Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak lefejt (8 db)

Mindenkinél hatásos a fejés? 7, 7, 5, 5 fejés? Ha cicizett és lefejem és ha megint kér cicit mit csinaljak? Nincs sok tejem de ha azt is lefejem a babám kibukik hogy nincs tejcsi? Ki hogy csinalja? 6 hetes

Legjobb válasz: Én sosem szoptatás után fejtem, hanem : 3 óránként evett a baba, akkor az elõzõ szoptatás után egy órával, a köv. elõtt 2 órával. Így termelõdött annyi, amennyi kellett addigra. És így a szervezetem úgy érezte, hogy 1,5 óránként kell a mennyiséget produkálni. Ha nincs sok, akkor meg ne fejj egyszerre sokat, csak 10-20 milit le. Annyi pótlódik tuti. :)

Én sosem szoptatás után fejtem, hanem : 3 óránként evett a baba, akkor az elõzõ szoptatás után egy órával, a köv. elõtt 2 órával. Így termelõdött annyi, amennyi kellett addigra. És így a szervezetem úgy érezte, hogy 1, 5 óránként kell a mennyiséget produkálni. Ha nincs sok, akkor meg ne fejj egyszerre sokat, csak 10-20 milit le. Annyi pótlódik tuti. :)
Én sose fejtem, add sürübben, majd magának beállitja, mert végzel a fejésel következõ etetés jön.. Cicizen amikor igényli.. 28hó ig szoptattam igy...jelenlegi 3hónapos..
Miért akarsz fejni?
A kérdező hozzászólása: köszi :)
A kérdező hozzászólása: Hogy legyen egy kis tartalék ha el kellene rohannom valahova legyen mit adni mig itthon marad egyébként igény szerint szoptatom akár óránként is

Mit csináljak a lefejt tejjel?

Legjobb válasz: Azt nem tudom te mit csinálsz vele. Ki is öntheted szíved joga. Na azt akartad ugye kérdezni mit csináljak? Lefagyasztahtod és késõbb csinálhatod vele a fõzelékeit. Ha olyan sok,hogy érdemes leadni akkor viddel anyatejgyûjtõ állomásra. Persze ezt kérdezd elõtte meg a védõnõtõl hogy hogy müködik.

Azt nem tudom te mit csinálsz vele. Ki is öntheted szíved joga. Na azt akartad ugye kérdezni mit csináljak? Lefagyasztahtod és késõbb csinálhatod vele a fõzelékeit. Ha olyan sok, hogy érdemes leadni akkor viddel anyatejgyûjtõ állomásra. Persze ezt kérdezd elõtte meg a védõnõtõl hogy hogy müködik.
add el olyanoknak akiknek kevés van (nálunk kevés volt és én is másét ittam) naszoval ez ugy van bemész a helyi védõnõhöz és mondod neki az esetet és õ szerez olyat akinek kevés a teje és ezért pénzt is kapsz NEM IS KEVESET mint X tõl vettük és X nem azt irta a papirra hogy 5 decitehjet adott hanem monfjuk 10 decit (ezt csak mondom) és igfy dupla kkora pénzt kapott mink meg örültünk neki mert nem mink fizettüük hanem a mittom én kik (vmi szervezet vagy az orvosi eggyesült vagy mi)
leirom helyesen: add el olyanoknak akiknek kevés van (nálunk kevés volt és én is másét ittam) naszoval ez ugy van bemész a helyi védõnõhöz és mondod neki az esetet és õ szerez olyat akinek kevés a teje és ezért pénzt is kapsz NEM IS KEVESET mink X tõl vettük és X nem azt irta a papirra hogy 5 deci tejet adott hanem mondjuk 10 decit (ezt csak mondom) és igy dupla akkora pénzt kapott mink meg örültünk neki mert nem mink fizettüük hanem a mittom én kik (vmi szervezet vagy az orvosi eggyesült vagy mi)
Szia!A lefejt tejet jobb lenne lefagyasztani mert késõbbiekben szükséged lehet rá.Megkérdezheted a védõnõdet, hogy nincs-e rá szükség.Az elsõ válaszadónak szeretném üzenni, hogy elõszõr ne a kritikát írja meg hanem a tanácsot!
Tedd csak fagyasztóba, mert késõbb még jól jöhet.
Az elõzõ válaszadónak TE DIREKT CSINÁLOD!!!!!!ITT AZ ANYUKÁK MEGBESZÉLIK A GONDJAIKAT TANÁCSOT KÉRNEK MÉRT KELL BELÕLE CSÚFOT ÛZNI HISZ FELNÕTT EMBEREK VAGYUNK!!!!!!
Ha jól értelmezem, a kétszer olvasható zagyvaságot, akkor az azt jelenti, hogy még az anyatejjel is lehet csalni ebben az országban??? ( a "nem tudod te milyen egyesület" szerinted honnan szedi a pénzt a nem létezõ anyatejre?)

Mitől lehet hogy reggel 230at eszik 3 hónapos babám délután pedig csak 70eket? Este pótolnom kell a napi lefejt max.100al. Fejem, iszom, pihenek. Mit csináljak még?

Legjobb válasz: Reggel szomjoltó,higabb a tej.Este meg zsirosabb és inkább hizlaló. Szerintem ne pótold hanem inkább legyen többet/akár 45 percet is cicin. A lányom 2.5 évig szopizott,kicsi meg 3 hós:) Ne aggódj menni fog.

Reggel szomjoltó, higabb a tej.Este meg zsirosabb és inkább hizlaló. Szerintem ne pótold hanem inkább legyen többet/akár 45 percet is cicin. A lányom 2.5 évig szopizott, kicsi meg 3 hós:) Ne aggódj menni fog.
Jól csinálod, egyél-igyál és pihenj napközben, hogy legyen elég tejed. Az elsõ pár hónapban nekem is így ment, hogy a napi lefejt tejet még odaadtuk a babának alvás elõtt, mert már nem tudott mit kiszívni szopizás közben. Nincs ezzel semmi baj. És igen, reggel és délelõtt szopizta Õ is a legtöbbet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! De este cumiból adom neki, pohárból nem tud, a kanállal meg egyszerre olyan kevés és türelmetlen. Hogy lehet, hogy reggel nincs cumizavar amúgy meg igen?
szia, én nem pótolnám a napi lefejt tejjel...az esti tej zsírosabb, munkásabb szopizni neki. Ha a szervezetedet hozzá szoktatod, hogy este is szopizzon többet (azzal, hogy a pótlás helyett gyakrabban teszed cicire, plusz komfort szopiztatod rajta) akkor több lesz a tejed estére is. Persze ne azonnal vedd el a pótlást, hanem apránként csökkentsd szerintem.

SOS! Mit csináljak? Szerintem cumizavaros lett a babám, nem akar szopizni, pár korty és köpi ki a mellemet. Esténként cumisüvegből kap lefejt tejet pótlásként, de idáig (2 hónapig) nem volt ilyen gondunk.

Hogyan vegyem rá, hogy szopizzon rendesen, idáig órákig is elcumizott rajta, de most már ez sem megy.

Legjobb válasz: Este muszáj pótolnom, mert nagyon minimális a tejem olyankor. Egész nap két cicibõl szopizik, délután már 1-2 óránként, és még sem nõ a tej mennyisége. 2,5 hónapos a babám.

A kérdező hozzászólása: Este muszáj pótolnom, mert nagyon minimális a tejem olyankor. Egész nap két cicibõl szopizik, délután már 1-2 óránként, és még sem nõ a tej mennyisége. 2, 5 hónapos a babám.
Ige, sajnos cumizavaros lett. Sok mindent nem tudsz sajnos tenni, próbálkozz, de ha már most sem nagyon fogadja el, akkor eztán meg még ennyire sem fogja. Az én kisfiam is 3 hósan be sem kapta, miután cumisüveget is kell használnom. Sajnálom, kitartás és próbálkozz.
A kérdező hozzászólása: És te mit csináltál? Feladtad a szoptatást, vagy erõltetted, vagy fejtél?
Nekem 3 hónaposan napokig üvöltött ha a cicimre tettem, csak reggel volt hajlandó szopizni.Mindenki írogatta, hogy bizony cumizavar meg szopi sztrájk!A doki azt mondta, hogy meg fog jönni és azt érzi a baba.Eleje óta tápszeres kiegészítést kap!Szerencsére magától elmúlt!Próbálkozni kell, ez csak átmeneti.Nekem amúgy tényleg megjött, de szerencsére ugyanúgy szopizik mint eddig.Néha van, hogy nem akar, és akkor csak tápszer adok, de elõbb-utóbb mindig sikerül megszoptatnom.Ne keseredj el, ez csak átmeneti dolog szerintem.
Nekem is muszáj néha adni még egy kis tejet külön. Én pont emiatt az elejétõl fogva kiskanálból etettem. Nem tudom, hogy késõ-e, de megpróbálkozhatsz vele.
Elsõ vagyok. Eleinte erõltettem, fejtem is, de nem sok sikerrel. Egy darabig átállt a 3x szopira, reggel délben este. Aztán csak a reggelire, aztán 3 hós korára egyikre sem. És ezt 2 hósan kezdte. Remélem nálad nem így lesz, de valóban vagy kis pohárból vagy kiskanállal add neki a tejet.
Az en babamnak mar a korhazban cumi volt a szajaban, es cumiisbol ivott. Igy nem csoda, hogy nalunk is cumizavaros lett. 7 hetes volt, mire megtanult cicibol enni. sok esten at sirtunk a gyerek mert ehes, en meg azert meg nem tudtam etetni. En kertem mindenfele tanacsot mindefele szervezettol, es az valt be, hogy nem etethettem uvegbol, csak kanalbol. Vettem a medelatol egy eteto kanalat, azzal etettem 5 napig. kinszenvedes volt, de utana kinaltam cicibol, es rakapott :) En javaslom neked probald ki!
A medelas kanal tenyleg nagyon jo! En is csak ajanlani tudom, igaz nem olcso, de megeri!

Megfázva ugye lehet szoptatni? Mit csináljak az ilyenkor lefejt tejjel?

Fájdogál a torkom és taknyos lettem. Ennek ellenére szoptatok. Elkaphatja a kisfiam t?lem ezáltal? Az ez alatt az id?szak alatt lefejt tejet fagyasszam le vagy inkább öntsem ki? (csak reggelente fejek, úgyhogy nem nagy mennyiség)

Legjobb válasz: Nyugodtan szoptass! Nagyon kevés eset van, amikor fel kell függeszteni a szoptatást. Általában azt mondják, hogy még lázasan is szabad szoptatni (kb. 38-38,5 lázig). Ilyenkor, ha beteg vagy, a babád az anyatejen keresztül megkapja az ellenanyagokat, így nagy valószínûséggel õ nem is fogja elkapni a betegséget tõled. Ez érvényes a különféle vírusok okozta betegségekre is, pl. influenza.

Nyugodtan szoptass! Nagyon kevés eset van, amikor fel kell függeszteni a szoptatást. Általában azt mondják, hogy még lázasan is szabad szoptatni (kb. 38-38, 5 lázig). Ilyenkor, ha beteg vagy, a babád az anyatejen keresztül megkapja az ellenanyagokat, így nagy valószínûséggel õ nem is fogja elkapni a betegséget tõled. Ez érvényes a különféle vírusok okozta betegségekre is, pl. influenza.
Nyugodtan adhatod neki! Egyes orvosok szerint csak 38 fokos láz felett ne adjuk a babának, de van aki még akkor is ajánlja. Egy szimpla megfázás pedig egyáltalán nem akadálya, h megegye a baba! Abban nincs baci, h elkapja. Mossál sokat kezet (fertõtlenítõssel) és nem lesz baj. De ha felhívod a gyerekdokit, õ is meg fog erõsíteni ebben! Nyugodtan adhatod neki!
Nyugodtan szoptassd a babádat, nem lesz semmi baja!Én 39, 5 lázzal is szoptattam, orvosi engedéllyel.
Dehogy öntsd ki! És nyugodtan szoptass, lázsana is lehet, a megfelelõ óvintézkedések mellett, esetleg extrém magas láznál állítják csak le a szoptatást, de akinek esze van orvos, inkáb szopi elõtt hideg vizes borogatást, stb. ajánl, nem a szoptatás leállítását.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat. Sajnos úgy néz ki, hogy a kisfiam is elkapta v. õ is ugyanúgy ugyanakkor megfázott, mint én, csak egy nappal késõbb jött ki rajta. Legalábbis most elõször taknyot fedeztem fel a nózijában és kezd cumival hörögni :(. De a fõ, hogy szoptathatom :) )). Köszi
Elsõ gyermekem két hetes volt, mikor kiderült, hogy tüdõgyulladásom van. Magas lázam volt, ramatyul éreztem magam, antibiotikumot is szedtem, mégis szoptattam (természetesen a gyerekorvos tudtával). A lefejt tejet ugyan kiöntöttem, de csak a gyógyszerek miatt. Ha akkor nem szoptattam volna, hanem átállok a tápszerre, lehet, hogy utána már nem is tudtam volna... Szóval, ha nem szedsz olyan gyógyszert, ami ártana a babának, nyugodtan szoptass, és a lefejt tejet sem kell kiöntened! Jobbulást!
Abba ne hagyd a szoptatást megfázás miatt!Az anyatejben termelõdnek antitestek, ami miatt a baba nem fogja elkapni tõled ezeket a vírusokat.Sõt, a kislányom még 2évesen is immun volt rám ilyen téren, bezzeg a férjemtõl egybõl elkapta a bacikat.Pedig 1évesig szopizott.

Ilyen esetben mit csináljak? Felmelegítettem a lefejt tejet, de csak a felét itta meg. Ha benne hagyom a melegítőben (egyenletes hőn tartja), odaadhatom neki még 1-1, 5 óra múlva (6 hetes baba)?

Legjobb válasz: Igen. Addíg kibírja,de ha lehet akkor tovább ne nagyon várj vele. Nálunk is elõfordult ilyen. Többször nem szabad felmelegíteni ezért ügyelj rá hogy azonos hõfokon maradjon.

Igen. Addíg kibírja, de ha lehet akkor tovább ne nagyon várj vele. Nálunk is elõfordult ilyen. Többször nem szabad felmelegíteni ezért ügyelj rá hogy azonos hõfokon maradjon.
Még odaadhatod, de tényleg csak max.1, 5óra a hõntartás. Visszatenni a hûtõbe és újra melegíteni végképp nem szabad!!!Üzenem a hozzászólónak, hogy ezt próbálja ki pl.húslevessel, nem fogja többé odaadni úgy a babájának a tejet az biztos!Csak abból kell kiindulni, mi hogy nem ennénk meg az ételeket, na úgy a gyerekünknek sem adjuk oda!
Én mikor megmarad a felmelegített tej, megvárom míg kihül és beteszem a hûtõbe. És újra felmelegítve odaadom. Nem volt még rossz így. Szerintem meg ki kell inkább hûteni, mint melegen tartani, mert úgy jobban romlik.
Én is úgy tudom hogy nem szabad kétszer melegíteni így csatlakozom az elsõ válaszolóhoz.
hogy=hogyan

Menstruáció miatt egyre kevesebb a tejem. Amikor van, próbálom fejni. A baj, hogy a gyerekem egyáltalán nem akar cumisüvegből enni, se a lefejt tejet, se a tápszert. Mit csináljak?

tegnap este alig tudtunk belediktálni 40mlert, éjjel szintén.

Legjobb válasz: Esetleg pohárból itatni nem próbáltad vagy kanállal adni? Tudom mindkettõ macerás, de egy próbát megér...

Esetleg pohárból itatni nem próbáltad vagy kanállal adni? Tudom mindkettõ macerás, de egy próbát megér...
egyik gyerekem sem volt hajlandó semmibõl enni cicin kívül. Egyedül a "szoptanít" vált be amikor hirtelen vészhelyzet volt. Ismered? Egy üveg lóg a nyakadban-abban van a lefejt tej vagy a tápszer-ebbõl jön ki egy vékonyka csõ amit a mellbimbódhoz kell ragasztani. Tehát a szájában van a csõ is és a mellbimbód:) szívja mindkettõt...így több tejtermelésre serkenti a melled õ meg jóllakik:) Remélhetõleg:) Bérelni is lehet ha csak kipróbálni szeretnéd, egyébként meg 8e ft körül lehet venni. Sok sikert! Tudom, hogy annál szörnyübb nincs mikor nem eszik a bébi... Írhatnék hosszú sztorikat róla....

Mit csináljak, ha a jobb mellemből nem jön rendesen a tejcsi? LEhet az, hogy lefejem és cumisüvegből adom oda neki? 10 napos a babám.

Kész kudarcélmény a szopiztatás. Már így is csak bimbóvéd?vel etethetem a picimet, mert szétharapta a mellemet.

Legjobb válasz: Az eleje nekem is kinszenvedes volt, de mara mar mindketten elvezzuk. Az en cicim is kisebesedett. En nem hasznaltam bimbovedot, csak kremet, es ugyanugy konnyeket nyelve szoptattam tovabb. Egyszer csak helyre jott. Az biztos, h a baba jobban ki tudja uriteni a cicid, mint a fejes. Minel gyakrabban szoptatod a picit, annal tobb tejed megy. Ezen az elven mukodik. A jobb mell miatt ne aggodj. Nekem is az egyik mellem kevesebb tejcsit termel, megsincs gondom a szoptatassal.Kitartas, menni9 fog ez meg jobban is!

Az eleje nekem is kinszenvedes volt, de mara mar mindketten elvezzuk. Az en cicim is kisebesedett. En nem hasznaltam bimbovedot, csak kremet, es ugyanugy konnyeket nyelve szoptattam tovabb. Egyszer csak helyre jott. Az biztos, h a baba jobban ki tudja uriteni a cicid, mint a fejes. Minel gyakrabban szoptatod a picit, annal tobb tejed megy. Ezen az elven mukodik. A jobb mell miatt ne aggodj. Nekem is az egyik mellem kevesebb tejcsit termel, megsincs gondom a szoptatassal.Kitartas, menni9 fog ez meg jobban is!
Nekem is teljesen kikészítette a cicim a kórházban töltött napok alatt. Aztán inkább lefejtem és cumisüvegbõl adtam neki, amíg begyógyult a seb. Nem lett cumizavaros, ugyanúgy szopizik azóta is. Nem éri meg szenvedni szerintem, ha látod, hogy nem okoz gondot neki a kétféle szopizás mód.
A bimbóvédõt majd szép lassan el tudod hagyni, ne aggódj! Én 1 hónapos koráig szoptattam azzal, mert nem tudta jól a szájába venni a cicim. Az is természetes, hogy nem egyformán van a cicidben a tej. Ha nem muszáj, akkor ne add neki cumisüvegbõl, nem is értem, miért kéne. Kudarcélményed ne legyen, hiszen tudsz szoptatni!!! Nehogy azt hidd, hogy az anyukák 99, 9 %-a helybõl mindenféle segédeszköz nélkül profin szoptat az elsõ perctõl! Ápold a cicid és majd szép lassan a picid is rájön, hogy hogyan kell szépen szopni! Légy kitartó és türelmes!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!