Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak kutyával, hogy ne (60 db)

Mit csináljak a kutyámmal hogy ne legyen ilyen?

Rendesen viszem állatok és emberek társaságába. Napi 3 óra rendszeres mozgás, általában elengedem... viszont a gyerekekkel szemben nem túl bizakodó... most lesz fél éves. Ivartalanított szuka. Szereti a gyerekeket de általában csak a "magyarokkal" van el... ha kínai vagy más nemzetiség? jön oda vicsorog és morog meg ugat... de nem értem mért. Soha nem uszítottam senkire. Mit tegyek vele?

Legjobb válasz: Az írásodból azt nézem ki, hogy azért van fogalmad a kutyás dolgokról, mint pl. szocializáció. Szerintem is kérj meg egy más nemzetiségû felnõttet, hogy segítsen neked pár percig. Ne csináljon semmit, ameddig a kutyád morog, ne foglalkozz vele. Amikor egy jó megmozdulást is tesz az ember felé (szagolgatás, ilyesmi) akkor rögtön jutalomfalat. Ha klikkerrel próbálnád hozzászoktatni, akkor még gyorsabban elérhetnétek a kívánt hatást. Mindennap többször - minnél többet, majd megszokja a kutya.

Az írásodból azt nézem ki, hogy azért van fogalmad a kutyás dolgokról, mint pl. szocializáció. Szerintem is kérj meg egy más nemzetiségû felnõttet, hogy segítsen neked pár percig. Ne csináljon semmit, ameddig a kutyád morog, ne foglalkozz vele. Amikor egy jó megmozdulást is tesz az ember felé (szagolgatás, ilyesmi) akkor rögtön jutalomfalat. Ha klikkerrel próbálnád hozzászoktatni, akkor még gyorsabban elérhetnétek a kívánt hatást. Mindennap többször - minnél többet, majd megszokja a kutya.
ez a testszag miatt van...A bõr máshogy párolog más a szag ez zavaró a kutyáknak. Sokat kell ehhez is szoktatni...nem létezik rasszista kutya:D csak mást szokik meg ezért van, hogy sok kutyára mondják, hogy nem szeretik a romákat ez is amiatt van. Az Európa kiállításon volt az, hogy az egyik Thai tenyésztõ pincserei totál bekattantak a szagoktól:) õk a mi szagunkat nem ismerték és ez zavarta õket
A kérdező hozzászólása: Én sem mondom rá hogy rossz ha megvéd a romáktól de azért nem hiszem hogy bárki is örülne ha egy gyereket megharapna azért mert más a testszaga. Kutyasuliba vinni fogom. csak most pénzhiány van:S:D
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam vele hogy megkértem a gyereket hogy maradjon itt, fogom a kutyát nem fogja megharapni, kicsit megböktem a kutyát az oldalán mikor morgott akkor leült de nem engedte a közelébe a gyereket. Próbálkozni fogok tovább természetesen. Eleinte a nagy kutyáktól félt pedig Õ is nagyobb testû lesz egy idõ után megszokta hogy vannak nála nagyobbak ehhez az kellett hogy bevittük a két kutyát a futtatóba és elengedtük, egy ideig menekült aztán játszottak:)
A kérdező hozzászólása: Rendben próbálkozok tovább. Remélem jutok is vele valamire:)
Nekünk egy idióta szomszéd rontotta el a kutyánkat úgy 8 hónapos kora körül. Kifigyeltük, hogy a két pici gyerekét tolta az utcán, felvett egy botot és azzal közelített a kerítésünkhöz. Végül észrevette, hogy figyeljük, eldobta a botot és kiment a kocsiútra, de el tudom képzelni mi volt a terve. Korábban nem volt a kutyának semmi baja a gyerekekkel, azidõ tájt viszont elkezdett rájuk ugatni és félni tõlük. Gondolom anyuci többször hergelte, mikozben a gyerekek ordítottak a babakocsiban, így a kutyában rossz élmény társult a gyerekekhez. Mi azt csináltuk, hogy sokszor vittük emberek közé és amikor vállalkozó kedvû gyerekekkel találkoztunk, adtuk nekik jutalomfalatot és megkértük, hogy félig hátatfordítva a kutyának a nyitott tenyerükbõl adják oda a jutalomfalatot. Ez a kutyának nem olyan fenyegetõ, mintha szembõl, teljes testfelülettel, esetleg visongva tennék ugyanezt. Utána mikor a kutya látta, hogy jó dolog jön a gyerekektõl, akkor meg is simogatták. Másrészt mikor közömbosen viselkedett a gyerekekkel (nem volt tolakodó, nem volt agresszív, rájuk sem nézett), akkor klikkerrel megerõsítettük ezt a viselkedést. Azóta teljesen rendbejött és nincs baja senkivel sem az utcán, símán bemehetek vele egy vásári tömegbe is. Talán egy próbát megér ez a módszer is. Ja, és ne a gyerek közelítsen a kutyához, hanem te menj oda a kutyával a gyerekhez!

Mit csináljak a kutyával, hogy ne csinálja ezt? SOS!

Ha forgalmas utakon megyek a kutyával sétálni és egy autó túl közel megy el mellettünk akkor a kutya megbolondul. Elkezd ugatni és kis híján kiránt az útra.Most fél éves. És nemrég költöztünk ki falura és azóta csinálja ezt.Amúgy ha az erd?be megyünk sétálni akkor elengedjük és így semmi baja sincs a kocsikkal. És a forgalmas út mellett muszáj elmennünk ha sétálni akarunk. De ha még n?ni fog akkor már tényleg ki fog rántani az útra.

Legjobb válasz: Én inkább arra saccolok, hogy védeni próbálja a gazdit az ismeretlentõl. :) Ha sokat jártok arra idõvel hozzá fog szokni. Bár nem tudom mennyit látott autót és mennyit sétált forgalmas utcán kiskorában. Az ugyanis nagyon fontos, hogy késõbb ne ijedjen meg bizonyos dolgoktól, vagy ne érezze szokatlannak. :) Én a németjuhit már rögtön vittem sétálni, ahogy az orvos azt mondta lehet. Voltak dolgok amire az elején nem tetszéssel reagált, konkrétan leült és nem akart jönni (pl sok kutya ugatott), de aztán idõvel megszokta, hogy ez van. Mostmár neki van a legnagyobb szája. :D Szerencsére nem egy ijedõs kutya, amit nem ismer, azt megszaglássza, utána el van intézve. :D Szerintem sétáljatok sokat ilyen helyen és fogd nagyon erõsen a pórázt, legyél mindig felkészülve arra, hogy ránthat. Nem tudom milyen fajta, de ha esetleg nagyon nem bírsz vele, akkor kérj meg olyat, akinek van hozzá ereje, hogy segítsen neked. :)

Én inkább arra saccolok, hogy védeni próbálja a gazdit az ismeretlentõl. :) Ha sokat jártok arra idõvel hozzá fog szokni. Bár nem tudom mennyit látott autót és mennyit sétált forgalmas utcán kiskorában. Az ugyanis nagyon fontos, hogy késõbb ne ijedjen meg bizonyos dolgoktól, vagy ne érezze szokatlannak. :) Én a németjuhit már rögtön vittem sétálni, ahogy az orvos azt mondta lehet. Voltak dolgok amire az elején nem tetszéssel reagált, konkrétan leült és nem akart jönni (pl sok kutya ugatott), de aztán idõvel megszokta, hogy ez van. Mostmár neki van a legnagyobb szája. :D Szerencsére nem egy ijedõs kutya, amit nem ismer, azt megszaglássza, utána el van intézve. :D Szerintem sétáljatok sokat ilyen helyen és fogd nagyon erõsen a pórázt, legyél mindig felkészülve arra, hogy ránthat. Nem tudom milyen fajta, de ha esetleg nagyon nem bírsz vele, akkor kérj meg olyat, akinek van hozzá ereje, hogy segítsen neked. :)
A kérdező hozzászólása: Én inkább azt mondom hogy megijed, mert kisebb korában is ha megijedt elkezdett ugatni. Egyszer megijedt egy csokis papírtól amit fújt a szél. Az nagyon vicces volt:)
Aranyos lehetett. :D:D Hát ha fél is az autóktól, akkor is meg kéne szoktatni vele. :) Egyébként próbáld meg azt, hogy ne foglalkozz az autókkal és ne gondolj bele, hogy megint rántani fog (de azért készülj fel rá), tehát ne stresszeld magad (és a kutyát) elõre, csinálj úgy, mintha mi sem történt volna, maradj nyugodt, és menjetek el onnan (ez akkor beválik ha valóban fél) aztán dicsérd meg ha õ is nyugodt tudott maradni. :) Utolsó voltam :D
Érdemes lenne eljárnod egy kutyasuliba, persze csak ha van rá lehetõséged. Ha nem, akkor gyakoroljatok sokat. Ha az autókhoz közel kell mennetek, vedd át a jobboldaladra, hogy a kutya és az autók közé kerülj, és próbáld megnyugtatni. Ha esetleg látod, hogy autó közelít, állj meg az út mellett, és ültesd le, beszélj hozzá. Ha nyugodtan marad, dícsérd meg, és menjetek tovább. Jó lenne tudni, hogy miért csinálja. Agresszió vagy félelem miatt.
ha a kutya megránt, rántsd vissza (míg elbírod). Esetleg ültesd le és várj pár másodpercig. Ha várni fog az elején legalább 1-3 másodpercet, azonnal dícsérd meg, majd adj egy feloldó parancsszót és majd csak azután engedd, hogy feláljon, ne hamarabb. Ha hamarabb feláll, mint ahogy megengednéd neki, akkor ne dicsérd meg, ültesd vissza le. És fokozatosan több idõre várjon, üljön.
Szerintem megijed, de mivel meg van kötve ezért nem tud elmenekülni és hát- legjobb védejezés a támadás... Ha el van engedve akkor persze tudja hogy el tud menekülni ha megijedne.
A kérdező hozzászólása: Már csináltam vele azt a leültetõs módszert és ahol ezt gyakoroltuk ott már nem is csinálja.Mondjuk igaz hogy ott vastagabb a járda, de ahol nagyon vékony ott nem tud nyugton maradni.Még talán a kutyaiskola jöhet szóba.
Kutyasuli mindenképp javasolt. Én leülnék egy forgalmas út szélén, és csak nézném és nézném a kocsikat. Természetesen kutyástul:)

Mit csináljak a kutyámmal, hogy ne csinálja ezt? Több információ lejjebb!

Elviszem sétálni szépen el megyünk egy földúton visszafele meg megbolondul. Leül a fa mellé és nem mozdul...rángatom hívom de semmi. Bezzeg mikor apám kiszól neki, hogy most azonnal menjen akkor csak úgy fut be mint akit puskából l?ttek ki. Pedig én is határozott vagyok. Ha kell rá csapok az orrára de semmi. És apám meg meg sem verte csak rosszul szol rá és engedelmesedik. Bordeuxi dog-ról van szó sajnos nem emelhetem fel és vihetem be a ház udvarára...Mit csináljak vele? Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Próbáld ne engedni a fa mellé...(DECSAK HA TUDOD!!!)És akkor talán sikerül nem megbolondulnia,vagy útközben adj neki egy két jutalom falatot és akkor mindig rád figyel hogy mikor adsz neki még egyet.De ha ez sem sikerül akkor meg nem tudom hogy mit csinálj.Remélem tudtam azért segíteni. Sok szerencsét!!

Próbáld ne engedni a fa mellé...(DECSAK HA TUDOD!!!)És akkor talán sikerül nem megbolondulnia, vagy útközben adj neki egy két jutalom falatot és akkor mindig rád figyel hogy mikor adsz neki még egyet.De ha ez sem sikerül akkor meg nem tudom hogy mit csinálj.Remélem tudtam azért segíteni. Sok szerencsét!!
Valószínûleg apukádat tekinti falka vezérnek és nem téged!


Mit csináljak a kutyámmal, hogy ne szökjön el?

Nagytestű, fajtatiszta kan németjuhász. 3éves lesz Júlisban. Folyton szökik és az emberek félnek tőle. Kertesházban lakom, nagy kerítéssel, de valahogy mindig sikerül Neki. Már több, mint 100ezret költöttem fölöslegesen a zsebpénzemből a kerítésre, mert őnagysága simán kimegy, bármit csinálok. Egyszerűen az őrületbe kerget. Nagyon szeretem, de már elegem van a viselkedéséből.. Jelenleg meg van kötve, futóra illetve kennelben van. Én vagyok a 2. gazdája, tavaly Augusztustól. Ott, ahol volt kennelben volt mindig. Egyébként végtelen értelmes, szófogadó kutya, de nemtudom miért csinálja ezt. Amióta meg van fosztva a szabadságtól(CSAK MAGÁNAK KÖSZÖNHETI), picit mintha agresszívabb lenne. Ma reggelre a házát is szét szedte.. Nemtudom már hány tízezer Ft-os kárt csinált, de már kezd elegem lenni.. KÉRLEK SEGÍTSETEK!

Legjobb válasz: egy ivartalanítással megspékelt ÁLLANDÓ SZELLEMI ÉS FIZIKAI FOGLALKOZÁS hidd el csodákra képes. ráadásul minden bizonnyal olcsóbban is megúsztad volna. egyértelmû hogy nem eleget foglalkozol vele ha még a szabadsága elvesztése után még agresszívabb lett ahogy írtad. ezenfelül nem értem eddig miért nem ivartalanítattad? tán tenyésztõ vagy? a kutyád által ilyenkor befedezettt többi szuka gazdájára nem gondolsz?

egy ivartalanítással megspékelt ÁLLANDÓ SZELLEMI ÉS FIZIKAI FOGLALKOZÁS hidd el csodákra képes. ráadásul minden bizonnyal olcsóbban is megúsztad volna. egyértelmû hogy nem eleget foglalkozol vele ha még a szabadsága elvesztése után még agresszívabb lett ahogy írtad. ezenfelül nem értem eddig miért nem ivartalanítattad? tán tenyésztõ vagy? a kutyád által ilyenkor befedezettt többi szuka gazdájára nem gondolsz?
Naponta mennyit sétáltatod szabadon, mennyit tanítod és dolgoztatod? Hogyan telik a közösen töltött idõtök? Ha a kerítésnek betonozott alja van, akkor már csak egy befelé 45 fokban döntött kiegészítés kell a tetejére és máris nem tud kimászni sem kibújni. Ha egy ekkora energiaszintû kutyát csak korlátozol, sõt egyenesen megkötsz, akkor ne csodálkozz, hogy szökik, rombol és bekattan! Az ilyenekbõl lesznek a kutyatámadásos hírek a tévében.
Foglalkozz vele. Napi szinten futás, kutyaiskola, hogy agyban is le legyen fárasztva és mellé nem ártana valószínûleg egy ivartalanítás sem.
tudod a kutya nem egy robot. egy élõlény akinek ha nem vagy képes biztosítani ezt az alapot akkor talán egy megfelelõ gazdit kellene neki találni. jól írta az egyik válaszoló. ne csodálkozz ha egyszer tényleg bekattan szerencsétlen és megtámad valakit. a kutya nem egy tárgy amit egyszer elrakunk majd újra elõvesszük, letöröljük róla a port és minden okés.
Ha nincs idõd rá csak majd nyáron akkor ne csodálkozz! Egy-két órát mindenképpen kéne vele foglalkozni minimum, naponta, sétálni se árt vinni egy kutyát.. A többiek már leírták én nem részletezném tovább . Olyan meg nincs, hogy nyárig kéne kibírnia, ezt megbeszéled vele, hogy légyszi néhány hónapig ne akarj már sehova menni , ne is csinálj semmit csak úgy pihengessél?! :D Te kibírnál akár csak egy hónapot úgy, hogy nem mehetsz ki a szobádból? Persze se internet , se tv, se könyv semmi csak úgy létez. Ez nem így mûködik. Meg lett fosztva a szabadságától azt meg neked köszönheti egyébként, mit csináljon ha nincs foglalkozva vele?!
A kérdező hozzászólása: Egyelõre nincs sok idõm foglalkozni vele, nyártól tudok csak. Addig valahogy ki kell bírnia..

Mit csináljak a kis kutyámmal, hogy ne legyen bolhás?

Voltam állatpatikába, adtak bolha elleni sampont, cseppeket, meg nyakörvet. Megfürdettem a samponnal, de a bolhák elbújtak a fülébe, igy sok meg maradt. Szal nem nagyon segitett.

Legjobb válasz: Én anno csepegtettem, de még annak is beletelt 2 napba míg az összes bolha megszökött róla és azóta se jöttek vissza. Ez kb egy hónapja volt, de itt több kutya és macska van a közelben.

Én anno csepegtettem, de még annak is beletelt 2 napba míg az összes bolha megszökött róla és azóta se jöttek vissza. Ez kb egy hónapja volt, de itt több kutya és macska van a közelben.
Neostomosanos fürdetés.
A kérdező hozzászólása: De ha fûrdetem a fejêre menekülnek, azt ugye annyira nem merem vizezni hogy ne menjen a szemébe meg a fülébe
Nyugodtan vizezd a fejét is, a fülébe nem fognak belemenni a bolhák.

Mit csináljak a kutyámmal, hogy ne féljen a dörgéstől, villámlástól?

Ha vihar van,mindig megszökik,ha nem vagyunk itthon.Mit csinálhatok vele?Nagyon sajnálom!

Legjobb válasz: Sajnos nem lehet mit tenni, azaz mi nem tudtunk...Nálunk beengedjük ilyenkor a lakásba, akkor megnyugszik. Nem is tehetnénk mást, mert szétkaparja az ajtót. Egyszer nem voltunk otthon ilyen esetben, háát megnézhettük az ajtót utána:( Ja, és tüzijátékkor is ez a szitu.

Sajnos nem lehet mit tenni, azaz mi nem tudtunk...Nálunk beengedjük ilyenkor a lakásba, akkor megnyugszik. Nem is tehetnénk mást, mert szétkaparja az ajtót. Egyszer nem voltunk otthon ilyen esetben, háát megnézhettük az ajtót utána:( Ja, és tüzijátékkor is ez a szitu.
Amikor eszik álj a háta mögé és folyamatosan ejtsél le minnél nagyob tárgyakat igy ha dörög az ég azt fogja hinni hogy kajaosztás lesz(az enyimnek bevált)
Ez ellen nem lehet semmit sem tenni!Hiszen a kutya ösztönösen fél a dördöstél és a villámlástól de ez sztem az éles hallása miatt is van!!!!!!
Ha fél a kutyád a vihartól, vagy a tüzijátéktól, legyél vele, és legyél mellette teljesen nyugodt, nem szabad rákiabálni, azt kell mutatni neki, hogy te nem félsz, nem beszélsz hangosan, mondjuk együtt nézzétek az essöt, vagy a tüzijátékot. Ez negyon nehéz az elején, de több alkalom után megnyugszik, hiszen a falkavezér sem ideges, nem kiabál, és mivel mindenki õt követi, neki sem kell félnie.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!Én is mindig beengedem, ha vihar van.Korábban egyébként nem félt.Most 3éves és labi.A kerítéssel kapcsolatban igazad van, éppen átépítés alatt van, pont a kutya miatt, hogy ne tudjon meglépni, ezért most van rajta pár "gyengébb"rész.Egyébként képes arra, hogy ha kenelbe zárom, az ajtaja fölött van egy rész, ahol nincs semmi, kimászik, de ez majdnem 2m magasan van.:-)Köszi mindenkinek!
Nem akarok konfliktusba keveredni senkivel, de ha egy kutya meg tud szökni, az a gazda hibája. Sajnos a kutyák félnek az ilyesmitõl. Mi is nyugtatgatjuk a spánieljeinket, még tûzijátékkor is, bent a házban. De zéró sansz a szökésnek: a kerítést hetente körbeellenõrzöm, hogy fizikálisan SEMENNYI lehetõség ne legyen a szökésre. Amúgy meg több búvóhelyük is van arra az esetre, amikor nem vagyunk itthon.
Nekünk is volt régen egy németjuhászunk aki fiatal korában nem félt sem a villámlástól, se a petárdáktól, sem a dörgéstõl se semmitõl. Öreg korára kezdett el félni tõle szegényke. Amikor nem voltunk itthon akkor mindig elszökött. Volt amikor teljesen szétrágta a kerítést és kiugrott. Szerintem amikor elszöknek akkor biztos azt hiszik szegények, hogy csak az udvarban van olyan "lárma", ha ki megy az utcára nem lesz semmi baj. Ilyenkor csak azt tudom javasolni, hogy mindig hagyjátok, h hozzátok bújjon és nyugtatgassátok meg vagy engedjétek be a lakásba. Mást nem tudok. De sztem ezeket már leírták az elöttem válaszolók :)
Azt hiszem, hogy csak valamilyen nyugtato segit. A mi kutyank bent el a lakasban, es bújik hozzak ha vihar van. Szilveszterkor pedig az allatorvos tanacsara kap egy kis adag nyugtatot joval elobb ahogyan a petardak elkezdenek puffogni, mert a nyugtato nem hat azonnal, de meg ennek ellenere is fel szegenykem, úgy kell nyugtatgatni. Volt ra pelda, hogy mas alkalommal csak egy-egy petarda robbant, ez annyira nem zavarta csodalkoztam is rajta, hogy akkor nem felt. (Kulonben szerintem nem a villamlastol fel, hanem a dorgestol.)
Zárd be, hogy ne tudjon megszökni. Az ellen, hogy fél nem tehetsz semmit. Legyen neki egy kis helye ahova ilyenkor bevonulhat, akkor nem lesz vele gond. A januárban meghalt skót juhászom is félt a vihartól, miután egy vadbarom kiskorában petárdát robbantott a feje mellett. Ilyenkor ha itthon voltunk beengedtük a házba, ha nem akkor egy kis udvari helységbe ment be, és ott elvolt amíg elvonult a vihar. A többi 6 kutyám nem fél tõle, csak az esõ elõl jönnek fedett helyre, illetve az egyiknek még tetszik is, mert mindig kint nézi a villámokat velem:)
Ez egy vele született hátrány, kevés az olyan kutya, amelyik ne félne. Azokat külön választják vadászatra, ahol a puska hangja az ijesztõ. De még õket is kutyakiképzõk trénelik. Így, ha a kutyád nagyon bátor, lehet, hogy kutyakiképzõ tud segíteni.
Sajnos - ahogy elõttem is írták - nem lehet leszoktatni. A legjobb, ha magad mellett tartod, hogy biztonságban érezhesse magát, de szeretik a kutyák, ha ilyenkor sötét, pici helyre behúzódhatnak. Az én kutyám a wc-be vagy a zuhanykabinba szokott beülni, vagy esetleg az asztal alá. Ha fél a kutyád a villámoktól, ugyanígy fél valószínûleg a tûzijátéktól, petárdáktól is. Ez esetben, ha tudod, hogy a közeletekben lesz ilyesmi, érdemes enyhe nyugtatót kérni az állatorvostól. Sokan csinálják ezt pl. szilveszterkor.
Ugyanez van az én kutyámmal is. Ha van garázsotok vagy pince ahova be tud menni ha vihar van akkor talán nem szökik meg. Csak nyitva kell neki hagyni.
szilveszterkor mi is beengedjük a kutyust de amúgy a régi kutyám az félt ugyan így a dörgéstõl és villámlástól de mi nem csináltunk semmit. õ pedig bebujt a szalmásba ... na nem azért nem csináltunk semmit mert szívtelenek vagyunk de nem kell kinyalni a kutya seggét. attól lehet még szeretni h nem pátyolgatod halálra... majd idõvel megszokja.

Mit csináljak a kutyával, hogy ne ugasson mikor mászkálnak a szomszédok a lakás ajtaja előtt?

7 hónapos tacskókeverék.2 hónapja van nálam(kertes házban élt addig) és sajnos ugatásba kezd ha mozgolódnak vagy hazajönnek a szomszédok a szintünkön.Már meg is szóltak minket, mondjuk igazuk van.Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Tiltsd le, és tereld el a figyelmét egy olyan feladattal amit tud, arra meg dícsérj rá. Ha zajt hallasz, de õ csendben van, akkor is dícsérd meg. Gyakorláshoz érdemes bevonni egy szomszédot, aki számodra kiszámíthatóan zörög, így jobban tudsz gyakorolni.

Tiltsd le, és tereld el a figyelmét egy olyan feladattal amit tud, arra meg dícsérj rá. Ha zajt hallasz, de õ csendben van, akkor is dícsérd meg. Gyakorláshoz érdemes bevonni egy szomszédot, aki számodra kiszámíthatóan zörög, így jobban tudsz gyakorolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Kifogom próbálni.Eddig csak tiltottam, de nem jött be magában.
Azért érdemes lenne belegondolni, miért van a kutya...Ez a dolga, hogy jelezzen..Nekünk is volt tacsink, jelzett mindig..Tudom, hogy idegesítõ lehet, de ezért van, ha jelez már kisebb az esélye, hogy a nem jó szándékúak benézzenek..Ajtó mögött pedig a tacsi hangja nagyobb kutyát feltételez..Sajnos nem tudom, hogyan lehetne dûlõre jutni a szomszédokkal..
az elsõ válasz teljesen tökéletes volt kedves kérdezõ! ha azért emelted ki a kérdést mert nem jutottál egyrõl a kettõre akkor nem a tanácsban hanem benned van a hiba. nincsen tekintélyed épp ezért képtelen vagy tiltani a kutyát. a legegyszerûbb ha elmész kutyasuliba vele, vagy utánna olvasol hogyan lehetsz vezére a kutyádnak. amíg ez nem megy hidd el az ugatásról sem fogod letiltani. kettes: érdekes az én kutyám -mivel meg lett nevelve- az idegeneket diszkrét morgással de legdurvább esetben egyetlen vakkantással jelzi. amint rászólok már csöndben is van. tehát oké hogy jelez a kutya, de ha én mint gazdi úgy vélem nincsen veszély akkor minek ugat? mellesleg lehet hogy mozgatni sem ártana azt a kutyát. szerintem borzasztó ciki ha a kutyádtól hangos a ház/környék. jah, és mi is lakásban lakunk.

Mit csináljak a kutyámmal, hogy ne húzzon oda a 48. lámpaoszlophoz, fűcsomóhoz, fatörzshöz, hogy lepisilhesse?

Nem húzna egyáltalán, de ha megérez egy szagot, akkor annyire megy, hogy alig bírom megfogni. és olyan hirtelen szalad oda, nem tudja, hogy ha lassan megyünk is odaérünk? Már emiatt néha nincs is kedvem vinni, mert szétmegy a karom, hatalmas németjuhászról van szó. Ett?l függetlenül mindennap megyünk

Mit csináljak a kutyával, hogy ne vakarja folyton magát véresre?

A blöki annyira szereti vakartatni a hátát, hogy ha nem talál rá valakit, aki megtegye, akkor felkutatja az egész udvart és addig nem nyugszik, míg nem bújhat valami alá és nem dörzsölheti neki a hátát. Ett?l viszont már tiszta spr?d a sz?re és a háta véres és hámlik. De mindent nem pakolhatunk el az útjából, mindig talál valamit. Bolhái nincsenek, és a kutyasampon se okozhatja a viszketést... Már nem tudom, hogy mit kezdjek vele, pár napja is sebhint?porozni kellett, olyan nagy volt a hámfosztott rész. El?re is köszi, ha valaki tud segíteni!

Legjobb válasz: Szia! Nem lehet, hogy atkás? Szerintem nem véletlenül vakarózik fõleg ha véresre vakarja magát. Vidd el az állatorvoshoz minél hamarabb!

Szia! Nem lehet, hogy atkás? Szerintem nem véletlenül vakarózik fõleg ha véresre vakarja magát. Vidd el az állatorvoshoz minél hamarabb!
Valamilyen bõrbetegsége lehet neki.Vidd el egy állatorvoshoz az én pulimnál is volt már ilyen hogy véresre kivakarja a fenekét.
Ha a kutya ilyen szinten vakarózik, annak biztos, hogy van oka. Ez lehet akár (ahogy az elsõ hozzászóló is írta) atka, ami a bõrében élõsködik, ezért nem láthatod és csak speriális szerekkel lehet kiírtani, sima bolhasamponnal nem. Mindenképpen vidd el egy jó orvoshoz, szegény kutya most nagyon szenvedhet a viszketéstõl.
A mi macskánk hasonlóan viselkedett. Bolhaallergiája volt. Azzal az a baj, hogy amikor a bolhát már kiirtotta az ember, a bolha ürüléke még akkor is ott van és valójában az okoz allergiát. Vidd el orvoshoz szerintem. :)
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. 100%, hogy valami élõsködõ van rajta, vagy valami bõrbetegsége van. Mindenképpen orvoshoz kell vinni, mert a kikapart sebek könnyen elfertõzõdnek, ami sokkal nagyobb problémát okozhat.
Nekem fox-terrierem van, és õ is ilyen bajjal küszködik. Van ilyen por, ami a kiírtja a bolhát, az atkát és az ilyen élõsködõket. Miután beporpztuk nem vakarja a hátát, és a seb szépen gyógyul.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ! Mint kiderült járvány van nálunk, már kaptunk is valami ampullát, hogy azzal kell kezelni a kutyákat hetekig.

Mit csináljak a kutyámmal, hogy ne kergesse a csirkéket?

7 hónapos kutyám van és van úgy 15 csirkénk, nem bántja ?ket, csak kergeti ?ket, és ilyen melegben szerencsétlenek úgy kifulladnak..... De csak 2 tyúkot és a kakast kergeti f?leg ugyan is a 2 tyúk közül az egyik bántotta ?t 3 hónapos korában , úgy "megverte" hogy sikítva szaladt be a lépcs? alá és órákig nem mert kijönni. A másik pedig szintén bántotta vagyis elkergette a fészekt?l és jól meg csipkedte, a kakas meg mindig megtámadja mert védi a csirkéit, és így hármukat különösképp utálja, és provokálja ?ket. A 2 csirke mindig feladja a harcot , és leülnek mikor már elfáradnak, és a szárnyuk megemelésével jelzik,hogy megadjak magukat, a kutya meg ilyenkor csak bökdösi ?ket hogy szaladjanak tovább de nem bántja egyiket sem. És a többit csak akkor kergeti meg ha eléjük kerülnek,de csak 1-2 méteren át fut utánuk és megy tovább, csak erre a 3-ra pikkel.Ha rászólok egy darabig abbahagyja de egy id? után "elfelejti" és folytatja a kergetést (van,hogy napokig csak nézi ?ket)

Legjobb válasz: ÓÓÓÓ ez de kedves történet volt. jobb kedvem lett tõle :) nem tudom amúgy, de köszi a sztorit! ;D

ÓÓÓÓ ez de kedves történet volt. jobb kedvem lett tõle :) nem tudom amúgy, de köszi a sztorit! ;D
Vagy a csirkéktõl szabadulj meg, vagy ne engedd a kutyát a közelükbe, vagy vidd el a kutyust pszichológushoz!arra nem gondoltál, h ez vadászösztön ami a bántalmazás miatt erõsebb?De lehet, hogy csak játszik velük!Az én beagle keverék kutyám a nyulaimmal játssza ezt, csak õ néha kicsit meg is cibálja õket, de nem bántja pedig a beaglet erre tenyésztették ki.Egyébként, ha nem bántja õket akkor fölösleges aggódnod!Ha eddig megvédte magát a pipi, ezután is meg fogja!
valahogy zárd el a kutyát a csirkéktõl, ha ennyire szíveden viseled a sorsukat :) az, hogy nem bántja, lehet annak betudható, hogy még kölyök. egyszercsak véletlenül belekap valamelyikbe, és egybõl meg van a vacsorára a paprikás csirke.. lehet vinni kutyát kutyasuliba, és engedelmességre tanítani, de nem biztos, hogy segít. Milyen fajta kutya? ha valamilyen juhász, a terelési ösztön hajtja, ha vadász, akkor a vadász ösztön. elég nehéz ezt kinevelni belõle. Az enyém németjuhász, a macskával játszott, amíg kölyök volt. Most 45kg felett van, a macska meg nem díjazza a fejbefalós játékokat :) úgyhogy inkább evan napközben az elõkertben, ahol a kutya nem éri el. Bántani most sem akarja, van hogy elsétál éjszaka elõtte a macsek, a kutya meg csak nézi. Viszont ha kergeti, akkor meg kergeti, és semmi fegyelmezés nem segít rajta. Szóval a legjobb, ha van rá mód, hogy a kutya ne legyen a tyúkok mellett.
A kérdező hozzászólása: Keverék kutya, palotapincsi és tacskó keverékek keveréke:) De van még 2 másik kutyám is, egy idõsebb õ már nem kergeti õket, csak régebben, de õ sem bántotta egyiket sem, és egy középkorú kutyám aki egyszer bántotta az egyiket, majdnem megölte , kikapott és azóta nem bántja õket. A kiskutya meg elég erõszakos, a macskát is úgy tépi, már a fülébõl is kitépett egy darabot, bár azért a macska sem kíméli õt, és nem is fut el elõle pedig eltudna, de tényleg nagyon durva kiskutya:) Régen odakapott nekem is, de errõl már le van szoktatva, most már csak az állatokkal durva.
A kérdező hozzászólása: A csirkéktõl meg nem szabadulnék meg, õk a kert díszei:) Nagyon népszerûek a szemben lévõ óvodás gyerekek köreiben is, csak ilyen dísztyúkok kizárólag a tojásért vannak tartva meg mert jól mutatnak a kertben:)
Jajj, de aranyos kutyus! A tyúkeszûkbõl újházit, töketlen kakasból paprikásat. Ferdinánd kukorékol helyette, a gyerekek meg a kiscsirkét jobban fogják szeretni, mond azt nekik, ha keresnék, hogy elrepültek. Szal a kutyusnak egy nagy gratula (a Dobermanom is ugyanígy játszott) õ csak visszatörleszt a maga módján.
nem bántja õket, csak játszik:) mi kutyánk a macskákkal van így.. kergeti. ha nem menekül akkor orrával bökdösi... ha így se hajlandó futni, akkor ugat, de nem bántja õket. Mi kutyánk akkor nem piszkálja õket amikor le van fáradva. legalább 1 óra biciklizést/futás javaslok és +ba sok "hozd vissza" játékot. ( amennyiben idõd engedi ) u.i. ne a legnagyobb melegbe vidd ki a kutyus.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!