Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak a fejés (5 db)

Mindenkinél hatásos a fejés? 7, 7, 5, 5 fejés? Ha cicizett és lefejem és ha megint kér cicit mit csinaljak? Nincs sok tejem de ha azt is lefejem a babám kibukik hogy nincs tejcsi? Ki hogy csinalja? 6 hetes

Legjobb válasz: Én sosem szoptatás után fejtem, hanem : 3 óránként evett a baba, akkor az elõzõ szoptatás után egy órával, a köv. elõtt 2 órával. Így termelõdött annyi, amennyi kellett addigra. És így a szervezetem úgy érezte, hogy 1,5 óránként kell a mennyiséget produkálni. Ha nincs sok, akkor meg ne fejj egyszerre sokat, csak 10-20 milit le. Annyi pótlódik tuti. :)

Én sosem szoptatás után fejtem, hanem : 3 óránként evett a baba, akkor az elõzõ szoptatás után egy órával, a köv. elõtt 2 órával. Így termelõdött annyi, amennyi kellett addigra. És így a szervezetem úgy érezte, hogy 1, 5 óránként kell a mennyiséget produkálni. Ha nincs sok, akkor meg ne fejj egyszerre sokat, csak 10-20 milit le. Annyi pótlódik tuti. :)
Én sose fejtem, add sürübben, majd magának beállitja, mert végzel a fejésel következõ etetés jön.. Cicizen amikor igényli.. 28hó ig szoptattam igy...jelenlegi 3hónapos..
Miért akarsz fejni?
A kérdező hozzászólása: köszi :)
A kérdező hozzászólása: Hogy legyen egy kis tartalék ha el kellene rohannom valahova legyen mit adni mig itthon marad egyébként igény szerint szoptatom akár óránként is

1 hetes kisfiam teljesen kisebesítette a bal cicim, fejéskor felszakadt a seb és vérzett. Most is érzem, hogy tele van, feszül nagyon, de nem tudom mit csináljak. Neki nem adhatom, de ha fejem, félek megint felszakad. Hogy oldjam ezt meg?

Legjobb válasz: Próbálj bimbóvédõvel szoptatni és használj garmastan kenõcsöt.Ha nem tudja bimbóvédõvel sem kiszívni,akkor kénytelen leszel akkor is lefejni, ha vérzik,ha nagyon feszül, mert begyulladhat a melled.

Próbálj bimbóvédõvel szoptatni és használj garmastan kenõcsöt.Ha nem tudja bimbóvédõvel sem kiszívni, akkor kénytelen leszel akkor is lefejni, ha vérzik, ha nagyon feszül, mert begyulladhat a melled.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!A baj csak az, hogy védõvel szoptatok, ezt a sebet még az elsõ napokban csinálta, de csak tegnap szakadt fel.Persze próbálom fejni, mégha véres is...
Nekem is ilyen sebesedõs volt, avent mini bimbóvédõvel kellett szoptatnom. Ami nem jött az a hámosító kenõcsök, mert csak vastag seb lett a bimbómon, ami aztán szétrepedt. Germastan (vagy garmastan?) kenõcs viszont használt és ilyenkor kézzel fejtem, mert a mellszívó feltépte a sebet.
Az elsõ hetekben nekem is sebes volt, garmastan bimbóvédõ krémmel kentem, egy-két hét alatt rendbe jött, csak szopi elõtt jó alaposan mosd le. Biztosan segíteni fog.


Babafalva -hírportálon azt hiszem már olvastam hasonló esetet , szerintem ott kérdezhetsz védõnõtõl is !
Nagyon erõs a mellszívód vákumja , leterheli a melledet. Miért nem akarod szoptatni? Lehet egy pár napig azt kéne és akkor megint tudnád a mellszívóval, mert a baba talán nem terhelné le annyira. Esetleg használhatnál mellhûtõ betétet..ilyen zselébetét, amit a hûtõbe kell tenni és fejés után megnyugtatja a melledet.
Fájni nem fáj? Nekem elektromos van, igaz ritkán fejek, de olyankor 3szorosára is megnõ a bimbóm, ami egy idõ (kb fél-1 óra) után visszaáll. Fájni nem fáj, csak kicsit olyan viszketõ, vagy égetõ érzésem van. Valóban az az oka, hogy nagy erõvel fej és lehet, sokáig is fejsz vele. Én bepanthennel szoktam kenegetni, illetve a tejjel. Próbáld meg a dagadást nem elérni és inkább többször fejni keveset, nem 3óránként. A tej folyamatosan termelõdik nem kell megijedni, hogy fél óra múlva nem lesz, sõt! Aztán összeöntögeted!
Nekem is hasonló a problémám, azzala különbséggel, hogy az én babám lusta, a maradék tejet le kell fejnem, hogy pótlásnak oda tudjam neki adni. Nem tudok mellszívót használni mert úgy beödémásít, hogy vissza sem áll szopásidõre, így nem tud alányom szopni. Így megtanultam kézzel fejni, igaz tovább tart, de megéri nekem az idõt rászánni.
A kérdező hozzászólása: Azért kell fejnem, mert ciszta(remélem, hogy csak az)van a mellembe és vér jött belõle szoptatás alatt.Így nem jön, mert nem olyan erõsen szív mint a baba.Orvosi tiltás nem önkényes.Én lennék a leg boldogabb, ha nem kellene fejnem, mosogatni, sterilizálni 3 óránként éjjel-neppal, hanem csak szoptatni és kész.

Mit csináljak mellgyulladásra, a fejés nem segít, ezután el fog apadni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt mellgyulladásom, 8 hetes volt a kislányom. Aztán 7 hónapos koráig szopizott, szóval nem apad el emiatt. Az a lényeg, hogy csak abból a melledbõl szoptasd a kicsit, olyan tartásban, hogy a mellnek a gyulladt részét ürítse. Fájni fog, de hidd el, a baba lesz az, aki meggyógyít. A másik melledet közben fejni kell! Ha belázasodsz, menj el orvoshoz, mert én elhanyagoltam és sajnos a lázgörcsig jutottam és nagyon legyengültem. Remélem ügyesek lesztek és hamar túllesztek rajta.

Szia! Nekem is volt mellgyulladásom, 8 hetes volt a kislányom. Aztán 7 hónapos koráig szopizott, szóval nem apad el emiatt. Az a lényeg, hogy csak abból a melledbõl szoptasd a kicsit, olyan tartásban, hogy a mellnek a gyulladt részét ürítse. Fájni fog, de hidd el, a baba lesz az, aki meggyógyít. A másik melledet közben fejni kell! Ha belázasodsz, menj el orvoshoz, mert én elhanyagoltam és sajnos a lázgörcsig jutottam és nagyon legyengültem. Remélem ügyesek lesztek és hamar túllesztek rajta.
A svédkeserûvel átitatott vattaborogatás nagyon jó rá.
Szia!Szoptatás ellött vegyél egy zuhanyt.A melledet körkörös mozgásba zuhanyoztasd és könnyebben fog a szopizás allatt kiürülni a tejed.Nekem a gyerekorvos és a védõnõm ezt ajánlotta mikor bevolt gyulladva a mellem.A hidegborogatással vigyáz mert elapadhat a tejed.
Szia! Nekem a korházba tanácsolták, hogy betadinnal kenjem, ami be is vált!
Bocsi elírtam bepanthen a kenõcs neve!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!