Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak anyám nem (143 db)

Mit csináljak anyámmal? Nem fürdik csak 2 hetente büdös a körmekoszos a hajat meg ugy feltupirozza mindig mint egy torony nevetséges ciki nem hallgat rám. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül korfüggõ a tisztálkodás. Apósom 87 éves, minden reggel 1 órát tölt a fürdõben, fürdik, borotválkozik, használ dezodort, arcszeszt, körmeit ápolja, stb. Szüleim, míg éltek, szintén naponta fürödtek, ápolták magukat. Én 55 éves vagyok, sajnos elértek a hõhullámok, így az eddigi napi egyszeri esti fürdés és reggeli zuhanyzás mellé napi 10-15 + mosakodás jut, mivel nem bírom elviselni, ha minimális szinten is megizzadok. A környezetemben is ezt látom. Ha valaki gyerekkorától a tisztaságot, igényességet szokja meg, az (ok nélkül) nem változtat. Ha viszont régen is igénytelen volt, az általában csak rosszabb lesz az évek során. Szerintem üljetek le vele, mondjátok meg, hogy büdös, valahogy csak rá kell venni a mosdásra. Fõleg most, 30 fokban elviselhetetlen lehet egy ilyen emberrel egy légtérben lenni.

Nem feltétlenül korfüggõ a tisztálkodás. Apósom 87 éves, minden reggel 1 órát tölt a fürdõben, fürdik, borotválkozik, használ dezodort, arcszeszt, körmeit ápolja, stb. Szüleim, míg éltek, szintén naponta fürödtek, ápolták magukat. Én 55 éves vagyok, sajnos elértek a hõhullámok, így az eddigi napi egyszeri esti fürdés és reggeli zuhanyzás mellé napi 10-15 + mosakodás jut, mivel nem bírom elviselni, ha minimális szinten is megizzadok. A környezetemben is ezt látom. Ha valaki gyerekkorától a tisztaságot, igényességet szokja meg, az (ok nélkül) nem változtat. Ha viszont régen is igénytelen volt, az általában csak rosszabb lesz az évek során. Szerintem üljetek le vele, mondjátok meg, hogy büdös, valahogy csak rá kell venni a mosdásra. Fõleg most, 30 fokban elviselhetetlen lehet egy ilyen emberrel egy légtérben lenni.
De miért csinálja ezt? Érte valami bánat?
Eddig is ilyen volt, csak csak egy ideje lett ilyen?
Szeresd, amíg tudod!
Hány éves anyukád? Csak mert az idõsebb emberek ritkábban fürdenek.
A kérdező hozzászólása: Mindig de mostansag megjobban a korme regebben nem volt koszos
A kérdező hozzászólása: 60

Mit csináljak? Anya nem hallgat rám, és félek helytelen döntést hoz.

Az a helyzet, hogy áruljuk a házunkat mert anya el akar menni innen mindenáron. Amikor megvettük ezt a házat, anya vett fel kölcsönt : svájci frankosat kb. 2 milliót és rendes kölcsönt szintén több milliót. A svájci frankos azóta nem hogy lejjebb ment volna, hiába törlesszük már legalább 3 éve, hanem felment és már 3 millióval tartozunk. Már 11 éve élünk a házunkban, nagyon szeretjük, de anya az utóbbi idõben nagyon megváltozott és teljesen kifordult magából, mert MINDENÁRON el akarja adni a házat az adósság miatt. Az ingatlanos meghatározott egy irányárat amibõl még szépen kitudnánk fizetni a kölcsönt, meg még egy házat is venni, de anya nem egyezett bele, mert hogy szerinte annyiért nem fogják megvenni és rögtön lejjebb vitte a ház árát a felére!!!Ez a nagymértékû felelõtlenség nagyon kiakasztott. Ráadásul, ha ennyiért el tudjuk adni, akkor abból nem kapunk semmit, ha kifizetjük az adósságunkat és hármunknak nem találunk semmit. Most így bõven jönnek a vevõk, hisz õk sem hülyék tudják mennyit érne a ház valójában, és erre fel anyám még azt is mondja nekik minden egyes alkalommal, hogy nem baj MEHETÜNK MÉG LEJJEBB ha tetszik!!!! Kiakaszt a viselkedése mégis mit gondol mit kapunk annyiért? Semmit. Próbáltam beszélni vele szépen, kértem gondolja át, de nem hallgat rám mert a szemében egy kis senki vagyok, nehogy már a lánya mondja meg neki mit csináljon. Sosem hallgatott a tanácsaimra és az anyjára se büszkeségbõl. A saját vesztébe rohan. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Sajnos nagyon úgy tûnik hogy te nem túl sok mindent tehetsz

Sajnos nagyon úgy tûnik hogy te nem túl sok mindent tehetsz
Megmutatod a hirdetést?
A kérdező hozzászólása: A hirdetést nem mutatnám meg, de a részleteket elmondanám privátban
anyádnak van igaza irányáron ugyse vinnék a házat és addig is nõ az adóság
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3 éve vette fel a kölcsönöket? Mert azt írod, hogy 11 éve éltek ott. Ráadásul 3 éve már jócskán dúlt a deviza kölcsön botrány. Az ingatlanos meghatározhat egy árat, de sok esetben ennyiért (de még jóval kevesebbért sem) lehet eladni az adott ingatlant. Te nem tudod mennyi tartozás van a házon, mennyi a havi törlesztõ, mennyi a rezsi, mennyi az egyéb kiadása havonta, de talán még azt sem, hogy anyukád mennyi nettót kap havonta. Csak azt látod, hogy az ingatlanos mond egy jó árat, amibõl rendezni lehet a kölcsönt és még egy másik házat is vehettek(?). Azt viszont nem látod, hogy ez az ár a mostani helyzetben lehet, hogy irreális; menni eladó ingatlan van ami évek óta eladó. Anyukádnak abban is igaza van, hogy jogilag a döntés teljesen az õ kezében van, neked nincs beleszólási lehetõséged. Nem vagy tulajdonos. Lakóház esetében ebben az esetben elõvásárlási jogod sincs, haszonélvezeti jogod pedig még annyira sem. "Most így bõven jönnek a vevõk" És hányan mentek már ügyvédhez, hogy megírja az adásvételi szerzõdést? Hányan tettek le rá foglalót? Mert ha egy sem, akkor mégsem annyira alacsony az az ár, amit anyukád meghatározott.
Egyáltalán hol van a ház? Melyik megye? Nagyváros vagy falu? Mert az a helyzet, hogy hiába a van egy értéke a háznak ha mindenképpen el akarod adni akkor nagyon sok helyen jóval a reálérték alatt tudod ezt megtenni. Légy erõs találkoztam olyannal is aki már ingyen adná, de akkor sem kell senkinek. Ez utóbbi egyébként egy kis falu jelentõs kisebbséggel. Munka persze semmi, az illetõ pedig tombolába akarta felajánlani az öröklött parasztházat, hogy megszabaduljon a fenntartási költségeitõl, meg az állandó gondtól, hogy mit lopnak éppen el. Bizonyos települések most is tele vannak eladhatatlan házakkal, még városok is, fõleg ha kevés a munka a környéken.
19-esnek igaza van. Amíg nem tudod a részleteket, és nem látod át a helyzetet, addig hiába próblod anyukádat meggyõzni. Lehet, hogy akkora lett a törlesztõrészletetek, hogy anyukád már alig bírja fizetni, és inkább próbálja megelõzni a bajt. Ez alatt azt értem, hogy a bank pár hónap múlva felmondja a szerzõdést, és ha nem sikerül rendezni a helyzetet, akkor jöhet az árverés. Akkor meg még ennyit sem kapna érte. Beszélj vele, kérdezz rá a konkrétumokra is, próbáld átlátni a helyzetet, ne csak azt hajtogasd neki, hogy ennyiért nem szabad eladni. Sajnos most a válság miatt nagyon lementek az ingatlanárak. Itt a környékünkön például egy 400 nm-es gyönyörû házat árulnak 27 millióért. (féláron). Ez van.
A kérdező hozzászólása: Én nagyon is jól átlátom a helyzetet, tudom mennyit fizet, hogy mennyit ér a ház, egyébként kertváros 20km-re BP-tõl. És azt is tudom, hogy egyik percrõl a másikra megbolondult és nagyon kevés pénzünk maradna az adósság levonása után. Sõt azt is tudom, hogy még terve sincs mit akar csinálni abból a pénzbõl amit meg fog kapni, mert hogy fél vele szembe nézni.Az lenne a jó ha annyiért adnánk el, hogy még maradjon annyi, amibõl még tudunk normális körülmének közt lakni, de amennyi marad abból, még házra se fog tellene.
Külföldi munkán nem gondolkodtatok? Szállást, ellátást kaptok Ausztriában, és vissza tudnátok fizetni a kölcsön nagy részét 1 év alatt. Házat addig bérbe lehet adni, az is jövedelem.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tegnap megkértem anyámat, hogy üljünk le együtt a számítógéphez, és nézzünk annyiért lakást, amennyi az adósság levonása után megmarad, abból az összegbõl. Kértem, hogy legalább nézze meg, és ezen teljesen felháborodott, hogy én csak ne mondjam meg neki mit csináljon...stb elkezdett velem üvöltözni és még meg is ütött. Nem mer vele szembe nézni, hogy még terve sincs!!! Én pedig ezt nagyon jól tudom, és azt is hogy elõbb ver meg mint hogy igazat ad nekem, vagy legalább a saját érdekéért utána nézne, egy kicsit is érdekelné mit is fog csinálni. Van rengeteg lehetõség az adósságrendezésre is, szerintetek mennyit nézett meg? Egyet sem. Pedig ezek után utána kell járni, meg ha el akarod adni a házat akkor legalább legyél tisztában vele mit fogsz érte kapni, hogy fogsz kijönni belõle stb nehogy már nekem kelljen ecsetelnem. Amikor munkanélküli volt én kerestem neki munkát. Felelõtlenül cselekszik, és én ezt nem hagyom.
Nagyon kifogtad anyukádat... Azért az még természetes, hogy ingerültebb, de megütni azt aki segíteni akar...Hagyd hadd tegyen amit akar, hisz felnõtt, lásd be, hogy nem fog hallgatni rád ebben az idegállapotban. Legvégsõ esetben fontolóra veheted, hogy elköltözöl. Azért én megkérdezném az ingatlanost, mekkora esély van bérbe adni a házat.
egy ház értékét nem az határozza meg, hogy az eladónak mennyi pénzre van szüksége! gondolkozz már egy picit!!! nemrég vettem egy házat, amire az eladónak az ingatlanos azt mondta kb 18 m-t ér. másfél év múlva kelt el 6-ért, mert ennyit ér, többért nem kellett senkinek, másfél évig se. mellesleg, ha te venni akarsz egy házat, ami pl. 10 milliót ér, fizetnél érte csak azért 15-öt, mert az eladójának annyira van szüksége a terveihez? na ugye, hogy nevetséges elképzelés...?? a konkrét esetedben meg ne várj értelmes választ, ha nem mutatod meg a hirdetést, nem tudhatjuk mennyi a reális ár nagyjából sem
A kérdező hozzászólása: Nem beszélhetek, mert anyám nem engedi, az ingatlanost pedig nem érdekli én mit gondolok, ha el is mondanám, õ anyám kérését teljesíti.
12: Én ezt nem hiszem. Beszélj az ingatlanossal! Nem mindegy neki, hogy a jutaléka 2 vagy 4 millió!
A kérdező hozzászólása: Mivel az ingatlanosnak az az érdeke, hogy vigyék el a házat minél elõbb, és hogy õ minél elõbb megkapja a jutalékát, így gondolom örömmel konstatálta, hogy anyám ilyen mértékû baromságra szánta el magát.
A kérdező hozzászólása: De mégis?! ezt nem teheti!
Beszél egy felnõttel, akinek a véleményére hallgat anyukád.
A kérdező hozzászólása: 21 éves vagyok és senkire se hallgat, még az anyjára sem. Megtudom valahogy akadályozni az adás-vételt ?
Ha másik szülõd már nem él a ház 1/4-e a tiéd.
Vagyis ha egyke vagy, csak akkor a tiéd. Másik "csúnya" eljárás anyukádat cselekvõképtelenné nyilváníttatni. Nem vagyok jártas az eljárásban, de pszichiáter kell, hogy kimondja, hogy beszámíthatatlan. Bár nem tûnik annak. Illetve kérdezz meg egy ügyvédet, jogászhallgató ismerõsödet.
A kérdező hozzászólása: Egyke vagyok, az anyukámmal élek együtt
Ki van tulajdonosként a tulajdoni lapon?
A kérdező hozzászólása: Apámmal elváltak neki nincs joga a házhoz. Anyám azt hangsúlyozza, hogy csak õt illeti a döntés, de nem tudom jogilag van-e ill. lehetne-e beleszólásom, és ha van akkor hogy élhetek vele?
A kérdező hozzászólása: Anyukám a tulajdonos.
Meggyõzni nem tudod? Egy ingatlanos olyan árat szokott meghatározni, amiben bízik, hogy el tudja adni. Mit szólt az ingatlanos ahhoz, amit anyukád mondott neki, hogy felére vigye le?
Elméletileg elõvásárlás és haszonélvezeti jogod van. Gyakorlatilag sajnos nem tudom.
Kislány, kemény idõk járnak az ingatlanpiacon. A vevõ szabja az árat, nem az eladó. Hatalmas a túlkínálat eladó ingatlanokból, és kevés a fizetõképes vevõ.

Mit csináljak anyámmal? (nem enged fogyózni)

160 cm-hez már 64 kiló vagyok... elhatároztam már télen hogy le szeretnék dobni jó pár kilót, de úgy hallottam hogy a téli hónapokban nem olyan jó, mint nyáron. Most szeretnék nekiállni. De anyám kiakaszt... próbálok egészségesen enni, gyümölcsöket, zöldségeket. Más ételekb?l igyekszem féken tartani magam, csokit sem eszem, és sokkal több zöldteát és vizet iszom mint eddig. De anyu beleköt. Finnyásnak gondol, hogy biztos azért nem eszek, pedig százszor elmagyaráztam neki hogy nem akarok én lenni az osztályom konyhamalaca. Léböjtkúrát is szerettem volna, de akkor is csak kiabált. hogy az nem jó, eszembe ne jusson. Egyszer?en nem értem miért tart butának, amiért rájöttem hogy nem a zsíros ételeket kívánom már. Tudtok valami javaslatot, hogyan tudjam még is elkezdeni a fogyókúrám?? (ja, és arról nem is beszélve, hogy még egy tollasüt?t labdával sem képes venni, mert "velem úgy se játszana senki"... ) Elnézést ha hosszú lett, de kétségbe vagyok esve, hamarosan itt a bikiniszezon. 16/L

Legjobb válasz: ha csak az egézséges étkezést folytatod már az is jó

ha csak az egézséges étkezést folytatod már az is jó
Szia ! Én is 160 cm vagyok, 60 kilóval, de nem panaszkodom :-) De nyugi, voltam én is 52 kg és emlékszem is hogyan csináltam. Viszont választanod kell valamelyiket : vagy eszel többet és zöldségeket, gyümölcsöket, sovány húsokat, natúr yoghurtokat, stb. vagy kevesebbet eszel a mama fõztjébõl. Sajnos mást nem tudsz tenni, illetve tudsz, csak ne várj sok fogyást. Mondjuk a sport mindig egy jó kiút, hisz mozgás mellett már nem olyan lényeges mit eszel. Na jó, mindig lényeges, de mozgás mellett nem kell annyira megszoritani az övet
sportolj és egyél rendesen, anyádnak igaza van, remélem felpofoz, ha még egyszer léböjtkúrába kezdenél...nem mellesleg a léböjt nem fogyókúra
Hát... ne sértõdj meg, de anyud korlátolt. Persze a léböjt kúra szadizmus a te korodban, így én sem javasolnám azt. Amit elõttem is írtak, abban van az igazság. Változatosság, mértékletesség, többször keveset, és este 9 után már semmit! (Max lekváros kenyér, vagy egy szelet mézes kuglóf, vagy vajas pirítós)
Az anyukádnak igaza van, szeret és ezért akar megóvni a drasztikus diétázástól. Szerintem segíts neki egy kicsit a konyhában és közben találjatok kalóriaszegényebb ételkészítési módokat. Próbáld meg rávenni, hogy használjon zsír helyett olajat a fõzéshez, a fõzeléket meg ne rántással készítsétek el, a húst meg zacskóban, zsír nélkül süssétek. Hagyd ki a nasit és a cukros italokat az életedbõl. A mozgáshoz meg nem kell sporteszköz, abban senki sem tud megakadályozni, hogy naponta sétálj tempósan néhány kilométert, vagy vegyél egy aerobikos dvd-t otthonra.
zsír éppolyan egészséges, sõt egészségesebb, mint az étolaj
Léböjtkúrát soha többé, fõleg ne tizenhat évesen. Ha egészégesen eszel továbbra is, tornázol, akkor lemegy a maradék is.


hiába kérdezel rá. csak ígér fût-fát, aztán nem tartja be.
Mi az az extrém roller?
Ne kérdezz rá! Csak tedd meg, amit kért, bármit is jelent nálatok becsületesnek lenni. Tanulj, ahogy tõled telik, segíts otthon, ha megígéred, hogy x-re hazaérsz, akkor legyél pontos (ami az úriemberek erénye :D ), ne dumálj vissza, stb. Ebbõl szerintem látni fogja, hogy te mennyire szeretnéd azt az extrém rollert. ....aztán a Mikulás majd tojik egyet a fa alá. :) A folyamatos emlegetés inkább követelõzés lenne. Fõleg, ha nem tettél meg cserébe semmit, amit elvárnak tõled.
fizu után kérdezz rá. ne hónap végén:) .
Október minden évben van, tehát nem késett még el :)
A kérdező hozzászólása: jó de én azt mondtam hogy nemkérek semmit karácsonyra hanem õk oldják meg

Feleségemnél maradt a - 16 éves- lányom . Azt mondja az anyjának és nekem is ugy is azt csinál amit akar, mi nem tilthatjuk meg neki, a haverozást, stb, mégis mit csináljunk? Intézetbe nem akarom küldeni, verjem meg? Vigyem pszihologushoz, vagy mi?

Legjobb válasz: Ha nem nevelitek meg most,akkor már nem fogjátok tudni soha többé gyeplõre fogni.Egyszer beszélgessetek el vele hármasban a problémáról,a viselkedésérõl,úgy,hogy tényleg oda figyeljen a lányod.Ha nem segít,szobafogság.Nem lenne szabad elengedni csavarogni.A verést,hajhúzást nem ajánlom,csak rosszabb lehet a helyzet.Szerintem igen,hívjál fel egy pszichológust,és kérd ki a véleményét,majd õ megmondja,hogy mit tegyél.

Ha nem nevelitek meg most, akkor már nem fogjátok tudni soha többé gyeplõre fogni.Egyszer beszélgessetek el vele hármasban a problémáról, a viselkedésérõl, úgy, hogy tényleg oda figyeljen a lányod.Ha nem segít, szobafogság.Nem lenne szabad elengedni csavarogni.A verést, hajhúzást nem ajánlom, csak rosszabb lehet a helyzet.Szerintem igen, hívjál fel egy pszichológust, és kérd ki a véleményét, majd õ megmondja, hogy mit tegyél.
hasonló gondjaim voltak, sõt....családsegítõnél jeleztem, személyesen kijöttek, elbeszélgettek vele is velem is, aztán kértem egy folyamatos kapcsolattartást, közben meg helyreálltak a dolgok maguktól.egy anyuka
A kérdező hozzászólása: Az anyukája emlegette nekem , hogy menjen intézetbe, soha nem küldeném oda , ÉN.Köszönöm a tanácsokat.A pszicholugus lesz a megoldás , oda még hajlando eljönni is.
Kedves kovács atti! Valóban a 16 éves lányának már nem tilthat meg semmit, ezzel már nagyon elkésett. Haverokhoz el kell engedni, mert ebben az életkorban a szülei a legutolsók a földön, akivel nyomulni akar /tök cikik az õsök/. Annyit tehet, hogy a már eddig kialakított bizalmi kapcsolat elõnyeit élvezve, elengedi ahova csak szeretne, reggel megkérdezi milyen volt a buli és hogy hazakísérte e egy fiú. Ha a 16 év alatt lelkiismeretesen nevelt gyereket, akkor nem fog drogozni és nem lopja a pénzt. Mindig szemmel kell tartani azonban, és beszélgetni kell, a bizalmába kell férkõzni. Gratulálok, hogy az ön pocsék nevelõi munkája után csak annyi jut eszébe, hogy intézetbe adja, vagy megveri. Nem, a pszichológus nem ciki dolog, és jobban segít, mint egy pofon! Meg kéne érteni kedves apuka, hogy már kicsit elkésett a pórázon tartással, a lánya gyakorlatilag már felnõtt, nem TILTHAT meg neki semmit, vagy ha igen, annak csak maga fogja meginni a levét.
Én is ilyen voltam, aztán csak felnõttem, és bûnözõ sem lett belõlem.

Mit csináljak ha nem jövök ki anyával? (többi lent)

Anya non-stop panaszkodik szinte és csak magáról tud beszélni...a napi kommunikáció kettõnk között a legtöbb esetben a "mi volt a suliban? -semmi -az nem sok" és már panaszkodik is h mennyire fáj valamije stb... és már annyira elegem van ebbõl mindig ezzel megy el minden este meg reggel már kedvem sincsen vele egy légtérben lenni mert tudom hogy csak panaszkodna...Amikor meg azt mondja h semmit nem tud rólam és mondom neki hogy mert elkezdek valamit mesélni õ hozzá szól és már megint magáról beszél persze õ ezt nem veszi észre..emiatt tök egyedül érzem magam itthon és már egyre rosszabb. Mit csinálhatnék? 18L

Legjobb válasz: Talán ne vágd el a kommunikációt a szokásos SEMMI-vel! Ha mondani akarsz valamit, akkor mondd, ne kelljen kitalálni! Anyukád úgy veszi, hogy tényleg semmi érdemleges, nincs mondanivalód, akkor inkább beszél õ, mert neki meg van mondanivalója. Ha neked is van, akkor mondd azt!

Talán ne vágd el a kommunikációt a szokásos SEMMI-vel! Ha mondani akarsz valamit, akkor mondd, ne kelljen kitalálni! Anyukád úgy veszi, hogy tényleg semmi érdemleges, nincs mondanivalód, akkor inkább beszél õ, mert neki meg van mondanivalója. Ha neked is van, akkor mondd azt!
A kérdező hozzászólása: az a baj ha mondok is valamit akkor is max 10perc az "enyém"..
Tanulj meg alkalmazkodni, és türelemmel az alkalmas idõt kivárni míg édesanyád kicsit jobban odatud figyelni rád.
A kérdező hozzászólása: ha ennyi idõ alatt nem jött el nem hiszem hogy pont ezután...
Hú de utálom az ilyen embereket...lehet, hogy egy energia vámpírral van dolgod. Kerüld, ahogy tudod.

Mit csináljak hogy nem utáljam ennyire anyámat?

állandóan azt állítja hogy hazudok,mint például most, a kis húgom éppen ment ki a szobámból és a lábújára zárta az ajtót,,az idióta anyám meg állítja hogy én zártam rá és még kaptam is és még vagy 20 percet ordibált.Vagy van úgy hogy reggel megyek iskolába mondom hogy sziasztok és utánam szól hogy 'köszönni nem kell..?!' és mikor mondom neki hogy köszöntem akkor állítja hogy nem igaz..és még pár dolognak is hívott Mindenbe engem hibáztat. Azt mondtam hogy ha annyi idős leszek tuti hogy elszökök.Már nem bírok vele együtt lakni...

Legjobb válasz: Miért baj ha utálod? Hiszen van miért, nem? Igaz, nem olyanok, amiket nekem el kell szenvednem, de hidd el, én sem érzek különbül, csupán az utálat szintjére nem jutottam el.

Miért baj ha utálod? Hiszen van miért, nem? Igaz, nem olyanok, amiket nekem el kell szenvednem, de hidd el, én sem érzek különbül, csupán az utálat szintjére nem jutottam el.
Hány éves vagy? A húgoddal is így viselkedik, vagy csak veled? Együtt vannak a szüleid? Lehet, hogy valamiért frusztrált anyukád, és ilyen hülye módon rajtad vezeti ezt le. Mióta tart ez az állapot?
A kérdező hozzászólása: 14 vagyok a húgom még csak 3 szóval vele nem viselkedik így, , a szüleim kb. 9-10 éve el váltak de van élettársa . Csak egyszerûen bolond az a baja Sosem gondoltam hogy egyszer ezt a kérdést az internetre fel kellesz rakni...
Nem irigyellek te szegény. Az a benyomásom, hogy anyukád szimplán kötekedni akar, és ha nem talál okot rá, akkor csinál... Úgy tudom, most már EU-n belül el lehet menni külföldre is továbbtanulni. Fogd fel ezt az állapotot úgy, mint egy nagyon erõs motiváló körülményt arra, hogy tanulj és elérj valamit. Ha elég jó vagy, 4 év múlva elhúzhatsz és szépen csinálsz egy jó diplomát. Anyud hozzáállása gyökeresen meg fog változni, amit érzékeli, hogy nem függsz tõle (tapasztalatból mondom).

Mit csináljak anyámmal? Megsértődött mert a gyerekem nem ugrott első szóra.

Átjött köszönteni a gyereket. Amíg a konyhában beszélgettünk, a fiam elbohóckodott neki(2,5éves), aztán bent a szobában elkezdett nyargalászni fel s alá. Valamit mondani akart neki, de a gyerek elviharzott. Erre felállt, és itt hagyott, mondván ilyet vele nem csinálhat a gyerek. Pedig a kicsi, csak a keresztanyjához ment oda, mert a mamát épp unta, meg azt hitte rendrakásra kérné a nagyi. Kb úgy beszélt a 2,5évessel, mintha már egész nagy gyerek lenne min kisiskolás... Én meg a fejem verem ilyenkor a falba, hogy minek patáliázik, így egy 2,5évessel. AMi meg aztán mára tényleg betett, hogy a 13hónapos azt taláta neki mondani, hogy "nem", amikor a gyerek mindenre azt mondja, hogy nem... ilyet vele nem csinálhatnak a gyerekek.

Legjobb válasz: Anyukád elfelejtette, milyenek a gyerekek. Ne törõdj vele, majd kiheveri.

Anyukád elfelejtette, milyenek a gyerekek. Ne törõdj vele, majd kiheveri.
Semmit ne csinálj.Az én anyukám se érti mindig ezeket a dolgokat.Én hagyom, hagy eméssze meg.Nem fogok elnézést kérni azért, mert Õ elvárná, hogy a kicsi úriember módjára viselkedjen.
Ahhoz képest mennyi idõs, elég gyerekesen viselkedik...
Anyudnak régen volt kicsi gyereke. :) Már nem emlékszik. Sokat nem tudsz tenni... talán valahogy fel kellene idézni benne az emlékeket. Esetleg egy közös fényképalbumos délután? sok beszélgetéssel a gyerekkorodról....
Ne csinálj semmit. Majd kialussza magát. Vagy nem. :) De nem tudsz vele mit csinálni... Ez van, mit várt a gyerekektõl.. jaj. Nekem is 2, 5 évesem van és múltkor itt járt a dédi, s mikor elindult haza, fiam szinte kilökte az ajtón. Dédi meg csak nevetett. Gyerek.

Mit csináljak anya és a mamám folyton bébis ruhákat akarnak rám aggatni pedig már nem vagyok 8 éves!?

Legjobb válasz: Valójában nem sokat tehetsz, te lényegében gyerek vagy, és õk fizetik a ruháidat (is). Ne engedd, hogy nélküled ruhát vegyenek neked, így legalább van esélyed rá, hogy olyat válassz, ami neked is tetszik.

Valójában nem sokat tehetsz, te lényegében gyerek vagy, és õk fizetik a ruháidat (is). Ne engedd, hogy nélküled ruhát vegyenek neked, így legalább van esélyed rá, hogy olyat válassz, ami neked is tetszik.
Hány éves vagy?
11
No comment... :) )) Miért? Mit akarsz hordani? Magassarkút?
Hát ha 18 akkor magassarkút hordhat simán, de ha csak 12 akkor még nem múszáj ribinek öltözni...
Mondd meg nekik, hogy Neked ez nem tetszik, és mutass nekik olyanokat, amiket szívesen viselnél. De ügyelj arra, hogy korodnak megfelelõ ruhadarabokat válassz. Próbálj a kompromisszumra törekedni.
Ja, bocs, úgy olvastam 11 vagy:) Szóval azért nem mindegy, hány éves.. de ameddig mások veszik a ruháidat, addig marad a kompromisszum!

Mostmár elegem van, nem tudom mit csináljak anyámmal, hogyan felejthetheten el vele a kalapját? Lent a történet:

Amikor még kisebb voltam , anyám jött értem az iskolából,és nagyon fujt a szél. Annyira,hogy elfujta ,hogy elfujta a kedvenc kalapját a fejér?l..Énis láttam az eseményeket,ahogy anyám,eldobta a biciglit,és szaladt mint egy gyors nyúl a kalap után. Szégyenemben,nem tudtam mitcsinálni,csak néztem,hogy mi folyik. 10 perc kisérlet után,nem sikerült "elkapnia " a kalapját. Szidta is ám rendesen..

Legjobb válasz: neeee :D:D

neeee :D:D
Hát, most már én is kész vagyok.
Amikor 15 éves voltál még érted járt a suliba?
Nincs véletlenül pszichés betegsége anyádnak? 5 éve síratni egy kalapot, röhely.Az meg nem vall valami jómodorra, ahogy az ajándékotokat fogadta.
:D Köszi, h megnevetettél.
ez vagy kamu vagy nemtom:DDDDDD
Köszönjük, ezt a remek KAMU kérdést!
Hû de unatkoznak egyesek :)
A kérdező hozzászólása: A kedves anyósától kapta a kalapot.
18:47! Ugye, hogy ugye? Ezen a részen betegre röhögtem magam... :D Ilyen nincs!
Biztos van egy fényképe amin abba a kalapban van.Ha felteszed a képet talán tudok segíteni.
A kérdező hozzászólása: Kb. így nézett ki : http://neon.hu/data/cikk/14/87/29/cikk_148729/pimkie-02.jpg
Nem lehetne megvenni a szomszédtól? És akkor senki sem lenne szétverve és lehet Anyukád is megnyugodna.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem fogja adni, meg ha anya is megtudná a szomszéd "kalapját" .Akkor rátekerne a gebe szomszéd.
vegyél neki egy vaskalapot
hány éves az anyád?
nem lehet hogy olyantól kapta , aki már meghalt, de nagyon közel állt hozzá?..ha lehet beszélgetnetek kéne vele..hogy az csak egy kalap volt..de az emlék vele marad.. (ha mégse ez a helyzet bocsi, csak ilyenkor szoktak tárgyakhoz leginkább ragaszzkodni..)
Éreztem, hogy ma még fogok egy nagyot röhögni! "szaladt mint egy gyors nyúl a kalap után" - Szalacsi elbújhat:)
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy megmondom neki, hogy a szomszéd fején láttam..De amiyen gebe a szomszéd, anyám szétverné..
A kérdező hozzászólása: - hogy elfújta
Ez most tényleg komoly? :) )) Mert elég furcsa történet!
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de az én kedvenc részem, hogy: "szaladt mint egy gyors nyúl a kalap után" :D :D
A kérdező hozzászólása: Ez komolyan megtörtént.. Nem értem minek írnék kamut..Elég nagy bajban vagyok mostmár..
K*rva jó lehetett amikor megtaposta.
Uszítsd rá a szomszédra!Ès légyszi meséld el, hogy mi volt!
Én 5 év után sz*rnék már az egészre.Mond meg anyádnak, hogy az a kalap 5 éve eltûnt, soha nem fogja már visszakapni.Szerintem más a baja.Például elvesztette a férjét és soha nem kaphatja már vissza=elvesztette a kedvenc kalapját és akármilyet hozol neki, az igazit már úgysem kapja vissza.Nem történt valami a családban, amivel azonosíthatja ezt a kalapos dolgot?
Ez az a kalap lehetett, amit én találtam pár éve? Jaj, ne...
A kérdező hozzászólása: 45


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!