Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak kutyámmal, hogy ne féljen (3 db)

Mit csináljak a kutyámmal, hogy ne féljen a dörgéstől, villámlástól?

Ha vihar van,mindig megszökik,ha nem vagyunk itthon.Mit csinálhatok vele?Nagyon sajnálom!

Legjobb válasz: Sajnos nem lehet mit tenni, azaz mi nem tudtunk...Nálunk beengedjük ilyenkor a lakásba, akkor megnyugszik. Nem is tehetnénk mást, mert szétkaparja az ajtót. Egyszer nem voltunk otthon ilyen esetben, háát megnézhettük az ajtót utána:( Ja, és tüzijátékkor is ez a szitu.

Sajnos nem lehet mit tenni, azaz mi nem tudtunk...Nálunk beengedjük ilyenkor a lakásba, akkor megnyugszik. Nem is tehetnénk mást, mert szétkaparja az ajtót. Egyszer nem voltunk otthon ilyen esetben, háát megnézhettük az ajtót utána:( Ja, és tüzijátékkor is ez a szitu.
Amikor eszik álj a háta mögé és folyamatosan ejtsél le minnél nagyob tárgyakat igy ha dörög az ég azt fogja hinni hogy kajaosztás lesz(az enyimnek bevált)
Ez ellen nem lehet semmit sem tenni!Hiszen a kutya ösztönösen fél a dördöstél és a villámlástól de ez sztem az éles hallása miatt is van!!!!!!
Ha fél a kutyád a vihartól, vagy a tüzijátéktól, legyél vele, és legyél mellette teljesen nyugodt, nem szabad rákiabálni, azt kell mutatni neki, hogy te nem félsz, nem beszélsz hangosan, mondjuk együtt nézzétek az essöt, vagy a tüzijátékot. Ez negyon nehéz az elején, de több alkalom után megnyugszik, hiszen a falkavezér sem ideges, nem kiabál, és mivel mindenki õt követi, neki sem kell félnie.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat!Én is mindig beengedem, ha vihar van.Korábban egyébként nem félt.Most 3éves és labi.A kerítéssel kapcsolatban igazad van, éppen átépítés alatt van, pont a kutya miatt, hogy ne tudjon meglépni, ezért most van rajta pár "gyengébb"rész.Egyébként képes arra, hogy ha kenelbe zárom, az ajtaja fölött van egy rész, ahol nincs semmi, kimászik, de ez majdnem 2m magasan van.:-)Köszi mindenkinek!
Nem akarok konfliktusba keveredni senkivel, de ha egy kutya meg tud szökni, az a gazda hibája. Sajnos a kutyák félnek az ilyesmitõl. Mi is nyugtatgatjuk a spánieljeinket, még tûzijátékkor is, bent a házban. De zéró sansz a szökésnek: a kerítést hetente körbeellenõrzöm, hogy fizikálisan SEMENNYI lehetõség ne legyen a szökésre. Amúgy meg több búvóhelyük is van arra az esetre, amikor nem vagyunk itthon.
Nekünk is volt régen egy németjuhászunk aki fiatal korában nem félt sem a villámlástól, se a petárdáktól, sem a dörgéstõl se semmitõl. Öreg korára kezdett el félni tõle szegényke. Amikor nem voltunk itthon akkor mindig elszökött. Volt amikor teljesen szétrágta a kerítést és kiugrott. Szerintem amikor elszöknek akkor biztos azt hiszik szegények, hogy csak az udvarban van olyan "lárma", ha ki megy az utcára nem lesz semmi baj. Ilyenkor csak azt tudom javasolni, hogy mindig hagyjátok, h hozzátok bújjon és nyugtatgassátok meg vagy engedjétek be a lakásba. Mást nem tudok. De sztem ezeket már leírták az elöttem válaszolók :)
Azt hiszem, hogy csak valamilyen nyugtato segit. A mi kutyank bent el a lakasban, es bújik hozzak ha vihar van. Szilveszterkor pedig az allatorvos tanacsara kap egy kis adag nyugtatot joval elobb ahogyan a petardak elkezdenek puffogni, mert a nyugtato nem hat azonnal, de meg ennek ellenere is fel szegenykem, úgy kell nyugtatgatni. Volt ra pelda, hogy mas alkalommal csak egy-egy petarda robbant, ez annyira nem zavarta csodalkoztam is rajta, hogy akkor nem felt. (Kulonben szerintem nem a villamlastol fel, hanem a dorgestol.)
Zárd be, hogy ne tudjon megszökni. Az ellen, hogy fél nem tehetsz semmit. Legyen neki egy kis helye ahova ilyenkor bevonulhat, akkor nem lesz vele gond. A januárban meghalt skót juhászom is félt a vihartól, miután egy vadbarom kiskorában petárdát robbantott a feje mellett. Ilyenkor ha itthon voltunk beengedtük a házba, ha nem akkor egy kis udvari helységbe ment be, és ott elvolt amíg elvonult a vihar. A többi 6 kutyám nem fél tõle, csak az esõ elõl jönnek fedett helyre, illetve az egyiknek még tetszik is, mert mindig kint nézi a villámokat velem:)
Ez egy vele született hátrány, kevés az olyan kutya, amelyik ne félne. Azokat külön választják vadászatra, ahol a puska hangja az ijesztõ. De még õket is kutyakiképzõk trénelik. Így, ha a kutyád nagyon bátor, lehet, hogy kutyakiképzõ tud segíteni.
Sajnos - ahogy elõttem is írták - nem lehet leszoktatni. A legjobb, ha magad mellett tartod, hogy biztonságban érezhesse magát, de szeretik a kutyák, ha ilyenkor sötét, pici helyre behúzódhatnak. Az én kutyám a wc-be vagy a zuhanykabinba szokott beülni, vagy esetleg az asztal alá. Ha fél a kutyád a villámoktól, ugyanígy fél valószínûleg a tûzijátéktól, petárdáktól is. Ez esetben, ha tudod, hogy a közeletekben lesz ilyesmi, érdemes enyhe nyugtatót kérni az állatorvostól. Sokan csinálják ezt pl. szilveszterkor.
Ugyanez van az én kutyámmal is. Ha van garázsotok vagy pince ahova be tud menni ha vihar van akkor talán nem szökik meg. Csak nyitva kell neki hagyni.
szilveszterkor mi is beengedjük a kutyust de amúgy a régi kutyám az félt ugyan így a dörgéstõl és villámlástól de mi nem csináltunk semmit. õ pedig bebujt a szalmásba ... na nem azért nem csináltunk semmit mert szívtelenek vagyunk de nem kell kinyalni a kutya seggét. attól lehet még szeretni h nem pátyolgatod halálra... majd idõvel megszokja.

Kutyám fél a fésüléstől. Mit csináljak, hogy ne féljen?

Legjobb válasz: sok-sok tréning, soha nem okozni fájdalmat. kezd csak 5 másodperccel, naponta sokszor és aztán növeld az idõt

sok-sok tréning, soha nem okozni fájdalmat. kezd csak 5 másodperccel, naponta sokszor és aztán növeld az idõt
Próbáld meg megtanítani hogy a fésülés jó dolog pld.: Ha elkezded agy neki jutalomfalatot. Sok szerencsét!
Elõször is, mennyi idõs, milyen fajta? Mert lehet nincs hozzászokva...akkor türelmesen meg kell neki mutatni, hogy ez jó dolog. Legtöbb kutya imádja ha fésülik, jól esik nekik. De viszont nem mindegyik fajta igényli, mert a szõrzetük öntisztuló csak néhai átfésülést igényel. De türelmesen szokasd hozzá, elõször rövidebb ideig fésüld, közben simogasd, mikor már élvezi akkor lehet hosszabban..
A kérdező hozzászólása: Keverék kutya, közepesen hosszú szõrû.Kicsi korától heti kétszer van fésülve.Soha semmilyen fájdalmat nem okoztunk.Vagy más fésû kéne?
Lehet esetleg, hogy a fésû húzza a szõrét és ezért nem szereti, kipróbálhatsz egy más fajta fésût vagy kefét.
Ez... ez most komoly? Nem fél tõle csak idegesíti. Te meg aki azt írtad hogy adjon neki kaját közben, az nem százas
Szerintem inkább Te nem vagy százas... Látszik, hogy semmit sem értesz a kutyákhoz. Aki azt írta, hogy adj neki jutalomfalatot, igaza van. Ezzel elérheted azt, hogy a kutya valami jóhoz kösse a fésülést. Nyugtasd közbe, simogasd sokat és idõ múlva látni fogod a változást! :)

Mit csináljak, hogy a kutyám ne féljen az esernyőtől?

A kutyám nagyon fél az eserny?t?l. Mikor meglátja (f?leg, ha kinyitják) ugrik egy nagyot, oda akar menni megnézni, hogy miaz, de mindig meggondolja magát, és inkább eliszkol.

Legjobb válasz: Miénk is félt az esernyõtöl.Mi úgy csináltuk,hogy a szoba közepén kinyitva otthagytuk az esernyõt.Amikor arra mentünk az esernyõt megsimogattuk és kedves hangon beszéltünk hozzá.Az esernyõt összekapcsoltuk jó dolgokkal.Egy idõ útán rájött,hogy az esernyõ nem esz meg minket,így õt sem fogja.Egy idõ útán ,már nem félt tõle.Az a lényeg,hogy te se légy feszült,mert azt megérzi a kutya.Nálunk bevált.Minden kutya más.

Miénk is félt az esernyõtöl.Mi úgy csináltuk, hogy a szoba közepén kinyitva otthagytuk az esernyõt.Amikor arra mentünk az esernyõt megsimogattuk és kedves hangon beszéltünk hozzá.Az esernyõt összekapcsoltuk jó dolgokkal.Egy idõ útán rájött, hogy az esernyõ nem esz meg minket, így õt sem fogja.Egy idõ útán , már nem félt tõle.Az a lényeg, hogy te se légy feszült, mert azt megérzi a kutya.Nálunk bevált.Minden kutya más.
Szerintem meg tedd az esernyõt az etetõ tál mellé és egyszerûen adj neki enni egy idõ után úgyis legyõzi a félelmét rájön hogy az esernyõ nem bánt és nem fog félni!(Ha becsukva már nem fél próbáld kinyitva, és elõször biztasd hogy ne féljen utána hagyd egyedül hidd el megfog birkózni ezzel a "kis" problémával:) !)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!