Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak hajammal, ha (112 db)

Mit csináljak hogy ha elég sűrűn hullámosítom a hajam hajvasalóval, de szeretném, hogy továbbra is nőjön és ne törjön el?

Vmi jó pakolás,hővédő ami bevált,belsőleg vitaminozás,..

Legjobb válasz: Ne vasald a hajad. Ennél jobb megoldás nincs. Ha hullámos hajat akarsz, akkor szárításnál formázd úgy, a hajvasaló ellen nem védenek a vitaminok és a pakolások, mivel mechanikailag roncsolják a hajat.

Ne vasald a hajad. Ennél jobb megoldás nincs. Ha hullámos hajat akarsz, akkor szárításnál formázd úgy, a hajvasaló ellen nem védenek a vitaminok és a pakolások, mivel mechanikailag roncsolják a hajat.
Válassz valami olyan fazont a hajadnak, hogy természetesen is jól álljon, mert ha tényleg sûrûn vasalod/göndöríted a hajad tönkre fog menni, és nagyon csúnya lesz :S
A szomszédom 1-2 naponta simítja/simította a haját.Vállig érõ haja volt, de most ezt is le kellett neki vágatnia, mert teljesen elvékonyodott, eltöredezett a haja.Ha azt akarod, hogy nõjön és ne töredezzen akkor ne vasald sûrûn.Pár hónapig ne használd a hajvasalót, hagyd, hogy megerõsödjön a hajad.A hajat könnyen tönkre lehet tenni, de helyrehozni sok idõbe telik.Biztos, hogy szükséges az állandó hullámosítás?
A kérdező hozzászólása: Ha ez az ára, akkor nagyon nem..:( Csak annyival jobban állt a hullámos haj, mint ez a szögegyenes..:S

Mit csináljak hogy ha szeretném hogy 2 hónap alatt hosszú legyen a hajam? A hajhosszabbítás nem jöhet szóba. Ha fésülöm akkor tényleg hosszabb lesz a hajam valamennyivel?

Legjobb válasz: Milyen hosszú most, és mennyit kéne nõnie? Egyébként 2-3 centinél akkor se nõ hosszabbra, ha 10 kg-os súlyokat teszel rá.

Milyen hosszú most, és mennyit kéne nõnie? Egyébként 2-3 centinél akkor se nõ hosszabbra, ha 10 kg-os súlyokat teszel rá.
A kérdező hozzászólása: A hajam kb.30cm, de ez szerintem kicsi, mert olyan szép az hosszú haja van valakinek. Milyen sampont használjak? És mennyit? Szeretném ha a hajam kb. megnõne 40-50cm -re. Mennyi ideig tart ez?
1-1, 5 év. mondjuk én szedek söréleszõt és fél év alatt nõt 10 centit.
Hát azért, mert rá öntesz egy tubus sampont nem fog megnõni.Hidd el annak az illetõnek sem egyik percrõl a másikra nõtt meg.Esetleg érdeklõdd meg, hogy ápolta, mit csinált vele.Amúgy szedj sörélesztõ tablettát, patikában lehet kapni.Vegyél rozmaring olajat és tegyél a samponodba 4 cseppet, ez is serkenti a hajnövekedését.Mikor mosod masszírozd a fejbõrödet, az is segít rajta.Ricinusolajat is vegyél, ezt is patikában lehet kapni.Teszel egy pohárba, tálkába 3-4 kiskanál olajat, rá olíva olajat 1 evõkanállal vagy esetleg 2.Ezt masszírozd bele a fejedbe meg mindenhova.Tegyél rá egy zacskót vagy sapkát és tartsd melegbe.Esetleg hajszárítóval is fújhatod néha.Annyit hagyod amennyit akarod, van aki csak 3 órát van aki másnap reggel mossa csak le.Mosásnál vigyázz, 2x kell megmosni.Hajbalzsamot nem muszáj rá tegyél, csak úgy puhább lesz, de tényleg nem kötelezõ. Remélem segítettem :)
Nem lelombozni akarlak, de nekem pl soha nem nõtt hátközépig érõnél hosszabbra a hajam, hiába növesztettem akármennyi ideig. Van, akinek egyszerûen hamarabb cserélõdnek a hajszálai.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek h segítettek. Hasznosak voltak számomra a válaszok.
Ricinus olaj. De nehogy megidd.. Keress rá a neten, gyk-n is sok mindent találsz meg Google-n is.. Csak beírod, hogy ricinusolaj hajra :) Remélem tudtam segíteni! :)
Elõzõ vagyok.. Ja és szerintem sokkal hatásosabb mint akármi, hajnövesztésre.. Minek gyógyszereznéd magad sörélesztõ tabival, mikor ez jobb és le sem kell nyelni.. + fényesíti, szebbé teszi a hajat, nem csak növeszti.. Amúgy a szempillát is növesztik vele! :) De mondom, olvass utána! :)

Szeretném rövidre vágatni a hajam de mit csináljak akkor ha szarul néz ki?

Most olyan félhosszú hajam van de én szívesen megpróbálnám a rövidet is mert az már nem volt 5 éve.De mi van ha szarul áll és majd mindenki kiröhög?

Legjobb válasz: hát...szerintem próbálj ki vmi olyan frizkót, amit nem annyira rövid:) a füledet pedig kissé takarja...:) vagy nem tudom mennyire van lehetõséged ilyenre, de pl. ha rövid parókákat próbálnál fel, jobban láthatnád hogyan is áll neked:) vagy ne túl drasztikusan vágasd le, kicsit hosszabban hagyd, és ha tetszik, akkor lassan vágathatod rövidebbre:) semmiképp ne vágasd le a lerövidebbre, vagy mint a képen...persze ne tudom most mekkora a hajad...de én ezt javasolnám, és akkor jobb lesz:)

hát...szerintem próbálj ki vmi olyan frizkót, amit nem annyira rövid:) a füledet pedig kissé takarja...:) vagy nem tudom mennyire van lehetõséged ilyenre, de pl. ha rövid parókákat próbálnál fel, jobban láthatnád hogyan is áll neked:) vagy ne túl drasztikusan vágasd le, kicsit hosszabban hagyd, és ha tetszik, akkor lassan vágathatod rövidebbre:) semmiképp ne vágasd le a lerövidebbre, vagy mint a képen...persze ne tudom most mekkora a hajad...de én ezt javasolnám, és akkor jobb lesz:)
http://www.happyhair.hu regizz tölts fel egy képet és próbáld ki hogy áll
A kérdező hozzászólása: egy picit hosszabb ennél: http://men-haircuts.com/wp-content/uploads/2009/10/Men-Hairc..
Most te fiú vagy v lány? Amikor én annak idején levágattam rövidre a hajam, akkor nem egyszerre lett az egész lenyesve tõbõl, hanem fokozatosan.A végén már egész rövid lett.Én szerettem, de ráuntam.Most növeszteném vissza, már jó ideje, de nem megy:(
A kérdező hozzászólása: fiú vagyok.(bocs de elfelejtettem odaírni)
Tapasztalt "derékigérõbõl-rövidre 5 évente" lányként mondom, hogy csak akkor vágass, ha vagy elég erõs személyiség ahhoz, hogy ne mások véleményén aggódj. Ugyanis köztudottan mindenki hosszú haj párti, még akkor is, ha az a hosszú haj törött/vékony szálú/vagy nem áll ól az arcformádhoz. Érdemes találkoznod egy olyan fodrásszal, akiben megbízol, és a segítségét kérned a frizuraválasztásban. Én azt modnom, nincs olyan arcforma, amihez ne lehetne jó rövid hajat vágatni, csak tudni kell, milyet - és ezt egy fodrász tudni fogja. :)


Mit csináljak hogy ha a fodrász elrontotta a hajamat?

Azt kértem tőle hogy vágja fokozatosra, de egyáltalán nem úgy vágta.

Legjobb válasz: Szóltál neki, hogy elrontotta? Velem volt már, hogy mondtam neki és kijavította ingyen. Mondjuk azért ezt nem biztos, hogy mindenki megcsinálja.

Szóltál neki, hogy elrontotta? Velem volt már, hogy mondtam neki és kijavította ingyen. Mondjuk azért ezt nem biztos, hogy mindenki megcsinálja.
Szerintem ne kezdj bele magad "kijavítani". Ne vágj bele, próbálkozz frizurákkal, hullámosítsd, vasald ki, esetleg hajdíszek, hajpánt. Vagy menj el másik fodrászhoz, aki megbízható, több ismerõsöd ajánlja. :)
Egyet kell értsek a második hozzászólóval. Ha nem csinálja meg olyanra amilyenre kéred, majd egy másik megcsinálja.

Derék alá ér a hajam, de nem áll sehogy. Frufrut nem szeretnék, de úgy feldobnám néha valami szebbre, konttyal fonatokkal vagy ilyesmivel. Mit ajánlotok, mit csináljak vele hogy legyen valami változatosság? Képeket is küldjetek, ha találtok légyszi.

Legjobb válasz: copfozd fel amennyire tudod, gumizd össze egy vékony gumival, majd a hajad egy-két tincsér tekerd körbe a gumin és hullámcsattal tûzd össze, így olyqan mintha a hajad lenne a gumi, mert lefedi :) ráadásul, ha jól a fejed tetejére rakod a hajad igen jól tud kinézni, én szoktam így (hátközépig ér a hajam) és mindig dicsérik milyen jól néz ki, meg hogy ilyen hosszú a copf :) próbáld ki, ha még nem tetted ;)

copfozd fel amennyire tudod, gumizd össze egy vékony gumival, majd a hajad egy-két tincsér tekerd körbe a gumin és hullámcsattal tûzd össze, így olyqan mintha a hajad lenne a gumi, mert lefedi :) ráadásul, ha jól a fejed tetejére rakod a hajad igen jól tud kinézni, én szoktam így (hátközépig ér a hajam) és mindig dicsérik milyen jól néz ki, meg hogy ilyen hosszú a copf :) próbáld ki, ha még nem tetted ;)
az mekkora segg aki levágatta a szép hosszú haját csirkére
Tipikus esete vagy annak, amikor vágatni kell! Új ember leszel. A hosszú, uncsi hajadat akárhogy fonod, csavarod, baromi uncsi és kislányos leszel vele. Nem kell csirkére levágni, de valami fazont iganis tetess bele. Néhány rövidebb tincs elöl, kis tépés, és máris nem olyan lapos és unalmas. Göndörítve, egyenesen, hullámosan, kócosan, mindenhogy jó. :D

Mit csináljak, ha nincs itthon hajlakk, és sose marad úgy a hajam ahogy beállítom? Mit tegyek rá, vagy mi csináljak vele, hogy úgy maradjon?

Legjobb válasz: Mikor tablófotózásra készültem, és nem volt itthon hajlakk (meg hó végén voltunk, anyunak már nem volt pénze se rá) így cukros vízzel próbálkoztunk..vagyis anya tudta, én csak próbáltam. Egy kis fúvókás (jólmegasszontam xD) üvegbe kell tenni, felrázni -hogy a cukor feloldódjon- majd használhatod. csak ezek után ne próbáld ujjal kifésülni. Képtelenség. Utána nap végén moshatod is a hajad.

Mikor tablófotózásra készültem, és nem volt itthon hajlakk (meg hó végén voltunk, anyunak már nem volt pénze se rá) így cukros vízzel próbálkoztunk..vagyis anya tudta, én csak próbáltam. Egy kis fúvókás (jólmegasszontam xD) üvegbe kell tenni, felrázni -hogy a cukor feloldódjon- majd használhatod. csak ezek után ne próbáld ujjal kifésülni. Képtelenség. Utána nap végén moshatod is a hajad.
A kérdező hozzászólása: és úgy tuti hogy nem jön szét?:)
Alig bírtam kifésülni ahajam. csak hajmosás után sikertült.
sikerült* írni se tudok, bocsi
A kérdező hozzászólása: nekem nem jött be ez a cukros víz.. inkább veszek hajlakkot, mert ettõl összeragadt a hajam, és úgy néztem ki, mint aki 3 éve nem mosott hajat, és nem fésülködött..:D
hát ha azt kézzel vitted fel akkor jó hogy :d . nekem egész jól megszokott állni tõle a hajam..vagyis amikor használom... s eddig talán 2x használtam. Tablófotózáson meg most múltkor, mert tökjól állt a frufrum, és úgy is akartam hogy maradjon :3 Úgymaradt :D De ismétlem hogy nap végén hajat kellett mosnom... Nem tudtam kifésülni, plusz a fogása kellemetlen volt. De megállt a hajam tõle.

Mit csináljak ha a nejem folyton mézzel kenegeti a haját? És utána olyan hogy ragad neki meg kemény kicsit pár nap után is. Miért csináljnak ilyeneket a feleségek? Mire jó ez?

Legjobb válasz: Üzenem neki, hogy a mézet csak pár percig kell a hajon hagyni, utána meleg vízzel ki kell mosni belõle. Ha rendesen kimosta nem ragadhat és keményedhet.

Üzenem neki, hogy a mézet csak pár percig kell a hajon hagyni, utána meleg vízzel ki kell mosni belõle. Ha rendesen kimosta nem ragadhat és keményedhet.
Gondolom szépség ápolás céljából.
Az életbe sem jössz rá ezekre a dolgokra. Azért csinálják, mert megérdemlik.
A méz fényessé, selymessé teszi a hajat... persze csak ha megfelelõen használják. Mondtad már neki egyébként hogy ragad a haja meg minden? Szóljál rá. Ja és mézbõl biomézet kell használni, mert a bolti cukrozott méz egész más...
Olvasott valamilyen marhaságot, hogy ez jó a hajának.
Hajpakolás, én ricinusolajat kenek rá, nah és?
Van, aki meg sörrel keni a haját. (Ahelyett, hogy meginná. :) Fényesebb és puhább lesz tõle, az élesztõ miatt, gondolom. De az ilyen pakolásokat ki kell öblíteni alaposan.

Állig érő hajnak mennyi idő kell, hogy megnőjön derékig? Mivel ápoljam? Mennyi időközönként vágassak? Mit csináljak és ne csináljak vele, hogy egészséges legyen? Ha színeztetem 2 havonta az baj?

Legjobb válasz: Nem elkeserítésbõl mondom, de a haj maximális hossza genetikai adottság. Egy idõ után akármit csinálsz vele, nem nõ tovább (ezért nem ér le más szõrzet sem a földig, amit nem vágunk). Kevés embernek nõ meg a haja a derekáig.

Nem elkeserítésbõl mondom, de a haj maximális hossza genetikai adottság. Egy idõ után akármit csinálsz vele, nem nõ tovább (ezért nem ér le más szõrzet sem a földig, amit nem vágunk). Kevés embernek nõ meg a haja a derekáig.
Sõt, ha lépcsõzetesre vágod, akkor optikailag még hosszabbnak is fog kinézni!
Nekem most derékig ér, bár lépcsõzetes szóval nem tûnik olyan hosszúnak sem. 2 év alatt megnõtt idáig, pedig alig voltam vágatni. Szép, és semmi baja. 17/L
ha színezteted 2 havonta, akkor a büdös életbe nem éred meg, hogy a derekadig nõjön. amit fentebb válaszoltak már, hogy genetikai adottság, és lehet hogy alapból nem nõne meg a hajad derékig, szintén IGAZ de az is számít ugye, hogy milyen magas vagy ha derékig akarod növeszteni... meg abból idõnként vissza is kell vágatni ugye, ahogy írtad, és lehet, hogy mikor már hátközépig ér akkor azt mondod, hogy na most meguntad és csá...
Nme hinném, hogy van olyan, hogy csak egy bizonyos hosszig nõ a haj... És ha elérte ezt a hosszt, aki mi történik? Nem kell többé hajat festeni, mert nem lesz lenövés? Szerintem ilyen nincs, bár lenne, egy csomó pénzt meg lehetne spórolni. :D 3 havonta mindenképp vágass a végébõl. A színezéssel semmi baj nincs, ismerek olyat, aki állandóan váltogatta a hajszínét (pl. feketébõl lett szõke) és mégis megnõtt derékig a haja, sõt: egészséges is volt, nem töredezett meg ilyenek. Úgyhogy a színezõ nem fog ártani. A vasalás annál inkább, maradj inkább a körkefe-hajszárító kombinációnál, de ezt is hõvédõvel. Hajhab, hajlakk szintén felejtõs.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy olyan nincs, hogy csak bizonyos hosszig nõ!:D ugyan már el ne hidd. És akik írták, legyetek szívesek írjátok már le a tudományos magyarázatát, azon túl hogy rá fogjuk, hogy genetika! Mert én a büdös életben nem hallottam még errõl! Igaza van az egyik hozzá szólónak, akkor nincs lenövés semmi? de eskü pont holnap megyek fodrászhoz és meg kérdezem tõle! azért derékig meg fog nõni, csak rohadt sok idõ:) 22L
Olvassátok már el a linkelt cikkeket könyörgöm! Az összesben benne van, hogy van limit! Ha angolul nem tudtok, akkor itt egy magyar: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=9670 A National Geographicnak talán elhiszitek, ha nekem nem.
Ez egy tévhit, hogy csak bizonyos hosszig nõ meg a haj. Az is benne van a nagyokos bioszkönyvekben meg ilyen-olyan cikkekben, hogy halálunk után még nõ a szõr meg a köröm. Nos, mint kiderült ez sem igaz: nem nõ, csupán a bõr összeaszalódik és ezáltal tûnik hosszabbnak a köröm meg a szõr. A cikkekben sok hülyeség van, nem kell mindent készpénznek venni amit nyomtatásban látunk! Nincs limit, a haj nem testmagasság!
Így van, folyamatosan hullik, nem egyszerre! Épp ezért baromság, hogy nem nõ egy bizonyos hosszon túl, mert akkor hullani kezd. Nem akkor kezd hullani, hanem folyamatosan hullik, ez teljesen természetes. Nincs olyan, hogy csak egy bizonyos hosszig nõ. Ez nem mell, hogy genetikaliag meg legyen határozva a mérete (kicsi/nagy), de még csak nem is magasság, ami ugye szintén megáll egy bizonyos ponton és bizony nem növünk tovább, sõt idõs korunkban összemegyünk. A haj nõ, amíg növeszted. Ha nem nõ tovább, akkor a töredezés miatt nem nõ, nem pedig azért, mert elérte a végleges hosszát. baromság.
így van 9:02 ment is a pont. a fodrászom is kb hasonlókat mondott, mint amit te laírtál
Egyetértek az utolsó válaszolóval. Aki azt írta, hogy megkopaszodnak mert kihullik a hajuk, annak valószínûleg még egy hajszála sem hullott ki, és nem is kellett, hogy másik nõjön helyette... Ez FOLYAMATOS!! Akárhányszor kihullik egy hajszálad, mindig nõ helyette utána a másik. Olyan nincs, hogy valakinek nincsenek rövidebb hajszálai. A fejtetõn a babahajaknak nevezett rövid kiálló szálak is azok, amik most nõnek vissza. Akinek meg húzza a súlya annak sorry, mert nem tudja jól hordani. Nekem extra vastag hajam van, 12 cm a copfom kerülete, ami leér a combomig, és nem szokott fájni a fejem tõle. "Az embert az isten teremtette" dologhoz már hozzá sem szólok... Ezzel semmi tudományosan igazolt dolgot ne próbálj meg cáfolni, mert hülyének fognak nézni. -.-"
Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy embernek minden hajszála egyforma hosszú? Túrjál már bele egy kicsit, meg fogsz lepõdni! A haj folyamatosan hullik, és folyamatosan nõ. Nem minden szál egyszerre. Elképesztõ, egyesek itt mekkora tudatlanságról tesznek tanúbizonyságot. Lehet lepontozni.
Igaz, hogy nem nõ tovább egy bizonyos hossznál. És nem az, hogy nem kell festeni, hanem kihullik a hajszál, mert nem bírja a súlyt és új nõ helyette.
Nekem 2 évesen szép áll alá érõ volt. Aztán a frufrumat elrontotta a fodrász és levágták a hajamat 2cm-re. Aztán 7 évesen elkezdtem növeszteni. Most 146cm vagyok, 12 éves, és derékig ér, de még növesztem, és elérem a combig érõ hajálmomat. *.*
szia! nekem szemöldöktõl derékig 4 és fél év alatt nõtt meg, pedig fiú vok:D Ez idõ alatt 3-szor vágattam, és semmi baja:) sohasem szárítom nem vasalom, nem színezem, nem festetem, nem vasalom:D nem rakok rá balzsamot, és mégsincs semmi baja:) minden este befonom, mert így nem törik, és nem húz, mikor ráfekszem, sokkal kényelmesebb vele aludni:)
Nekem egyszer már megnõtt aztán fel lett vágva lapockáig (mai napig szidom érte a fodrászom) és most növesztem újra. Egy fontos: idõ. Sok-sok évbe fog telni mire az lenõ a derekadig. Amúgy: nem igazán ajánlom a színezést, hamár, akkor hennával. A hajvasalás se az igazi, sõt ha tudod, akkor inkább mosd meg a hajad este és feküdj le úgy, reggelre úgyis megszárad. Úgy vettem észre magamon, hogy jobb állapotban van a hajam hosszútávon, ha kevesebbet hajszárítózom. Ezen kívül vannak bizonyos löttyök (nem tudok hivatalos nevet) ami direkt hajvégápolásra van. Egy csepp elég, azt belemasszírozni a már száraz hajba és sokat segít.
Komolyan okosabbnak képzelitek magatokat az összes cikknél meg könyvnél? Szerintetek egy hajszál végtelenségig él és nõ? Mert csak akkor lenne az, hogy nincs maximális hossz. Az meg egy hülyeség.

Mit csináljak a hajammal, hogy egyenes legyen, ha a hajvasaló sem segít? Sõt még ront a helyzeten meg tönkre megy a hajam, pedig amúgy sem jó a hajam.

Legjobb válasz: fogadd el, hogy a te hajad nem lesz egyenes. valassz olyan frizurat, amivel a mostani gondor haj jol nez ki.

fogadd el, hogy a te hajad nem lesz egyenes. valassz olyan frizurat, amivel a mostani gondor haj jol nez ki.
Hajszárításkor használj körkefét, egyenesítsd ki szárítás közben, úgy tartósabb.
Normális minõségû hajvasalót kell venni:) Vagy vágass olyan frizurát, ami jó göndör hajjal:P
A kérdező hozzászólása: mindig fésûvel zárítom, am a göndör hAJ sehogyse áll jól
Menj el fodrászhoz, és kérd ki a véleményét. Lesd el, hogy simítja ki a hajadat. Ha göndör vagy, ne fésüllödj, csak ha vizes a hajad!! Az egyben álló göndör fürtöket a fésû szétvállasztja és seprû hatása van az egésznek. Bár ez attól is függ milyen göndör a hajad. Különben a göndör hajból a rövidebb, vállig érõ haj elõnyös nagyon, akkor kerek tartása van a hajnak.
[link] [link] [link] [link]
A göndör hajú lányok sokkal különlegesebbek és vonzóbbak mint az átlag, unalmas sima haj! 19/L

Milyen hajat csináljak magamnak? Ha nincs túl sok hajam és minden tincs már hosszúságú szinte mivel tépettre vágattam? Milyen *frizurát csináljak?

Legjobb válasz: Megcsinálhatod úgy, ahogyan most van, csak rövidebb változatban, vagy az alját egyenesre is vághatod vagy U alakúra, de akár hosszabbra is növeszthetnéd és most csak egy frissítõ vágást csinálsz. Vagy ha nincs frufrud, akkor vághatnál is.

Megcsinálhatod úgy, ahogyan most van, csak rövidebb változatban, vagy az alját egyenesre is vághatod vagy U alakúra, de akár hosszabbra is növeszthetnéd és most csak egy frissítõ vágást csinálsz. Vagy ha nincs frufrud, akkor vághatnál is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!