Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak a 2 hónapos (44 db)

Mit csináljak a 2 hónapos babámmal hogy aludjon éjszaka?

Este fürdés...kajcsi és utána próbálom altatni...Ez ilyen este 8 fél 9 fele kezdődik és ha nem alszik el egyből akkor képes 10ig is fent maradni.Utána elalszik,felkel 3-4 órával később,eszik és visszaalszik. Utána pedig képes 1,5 óra múlva felkelni,mert vagy keveset eszik egy picit bealszik és utána fél óránként,óránként nyöszörög. Pelus csere,egy kicsit megint eszik,bár inkább hasfájás teát itatok vele,mert hasfájós... A lényege,hogy 2-3 között kel és akkor olyan 5ig vissza se alszik...Ha sikerült akkor fél 7ig,fél 8ig alszik. Mit csináljak,hogy a második ébredésnél visszatudjon aludni rendesen és ne fél óránként keljen. Ez egy hete megy így és már nagyon nehéz kibírni :S

Legjobb válasz: és tápszeres azt kihagytam

A kérdező hozzászólása: és tápszeres azt kihagytam
szerintem éjjel ne teáztasd.legyen csend, én pelust sem biztos, hogy cserélnék.max simizd a hátát. és tarts ki, én 28 hónapja nem aludtam ki magam.
A kérdező hozzászólása: Az egész öklét bekapja, és kapálózik...tudom ez hasfájás miatt van, de eddig csak nappal fájt a hasa és nem éjszaka jött rá. Dünnyög és a kezét csócsálja amíg nem veszem fel, bár néha ha felveszem akkor elkezd sikítani vagy sírni, a tea is azért, h tudjon pukizni, mert van úgy h ezért síkit, és ha kijött akkor visszaalszik, de megint csak fél órára
ne cseréld ki a pelusát, ne kapcsolj villanyt és ne teáztasd. késöbb lehet ezzel trükközni de egy 2 hónaposnak még szüksége van/lehet éjjel ennivalóra. majd fél éves kora után lehet teával trükközni, addig etesd meg ha éhes
és adj neki infacolt ha ennyire fáj a pocakja
A kérdező hozzászólása: 10-20 miliket eszik amikor felkel utána, mert bealszik egybõl, és van úgy, hogy adom neki a kaját és kilöki a nyelvével az üveget, mert nem kell neki, és látszik a szemén is hogy álmos
A kérdező hozzászólása: De nem rossz neki, ha 10-12 órát egy pelusban van? Mert amikor cserélek az azért van, mert súlya van már a pelusnak
Ha hasfájós, akkor próbálgasd az ilyenkor szokásos tippeket: babamasszázs, hasra fektetés, meleg (párna), esetleg ilyen-olyan gyógyszerek, szélhajtók. Ha kap még anyatejet is, akkor az is sokat segíthet a tünetek enyhítésében. Ha nem és szerezni sem tudsz/akarsz, akkor viszont esetleg a tápszer típusát kellene felülvizsgálni, mert lehet, hogy egy másikat jobban tolerálna. Egyébként bármit is teszel, fontos, hogy ne hagyd magára éjszaka, fõleg, ha fájdalmai vannak! Te vagy az egyetlen, aki segíteni tud neki (már amennyire), nem szabad, hogy ezt a bizalmat bármilyen trükkel megingasd benne. Ha tele lesz a pelus, nyugodtan cseréld ki, ha éhes, etesd meg, ha szomjas, itasd meg; de mindent lehetõleg éjjeli körülmények között, vagyis zajmentesen és félhomályban. És végül, ha nem ellenzed, vedd magadhoz közelebb, hogy könnyebben el tudd látni éjszaka. A külön szobába, kiságyhoz járkálás tartósan sokkal jobban kimerít, mintha egy karnyújtásnyira lenne tõled.. Próbálj türelmes lenni vele és akkor pihenj te is (nappal), amikor õ is alszik, hogy jobban bírd az éjszakázást.

Mit csináljak? A 2 hónapos babám bőrével, olyan száraz, mint a sivatag.

A problémánk az, hogy teljesen piros foltos és annyira száraz a b?re, hogy hámlik. A szombati napon ettem szedret, én arra gyanakodtam. A gyerekorvos ekcémát mondott, tegnap óta canestennel kezelem, de semmi változást nem tapasztaltam, a hétvégén babé omega 3-mal is kezeltem. A férjemnek szokott ilyen cserepes lenni az arca. A szárazság csak az arcán van, és a füle mögött, máshol nincs.

Legjobb válasz: A canesten gomba elleni szer és eléggé szárít. Ezt írta fel az orvos? A helyedben akkor megkérdeznék egy másik orvost is, ekcémára kifejezetten rossz. Patikai kevert krémet vagy cortison krémet szoktak felírni, de rendes bõrvizsgálat után, ahol megállapítják, hogy mi a probléma, mire van szükség. (Cortisont pl. nem szabad huzamosabb ideig használni) Tehát szerintem irány egy másik doki, vagy egy gyerekbõrgyógyász.

A canesten gomba elleni szer és eléggé szárít. Ezt írta fel az orvos? A helyedben akkor megkérdeznék egy másik orvost is, ekcémára kifejezetten rossz. Patikai kevert krémet vagy cortison krémet szoktak felírni, de rendes bõrvizsgálat után, ahol megállapítják, hogy mi a probléma, mire van szükség. (Cortisont pl. nem szabad huzamosabb ideig használni) Tehát szerintem irány egy másik doki, vagy egy gyerekbõrgyógyász.
A canestent az orvos irta fel? Az nem egy kisbaba börére való és ekcémára meg kimondottan rossz, csak súlyosbitja. Mosdatás helyett kend be a pici börét olajjal (babaolaj vagy jó minöségü étolaj), de csak vékonyan. Ekcéma ellen csak az használ, hogy lehetöleg ne kapjon vizet, viszont olajozni kell.
a canesten szerintem se a legjobb ötlet.nekem ekcémás a babám és egy tégelyes kenõcsöt irt fel neki a doki, ami már másnap látványos javulást hozott.próbáld elvinni egy másik orvoshoz, vagy vidd vissza oda ahol ezt irták, és mond meg neki, hogy nem használ.Nagyon rossz lehet neki ha esetleg még viszket is, ezért lenne fontos minél hamarabb jó megoldás.Én is kenem még pluszba olajjal, ismrerõsömnek gyógyszertári testápolót is irt fel, és az is nagyon klassz a bõrszárazság ellen.
A kérdező hozzászólása: Canestent a gyerekorvos írta fel, mert azt mondta az ekcéma az egy gomba is lehet, és a testápolóval csak szét kenem. egyébként írta fel azt is, tegnap be is kentem, de nem sok változást hozott. Még a babe krém a legjobb, csak szegény sír mikor bekenem a bõrét, nagyon fájhat neki, egész nap szinte alszik.
Az én babámnak is száraz volt a bõre. Fürdetés után bekentem a fürdetõ krémmel és nem mostam le. Pár nap alatt elmúlt.
Nos, nekünk ugyez volt a problémánk.Naturland-es érzékeny bõrre való, illatmentes fürdetõ krémet használtunk(390 Ft), utána a gyógyszertári A-vitaminos krémet(400Ft), amit vényre kaptunk.Egy hónapig ment így, és gyönyörûen rendbe jött a bõre.Ja, és azt el kell mondanom, hogy nagyon kemény itt a víz, aminél rosszabb szerintem nem kell, de drága kenceficék helyett én mindenkinek ezt tudom ajánlani, mert nagyon jó!

Mit csináljak a 2, 5 hónapos kislány cicámmal hogy ne az ágyra pisiljen?

2,5 hónapos nõstény kiscica kb 3 hete került hozzánk. Eddig mindig az alomba pisilt de egy hete nagyon rákapott az ágyra, és oda pisil. Az alom tisztán van tartva midig. Naponta kétszer van cserélve. Bérházi macska, két hete elvittük a telkünkre ahol nagy az udvar és sokat játszott nagyon felszabadult volt. És azóta pisil az ágyra. Minden nap kétszer van mosva az ágynemû, lepedõ, takaró. Mit csináljak hogy az alomba pisiljen és ne az ágyra?

Legjobb válasz: Dobd le az ágyról az alomba.

Dobd le az ágyról az alomba.
tanísd meg
Evés után, vagy amikor látod hogy készül a dolgát végezni vidd oda az alomhoz. Miután odavitted az alomhoz, tedd bele és fogd meg a mancsát. Ha megfogtad a mancsát, kicsit kapirgáld meg vele az alomban az anyagot, elvileg könnyebb ránevelni mint egy kutyát. ha elsõre mégse válna be, akkor rendszeresen tedd meg vele amíg rá nem szokik. Mivel olyankor szoktak kaparni, ezért nagyon hamar leesik neki a tantusz.


Mit csináljak? A 2, 5 hónapos kutyám elég rossz szokáasa ellen?

kertes házban lakunk, vannak cicáink is. a kutyus is kinti. folyton a cicák elásott végtermékét keresi, és ha megtalálja, megeszi. lehet ettől baja? hogy tudnám leszoktatni?

Legjobb válasz: Az sem mindegy , hogy mivel etetitek a macskát.Anno mikor még mikor ilyen whiskas és társaival etettük a cicánkat , az öregebbik kutyánk is állandóan megette a macskaszart, valószínûleg az ízfokozók miatt ami a tápban van.Amióta tápot váltottunk nincs ilyen problémánk. Azért írtam le ezt, mert a másik kutyánk ürülékét sohasem ette meg az idõsebb kutyám, csak a macskáét szedegette össze mindig.

Az sem mindegy , hogy mivel etetitek a macskát.Anno mikor még mikor ilyen whiskas és társaival etettük a cicánkat , az öregebbik kutyánk is állandóan megette a macskaszart, valószínûleg az ízfokozók miatt ami a tápban van.Amióta tápot váltottunk nincs ilyen problémánk. Azért írtam le ezt, mert a másik kutyánk ürülékét sohasem ette meg az idõsebb kutyám, csak a macskáét szedegette össze mindig.
Vitamin hiányos. Vegyél neki kutyusoknak készült bérescseppet, vagy valamilyen más vitamint, persze nem árt, ha még néhányszor megdorgálod, hogy tudja, hogy nem örülsz neki.:) :)
bocsi, egyik kérdésedre nem válaszoltam. Nem lehet baja. Sajnos a kutyusoknak egyik rossz szokásai közé tartozik, úgy ahogy pl. az is, amikor elhullott állatok több napos tetemeiben is hempergõzés is.:S Elég büdös. Ha már nem lesz vitamin hiánya, valószínûleg enni sem fogja a cica kaksit.:) Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mit csináljak Vele? 11 hónapos lesz a lányom.9 hónapos koráig átaludta az éjjelt, amióta jött az első foga, azóta rémálom minden este (2 hónapja).

S?t már nappal sem akar aludni, ezért ny?gös, nagyon hisztis, éjjel 3-4szer felkel, iszik egy kis teát és alszik tovább. De amíg nem kap teát, sír. Nem akarom teáztatni és jó lenne ha visszaszokna arra hogy éjjel alvás van. Gondolom a nagy melegek miatt sem aludt valami jól, 30 fok van a szobában...

Legjobb válasz: Szia. ugyan ez van nálunk, mintha én irtam volna. Annyi az eltérés hogy az én lányom 6 hós kora óta csinálja, akkor jött az elsõ foga. Most 7.5 hónapos, éjjelente sokat fent van, nappal nem alszik csak sír, nyafizik. Nem hagyom sírni, neked se tanácsolom.

Szia. ugyan ez van nálunk, mintha én irtam volna. Annyi az eltérés hogy az én lányom 6 hós kora óta csinálja, akkor jött az elsõ foga. Most 7.5 hónapos, éjjelente sokat fent van, nappal nem alszik csak sír, nyafizik. Nem hagyom sírni, neked se tanácsolom.
Szerintem el fog múlni és vissza fog állni a rend. Kb 6 hós kora óta mi is idõnként "szívunk" éjjelente. Aztán megint egy hétig átalussza az éjszakát, majd megint történik valami ami miatt nem. Nálunk pl. a nagy melegben ugyanez volt, hogy 3-4szer felkelt, 1-1.5 óra volt, mire visszaaltattuk... Hûtsd a szobáját amennyire csak tudod és minimál ruhát adj rá. Hátha jobban fog aludni õ is.
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek. Eddig nem hagytam sírni. Éjjel felkel, iszik és alszik is vissza rögtön. De ha nem kap inni, pöröl -míg kimegyek a konyhába utántölteni..- csak a pelus van rajta, semmi ruha. Csak mostanában egy ujjatlan body-t adok Rá, ha kicsit hûvösebb az idõ este. Nem tudom jobban lehûteni a szobát sajnos. Jó lenne ha visszaállna a régi rend, mert februárban érkezik a kistesó, és jó lenne ha akkor már a kislányommal nem lenne ilyen alvási probléma.
Chamomilla Vulgaris 15 ch homeós bogyó többször 5 golyó nap közben, este kétszer 5 lefekvés elõtt
A kérdező hozzászólása: Köszi, holnap veszek. Remélem hat majd.

Mit csináljak egy 2 évessel, ha ott egy 2 hónapos is, és a "nagy" épp a dackorszakát éli?

Nem igazán tudom lekötni, mert a pici elég gyakran szopizik, ott a háztartás is, meg van egy kis szülés utáni depim is. Õ meg biztos olyan dolgokat csinál, amit nem lenne szabad( a székre firkál, a telefonomat nyomogatja, a távirányítót rágja,...). És ha rászólok jön a m?sor(hiszti). Nekem meg már semmi türelmem.

Legjobb válasz: Nekem pedig egy 26 hónaposom és egy 5 hónaposom van. Nála is néha elpattanik a cérna... A kezdettõl fogva ha a picit szoptatom, a nagy keserves sírásba kezd, fõleg mert még õ is szopis. Ilyenkor kettõt szoptatok egyszerre, nincs más választásom, mert különben tovább bömbölne, majd a kicsi is sírásba kezdene... Úgy szoktam reggelente, hogy a nagy reggelizeik az etetõszékbe, nézi a meséjeit, addig én tudom a kicsit altatni, szoptatni. Nekem sincs mindig határtalan türelmem a hisztihez, de igyekszem. A nagylány sokat szeret bábozni, most az a nagy kedvenc, és míg mi bábozunk a kicsi figyeli. Sétakor pedig jön velünk a babakocsira rakott testvérfellépõn. Nagyon élvezi! Kitartst és sok-sok türelmet!

Nekem pedig egy 26 hónaposom és egy 5 hónaposom van. Nála is néha elpattanik a cérna... A kezdettõl fogva ha a picit szoptatom, a nagy keserves sírásba kezd, fõleg mert még õ is szopis. Ilyenkor kettõt szoptatok egyszerre, nincs más választásom, mert különben tovább bömbölne, majd a kicsi is sírásba kezdene... Úgy szoktam reggelente, hogy a nagy reggelizeik az etetõszékbe, nézi a meséjeit, addig én tudom a kicsit altatni, szoptatni. Nekem sincs mindig határtalan türelmem a hisztihez, de igyekszem. A nagylány sokat szeret bábozni, most az a nagy kedvenc, és míg mi bábozunk a kicsi figyeli. Sétakor pedig jön velünk a babakocsira rakott testvérfellépõn. Nagyon élvezi! Kitartst és sok-sok türelmet!
Én a következetesség híve vagyok.3 gyerekem van, kettõvel még gyesen vagyok a pici 1 éves lesz.Nehéz idõszak ez, de pont ezért nem szabad engedni a hisztinek.Én figyelmen kívül hagyom.Ha hisztizik valamiért, beteszem a szobájába, megvárom amíg kitombolja magát utána megbeszéljük, hogy miért nem szabad így viselkedni.De Õ már ha jön a hiszti megy is be magától, aztán jön, hogy befejeztem a hisztit.Ezt egészen pici kora óta így csináljuk, nem volt belõle soha komoly problémánk.Szerencsére eléggé szófogadó gyerek, õsszel már oviba megy.A legnagyobbal is mindig következetes voltam, nála is eredményes volt.És a kicsivel is így fogom tenni.Ha egy gyerek eléri a céljait hisztivel, akkor miért ne hisztizne?Barátnõm fia képes 1 óráig is ordítani bármiért, nagyon elrontották.Nálunk ha van is hisztiroham max 2 percig tart.Én nem bírom elviselni a hisztis gyereket, pedig imádom õket.Próbálj következetes maradni mindig, és ezt várd el a családtagoktól is.Hisztivel ne lehessen elérni semmit, akkor okafogyottá válik és ezt a gyerek is megtanulja.Nekünk legalábbis nagyon bejött ez a módszer.
Adj neki egy kis fõtt krumplit, lágyra keverd a fõzõvizével!
Nyugondtan benyomhazsz még neki uzsira, tizoraira 1-2 rendes kaját is.Mármint gyümi, zöldség hasonlók.
Ekkora babának még minimum 5, de inkább 6 étkezés kell! Az a doki egy érdekes fajta lehet...
A kérdező hozzászólása: köszi a tippet.jo ötletnek tünik.almát kap, csak du.Répával is probálkoztam, de még nem nagyn megy neki. azt mikor adjam neki? déli kaja elõtt vagy közben? honnan tudjam mennyit kell neki adni? és mennyi tejet adjak még utána?
21:35- ös vagyok. Gondolom kb 7- kor kel, rögtön tápi 210 víz + 7 kanál tápi, 10- kor 180 víz +6 kanál tápi, 14- kor 210+7 tápi, fél hatkor 180+7 tápi, hogy mikor lefekszik 8-9 között tudjon egy nagy adaggal beszlopizni:) valahogy így. Az sem lenne baj, ha csak 180- asból inna napi ötször, de ha többet kíván, had igya. Lassan a gyümiket is kéne kezdened délelõttönként.
A kérdező hozzászólása: köszi a jotanácsokat! jo babázást nektek is!:)
A kérdező hozzászólása: de 210-hez 7, épp ma kezdtem neki 220- vizzel csinálni...
A kérdező hozzászólása: nekem a doki azt mondta, hogy 5 étkezésnél több ne legyen.... a négyre maga állt rá.. hogy váltsak neki étkezési szokást? mennyit és mennyiszer adjak neki? ötször, kb mennyit?
Ugy oszd el a napotokat, hogy öt etetés beleférjen. Kevés neki a négy. Amugy igy a tápi, ahogy adod, vizezve van, nem 210 ml vizhez adunk 7 kanállal? Nem eszik sokat, neki ennyi kell. Négy hósan van egy kis fejlõdési ugrás, fél évesen meg majd visszább fog venni. Szerintem azért esznek ilyen korukban többet, mert tankolnak , készitik a testüket a forgásra, kúszásra majd mászásra.
Szerintem a napi 4-szeri étkezés kevés.Az én lányom 4 hónaposan még 6-szor evett ugyanekkora adagot.Két étkezés között már adhatsz neki gyümölcsöt...
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a válaszokat! p :)

Mit csináljak, hogy a 2 hónapos lányom ne csak nálam nyugodjon meg és érezze jól magát?

Szerintem még korai, hogy anyás legyen mégis van h sír az apukája kezébe és amikor átveszem egyb?l megnyugszik.Viszon van amikor teljesen jól el van az apukájával ill másokkal.

Legjobb válasz: te vagy számára a legfontosabb. ne feledd 9 hónapig te voltál ,,körülötte" non-stop. szüksége van rád. egy kis idõ és másra is nyitni fog

te vagy számára a legfontosabb. ne feledd 9 hónapig te voltál , , körülötte" non-stop. szüksége van rád. egy kis idõ és másra is nyitni fog
Az természetes, hogy az anyukájánál nyugszik meg legjobban.De ha nem akarod, hogy anyás legyen, ne vedd át az apukájától, inkább hagyd egy kicsit sírni.És lehetõleg ne lásson téged.Ha átveszed, akkor lassan nem marad meg senki másnál.
Szia! Ezzel mi is így voltunk, aztán azt csináltuk hogy egyre többet adtam oda másnak /apa, nagyszülõk, nagynénik, nagybácsik/ és így megszokta. Ha apával volt a lányom és én mondjuk fõztem akkor úgy vitte apa hogy ne lássanak és próbálta lefoglalni.

6 hónapos a babám. Elkezdtük a hozzátáplálást és 2 napja nincs széklete. Ez normális? Mit csináljak? A hétvégén is szorulásos volt szegény sokat szenvedett kicsit hőmérőztem aztán sikerült. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt ilyen probléma, de vettem szilvás kecskeméti bébiételt, fél üveggel tízóraira adtam neki, és estére megoldódott a kakakérdés. Pár nap alatt pedig hozzászokott az új kajákhoz, és rendezõdött a széklete is.

Szia! Nálunk is volt ilyen probléma, de vettem szilvás kecskeméti bébiételt, fél üveggel tízóraira adtam neki, és estére megoldódott a kakakérdés. Pár nap alatt pedig hozzászokott az új kajákhoz, és rendezõdött a széklete is.
Húú, nekünk is volt ezzel probléma a mostanában. Amúgy is szorulásra hajlamos babánál nem árt óvatosnak lenni. Úgy beállt a kakija, hogy alig jött ki szegénykémbõl. :(( Nem tudom mit adtál neki kezdésnek, gondolom almát. Az egyelõre nem hiszem hogy gondot okozna, de majd vigyázz, hogy ha késõbb krumplit, répát adsz neki valamihez, akkor elõször nagyon kevesed adj hozzá, mert nagyon fognak. Ha nagyon aggódsz, adj neki pár kanál cukros kamillateát inkább a hõmérõ helyett, az biztos meghozza a kakit.
igen normális, mert még csak most ismerkedik az új dolgokkal az emésztõrendszere. amúgy mit adtál neki? alma fog, de ha adsz neki mondjuk egy kis õszibarackot az lazítja. nekünk ha almát adtam is volt kaki igaz szilárdabb, de ha másnap csak anyatejet kapott akkor meg képes volt három négy kakis pelust is termelni:-) 5, 5 hós

Náthás a 2 hónapos babám, és hangja is alig van. Mit csináljak?

Orrábol egyfolytában nyálkás valamit szívok le nagyon sokat. Orrsprayt használunk. Mit csináljak vigyem orvoshoz vagy itthon továbbra szivjam az orrát és várjam hogy meggyógyul? Sírni sem tud rendesen a hangja miatt.

Legjobb válasz: Szia!Szerintem vidd le az orvoshoz.Az én kisfiam is beteg folyik az orra köhög én levittem a dokihoz!Üdv 7 hós kisfiú anyukája és jó bullást!

Szia!Szerintem vidd le az orvoshoz.Az én kisfiam is beteg folyik az orra köhög én levittem a dokihoz!Üdv 7 hós kisfiú anyukája és jó bullást!
Mint elõttem Írták, feltétlenül orvos, ha lehet, hÍvd ki. Sétálni most ne vidd szerintem, gyors szellõztetést csinálj, hogy kimenjenek a bacik. Én Baby Luuf balzsamot kentem a babám hátára este, jól bebugyoláltam, nagyon-nagyon jó volt a megfázására. cebion cseppet - c-vitamin - adj neki teában, 8 cseppet mondott nekünk anno az orvos. Párologtass, ha nincs más, forró vizes vagy kamillás törülközõvel a radiátoron, vagy a kiságya közelében. Mielõbbi gyógyulást kÍvánok a Picikédnek'
A kérdező hozzászólása: Ki lehet vinni õt betegen sétálni?
Szerintem vidd el orvoshoz. Nyugodtan ki is vihet a levegõre. de ha van otthon calcimusc és cebion csepped abból nyugodtan lehet adni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!