Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak ellen (197 db)

Nagyon hámlik a bőr a kéz- és lábfejemen. Ez valami fertőzés? Mit csináljak ellen?

Legjobb válasz: Elég keveset írtál. Nem tudni minek van kitéve a bõröd és van-e más tünet is a hámláson kívül pl. viszketés, stb. A leírtakra csak annyit tudnék ajánlani hogy vegyél egy üveg ásványvizet és azzal mosogasd. Jó is, olcsó is és ha nem locsolod akkor elég sokáig.

Elég keveset írtál. Nem tudni minek van kitéve a bõröd és van-e más tünet is a hámláson kívül pl. viszketés, stb. A leírtakra csak annyit tudnék ajánlani hogy vegyél egy üveg ásványvizet és azzal mosogasd. Jó is, olcsó is és ha nem locsolod akkor elég sokáig.
Szerintem ez egy jó kis ekcéma. Én erre tapogatóznék.
A kérdező hozzászólása: Nem folyamatos, csak idõszakonként fordul elõ és nem tudom, szerintem nincs kitéve olyan tényezõknek, amelyeknek mások kezei nincsenek.

Mit csináljam ez ellen?

miért csinálja ezt hogy felveszem a vidit fraps-el tömörítem format factory-vel feltöltöm youtube-ra és a 10 perces vidib?l miért lett 20 perc?

Legjobb válasz: mit csináljak* nem mit csináljam helyett xD

A kérdező hozzászólása: mit csináljak* nem mit csináljam helyett xD
mert valamit sz, arul csinálsz de meg ne kérdezd, hogy mit, mert mi innen nem látjuk , hogy te mikre kattintasz ahhoz , hogy a 10 percesbõl , 20 perces legyen
A kérdező hozzászólása: rámegyek a vidire jobb klikkel és társítom format factoryval és konvertálom
Ott a format factory beállításokban kell legyen a egy fps(képkocka) vagy valami erre utaló menü, szerintem az a baj hogy a frappsel te 60 fps el (azaz képkockával) veszed vel a videót miközben az összes film formátum 20, 24, 25 de max 30 képkockát jelenít meg másodpercenkét így a végeredménynél ha te 60 képkockával vettél fel így konvertálás után a 30 képkockás filmnél ez dupla olyan hosszúságot eredményezett. A format factoryt nem ismerem így csak azt tudom ajánlani hogy a frapsben állítsd be a felvételt 30 fps re(képkockára) és akkor nem lesz probléma.
A kérdező hozzászólása: küszi a választ holnap megpróbálom :) ))
Szedjél béres cseppeket vagy csinálj másik gmail fiókot.
A kérdező hozzászólása: Kösz szegyen anyád bires csppet ! -.-

Mi ez, miért van és mit csináljak ez ellen?

A számítógép újraindítása és/vagy bekapcsolása után mindig kikapcsol a tűzfal.

Legjobb válasz: Örülj neki. Hogy mit csinálj? Hagyd kikapcsolva, mert bekapcsolt állapotban csak problémát okoz és amúgy sem fog meg semmit a Windows beépített tûzfala, csak olyan dolgokat, amiket nem kéne. Ha win 7-ed van, elég a defendert bekapcsolva hagyni, az megfog minden kémprogit, adwaret és egyéb kellemetlen dolgokat. Életemben nem használtam tûzfalat és vírusirtót, mert mindkettõ maga egy vírus, amik néha találatokat generálnak a semmibõl, ám ha nincsenek feltelepítve egy életre vírusmentes maradsz :)

Örülj neki. Hogy mit csinálj? Hagyd kikapcsolva, mert bekapcsolt állapotban csak problémát okoz és amúgy sem fog meg semmit a Windows beépített tûzfala, csak olyan dolgokat, amiket nem kéne. Ha win 7-ed van, elég a defendert bekapcsolva hagyni, az megfog minden kémprogit, adwaret és egyéb kellemetlen dolgokat. Életemben nem használtam tûzfalat és vírusirtót, mert mindkettõ maga egy vírus, amik néha találatokat generálnak a semmibõl, ám ha nincsenek feltelepítve egy életre vírusmentes maradsz :)

Mit csináljak ez ellen a kedvetlenség ellen?

Nemtom miért olyan er?teljesen indítékszegény, és flegmatikus vagyok. Nincs kedvem semmihez. Régen csomót buliztam meg pörögtem, de r

Legjobb válasz: Ez elsõ idõk a legnehezebbek, mikor leszokunk a drogról, meg fûrõl... túl leszel rajta te is, légy erõs!

Ez elsõ idõk a legnehezebbek, mikor leszokunk a drogról, meg fûrõl... túl leszel rajta te is, légy erõs!
A kérdező hozzászólása: Nemtom miért olyan erõteljesen indítékszegény, és flegmatikus vagyok. Nincs kedvem semmihez. Régen csomót buliztam meg pörögtem, de ráuntam arra az életstílusra, most is hívnak egy csomószor, de nincs kedvem elmenni. Haverom szerint az a bajom, h nincs mellettem egy nõ. Jóllehet már egy éve, h szakítottam az elõzõvel, de nem érzem azt h szükségem lenne csajra, megvagyok nélküle is. Igazából kábé minden tökmind1 nekem, leszarom, mi történik, senki és semmi sem érdekel, olyan kedvetlen vagyok. Nem találok sehol se motivációt. Most tényleg igaz, hha lenne egy nõ, aki inspirál, akkor mindjárt ki lennék cserélve? upsz bocs ez lemaradt( k*rv* net)
De mivel telnek a napjaid?Semmittevéssel, vagy pl azért van munkád és jövedelmed is? Ha se nem tanulsz, se nem dolgozol, akkor pláne itt az ideje változtatni!
A kérdező hozzászólása: Megvan mindenem. Vagyonos családból származom. Vannak befektetéseim, saját jövedelmem, lakásom is.
Akkor lehet az a baj, hogy nincs semmi kihívás az életedben. Ismerõs érzés sajnos. Azért próbálj gondolkodni azon, hogy biztos létezik egy irány, ahova még azért érdemes fejlõdnöd! Nem jó, ha csak sodródsz. Fogd magad és mozdulj ki a 4 fal közül!
A kérdező hozzászólása: Egy ideje már csak nagy ritkán mozdulok ki, olyankor viszont tényleg valami monumentális kihívást keresek. De nekem semmi sem elég nagy. Nõk terén is mindig csak az elérhetetlenek érdekelnek.
mos van a murder kiállítás :-)
A kérdező hozzászólása: xd azért ennyire nem kell sajnálni
A kérdező hozzászólása: na tessék, még a kérdést is kárl wolf öltenni. még a kategóriát is átkategórizálták. az egyéb kérdéseken belõül is csak az egyéb kérdések közé tudták átsorolni.:D -.-"

Mit csináljak hányinger ellen? 9 hetes vagyok folyton hányingerem van, és émelyeg a gyomrom mindig. A hányást valahogy vissza tudom fojtani.

elég keveset eszem és azt sem mindegy mit, kovi ubi, sav káposzta,citrom, ezek eddig segítettek hányingernél. De a gyomrom is fáj és minden ételre felpuffadok , és 2 naponta megyek nagy wc-re, ami nálam nagyon kevés , mert azelött kávé + cigi egyb?l megtette a hatást reggel. Mióta nem cigizek és kávézok szenvedek a gyomrommal. Szerintetek mit , egyek hányinger ellen , és mit csináljak hogy naponta tudjak wc-re járni? SEGÍTSETEK LÉGYSZíí ,mert már nem bírom. Az els? gyerekkel nem volt ennyi gondom.

Legjobb válasz: Hát most lehet, hogy nem fog tetszeni a válaszom!De azért leírom! :D Én is nagyon hányós voltam, szinte végig.Pár hetem volt amikor jól éreztem magam! Én Coca Colát ittam, és HT kekszet ettem ilyenkor egy pár darabot.De nem vedeltem a Colát, csak kb 2 decit ittam meg ilyenkor.Én kívántam is, meg egyébként kis mértékben ez is orvosság.11 hónapos, teljesen egészséges kis lányom van.Egyébként én ezt akkor bevallottam a védõnõnek, és mosolyogva csak annyit mondott, hogy el sem hiszem, mennyien csinálják ezt. Mikor rosszul lettem, ittam Colát, meg kb 3 db HT kekszet magamba erõszakoltam, és fél-1 óra múlva semmi bajom nem volt! Nekem a gyomorsavam volt rengeteg, ezért néha az is sokat segített, hogy reggel (kávé, cigi helyett! :) ), indításból reggeliztem.De ez sem vált be mindig, mert néha csak arra volt jó , hogy legyen mit kihányni! Kitartás!!Egyszer vége lesz! Sok egészséget nektek!

Hát most lehet, hogy nem fog tetszeni a válaszom!De azért leírom! :D Én is nagyon hányós voltam, szinte végig.Pár hetem volt amikor jól éreztem magam! Én Coca Colát ittam, és HT kekszet ettem ilyenkor egy pár darabot.De nem vedeltem a Colát, csak kb 2 decit ittam meg ilyenkor.Én kívántam is, meg egyébként kis mértékben ez is orvosság.11 hónapos, teljesen egészséges kis lányom van.Egyébként én ezt akkor bevallottam a védõnõnek, és mosolyogva csak annyit mondott, hogy el sem hiszem, mennyien csinálják ezt. Mikor rosszul lettem, ittam Colát, meg kb 3 db HT kekszet magamba erõszakoltam, és fél-1 óra múlva semmi bajom nem volt! Nekem a gyomorsavam volt rengeteg, ezért néha az is sokat segített, hogy reggel (kávé, cigi helyett! :) ), indításból reggeliztem.De ez sem vált be mindig, mert néha csak arra volt jó , hogy legyen mit kihányni! Kitartás!!Egyszer vége lesz! Sok egészséget nektek!
Zabkorpa, szilvalekvár pl. segíti az emésztést. Hányinger ellen nekem elég a szénsavas víz, narancs és a csalamádé. :) Bár én az elsõ terhességemmel sem voltam túl szerencsés - az émelygés csak a szülés másnapján múlt el. :(
Nekem a tonik vált be. A többi ez csak úgy tessék-lássék módon segjtett, a tonik meg úgy rendesen. Nálam amúgy a terhesség kezdete (és elõtt sem) óta nincs székrekedésem. Igyál sokat, és egyél rostos ételeket.
Hasonló cipõben járok. Az elsõ 3 hónapban és az utolsó 3 ban is ez van, volt... Igyál teát, egyél kekszet, székrekedésre ami jó, Levolac szirup vagy Stadalax bogyó, gyógyszertárban beszerezhetõk! Kitartást:( 34 hetes km
7 hetes kismami vagyok, nekem csak a Coca-cola vált be ! kb negyedóránként egy korty és semmi bajom ! :) Vettem magneB6-ot, meg kismama vitamint és attól még az ágyból sem tudtam kikelni. Szerintem próbáld ki Te is! :) Ja, és Boldog Babavárást, ettõl jobb dolog nincs a világon :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. És puffadásra mit tegyek, elég keveset eszem de mindig úgy érzem mintha egybe megettem volna egy elefántot, amúgy sem vagyok egy kis darab de ez még jobban nyomja a gyomromat...
Szerintem a Cola erre is jó, mert büfizel tõle! :) Elsõ voltam!
Puffadásra jó az espumisan, kismamák is bátran szedhetik.

Mi lehet a baj? 12 hetes fiam 1 hete "küzd" a cici ellen, főleg a bal cici ellen. Miért csinálja? Mit csináljak?

Ha a hónom alatt, azaz fordítva fektetem, akkor még csak-csak elfogadja, de egyébként nem.

Legjobb válasz: Az enyém is csinálta ilyen idõsen, azt mondta a védõnõ hogy sztrájkol a baba. Nekem a jobb mellemet nem akarta elfogadni, volt hogy kifejtem belõle és cumisüvegbõl adtam neki. Egy idõ után ismét evett belõle.

Az enyém is csinálta ilyen idõsen, azt mondta a védõnõ hogy sztrájkol a baba. Nekem a jobb mellemet nem akarta elfogadni, volt hogy kifejtem belõle és cumisüvegbõl adtam neki. Egy idõ után ismét evett belõle.
Az én kisfiam 15 hetes, és egy hete õ is ezt csinálja. Fekve szoptatok. A jobb cicimmel " beszélget ", el-elfordul tõle, rángatja, elõször azt hittem azért mert nem jön neki a tejci, de nem mert tejem az van bõven. Érdekes, mert a bal cicimmel nem csinálja. Nem tudom mitõl lehet. Remélem nemsokára visszaál minden a régi kerékvágásba.
2 hónapos kislányom is ezt csinálja, a bal cicim nem tetszik neki, igaz a jobb mellembe több tejci van.nem tudom miért nem tetszik neki nem olyan ügyes a bal cicin, mint a másikon...

Beoltattak a gyerekeketeket influenza ellen? Enyem 3, 5 eves, ovis, gondolkodom, hogy mit csinaljak?

es van egy kicsi 7 honapos, es miatta magamat? vagy mar elkestunk?

Legjobb válasz: Nem. En értelmetlennek tartom. A es B ellen védhet - nem 100% - es van meg jópár fele.

Nem. En értelmetlennek tartom. A es B ellen védhet - nem 100% - es van meg jópár fele.
Nem oltattam, 4, 5 éves.
Még soha nem oltattunk influenza ellen, és nem is fogunk. 3 gyermek van, 11 és 7 évesek , 4 hónapos.
Nem oltatjuk sem a gyerekeket, sem magunkat (3, 5 éves és 22 hónapos, én várandós vagyok a harmadikkal). Nem hiszünk benne.
Fölösleges. 2 féle ellen véd közbe van vagy 5 féle. Nagynéném minden évben beoltatta magát eddig és az elmúlt két évben elkapta mégis.
Olttattam. Szinten kronikus betegseg miatt, mert egy influenza neki nagyon nem kene.
Igen, mert krónikus beteg. A betegséget elkaphatja ugyan, de a szövõdmény nem lehet olyan súlyos mintha nem lenne oltva. Amúgy orvosi javaslatra. Tehát a szövõdmény elkerülésének érdekében, ahogyan magamat is. Nekem anno influenza szövõdménye lett a szívizom-gyulladás. Nos még egyet már nem tudnék lábon kihordani, így inkább oltatok.
Igen, szerettük volna, de az egész család náthás épp, így lecsúsztunk már róla.
Biztosan nem, magunkat sem, és nem is fogjuk.Kap rendes vitamint ami nem gyógyszertári vacak attól nem lesz beteg.
Nem oltattuk be soha, sem a gyerekünket, sem magunkat és nem is fogjuk. Ha mégis elkapja valamelyikünk, tavaly a férjem el is kapta éppen, egybõl orvos, ki van az ember rendesen kezelve és nincs gond. Ugyanolyan vírusos fertõzés, mind az összes többi, akkor van gond, ha az ember nem megy orvoshoz, hanem otthon kezelgeti magát. Egyébként is akkor okoz súlyosabb gondot, ha baktériummal felülfertõzõdik az ember és nem kap, vagy nem elég ideig antibiotikumot. De ha elmegy orvoshoz, akkor az is ki van kezelve. Mert ha éppen akkor kapja el az ember a fertõzést, amikor már be van oltva, de még nem fejti ki a hatását az oltás, akkor sokkal durvábban jelentkezik a betegség és sokkal nehezebb felgyógyulni belõle. És ezt az ember nem tudja elõre, hogy mikor fogja elkapni, vagyis mikor lenne a legmegfelelõbb az oltás. De mindenkinek szíve joga, hogy oltat-e vagy sem.
nem, magunknak sem adatom be
4.5 éves a kisfiam.Sosem oltattam be Õt sem és magamat sem.
Én sem oltatom be. Az én kisfiam is ovis 3 éves múlt. Minden védõoltás után lázas volt és ugyan olyan beteg lett, mintha elkapta volna ténylegesen a betegséget. Ez az elsõ év, hogy úgy döntöttünk nem oltatjuk be, inkább vitamint és immunrendszer erõsítõt adunk neki.
Nem.
Nem, soha fel sem merült egyikünknek sem. Sõt a családban csak a rendõr rokonok vannak beoltva, meg az õ gyerekeik és érdekes módon õk a legbetegesebbek.

Mit csináljak ez ellen az ízületi betegség ellen?

Elkaptam valami betegséget, amitől feldagadtak bal oldalt a nyakamon a nyirokcsomóim, jövő héten megyek kivizsgálásra. De közben ráment a térdeimre is ez a betegség, és nagyon fáj mindkettő, főleg ha járok és kb már menni alig bírok. Fáj még mindkét sarkam is, de azok már nem annyira szerencsére, továbbá az a csont (bocsánat, nem tudom a nevét)ami akkor mozog ha a lábfejemet mozgatom. Meg a sípcsontjaim is, mintha beütöttem volna, a jobb oldalinál még hosszan be is van dagadva.. Mit tehetnék, hogy a térdeim javuljanak? Van erre valami házi megoldás? Nem érzem egyáltalán ,hogy meg lennének dagadva vagy bármi, olyan, mintha be lennének gyulladva.

Legjobb válasz: Hát...itt szükség lesz gyógyszeres kezelésre is! És személyes vizsgálatra is,jó?? Mindenképp menj el, kérlek! Otthoni praktikaként jól jegyezd meg, hogy gyulladásra MINDIG jó megoldás a hideg...tehát lehet szó hidegvizes borogatásról, jégakkuról, fagyasztott zöldségrõl! :D De hogy ha jégakkut használsz, akkor csavard be egy konyharuhába/törölközõbe, hogy a bõröddel ne közvetlenül érintkezzen az a hideg. Gyulladásra szokták még használni a "lóbalzsamot", (nekem semmi tapasztalatom nincs vele) elvetemültebbek a kristálykrémet (azt amolyan csodaszerként tartják számon, mert "mindenre jó"... én a szkepticizmusommal azt mondom, hogy legalább nem árt:P)... Gondolom ezek közül ami elérhetõ az otthonodban, az a jégakku! Ha nagyon fáj, általános fájdalomcsillapítót vegyél be rá addig, amíg nem mész el orvoshoz!

Hát...itt szükség lesz gyógyszeres kezelésre is! És személyes vizsgálatra is, jó?? Mindenképp menj el, kérlek! Otthoni praktikaként jól jegyezd meg, hogy gyulladásra MINDIG jó megoldás a hideg...tehát lehet szó hidegvizes borogatásról, jégakkuról, fagyasztott zöldségrõl! :D De hogy ha jégakkut használsz, akkor csavard be egy konyharuhába/törölközõbe, hogy a bõröddel ne közvetlenül érintkezzen az a hideg. Gyulladásra szokták még használni a "lóbalzsamot", (nekem semmi tapasztalatom nincs vele) elvetemültebbek a kristálykrémet (azt amolyan csodaszerként tartják számon, mert "mindenre jó"... én a szkepticizmusommal azt mondom, hogy legalább nem árt:P)... Gondolom ezek közül ami elérhetõ az otthonodban, az a jégakku! Ha nagyon fáj, általános fájdalomcsillapítót vegyél be rá addig, amíg nem mész el orvoshoz!
Hm, nyirokcsomó-ra Lymphomyosot cseppek minden nap 3-szor 20 csepp egy kis vízben. (Szájban kell tartani pár másodpercig lenyelés elõtt.) Ízületekre: Rhus toxicodendron CH9 minden nap egyszer 3 globuluszt elszopogatni. Éhgyomorra. Utána még fél órán át ne egyél-igyál-dohányozz! és jó ötlet, hogy elmész orvoshoz! Jobbulást! Ui.: a hasad nem fáj?

Mit csináljak a nyest, vagy menyét ellen? Ha az éjjel a bezárt tyúkólban megölt 19 vágnivaló csirkét? Hogy lehet ez ellen védekezni?

Persze, nem légmentesen lezárt az ól, vannak rajta 2-3 cm-es hézagok, itt be tud menni a menyét? Mivel lehetne ezt megakadályozni? Van még 24 csirkém.

Legjobb válasz: Nálunk is óriási károkat csinált a nyest vagy görény, úgy hallottam csapdába ritkán megy bele ezt nem ajánlom. Ami nálunk bevált az az volt hogy kiraktunk japántyúk tojást (ezt meg tudja fogni a szájával) aztán pedig rovarölõ permetszerrel oltottak, 4-5 tojást megettek azóta eltüntek.

Nálunk is óriási károkat csinált a nyest vagy görény, úgy hallottam csapdába ritkán megy bele ezt nem ajánlom. Ami nálunk bevált az az volt hogy kiraktunk japántyúk tojást (ezt meg tudja fogni a szájával) aztán pedig rovarölõ permetszerrel oltottak, 4-5 tojást megettek azóta eltüntek.
Lehet, hogy a valaszomert a környezetvédõk kissé meglincselnek, de mivel nálunk az építkezésen rágták szét az elektromos vezetékeinket, mi simán kiraktunk a vadnak patkánymérget. Mezõgazdasági boltban lehet venni olyant, ami kis rózsaszín zacsikban lévõ trutyi, és azt más nem eszi meg csak ezek a kártevõk. Azt hiszem, Ratimol a neve. De ha nagyon kedves ember vagy, akkor tudsz olyan csapdát is venni, ami kis ketrecben folytatódik, és akkor abban élve marad az állat. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hasznos volt a válaszod, nem tudtam errõl amit csak õ eszik meg. Próbálom riasztani, rádió van az ólban, meg bicaj villogó, de nem vagyok nyugodt. A befogásához több idõ kell, és a csapda használata sem olyan egyszerû.
*oltottat
A kérdező hozzászólása: Ez jó ötlet, azt a macska, és a madarak nem eszik meg. Köszönöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!