Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak a gáztűzhely (3 db)

Mit csináljak a gáztűzhelyemmel, hogy ne kelljen félóráig nyomni a gombját, míg végre nem alszik ki a láng?

Legjobb válasz: rossz a bimetál- mi egy fakanállal kitámasztottuk ( a sütõ fogantyúja alá bújtatva.. a cseréig, mert valószínû nem elkrülhetõ

rossz a bimetál- mi egy fakanállal kitámasztottuk ( a sütõ fogantyúja alá bújtatva.. a cseréig, mert valószínû nem elkrülhetõ
A lángérzékelõk egy idõ után elromlanak. Cseréltesd ki.
A kérdező hozzászólása: Sütõm nincs, csak rezsó. Már új korában is ilyen volt az egyik, de most már a másik is.
Az bizony cserés. Ennyit bírt.
Szerelõ!
Fakanalas módszer. Sajnos.Pont tegnap morogtam, h mennyivel jobb volt a régi gáz, ami ugyan nem volt biztonsági záras, nme is robbant fel és nem is kellett hozzá fakanál, csak az edénybe.

Mit csináljak, ha nem akar begyulladni a gáztűzhely? Van a problémára bevált módszeretek?

Hiába tartom benyomva a gombot elég hosszasan, takarékról lassan felengedve is azonnal kialszik. Most költöztem be az albérletbe, a f?bérl?m szerint eddig nem volt gond vele. Lehet, hogy én vagyok béna, nem használtam még ilyen gázt?zhelyet. F?znöm viszont kellene, tegnap már mérgemben kitámasztottam a gombot egy fakanállal, de nem vagyok benne biztos, hogy ez így biztonságos, örülnék, ha találnék más megoldást.

Legjobb válasz: Hívj ki egy szerelõt,te nem tudsz vele mit kezdeni,és veszélyes is így használni.Bár ezt a fõbérlõnek kellene megcsináltatnia.Hívd el,és kérd meg,hogy gyujtsa be õ,így látja,hogy rossz.

Hívj ki egy szerelõt, te nem tudsz vele mit kezdeni, és veszélyes is így használni.Bár ezt a fõbérlõnek kellene megcsináltatnia.Hívd el, és kérd meg, hogy gyujtsa be õ, így látja, hogy rossz.
Az égõ-rózsa mellett van egy pici fémtüske. Ez egy bimetalos hõkapcsoló vége. Ha eléggé felmelegszik és melegen marad akkor ez ENGEDI vagy NEM ENGEDI a gázt (biztonsági okok). Lehetséges hogy ez elromlott/megszakadt belül a tüske/, vagy nem éri eléggé a láng ezt a tüskét és nem tud felmelegedni rendesen. Ezt nézd meg elõször, ha koszos, pucold meg fémtisztára. Ha nem javult meg.....szerelõ
tepsi helyett tetõcserép. Szépen kirakva vele az alja. Meg esetleg szerelõ.
Hát, apumék beszéltek egyszer errõl egy munkatársával. Végül arra jutottak, hogy a cserép tökéletes, de egy idõ után (pl. 3 órányi hússütés után) már átveszi a meleget és adja tovább. De biztosan hasznos, régen nagyon gyakran használták! (És a nagymamák igen finom piskótál csináltak :D)
Még most láttam a kérdést.Én benne hagytam az eredeti sütölemezt, s felette egy másik tepsiben sütöm a sütit, vagy a hust..
Én is cseréppel raktam ki az alját, mikor a szilveszteri sajtos pogim odaégett, és vakargatni kellett az alját.:) A cserép megoldotta a problémát, azóta gyönyörûen sütök.
nekünk is ilyen volt a régi sütõ, mi is cserepet raktunk az aljára, meg az alá egy vastag lemezt, de még sokszor így is megégett a kaja alja, amióta vettünk új sütõt(alul, felül villanymelegítõs és légkeverõs) sokkal finomabb és jobb az étel
Én is cserepet használok. Ne fedd be teljesen az alját vele, a széleken maradjon kis rés, hogy fel is jusson a melegbõl.
a gázsütökbe szoktek alufóliát betenni alulra, de nem tudom miért, az tuti nem lesz koszos az alja ha kicsöpög valami. de egyszer anyu mondta mi a funkciója.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat.Mert már úgy voltam vele hogy feladom, nem sütök többet, de ezeket még mindenképpen kipróbálom.Bízom benne hogy beválik.
szia az alufolia nagyon jó de duplán
a cserepet én is hallottam, nekem egy ideje nem ég oda, amit alcsony hõfokon kell sütni, azt minimumon sütöm, és mielött beraknám a sütit a sötõbe, nyitva hagyom az ajtaját egy pár percig, így biztos nem túl meleg induláskor, és a minimum fokozaton nem is melegíti túl.... ki kell tapasztalni, sok sok sütéssel :) (nekem is beletelt pár alkalomba mire rájöttem, hogyan mûködik)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!