Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak ne legyen büdös (16 db)

Mit csináljak, hogy a cumisüveg gumi része ( vagy szilikon vagy mi ez), amit bekapnak ne legyen bűdös műanyag vagy milye szagú?

Mosogatom mosószerrel, sterilizálo, de elég büdi.

Legjobb válasz: Szia! Én mindig elmosom mosó szeres vízzel és sterilizálom. Vagy forró vízben 5 percig, vagy sterilizáló folyadékkal. A folyadéknak is van egy jellegzetes szaga. Nekem nem szokott utána büdös lenni. Én vennék rá cumit és a régit eldobnám.

Szia! Én mindig elmosom mosó szeres vízzel és sterilizálom. Vagy forró vízben 5 percig, vagy sterilizáló folyadékkal. A folyadéknak is van egy jellegzetes szaga. Nekem nem szokott utána büdös lenni. Én vennék rá cumit és a régit eldobnám.
A kérdező hozzászólása: A nuk-ot kb 1, 5 hete vettük. Egyszer se használtuk még, csak sterilizáltuk és elmostam mielõtt tejet raktam bele. :o(
milyen márkájú csumisüveget használsz?
A kérdező hozzászólása: Avent és Nek. A sterilizálóba mi csak vizet rakunk. Az lehet gond?
Szia! A gumi anyagú cumit nem lehet hosszan beletenni mosogató vízbe. Éppen csak belemártani és elmosni, a sterilizátorban viszont nem lesz semmi baja. Ja és 2-3 havonta ki kell cserélni ! Egyébként a sötétebb szinü (ha egy kissé húzható)általában gumi, a világosabb szilikon.
Én sterilizáló folyadékba áztattam fél óráig, majd utána mosószeres folyóvíz alatt jól elmostam. Így nekem sosem büdös.

Holnap a barátomnál alszom és reggelente kicsit büdös a szám, mit csináljak, hogy ne legyen büdös?

Legjobb válasz: Nekem van az éjjeliszekrényemen egy doboz mentolos cukorka. Ha felkelek és kicsit kellemetlennek érzem a szájszagom akkor csak puff bekapok egyet és már oda is bújok a páromhoz. Van, hogy felkel rá és õ is kér egyet. Na akkor meg még a kutya is odajön pitizni aztán õ is kap :D 24L

Nekem van az éjjeliszekrényemen egy doboz mentolos cukorka. Ha felkelek és kicsit kellemetlennek érzem a szájszagom akkor csak puff bekapok egyet és már oda is bújok a páromhoz. Van, hogy felkel rá és õ is kér egyet. Na akkor meg még a kutya is odajön pitizni aztán õ is kap :D 24L
rágó vagy tic tac)
Kapható szájspré is, azonkívül gyakori fogmosás, az megtisztít kívül belül :D
Kétszer moss fogat este, és az utolsót ne öblítsd ki, hanem pl le is nyelhetsz belõle egy kicsit, éjjel pedig csak tiszta vizet igyál.
nekem elég büdi volt a szám, aztán kiderült, hogy azért mert nagyon keveset ittam. aztán a sok folyadéktól ez rendbejött. de reggelente még mindig megmaradt, és nagyon zavart. végül a doki leszedte a fogköveimet, és másnap semmi nem volt. nagyon örültem!
egy szem Orbit az éjjeliszekrényre, és fogmosás elõtt (ébredés után) bekapod.
Lefekvés elõtt: alapos fogmosás, a szájüreg minden részét megtisztítva, nyelvmosással, szájpadlás megmosásával; azután alapos öblítés vízzel, majd szájvízzel (pl. Listerine) öblögetsz egy percig alaposan. Közvetlen ébredés után, mikor kinyitod a szemed: cukormentes mentolos cukorkát (pl. Orbit) hamm, bekapod. A fogkeféd kisfejû legyen, az könnyen elér a szájüreg minden pontjára. Félévente menj el fogorvoshoz átnézetni a fogaidat és fogkövet leszedetni.

Mit csináljak hogy ne legyen büdös a lábam?

az a helyzet, hogy nagyon izzad a lábam és sokszor büdösek a cip?im. Pedig Adidast hordok szval nem ez a gond. Mit tegyek hogy ez megsz?njön?

Legjobb válasz: Jó lehet az ecetes lábfürdõ. A gyógyszertárban kapható Mycosid hintõpor, ezt a cipõbe is lehet szórni. A zokni meg legyen 100 % pamut.

Jó lehet az ecetes lábfürdõ. A gyógyszertárban kapható Mycosid hintõpor, ezt a cipõbe is lehet szórni. A zokni meg legyen 100 % pamut.


Mit csináljak, hogy vizipipázás után ne legyen büdös a szoba 1 hétig? :D

Legjobb válasz: Ne vízipipázz :D A meg szellõztess, fújj be légfrissítõt...

Ne vízipipázz :D A meg szellõztess, fújj be légfrissítõt...
A kérdező hozzászólása: szellõztetek de akkor is érzõdik:D egy pár órás pipázás után jó bent marad ez büdös:D nincs vmi megoldás hogy ne legyen büdös azon kívül hogy ne pipázzak?:D
pipázáskor ablak kinyit :)
A kérdező hozzászólása: igen ezt próbáltuk, hogy az ablakba pipázunk ami jó, csak úgy nem bírunk közbe kártyázni vagy akármit csinálni:D:D
Két tömés között szellõztess ki alaposan, csinálj egy kis huzatot.

Mit csináljak az ékszerteknõseimmel, hogy ne legyenek büdösek? (Többi lent. )

Volt egy teknõsöm..eddig nem is volt gond mert csak egy minimális szaga volt.De 2 hete vettem még egyet mellé és azóta olyan büdös,hogy az egész szobába azt érzem.Nem is tudom milyen szaga van,ilyen erõs szúrós vagy nem tudom.Szûrõ van bent.2 naponta cserélem a vizet,de a víz csere után 10 perccel már megint érezni kicsit a szagot.És nem az akváriumba etetem õket.Hogy szüntessem meg a szagot?

Legjobb válasz: Mekkora akvárium? Milyen szûrõ? Szerintem a szûrõ a kicsi.

Mekkora akvárium? Milyen szûrõ? Szerintem a szûrõ a kicsi.
A kérdező hozzászólása: Az akvárium az 35x25 cm.Szûrõ nem tudom mekkora.Nincs már meg a doboza.Egyébként nem mindig megy, csak akkor ha koszosnak látom a vizet és lehet, hogy ez baj mert kb.2 órája cseréltem ki és azóta folyamatosan megy a szûrõ és most nem nagyon érzem.
Ha még kicsi a teknõsöd, akkor felesleges folyton menni a szûrõnek, de érdemes használni. Én etetés után szoktam járatni 1-2 órát csak, nincs különösebben illat így. (Sokszor a kaja a büdös és attól büdösödik a víz is, így a kajamaradék eltisztítása végett jó járatni a szûrõt és persze sûrûn kitisztítani a szûrõt is.)
Vedd semmisnek, figyelmetlen voltam, nem olvastam el a "kis betûs" részt.
A szûrõnek folyamatosan kell menni! Fektesd le, lepje el a víz. Nem lesz hangja, és nagyon keveset fogyaszt! Menjen éjjel nappal! Hetente egyszer takarítsd. Így a vizet se kell naponta cserélni. Akvárium egy idõ után kicsi lesz. Egy partot is rakj neki. Lámpát se felejtsd el. Am a szûrõ... Minél nagyobb teljesítményû, annál jobb.
Mekkorák a tekik? Egy jó szûrõvel, megfelelõ méretû aksival és megfelelõ etetéssel nem kéne hogy szaguk legyen. 1. Az aksi amit írtál nagyon pici. Hamar megnõnek, érdemes nagyot venni mert úgyis kinövik a kisebbeket pár év alatt. Netek keresgélj, nagyon olcsón találhatsz hatalmas aksikat. 2. Mikor szûrõt vezsel a tekiknek, érdemes + 50 litert rászámolni az aksira, mert sokkal nagyobb a szennyezõdés mint egy sima halas aksinál. 3. Milyen meleg a vizük? Ha túl meleg, a baktériumok és egysejtûek nagyon hamar elszaporodnak benne. 28°C-tól számít melegnek.
utolsó vagyok: Nekem a két 12éves tekimnek 100liter úszóvize van, egy 150l-es aksira tervezett szûrõvel és 2db almacsigával. Ezzel a felállással elég heti egyszer részleges vízcsere -ami igazából annyi, hogy pótlom ami elpárolgott- és kb. negyed évente egy nagytakarítás -aljzatmosás, teljes vízcsere, stb.- de igazából arra se lenne feltétlenül szükség mert ha a szûrõ nem dugul el, a vizük kristály tiszta. Habár a tekiknek nem szükséges, érdemes olyan szûrõt venni ami levegõztetõ is egyben. Én esõztetõt csatlakoztattam a szûrõre, így a víz szellõzik és a tekik is imádják hogy lassan áramoltatja a vizet, mindig ott lebegnek, úsznak. Heti 1x kapnak enni halat, néha kapnak hétközben nasit is -giliszta, vizicsiga stb. zöldet pedig heti több alkalommal. Én az aksiban etetem õket és így is szagtalanok és tiszták.
takarítsd
Mekkora a helye? Milyen gyakran takarítod? Milyen almot használsz? Mivel eteted? Beteg-e a hörid? Kap-e elég vizet?
2 naponta (vagy minimum hetente 1x) cseréld alatta az almot és nem lesz büdös...
Vegyél zoolitot és keverd az alomba (kb 1 marékkal, én görény alá használom)

Mit csináljak, hogy ne legyen büdös a szám? (hagymát ettem)

Hagymát ettem nos b?zlik a szám.Mit csináljak,hogy a lehelletem friss a mosolyom pedig hófehér legyen?:DD

Legjobb válasz: Egyél még több hagymát,az semlegesíti.

Egyél még több hagymát, az semlegesíti.
Egyél fokhagymát, az elveszi a hagyma illatát!
Egyél erõs paprikát és rájössz a hagyma milyen jó
ha a hagyma nem használt, vegyél száj sprayt.

Mit csináljak, hogy ne legyen büdös a kutyám?

Tacskó kutyám van és a fürdetésével kapcsolatban lenne kérdésem. Kinn tartjuk az udvaron, hetente fürdetjük. Az a gond vele, hogy mégis büdi a sz?re. Nem mocskos, hanem "kutyaszaga" van, de így nem olyan jó megsimogatni, mert utána büdös a kezem is. Ezzel mit tegyek? Hogy érjem el, hogy ne legyen szaga?

Legjobb válasz: A kutya az kutya. Ezért fürdetés után hosszabb-rövidebb idõ múlva megint kutya szaguk lesz. De simogatás után úgyis kezet mosol. Vagy nem?!

A kutya az kutya. Ezért fürdetés után hosszabb-rövidebb idõ múlva megint kutya szaguk lesz. De simogatás után úgyis kezet mosol. Vagy nem?!
Ez van. Szaga a legtöbb kutyának van valamelyest. Ki kell bírni. Viszont nem néztetek utána, hogy kell kezelni egy kutyát? Egy kutyát, fõleg egy tacskót akinek nincs nagy szõre TILOS hetente fürdetni!! Normális esetben ÉVENTE 2-3 alkalommal ajánlott! És minõségi kutyasamponnal! Nagyon valószínû hogy pont a sok fürdetés miatt büdös. Ettõl elromlik a szõrminõsége, korpás lesz, lemosod a bõrérõl a védõréteget... De az is lehet hogy nem megfelelõ ételt eszik. Sok oka lehet.
Nekünk meg pulink van. Annak is van szaga, de én így szeretem, mert õ az én kutyám :) Ha nem szereted, hogy utána büdös a kezed, akkor valóban ne simogasd. De feltalálták már a szappant és a vizet, szóval nem tudom hol a gond :)
Ez mint írtad is, kutya szag! Ha ennyire nem bírod, ne simogasd. Nekem is vannak nagy bundás juhászkutyáim, azoknak is van szaga, de ennyi õk ilyenek...Õk nem használnak sprayt, nekik ez a szaguk.
A kutya nem a fürdetéstõl nem lesz szagos, hanem a gondos fésüléstõl. Ha akár minden nap kefélve van, a szõre , bõre megtisztul és nem lesz büdös.Egy gyenge kutyaszaga pedig mindegyiknek van, ami esõben felerõsödik.
nem nekem is most h végig olvastam, borzalmas, nem is arra figyeltem fel elsõre amit kérdezett hanem arra h hetente fürdeti!!!!! Kérdezõ!: keféld ki a szõrét!
Kérdezõ! Ne fürdesd hetente a kutyádat, mert csak tönkreteszed a szõrét és a bõrét, egy idõ után hullani fog nagyon, korpásodni fog a bõre, és fakó fénytelen lesz. Elég évente 2x-3x! Nekem boxerem van, de én nem érzem büdösnek (lehet már megszoktam nemtudom), viszont ha víz éri a szõrét akkor irtózatos büdös tud lenni, de hát õk márcsak ilyenek, annyi baj legyen.
A bûzmirígyét sem ártana megnézetni.
a stresszmentes, kiegyensúlyozott, nem agyonkényesztetett és nem hetente fürdetett, rendszeresen sétáltatott kutya púderszagú és nem büdös egyáltalán!
erre én is kíváncsi lennék :/
Tényleg csak nekem tûnt fel, hogy a kérdezõ hetente fürdeti a kutyát és hogy ez mennyire súlyos?
Akkor utána fújd be az elõszobát, illatosítóval...
Nekem is van 3 kuvaszom, és mivel nagy bundás kutyák, ilyen a szaguk, kutya szag! Kezet mosol utána és megoldódott a gondod!
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy kezet mosok utána! Megsimogatom attól még, mert szeretem a kutyámat, csak télen pl. benn volt az elõszobában, mert túl hideg volt kinn és nagyon büdös lett tõle az elõszoba.
a kutya az kutya, egy piszkos allat, de a lenyeg hogy: allat
Mi Bosh tápot adunk neki, azóta alig van szaga, csak a normális kutyaszaga.Hetente 3-szor egy rövid furminátorozás.Ezenkívül itt lehet kapni olyan kulancs-bolha riasztó oldatot, ami levendulaolaj kivonat(natur).Nagyon jó és erõs szaga van, a kutyát pedig egyáltalán nem zavarja.Egy héten kétszer kell 8-8 cseppet a bõrére csepegtetni.Nagyon jó.Egy tömbházban tartott németjuhász kutya gazdája.

Mit csináljak a 3 éves Sheltie-mel, hogy ne legyen büdös a szája?

Legjobb válasz: Az elõzõ vagyok. Bocs nem néztem, hogy hova írtad. De amúgy szerintem semmit nem lehet tenni.

Az elõzõ vagyok. Bocs nem néztem, hogy hova írtad. De amúgy szerintem semmit nem lehet tenni.
Hát esteleg vegyél neki fogítisztítós rágcsát..Az én 1 éves Spánielemnek is elég büdös a szája, de mióta veszek neki Pedigree DENTAstix rudta, sokkal elviselhetõbb a lehellete, és a fogai sem roncsolódnak, mert 80%-bna csökkenti a fogkõképzõdést..:) Szerintem próbáldd ki..Sok szerencsét=)
Melyik állatnak nem büdös a szája? De most komolyan. Amúgy Sheltie kutya?
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy kb 1 hete vettem észre, hogy büvös, eddig nem volt ennyire büdös.. Benttartom a kutyámat házban észre vettem volna eddig is ha büdös a szája, de nem volt az, de most igen.
Fújjál neki a szájába egy kis mentholos szájsprayt!
van ilyen fogtisztító rágcsálnivaló, hátha segít vmennyit,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
Sok minden lehet az oka ha van rá lehetõséget vidd el dokihoz mert lehet hogy fogkõképzõdés van rajta. Általában ettõl büdös a szájuk :S

Mit csináljak, hogy ne legyen büdös?

Van 2 tengerimalacom, itt tartom ?ket a szobámban. A ketrec elég nagy kett?jüknek 3 naponta takarítom mégis büdös van a szobámban. (én már nem is érzem, csak barátom mondta, hogy milyen malac szag van itt) most, hogy itt a jobb id? már rendszeresebben szell?ztetek de úgy látszik ez sem használ. Mit csináljak, hogy ne legyen büdös a szobámban?

Legjobb válasz: Sósavazás elõtt vedd ki a malacokat azért :) Viccen kívül: nekem az vált be, hogy a WC-részt egy külön mozgatható, kivehetõ tálkán, vagy fémlemezen tartottam (a ketrec volt ilyen kialakítású gyárilag, de gondolom, házilag is megoldható), és azt naponta többször kivittem, citromillatú mosószerrel lemostam. Nem bántotta õket a citromillat sem, szóval nem lett belõle fennakadás.

Sósavazás elõtt vedd ki a malacokat azért :) Viccen kívül: nekem az vált be, hogy a WC-részt egy külön mozgatható, kivehetõ tálkán, vagy fémlemezen tartottam (a ketrec volt ilyen kialakítású gyárilag, de gondolom, házilag is megoldható), és azt naponta többször kivittem, citromillatú mosószerrel lemostam. Nem bántotta õket a citromillat sem, szóval nem lett belõle fennakadás.
Sósavval marasd ki a ketrecük alját ( lehet, hogy már húgyköves), és utána takarítsd 2 naponta õket. Esetleg azt a részt, ahova pisilnek naponta töröld fel egy papírzsebkendõvel.
milyen almot használsz?
A kérdező hozzászólása: Állatboltban veszem a forgácsot
sósav helyett jo az ecet is.
a forgács nem a legjobb szagszívó. van egy pellet nevû alom, mi ezt használjuk és sokkal jobb.
és ha macskaalmot rakná a forgács alá? én egereknél csináltam ezt, nem tudom a tengerimalac mit szól hozzá, de a macskaalom az jól elszívja a szagokat
A kérdező hozzászólása: Majd kipróbálom õket. Köszi az ötleteket :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!