Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak ha terhességem (13 db)

Mit csináljak, ha terhesség alatt egyszerűen képtelen vagyok szabadulni a szomorúságtól?

A gyerekem apjába nagyon szerelmes voltam/vagyok, de ő nem akarja a gyereket. A leges legnehezebb, hogy amióta megtudtam, hogy terhes vagyok, nem is látan, nem is beszéltem vele személyesen, a hírt is csak e-mailben írtam meg neki nagy örömmel, mire ő csak kb. 4-szer hívott az egész terhesség alatt, hol azért hogy az abortuszra beszéljen rá (amikor már nem is lehetett), hol azért, hogy az örökbeadásra, mondván hogy ez volna az "ára" annak, hogy vele legyek. Egyszerűen képtelen vagyok mosolyogni egész terhességem alatt (már lassan szülni kéne majd) úgy érzem megbolondulok. Tépelődöm egész álló nap, és nem találom a kiutat. Nem tudom ez a babával mit tesz majd, egyenlőre minden vizsgálat azt mutatja, hogy egészséges. Voltam pszichológusnál, papnál, próbálok barátokkal beszélgetni, találkozni, de úgy érzem semmi sem igazi, megnyugtató megoldás, és nem érzem, hogy segítene bármi is. Főleg az nem segít ha mindenki jól megmondja nekem, hogy "ez egy szemét alak", meg hogy "felejtsd el", még rosszabb. Nem megy, pedig próbálok erőt venni magamon. Mit kell ilyenkor csinálni? És mi lesz így a babával?

Legjobb válasz: Mar dontottel. a babadat valasztottad ,szerintem helyesen. ossze kell szedned magad es helyt kell allnod egyedul. ha te elhagyod magad akkor mi lesz a gyerekeddel? Ezt nem teheted meg.erosnek kell lenned es felallni a padlorol marcsak azert is. nem irom azokat a dolgokat amit irtal hogy ne irjuk. tudod te azt magadtol is.csak el kene fogadni a valosagot.nehez de ez a megoldas.

Mar dontottel. a babadat valasztottad , szerintem helyesen. ossze kell szedned magad es helyt kell allnod egyedul. ha te elhagyod magad akkor mi lesz a gyerekeddel? Ezt nem teheted meg.erosnek kell lenned es felallni a padlorol marcsak azert is. nem irom azokat a dolgokat amit irtal hogy ne irjuk. tudod te azt magadtol is.csak el kene fogadni a valosagot.nehez de ez a megoldas.
Próbálj örülni annak, hogy megszabadultál ettõl a szemét lelketlen, érzékelten paraszttól, aki a saját gyermekének a halálát kívánná. Ha ezen megpróbálsz felülkerekedni, és kicsit pozitívabban szemlélõdni (, elvégre nemsokára Anya leszel, az egyetlen, akire ez a kis ártatlan manócska számíthat), meglátod, lesz még olyan férfi, aki beleszeret abba a mosolyba és a gyermekedbe, és apja helyett apjaként fogha szeretni õt. A másik pedig egy életre bánhatja, hogy ekkora szemét volt. Ne bánd egy percig sem, hogy nem maradtál vele!!! És igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy szemét. :( Tarts ki, sok-sok erõt kívánok Neked tiszta szívembõl, és nagyon remélem, hogy ráakadsz életed szerelmére is, de most a legeslegfontosabb, hogy a kicsi babád egészséges és boldog legyen, egy kiegyensúlyozott anyával. Menni fog, boldogulni fogsz, amíg nem találsz társat. R*hadt nehéz lesz, de Te igenis meg fogod állni a helyed. De tudod, hogy a gyereknek nem tökéletes, hanem mosolygós anya kell, úgyhogy fel a fejjel végre, és elõre nézz, ne hátra. Még egyszer, hajrá. Mi itt Veled vagyunk, ha bármi kérdésed van, biztos vagyok benne, hogy rengetegen fognak Neked tanácsot adni! Egy 15 hónapos kisfiú anyukája

Ez felfázás? Ha igen, akk mit csináljak? A terhességet kizárom, lent elmondom, h miért. Segíts, kérlek!

Legjobb válasz: pár napja csípett, mikor pisiltem, de csak enyhén..van rá gyógyszerem is, cseppek..de nem vettem be...aztán utána nem csípett, csak tegnap egy kicsit..ma megint nem csípett, viszont mikor megtöröltem, akkor véres volt, de csak egy kicsit...mindig óvszerrel védekezünk, és mindig odafigyelünk.A legutóbbi havim 5. én jött meg, 11.én lefeküdtünk a párommal..ÓVSZERREL, persze, de õ nem ment el bennem, aztán 16.este, meg másnap reggel csináltuk gumival, de a gumit õ elõtte is, utána is leellenõrzi és sosem volt eddig gond..meg, mikor elmegy, szinte rögtön ki is veszi és nem is nyomja tövig..meg a gumi sem szakadt el...na errõl ennyit.Meg ezek nem is terhességre utaló tünetek..az a kis vérzés lehetne beágyazódás ESETLEG..de az meg lehetlen, mert ha óvszerrel csináltuk 3 napja, akk az képtelenség..az az elõtti aktuskor meg nem ment el bennem...am mindig óvszerrel csináljuk... Tegnap este, mikor feküdtem eléggé fájt a nunim(meg pár nappal ezelõtt éreztem, h csípett, mikor pisiltem, de nem minden alkalommal), olyan csípõ érzés volt, mikor felültem, akk mégjobban.Aztán csináltam egy palack forró vizet és odatettem, az kellemes volt, aztán megszûnt ez a fájdalom, ma meg véres volt, mikor megtöröltem..Mi lehet ez? Ja!meg gyakori vizelésem sincs, normálisan járok wc-re meg arra gondoltam, h fertõzés lehet, mert legutóbb, 2 napja hátulról csináltuk, és mikor be akarta tenni, akk hozzá ért a fenekemhez..nem nyomta be, csak úgy rossz irányba ment..és aztán betette nekem..szóval lehet, h bevitt valami bacit..vagy nem tudom..ez lehetséges?

A kérdező hozzászólása: pár napja csípett, mikor pisiltem, de csak enyhén..van rá gyógyszerem is, cseppek..de nem vettem be...aztán utána nem csípett, csak tegnap egy kicsit..ma megint nem csípett, viszont mikor megtöröltem, akkor véres volt, de csak egy kicsit...mindig óvszerrel védekezünk, és mindig odafigyelünk.A legutóbbi havim 5. én jött meg, 11.én lefeküdtünk a párommal..ÓVSZERREL, persze, de õ nem ment el bennem, aztán 16.este, meg másnap reggel csináltuk gumival, de a gumit õ elõtte is, utána is leellenõrzi és sosem volt eddig gond..meg, mikor elmegy, szinte rögtön ki is veszi és nem is nyomja tövig..meg a gumi sem szakadt el...na errõl ennyit.Meg ezek nem is terhességre utaló tünetek..az a kis vérzés lehetne beágyazódás ESETLEG..de az meg lehetlen, mert ha óvszerrel csináltuk 3 napja, akk az képtelenség..az az elõtti aktuskor meg nem ment el bennem...am mindig óvszerrel csináljuk... Tegnap este, mikor feküdtem eléggé fájt a nunim(meg pár nappal ezelõtt éreztem, h csípett, mikor pisiltem, de nem minden alkalommal), olyan csípõ érzés volt, mikor felültem, akk mégjobban.Aztán csináltam egy palack forró vizet és odatettem, az kellemes volt, aztán megszûnt ez a fájdalom, ma meg véres volt, mikor megtöröltem..Mi lehet ez? Ja!meg gyakori vizelésem sincs, normálisan járok wc-re meg arra gondoltam, h fertõzés lehet, mert legutóbb, 2 napja hátulról csináltuk, és mikor be akarta tenni, akk hozzá ért a fenekemhez..nem nyomta be, csak úgy rossz irányba ment..és aztán betette nekem..szóval lehet, h bevitt valami bacit..vagy nem tudom..ez lehetséges?
Szerintem vagy megsérült a hüvelyed belül azért vérzik vagy valami nemi betegséget szedtél össze. clamidia szokott ilyen tüneteket produkálni még. De szerintem menj el nõgyógyászhoz az biztosabb!
csípõs pisi, az bizony gomba vagy fertõzés, vagy gombás fertõzés, vagy betegség:/ hpv is lehet:S:S bármilyen std is:S
2 napja hátulról csináltuk, és mikor be akarta tenni, akk hozzá ért a fenekemhez..nem nyomta be: és ez óvszerrel történt?
A kérdező hozzászólása: igen, minden minden minden alkalommal óvszert használtunk, helyesen...nem közben, hanem elõtte..anélkül szó szerinte egymáshoz sem értünk...és most már megvan a gyakori pisilés, de alig jön valami..és mikor ülök, akkor is csíp..van rá gyógyszerem, melegben tartom magam, rem. hamarosan jobban leszek.Voltam már felfázva.ez dettó ugyan olyan érzés..

Mit csináljak, ha begyulladt a vesém a terhesség alatt?

Sajnos elég rosszak a veséim, és terhes vagyok...18. hetes...Elmentem az orvoshoz, hogy fájnak a veséim, valószínűleg begyulladtak. Elintézett annyival, hogy most nem írhatja fel az antibiotikumot amit szokott... Eléggé meg vagyok lőve, hogy mit kéne csinálnom, mert néha még az ágyból sem sikerül felállnom, annyira fáj. Valakinek valami ötlete??

Legjobb válasz: Hát nekem a baba nyomta el avesém (vagyis a húgyvezetékem) ami miatt pangott a vizelet,ami miatt begyulladt a vesém...Én két hetetb voltam kórházban,mert a vesegörcs nem játék várandósan,mert beindíthatja a szülést! Én antibiotikumot,és nagyon durva infúziókat kaptam 8 napon keresztül,mire végre meg tudtakmûteni!(DJ katétert kaptam a vesémbe,hogy ne tudja ababa elzárni...) Szóval sürgõsen keress fel szerintem egy másik orvost szerintem! Én tõzegáfonya kapszulán éltem... Jobbulást kívánok,és remélem neked nem ababa nyomja! 2 éves kislány és 39 hetes pocakcsajszi anyuja

Hát nekem a baba nyomta el avesém (vagyis a húgyvezetékem) ami miatt pangott a vizelet, ami miatt begyulladt a vesém...Én két hetetb voltam kórházban, mert a vesegörcs nem játék várandósan, mert beindíthatja a szülést! Én antibiotikumot, és nagyon durva infúziókat kaptam 8 napon keresztül, mire végre meg tudtakmûteni!(DJ katétert kaptam a vesémbe, hogy ne tudja ababa elzárni...) Szóval sürgõsen keress fel szerintem egy másik orvost szerintem! Én tõzegáfonya kapszulán éltem... Jobbulást kívánok, és remélem neked nem ababa nyomja! 2 éves kislány és 39 hetes pocakcsajszi anyuja

Ha olyan terhesség jelek jöttek, hogy néha befeszül a hasam lent alul, fáj, néha olyan mintha belenyilalna, mit csináljak?

kérem aki tud segítsen valami jó ötlettel a csinálj tesztet kivételével mert tudom hogy azt kéne csak sajnos megkell várni még a pároma ltalálkozok:(

Legjobb válasz: próbáld meg a méhszájadat ki tapintani ha könnyen el éred akkor kissebb az esély a terhességre

próbáld meg a méhszájadat ki tapintani ha könnyen el éred akkor kissebb az esély a terhességre
miért kell megvárnod, hogy a pároddal találkozz? azon kívül meg, attól még, hogy elõzõ menstruáció(szerûd) volt, lehetsz terhes (terhesen is elképzelhetõ). egyáltalán nem kizáró ok.
akkor mért gondoltad hogy terhes vagy?
A kérdező hozzászólása: át elvileg de soha nem voltak tünetei
HÁT AKKOR MOST VANNAK A TERMÉKENY NAPJAID, NEM?
Hát akkor még bár mi is van korai minden eröfeszités várnod kell , én is azt csinálom
A kérdező hozzászólása: nemkésik 21-én kelelne megjönnie
késik a mensid?
belüröl a hüvelyen keresztül gugoló helyzetbe, a középsö ujaddal tiszta kézzel, körmökkel vigyázni.
A kérdező hozzászólása: lehagytam azt hogy én írtam elöbb hogy egésznap hányingerem van szédülök pár nap alatt 2cmet nõtt a hasam 1 kgt híztam és alig eszek valamit mert nicns étvágyam
A kérdező hozzászólása: kivülrõl?
A kérdező hozzászólása: Azért kel megvárnom mert nem szeretnék nélküle tesztet csinálni lehet hülyén hangzik de mi mindent megbeszélünk és aszthiszem ebben valakinek kell melletem álnia köszi a segítséget

Mit csináljak az arcommal, ha nagyon ronda, nem pattanásos, hanem kis dudrincsok vannak rajta? Ez a terhesség velejárója?

azért valamivel próbáljam kezelni?22hetes terhes vagyok

Legjobb válasz: Szia..kerdezz ra a nodokira, hogy borgyogyasz vagy terhesseg velejaroja. En 25 hetes vagyok...kb a 14 heten voltak ugyanolyan problemaim mint neked most.Szoltam a dokinak es rakerdeztem, hogy mozt akkor menjek bordokihoz vagy magatol elmullik majd?...a VALASZ...ELMULIK..MAJD. Nekem nem igazan tetszett ez a valasz es kamilllas gozolgesbe kezdtem...semmilyen markas arckrem nem segitett igy nem hasznaltam okat..de lecsereltem egy sima koromviragkenocsre amit gyogyszertarban lehet kapni nagyon olcson.2 heten belul a regi volt az arcborom:-)) A koromviragkrem elegge zsiros de tegyel fel egy nagyobb adagot amit 10 perc utan letorolsz egy arckendovel....remelem bevallik..nekem bejott:-) Boldog babavarast!

Szia..kerdezz ra a nodokira, hogy borgyogyasz vagy terhesseg velejaroja. En 25 hetes vagyok...kb a 14 heten voltak ugyanolyan problemaim mint neked most.Szoltam a dokinak es rakerdeztem, hogy mozt akkor menjek bordokihoz vagy magatol elmullik majd?...a VALASZ...ELMULIK..MAJD. Nekem nem igazan tetszett ez a valasz es kamilllas gozolgesbe kezdtem...semmilyen markas arckrem nem segitett igy nem hasznaltam okat..de lecsereltem egy sima koromviragkenocsre amit gyogyszertarban lehet kapni nagyon olcson.2 heten belul a regi volt az arcborom:-)) A koromviragkrem elegge zsiros de tegyel fel egy nagyobb adagot amit 10 perc utan letorolsz egy arckendovel....remelem bevallik..nekem bejott:-) Boldog babavarast!
Szia!Én Lubexil folyékony szappannal kezelem és nagyon hatásos.Patikában lehet kapni!
A kérdező hozzászólása: köszi, ma vettem már kamillát, este kipróbálom. boldog babavárást

Mi van akkor, ha a guppimnak nagy hordóalaku a hasa, már egy napja kinn van a terhességi foltja, de csak kb.3-órára. Utánna eltűnik. Ez jó vagy rossz? Mit csináljak vele? Egyeltalán terhes?

Legjobb válasz: A kishalaid fokozatosan jönnek! Figyeld mikor eszik meg õket!Fõleg ha nagyobb halak is vannak vagy nem eteted bõségesen.A száraz eleséggel vigyázz nehogy zavaros legyen a víz. Készíts sûrû hálóból 'szülõszobát' különítsd el õket.

A kishalaid fokozatosan jönnek! Figyeld mikor eszik meg õket!Fõleg ha nagyobb halak is vannak vagy nem eteted bõségesen.A száraz eleséggel vigyázz nehogy zavaros legyen a víz. Készíts sûrû hálóból 'szülõszobát' különítsd el õket.

Második napja késik, a derekam majd leszakad, görcsölget, meg szurkál a hasam, de nem vészesen, a mellem már nem fáj és fehéres-átlátszó nyákos folyás van. Ez lehet terhesség jele? Ha igen mikor csináljak tesztet, ami már biztosra megmutatja?

Legjobb válasz: Szerintem ha már most csinálsz egyet, kimutatná hogy mi a helyzet, de a reggeli vizelet mindig biztosabb. Jó jel, hogy késik, bár a vizes folyás lehet menszi is. Szokott késni?

Szerintem ha már most csinálsz egyet, kimutatná hogy mi a helyzet, de a reggeli vizelet mindig biztosabb. Jó jel, hogy késik, bár a vizes folyás lehet menszi is. Szokott késni?
Az elmaradt vérzés felettébb gyanússá teszi a dolgot. Holnap reggel próbálkozhatsz teszttel.
A kérdező hozzászólása: A folyás nem vizes hanem eléggé sûrû, nem szokott késni mindig 27-28 napra jön.Mióta menstruálok max 2x fordult elõ hogy késett 2 napot.
A kérdező hozzászólása: nem korai még 2 nap késés után tesztelni?
Ezek a mai tesztek már a nemvárt napján is kimutatják. Így szerintem 2 nap késé után simán tesztelhetsz! Szorítok!
Nekem ezek a jelek mindig mensi elõtt 1 nappal vannak..Ne idegeskedj, inkább tesztelj
A kérdező hozzászólása: Terhes vagyok !!!!!!Köszi a válaszokat!

Ha 27. -én lesz peteérésem és szeretkezünk a párommal, akkor mikor csináljak terhességi tesztet?

Legjobb válasz: ha biztosra akarsz menni várd meg míg elmarad a menszesz és rá 3-4 napra. beágyazódás 10-14 nap utána szerintem már halványan kimutatná amúgy az érzékeny teszt.

ha biztosra akarsz menni várd meg míg elmarad a menszesz és rá 3-4 napra. beágyazódás 10-14 nap utána szerintem már halványan kimutatná amúgy az érzékeny teszt.
Nekem a szeretkezés utáni 14. napon lett nagyon halvány pozitív a tesztem, és a mensiig még volt 3-4 napom (minimum mert nekem sajnos rendszertelen, mindig is az volt). De a legjobb a mensi várható napjáig várni vele, az a biztos. :)

Mikor csináljak terhességi tesztet, ha megjött, de majdnem biztos vagyok benne, hogy babás vagyok?

Legjobb válasz: Amikorra nem vártad, már megcsinálhatod a tesztet. Ha 1-2 napot még vársz is, akkor tuti lesz az eredmény.

Amikorra nem vártad, már megcsinálhatod a tesztet. Ha 1-2 napot még vársz is, akkor tuti lesz az eredmény.
Ha megjött a menzeszed, akkor már nem annyira biztos a terhesség, bár páran a terhesség elején menstruálnak, csak enyhébb a vérzésük. Viszont, ha már meg kellet volna jönnie, de még mindig semmi, akkor futás a gyógyszertárba egy tesztért és tesztelj, akkor már biztos 2 csíkos lesz. Én a nem várt napján teszteltem, halványan pozitív lett, aztán még csináltam 2 tesztet pár nappal késõbb és akkor már vitathatatlan volt az eredmény. Sok szerencsét! :) ) Aztán ám megírd mi lett az eredmény!
A kérdező hozzászólása: Megjött viszonylag normálisan, elõbb is mint kellett volna. De elõtte két hétig nagyon szurkált a petefészkem, hányinger, álmosság, minden volt...
Elsõ vagyok. A menstruáció nem befolyásolja atezstet, mert a teszt a szervezetedben lévõ HCG szintet nézi. Írd meg az eredményt!
Hát, nem valószínû a baba, de azért egy tesztet megér, ha kételkedsz. De sajnos a mensi elõtti tünetek UGYANOLYANOK, mint amikor baba van! 19 hónapja próbálkozunk, egyszer már volt is babám (elvetéltem), és hidd el, totál ugyanolyanok a tünetek! Csak a teszt mutatja biztosra, hogy mi/ki van. Eszembe jutott, hogy amikor mi is 2-3hónapja próbálkoztunk csak, én is mindenre azt hittem, hogy baba... :) PMS- vagyis mensi elõtt: mellfájás, feszülés, zabálóroham vagy étvágytalanság, hányinger, hányás, magas reggeli hõ, lelki érzékenység... Szóval, keverhetõ. Türelem!!
Hát nem akarlak elkeseríteni, de ha még elõbb is jött meg, ahogy kellett volna, akkor nem biztos a dolog. Látod, az 1. válaszoló írta, hogy nem számít a vérzés, úgyhogy tesztelj. Nekem van 1 ismerõsöm, aki a 9 hónap alatt végig menstruált. A tünetek utalhatnak terhességre, de nem görcsöltél rá nagyon a baba témára? Mert most én is így jártam . Bár most még nem szeretnék újra babát, de ha összejött volna, örültem volna neki tutira. 2. válaszoló
A kérdező hozzászólása: Még csak két hónapja, nem is aggódok, csak fura volt, mert azt gondoltam baba van és mégis megjött. Köszönöm, hogy írtatok!
2. vagyok Látom már írtad, hogy megjött. Ha úgy érzed, hogy most más a menzid, mint lenni szokott, akkor még bizakodhatsz. Azt nem tudom, mennyire befolyásolja a vérzés a tesztelést, lehet valaki majd ír ezzel kapcsolatban. Ha mégsem sikerült, ne keseredj el. Már régóta próbálkoztok?
A kérdező hozzászólása: De ha megjött, akkor a menstruáció nem befolyásolja a tesztet?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Nem vagyok türelmetlen egyáltalán, ha jön jön, egyelõre így vagyok vele. Nagyon kis ideje próbálkozunk, kár lenne még aggódnom.

Mit csináljak otthon, ha terhességem miatt nem dolgozhatok, és pihennem kell?

Kezdek befordulni,ma már sírogattam is magamban!A férjem mindig kés?n ér haza a munkája és az edzése miatt (este 8 körül)!Nagyon egyedül érzem magam,és halálra is unom magam!Mit csináljak?

Legjobb válasz: Olvass,fejtsél rejtvényt,nézelõdj a neten babadolgokat. Ha van kedved, fogjál bele valami tanfolyamba, a tanulás biztos lekötne.

Olvass, fejtsél rejtvényt, nézelõdj a neten babadolgokat. Ha van kedved, fogjál bele valami tanfolyamba, a tanulás biztos lekötne.
Enyem ferj fel 12-kor er haza (szakacs) en is megtanultam lekotni magam, es mar elvezem a kismama letet :) Kelek, mikor a ferjem, o elmegy dolgozni, es elvegzem a hazimunkat, csinalok ebedet (vacsi inkabb) aztan netezek kicsit, felfedezek bababoltokat virtualisan, aztan el is megyek nezelodni, delutan beugrom vmelyik baratomhoz, aztan sotetedes elott haza (gyalogosan jarok) majd kis est itv-zes, es jon is apa :)
A kérdező hozzászólása: ráadásul falun lakom...már szinte mindent tudok a terhességrõl!Ezt az oldalt bujom egész nap, meg a babás oldalakat, de nincs kihez szólnom...Nem sok barátnõm van, de azok se itt laknak ahol én..
Nos ezzel én is igy vagyok :( unatkozom bevallom már nem bírok állandóan feküdni pedig még 2hónapom van :( tévézek sétálok én is de nem igazán köt le :(
Én se dolgozom azaz mûkörmözök de még mincs sok vendégem...Szivesen msn-zek unatkozókkal én még csak lehet terhes vagyok.Sokat vagyok egyedül a férjem rengeteget dolgozik és ebböl kifolyólag tavaj el is kapott egy súlyos depresszió, már kilábalóban vagyok...A net már engem se köt le...
Hát, csajok... élvezzétek az unalmas napokat, mert a baba érkezése után lesz mit csinálni!!! (ezt garantálom) boldog babavárást!!!
Ha már mindent tudsz a terhességrõl, akkor lépj tovább, hisz mikor ott lesz az újszülött, nehéz lesz folyton böngészgetni, hogy most melyik esetben mi a teendõ. Jobb ha tudod, mire számíthatsz, szoptatás, altatás ...stb. Ajánlom még a Suttogó címû könyvet is!:) A tanfolyam sem rossz ötlet, csak kár, hogy pénzbe kerül pont akkor, amikor a babadolgokra is ki kell adni egy csomót:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!