom

Legjobb válasz: Ha eddig nem volt hisztis csak most kezdett ra akkor lehet szeparacios szorongas, nem akar egydul maradni, most jott ra, hogy o teljesen kulon szemely. Nallunk is volt egy ilyen idoszak 12 honapos kor korul de szerencsere csak par napig tartott es utanna eljatszott ismet egyedul a kisagyba vagy a szobaba ha becsuktam magam utan az ajtot. En is teljesen meglepodtem mert egyik naprol a masikra kijottem a szobabol es elkezdett sirni. Nem tudtam mi van. Itt megnyugtattak a lanyok, hogy csak idoszakos viselkedesrol van szo. Tenleg abbamaradt par nap utan. Ha viszont mar regota csinalja ezt akkor sajnos nem tudom mi lehet a gond. :(

Ha eddig nem volt hisztis csak most kezdett ra akkor lehet szeparacios szorongas, nem akar egydul maradni, most jott ra, hogy o teljesen kulon szemely. Nallunk is volt egy ilyen idoszak 12 honapos kor korul de szerencsere csak par napig tartott es utanna eljatszott ismet egyedul a kisagyba vagy a szobaba ha becsuktam magam utan az ajtot. En is teljesen meglepodtem mert egyik naprol a masikra kijottem a szobabol es elkezdett sirni. Nem tudtam mi van. Itt megnyugtattak a lanyok, hogy csak idoszakos viselkedesrol van szo. Tenleg abbamaradt par nap utan. Ha viszont mar regota csinalja ezt akkor sajnos nem tudom mi lehet a gond. :(
Elso valaszado vagyok. Tudom nem szabad mindent a fogzasra fogni de nem lehet, hogy megis jon a foga. Kisfiam 16 honapos de mindig nyugos volt 1-2 napig amikor jott neki foga. Foelg a rago meg szemfogak viselik meg? Nincs bedagadva az inye. En sokszor nem tudtam miert nyugos, miert akar folyamatosan ram csimpaszkodni es nagyon rosszul ereztem magam amikor par nap mulva kibujt a foga mert tudtam, hogy ezert volt nyugosebb, hisztisebb.
Lányom 14 hónapos ugyan ez a helyzet. Mindenhová mászik utánam, kapaszkodik rám, de nem veszem fel állandóan. Kap a kezébe valami érdekes dolgot, pakolja a konyhában a fiókot, "segít" bepakolni a mosógépbe, vagy éppen teregetni, de egy biztos ott van ahol én. Néha nem egyszerû, sírás van bõven, csak így tudunk haladni itthon, hogy legyen ennivaló, tiszta ruha, stb. Én ezt nem nevezem hisztinek, csak egyszerûen anyás, amiért imádom. Szépen lassan haladunk a dolgunkkal. Amíg eszem, addig bent ül a székében és harapdál õ is egy kis almát, vagy éppen együtt esszük az ebédünket, stb. Én azt gondolom, olyan hamar le fog szokni rólam, hogy most próbálok annyi puszit, ölelést, simogatást adni, amennyit csak lehetséges.
Nekem a 22 hónapos lányom is még ilyen. Akkro eszek , amikor õ eszik , mindenhová jön velem , szinte egy percre sem marad egyedül. Amikor már nagyon hisztis , vagy elegem van , erélyesen rászólok , ez szokott mûködni , igaz legörbül a szája , de utána egy kicsit visszavesz a hisztibõl.
nekem 11:46-os válasza nagyon szimpatikus. fontos, hogy éreztesd vele ilyenkor, hogy számíthat rád. ezért nem kell rászólni, hanem ésszerûen tervezni, szervezni a napot.

Mit csináljak ha napok óta nem tudok enni és hányingerem van vagy milyen étel az ami hamar lemegy és energiám is lesz?

Van egy fiú aki nagyon tetszik és én is tetszem neki de más lányoknak is udvarol.Folyamatosan ideges vagyok görcsöl a hasam.

Nem tudok enni, mit csináljak?

8 hetes vagyok,sokszor van úgy hogy csak délután eszek.Ha megf?z?k eszek,de másnap ugyanabból nem esik jól.

Legjobb válasz: Semmi gond,ez ilyenkor elõfordul.A fõ,h folyadékot vigyél be.Azzal sem jársz jobban,ha magadba erõszakolod a kaját,majd kihányod.Az elején nekem is volt olyan,h egy fél narancs és 5-6 db háztartási keksz csúszott le.Majd a második trimeszterben helyrejön az étvágyad ne félj.

Semmi gond, ez ilyenkor elõfordul.A fõ, h folyadékot vigyél be.Azzal sem jársz jobban, ha magadba erõszakolod a kaját, majd kihányod.Az elején nekem is volt olyan, h egy fél narancs és 5-6 db háztartási keksz csúszott le.Majd a második trimeszterben helyrejön az étvágyad ne félj.
Szedj vitamint, hogy azért a babódnak meglegyen mindene, és ahogy az elsõ válaszoló is írta igyál sok sok folyadékot! Nem lesz semmi gond!
Szia! A várandósság elsõ harmadában ez teljesen normális. A keksz, piritós, tea, szendvicsek, levesek segíthetnek a problémán. Csak a vitamin pótlásra figyelj oda. Én 4kg-ot fogytam ez idõ alatt, a fõzésrõl is lemondtam, mert mire elkészült a kaja rosszul voltam tõle. Fõtt ételbõl csak azt tudtam megenni, amit nem nekem kellett elkészíteni... A 12. hét után végre tudtam ennni és fõzni is. (A húst azóta is a férjem vágja össze) Jó babavárást!

Arany Hörcsögöm lesz és nem tudom h mit hogyan csináljak. Mit adjak neki enni? Miből mennyit? Kislány lesz és hogy mi legyen a neve? Mit nem lehet neki adni enni? Meg ilyen hasznos dolgokat kérnék szépen.

csak hasznos válaszokat kérek szépen!

Legjobb válasz: Anno volt egy hörim, Ms Hamster (Höri, Nyünyü/ke, néha Gerzson), teljesen mindegy milyen nevet adsz, tuti becégezted majd, és amúgy se érti. Kaját annyit, amennyit igényel, azt majd látod. Nyünyszi minden nap kapott friss zöldséget, gyümölcsöt, mikor miket. A salátát és a káposztát nem szokták ajánlani, nálunk néha elõfordult, nem lett baja.. Lehet kapni hörcsögtápot, én a Pepe-re esküszöm, napi 1-2 nagyobb csipet, a zöldség mennyiségétõl függõen. Nyáron kértem egy fagyistól 2 tölcsért, törtem neki egyszer 1 héten, több hónapig elég volt. Ja és imádta a háztartási kekszet, azt kétszer kapott egy héten, egy darabot. Amikor tyúkhúsleves volt itthon, adtam egy kis husit (kb mint a kisujjam), de megette a felvágottat és a virslit is. Ha akváriumban, vagyis terráriumban lesz, tegyél rá vmi rácsot, nehogy kimásszon. Kaksi takarításhoz homokozószettes lapátot használtam, emellett általában hetente teljes forgácscsere volt a pisiszag miatt. Készíts elõ egy befõttes üveget, csinálj a tetejére lyukakat, ha takarítod a helyét, legyen hova tenni! Én abba is tettem forgácsot (használtat), amíg benne volt. http://www.haziallat.hu/kisemlos/kisemlos-fajok/aranyhorcsog.. Sok-sok boldog pillanatot kívánok nektek!

Anno volt egy hörim, Ms Hamster (Höri, Nyünyü/ke, néha Gerzson), teljesen mindegy milyen nevet adsz, tuti becégezted majd, és amúgy se érti. Kaját annyit, amennyit igényel, azt majd látod. Nyünyszi minden nap kapott friss zöldséget, gyümölcsöt, mikor miket. A salátát és a káposztát nem szokták ajánlani, nálunk néha elõfordult, nem lett baja.. Lehet kapni hörcsögtápot, én a Pepe-re esküszöm, napi 1-2 nagyobb csipet, a zöldség mennyiségétõl függõen. Nyáron kértem egy fagyistól 2 tölcsért, törtem neki egyszer 1 héten, több hónapig elég volt. Ja és imádta a háztartási kekszet, azt kétszer kapott egy héten, egy darabot. Amikor tyúkhúsleves volt itthon, adtam egy kis husit (kb mint a kisujjam), de megette a felvágottat és a virslit is. Ha akváriumban, vagyis terráriumban lesz, tegyél rá vmi rácsot, nehogy kimásszon. Kaksi takarításhoz homokozószettes lapátot használtam, emellett általában hetente teljes forgácscsere volt a pisiszag miatt. Készíts elõ egy befõttes üveget, csinálj a tetejére lyukakat, ha takarítod a helyét, legyen hova tenni! Én abba is tettem forgácsot (használtat), amíg benne volt. http://www.haziallat.hu/kisemlos/kisemlos-fajok/aranyhorcsog.. Sok-sok boldog pillanatot kívánok nektek!
Most nehéz lenne ide leírni mindent, de googleval rengeteg olyan weboldalt találhatsz, ahol minden le van írva, keress rá.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm:) :)
A kérdező hozzászólása: és menyibe kerültnek ezek az ételek neki?
hááát azt nem tudom.. pontosan megmondani...de ez elgalább elég így fél évig:)
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm sok mindent megtudtam tõled!:) :) :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok meg lett a hörcsögöm és nagyon vad már 2szer megharapót szerintetek hogyan szelídítsem meg?
sztem ne rohanj ajtóstul a házba.valahol olvastam hogy elõször csak ott kell hagyni a kajáját aztán rávenni hogy egyre közelebb jöjjön hozzád a kajáért és egy idõ után a kezedbõl fog enni és mivel tõled kapja a kaját ezért megszok.amúgy gugli a barátod: http://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ix=sea&ie..

13 hetes vagyok, amit megeszek egyből jön is ki belőlem, semmi nem marad bent, tiszta ideg vagyok, tudom az is rátesz egy lapáttal, de egyszerűen már nem tudok mit csinálni, enni se merek, elmúlik ez valamikor ha igen mikor és addig mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha nem mersz enni, akkor legalabb igyal. Az is kijon? Ha igen, akkor fordulj orvoshoz, nehogy kiszaradj. Pici kortyokat, pici falatokat egyel, talan ugy jobb lesz.

Ha nem mersz enni, akkor legalabb igyal. Az is kijon? Ha igen, akkor fordulj orvoshoz, nehogy kiszaradj. Pici kortyokat, pici falatokat egyel, talan ugy jobb lesz.
szia, én az ötödik héttõl a 16.-ig napi szinten hánytam, .. már en is ki voltam akadva 1 hét után hogy semmi nem marad bennem, le is fogytam 5 kilót. Nekemaz vált be, .igaz Borzalmasan hangzik - hogy a hányások után egybõl ettem, így nem volt üres a gyomrom, a hányinger is elmúlt, jó pár órára legalább. Egyébként a gyömbér kóla is jó volt hányinger ellen. :) kitartás, 21 hkm
Ne idegeskedj!Nálam ugyanez volt.A 10.héttõl a 16.hétig napi 2x hánytam, én is izgultam hogy nem fog fejlõdni a babám de nem volt semmi gond.Enni azért kell, próbálj meg kekszet, pirítós kenyeret, ilyeneket enni.És igyál sokat.
A baba elveszi a szervezetbõl azt, ami neki kell. Én az elsõ 16 hetet végighánytam, 4 kilót fogytam, de behoztam késõbb, 16 kiló plusszal fejezetm be a terhességet (nem ettem csokit :D). amit szerintem tehetsz, sok leves (leve, ha más nem megy), megtalálni azt, amit meg tudsz enni, nekem pl az õszibarack volt, napi 1-2 kilót megettem. Terhesvitamin sem árt, gyümölcslevek, teák, lehetõség szerint gyümölcsforrázatból, próbálj meg evés elõtt gyömbért enni/inni, az elveszi a hányingert.

A nagybáttyám halodoklik mert GYOMORRÁKja van és nem tudom mit csináljak enni inni nem tud különben a nővérek semmit nem érnek mit adjak neki amitől jobban lehet vagy ha vkinek volt már ijenje mit csinált?

Legjobb válasz: Beszélgess vele, magadba pedig készülj fel a hiányára, ha bármi történik, ne érjen váratlanul. A legtöbb, amit tehetsz, hogy ott vagy néha mellete, beszélsz hozzá, fogod a kezét (attól függ milyen súlyos az állapota, bár ha nemn tud enni-inni, akkor eléggé). Mondd meg neki, hogy minden rendben van, te itt vagy mellette, nem hagyod, hogy valami rossz történjen vele. Nyugtasd meg. Amit még tehetsz, hogy feliratsz neki NUTRIDRINKET (google-be nézd meg). Mi ezt adtuk a mamámnak, amikor le volt nagyon gyengülve. Szívószállal lehet inni, de olyan magas a tápanyaga, mint ha étel lenne. Ha nem írják fel neki, akkor vény nélkül is lehet, sajna úgy többe kerül. Remélem segítettem!

Beszélgess vele, magadba pedig készülj fel a hiányára, ha bármi történik, ne érjen váratlanul. A legtöbb, amit tehetsz, hogy ott vagy néha mellete, beszélsz hozzá, fogod a kezét (attól függ milyen súlyos az állapota, bár ha nemn tud enni-inni, akkor eléggé). Mondd meg neki, hogy minden rendben van, te itt vagy mellette, nem hagyod, hogy valami rossz történjen vele. Nyugtasd meg. Amit még tehetsz, hogy feliratsz neki NUTRIDRINKET (google-be nézd meg). Mi ezt adtuk a mamámnak, amikor le volt nagyon gyengülve. Szívószállal lehet inni, de olyan magas a tápanyaga, mint ha étel lenne. Ha nem írják fel neki, akkor vény nélkül is lehet, sajna úgy többe kerül. Remélem segítettem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! mit gondoltok van remény?
Nekem a mamám most halt meg.Neki is gyomor rákja volt.Eltávolították az egész gyomrát.Egy-két falatnál többet nem is bírt megenni.Legyengült és végén a szíve elvitte.Sajnálom!
" rohangáltam a nõvérekhez a fájdalomcsillapítóért, mert hiába volt kiírva, ha nem fizettem nekik, nem adták be." Ugyanez volt nálunk is Anyukámmal..., ha nem dugott a zsebükbe a nõvéreknek pár ezer ft-ot, nem adtak neki fájdalomcsillapitót!Ezért irtam, hogy ki volt nagyon szolgáltatva:( Igy kell bánni egy rákos beteggel??Ez fordult meg akkor a fejemben..., ezek nem is nõvérek, legalábbis nem lelkiismeretessen végzik a dolgukat!!
Amikor az édesanyám haldoklott, szintén rákja volt, minden nap ott ültem mellette, lemosdattam tetõtõl talpig, már nem tudott beszélni, de látszott a szemén, milyen jól esik neki, és a hála a tekintetében...aztán próbáltam itatnui, ha nem tudott, megtörölgettem vizes törölközõvel a száját, homlokát, fogtam a kezét, simogattam, rohangáltam a nõvérekhez a fájdalomcsillapítóért, mert hiába volt kiírva, ha nem fizettem nekik, nem adták be. Hajnalban halt meg, amikor nem voltam benn. Éjjelre nem lehetett nálunk bennmaradni.
20:12 vagyok.., ilyen Ceragem masszáságyat Anyukám is kipróbált, mikor rákos volt és jót tett Neki, tudom ajánlani!!!
Nem tudom, mennyire elõrehaladott a rák betegsége. Ha nem a végsõ stádium, érdemes lenne a Ceragem masszázságyat kipróbálni. Valamelyik központban - amelyik legközelebb esik - ingyen is lehet naponta 1-szer tesztelni.
Hát sajna jobban már nem lesz, a legtöbb amit ethetsz, hogy beszélgetsz Vele kedvesen, és ha kell neki valami akkor segitesz!Sajnos nekem is orssz tapasztalatom vannak a nõvérekrõl, mert Édesanyám is rákos volt, és nagyon kiszolgáltatott helyzetben volt a kórházban a nõvérek meg flegmák voltak vele, és durvák:( Mi is csak abban tuftunk segiteni, hogy sûrûn látogattuk és segitettünk amiben tudtunk!A lényeg, hogy ne lássa rajtad a nagybáttyád, hogy olyan arccal állsz mellette mint aki már temeti!Legyél vele természetes és kedves!!
Te semmit sem tudsz vele csinálni, mint mellette állni, és vigasztalni. A nõvérek se tudnak mást tenni, maximum megígazítják alatta az ágyat, megmosdatják stb. De ez a dolguk. Az orvossal beszélj, õ majd megmondja mit kell tenned, ha kell egyáltalán.
Ha végsõ stádiumban van, akkor már sajnos nincs:((


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!