Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak 6 éves iszonyatosan rossz gyerekemmel (1 db)

Mit csináljak a 6 éves iszonyatosan rossz gyerekemmel?

Hiába mondom hogy nem annál inkább is azt csinálja. Probáltam szépen, probáltam csúnyán sehogyan nem tudok rá hatni. Mit tehetnék még? Illetve kit?l kérhetnék segítséget?

Legjobb válasz: Könnyebb lenne talán tanácsot adni, ha leírnál pl. konkrét esetet. Mit tett õ, mit mondtál, tettél te, erre õ, stb..... Kommunikációs hiba, a gyereknek van valami baja, te hagyod rá túl könnyen... Sok minden lehet. Írj konkrét sztorikat és próbálok okos lenni. Nem ígérem, hogy sikerül, de átgondolom. Amúgy lehet, hogy pont te magad jössz rá a megoldásra, miközben leírod. Van ilyen. Szorítok neked!

Könnyebb lenne talán tanácsot adni, ha leírnál pl. konkrét esetet. Mit tett õ, mit mondtál, tettél te, erre õ, stb..... Kommunikációs hiba, a gyereknek van valami baja, te hagyod rá túl könnyen... Sok minden lehet. Írj konkrét sztorikat és próbálok okos lenni. Nem ígérem, hogy sikerül, de átgondolom. Amúgy lehet, hogy pont te magad jössz rá a megoldásra, miközben leírod. Van ilyen. Szorítok neked!
Próbálj nsgyon nyugodt maradni, mikor rosszalkodik, hidd el, érzi, ha idegesít. A gyermek minket nevel:) Ha a középpontodban maradsz és "csak" a szeretetet érzed, abbahagyja. Próbáld ki! Ja és takarítsd ki a gondolataidat is, légy a jelenben! Sok sikert!
Menjetek el családterápiára, pszichológushoz vagy tanácsadóhoz. Egy hat éves pici gyerek nem lesz magától rossz, az ok mindig a környezetében, a szüleiben keresendõ, ezért hiába próbálnád csak õt megváltoztatni. Amíg a kiváltó tényezõt nem kezeled, megmarad a problémás viselkedés.
A kérdés hogy ez mindig így volt mindig is rossz volt és nem hallgatott rád, vagy csak most kezdödött. ha az elsö kimondottan nevelési probléma, ami azt jelenti hogy most már ö a fönök otthon, mert minden rá lett hagyva meg lett engedve. fegyelem hiánya, most meg már egyre nehezebb lesz, ha ´´igy megy tovább pár év múlva ö ossza be a családi kasszát. vagy akár még le is kever neked egyet. kérj védönöi vagy orvosi segítséget hogy hol tudod megtanulni hogyen kezeld a gyereked. ilyenkor a gyerekkel semmi baj nincs csak a szülö képtelen fegyel, mezni. ez még talán nem késö és tuti hogy kell hogy artsanak nevelési órákat, ahol megtanítják egyes szitukban hogy viselkedj. ha most kezdödött és szinte egyik naprol a másikra akkor lelki probléma és segítségért kiált. pl beilleszkedési probléma, családi probléma, esetleg olyat látott amit nem fog fel...
Próbálj meg ne tiltásokkal nevelni, hanem értékeket közvetíts a példamutatással. Legyél következetes, és legyenek határok a gyereked életében hogy mit és meddig szabad. Próbálj meg higgadt maradni, mert ha elveszted a fejed az csak olaj tûzre, határozottsággal hathasz a gyermekedre. És bizony ha nem bír a bõrében, akkor szankcionálhatod is: pl. TV/video/számítógép eltíltással. A párod is következetes? Õ hogy bánik a gyereketekkel? Ti hogy és mennyit foglalkoztok naponta a gyereketekkel? A rosszasága nem azért van mert nem kap elég figyelmet?
Ên ùgy gondolom nincs rossz gyerek csak eleven...igazàbòl jobb, hogy ilyen mint ha mindig a korhazba kellene vele ulni:(...fontos, hogy lekosd a figyelmèt valamivel...valami jo jàtèkkal....az biztos, hogy a nagyon aktiv gyerekekkel nagyon sokat kell foglalkozni de èrdemes elvinni oket pèldàul valami sport foglalkozasra hogy ott kièlhessèk magukat ès leadhassàk folos energiàjukat:) A kiabàlàs ordibàlàs nem segit mert annal jobba csinaljak a rosszasàgokat...veluk jàtszani kell nagyon sokat foglalkozni:) Tapasztalatbol mondom
Szeresd... Akármilyen rossz is. Ja, és mutasd is ki neki. Ez fontos!!! Fenyítés helyett, próbáld inkább magadhoz ölelni.
nagyon egyszerû....azt írod próbáltad szépen, próbáltad csúnyán...az én tanácsom...sehogy se próbáld...magamból kiindulva, mivel õrülten "rossz" talán inkább rosszalkodó gyereknek nevezném...magam:) ...sokkal hatásosabb volt, hogy egyszerûen nem vettek rólam tudomást ha már nagyon az agyukra mentem, mert természetesen õ annál inkább hisztizik majd akkor egy szó nélkül bezártak egy szobába 10-20 percre azzal, hogy:szólj ha befejezted..mindezt teljesen kimérten a leghiggadtabb hangnemben...a gyerek ezzel a helyzettel nem tud mit kezdeni...hozzá teszem ez csak az esetben jó és mûködõképes ha a gyerek valóban"rossz" és cak figyelemfelkeltésnek használja....ellenben azzal, ha esetleg mentális vagy lelki panaszai vannak...azt hiszem kislányod már elég idõs ahhoz, hogy errõl elbeszélgess vele higgadtan...pl:kislányom mostanában nagyon csúnyán viselkedsz és anyu szeretné tudni mi ennek az oka...stb...érthetõ nyelven:) hallgasd meg õt... ha jó jutalmazd de ne vidd túlzásba!! mert könnyen átmegy követelésbe...:) nem lehetséges, hogy kevés figyelmet kap a gyerkõc?:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért változott meg hirtelen az alvási szokása majdnem 3 éves fiamnak?

Mindig külön szobában aludt és egyedül. Ha már tudta, mondta is, hogy menjünk ki és szépen elaltatta magát. Aztán egyszer csak elkezdett félni és kérte, hogy maradjak bent. Kétségbeesetten sírt, ha otthagytam, ezért hát vele maradtam, míg elaludt. Sajnos egyre hosszabb ideig tart az elalvás, sőt, párszor még a délutánit is kihagyta- este persze már alig látott az álmosságtól.Nem akarom a félelmeivel magára hagyni, de így sem jó. Tudna valaki segíteni? Több könyvet is elolvastam már, de nem találtam megoldást erre a problémára. Arról sokat írnak, hogy mi van ha a gyerek nem akar elaludni, de ha fél elaludni?

2

A Védönö adhat igazolást arról hogy a lányomat fejlesztö oviba kell vinnem?

2 éves a lányom és még van egy éve az oviig.Kaptam egy papirt Budapeströl ahol voltam a tanulási bizottságtól amin az áll hogy Kontroll:az óvodai nevelés megkezdésekor vagy a gyermek három illetve ötödik életévének betöltésekor a szülö vagy a fejlesztö intézmény kérése alapján.És egy éves korban már voltunk ott és akkor anyosom szerint megadtak egy ovodát ott végeznek korai fejlesztést de akkor még csak egy éves volt.Most megemlitettem a gyógytornászunknak hogy kéne töle egy igazolás hogy szerinte is kell a fejlesztés ö meg furcsán nézett rám.Anyosom meg mondta hogy kérjek a védönötöl igazolást.Csak kérdés hogy ö adhat e?

8

Mikortól és miből lehet tudni, hogy egy gyerek hiperaktív?

12

Megőrülök, mit tegyek?

Kislányom 2,5éves és pár hónapja mintha teljesen kifordult volna magából.Egyik napról a másikra megváltozott pedig nem történt semmi.Nem alszik éjszakánként(külön szobában van)2-3 óránként felkel.Sem és sem ő nem alussza ki magát.Egész nap ugrál,pörög,nem áll meg egy percre sem,még evés közben is jár a lába.A pakolásról nem is szólva...Egyszerűen hisztis,nem lehet vele bírni.Hiába próbáltam már meg mindent(szép szó,kedvesség,játékosság,durvább hangnem,néha kisebb ütést a seggére...semmi nem használ)már nem tudom hogyan tartsam kordában,egyszerűen nem tudom mi lenne a segítség.A játékaival sem köti le magát csak addig mig elszórja és kész,egész nap hevernek a földön...játékot sem veszek már neki.

19

Nagyon rosszul alvó gyerekek szülei: vállal (ta) tok kistesót?

Mennyi korkülönbséggel? Mik a tapasztalatok?
Fiam 3 éves, és még mindig lehetetlen a helyzet, bár sokkal jobb, mint 1 éve. Nagyon fáradtak vagyunk. :(

4

Asztmás kisgyerek tényleg nem sportolhat semmit?

15

2 eves lanyom rettenetesen hisztis. Ordit foldhoz veri magat ha valmi nem sikerul neki vagy nem engedjuk meg eppen! En mar ezt nem birom utolso lelegzetveteleig ordit es nem talalok megoldast. Beszelgetes sem es buntetes sem hasznal! Mit csinaljak?

14

Mi lesz akkor, ha a fiam nem lesz szobatiszta 3 éves korára?

Három hónapunk van még addig, de egyenlőre csak a pisi megy a wc-be, de az is csak a házban. Amint kimegyünk, már nem tud figyelni rá.( Bent csak alváshoz van pelus) A kakival meg úgy állunk, hogy átlagosan 3-4 naponta van egyszer, de hallani sem akar a wc-ről, biliről olyankor. Sőt, még ránézni sem szabad olyankor.Tudom, hogy még van időnk,nem is erőltetem a dolgot. Csakhogy; ha a harmadik szülinap után nem kapom már a GYES-t, akkor vissza kell mennem dolgozni, de hát mit mondjak a főnökömnek? Járt így már valaki?

9

Hány napig lehet adni a duphalacot, 2, 5-éves kisfiamnak?

4

Hogyan kell használni az "Én is tudok beszélni" c. munkafüzetet?

Semmi használati utasítás nincs benne.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!