Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak hámlik (34 db)

Hámlik az arcom mivel tudnám bekeni vagy mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Nekem is nagyon hámlik... hát én radírozni szoktam meg arckrémmel bekenni, csak az a baj, hogy ha lealapozom, nem sokára látszik a hámlás:S

Nekem is nagyon hámlik... hát én radírozni szoktam meg arckrémmel bekenni, csak az a baj, hogy ha lealapozom, nem sokára látszik a hámlás:S
A hidratáló maszkok, pakolások nagyon jók.A hideg idõ miatt vízhiány lehet.Különbözõ olajok is nagyon jók rá.

Mit csináljak, hogy ne tűnjön úgy a sminktől, hogy hámlik az arcom néhány helyen (smink nélkül nem látszik, ha bekenem krémmel)?

Leradírozom az arcom, aztán bekenem hidratáló krémmel és kicsivel kés?bb kenem fel az alapozót. Amíg nem kenem fel az alapozót, a krémezés után semmi baja a b?römnek, viszont az alapozó felvitele után látszik, hogy hámlik vagy "foszlik" vagy nem is tudom, milyen a b?röm néhány helyen. Mit tudnék csinálni? Gyakrabban krémezzem? Vagy van más megoldás is?

Legjobb válasz: Nekem gyanús, hogy esetleg seborreás bõröd van, vagyis hámlással tisztuló. Valószínûleg nem jó krémet használsz rá. Elég 5 naponta enyhe arcradírral radírozni. Nem kell minden nap, mert az csak tovább irritálja a bõrt és mégjobban hámlik.Este kellene radírozni csak, hogy reggelre töltõdjön a bõrt, nem reggel.

Nekem gyanús, hogy esetleg seborreás bõröd van, vagyis hámlással tisztuló. Valószínûleg nem jó krémet használsz rá. Elég 5 naponta enyhe arcradírral radírozni. Nem kell minden nap, mert az csak tovább irritálja a bõrt és mégjobban hámlik.Este kellene radírozni csak, hogy reggelre töltõdjön a bõrt, nem reggel.
A kérdező hozzászólása: Errõl még nem hallottam, de utánaolvastam most és gyanús, hogy nekem tényleg ilyen seborrheám van. Nem tudod véletlenül, hogy pontosan milyen krém kell rá?
A seborhoeás bõr annyit jelent, hogy zsíros.Két fajtája van a zsíros és a korpás.Ami hámlik.A korpás attól különbözik a zsírostól, hogy hámlik és nem annyira zsíros, de miteszerek ugyanúgy vannak.Teafaolajas termékekkel rendben lehet tartani.
A kérdező hozzászólása: Nem.. Mégsem az. Mert nekem csak annyi van hogy hámlás. Piros folt nincs, nem fáj és nem is viszket.

Hámlik és foltos a hátam, mit csináljak vele, hogy akkor fehéren de ne legyen foltos, mert szerintem undorító? Képpel.

http://kepfeltoltes.hu/view/130719/DSC_0038_www.kepfeltoltes.. Voltam egy hetet tóparton és naponta félórát napoztam naptejjel 2 óra után. Egy pár napig szép barna egyenletes színem volt, de most elkezdett hámlani és foltos vagyok, nagyon irritál, mert szerintem ez undorító. Mit tehetnék vele? Már az sem érdekel, ha fehér leszek újra, csak ne legyen ilyen. Előre Köszönöm! :)

Legjobb válasz: Szia! Nincs mit tenni. Pihentetni kell napfénytõl óvva. Cuki a kép. Elöl hogy áll a dolog? Onnan nem mutatsz képet :-)

Szia! Nincs mit tenni. Pihentetni kell napfénytõl óvva. Cuki a kép. Elöl hogy áll a dolog? Onnan nem mutatsz képet :-)
??
A kérdező hozzászólása: Elöl is ilyen foltos :)
Nézesd meg bõrgyógyásszal, gombás fertõzés is lehet.


Nagyon hámlik a bőr a kéz- és lábfejemen. Ez valami fertőzés? Mit csináljak ellen?

Legjobb válasz: Elég keveset írtál. Nem tudni minek van kitéve a bõröd és van-e más tünet is a hámláson kívül pl. viszketés, stb. A leírtakra csak annyit tudnék ajánlani hogy vegyél egy üveg ásványvizet és azzal mosogasd. Jó is, olcsó is és ha nem locsolod akkor elég sokáig.

Elég keveset írtál. Nem tudni minek van kitéve a bõröd és van-e más tünet is a hámláson kívül pl. viszketés, stb. A leírtakra csak annyit tudnék ajánlani hogy vegyél egy üveg ásványvizet és azzal mosogasd. Jó is, olcsó is és ha nem locsolod akkor elég sokáig.
Szerintem ez egy jó kis ekcéma. Én erre tapogatóznék.
A kérdező hozzászólása: Nem folyamatos, csak idõszakonként fordul elõ és nem tudom, szerintem nincs kitéve olyan tényezõknek, amelyeknek mások kezei nincsenek.

Leégtem a szoliban most hámlok és olyan érzés mintha tűvel szurkálnának mit csináljak vagy mivel kenjem a testem?

Legjobb válasz: Akkor ki is szárította jól a bõröd. Vegyél napozás utáni hûsítõ, hidratáló krémet, az jót fog tenni.

Akkor ki is szárította jól a bõröd. Vegyél napozás utáni hûsítõ, hidratáló krémet, az jót fog tenni.

Mit csináljak a bőrömmel? Leégtem, hámlik, hólyagosodik.

Múlt csütörtökön-pénteken elég durván leégtem. Most tartok ott, hogy hámlok rettenetesen, és apró, vízzel teli hólyagocskák vannak a még nem hámló felületen. Gusztustalan, ahogy kinéz. Mit tehetnék? Menjek vele orvoshoz? 16/l

Legjobb válasz: Pffff.. gratulálok.. Hány órát voltál a napon, hogy így leégtél? Legközelebb használj napozó krémet! Vegyél aloe vera first gélt. Patikában, sparban tuti lehet kapni. Ettõl biztos elmúlik, de ha mégsem, akkor doki. Az égést már akkor kezelni kell, mikor még csak érzed, hogy valami nem jó.

Pffff.. gratulálok.. Hány órát voltál a napon, hogy így leégtél? Legközelebb használj napozó krémet! Vegyél aloe vera first gélt. Patikában, sparban tuti lehet kapni. Ettõl biztos elmúlik, de ha mégsem, akkor doki. Az égést már akkor kezelni kell, mikor még csak érzed, hogy valami nem jó.
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön ~ 8 órát, pénteken ~ 6 órát. Nem napoztam, csak kint voltam a szabadban, ujjatlan fölsõben. Napkrémet nem használtam, mert eddig sosem égtem le, csak egyenletesen barnultam. De ezentúl fogok. Péntek délután óta kenem Panthenollal, elõbb nem tudtam beszerezni. Ha nem javul, megyek dokihoz ...

Nagyon száraz az arcomon a bőr, hiába kenem! Szinte hámlik! Mit csináljak? Mivel kenjem?

Legjobb válasz: Gyógyszertári babapopsi krémmel kend be éjszakára. A párnád sajnos olyan lesz,de megéri. Ha ez sem segít,a körömvirág krémet is kipróbálhatod. Ne szappan mosd az arcod,hanem mosdókenõccsel aminek a neve Unguentum hydrophilicum nonionicum,gyógyszertárban kapható.

Gyógyszertári babapopsi krémmel kend be éjszakára. A párnád sajnos olyan lesz, de megéri. Ha ez sem segít, a körömvirág krémet is kipróbálhatod. Ne szappan mosd az arcod, hanem mosdókenõccsel aminek a neve Unguentum hydrophilicum nonionicum, gyógyszertárban kapható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Neogranormon jó?

Hámlik a talpam! Nem tudom miért a láb újam alatt (4-5cm) -re meg a hajlat kezdetéig. Mit csináljak neki?

Legjobb válasz: Áztasd jól meg sós vízben, aztán habkõvel dörzsöld le az elhalt bõrréteget, majd valami jó hidratáló zsíros krémmel kend be vastagon és zokni.

Áztasd jól meg sós vízben, aztán habkõvel dörzsöld le az elhalt bõrréteget, majd valami jó hidratáló zsíros krémmel kend be vastagon és zokni.
Teljesen természetes jelenség. Mindenkinek hámlik idõnként a talpa, ugyanis a felhám (latinul epidermis) 3 hetente cserélõdik. A tested más részein is lehámlik néha a bõr, csak a talpakon az állandó fizikai igénybevétel, dörzsölõdés miatt ez szembetûnõbb. Amit az elsõ írt, az jó arra, hogy minél hamarabb visszaállítsd a bõröd hámlás elõtti esztétikai állapotát.
Lehet lábgomba is. Ha nem múlik, próbáld valami erre való szerrel kenegetni (pl. Canesten, de más is jó).
A májad rendben van?

A kezemen a bőr teljesen ki van száradva, hámlik, piros. Mit csináljak, hogy rendbe jöjjön?

Sokat mosogatok, azóta ilyen. Kenegetem kézkrémmel, de nem javul, sőt, mintha rosszabb volna, már fáj is, megrepedezik.

Legjobb válasz: Válts mosogatószert és kesztyûben mosogass. Nekem a J betûs mosogatószertõl folyamatosan oldalt felvált a körmöm. Mióta másikra váltottam azóta nincs ilyen gond. Anyukámnak ugyanolyan tüneteket okozott egy régi típusú mosogatószer mint neked, neki bõrgyógyászhoz kellett mennie. Mióta váltott, nem volt ilyen gondja. Addig próbáld kenni valami nagyon zsíros hidratálószerrel, és a gumikesztyût mindenképpen használd. Ha nem múlik el 1-2 hét alatt, akkor azért nézzen rá egy bõrgyógyász.

Válts mosogatószert és kesztyûben mosogass. Nekem a J betûs mosogatószertõl folyamatosan oldalt felvált a körmöm. Mióta másikra váltottam azóta nincs ilyen gond. Anyukámnak ugyanolyan tüneteket okozott egy régi típusú mosogatószer mint neked, neki bõrgyógyászhoz kellett mennie. Mióta váltott, nem volt ilyen gondja. Addig próbáld kenni valami nagyon zsíros hidratálószerrel, és a gumikesztyût mindenképpen használd. Ha nem múlik el 1-2 hét alatt, akkor azért nézzen rá egy bõrgyógyász.
A kézkrémek már nem sokat érnek, próbáld bekenni valamilyen olajjal, a legjobb ha van olvaolajad de zsirral is bekenheted, hagyd rajta kb. fél órát, kesztyüt is huzhatsz rá.
Ja és a tej is jól hidratál, vagy tejszinnel is bekenheted.
Erre már kevés a sima kézkrém, sõt. A benne lévõ illatanyag, tartósítószer ronthatja a bõröd állapotát, amikor mér sérült a hám. Menj el orvoshoz, mert erre már szükség van valamilyen gyenge szteroidos krémre. Most fel kéne függesztened a mosogatást, sõt a túl sok kézmosást is. Valószínû, hogyha meggyógyul is a kezed és ismét elkezdesz mosogatni kiújul a problémád, fõleg ilyen idõben. Ha igen, akkor késõbb csak úgy mosogass, hogy kend be a kezed, vegyél rá cérna kesztyût és úgy gumikesztyût, esetleg olyan gumikesztyût aminek van pamut belseje.
Ha nincs lehetoseged mosogatoszert valtani, egy gumikesztyut mindenkepp szerezz be es kizarolag abban takarits. Ha megteheted valassz kezkimelo tisztitoszereket, ezek tobbnyire sokkal kimeletesebbek. Lefekves elott kenj a kezedre Nivea kektegelyes kremet vastagon es huzz ra kesztyut ejszakara. Par nap alatt rendbe teszi a bort.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
az lehet gomba lesz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!