Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak este, ha (52 db)

Mit csináljak? Este leteszem 8-9 körül hasra el is alszik, hajnal 4-5 körül kel. Viszont ha éjfél körül megfordítom, vagy hanyatt teszem le akkor 2-3 óránként fent van.

Mennyire veszélyes hason neki éjszaka?

Legjobb válasz: Bennem is volt félelem, mikor letettem a fiamat, õ is hason aludt. Hidd el, bárki bármilyen választ írjon, benned lesz, hogy csak nehogy baj legyen. Ilyen az anyai természet. Próbálkozz oldalra fektetni és megtámasztani a hátát, hátha úgy is jól alszik. Ha nem jön be a bal oldal, próbáld meg a jobbat. Én ezt tettem. Nem mondom, hogy mindig bejött, de azért voltak nyugodtabb éjszakáim. Nem tudom, hogy mennyire hasznos a légzésfigyelõ, mert gondolom még pici a babád, jó pár éve még nem nagyon lehetett kapni. Nézz utána, lehet, hogy jó lenne és nyugodtabban tudnál pihenni!

Bennem is volt félelem, mikor letettem a fiamat, õ is hason aludt. Hidd el, bárki bármilyen választ írjon, benned lesz, hogy csak nehogy baj legyen. Ilyen az anyai természet. Próbálkozz oldalra fektetni és megtámasztani a hátát, hátha úgy is jól alszik. Ha nem jön be a bal oldal, próbáld meg a jobbat. Én ezt tettem. Nem mondom, hogy mindig bejött, de azért voltak nyugodtabb éjszakáim. Nem tudom, hogy mennyire hasznos a légzésfigyelõ, mert gondolom még pici a babád, jó pár éve még nem nagyon lehetett kapni. Nézz utána, lehet, hogy jó lenne és nyugodtabban tudnál pihenni!
NYugodtan alhat hason. Többször okoz bajt, a bukásos fulladás, mint a bölcsõhalál. Kérdezz utána a védõnõnél, majd meglátod.
Én 1 hónapos kora óta hason altatom a lányom, nem is tud hanyatt aludni:-) nyugodtan tedd hasra, én is azért tettem így, mert hanyatt felkeltette magát a kapálózásával. A légzésfigyelõt meg állíthatod nem ilyen érzékeny állapotra, akkor talán jó lesz.-) 4, 5 hós kislányos
Én is hason altattam(altatom), mindkét gyerekemet. Nincs légzésfigyelõnk se. A kisfiam elsõ perctõl a gyerekszobába alszik. És egészséges mindkettõ! Nagyon sokan írtok itt a bölcsõhalálról, nekem annak idején mikor a lányom volt pici, még a védõnõ sem szólt róla. Minden anyuka aggódik a gyerekéért, ez természetes. De nem lehet állandó rettegésben élni! Nyugodtan altasd úgy, ahogy neki jó! 6 éves, és 10 hónapos gyerekek anyukája.
Nekem születésétõl kezdve hason alszik a babám a kórházba a csecsemõsök mondták, hogy így altassam, ha netán hány akkor így kevesebb az esélye, hogy megfullad. Azóta is hason alszik el.
Ne tegyétek el, hanem állítsatok az érzékenységén!Nagyon hasznos szerkezet, és ÉLETET MENTHET!Az én kisfiam 5 hós, és mivel van légzésfigyelõnk hagyom, h hason aludjon(mert így szeret aludni)teljesen nyugodt vagyok.Biztos õ is hason szeret(ne)aludni, csak mivel megfordítod nem igazán kényelmes neki.
A kérdező hozzászólása: :) 11 hetes. Kölcsönöztünk neki 3 hónapra, az elsõ éjsza után vissz tettem a dobozba, ugyanis ha köhögtünk, vagy akármi nesz volt, lvegõ mozgás a szobában rögtön beriasztott :( De köszönöm kipróbálom.
Szia! kislányom születése óta hason alszik, mivel háton és oldalt max. 20 perc alvás és fent volt viszont hason órákig alszik. A mai napig így alszik jóízûen és nincs semmi probléma, 5 hónapos már. Nekem azt mondta a védõnõm h olyan nincs h egyik percrõl a másikra meghal a baba , ugyan is vannak elõjelek, nehezebb légzés, szapora pulzus, túlzott aluszékonyság, Persze természetes h az ember aggódik a pici babácskáért, de állítólag ma már oda figyeléssel megelõzhetõ.
Elõzõ válaszadó vagyok és nekem is azt mondta a védõnõ h nyugodtan alhat hasson a babácska! üdv.5hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó! Köszi lányok, akkor nem piszkálom éjfélkor a megfordítással! Jó babázást mindenkinek!

Nagyon le leszek szidva este, ha szüleim hazaérnek. Mit csináljak?

A héten, hétfőn érettségiztem (szóbeli), szerdán lett meg a bizonyítványom, minden ötös, kivéve a töri, ami négyes (tehát nem egy "éppen átmentem"). Szerdán volt a bankett. Megbeszéltem szüleimmel, hogy a barátomnál alszok, ő közelebb lakik a bankett helyszínéhez. Mondta hogy oké, vigyázzak magamra, stb, aztán majd másnap jöjjek haza. Reggel mentünk haza barátomhoz, felkeltünk valamikor dél után, hazahoztak, délután 3-ra értem haza. Fel is hívtam anyát, hogy minden rendben, most jöttem haza, jó volt a buli, stb. Semmit nem mondott, csak hogy jólvan, majd mutassak képeket. Kipakoltam a cuccaim, kajáltam, mindegy, utána elmentem wcre, ott hallottam hogy csönget valaki. Hát nem tudtam kirepülni, szóval mire kiértem, sehol nem volt senki. Gondoltam, ha fontos, majd visszajön. Este anya hazaért, és kb elkezdett velem ordítani, hogy hol voltam dél és 4 óra között, mert jött a villanyórás, de nem mentem ki, és most több tízezer ft-ra büntetnek meg minket. Elmagyaráztam neki, hogy mi volt, azt mondta, ma megbeszéljük, mert mennem kellett el itthonról akkor. Ma előbb felhívtam, és kb csak azért nem ordított, mert munkában van. Megkaptam, hogy hazudok, meg hogy engem a világon semmi nem érdekel azon kívül hogy hova menjek bulizni, meg hogy küldtek értesítést, miért nem voltam itthon időben. Mondtam neki, hogy azért, mert fogalmam nem volt, hogy jön valaki, vagy küldtek értesítést... Ha mondta volna, hogy délre legyek itthon, akkor tudja nagyon jól, hogy itthon vagyok addigra, elég megbízható vagyok, de mivel semmit nem mondott, úgy voltam, hogy majdcsak hazaesek valamikor, ráérek. Erre kiakadt, hogy miért kéne az ilyet mondani. Mindig ez van: soha nem szól előre, hogy mi lesz, mindig csak utólag tud lecseszni, hogy miért nem tudtam. A héten valóban nem csináltam itthon semmit, a szobám is kupis, mert hétfőn reggeltől délutánig a suliban voltam, mert megnyitó + szóbeliztem, kedden szintén bementem segíteni, meg barátomba önteni a lelket, szerdán bizonyítványosztás, aztán haza, villámgyors készülődés, aztán indulás a bankettre, tegnap aludtam, délután pakolásztam, meg scanneltem a bizonyítványom, este meg elmentem egyik barátomhoz, ahova anya elengedett, és mondta hogy peeersze menjél. (Utólag meg a fejemhez vágja hogy állandóan csavargok...) Pedig nem vagyok túl bulizós, 2-3 havonta van egy-egy baráti összejövetel este, meg kb. évente kétszer elmegyünk diszkóba. Persze bankettre nyilván elmegyek, a haveromnál rendezett kis grillezésre meg minek enged el, ha baj hogy megyek?? Viszont itthon megcsinálom amit rámbíznak, hónapok óta segítek anyának a munkájában, begépelem a papír alapú dokumentumokat, amiket neki kéne, elmegyek postára, meg hát azért tanulgattam az elmúlt hetekben. Azt mondta, majd ha hazaérnek, akkor megbeszéljük. Elég rosszul esik, hogy nem ismerik el az eredményeimet, de ha valami apróságot elrontok, akkor egyből két napig balhé van itthon. Mit csináljak? Mit mondjak nekik majd este?

Legjobb válasz: az enyémek is hasonlóak. Jól tanultam, keveset jártam el, erre megkaptam, hogy majd úgyis "felcsinálnak" valahol, ha ilyen sokat csavargok, meg milyen nagyon el van engedve velem a gyeplõ. (Évente háromszor mentem olyan buliba, ahol néha ott volt az iskolánk igazgatója is, még csak nem is diszkó, és este 10-kor már a barátnõméknél voltunk, szóval még csak nem is pasiztam.) Ezek nem esnek jól, de aranyszabály, hogy amíg lehet maradj higgadt. Sokkal könnyebb meggyõzni a szülõket, ha nyugodtan beszélsz velük. Meséld el, hogy mi történt, magyarázd el, hogy te mindent megteszel és az átlagnál is jobb gyerek vagy, jól tanulsz, nem jársz el sokat, és mégis mennyire igazságtalanok veled. Mondd el, hogy a problémád, hogy nem mondják elõre, hogy mit csinálj, hanem utólag hápognak, hogy miért nem csináltad. Nem vagy gondolatolvasó, nem kell neked magadtól tudnod, hogy mikor jön a gázórás, vagy mennyi a családi költségvetés, ha õk ezt nem mondják. Mondják el mit akarnak, mert szóból ért az ember. kérjél bocsánatot, hogy nem nyitottad ki az ajtót. Ez fontos, mert ugye úgy érzik, hogy te most ezzel összedöntötted a világot, hogy nem nyitottál ajtót. Lehet hogy a lelkivilágukba gázolt az eset, ki tudja. Nem igazságos, de egy bocsánatkérés sok szülõt megenyhít. És végül kérdezd meg, hogy miért is probléma, ha eljárkálsz néha, ha egyszer õk engednek el? Nem kiosonsz a házból és napokig haza se mész... Az én szüleim is állandóan utólag voltak okosak. Egyszer hazaérve otthon várt engem egy adag tök, hogy fõzzem meg fõzeléknek, megcsináltam receptbõl, de nem sikerült, mert csomós lett. Erre anyám velem ordítozott, hogy miért nem csináltam meg rendesen, miért nem így meg úgy csináltam, hogy ne legyen csomós, mikor ezt õ mindig is így szokta, és hogy ezt most nem lehet megenni, stb. Pedig életemben nem fõztem elõtte fõzeléket, honnét kellett volna tudnom, ha õ nem mondja? A te eseted is hasonló. Az meg nonszensz, hogy azért kaptok büntetést, mert egyszer nem tudta leolvasni a villanyórás az órát. Pláne, hogy gondolom hétköznap jött, munkaidõben, tehát EZÉRT senkit sem lehet megbüntetni, hogy nem volt otthon. Valószínûleg másért kaptátok a büntetést, amiben meg a szüleid a ludasak vagy a szolgáltató, de biztos, hogy nem te, csak mert nem tudtál ajtót nyitni. Az is lehet, hogy nem is büntetnek meg, pláne, ha bejelentitek pl. interneten a villanyórát. A szüleid járjanak utána, ne veled ordibáljanak.

az enyémek is hasonlóak. Jól tanultam, keveset jártam el, erre megkaptam, hogy majd úgyis "felcsinálnak" valahol, ha ilyen sokat csavargok, meg milyen nagyon el van engedve velem a gyeplõ. (Évente háromszor mentem olyan buliba, ahol néha ott volt az iskolánk igazgatója is, még csak nem is diszkó, és este 10-kor már a barátnõméknél voltunk, szóval még csak nem is pasiztam.) Ezek nem esnek jól, de aranyszabály, hogy amíg lehet maradj higgadt. Sokkal könnyebb meggyõzni a szülõket, ha nyugodtan beszélsz velük. Meséld el, hogy mi történt, magyarázd el, hogy te mindent megteszel és az átlagnál is jobb gyerek vagy, jól tanulsz, nem jársz el sokat, és mégis mennyire igazságtalanok veled. Mondd el, hogy a problémád, hogy nem mondják elõre, hogy mit csinálj, hanem utólag hápognak, hogy miért nem csináltad. Nem vagy gondolatolvasó, nem kell neked magadtól tudnod, hogy mikor jön a gázórás, vagy mennyi a családi költségvetés, ha õk ezt nem mondják. Mondják el mit akarnak, mert szóból ért az ember. kérjél bocsánatot, hogy nem nyitottad ki az ajtót. Ez fontos, mert ugye úgy érzik, hogy te most ezzel összedöntötted a világot, hogy nem nyitottál ajtót. Lehet hogy a lelkivilágukba gázolt az eset, ki tudja. Nem igazságos, de egy bocsánatkérés sok szülõt megenyhít. És végül kérdezd meg, hogy miért is probléma, ha eljárkálsz néha, ha egyszer õk engednek el? Nem kiosonsz a házból és napokig haza se mész... Az én szüleim is állandóan utólag voltak okosak. Egyszer hazaérve otthon várt engem egy adag tök, hogy fõzzem meg fõzeléknek, megcsináltam receptbõl, de nem sikerült, mert csomós lett. Erre anyám velem ordítozott, hogy miért nem csináltam meg rendesen, miért nem így meg úgy csináltam, hogy ne legyen csomós, mikor ezt õ mindig is így szokta, és hogy ezt most nem lehet megenni, stb. Pedig életemben nem fõztem elõtte fõzeléket, honnét kellett volna tudnom, ha õ nem mondja? A te eseted is hasonló. Az meg nonszensz, hogy azért kaptok büntetést, mert egyszer nem tudta leolvasni a villanyórás az órát. Pláne, hogy gondolom hétköznap jött, munkaidõben, tehát EZÉRT senkit sem lehet megbüntetni, hogy nem volt otthon. Valószínûleg másért kaptátok a büntetést, amiben meg a szüleid a ludasak vagy a szolgáltató, de biztos, hogy nem te, csak mert nem tudtál ajtót nyitni. Az is lehet, hogy nem is büntetnek meg, pláne, ha bejelentitek pl. interneten a villanyórát. A szüleid járjanak utána, ne veled ordibáljanak.
Nem tudom, hogy melyik szolgáltató, de be lehet jelenteni az óraállást pl telefonon vagy weben is: http://www.eon.hu/eon.php?id=1, 1, 2, 1, 3 Csak ezért nem kell izgulni, megbüntetni nem fognak. Már csak azért sem, mert egy szolgáltató nem bíróság, hogy büntethessen :)
11:07-es válaszolónak tökéletesen igaza van. Anyád és apád kapcsolata valószínûleg rossz. Persze nem biztos, hogy ezt te látod, de este, villanyoltás után az ágyban nem tudhatod, hogy mi történik - valószínûleg semmi... A kielégületlenség pedig elég nagy belsõ feszültséget tud okozni... Hogy mit csinálj, mit mondj nekik este? Szerintem az igazat. Úgy, ahogy itt is leírtad. Tarts ki az igazad mellett, ne üvöltözz, ne kiabálj - csak végsõ esetben, mikor már úgy érzed, hogy nem bírod tovább... Egyébként a villanyóra állást online és telefonon is be lehet jelenteni... nem kell ahhoz otthon lenni. Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy - bár ezzel nem mész semmire. Bye
Vihar egy kanál vízben :D Érdekes minket soha nem büntettek meg mert nem volt itthon valaki, pedig nem egyszer elõfordult.
Anyád nem miattad, hanem a saját élete miatt frusztrált, feszült és ideges. Nem tehetsz semmit. Üvölteni fog, mert valahol ki kell adja a feszültséget, ami a saját üres élete miatt érez. Ha a munkahelyén tenné, akkor kirúgnák. Maradsz Te otthon, akinek mondhat, amit akar és nem lesz következménye. A tanácsom az, hogy hallgasd végig, ne szólj egy szót sem. Aztán ha végzett, nézz egy filmet és szõdd a terveket, hogy ne legyen ennyire szánalmas az életed, hogy a végén te is a gyerekeidre való üvöltéssel szabadulj meg a stressztõl! Kitartás!
Szerintem bújj el az ágyad alá, és vigyél magaddal 3 napi hideg élelmet :)
Az már elég szégyen, ha egy szülõ nem tudja, hogy a gyereke igazat mond, vagy füllent. Szerintem kérd meg, hogy hallgasson végig, és mondd a szemébe. Egy jó anya/apa meglátja a gyermekének szemében, hogy mikor hazudik.
Biztos most menstruál :)
Szerintem nem lehet. Évente egyszer kijönnek és lefényképezik a mérõórát meg leírják az állást. Ebbõl készül az elszámoló számla.
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondtam, hogy mi a fenéért hétköznap munkaidõben jönnek, de azt mondta anya, hogy már régen küldték az értesítést hogy ma dél és 4 között jön, és akkor el kell intézni hogy itthonlegyen valaki. Amúgy köszi mindenkinek a választ :D Utolsó: elmondtam ezek nagy részét már nekik, de nem akarják megérteni egyszerûen..
A villanyórásból nekünk is volt probléma, jött ellenõrizni, de döngött a zene és nem hallottam bent a garázsban, azóta kaptam egy nyakast hogy rég le lenne tudva a villanyóra leolvasás, erre majd jön megint :D Ilyenekre figyelni kell mert nem szeretik a szülõk úgy látszik :D 21/F
Igen, évente kijönnek fényképezni, én is úgy tudom, de ez most tök mindegy. Anyukád szólhatott volna, hogy legyél otthon délre és négyig ne menj sehova, mert jönnek és muszáj otthon lenni. Ez egyedül az õ hibája és sajnálatos, hogy nem ismeri el, de könnyebb veled ordibálni, mint elismerni, hogy hibázott. Sajna ezzel nem lehet mit kezdeni :/

Mit csináljak ha egy nálam 3 évvel idõsebb fiúba estem bele, de úgy veszem észre hogy kedvel de nem annyira mint én õt. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Te szegény.Én múltkor egy nálam 200 évvel idõsebb kútba estem bele.

Te szegény.Én múltkor egy nálam 200 évvel idõsebb kútba estem bele.
12 évesen mennyi probléma..
A kérdező hozzászólása: 15 vagyok, nem 12!!

Segitsete, péntek este ivartalanították a kutyámat, egyáltalán nem viseli el a gallért szinte örjöng tölle? Ha leveszem viszont egyfolytában a sebet nyalja, mit csináljak?

Udvari kutyus, de most benn van velem a szobában, így kicsit nyugodtabb. De csak ha simogatom.

Legjobb válasz: Nekünk eltörte a kutyánk a lábát és csavarozni kellett pénteken vették ki a csavarokat kapott burát is, doki azt mondta hogy ha másnapra elmúlik a nyugtató meg a fájdalomcsillapító hatása és nyüszkölne a kutya akkor adjunk neki fél-fél Algopyrint reggel este max 2 napig. Szerencsére nagy a fájdalomtûrõ képessége (amstaff) úgyhogy még nem kellett alkalmazni,de a burát levettük mert lefejelt mindent...Javaslom kérdezd meg a dokit aki mûtötte, hogy esetleg adhatsz e neki valamilyen fájdalomcsillapítót elképzelhetõ, hogy azért olyan nyugtalan.

Nekünk eltörte a kutyánk a lábát és csavarozni kellett pénteken vették ki a csavarokat kapott burát is, doki azt mondta hogy ha másnapra elmúlik a nyugtató meg a fájdalomcsillapító hatása és nyüszkölne a kutya akkor adjunk neki fél-fél Algopyrint reggel este max 2 napig. Szerencsére nagy a fájdalomtûrõ képessége (amstaff) úgyhogy még nem kellett alkalmazni, de a burát levettük mert lefejelt mindent...Javaslom kérdezd meg a dokit aki mûtötte, hogy esetleg adhatsz e neki valamilyen fájdalomcsillapítót elképzelhetõ, hogy azért olyan nyugtalan.
a simivel nem kell túlzásba esni. úgy értem ne kényeztesd a szokottnál jobban mert "elkanászodhat" a kutya. az jó hogy bent van mert így jobban szem elõtt van. ha a sebe felé veszi az irányt (tehát nem kell megvárni hogy nyalja is) máris tilts. nagyon nem lesz egyszerû. és korántsem biztos hogy a jelenléted nélkül ne babrálná a sebet. a könnyebbik lehetõség ha jutival megpróbálod a gallérhoz szoktatni. elõször csak legyen ott a közeletekbe a gallér, érintgesd meg vele a kutyát, simizd vele. minden olyan esetben amikor nyugodt semleges juti, dicséret. és aztán felteszed, elõször csak egy pillanatra, majd szépen lassan tovább hagyod rajta. szintén minden olyan esetben amikor nyugis, semleges jutalom dicséret. valamilyen szinten érthetõ hogy a gallér kiakasztja a kutyát hiszen nagyon sok mindenben zavarja.
A kérdező hozzászólása: *Segitsetek
Lehet ráhúzni valamilyen ruhát, ami rásimul a testére. Vagy rákötni rongyot.
A kérdező hozzászólása: A mûtét utáni 24 órába jól viselte a gallért, aztán elkezdett csapkodni a fejével, a földhöz falhoz verte. Ijesztõ volt nagyon. Ruhát nem tudok húzni rá mert kan(volt). Köszönöm a tippeket.
Az én kutyámat is mûtötték, gallért hírbõl se láttunk. Varrtunk rá ruhát, lengét persze, hogy szellõzzön, de így nem tudta piszkálni a varratot.
A kérdező hozzászólása: Ruhára én is gondoltam, de mivel a varrat a heréken van ezt hogy lehet megoldani? Egyébként most mintha kezdene megnyugodni. De lehet hogy csak nagyon fáradt már, éjjel nem sokat aludtunk:(
Nagyon fontos megakadályozni, hogy nyalogassa a sebet! Ha csak hisztis a gallértól, neked kell kibírnod. Jó lenne hámot tenni rá, és ahhoz kötni a gallért, hogy ne tudjon kibújni belõle. A sebet pedig valami sebgyógyító krémmel kenegetni, hogy mielõbb szép legyen, ne húzódjon el.Ruhát fiúra nehéz, esetleg egy gyerekboxert, gyerek alsógatyát rátenni, amíg bent van. Természetesen, pisiléskor le kell róla venni. Az én vizslám szétrágta a sebét, begyulladt, és közben 6 tölcsért tört össze. Túl vagyunk rajta. És megérte. Tarts ki!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálom. Sikerült leszaggatnia magáról a tölcsért. Érdekes hogy csak este 7 után kezd örjöngeni, kb reggel 5-ig. A dokival beszéltem teterán kémmel kenem a sebét. Meg néhány éjszakát nem alszok, kibirom.

14 hós baba már csak egyszer szopizik naponta, este. Ha szeretném elhagyni, hogyan csináljam? Egyik nap még kap, a másik nap már nem, akkor ha még van tejem, azzal mi lesz?

Legjobb válasz: Szia, én is 14 hósan hagytam abba a szoptatást, mert csak játszott közben. Nyomkodta az orromat meg ilyenek. Aztán éreztem, hogy tejem is csak igen pici van és egyik napról a másikra abbahagytam. Máshogy nem is lehet abbahagyni! 14 hós elmúlt, augusztus 31-én szopizott utoljára, szeptember 1-jén már nem kapott. De 12 hós korától tehéntejet adtam neki, pohárból, és így szépen szopi után ivott még tejet, aztán maradt a csak pohár, tehéntej. Odafektettem magam mellé, hogy tudja az orromat "dudáltatni", a hancúr minden este megvan! Most 15,5 hós

Szia, én is 14 hósan hagytam abba a szoptatást, mert csak játszott közben. Nyomkodta az orromat meg ilyenek. Aztán éreztem, hogy tejem is csak igen pici van és egyik napról a másikra abbahagytam. Máshogy nem is lehet abbahagyni! 14 hós elmúlt, augusztus 31-én szopizott utoljára, szeptember 1-jén már nem kapott. De 12 hós korától tehéntejet adtam neki, pohárból, és így szépen szopi után ivott még tejet, aztán maradt a csak pohár, tehéntej. Odafektettem magam mellé, hogy tudja az orromat "dudáltatni", a hancúr minden este megvan! Most 15, 5 hós
Egyik napról a másikra túl durva lenne. Egyébként is, nem értem, miért akarod elhagyni, amikor ez csak jót tesz neki, és még nagyon kicsi... :( Ha mindenképpen el akarod hagyni, akkor csak fokozatosan, és a tejed is csökkenni fog, végül elapad.
Sokat szopik? Lehet, hoyg már csak keveset. Ha elég sokat, akkor lakasd jól tejjel, tápszerrel, kakakóval, s utána még kínáld egy pár korttyal. Majd egy-két hét múlva már azzal se. A melledet le kell borogatni hideg vizes ruhával, s a folyadékfogyasztásodat lehetõség szerint korlátozni. Ha csomósodna, egy-két csöppnyit kifejhetsz, d esokat ne!
Nem olyan kicsi. "A tej majd magától is elapad, ha nem ürülnek ki a mellek. Ehhez az utolsó szoptatástól vagy fejéstõl számítva min. 40 napra van szükség. * ha csomós, feszül a mell, annyit ki kell fejni, amíg a feszülés megyszûnik, * csökkentsük a sófogyasztást, de a folyadékfogyasztást nem kell mérsékelni, * viseljünk kényelmes melltartót, amely jól alátámaszt és sehol sem szorít (szükség lehet a megszokottnál eggyel nagyobb méretûre is), * alkalmazzunk hideg vizes borogatást, * segíthet az összetört fejeskáposzta-levélbõl készült borogatás is, aminek tejapasztó hatása van, * zsályatea fogyasztása felgyorsíthatja az apadás folyamatát." Ezeket a babafalva.hu-n, a tej elapasztása cím alatt olvashatod el.
A káposztalevelet deszkára téve sodrófával hengergetve - mintha tészta lenne - úgy kell kicsit megtörni. Ettõl nedves lesz, úgy kell a mellre tenni. ( Nekem az orvos még az orbáncos lábamra is ezt adta, és csak ez használt.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Este kicsit szopizik, aztán elengedi, aztán megint kicsit szopzik, megint elengedi. Szerintem sokat nem szopizik. Szemmûtétre készülök, azért szeretném abbahagyni.
A kisfiam 15 hónaposan állt le. Akkor már 4 hónapos terhes voltam, nagyon nehezen sikerült. Akkor indult el és lekötötte hogy felfedezi a világot. Kereste sokáig, de az nem megy hogy egyik nap kap a másik nap nem. Õ nem érti hogy egyszer miért kaphat másszor miért nem. Csak drasztikus elvonással megy. Fõleg ha napi egyszer cicizett.
Csak hagyd abba, és kész. Aztán borogasd. Így ahogy írták, már ha elvontad, ne add vissza!El fogja felejteni hamar. Esetleg adj cumisüveget, hogy neki is legyen valami. Mond, hogy nincs már cici, csak cumi.Hogy nézze meg ti se ciciztek. És hogy õ már nagy gyerek.

Az baj ha 6 hós babám állandóan visszabüfizi a kaját? Pl: 4 órási szopi után este 7-kor jön neki vissza. Tegnap a déli kaja este jött neki vissza. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Ha nem fogy akkor nem baj. Biztos sokat eszik. Azért ez még mindig természetes, hogy idõnként visszajön ez az. Vagy netán annyira sok jön vissza?

Ha nem fogy akkor nem baj. Biztos sokat eszik. Azért ez még mindig természetes, hogy idõnként visszajön ez az. Vagy netán annyira sok jön vissza?
Nekem pont ma mondta a védõnõ, hogy vszínû sokat eszik és adjak neki kevesebbet. Úgy néz ki bevált. 4 hónaposak vagyunk és még táposak. Holnaptól próbáljuk az almát.
2. vagyok Bocsi, most látom, hogy szoptatod a babát. Ebben az esetben nem tudom mi a megoldás.

Este 6-kor szoktam vacsorázni, de lefeküdni csak 11körül, mert a kisfiam addig többször felkel. Mit csináljak, ha már nagyon éhes vagyok, mert nem merek enni, félek, hogy nem fogyok le? Megehetek egy almát vagy egy kis ananászt (gyümölcs) formájában?

Legjobb válasz: Szerintem este ne egyél gyümölcsöt.Fele legyen a vacsorád az ebéd mennyiségéhez képest.Szerintem nem fontos tartani a hat órai vacsorát,kitolhatod nyolcig,mert ha tizeneggyig fentvagy,eltelik két óra hossza a lefekvésig.

Szerintem este ne egyél gyümölcsöt.Fele legyen a vacsorád az ebéd mennyiségéhez képest.Szerintem nem fontos tartani a hat órai vacsorát, kitolhatod nyolcig, mert ha tizeneggyig fentvagy, eltelik két óra hossza a lefekvésig.
Én úgy tudom, hogy este már nem jó gyümit enni, mert éjjel akkor az nem jó hogy akkor erjed a gyomrodban amikor alszol vagy micsoda, valahol olvastam ezt. Persze volt amikor lefekvés elõtt megettem 1 kiló szõlõt :) Szerintem az alma az jó, nagyon egészséges az ananász pedig zsírégetõ hatású is kicsit :) És inkább ezt mint pl egy szelet sütit. de ha megeszed, ne legyen bûntudatot. Finomat ettáél, egészségeset, sok vitamint vittél be, jót tettél ezzel a szervezetednek. És + 1 almától nem hízol el. Esetleg napközben úgy kalkulájl az evéssel, hogy " ezt most kihagyom, este még úgyis megeszek egy almát" :)
nyugottan ehetsz mert ha nem eszel akkor eybõl izmot bontassz le! a video vége a lényeg:http://body.builder.hu/video_lejatszas.htm4?id=146

Mit csináljak, ha állandó merevedésem van reggeltől estig?

Legjobb válasz: Reggeltõl estig???:OOO :D És ez az állapot mióta tart? Lehetséges valami hormonzavar/túltengés,vagy hasonlókra tippelnék,szerintem keress fel egy szakembert és az majd megmondja...a reggeli merevedés még megérthetõ lenne,de hogy egész nap...:D És a maszturbációt már -akkor gondolom-megejtetted?És az azutáni állapot mi volt és meddig tartott?Hát ez érdekes :)

Reggeltõl estig???:OOO :D És ez az állapot mióta tart? Lehetséges valami hormonzavar/túltengés, vagy hasonlókra tippelnék, szerintem keress fel egy szakembert és az majd megmondja...a reggeli merevedés még megérthetõ lenne, de hogy egész nap...:D És a maszturbációt már -akkor gondolom-megejtetted?És az azutáni állapot mi volt és meddig tartott?Hát ez érdekes :)
Nem a humor kategóriába szántad, csak megint okosan moderáltak? Mert akkor a válasz: menj el pornózni! Ha viszont tényleg így van, vagyis ha állandó merevedésed van az nem valami egészséges, a pangó vér sok bajt okozhat! Ráadásul a barlangos testek is állandó terhelés alatt vannak.
És este meg elmulik vagy mi lesz
Ez komoly?EGYFOLYTÁBAN FELÁLL?Még ilyet nem hallotam!
A folyamatos merevedés nagyon kellemetlen érzés, és veszélyes is. Sûrgõsen menj el orvoshoz!!! Petranova
Sürgõsen fordulj orvoshoz, vagy ha tényleg humorkategória (miért ilyen sügére a modok?) akkor nem szóltam...
Szerintem is fordulj minnél hamarabb orvoshoz, mivel ha holyamatosan merevedésed van agyvérzés is bekövetkezhet, mivel ilyenkor kevesebb vér jutt az agyba, de ha szex közben a hormonok elütik azt az érzést, amikor vége a sexnek akkor potolja az agy a vért, és akkor azért szokot lekonyulni, de hogy folyamatosan merevedésed van akkor nem jutt elég vér az agyadba, ugy hogy menj orvoshoz, minnél hamrab.. mert veszélyes és még ciki is kimenni a közösségbe merev pénisszel.
Ja... van erre egy jó vicc: Doktornõ állandó merevedésem van... Tudna valamit ajánlani? Egyelõle havi 200.000 plusz koszt kvártény! a többit meglátjuk! De ez egy vicc volt, menj sürgõsen orvoshoz!!! Nekem volt egy ismerõsöm... Szal se hugyozni, se szarni nem tudott miatta! ami elõtte ugy tûnt hogy élete álma, hamar rájött hogy egy Istencsapás!!!! Remélem segitettem!!!
szemcsepp?
Nincs kötõhártya gyulladásod? Kamillás borogatással segíthetsz rajta.

Szerintetek mit csináljak ha 14-évesen teherbe estem? Hogyan mondjam el itthon? Mit tanácsoltok?

Legjobb válasz: Biztos nem fognak neki örülni... Mindenesetre, mivel még kiskorú vagy, az elég ok az abortuszra, szóval azt leszámítva, hogy nagyon megharagudnak rád a szüleid, és sokat kell teperned ahhoz, hogy megbékéljenek, más utóhatása nem lesz a történteknek. Tehát; odaállsz eléjük, és megmondod nekik, hogy mi a helyzet. Minél tovább halogatod, annál kevesebbet tudnak õk is tenni; bizonyos idõ elteltével nem szakítható meg a terhesség. Erre mondják azt, hogy ha csináltál valamit, annak viseld a következményeit. Erre tényleg nincs más megoldás, minthogy megmondod nekik. Ne is várj vele, miután elolvastad a javaslatomat!

Biztos nem fognak neki örülni... Mindenesetre, mivel még kiskorú vagy, az elég ok az abortuszra, szóval azt leszámítva, hogy nagyon megharagudnak rád a szüleid, és sokat kell teperned ahhoz, hogy megbékéljenek, más utóhatása nem lesz a történteknek. Tehát; odaállsz eléjük, és megmondod nekik, hogy mi a helyzet. Minél tovább halogatod, annál kevesebbet tudnak õk is tenni; bizonyos idõ elteltével nem szakítható meg a terhesség. Erre mondják azt, hogy ha csináltál valamit, annak viseld a következményeit. Erre tényleg nincs más megoldás, minthogy megmondod nekik. Ne is várj vele, miután elolvastad a javaslatomat!
Aztaqurva. És am mizu?
szia! na, mi újság veletek? :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! egyébkééént nem vetettem el a gyereket és anyumék sem haragudtak rám! :) Már öt hónapos terhes vagyok és semmi probléma megszülöm és felnevelem egyébként kislány lesz <3 :) )
Elsõ vagyok. Ezt kifejtenéd bõvebben? Nem azért, mert nem szeretném, hogy a világra jöjjön a gyerek, de szerinted milyen élete lenne neki? Az édesanyja is gyerek még! Sõt, mondok jobban: neked mi lenne az elsõ gondolatod, ha a Te lányoddal történne ugyanez? Biztos nem az, hogy "Nem baj, majd felneveljük, ...", arról nem is beszélve, hogy a kérdezõ akár az egész családjával havi 70.000 Ft. segélybõl élhet. Úgyhogy én így ismeretlenül nem személyeskednék a helyedben senkivel; egyfelõl azért, mert (ahogy az öregek mondják) nem õriztünk együtt libát, másfelõl akinek ilyen nagy szája van az éteren keresztül, az a való életben úgyse mondaná a másik szemébe a gondolatait. Arról nem is beszélve, hogy szerencsétlennek ezzel a személyeskedõ hozzászólásoddal nem igazán segítettél. Majd akkor szólogass be, ha érdemileg is hozzászóltál a témához.
Az elsõ válaszolóra ne hallgass, az egy szemétláda szörnyeteg! Mi van te [email protected]ék, gyerekgyilkosságra akarsz felbujtani valakit? Szerencséd, hogy nem tudom ki vagy, mert akkor véged lenne!
Semmiképp se vetesd el, ez a lényeg! Szüld meg! Az abortusz a legszörnyûbb rémtett, gyerekgyilkosság. A családotok biztosan segíteni fog és manapság a sulik is elvégezhetõk baba mellett is.
meg monod muternek, kapsz le baszást, kicsi cirkusz netán verekedés, vagy büntetés. és kb égy 1-2 hónap és rendbe jön ja és mindenképen elkel vetetni. enyi
Atyaég én még 27 évesen se merem egyenlõre bevállalni nemhogy 14 . Az apja tudja feltudnátok nevelni ? bár még te is gyerek vagy .
szia, én is kíváncsi lennék azóta mi újság veled, veletek? Egy ismerõsöm is 14 évesen szülte meg a babáját, aki már 1 éves, a család támogatásával folytatni tudta a sulit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!