Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak nem akar aludni (22 db)

3hós kislányom nem akar aludni napközben mit csináljak vele hogy elaludjon?

ha nagy nehezen sikerül 1óra múlva fel kell és akkor sír kaja nem kell neki. hiába próbálom vissza altatni nem megy. milyen jó praktikátok van?

Legjobb válasz: kaját és vizet se fogadja el. fáradt látom rajta de nem akar be aludni sehogy nem jó neki. melege szerintem nincs mert csak pelusban van. bárhova teszem le hogy aludjon nem akar pedig a szemein látszik hogy fáradt.

A kérdező hozzászólása: kaját és vizet se fogadja el. fáradt látom rajta de nem akar be aludni sehogy nem jó neki. melege szerintem nincs mert csak pelusban van. bárhova teszem le hogy aludjon nem akar pedig a szemein látszik hogy fáradt.
hanyatt alszik ? fordítsd hasra. a mi babánk az elsõ 2 héten alig aludt, mert háton nem tudott.
vagy emeld meg kicsit az ágy egyik felét, lehet h kicsit refluxos, ég a gyomra, nem esik jól neki úgy az alvás.és igen a hason altatás is jó lehet. azért én tovább próbálkoznék a vizzel és a cumival, mert ha azt szokja meg h mindenre cicit kap meg fogsz õrülni. lehet h most is ez a helyzet, cici a szájában úgy jól alszik anélkül meg nem
A kérdező hozzászólása: cici nincs a szájában mert sajni tápszeres. hason alvó már rég óta. cumival szokott elaludni nagy nehezen. de magától nem akar elaludni rá kell segítenem és mindig másképpen kell altatni. most délután a pihenõszékben kellett hintáztatni hogy egy kicsit be aludjon és be lehessen tenni a kiságyba. van mikor ott kell ringatni de egyre nehezebb elaltatni.
hánykor kel reggel, éjjel mennyit alszik, és te mikor akarod letenni napközben? fiamkb 3 hósan kezdte h 7kor felkelt és 11-12ig nyomta. addigra fáradt el. volt h kidölt magától 10kor de akkor max 1 órát aludt. ha tartottam a 11órát-most már 12, mert már 9hós-akkor szépen alszik 2-3 órát. aztán este 7kor megy ágyba
ja és ha tápszeres pláne viz, tea!!
A kérdező hozzászólása: 6-os az éjszakát átalussza már azóta mióta haza jöttünk :) reggel változó hogy mikor kell 6-8között azt nem szokott egybõl be aludni akkor szoktam le tenni mikor látom rajta hogy már álmos. általában 11-12között azt ha sikerül elaludnia akkor alszik 3-4órát is este 7-8között van fürcsi azt kaja és alvás esti alvásnál nincs vele gond mert addigra fáradt lesz ha nem alszik egész nap.
sztem próbálj napirendet tartani. ha össze-vissza kel, lehet h még nem álmos amikor leraknád, csak te gondolod. ha viszont van napirend akkor tudod h pl 5 órája ébren van, nemsokára alvás. az is fontos h sosem pont evés-ivás után rakd le mert akkor a büfi, puki, kaki miatt nem biztos h elalszik. az is fontos még h ne akard hirtelen lerakni. pl játszol vele, ásit egyet, fogod lerakod, akkor az túl gyors, tiltakozni fog. legyen egy átmenet. én pl elkezdem pakolni a játékokat. lehúzom a redõnyt, van egy altatós babája azt bekapcsolom neki stb. igy van átmenet. ha ezt látja minden nap, nem fog tiltakozni mert megtanulja h most alvás lesz.és evés után minimum fél-1 órát tartok
A kérdező hozzászólása: holnap megpróbálom amit írtál amúgy köszi

2 éves (27 hós) Kisfiam 3 hete nehezen alszik el. Ebéd után 1, 5 óra mire elaltatom és este is 1 óra amig nagy nehezen elalszik. Eddig ez 5 perc volt. Miért nem akar aludni? Mit csináljak hogy vissza álljon a rend?

Eddig az volt, hogy bementünk a szobába fogtuk 5 percet a kezét és szépen elaludt. Most meg nem bír magával sokszor rá kell szólni feküdjön vissza mert ugrál fel van pörögve. Nem volt semmi változás az elmúlt hónapban ami megviselhette volna. Van egy 4 hós húga szóval nincs id?m arra, hogy órákig ott üljek vele és altatgassam. :( Fárasztó és idegesít? is. :(

Legjobb válasz: Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2,5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.

Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2, 5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem birja ki estig. Tegnap feladtam az ebéd utáni altatást és alig birt magával majd délután 5-kor elaludt egy orát és hisztisen ébredt.:(
Próbálkozz esetleg azzal, hogy teljesen sötétben altatod, vagy ha eddig úgy aludt, akkor egy kis fény mellett. Nálunk végül az vált be, hogy lefektettem ahogy szoktam, puszi, aztán kijöttem tõle, becsuktam az ajtót. 5 percenként benéztem hozzá, újra betakartam, mondtam neki, hogy aludni kell, megint kijöttem.(nagyon sírt szegényem) Három alkalommal eljátszottuk, azóta szépen elalszik teljesen egyedül. 23 hónapos

3éves múlt kislányom, eddig mindent meg tudtunk beszélni, szépen el is aludt, de kb. egy hónapja valami katasztrófa!? Újra úgy sír, mint csecsemő korában, hogy nem akar aludni esténként. Tehetetlenek vagyunk, mit csináljunk? Már nem bírom idegekkel.

Egy óra is elmegy ezzel a anya énekelj még egyet,mese,pisilni kell...stb. 5 hónapos terhes vagyok,félek mi lesz ha a kicsi megszületik.

Legjobb válasz: Gondolom nem elég fáradt még, mikor le akarod fektetni. Az én lányom (3 éves) és pont ugyanilyen, ha még nem elég fáradt ahhoz, hogy kidõljön és aludjon. Nálunk is porondon van a pisilni kell...kakilni kell... szomjas vagyok...éhes vagyok...anya mondj még egy mesét...meg még egyet.. meg még egyet...játszunk a pónikkal...anya én veled alszok...anya megint pisilni kell.. stb.. :D Próbáld kicsit késõbb fektetni, vagy délután aludjon kevesebbet. Vagy ha nem ez a gond, akkor rakd ágyba, mondj neki mesét, stb, amit szoktatok este, villany lekapcs és hagyjad... El kell aludnia egyedül! Ha megszületik a pici nem lesz ennyi idõd a nagyra sajnos, fõleg nem az altatásra, amikor te is hulla fáradt leszel és csak arra vársz, hogy végre aludhass pár órát te is..

Gondolom nem elég fáradt még, mikor le akarod fektetni. Az én lányom (3 éves) és pont ugyanilyen, ha még nem elég fáradt ahhoz, hogy kidõljön és aludjon. Nálunk is porondon van a pisilni kell...kakilni kell... szomjas vagyok...éhes vagyok...anya mondj még egy mesét...meg még egyet.. meg még egyet...játszunk a pónikkal...anya én veled alszok...anya megint pisilni kell.. stb.. :D Próbáld kicsit késõbb fektetni, vagy délután aludjon kevesebbet. Vagy ha nem ez a gond, akkor rakd ágyba, mondj neki mesét, stb, amit szoktatok este, villany lekapcs és hagyjad... El kell aludnia egyedül! Ha megszületik a pici nem lesz ennyi idõd a nagyra sajnos, fõleg nem az altatásra, amikor te is hulla fáradt leszel és csak arra vársz, hogy végre aludhass pár órát te is..
Lányom is ilyen pedig nem alszik délután este fél8kor fekszik le és ö is pisilni kell , még kakaot kérek játszik el van hogy csak 1x jön ki a szobábol , van hogy 10x is ésvolt olyan is hogy csak akor aludt el amikor mi is elmentünk aludni adig ki-be járkált minden féle indokal .
A kérdező hozzászólása: Tegnap leraktam(pisi, mese, ének..stb.után)aztán õrült hiszti, kb.20perc múlva aludt el.kipróbáljuk így"letörni"a szarvait, majd ma vagy pár nap után kiderül.nagyon rossz volt, de sztem is tesó érkezés elõtt kellene lenevelni.majd megírom sikerült-e;)


Mit csináljak ha nem akar aludni?

Segítsetek-ma éjjel minden tudományom és idegszálam odalett:(

Legjobb válasz: Rádférne egy kis pihenés.Kérj segítséget valakitõl a háztartáshoz,rokon,barátnõ,aki hajlandó néhány napra odaköltözni hozzátok,és picit levenni a válladról a terhet. NEkem is hasonló volt a kislányom.Egész napos nyüglõdés,csak mellettem volt hajlandó aludni nappal.Aztán éjjel semmi sem jó.Este 6-7tõl éjfélig,mint akit nyúznak.Kicsit már én is ki voltam borulva.Az javított a problémán,h elkezdtem hason altatni.Azóta 2-3 órát is átalszik egyhuzamban.Akár nappal is.Most meg békésen nézeget,és rugdalózik mellettem.Mióta többet alszik nyugodtabb. A gyerekorvosok meg nekem is a könyökömön jönnek ki.Eddig egy használható megjegyzése sem volt a miénknek sem.

Rádférne egy kis pihenés.Kérj segítséget valakitõl a háztartáshoz, rokon, barátnõ, aki hajlandó néhány napra odaköltözni hozzátok, és picit levenni a válladról a terhet. NEkem is hasonló volt a kislányom.Egész napos nyüglõdés, csak mellettem volt hajlandó aludni nappal.Aztán éjjel semmi sem jó.Este 6-7tõl éjfélig, mint akit nyúznak.Kicsit már én is ki voltam borulva.Az javított a problémán, h elkezdtem hason altatni.Azóta 2-3 órát is átalszik egyhuzamban.Akár nappal is.Most meg békésen nézeget, és rugdalózik mellettem.Mióta többet alszik nyugodtabb. A gyerekorvosok meg nekem is a könyökömön jönnek ki.Eddig egy használható megjegyzése sem volt a miénknek sem.
borzasztó nehéz téma, ezért is reagálunk ennyien. a fiam 6 hónapos, de majdnem ugyanez ment nálunk is 6 hetes koráig. addig mindent kipróbáltam, és a babakocsiban tologatás jött be leginkább. annyira, hogy ha rossz idõ volt, bevittem a kocsit a szobájába és ránytottam az ablakot, úgy tologattam. elõtte betettem saz ágyába, néha már úgy is elnyomták a kinti zajok. ha nappal kipihent a baba, éjjel is jobban alszik, lgalábbis tapasztalatom szerint. amikor 5 hónapos lett, kénytelen voltam megtanítani egyedül elaludni, mert elmúlt akkorra 9 kiló. ha érdekel, milyen módszerrel, írj privit, nem akarom reklámozni a könyvet. kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, elolvastam. Ebben minden benne volt-sok olyan is amit itt tanácsoltak. És bár igaz, hogy néha már legszívesebben otthagynám...inkább nem:) ) Veszek egy hordozókendõt, mert gondolom még kenguruba nem rakhatom. És azt hiszem kipróbálom a fürdõt is vele, este (remélem már lehet - a gyerekágyi bajom már elmúlt...).
én vagyok az 5. válaszoló. olvastam és találtam a neten egy jó kis cikket. szerintem érdekelni fog, nagyon is jó. olvasd el. http://www.anyalettem.hu/sir-a-baba--cikk
BOCSI!!! Rosszul írtam.VIBURCOL.
Szerintem is próbáld ki az a nyugtató kúpot, nekem is ajánlotta a védõnõ amikor nyûgös volt a fiam (du kettõtõl este tizig ordított)de végülis nem kellett alkalmaznom, azt mondta, hogy van benne egy kis enyhe altató, lehet hogy jobban el tud tõle aludni, kipiheni magát és utána jobb lesz a közérzete. A dokid is mondhatta volna, ahelyett hogy kimosolyog.
Bocsi az lemaradt, hogy Rebeka mára egyedül alszik, (éjjel) Csak délben alszik kb.2 órát, du.1 órát.21kor fekvés.Meg látod, na´latok is bea´ll.próbáld maszírozni a hasiját, bicigliztetni a lábait.Esetleg VIBRUCOL teljesen növényi nyugtató kúp.Ritkán!!!
Szerintem mindannak ellenére, hogy elapadt a tejed, ne add fel és tedd mellre minden etetés elõtt, ez serkenti a tejtermelést. Olvastam valahol, hogy már nem szoptató anyukának, két év után el tudták indítani a tejtermelést. Arra már nem emlékszem erre miért volt szükség, de a cikk is arról szólt, hogy ha tényleg akar valaki szoptatni (mert akarni is kell, van aki nem szeret mert félti a külsejét) akkor kell próbálkozni, mert lesz tej. Szóval hátha nincs még minden veszve és lassan lassan visszajön a tejed is. Nem beszélve arról, hogy talán a cumizgatással a babód is jobban megnyugszik. A mellbimbód viszont kisebesedhet ettõl, fpleg ha gyakrabban teszed rá a babót, de kenjed Garmastan krémmel és szellõztesd sokat és meggyógyul. Az egyebet a többi válaszadó már leírta, nálunk is bevállt amúgy a plédbecsavarás és a helyváltoztatás is, próbáljátok ki. Kitartást és sok szerencsét kívánok!
Hallottam én már extra dolgokat is az elaltatástól..vannak babák az ismerettségi körömben, akik a megengedett vízcsap vagy a páraelszívó mellett alszanak el. Unokatesóm babája pedig nem hajlandó máshol elaludni csak ajátszószõnyegen. Elég vicces, hogy a kiságyba berakják a játszószõnyeget és édesdeden alszik rajta. de ha egyszer ez válik be...Mosógép zajára is hallottam már ezeket. felvették magnóra és odatették a kiságy mellé...Valami praktika csak bejön egyszercsak nektek is remélem!
Szia! Nekem ugyan ez volt a problémám a babámmal, csak 2 hetes volt! Nem volt elég a tejem, csak én nem vettem észre, és ezért sírt! Elmentem védõnõhöz meg a gyermekorvoshoz, végül tápszerhez folyamodtunk, pedig szerettem volna szoptatni, de nem volt elég amit tudtam adni neki, és nekem is elapadt! Probáld meg megkínálni valami folyadékkal, lehet, hogy szomjas vagy éhes! Azóta, már csak akkor sír kegyetlenül, ha a hasa fáj! Remélem segítettem egy picit én is! Szia
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, ahogy lenyugszok megpróbálom.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm, hogy írtatok. Mióta megszületett velünk alszik (azaz nem alszik), így már ez sem lehet a megoldás. Úgy alszik valamicskét éjjel, hogy apja félig ül és a mellkasára rakja. Dehát ez sem hosszútávú megoldás, mert Õ meg dolgozni jár... A hasrafektetést már próbáltam, hol bejön, hol nem-ráadásul 10-bõl 1x már vissza tud fordulni, így próbálkozik. Ezzel telik az alvásra szánt hason töltött idõ, ja és közben nyûglõdik, sír természetesen... Most aludt 1 órát apján, de kijött a szobából-mert indulna dolgozni és már szirénázik....
Az én lányom dettó ez volt. Látnád az elsõ hónapban készült fotókat.:-) Csak ölben volt el, de már az én karom is ki volt, ráraktam egy nagy párnára, úgy ringattam, de ha megmozdultam, hogy betegyem a kiságyba vagy csak abba hagytam a ringatást rögtön sírt. Enni is úgy ettem, hogy párnán a gyerek ringatom, tányér az ágyon és közben csipegetek. Én nem vagyok a sírni hagyás híve, sem az egy ágyban alvásé, de..., egyik este szopi közben annyira ki voltam, hogy elaludtam az ágyban a gyerekkel együtt. Reggel 7-kor ébredtünk. 4 hetes volt. Azt mondtam, ha ez az ára, akkor aludjon velem, így legalább este pihenhetek és õ sem kimerült. Onnantól kezdve minden nap este kilenckor aludt, mint a kisangyal, éjszaka egyszer kelt fel és reggel 7-8-ig aludt. 3 hónapos korában áttettem a kiságyába, azóta gond nélkül ott alszik. A nappali szunyáknál pedig az segített, hogy bepólyáztam egy puha polárplédbe, ringattam kb. 10 percet, félálomban betettem a kiságyba és mivel a keze le volt fogva, így az akaratlan mozdulataira nem ébresztette fel magát. Lassan 6 hónapos és semmi gondunk az alvással, azon kívül, hogy napközben néha nem akar az istennek sem elaludni:-), de annyi baj legyen, elfoglalja magát szerencsére. Remélem sikerül valamit kitalálnod, mert tudom milyen fárasztó...
Szia! Nálunk sem addott semmi különös tanácsot a védönö, ugyan ez volt a szitu!Aztán valakitöl hallottam tegyem be a babakocsiba a kispárnám vagy valamit amin érzi az illatomat!Bevált olyannyira most lesz 3 éves de csak a pizsomámmal hajlandó elaludni!:) )))Meg a babamaszázs is jó, barátnöméknek az jött be, mert hasfájós volt a pici! Nem lehet nálatok is az a baj? És szerintem nem kell mindig egyböl ugrani, ha szirénázik, mert nagyon könnyen hozzászokik!:) ))

Nem akar aludni. Mit csináljak vele?

7órakor fürdetjük és éjfél el?tt nem hajlandó elaludni, csak hisztizik. A cicin elalszik még tartom egy picit, de amint le teszem nyafizik.

Legjobb válasz: Na nekünk ugyan ez volt ,mi csináltuk 10hétig,volt ,hogy fürdés után 3 órán át nem aludt el,már totál ideg voltam ,mert kihúzta a köv. szopiig tejem meg nem volt ugye és jött az ordítás.amit tettem.Elõtte simán szoptattam tv elõtt,aztán fürdés a szobájában van -de ha máshol az sem lenne gond a rituálé a fontos.Ne told az idõpontot ,semmit sem számít!!!Szval megfürdetjük fél hét hét körül,felöltözünk stb,aztán mikor jön a szopi már csak egy éjjeli lámpa ég,szûrt fénnyel én egy pelust raktam rá-de csak mert nem melegszik az égõje...ez fontos ki ne gyújtsd magatokat.Meg szopizunk,rend szerint már ráalszik,nem baj mindkét mellbõl megkínálom,ki is használja.aztán felveszem a vállamra ,felállunk büfizni közben leoltom a lámpát.simogatom a hátát,de én se szopi alatt se utána nem beszélek már hozzá,csak az elején,vagy ha nagyon nyugtalan de csak halkan.de rendszerint bealszik.Sokszor már a vállamon és el is marad a büfi,de nekem jelez ha kell és felveszem újra.És ennyi.Kb szopival együtt 20perc az egész.Igaz most ,hogy fogzik sokszor felriad de alszik tovább.A lényeg,olyan helyen szoptasd este ami csendes ,meghitt,csak te legyél ott,ne beszélgess át felette,csak ti ketten.Ha hasonló szituációt alakítassz ki neki mint én és tudja mi miután következik ,hamar el fog aludni.ehhez kell kb 2hét de megéri hidd el! nekünk az elsõ 3-4 nap sírt,volt,hogy 25percig is,de meg tudod különböztetni mikor nyafogós a sírás és mikor van baj.Ha bajos sírás vedd fel,lehet büfi stb..vigasztald meg és tedd vissza.Én nem szokattam rá a simogatás stb-re ,mert akkor azzal bajlódhatsz majd késõbb.Ez egy pár napig rossz lesz neki,hogy nem rajtad aludhat,de hidd el nagyon kis okosak és hamar megértik.Csak ne essen meg a szíved rajta!!!!És ez fontos!!Különben hónapok múlva is ezt kérdezgetheted mit tegyek.Hát ezt. Remélem tudtam segíteni,írd majd meg priviben ha van kedved ,hogy bevált e a módszer.Sok sikert.4hónapos baba mamája.

Na nekünk ugyan ez volt , mi csináltuk 10hétig, volt , hogy fürdés után 3 órán át nem aludt el, már totál ideg voltam , mert kihúzta a köv. szopiig tejem meg nem volt ugye és jött az ordítás.amit tettem.Elõtte simán szoptattam tv elõtt, aztán fürdés a szobájában van -de ha máshol az sem lenne gond a rituálé a fontos.Ne told az idõpontot , semmit sem számít!!!Szval megfürdetjük fél hét hét körül, felöltözünk stb, aztán mikor jön a szopi már csak egy éjjeli lámpa ég, szûrt fénnyel én egy pelust raktam rá-de csak mert nem melegszik az égõje...ez fontos ki ne gyújtsd magatokat.Meg szopizunk, rend szerint már ráalszik, nem baj mindkét mellbõl megkínálom, ki is használja.aztán felveszem a vállamra , felállunk büfizni közben leoltom a lámpát.simogatom a hátát, de én se szopi alatt se utána nem beszélek már hozzá, csak az elején, vagy ha nagyon nyugtalan de csak halkan.de rendszerint bealszik.Sokszor már a vállamon és el is marad a büfi, de nekem jelez ha kell és felveszem újra.És ennyi.Kb szopival együtt 20perc az egész.Igaz most , hogy fogzik sokszor felriad de alszik tovább.A lényeg, olyan helyen szoptasd este ami csendes , meghitt, csak te legyél ott, ne beszélgess át felette, csak ti ketten.Ha hasonló szituációt alakítassz ki neki mint én és tudja mi miután következik , hamar el fog aludni.ehhez kell kb 2hét de megéri hidd el! nekünk az elsõ 3-4 nap sírt, volt, hogy 25percig is, de meg tudod különböztetni mikor nyafogós a sírás és mikor van baj.Ha bajos sírás vedd fel, lehet büfi stb..vigasztald meg és tedd vissza.Én nem szokattam rá a simogatás stb-re , mert akkor azzal bajlódhatsz majd késõbb.Ez egy pár napig rossz lesz neki, hogy nem rajtad aludhat, de hidd el nagyon kis okosak és hamar megértik.Csak ne essen meg a szíved rajta!!!!És ez fontos!!Különben hónapok múlva is ezt kérdezgetheted mit tegyek.Hát ezt. Remélem tudtam segíteni, írd majd meg priviben ha van kedved , hogy bevált e a módszer.Sok sikert.4hónapos baba mamája.
Második válaszoló! Egy hat hetes kisbaba még nem fogja elszórakoztatni magát! Én soha nem hagytam sírni, nyûglõdni mert egy hat hetes baba még nem hisztizik! 9hónapig velünk volt most miért várjuk el, hogy azonnal viselkedjen úgy, hogy nekünk még véletlenül se kelljen feladni a régi életünket. Szeretni kell, ha kell felkapdosni, hogy bízzon bennünk és a világban!
Mi azért vettünk cumit, csak alváshoz használjuk, és azóta nincs semmi gond. 7kor van fürdetés, utána szopi, majd alvás - már megszokta. Tudom, hogy sokan cumiellenesek de nekünk bevált.
Próbáld kicsit késõbbre tolni a fürdetési altatási ceremóniát, hátha segít.
Nem tudom mennyi idos a kicsi, de ne kapd azonnal fel! Azert nyafizik, mert imadnak kezben lenni, imadjak ha dumalnak nekik, babusgatjak oket. De ne vedd ki a kisagybol, furdik, eszik, csicsika. Ha nem tud elaludni, akkor szorakoztassa magat, mert ha mindig kikapdosod, egy pillanat nyugtod nem lesz tole! Nem almos, nem alszik, akkor nezegessen, jatszon a kiskezevel, vagy nem tudom mennyi idos, szoval legyen egyedul. Ne vedd fel!!!
Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk most kezd beállni valamiféle rendszer(4hósak vagyunk). Mi is 10 kor fürdettünk, aztán kajci és rengeteg ringatás mire végre elaludt és még akkor is volt, hogy fölkelt. Már a halálunkon voltunk! Mostanra jobb a helyzet már nyolckor fürdik és pancsol is amiben jól kifárad aztán evés és kilenckor már 100, hogy alszik!!! Kitartás javulni fog ahogy növekszik, hisz gondolj bele 6 hete még a pocakban volt, hozzá kell szoknia a kinti világhoz! Sok boldogságot a picúrhoz!
A kérdező hozzászólása: Volt már hogy 10órakor fürdettük, de éjfél elõtt nem alszik. Próbáltuk elhúzni a fürdetést és próbáltunk gyorsan is túl lenni rajta. Nem tudjuk mit csináljunk hogy korábban tudjunk lefeküdni.
A kérdező hozzászólása: Ma 6hetes. Ha nem veszem fel bepipul és üvölt. Akkor is ha már fáradt.
2. valaszolo voltam, nem tudtam hogy 6 hetes a kicsi, hiszen a valaszom utan irta csak le a kerdezo ezt. Addig a kerdeseben nem irta, hogy mennyi idos a kicsi. Ugyhogy valaszolj te is a feltett kerdesre inkabb, ne az elotted szolok valaszaival kotekedj!

Néhány napja kisfiam irdatlan nagy hisztit csap, amikor nappal altatom. Nem akar aludni. Mit csináljak?

Fáradt, dörzsöli a szemét, elkezdem altatni (nappal sajnos muszáj) és hisztizik. Gyakran csak teával alszik el, és akkor is van, hogy tíz perc után újra ébred.

Legjobb válasz: szia, sajnos szoktak ilyet csinálni, amikor már nagyon álmosak, és még tudnának játszani. Mindegy mit, mivel..csak aludni ne kelljen. Néha mi is így vagyunk, 17 hós a csajszim, de még mindig csak cicivel tudom altatni, így is van hogy csak 2., 3. nekifutásra.

szia, sajnos szoktak ilyet csinálni, amikor már nagyon álmosak, és még tudnának játszani. Mindegy mit, mivel..csak aludni ne kelljen. Néha mi is így vagyunk, 17 hós a csajszim, de még mindig csak cicivel tudom altatni, így is van hogy csak 2., 3. nekifutásra.
en is a tejet tudom javasolni, tedd mellre, az anyatejben van valami, amitõl a babák elálmosodnak. aztan nem tudom mennyi idos a babad, a setatól altalaban bealszanak.
Nekem a 6.5 hónapos lányom csinálja ugyan ezt. Én ilyenkor felveszem, ringatom adok neki egy kis teát, aztán 10-15 perc múlva megpróbálom újra. Általában olyankor már kis sírás van és bealszik.

Mit csináljak a 7 honapos kisbabámmal ha nem akar aludni? Esti altatás után 40 percet alszik aztán sirva felkel es nem akar visszaaludni. Ejjel is sokszor felkel inni vagyhogy forditsam meg. Mit szoltok a homeos szerekhez? Melyik a legjobb?

Legjobb válasz: Valószínû, hogy a foga miatt nyûgös. Pont ennyi idõ alatt merülne mély álomba, és valami megzavarja a nyugodt alvását. Mi úgy csináltuk, hogy a kezemet ilyenkor bedugtam a rácsok között, és halkan dúdoltam neki. Mindig visszaaludt. Késõbb elmúlt ez a dolog is, ahogy kijöttek a fogai, és megtanulta magát visszaaltatni.

Valószínû, hogy a foga miatt nyûgös. Pont ennyi idõ alatt merülne mély álomba, és valami megzavarja a nyugodt alvását. Mi úgy csináltuk, hogy a kezemet ilyenkor bedugtam a rácsok között, és halkan dúdoltam neki. Mindig visszaaludt. Késõbb elmúlt ez a dolog is, ahogy kijöttek a fogai, és megtanulta magát visszaaltatni.
Szia! Azt nem írtad le, hogy milyenek voltak az elalvás körülményei. Ha esti etetésbe alszik bele, akkor 40 perc múlva már fájhat a pocija a beszorult levegõtõl. Nálunk 2 hónapba telt mire erre rájöttem, azóta nem hagyom elaludni kaja közben. Ha pedig mégis baleset történik és beájul, akkor félig ülõ helyzetben ringatom, amig nem büfizik.
az én babámnál az elején az volt a gond, hogy saját magát keltette fel mindig a saját izgésével-mozgásával, olyan 3 hós korig. az elalvás is nehezeb ment emiatt, járt állandóan a keze-lába. ptóbáltuk a bebugyolálást, hát rühellte, addig üvöltött és tekergett, míg ki nem szabadult belõle. a mai napig utálja, ha nem mozoghat valamije szabadon. aztán utána elkezdtek jönni a fogai, és beköszönt a mozgásfejlõdés, ez is mind zavarta az alvását. a legrosszabb idõszak olyan 7 hós korától 1 éves koráig volt, nem viccelek, volt hogy 20 percenként ébredt éjjel, ösze-vissza fogolódott, nyöszörgött...a cici valamelyest megnyugatta. mi próbáltuk a felvesz-leteszt is, meg homeós bogyókat is, de nem jött be semmi. aztán 1 éves korától elkezdett javulni, kijött egyszerre 8 foga, és utána kb. 13 hós korától olyan 15 hós koráig nagyon jól aludt, max. 1x vagy 2x ébredt, kapott cicit, és utána tovább aludt reggelig egy mukk nélkül...aztán megint elkezdtek jönni a fogai, most a szemfogai jönnek ezzel szenvedünk már 2 hónapja, meg lett egy csúnya viszketõs ekcémája, ami már hálistennek múlik, de ezek miatt visszatértek a horror éjszakák. a lényeg: láttam, hogy ha semmi se zavarja, akkor igenis tud jól aludni. szóval én reménykedem, hogyha kijönnek a fogak, akkor megint jól fog aludni, magától. lévén, hogy más nem vált be... beszéltem amúgy szakemberekkel az ügyben, és mind azt mondták, hogy vannak olyan babák, akiket jobban zavar a mozgásfejlõdés meg a fogzás is, mert lassabban érik az idegrendszerük, és érzékenyebbek. ezt tudomásul kell venni, és túl kell vészelni a nem alvós idõszakot. na most én már kivagyok mint a kutya, mióta megszületett, nem aludtam 3 órát se egybe, a napi adagom 5-6 óra, de már látom a fényt az algút végén. igaz, hogy messze van, de reményeim szerint egyer közeledik, és nem a vonat az! :) ) kitartást mindenkinek, aki hasonló problémával küzd 17 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: szombaton kiprobáltam a szirupot.nem mondhatom hogy nemsegitett semmit, mert annyit elertem vele hogy 40 perc utann nem kellkivennem az agybol.nehezen de visszaalszik.mar nem kel fel minden fel oraban.meddig lehet adni a kicsinek? ezt a suttogos modszert azert kiproballom. koszonom
Ha születése óta csinálja, akkor én azt tartom valószínûnek, hogy "nem tanult meg aludni". A 40 perc tipikusan egy álom-ciklus. Elsõszülöttemnél én is beleestem a hibába, homeós bogyóztunk, ringattunk szakadatlan. Aztán a másodiknál már megtanultam, hogy ha õ magától nem tud megtanulni elaludni, nekem kell megtanítanom. Nekem a suttogós módszer (felvesz-letesz - Suttogó mindent megold) vált be a leginkább. Ma a 9 hónaposom egyedül alszik el. Miután 7 hónaposan bevezettük a szilárd kajákat és hozzászokott, azóta már éjjel sem eszik, átalussza az éjszakát.
az enyém is ilyen, így született. -velem alszik mindig és nem adok neki semmit. -visszanyomom az ágyba, szopizik és elalszik.(9hónapos)
A kérdező hozzászólása: a napokban fogok kiproballni egy homeos szert .majd megirom hogy hatott-e.ma is negyed kettotol fent vagyunk.vedono javasolta hogy vigyem el idegorvoshoz kivizsgálni.remellem kinovi es nemlessz belle nagyobb problemaja.
Én is hajnalban a 3, 5 hós babám közénk szoktam fektetni az utóbbi pár napban, õ sem alszik igazán születése óta hajnal és reggel között, mindig nyöszörög, fel-felébred, már nem bírom a kevés alvást. Köztünk talán jobban alszik, aztán reggel visszateszem, ha alszik. Remélem kinövi. A védõnõd nem tud valamilyen okosságot mondani erre, vagy a gyerekorvosotok?
A kérdező hozzászólása: koszonom a kommentarokot, csak aza baj hogy szuletese ota csinalja.arra gondoltam hogy rossz szokas.mar nagyon kivagyok.mar 3-dik ejjel velem alszik hogy ne keljen ugralnom.
szia, fog vagy mozgásfejlõdé zavarhatja ilyen korban- nálunk nem jött be semmi, a homeó sem, de azért próbáljátok ki, hátha nálatok.
Nem lehet hogy jön a foga?Az én kislányom 5 hónaposan csinálta ugyanezt.Mint késõbb kiderült akkor kezdödtek a fogzási fájdalmak.Igaz csak 7 hós volt amikor az elsõ foga kibújt.Amúgy nem volt nyûgös meg ilyenek de éjjelente 1x-2x felébredt nagyon sírva.Megnyugtattam megszeretgettem és utána minden jó volt.Ha a foga jön tudom ajánlani a dentinox gélt vagy ecsetelõt.Bekened ott ahol jön a fogacska.Illetve a homeósbogyókat is ajánlom.Mi nem próbáltuk de a környezetemben nagyon sok anyának és babának bejött.
A kérdező hozzászólása: nemszokott elaludni etetes kozben.kb meg fel orat fent van.jon-megy.a homeos szirup sem valt be.enni csak 2 korul kel fel, de azt mas hangon jelzi.szerintem is a mozgasfejlodes zavarja.mar probalok belenyugodni hogy nem tehetek ellene semmit, baba az elso.az a fontos hogy kipihenje magat.

A kisbabám, aki 3 hetes délutánonként szinte egyáltalán nem akar aludni, fél-egy óra hosszákat alszik, akkor is sokat felriad. Tegnap este már hagytam sirni kicsit, mert "kiságyfóbiája"van, nem akar benne maradni. Mit csináljak?

segítsetek,légyszi.

Legjobb válasz: csak akkor tedd le amikor már nagyon álmos. nem baj ha fent van egyhuzamban akár 4-5 órát is. Nekem a lányom egyszer nem aludt csak 20 percet napközben akkor volt 5 hetes. de hidd el egyszer mindegyikük elfárad:-)

csak akkor tedd le amikor már nagyon álmos. nem baj ha fent van egyhuzamban akár 4-5 órát is. Nekem a lányom egyszer nem aludt csak 20 percet napközben akkor volt 5 hetes. de hidd el egyszer mindegyikük elfárad:-)
Szia! Az én lányom is mindig felriadt, aíg háton aludt, de amikor hasra fordítottam jó nagyokat kezdett aludni. Kb 2-3 hetes volt akkor. Nem tudom hogy altatod a babád, de ez hátha segít.

Mi lesz így a 17hónapos lányom alvásával? Mikor átalussza az éjszakát, nappal nem akar aludni. Mit csináljak keltsem fel éjjel? !

Soha nem volt jó alvó,az éjszakákat is csak ritkán alussza át,azt is csak pár hónapja. 1éves koráig napi 2x,most már csak dél körül alszik kb 2órát. Ha az éjszakát ébredés nélkül átvészeljük,akkor nem akar aludni az istennek sem nappal! Most is fent van még reggelt?l,sehogy nem tudom elaltatni. Volt már hogy csak délután 5körül aludt el,de akkor még éjfélkor is kukorékolt. Félek most is ez lesz! Este 9körül alszik,és reggel 7kor kell.

Legjobb válasz: Az éjjeli alvást semmi nem pótolja, fel ne keltsd éjjel szegényt! Te sem örülnél neki , egész nap nyavajognál....na õ is ezt fogja tenni,ha éjjel keltegeted. Valamiért kezd elmaradni nála a délutáni alvás, ami nem ritka ilyen korban, egyszerûen nincs rá igénye, délután ötkor meg már nem szabad elaludni engedni, inkább tedd le nyolc elött, ha már nagyon álmos, de délután ötkor már ne. Ha addig nem aludt, akkor már ne aludjon. Valószinûleg az a délutáni alvás csak neked hiányzik,neki annyira nem. Tudom,hogy én is megkattannék,ha egész nap fent lenne a gyerek, most is alszik, kb ötig, nekem is szükségem van erre az idõre,mint a levegõre, ugyhogy értelek. Vagy lehetsz szigorú, ebéd után még kis játék, kettõ után pedig be a szobába. Vagy csendben bekapcsolsz neki mesét, menj ki a dolgodra, hátha elalszik.

Az éjjeli alvást semmi nem pótolja, fel ne keltsd éjjel szegényt! Te sem örülnél neki , egész nap nyavajognál....na õ is ezt fogja tenni, ha éjjel keltegeted. Valamiért kezd elmaradni nála a délutáni alvás, ami nem ritka ilyen korban, egyszerûen nincs rá igénye, délután ötkor meg már nem szabad elaludni engedni, inkább tedd le nyolc elött, ha már nagyon álmos, de délután ötkor már ne. Ha addig nem aludt, akkor már ne aludjon. Valószinûleg az a délutáni alvás csak neked hiányzik, neki annyira nem. Tudom, hogy én is megkattannék, ha egész nap fent lenne a gyerek, most is alszik, kb ötig, nekem is szükségem van erre az idõre, mint a levegõre, ugyhogy értelek. Vagy lehetsz szigorú, ebéd után még kis játék, kettõ után pedig be a szobába. Vagy csendben bekapcsolsz neki mesét, menj ki a dolgodra, hátha elalszik.

Mit csináljak? Kisfiam nem akar aludni, se délután, se este, ha elalszik is fél óra múlva fel kel?

6,5 hónapos kisfiam kb 3-4 hete nem hajlandó aludni,egyszer?en utál,addig is csak babkocsiba volt hajlandó nagy ritkán kézben,okos,er?s kisfiú, már kúszik,mászik,ül,áll,forog,nem tudom mi lehet a baj, eleget eszik,jön a foga is azt is bekenegetem.Már az orvos utasítására kap homeopátiás bogyót is,hátha az a baj,hogy annyira fel van dobva a mozgástól a fejl?dést?l,hogy attól nem alszik, 1 hete adom neki,de eddig semmi javulás,az ágyában altatom el meg kézben,ritkán elalszik a hintájában is. Külön szobája van így kipróbáltuk az-e a baj,hogy fél egyedül,de velünk egy szobában is ugyanúgy felsír.Már nagyon fáradt ? is a kevés alvástól,bár energiája még mindig rengeteg van, nekünk már kevésbé.Próbáltuk az aromás fürdet?, testápolós masszázst,próbáltuk többször etetni,de egyik sem vált be. Egyszer?en vagy felriad éjjel és ha beteszem a cumit visszaalszik, vagy fel kell eszik és utána játszana. Nappal is nagyon keveset alszik van hogy fél-1 órát.Már nem tudom mit tegyek,tudnátok tanácsot adni?

Legjobb válasz: Hogyan alszik el? Rengeteg múlik az elalváson, ha az nem megfelelõ az éjszaka (alvás) sem lesz az. Kérlek errõl írj. Akkor lehet, hogy tudok segíteni.

Hogyan alszik el? Rengeteg múlik az elalváson, ha az nem megfelelõ az éjszaka (alvás) sem lesz az. Kérlek errõl írj. Akkor lehet, hogy tudok segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, most az ebéd utáni alváson dolgozunk :D
:) Örülök, hogy megoldódott. Most már tud aludni szegényem. Ügyesen megtanítottad neki. Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: szia! Tegnap beraktam az ágyba betakargattam, megpuszilgattam, elköszöntem tõle, és mikro mentem vissza mi az a csönd, már aludt és fél 6kor kelt fel :D Hihetetlen! Köszönöm
Hát ez elég jól hangzik. Remélem ti is kipihentétek magatokat.
A kérdező hozzászólása: egyszer felsírt éjjel de vissza aludt majd aludt fél 5ig
A kérdező hozzászólása: Kedves segítõkész válaszoló! Most aludt el a picikém, mindössze 6 perc alatt.Holnap már délután is megpróbálom ezt a módszert, ma délután hintázás közben aludt el.Remélem ma is nyugodt éjszakánk lesz és jól fog aludni a kisfiam.Köszönöm még egyszer!Minden jót kívánok Neked és családodnak!Majd megírom hogy alakul a következõ napokban az alvása.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! A tanácsot is és viszont kívánok minden jót! :D
Nagyon-nagyon örülök, hogy máris ilyen jól alszik a Kicsi. Ma még jobb eredményt fogtok kapni a 40 percnél. Jó pihenést nektek is. Aludjatok jól és álmodjatok szépeket. ;)
A kérdező hozzászólása: épp az a baj hogy sehogy sem lehetett elaltatni és alig aludt, napközben és éjjel is, de most aludt éjjel 11 órát, délelõtt 1et és most délután eddig 1, 5nál tart hála a kedves válaszolónak aki tanácsot adott nekem, én tudom hogy nagyon fáradt volt, de nem akart, nem tudott aludni
Nem lehet hogy már nagyon fáradt és pont azért nem tud már elaludni!Írod is, hogy túl van pörögve!na ezt nem szabad megvárni!Gondolj bele ha mi felnõttek is már nagyon hullák vagyunk nem bírunk ellaludni!legalábbis én így vagyok és az én fiam is ilyen!Nagyon figyelnem kellett ha már ásítozik egyet kettõt akkor már vinnem is kellett aludni mert ha nem akkor meg már átesett a holtponton és utánna meg csak túl pörgött és azért nem bírt elaludni! meg akkor most nem nagyon tudom kivenni soraidból, hogy hányszor alszik egy nap???
A kérdező hozzászólása: ja és fél 7 kor kelt utána
A kérdező hozzászólása: szia! 40 perc volt tegnap az elalvási idõ, volt hogy már félig elaludt de felébredt, kénytelen voltam megigazítania takarót, meg arrébb tenni, mert elmászott, belegabalyodott a rácsvédõbe. Aztán 40 perc után aludt egészen fél 3 ig akkor felkelt, elvileg éhes volt, de sztem csak megszokásból, mert nem nagyon evett, és evés után visszaraktam az ágyba elköszöntem tõle és aludt is.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, már tényleg sok mindent próbáltam, mindenképp írok hogyan sikerült, mivel mindenképp egy makacs kisfiúról van szó lehet csak 5. napra tanulja meg de már annak is nagyon örülnék, sajnos annyira fáradtak vagyunk mindketten, mégegyszer köszönöm
Igen, bár nálam kikötötték, hogy elõször csak az estével foglalkozzak. Te is kezd azzal. Most du, legyen még minden a régi. Este, pedig mindent bele. De holnap már a tanítás a du-inál is ugyanaz. Ne veled aludjon el, hanem nélküled egyedül. Arra ébred, amire elaludt. Ez megnyugtató. Gondold el: "Semmi nem történik, ha sokat alszok, minden ugyanaz marad."
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm, tényleg nem nagyon tudom hogy kell, megpróbálom, és írok hogyan sikerült.Még egy kérdés nappal hogyan lehet elaltatni ugyanígy?
Ja és miért fontos, hogy ne sajnáld? Mert érzi rajtad. Ha érzi, hogy eltökélt vagy akkor könnyebb lesz neki is. Amúgy ez egy jótanács a jövõre nézve is. Amit kimondasz, azt ne csak mond, hanem tudd is, hogy az úgy van jól, különben megérzik és ki is játszák. Tudom, még csak 6 hónapos, baba még, de mindent megérez nem buta. (4 és 1 éves gyerekek anyukája)
A kérdező hozzászólása: Régebben csak babakocsiban és a kezemben aludt el, nagyon kicsiként meg szopi közben.Most úgy hogy ha nagyon fáradt ölbe veszem kicsit dajkálom, félálomba zuhan berakom az ágyába betakargatom simogatom a hátát, majd kimegyek, és csak akkor megyek vissza ha sír, sokszor elalszik rögtön de vissza megyek hozzá megnyugtatom simogatom, de elõfordul annyira fel van pörögve törölgeti a szemét, sír, hogy sem ágyban sem ölben nem alszik, berakom a hintájába kicsit ott megnyugszik van hogy ott elalszik.
Köszönöm kedves Kommentelõ! Nálunk is bevált a dolog! Meg neked is köszönöm kedves Kérdezõ, h feltetted a kérdést, különben talán sose olvasok errõl. Igaz, h nálunk kicsit másabb a helyzet, mint a kérdezõnél, de a módszer így is mûködik. 21hós fiam már egy hete délben és este is ordítva sírta magát álomba. Altatni nem hagyja magát, mert csak bohóckodik. Ezelõtt soha semmi problémánk nem volt, csak elköszöntem tõle, rázártam az ajtót és már aludt is. Aztán villámcsapásszerûen kifordult önmagából, és nem akart aludni menni. Már mindent bevetettem, mikor tanácstalanságom miatt itt kezdtem keresgélni. Úgy látszik nálunk a kulcs az elköszönésben az "anya is fáradt, anya is megy aludni" volt. Mondtam én, h "jó éjt" meg stb. ahogy ezelõtt is, de esze ágában se volt maradni az ágyban. Tegnap délben még sírva aludt el. Akkor olvastam itt a módszert. Este hozzá is fûztem az elköszönéshez, és láss csodát!, egy nyekkenés nélkül befeküdt az ágyába. Az tény, h még egy óra múlva is hallatszott néha, h ébren van, de nem sírt, és ez a lényeg. Tényleg hihetetlen, h mekkora erejük van egyes szavaknak! Nemrég tettem le, most is hallom, h még nem alszik, de megint nem sírt, pedig hangot is adott neki, h nem akar aludni menni. Egész nap ébren bírna lenni ha rajta múlna, viszont 5után már akkor kezelhetetlen. Még egyszer köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!