Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak kullancsokkal (19 db)

Mit csináljunk? (kullancs)

Sziasztok. Találtunk a cicánkban egy kullancsot ( pici vöröset, párom szerint az emberi kullancs, nem állati). Kiszedtük neki, de ilyenkor mit kell csinálni? El kell vinni orvoshoz? Nem látom, hogy furán viselkedne, meg nem piros a seb körül semmi, csak aggódom. Köszi el?re is a válaszokat! :) Üdv.

Legjobb válasz: Nyugi semmi baja se lesz. Az én macskámba szinte naponta van régebben kiszedtem de most már kikaparja magának.

Nyugi semmi baja se lesz. Az én macskámba szinte naponta van régebben kiszedtem de most már kikaparja magának.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :)
Szerintem vigyétek el orvoshoz biztos ami biztos. Meg ha elfertõzõdik a seb az sztem nem túl jó.
Nem kell minden kullanccsal orvoshoz rohangálni. Elég ha a macskát figyeled, és ha jelentkezik valami probléma, akkor kell elvinni.
nem lesz semmi gond, nem kell vele orvoshoz rohanni emiatt.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :) Nincs vele semmi különös, ugyanolyan játékos, és aranyos, mint eddig :D Remélem nincs baja. :) Legközelebb jobban odafigyelek, hogy ne szökjön ki... Köszi mégegyszer! :)

Kullancs kiszedése után mit csináljak?

Lényeg hogy nem rég vettem ki magamból egy kullancsot a szájszervével együtt szóval nem maradt bennem. Elég kicsi volt még, meghagyom egy kis dobozban hátha kell még. Még él. Na a lényeg, holnap vagy azután el kell menjek orvoshoz oltásra, mert még nem vagyok beoltva de szeretnék és ha igen akkor milyen oltást kérjek? Lehet valami baj ha nem megyek vele el orvoshoz?

Legjobb válasz: Oltást? Minek? Az oltóanyagokban több káros anyag van, mint hasznos. Bennem 2 éve 11 vagy 12 kullancs volt, egy haverom szedte ki õket (külföldön voltunk), és semmi bajom nem lett. Kiszedés után alkohollal fertõtleníteni kell a bõrfelületet. Max akkor lehet gond, ha fertõzött volt a kullancs, és téged is megfertõzött. Figyelni kell a tüneteket, és azonnal orvoshoz fordulni, ha valami gyanúsat észlelsz. http://www.femina.hu/egeszseg/kullancs_betegseg

Oltást? Minek? Az oltóanyagokban több káros anyag van, mint hasznos. Bennem 2 éve 11 vagy 12 kullancs volt, egy haverom szedte ki õket (külföldön voltunk), és semmi bajom nem lett. Kiszedés után alkohollal fertõtleníteni kell a bõrfelületet. Max akkor lehet gond, ha fertõzött volt a kullancs, és téged is megfertõzött. Figyelni kell a tüneteket, és azonnal orvoshoz fordulni, ha valami gyanúsat észlelsz. http://www.femina.hu/egeszseg/kullancs_betegseg
Azt írod, hogy elég kicsi volt az a dög amikor kiszedted, így valószínûleg nem kaptál el semmilyen szart tõle. Ne tartogasd a kullancsot, mert nem fog kelleni senkinek, másfelõl a dobozból kijön és belemászik másba. Nyírd ki: égesd el, taposd el, húzd le a WC-n. Szóval nem kell, hogy emiatt ma orvoshoz rohanj. :)
Ha nagyon idegesít, lehet kapni tesztet már, amivel megállapítható, hogy fertõzött e valamivel, de azt mondod, kicsi volt. Nem is szívta még meg magát, csak kereste az eret, ahonnan vérhez jut, nagyon kicsi a valószínûsége, hogy így fertõzni tudjon bármivel is. Akkor kell félni egy kicsit, ha már meg van dagadva. Az oltás ilyenkor már semmit sem ér, de az agyhártyagyulladás ellen érdemes beoltatnod magad, ha sokat jársz kullancsos területen.
Most az a legfontosabb, h figyeld magad. Kullancs encephalitis esetén a lappangási idõ 1-3. hét, tünetei láz, torokfájás, fejfájás és néhány nap múlva tarkómerevség, eszméletvesztés. Lyme-kór esetén kb.1 hét múlva enyhe megfázásos tünetek, a csípés helye körül piros, egyre növekvõ folt, késõbb izületi fájdalmak. Ha ezeket tapasztalod rögtön menj el orvoshoz! Ha nagyon izgulsz a háziorvosod adhat beutalót szûrésre.

Kullancs a kutyámban, mit csináljak?

Szerintem kullancs van a palota pincsim mellkasán. Igazából még sosem láttam élőben kullancsot, de szerintem az. Nem merem piszkálni, egyedül vagyok, nem is hagyja hogy alaposan megnézzem, de mivel kismama vagyok, nem is mernék hozzányúlni. Én nem értek hozzá hogyan kell kiszedni. Ha nem szedem ki, magától nem jön ki,igaz?

Legjobb válasz: a kismamaság nem tudom,hogy függ össze a kullancs kiszedéssel :D Én is kismama vagyok és ma az erdõben sétáltunk,mikor észrevettem,hogy vagy 10-15 kullancs mászik a szõrén,konkrétan söpörni lehetett a kutyán. Gyorsan hazajöttünk és átvizsgáltam mindenhol.Nem maradt sehol. Fontos lenne,hogy eltávolítsd és figyeld a kutyát.Ha bágyadt,levert,nem mozog,nem eszik,nem iszik,akkor azonnal orvos,mert könnyen lehet babéziás.

a kismamaság nem tudom, hogy függ össze a kullancs kiszedéssel :D Én is kismama vagyok és ma az erdõben sétáltunk, mikor észrevettem, hogy vagy 10-15 kullancs mászik a szõrén, konkrétan söpörni lehetett a kutyán. Gyorsan hazajöttünk és átvizsgáltam mindenhol.Nem maradt sehol. Fontos lenne, hogy eltávolítsd és figyeld a kutyát.Ha bágyadt, levert, nem mozog, nem eszik, nem iszik, akkor azonnal orvos, mert könnyen lehet babéziás.
Jaj istenem. Nem láttál élõben kullancsot. Ó jajj. Voltál már vidéken? A falusi kutyákba szinte minden meleg hónapban van egy, megfogod a kullancsot és balra tekered. Ne légy már ennyire mamlasz...
ki kell szedi youtube on nézd meg hogy könnyû
Én undorodom hozzányúlni, ezért egy papírzsepivel fogom meg. Akkor nem is csúszik ki. De biztos, hogy kullancs? Mozog? Nehogy a cicijét próbáld meg letépni! (láttam már ilyet, azért mondom.)
Nem nagy kaland kullancsot kiszedni, csak egy sima csipesz kell hozzá. Megfogod a kutyát, széthúzod a szõrt az adott területen, amennyire csak lehet. Ha látsz lábakat, akkor az kullancs. A kullancs testéhez hozzá sem kell érni kézzel, egyszerûen fogd meg csipesszel úgy, hogy lehetõleg ne csak a testét, hanem a fejét is fogd. Tehát a lehetõ legközelebb tedd a csipesz szélét a kutya bõréhez. Ezután szép fokozatosan kezd húzni felfelé (semmi csavargatás!), ahogy a bõr nyúlik utána, egyre erõsebben. Ha normálisan fogod, egy idõ után kijön. Utána rakd zsepibe, és vagy égesd el, vagy húzd le a vécén.
A kérdező hozzászólása: A kismamasággal nincs konkrét összefüggésben, értem én, csak most olvasgattam, hogy akár a kullancsot piszkálva, birizgálva, még a körömágyba is belemehetnek a kórokozók, mindenféle baktériumok, egyebek.Én meg a baba miatt aggódva egyedül nem próbálkozom, nehogy szétnyomjam, vagy nagyobb kárt okozzak a hozzá nem értésem miatt.Ezért kérdeztem, hogy ha megszívja magát kijön-e esetleg, de gondoltam, hogy erre nincs sok esély.Nincs körülötte piros folt egyenlõre vagy ilyesmi, tegnap még nem láttam benne, remélem még haza ér valaki nem lesz késõ. Köszönöm a segítséget!
gratulálok, te igazán nagy paraszt vagy
verd ki neki!!
csak erõsen kell húzni és közben kicsit balrafelé csavarod. igen , kicsit fáj neki, ezért várj nyugodtan meg valakit amíg hazaér és segít kiszedni. ha lesznek tünetek (nagyon lusta, nem is akar enni, csak fekszik) akkor azonnal el kell vinni orvoshoz. ha beletörik, vagy szétzúzod mielõtt kijött volna, akkor méggyorsabban vidd orvoshoz, az nagyon veszélyes!!
Valakinek beválik, valakinek nem, nekünk mûködött: kullancskiszedõ kanál. De ha félsz kiszedni, vagy félsz, hogy elrontod, akkor vidd el dokihoz, õ megmutatja a helyes módját a kiszedésnek, talán még pénzt se kér érte, mert elég egyszerû. Mivel undorodom tõle, nálam a párom csinálja, szerencsére eddig nem kellett sokszor a kettõs védelem miatt. Persze, ha õ nem lenne itt, akkor én csinálnám.


Lepetézett a kutyámban egy kullancs. Mit csináljak vele?

Husky, szóval elég dús szőre van. Már vagy 7et kiszedtem belőle, de még mindig van benne és 1 le is petézett. Nemtudom mit csináljak.

Legjobb válasz: A kullancs nem a kutyán petézik. Ha megszívta magát, leesik. Tegyél rá kullancs elleni szert, bármit. Amit megtalálsz, szedd ki.

A kullancs nem a kutyán petézik. Ha megszívta magát, leesik. Tegyél rá kullancs elleni szert, bármit. Amit megtalálsz, szedd ki.

HELP! Osztállyal megyünk Bakonyba de én nagyon félek, hogy összeszedek valamilyen kullancsot, de ofőm azt mondta, hogy nemlehet leigazolni a napot mert KÖTELEZÕ rá menni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Vegyél szúnyog és kullancs riasztó spray-t.Mielõtt bemész az erdõbe befújod magad.Elõtte legalább 2 nappal kezdj el B-vitamint szedni.A kullancs érezni fogja a bõrödön és elriasztja.DE SOSEM árt átnézni magad este fürdésnél, egyik módszer sem 100%. Amúgy meg nekem már csomószor volt, hálistennek semmi bajom. Ha megcsíp kokárda alakú foltot keress magadon.Ha az nincs akkor meg ne parázz feleslegesen. :)

Vegyél szúnyog és kullancs riasztó spray-t.Mielõtt bemész az erdõbe befújod magad.Elõtte legalább 2 nappal kezdj el B-vitamint szedni.A kullancs érezni fogja a bõrödön és elriasztja.DE SOSEM árt átnézni magad este fürdésnél, egyik módszer sem 100%. Amúgy meg nekem már csomószor volt, hálistennek semmi bajom. Ha megcsíp kokárda alakú foltot keress magadon.Ha az nincs akkor meg ne parázz feleslegesen. :)
Ha parázol a kullancsoktól kérdd a kullancs elleni védõoltást...az a LYME-tól megvéd...minden más meg nem olyan nagy gáz.
Kullancsriasztó a legegyszerûbb, bár sose próbáltam, de nem is volt bennem kullancs, pedig én naponta jártam a susnyásban még pár éve, nem beszélve a kirándulásokról. Mindenesetre zárt öltözetet viselj, és nézd át magad (ehhez kérd barát/barátnõ segítségét) este, ha mégis lenne, akkor ügyesen kell kiszedni, nehogy benned maradjon egy darabja, csipesz és csavarással, de ezt is bízd másra!
Én már besprayzve is lettem kullancsos, szóval ennyit ezekrõl a csodaszerekrõl. Én a legbiztosabb módszernek az átvizsgálást tartom. Mi sokat megyünk erdõbe, ha hazaérünk, átnézzük magunkat alaposan. Ha van kullancs, gyorsan kiszedjük. Még soha nem volt semmi gáz. Szerencsére.
A kullancs oltás pont nem a lyme kórtól véd, hanem az agyhártyagyulladástól. (de tény, hogy beoltva csökken a rizikó, legalább az egyik kórt nem kaphatod el) Én is azt mondom, hogy zárt öltözék és este mindenképp nézzétek át magatokat! Akkor nem lehet gond. Egy csomó szuper élményrõl maradnál le, ha a hátralévõ életedben sosem mennél erdõbe, mert félsz a kullancstól...

A kutyusomba kullancs ment, és amikor kiakartuk szedni, beletört a feje. Baja lehet ettől? Ki fog jönni belőle magától? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha fertozott a kullancs, attol baja lesz. Ha nem, akkor semmi gond nem lesz. Figyeld, hogy valtozik-e. Ha baj van, akkor kedvetlen lesz, belazasodik, nem lesz etvagya, sargul a szeme feherje, sapad az inye pl. Ilyesmi tuneteket kellett figyelnem, mikor az enyemben tobb, mint 40!!!! volt (tenyleg) kapott egy szurit, mert nagyon leszivtak es meg csak 3 honapos volt. Semmi baja nem lett szerencsere. Ha valtozasokat latsz, azonnal vidd orvoshoz. De ha megnyugtat inkabb egy doki, hivd fel az allatorvosotokat, lehet, hogy okosabb, mint en. :)

Ha fertozott a kullancs, attol baja lesz. Ha nem, akkor semmi gond nem lesz. Figyeld, hogy valtozik-e. Ha baj van, akkor kedvetlen lesz, belazasodik, nem lesz etvagya, sargul a szeme feherje, sapad az inye pl. Ilyesmi tuneteket kellett figyelnem, mikor az enyemben tobb, mint 40!!!! volt (tenyleg) kapott egy szurit, mert nagyon leszivtak es meg csak 3 honapos volt. Semmi baja nem lett szerencsere. Ha valtozasokat latsz, azonnal vidd orvoshoz. De ha megnyugtat inkabb egy doki, hivd fel az allatorvosotokat, lehet, hogy okosabb, mint en. :)
Az én kutyáim is folyton tele vannak. Én megkérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy az nem baj, ha beleszakad a feje, mert a kutyának az kb olyan, mintha egy kis tüske ment volna a bõre alá. Az vizsont tényleg gáz, ha már nagy lufi a kullancs teste, és azt belenyomod... fõleg, a fertõzött. Egyébként nekem a kullancs nyakörv (vagy valami hasonló a neve) vált be a legjobban, akkor nem ment a kutyákba a kullancs. Sima gyógyszertárban lehet kapni, csak elég drága (4-6 ezer ft.) Viszont annyit mindenképp megér, hogy ne legyen beteg a kutyus.
Szia. Én is azt javasolnám, hogy vidd el orvoshoz az a biztos!! Én a KILTIX nyakörvet javasolnám, nekem is az van évek óta, és még egy db-se ment bele. Igaz 3700ft, de annyit megér, mert 7 hónapig van hatása! Minden jót!
látszik hogy egyesek mennyire nem törõdnek a kutyájukkal... igen is lehet baja a kutyának ha beleszakad a feje a kullancsnak és nem a kullancs pusztul el, hanem maga a kutya
ou úr isten... melyik kutyába nem szorult még kullancs..?? ha bele tort a feje akkor majd bele pusztul (mármint a kullancs) és kijon belole... nemkell mindenért az állatorvodhoz szaladni..
A kérdező hozzászólása: Az utolsó üzenõnek: Képzeld, én a Kiltix nyakörvet 3200 Ft-ért kaptam. Téged lehúztak egy 500-al! Hát nem semmi!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítségeteket! Frontline-t is kapott, meg vettünk neki egy Kiltix? vagy valami hasonló nevû nyakörvet. Nem volt olcsó mulatság, de remélem békén hagyják végre azok a vérszívók!
Elso valaszolo vagyok. Nalunk a nyqakra csoppentos valt be. A nyakorvet ugyanis letepik egymasrol jatek kozben, vagy az erdoben elhgyjak. Volt, aminek 2 nap alatt nyoma veszett, es nesze neked 4-6 ezer Ft! A nyakracsoppentoset nem tudjak elhagyni es az is hatasos illetve van egy fujkalos ami szerintem szinten nagyon jo. Azt hiszem Frontline a neve. Mi azt fujjuk a macskakra is (oruletes kuzdelmek aran) :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Valószínûleg nem lesz baj, mivel a kulancs méregtartálya a potrohában van. De jobb lett volna ha mindenestûl kijön. Vigyétek el állatorvoshoz.
és aki bunkó az inkább ne is válaszoljon a kérdésekre... (az ou úr istenesre gondolok)

SOS! Kullancs a kutya szeme felett, mit csináljak?

Holnap vinném orvoshoz...ma bekentem neki krémmel hátha úgy kijön,de nem :/ vlm ötlet még? Mi lehet ebb?l a baja? 11hónapos spániel

Legjobb válasz: Ne piszkáld, ne kenekesd! Egyébként kullancsot úgy lehet kiszedni, ha óramutató járásával ellentétesen tekered meg. Habár én orvosra bíznám a dolgot.

Ne piszkáld, ne kenekesd! Egyébként kullancsot úgy lehet kiszedni, ha óramutató járásával ellentétesen tekered meg. Habár én orvosra bíznám a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Tudom ..azt akartam csak nagyon mozgós kutyus és nagyon közel van a szeméhez :/ és azért nem kockáztatom
1, semmiképp ne kenegesd ezzel csak azt éred el, hogy a kullancs öklendezni kezd és ha eddig nem fertõzött volna akkor most fog. 2, Ha lehet ne várj holnapig, minél tovább marad annál nagyobb az esélye annak, hogy fertõz. 3, Úgy fogd meg, hogy lehetõleg ne nyomd a potrohát (erre jó a kullancs kiszedõ, patikában kapható) nem kell feltétlenül csavargatni, csak óvatosan egyenletesen húzni amíg magától enged. 4, Az sem nagy gond ha ""beleszakad , a dokival azért érdemes konzultálni mert meg tudja mondani, hogy a környéketeken van e valami kullancs által terjesztett betegségre példa.
nem bántásnak de szerintem nem tettél jót h bekented. én eccer olyat hallottam h ha kenjük h ne kapjon levegõt h másszon ki akkor fecskendez be vmi mérget (nem tom mennyi a valóságalapja) a legbiztonságosabb a csipesz de ha békén hagyod és orvosra bízod akkor sem lesz gond :) sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat...
Úgy tudom, h inkább tépd ki hirtelen és szakadjon bele a feje, mint, hogy marha sokáig mindenféle módszerrel dögönyözd benne, mert akkor temérdek ideje van belenyomatni minden fertõzõ anyagot. A leszakadt fej már nem köp semmit mert nincs mibõl, meg döglötten már nem köpköd.
ha letéped a testét, és a feje benne marad, ugyanúgy bejuthat a szervezetbe a kullancs nyála, és ugyanott vagyunk
Tök mindegy merre csavarjuk, a kullancs nem óra. De nem is kell feltétlenül csavarni, minél közelebb a kutya bõréhez kell megfogni, úgy, hogy a potrohát ne nyomjuk össze és kihúzni. Nem baj, ha a feje a bõrben marad, majd idõvel kilöködik magától, ahogy a seb begyógyul.

Mit csináljak a rosszul kitépett kullancs utáni sebekkel?

Két macskám közül az egyikb?l valahogy sosem tudom rendesen kiszedni a kullancsot. Van, amelyiknek beszakad egy része, vagy seb marad utána. Némelyik nem is látszik gyógyulni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Az én kutyámba is töbször szakadt be kullancs de eddig mindíg kilökõdött és begyógyult a seb bár néha elég sokat kellett várni rá.

Az én kutyámba is töbször szakadt be kullancs de eddig mindíg kilökõdött és begyógyult a seb bár néha elég sokat kellett várni rá.
mi is pár hete kiszedtünk az állából egy kullancsot, kijött rendesen, de most észrevettem h van a helyén egy kis sebszerûség, remélem elmúlik...
Betadinnal kezeld, de egy ideig ne engedd, hogy lenyalja. Jobban járnál, ha rászánnál némi pénzt, és havonta egy spot ont rátennél.
Semmit nem kell tenni vele, elég hosszú idõ telik el, mire "beszõrösödik" a sebhely. Eleinte én is frászban voltam, de a doki megnyugtatott. Esetleg arra figyelj, nehogy kikaparja, mert viszkethet gyógyuláskor, mint nekünk is.
A kérdező hozzászólása: Nem a pénz a baj, hanem hogy eddig nem hatott semmi.
na a krém kár volt, rántsd ki gyorsan csipesszel
A kérdező hozzászólása: okés holanpkiszedem amúgyvettünk iyeln csipszet aztmondták állatozisjó
Én cérnából hurkot szoktam kötni a kullancs "nyakára" és egybõl kirántom.Mindig kijön fejestõl.Ezt egy dokufilmben láttam és nekem eddig mindig bejött.
macsekot bocsika.
A gyufás téma tényleg jó lenne, ha a mostani gyufákban lenne foszfor. A probléma az, hogy nincs. :) Egyébként meg nem kell krémmel kenegetni, csak visszaöklendezi a gyomortartalmát. Ki kell rántani és kész. A fej pedig ha bennmarad, kilöki a szervezete. Nem kell egy kullancsból ekkora problémát csinálni. Egy-két hétig figyelni kell a kutyát, és ha tüneteket produkál, na akkor irány a doki.
Simán fogd meg, és huzd ki!!!!!!Se krém, se csavargatás.Ha a feje beleszakad ne parázz majd ki esik.Ha a macska viselkedésében változás áll be levert lesz , vagy hasomónló akkor irány az állatorvos.A dokinak mond mindenképp hogy kullancs volt benne!
A cicákat nem fenyegeti annyira a kullancs által okozott betegség.Kiszeded és kész.
A kérdező hozzászólása: na akkor meygek és megpróbálom kiszedni :S
ja meg bennem is maradt már kullancs feje, szerencsére nem lett bajom tõle és nem pusztultam el én sem :D igaz, még nem szívta meg magát a dög. ahogy észrevettem, ijedtemben kikaptam :S
A kérdező hozzászólása: tényleg? :S:S áááh :/
viszont hogy bekented kérmmel és nem kap levegõt a kullancs, úgy visszaöklendezi magából a mérgeket, akár a fertõzött vért is a macskádba, nem szabad kenegetni
A kérdező hozzászólása: jo de anyáék nem engedi mert hogyha beleszakad akkor megfog halni :S :/
Kézzel kicsavarod és kész.
A kérdező hozzászólása: köszi :S majd megpróbálom :/ csak félek nehogy valami baja legyen..
Attól mert látod a lábait az bent van rendesen. Ne parázz ennyire gyerekekbõl is kiszedjük nem hogy egy macskából.
csipesszel csavarj egyet rajta. úgy nem szakad bele a feje
Nyálazz meg egy gyufa fejét, és a kullancs körül dörzsölgesd a bõrt, szõrt. Állítólag a foszfort jobban szereti, mint a vért, és kitolat. Egy próbát megér. Egyébként is többször szedtem már a kutyusomból, én ki szoktam tekerni. Eddig még nem szakadt bele!
A kérdező hozzászólása: de miért?:S mert akkor állítólag nem kap levegõt és kijön :S de csinpeszel nem akarom nehogy a feje benne maradjon vagy ilyesmi :S de mondjuk még nincs nagyon benne mert még látni a lábait
Hát, nálunk az az elv, hogy a cica kiszedi magának, ha zavarja, és akkor is a feje benne szokott maradni, mert elvakarják... De még eddig nem lett bajuk szerencsére, viszont csak addig szoktunk várni, míg egy kullancs lesz bennük (3 macskánk van, azért a többes szám), utána tudjuk, hogy már nem hat a kullancsriasztó, amivel belocsoltuk. Elég drága az ilyen cucc, de nagyon megéri, bolha ellen is jó, és nem akad fel vele sehova, mint a nyakörvvel, nem mosódik le, mint a por, és egyszerûbb nyakon csöppenteni, mint megfürdetni.

Nincs pénzem kullancs elleni védõszerre, hol keressek, mit csináljak?

Sajnos a múlt hónapban nem telt rá, és legközelebb 2 hét múlva fogok tudni venni. Eddig cseppet használtunk, az nagyon bevált. Ha vennék egy olcsó nyakörvet az is jobb mint a semmi? Vagy várjam meg akkor a 2 hetet? Eddig sosem volt benne kullancs, de most nagyon félek. Már közel 2 hónapja nem védett... :( Kajája van rendesen, Pro Plant eszik, csak múlt hónapban kiment a lába és arra ment el a megtakarított pénz, így a kullancs elleni védekezés kimaradt. Házilag tehetek valamit azon kívül, hogy minden nap alaposan átnézem? Olyan rossz gazdának érzem magam, de erre most egyszerûen nem telik...

Legjobb válasz: Ha véletlenül vannak otthon illóolajok, esetleg ecet: [link]

Ha véletlenül vannak otthon illóolajok, esetleg ecet: [link]
Duoband nyakörv 980 Ft.
2000 Ft-od csak van... [link] Minden problémásabb helyre menetel elõtt befújod, én pl csak ezt használom, semmi csepp meg nyakörv. És nekünk bevált.
Neostomosan, 3-4 naponta. Vigyázz, hogy csak annyit oldj fel, amennyit akkor rá is fújsz, a higított oldat nem áll el, csak 1 napig.
Vannak olcsóbb nyakörvek, és spay-k szerintem jobb mint a semmi. A Beaphar nyakörv 1000 FT alatt van, szinte mindenhol, ugyan én még csak macskára alkalmaztam ezt a fajtát, de teljesen bevált, egy kullancs sem volt benne még idén, pedig helyen megfordul, ahol simán mehetne belé. Valamint a Trixie termékek szuperek (német minõség) szintén olcsón lehet kapni bolha és kullancsnyakörvet, én az Alphazooban szoktam látni Trixie márkát és persze webshopokban ([link]. Itt még nézelõdhetsz: [link] , nem muszáj rendelni, ezek boltban is kaphatóak egytõl-egyig, még az is lehet hogy olcsóbban találsz. Annyit tehetsz még, hogy próbáld kerülni a nagyon magas füves és erdõs területeket, ameddig nem tudsz neki komolyabbat venni, így azért nagyobb a védelem. Esetleg ha kertesházban laksz, legyen mindig kicsi a fû, hiszen a kullancsok a dús aljnövényzetet kedvelik.
Én három évig nem használtam semmi vegyi anyagot kullancs és bolhariasztás céljából - mielõtt leordítjátok a hajam, akut bõrbeteg volt a kutyám - nem is ment bele semmi, de a hámjára havi rendszerességgel csepegtettem GERÁNIUM olajat. Hogy aztán attól vagy nem, nem tudom, de szerintem még mindig jobbak a temészetes szerek, mint egy olcsó, csupán vegyianyaggal megszórt nyakörv, ami rettenet büdös és a kutyánál vakarózást, szõrhullást egyéb bonyodalmat okozhat. Aztán ha lesz pénzed ajánlom a foresto nyakörvet, mert bár az is vegyszeres egyáltalán nem büdös és az érzékeny bõrû kutyámnál is bevált.
Mi OFF! kullancsriasztót fújtunk a kutyákra ha sétálni mentünk a parkba.Városi sétánál nem.Csak alapos átnézés. Nekünk ez bevált és 1000-1500 ft ért vettük és vagy 9-10 hónapig kitartott egy flakonnal.Ez is egy olcsó megoldás. Nekünk nem jött elõ semmi allergiás reakció, azért mertük õket fújni.Egy kullancs sem ment beléjük!! Most vettem egy foresto nyakörvet, mert mégis csak ezt találták fel a kutyáknak, na meg nem csak 2 óráig véd (OFF! addig védett, így ha hosszabb kirándulásra mentünk 1, 5 óránként fújkodtuk a kutyákat ami megint csak nem volt kellemes) Foresto tényleg szagtalan 2 napja vettem, parkos részben nem sétáltunk ahol vannak kullancsok, de holnap szerintem elmegyek a parkba, hogy kipróbáljam mennyire szuperál :) )
Ha van egy ezresed, a Beaphar-t tudom ajánlani, tavaly vettem ilyet, (szintén pénzhiány miatt) de nem volt egész nyáron benne kullancs 4 hónapig véd. Most gondoltam idén is veszek a kutyámnak ilyet , mert bevállt, eddig minden ok. :) Szerintem az olcsóbb is jobb mint a semmi. Aztán lehet cserélni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!