Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak dagadással (7 db)

Ha ajak pc szúrás után 2-3 héttel gennyesedik a szám kívülről mit csináljak vele? és belül van egy pici dagadás azzal mit kezdjek?

Legjobb válasz: Kamilla teás öblögetés, gargalizálás, külsõleg pedig akármilyen gyulladáscsökkentõ krém

Kamilla teás öblögetés, gargalizálás, külsõleg pedig akármilyen gyulladáscsökkentõ krém
A kérdező hozzászólása: thank you:3

Mit csináljak, hogy lemenjen a dagadás?

Van a bels? alsó ajkamon egy nagy aphta és bedagadt t?le az ajkam, alig tudom bezárni a számat. az orvosok meg nem csinálnak vele semmit. mit csináljak?


Hétvégén kisebb gondba kerültem és feldagadt a fogam. A dagadás néha rámegy a nyakamra és nehezen nyelek. Mit csináljak?

Mit csináljak vele?Ecetes borogatás leviszia dagadást?vagy jegeljem?

Legjobb válasz: Irány az ügyelet. Talán nem mengele rendel épp személyesen.

Irány az ügyelet. Talán nem mengele rendel épp személyesen.
ügyelet, röntgen vagy ha nem akarsz elmenni, akkor meg ne is tegyél fel itt kérdést, csak szenvedj csendben otthon, míg valami komplikáció miatt nem lesz súlyosabb bajod
ha nem szeretnél még ebben az évben megválni a teljes fogsorodtól, akkor ügyelet, de izibe tudod, a gyulladásnak sajna van az a rossz tulajdonsága, hogy terjed...
Nem kell azonnal ügyeletre rohanni, mert ha csúnyán be van dagadva, akkor a doki sem fogja kihúzni.Gyulladásban lévõ fogat ha ki is húzná, akkor ne fáradj az érzéstelenítõvel, mert nem fog hatni..Inkább ha van otthon antibiotikum akkor szed azt(mert az leviszi a gyulladást) Amikor lelohadt a duzzanat, és nincs fájdalom, akkor menj el a fogorvoshoz.Akkor már ha szükséges, nyugodtan húzasd ki, érzéstelenítéssel nem fog fájni.. Mielõtt még az okoskák lehurrognak, velem a múlt héten volt így.4 nap antibiotikum szedése után, fájdalommentesen lett kihúzva a fogam..
Igen, utolsó, mi sem a hasunkra csapva válaszoltunk az alap, hogy ilyen fogat nem vesznek ki az ügyelet felkeresése a kérdezõ esetében azért indokolt, mert mint írta, a gyulladás terjed, és már nehezen nyel miatta valószínûleg kapni fog injekciót, ami lényegesen gyorsabban hat, mint az antibiotikumos kapszulák emellett pedig felírják neki a neki megfelelõ gyulladáscsökkentõt (embert olyasmire nem biztatunk, hogy kezelje otthon magát - fõleg, ha már nyelni is alig bír...)
A kérdező hozzászólása: Igazából azért dagadt fel, mert verekedésbe kerültem.Arra is gondoltam hogy talán eltört az állkapcsom.
A tüneti kezelés itt nem használ, ez a súlyos gyulladás arcidegzsábát is okozhat, vagy ha ráhúzódik a szívizmokra, szívelégtelenség is lehet a vége. Nyomás a fogorvos.
A kérdező hozzászólása: Jegelés, ecetes borogatás, esetleg kamilla teás borogatás segíthet levinni a dagadást?

Durván vakartam meg a kisajkamat és NAGYON feldagadt. Mit csináljak vele, hogy enyhítsem a dagadást?

Legjobb válasz: :) Vakartad :) Semmit, magától el fog múlni vsz már holnapra!

:) Vakartad :) Semmit, magától el fog múlni vsz már holnapra!
A kérdező hozzászólása: köszi.
Jegeld
A kérdező hozzászólása: :O
Ha hétfõig nem múlik el a dagadás meg a viszketés (ami miatt vakartad), akkor doki.
A kérdező hozzászólása: Okéés köszönöm.:)

Mit csináljak a dagadással?

áléptem egy darázsra ami beszorult két ujjam közé, a fullánkja beleállt a "mutató lábujjamba". most az egész lábfejem fel van dagadva, a ét ujjam alig fér el egymás mellet, ráállni nem nagyon tudok.Tényleg az egész lábfejem bedagadt. Nagyon piros és forró.jegeltem meg borogattam bekentem fenistillel, meeg Halicar-ral. kálciumot is ittam. semmi nem változott, egyre terjed a dagadás. Vagy nagyon viszket és ha megvakarom éget, vagy csak simán éget, vagy simán fáj. mit csináljak vele? Nagyon kellemetlen

Legjobb válasz: Irány a doki! Lehet, hogy allergiás vagy rá.

Irány a doki! Lehet, hogy allergiás vagy rá.
Tuti, hogy allergiás vagy rá. Menj el a körzeti orvosodhoz!
Ki fogsz röhögni De tuti hatásos. Tegyélrá esetes uborkát, vagyecetet. Az segít levinni a dagadást. Mikor történt? A fullánkot sikerült kiszedni? Kálciumot napi két ampulla Calcimusc vagy 3 tbl Kalcium sandose formájaában ihatsz amíg nem múlik. S ha gondolod mutasd meg orvosnak. De szerintem csak érzékenyebb vagy nem allergiás.
A darázs fullánkja nem marad a bõrödben, õ ki tudja húzni, ellentétben a méhecskével.
A kérdező hozzászólása: most volt Vasárnap. 13-án. darázs volt, nem méhecske. anyukám hozott ilyen löttyöt aminek le kell törni a tetejét, biztos tudjátok.. de még midnig fel van dagadva


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!