Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak kutyámmal nem (162 db)

Mit csináljak? Mert nem sokára kutyakiállításra megyünk a kutyimmal és még kb 8 hónapos és az a baj hogy ugat a töbi kutyára, sajna ez azért elégciki lenne. Irjatok lécci

Legjobb válasz: Nekem is ez volt a problémám,teljesen el voltam keseredve. A kutyát szocializálni kell. Minnél több idegen kutyával találkozzon. A kiállításra korábban mentem,kicsit körbementünk mindenhol. Amikor ugatott eltereltem a figyelmét nyugtatgattam,amikor nem akkor alaposan megdicsértem. Mire sorra kerültünk,már a többi kutya közt feküdt,nyugodtan. Eredmény Kítûnõ,HPJ,HFgy

Nekem is ez volt a problémám, teljesen el voltam keseredve. A kutyát szocializálni kell. Minnél több idegen kutyával találkozzon. A kiállításra korábban mentem, kicsit körbementünk mindenhol. Amikor ugatott eltereltem a figyelmét nyugtatgattam, amikor nem akkor alaposan megdicsértem. Mire sorra kerültünk, már a többi kutya közt feküdt, nyugodtan. Eredmény Kítûnõ, HPJ, HFgy
Egyszerû. Éreztesd a kutyusoddal, hogy nem szabad neki. Amint ugat, szólj rá, úgy ahogy szoktál rá.
Egyébként a kutyapár és a tenyészetek bemutatásánál a német juhászok(egy tenyészetbõl valók)morogtak vicsorogtak egymásra.
Vidd kutyák közé! Meg kell, hogy szokja õket! Már rég meg kellett volna!
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj hogyha megtiltom rámnéz és tovább ugat meg az elöttem lévõ kutyákra is gondolom fog ugatni és nem tudom majd beállítani a lábát:(
Próbáld meg jutalomfalattal elvonni a figyelmét. Egy 8 hónapos kölyök osztályos kutyáról van szó, nem kell úgy viselkedni mint a nagyoknak!
Igen. Sajna ez az egyetlen megoldás... Addig kell vele a dolgot csinálni(tiltani) míg nem fogja fel mirõl is van szó. Vagy nem enged a gazdi akaratának.:) Mikor szót fogad, azonnal jutalomfalat! Elsõ voltam.
Tiltsd meg neki, ha elõfordul. Lehet, hogy annyira meg lesz szeppenve a sok-sok kutyától, hogy eszébe sem fog jutni, hogy ugasson.
Elkapkodtad a nevezést. Annyira nehéz dolgot nem kell a kutyának egy kiállításon csinálni, de az azért elvárható, hogy nyugodtan lehessen lebírálni és ne tõle zengjen a kiállítás. Ha nem fogod tudni megállítani, mert a kint lévõ kutyákra fog ugatni, a bíró kiküld bírálat nélkül. Annyit tehetsz, viszed kutyák közé és nem engeded ugatni rájuk.
A kérdező hozzászólása: úgyhogy erre kéne megoldás.
A kérdező hozzászólása: Hát rá szoktam szólni de ha a bíró elöt vagyunk és tudod be kell majd õt állítani hát elég necces lessz.:/
Annyi minden le van írva a kiállítási szabályzatban, és negyedével sem foglalkoznak.

Kutyám utazás közben többször hány. Egy hosszú autóútra indulunk. Mit csináljak, hogy nem hányjon?

Legjobb válasz: Van egy kifejezetten kutyák számára gyártott gyógyszer a Cerenia tabletta ami úgy fejti ki a hatását,hogy nem álmosítja el a kutyát.Állatgyógyszertárakban lehet kapni,vényköteles gyógyszer.

Van egy kifejezetten kutyák számára gyártott gyógyszer a Cerenia tabletta ami úgy fejti ki a hatását, hogy nem álmosítja el a kutyát.Állatgyógyszertárakban lehet kapni, vényköteles gyógyszer.
Elõzõ este és (ha kap reggelente) aznap reggel ne kapjon enni, így nem lesz mit kihányni. Nõvérem kutyáinál az segít, ha látják az utat a boxból, õ ezt úgy oldotta meg, hogy falapokat (ikeás polcok lennének eredetileg) tett a box alá, amik megemelik épp eléggé ahhoz, hogy a dögök ki tudjanak lesni a hátsó szélvédõn (plusz ugye a csomagtér szélére van téve a box, hogy ne zavarja a sofõrt a kilátásban.
talán fokozatosan hozzá kéne szoktatni az autóhoz, miután jól lemozgattad például...

Hamarosan megyünk nyaralni kutyával, de rettenetesen vedlik. Mit csináljak, hogy nem legyen csupa szőr az autó?

Indulás előtt furminátorral kifésülöm, teszek a székre takarót (jó cigányos lesz, de mindegy). Fésülésen kívül még milyen "óvintézkedést" tehetek, hogy nem legyen csupa szőr még a fejem búbja is? :)

Legjobb válasz: A takaró nem elég, inkább a kifejezetten kutyáknak való ülésvédõ kellene. Nekem is az van, és azóta nem szõrös az ülés. Fressnapf-ban is kapható.

A takaró nem elég, inkább a kifejezetten kutyáknak való ülésvédõ kellene. Nekem is az van, és azóta nem szõrös az ülés. Fressnapf-ban is kapható.
Érdemes indulás elõtt egy-két nappal megfürdetni, az fellazítja a kihullani akaró szõröket és akkor egyszerre több kijön, fõleg, ha utána még meg is fésülgeted (szárításkor és másnap is).
Tegyél az ülésre és a támlára lepedõt arról le tudod rázni a szõrt.
lehet venni kutya boltokban vagy neten autós ülés huzatot, elég praktikus, mert nem is koszolja össze a hátsó ülést. Itt egy kép : https://www.google.hu/search?q=aut%C3%B3s+%C3%BCl%C3%A9staka.. mást nagyon nem tudsz tenni, hiába fésülöd ki elõtte a szõrét, ugyanúgy fog hullani utána is :/
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Régen volt kifejezetten kutyás ülésvédõm, de nem sokat bírta, kb. 3x600 km-ert, szétszakadt hamar nagytestû alatt.


Mit csináljak ha nem tudok olyan helyen sétálnia kutyámmal, ahol más kutyák is vannak (utcában), csak elhagyatott területeken?

Itthon a kutyám tudja,h én vagyok a főnök,hallgat rám,de amint kilépünk a kapun egyfolytában húz(már próbáltam ilyen 'tanítópórázzal' húzgálni magamhoz meg leültetni magam mellé,meg mindent)a másik meg az,h mikor még nagyon kölyök volt ,akkor teljesen normálisan tudott sétálni,de miután látta a kerítés mögött ugráló,futkározó,és ugató kutyákat egyszerűen ő is ezt akarja csinálni,és odahúz a kerítésekhez,és ugyanúgy ugatni meg ugrálni akar,de sztem nem akarja megtámadni őket,csak utánozza,de ha kiviszem vmi elhagyatott raktárépületekhez,ott rendesen sétál.Azt mondták minél többet sétáltatom annál jobban nem fogják érdekelni a kutyák,de én ezt nem érzem.(Amúgy vannak kutyabarátai akikkel nagyon jól elvan)El kéne vinnem kutyasuliba,h szokja az idegen kutyákat?A 18.kerületben hol van kutyasuli?Köszönöm:) (Amúgy Jack Russel Terrier kutyám van)

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm:)

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm:)
Miért is engeded, hogy a kerítéshez húzzon? A póráz a kezedben, csak meg tudod tartani azt a kicsi kutyát? Nem engeded , hogy odamenjen és meg is erõsítheted egy NEM szóval.
A kérdező hozzászólása: Ezt a 'visszahúzós' módszert próbálom már nagyon hosszú ideje, és nem igazán veszi észre magát, de akkor megpróbálom a másikat.Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nem engedem oda a kerítéshez, hanem magam mellett próbálom tartani, de az a baj, hogy hiába próbálom leültetni, és elvonni a figyelmét, egyszerûen semmire, még a jutalomfalatra sem figyel.
Az ilyen viselkedésnél a jutalom falat halottnak a csók. A kutyádat jobban érdekli a másik kutyával való acsarkodás, mint egy falatka. Néha szükség van fizikai jelre is. Nem mindenható a jutalom falat.
A kérdező hozzászólása: Épp ez az, hogy a jutalomfalatot nagyban leszarja, viszont már próbáltam, hogy rákoppintok az orrára, vagy meglököm, h kizökkentsem ebbõl az állapotból, de mivel terrier, ezért eltántoríthatatlan, ha erõsebben rávernék(nem szoktam!!!)sem tudnám megváltoztatni a viselkedését, hiszen ilyenkor fájdalomérzete sincs, ilyenkor totál megzakkan
Hiába szokná meg az idegen kutyákat. Keress szakembert, aki segít megoldani a dolgot, a Cerberos például tényleg egy jó suli, de igazából bármelyikbe mehetsz, ahol a falkavezérséget tanítják.
Itt ösztönkezelésrõl van szó. A pórázos hozzászóló leírta a módszer LÉNYEGÉT! Viszont azokat a fontos dolgokat hagyta ki, amitõl hatásos lenne a módszer... Szerintem ne sajnáld a pénzt és idõt, menjetek iskolába, és tanuljátok meg SZAKEMBEREKTÕL az alapokat, még mielõtt elrontod a kutyád, és kezelhetetlenné válik, mert ha valóban ilyen problémáitok vannak, akkor hamar problémás kutya lesz belõle 1-2 hét, esetleg hónap alatt, amit még nehezebb lesz visszacsinálni (és drágább) még szakemberrel is, anélkül pedig... :(
Az elõzõekkel teljesen egyetértek: - viszonyrendezés a kettõtök kapcsolatában - fegyelmezés Ami még nagyon fontos, hogy ha egy ilyen nagy mozgásigényû kutyád van, akkor naponta legalább egyszer, ALAPOSAN le kell mozgatnod, ami pórázon nem fog menni! Kell neki labdát, frisbee-t dobálni, kutyákkal játszatni, bringázni vele, hogy kiélje energiáit...emellett szellemileg is le kell fárasztani, sok tanulással, játékkal. Mert ha túl teng benne az energia, akkor nem is várhatod el, hogy szépen lassan és fegyelmezetten baktasson melletted pórázon!

Mit csináljak, ha nem hallgat rám a kutyám?

9 hónapos a kutyám. Másra hallgat, de rám nem. Hiába hívom, nem jön. Rosszat csinál, hiába szólok rá tovább csinálja. De viszont, ha más hívja mindig megy vagy abbahagyja a rosszalkodást. Most mit csináljak? Õ az első kutyám

Legjobb válasz: Google: falkavezérség

Google: falkavezérség
Ebbõl látszik nagyon jól neveled a kutyádat!Gratulálok!
Rosszul nevelted a kutyádat, nem fogad el falkavezérnek, alatta állsz a rangsorban. Én Jan Fennel könyveit ajánlom neked olvasásra, saját kutyáim esetében is használom a módszerét, nekem nagyon bejött. Az egyiket itt tudod letölteni:****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Azért nem hallgat rád, mert nincs rá oda. Ha hívod, érd el, hogy odamenjen, fogd meg a nyakörvét és vidd oda, ahova hívtad, ileltve ha pórázon van, apró rántásokkal érd el, hogy odamenjen hozzád. Ha rászólsz, hogy valamit fejezzen be, akkor menj oda és fejeztesd be vele. Így fog rájönni arra, hogy engedelmeskednie kell neked. És persze falkavezérség ezerrel.
semmi gond:) most tanulod a dolgot, mindenki hibázik, és senki sem tanult alapból kutyaképzést :) 1: legyél nyugodt !! 2: tanulj a kutyákról, tanuld meg a falkavezérséget ---- ami a legújabb kutatások szerint nem is olyan fontos ?( legalább is az etológusok szerint ) olvasd el : jan fennel : tanuljunk meg kutyául! ( a netrõl ingyen letölthetõ) játsz vele sokat, vidd el ahová csak tudod, sokat vidd futni, mert ezek kellenek az alapokhoz! van idõd megtanulni, de nincs idõd , hogy ugyanúgy viselkedj vele , mint eddig !

Nem tudom mit csináljak a kutyámmal. Nem arról van szó, hogy agresszív, de például a lépcsőházban egyszerűen nem bírok vele. Mit csináljak? (lent részletesebben kifejtem)

Amikor megyek le, vagy jövök haza a kutyámmal a sétából, és találkozunk egy másik kutyával, aki mondjuk éppen száll ki a liftből, a kutyám teljesen megvadul, morog és erőteljesen ugat, pedig nem az az ugatós típus. El vagyok keseredve, nem tudom mit tehetnék azért, hogy a lépcsőházban ne forduljon ez elő..Nem tudnátok segíteni? Máshol egyébként nem jellemző, hogy ennyire bevadul, néha ugat másokat, de ez szerintem természetes. Ilyen erős agressziót csak a lépcsőházban, esetleg a ház előtt közvetlen csinál.

Legjobb válasz: de igen, ez agresszió . a megoldása, pedig az,hogy a megfelelõ pillanatban LETILTOD . ez megtanulható a kutyaiskolákban . sok oka lehet az ilyen viselkedésnek, de a te hozzáállásodon is sok múlik. hogyan viselkedsz vele a lépcsõházban ,a liftben, mennyire irányítod pórázon, váratlan helyzetekben,stb. mennyire motiválható, mennyire pörög, mennyire fáradt, stb,stb,stb. a jutifalat, a pórázrántás, a szöges-nyakörv ,a síma textil nyakörv, a simi, a beszéd a kutyához, egyszóval a büntetés és jutalmazás akkor mûködik, ha az ingert a megfelelõ pillanatban kapja a kutya. ezek kombinációja hozza meg az eredményt a rossz viselkedés LETILTÁSÁHOZ. a NEM szó csak akkor mûködik ,ha a kutya megérti annak értelmét. és csak akkor érti meg ,ha te azt megfelelõen csinálod!! :)

de igen, ez agresszió . a megoldása, pedig az, hogy a megfelelõ pillanatban LETILTOD . ez megtanulható a kutyaiskolákban . sok oka lehet az ilyen viselkedésnek, de a te hozzáállásodon is sok múlik. hogyan viselkedsz vele a lépcsõházban , a liftben, mennyire irányítod pórázon, váratlan helyzetekben, stb. mennyire motiválható, mennyire pörög, mennyire fáradt, stb, stb, stb. a jutifalat, a pórázrántás, a szöges-nyakörv , a síma textil nyakörv, a simi, a beszéd a kutyához, egyszóval a büntetés és jutalmazás akkor mûködik, ha az ingert a megfelelõ pillanatban kapja a kutya. ezek kombinációja hozza meg az eredményt a rossz viselkedés LETILTÁSÁHOZ. a NEM szó csak akkor mûködik , ha a kutya megérti annak értelmét. és csak akkor érti meg , ha te azt megfelelõen csinálod!! :)
Arra figyelj, hogy nem elég a szabályokat betartatni a kutyával. Sokan elkövetik azt a hibát, akár tudatlanul is, hogy a szabályokat baromi jól betartatják a kutyával, de az csak egy rítus lesz az állat számára. Viszont a hétköznapi "éles" szituációkban a gazda viselkedésébõl leveszi a kutya, hogy alkalmatlan hiteles vezetõnek. Tehát minden pillanatban Neked kell irányítani a kutyát :) Nem egyszerû, de nem is lehetetlen :D
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!:)
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Itt van egy elég jó összefoglaló. Azt is olvasd át, amit csinálsz már, hátha van még mit javítani rajta :)
A kérdező hozzászólása: értem, teljesen igazad/igazatok van.. és hogy én lehessek a falkavezér, miket csináljak még? eddig olyanokat csináltam csak, hogy az ajtón, liftben én vagyok az elsõ õ csak utánam jön be, ha hozza a játékát akkor nem játszok vele, hanem csak akkor ha én szeretnék, amikor hazajövök és nagyon örül akkor nem foglalkozok vele, elõször bejövök a házba, lepakolok stb. és csak utána üdvözlöm. Még miket csinálhatnék?
"próbálok falkavezér lenni" - amíg ez így van, addig cseszheted. Nem próbálni kell, hanem csinálni, mert a kutya pontosan érzi, hogy te elvársz tõle egy adott viselkedést, vagy csak nagyon szeretnéd, hogy úgy történjen. Ha azt látja, hogy te nem vagy elég magabiztos, õ viszont igen, akkor õ nyert, kész. Nagyon fontosak a falkavezérséggel kapcsolatos szabályok, de tartalomnak is kell lennie mögöttük. Szóval kapd össze magad és a kutyádat, mert a lagymatag próbálkozásból sosem lesz eredmény.
A kérdező hozzászólása: Már járunk kutyasuliba, vagyis még csak most lesz a második alkalom, hogy megyünk, de akkor esetleg ott is rákérdezek:) köszi a válaszokat!
Az a helyzet, hogy ez a viselkedés tulajdonképpen területvédés. Amivel nem lenne gond, de normális esetben a kutyának nincs területe, amit bevédhetne, hiszen a terület a falkavezéré. Így látatlanban kutyasulit, vagy inkább pár alkalommal házhoz járó kiképzõt ajánlanék, mert õ ott helyben pontosan látja, mi a probléma.
A kérdező hozzászólása: próbálok falkavezér lenni, de ez is ebbe tartozik akkor bele igaz? ilyenkor rászólok hogy nem, nem szabad, ilyeneket mondok neki és (ezt olvastam hogy ilyen jó) itthon nem szólok hozzá, nem simogatom meg egy darabig, hogyha ilyen durván viselkedik..lehet hogy csak ezen kéne változtatnom, hogy még inkább próbáljak meg falkavezér lenni, és akkor a lépcsõházban sem fordulnának elõ ilyen gondok? jó, lehet hogy nem természetes, nem tudom, az én kutyám séta közben csak úgy ugatni, vakkantgatni nem szokott, hanem van 1-2 kutya a lakótelepen akivel kiskora óta nem jön ki jól és csak õket ugatja, de mivel ritkán találkozunk velük jó esetben, ezért az ugatás is ritka
Falkavezérséggel hogy álltok (bár a kérdésed alapján kb sehogy :S)? Mit reagálsz ilyenkor?
Miért lenne természetes, hogy néha ugat másokat? Az én kutyáim miért nem ugatnak másokat?
késõbb pedig jöhet a nevelés . amikor is leneveled arról, hogy így reagáljon a liftbõl kilépõ kutyákra! hol?? pl: kutyaiskola !
A kérdező hozzászólása: értem, rendben!

Mit csináljak a kutyámmal nem akar enni? Van olyan, hogy egy kutya nem szeret enni?

Egy 17 hónapos bordeaux-i dogról van szó! Nem akarja megenni a tápot. A csirke fejet, szárnyat, farhátat meg az ilyeneket f?leg a csontosokat megeszi, de abból sem eszik annyit, amennyit kellene! Szinte úgy eszik, hogy legyen a pocakjában valami, de nem jólakásig! Már kikészülök t?le, mert persze csak t?lem fogadja el a kaját, s úgy és addig eszik, amíg ott vagyok vele! De most már nem bírom, segítsek mit csináljak vele????

Legjobb válasz: Bizony, hogy van ilyen. Nekem két kutyám van, mindkettõ ilyen. Az egyik egy vizsla, a másik egy jack russel terrier. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet az, amirõl néhány gazdi mesél, hogy a kutya addig eszik, amíg van elõtte étel és akkor is, ha már nem kellene. Az enyémek nagyon keveset esznek és ritkán, de mivel mindkettõ szép és egészséges kutya, és a nekem gyatrának tûnõ étkezés ellenére rengeteget bírnak mozogni, így nem erõltetem. Jó minõségû táppal etetek, változatos étrenddel (beiktatok húst és csontot is, próbálok konzervet is, de az aztán végképp nem fogy) és nem hagyom elõttük folyamatosan az ételt. Lerakom, ha esznek akkor fogy, ha nem eszik meg bizonyos idõn belül, akkor elveszem. Mondjuk kunyerálni nagyon szeretnek, szerintem a saját fülüket megennék, ha az én tányéromból adnám nekik oda... :-)

Bizony, hogy van ilyen. Nekem két kutyám van, mindkettõ ilyen. Az egyik egy vizsla, a másik egy jack russel terrier. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet az, amirõl néhány gazdi mesél, hogy a kutya addig eszik, amíg van elõtte étel és akkor is, ha már nem kellene. Az enyémek nagyon keveset esznek és ritkán, de mivel mindkettõ szép és egészséges kutya, és a nekem gyatrának tûnõ étkezés ellenére rengeteget bírnak mozogni, így nem erõltetem. Jó minõségû táppal etetek, változatos étrenddel (beiktatok húst és csontot is, próbálok konzervet is, de az aztán végképp nem fogy) és nem hagyom elõttük folyamatosan az ételt. Lerakom, ha esznek akkor fogy, ha nem eszik meg bizonyos idõn belül, akkor elveszem. Mondjuk kunyerálni nagyon szeretnek, szerintem a saját fülüket megennék, ha az én tányéromból adnám nekik oda... :-)
Hát a drága táp sem biztos hogy beválik, ez való igaz. mi is kipróbáltuk az összeset! Nálunk csak a pedigree ehetõ a számára a száraztápok közül, akár rossznak tartja mindenki, akár nem. Mást nem hajlandó megenni. Nekem egy golden retrieverem van, és néha kételkedem, hogy ragadozó ill. húsevõ kutya lenne... :) kedvence a gyümölcs. De abból akármilyen fajta és mennyiség... barack, dinnye, narancs, banán... és állandóan kunyerálja. :) a zöld körtét (amit a kertbõl lop) még véletlenül sem lehet elvenni tõle, szöröstül-böröstül megeszi, a diót szintén. de ezek még érthetõek. édesek. nade a ribizli...?! :) remélem megtalálod a megfelelõ tápot! :) majd írd meg, mi vált be. :)
Szia! Macskatápot tilos neki adni, abban a kutyák számára méreg van!! Meg ugye csokit sem szabad. Minden mást lehet, de alapvetõen a kutya ragadozó, ezért husos dolgok elõnyben
A kérdező hozzászólása: Ja a tápra, ha tejszínt, tejfölt, kefírt vagy sülthúsnak a zsírját ráöntöm egybõl megeszi! Levesek nem jönnek be neki! Tök sokszor veszem észre, hogy szinte egészbe lenyeli a tápot, szinte meg sem rágja! Hát azt hiszem jól lerontottam ezt a kutyát, de imádom!
A kérdező hozzászólása: Hát nekünk sem a séta, sem a játék ezen a dolgon nem segített. Inkább utána mindig jól tele itta magát, aztán azért nem evett! Meg egyébként elég lusta, mert a játkot is elég hamar megunja!!!!! Pedig tele van az udvar a kacataival! Labdázni, meg a csibészkaron nagyon szeret lógni!
Nem, nekem samoyedjeim vannak. Én fogkõ ellen pirítóst adok nekik, eddig az is jól bevált. A tápra viszont muszáj vagyok levest önteni, az egyik kutyám miatt. Olyan szinten habzsol, hogy attól félek, lesz valami baja a gyomrának. Utolsónak kapja a kaját, de mire a többiek végeznek, már repetáért áll sorba, pedig az elsõ kutyám kivételével (akit nekem is sikerült piszkosul elrontani) mindegyik nagyon jó evõ, nem kell egyiknek sem könyörögni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Kipróbáljuk! Neked is boreaux-i dogod van? Ja már macskatáppal is kevertük a kutyatápot, de az sem vált be igazán!
Tévedtem, 48 (azaz negyvennyolc) millió volt. http://www.mediainfo.hu/hirek/article.php?id=7922
A kérdező hozzászólása: Mát egy csomó tápot próbáltunk pedigree, dog chau, friskes, purina tápok! A konzervet nem szereti, soha nem is ette, még a szalámik mennek nála, ha egészben odaadom neki! Ja és a csúcs a szárazkenyér, az olyan, mintha a királyok eledelét adnám neki!
Ne aggódj, nem fog éhen halni. A kutyák elsõ, legerõsebb ösztöne a létfenntartásé, ha igazán éhes egy kutya, megeszi, amit eléraknak. Egy még növekedésben lévõ kutyánál - fõleg, ha ilyen nagytestû - egyébként is jobb, ha egy kicsit vékonyabb, a nagyobb súly komoly hatással lehet az izületeire. Milyen tápot adsz neki?
A kérdező hozzászólása: Hát ez szörnyû akkor! A mienk azért lehetne jobb húsban is, de nem olyan gáz!
A kérdező hozzászólása: Most elõször a Pro plant próbáltuk. Azt hittem egybõl eltaláltuk az ízlését, mert rábukott, de az volt a baj, hogy elég hamar feladta. Flatazort most rendeltük meg! De eldöntöttem nem babusgatom tovább eszi nem eszi, nem kap mást! Szerintem én csináltam belõle hülyét elõször, most õ van a soron, mert õ csinál belõlem hülyét!

Mit csináljak, ha akarok egy kutyát, a párom lakásba nem akar tartani?

Volt már kutyám, a szüleinél nekik is van több. Együtt lakunk, nincsen kertünk, de jó lenne egy pici szobakutyus. ? utálja a sz?rt és szerinte nem lenne id?nk a kutyára. Az utóbbi jelenleg igaz, napközben egyedül lenne a kutya, este jönnénk hozzá haza, de lehet, hogy akkor már egymással sem tudnánk foglalkozni, mert ott a kutya, lehet hogy jobb egy hörcsög? :(

Legjobb válasz: "szerinte nem lenne idõnk a kutyára. Az utóbbi jelenleg igaz, napközben egyedül lenne a kutya, este jönnénk hozzá haza" Szerintem állatkinzás lenne egy kutyát egész nap bezárva a házban, egyedül. Ha ki kell mennie tartsa vissza, mig haza nem értek? Elõbb utübb unni fogja magát és szétszedi a lakást. Egy kutya olyan, mint egy kisgyerek, foglalkozni kell vele. Gondolom nem szivesen hagynád otthon egész nap a gyerekedet sem, aki még nem képes ellátni magát. Szóval érted. Panelban nem tartanék kutyát, csak kertesházban. Vegyetek inkább halakat. Esztétikus, szinte igénytelenek és nem kerül sokba.

"szerinte nem lenne idõnk a kutyára. Az utóbbi jelenleg igaz, napközben egyedül lenne a kutya, este jönnénk hozzá haza" Szerintem állatkinzás lenne egy kutyát egész nap bezárva a házban, egyedül. Ha ki kell mennie tartsa vissza, mig haza nem értek? Elõbb utübb unni fogja magát és szétszedi a lakást. Egy kutya olyan, mint egy kisgyerek, foglalkozni kell vele. Gondolom nem szivesen hagynád otthon egész nap a gyerekedet sem, aki még nem képes ellátni magát. Szóval érted. Panelban nem tartanék kutyát, csak kertesházban. Vegyetek inkább halakat. Esztétikus, szinte igénytelenek és nem kerül sokba.
A hörcsög meg a többi rágcsáló szerintem nagyon büdösek. Én biztos kivágnám a férjed helyében a házból. :D

Van egy 8 éves puli kan kutyám. Sántít a jobb hátsó lábára és remeg. Nem tudom mit csináljak mert elég hamis, ezért állatorvost kerülnénk. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Raksz rá egy szájkosarat, és abban nem veszélyeztet senkit. Én már csak tudom, nekem is harapós a kutyám, de vettem egy szájkosarat neki, és lám, sétálni is tudok vele, semmi gond nincs. Van autótok, akkor a benzinen sem kell spórolni, ha meg nincsen, akkor gondolom busz csak van a két falu között, oda pórázzal, szájkosárral felengednek. Bebuszozol, megnézeted az orvossal a lábát.

Raksz rá egy szájkosarat, és abban nem veszélyeztet senkit. Én már csak tudom, nekem is harapós a kutyám, de vettem egy szájkosarat neki, és lám, sétálni is tudok vele, semmi gond nincs. Van autótok, akkor a benzinen sem kell spórolni, ha meg nincsen, akkor gondolom busz csak van a két falu között, oda pórázzal, szájkosárral felengednek. Bebuszozol, megnézeted az orvossal a lábát.
Rakj rá szájkosarat!
elég hamis.. jó kifogás.felhivod az orvost elmondod neki mi baja, hogy hamis és megoldja. ne keress hülye kifogásokat.
A kérdező hozzászólása: Szájkosár nélkül is megvagyunk. Mellesleg ha szájkosarat rakok rá attól még nem gyógyul meg a lába.
Szájkosarat raksz rá és elviszed az orvoshoz. Ne az orvoson spórolj már! Az a legszánalmasabb! És ne keress idióta kifogásokat légy szíves!
Azért remeg, mert fáj neki.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék az orvoson spórolni de a legközelebbi állatorvos nagyjából 25-30 km-re van innen. És egy ilyen út nem tudom hogy hatna rá.
A lábára biztosan jól hatna. Hiszen meg tudják nézni. Ha nemrég óta sántít, várhatsz egy kicsit, talán javul.
Hogy hatna? Lehet, hogy meggyógyulna. Ne hagyd szenvedni szerencsetlen allatot, nem azert van.

A kutyám nagyon önfejű és nem tudom mit csináljak ha mindenhova felugrál és mindent összesaraz. Mit csináljak? Nem akarom kutyasuliba vinni mert az drága

12 éves lány vagyok és a kutyám most volt egy éves,fajtája: angol cocker spániel

Legjobb válasz: Szia! Nekem az volt a gondom a kutyámmal, hogy amikor leültem enni, odajött és erõszakosan nyafogott a kajáért (mindig rendesen kap enni, kizárt, hogy éhség miatt csinálja), mondhatni már-már hisztizett. Ilyenkor ránézek, erélyesen, hangosan (nem kiabálva!) azt mondom, hogy "Helyedre!" és valahova elfelé mutatok az asztaltól. Szinte mindig szór fogad és elmegy. Legyél határozott!

Szia! Nekem az volt a gondom a kutyámmal, hogy amikor leültem enni, odajött és erõszakosan nyafogott a kajáért (mindig rendesen kap enni, kizárt, hogy éhség miatt csinálja), mondhatni már-már hisztizett. Ilyenkor ránézek, erélyesen, hangosan (nem kiabálva!) azt mondom, hogy "Helyedre!" és valahova elfelé mutatok az asztaltól. Szinte mindig szór fogad és elmegy. Legyél határozott!
Meg kellett volna rá tanítanod, hogy ne csinálja. De szerintem még most sem késõ. Ha fent van épp fent van valami bútoron szídd le. És ha pl. a földön fekszik akkor dicsérd meg /adj neki jutalomfalatot.
Azt tedd, amit az édesanyád szokott veled tenni, ha nem akarja, hogy valamit csináljál.
Ne engedd neki, ennyit tudok mondani. Ha a módja is érdekel, akkor kénytelen leszel keresni valakit, aki ért hozzá és megmutatja, ilyen emberek pedig általában kutyaiskolákban találhatóak meg. De az is egy megoldás lehet, ha megkéred a szüleidet, hogy segítsenek neked a kutya nevelésében, akár azzal, hogy megoldják a kutyasulit, akár azzal, hogy megmutatják, hogyan tilts meg neki bármit. Végsõ soron 12 évesen neked nem feladatod érteni hozzá, nekik viszont igen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszaitokat, nagy hasznukat fogom venni.(remélem)
Rád is ugrál?
Hátha találsz egy-két hasznos videót. http://www.youtube.com/watch?v=QnUJxUMjGDw
A kérdező hozzászólása: a videó még nem töltött be, azt írta ki próbáljam meg késõbb elindítani, de köszi a linket :)
A kérdező hozzászólása: most már megtudtam nézni a videót, nagyon jó, hasznos tanácsot adott ezt kifogom próbálni a kutyulimnál, nagyon nagyon köszönöm a segítséget! ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!