Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak 6 éves iszonyatosan rossz gyerekemmel (1 db)

Mit csináljak a 6 éves iszonyatosan rossz gyerekemmel?

Hiába mondom hogy nem annál inkább is azt csinálja. Probáltam szépen, probáltam csúnyán sehogyan nem tudok rá hatni. Mit tehetnék még? Illetve kit?l kérhetnék segítséget?

Legjobb válasz: Könnyebb lenne talán tanácsot adni, ha leírnál pl. konkrét esetet. Mit tett õ, mit mondtál, tettél te, erre õ, stb..... Kommunikációs hiba, a gyereknek van valami baja, te hagyod rá túl könnyen... Sok minden lehet. Írj konkrét sztorikat és próbálok okos lenni. Nem ígérem, hogy sikerül, de átgondolom. Amúgy lehet, hogy pont te magad jössz rá a megoldásra, miközben leírod. Van ilyen. Szorítok neked!

Könnyebb lenne talán tanácsot adni, ha leírnál pl. konkrét esetet. Mit tett õ, mit mondtál, tettél te, erre õ, stb..... Kommunikációs hiba, a gyereknek van valami baja, te hagyod rá túl könnyen... Sok minden lehet. Írj konkrét sztorikat és próbálok okos lenni. Nem ígérem, hogy sikerül, de átgondolom. Amúgy lehet, hogy pont te magad jössz rá a megoldásra, miközben leírod. Van ilyen. Szorítok neked!
Próbálj nsgyon nyugodt maradni, mikor rosszalkodik, hidd el, érzi, ha idegesít. A gyermek minket nevel:) Ha a középpontodban maradsz és "csak" a szeretetet érzed, abbahagyja. Próbáld ki! Ja és takarítsd ki a gondolataidat is, légy a jelenben! Sok sikert!
Menjetek el családterápiára, pszichológushoz vagy tanácsadóhoz. Egy hat éves pici gyerek nem lesz magától rossz, az ok mindig a környezetében, a szüleiben keresendõ, ezért hiába próbálnád csak õt megváltoztatni. Amíg a kiváltó tényezõt nem kezeled, megmarad a problémás viselkedés.
A kérdés hogy ez mindig így volt mindig is rossz volt és nem hallgatott rád, vagy csak most kezdödött. ha az elsö kimondottan nevelési probléma, ami azt jelenti hogy most már ö a fönök otthon, mert minden rá lett hagyva meg lett engedve. fegyelem hiánya, most meg már egyre nehezebb lesz, ha ´´igy megy tovább pár év múlva ö ossza be a családi kasszát. vagy akár még le is kever neked egyet. kérj védönöi vagy orvosi segítséget hogy hol tudod megtanulni hogyen kezeld a gyereked. ilyenkor a gyerekkel semmi baj nincs csak a szülö képtelen fegyel, mezni. ez még talán nem késö és tuti hogy kell hogy artsanak nevelési órákat, ahol megtanítják egyes szitukban hogy viselkedj. ha most kezdödött és szinte egyik naprol a másikra akkor lelki probléma és segítségért kiált. pl beilleszkedési probléma, családi probléma, esetleg olyat látott amit nem fog fel...
Próbálj meg ne tiltásokkal nevelni, hanem értékeket közvetíts a példamutatással. Legyél következetes, és legyenek határok a gyereked életében hogy mit és meddig szabad. Próbálj meg higgadt maradni, mert ha elveszted a fejed az csak olaj tûzre, határozottsággal hathasz a gyermekedre. És bizony ha nem bír a bõrében, akkor szankcionálhatod is: pl. TV/video/számítógép eltíltással. A párod is következetes? Õ hogy bánik a gyereketekkel? Ti hogy és mennyit foglalkoztok naponta a gyereketekkel? A rosszasága nem azért van mert nem kap elég figyelmet?
Ên ùgy gondolom nincs rossz gyerek csak eleven...igazàbòl jobb, hogy ilyen mint ha mindig a korhazba kellene vele ulni:(...fontos, hogy lekosd a figyelmèt valamivel...valami jo jàtèkkal....az biztos, hogy a nagyon aktiv gyerekekkel nagyon sokat kell foglalkozni de èrdemes elvinni oket pèldàul valami sport foglalkozasra hogy ott kièlhessèk magukat ès leadhassàk folos energiàjukat:) A kiabàlàs ordibàlàs nem segit mert annal jobba csinaljak a rosszasàgokat...veluk jàtszani kell nagyon sokat foglalkozni:) Tapasztalatbol mondom
Szeresd... Akármilyen rossz is. Ja, és mutasd is ki neki. Ez fontos!!! Fenyítés helyett, próbáld inkább magadhoz ölelni.
nagyon egyszerû....azt írod próbáltad szépen, próbáltad csúnyán...az én tanácsom...sehogy se próbáld...magamból kiindulva, mivel õrülten "rossz" talán inkább rosszalkodó gyereknek nevezném...magam:) ...sokkal hatásosabb volt, hogy egyszerûen nem vettek rólam tudomást ha már nagyon az agyukra mentem, mert természetesen õ annál inkább hisztizik majd akkor egy szó nélkül bezártak egy szobába 10-20 percre azzal, hogy:szólj ha befejezted..mindezt teljesen kimérten a leghiggadtabb hangnemben...a gyerek ezzel a helyzettel nem tud mit kezdeni...hozzá teszem ez csak az esetben jó és mûködõképes ha a gyerek valóban"rossz" és cak figyelemfelkeltésnek használja....ellenben azzal, ha esetleg mentális vagy lelki panaszai vannak...azt hiszem kislányod már elég idõs ahhoz, hogy errõl elbeszélgess vele higgadtan...pl:kislányom mostanában nagyon csúnyán viselkedsz és anyu szeretné tudni mi ennek az oka...stb...érthetõ nyelven:) hallgasd meg õt... ha jó jutalmazd de ne vidd túlzásba!! mert könnyen átmegy követelésbe...:) nem lehetséges, hogy kevés figyelmet kap a gyerkõc?:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ez a kisfiú beteg lehetett vagy "csak" nagyon borzalmas természetű?

A múltkor az egyik villamosmegállóban volt egy anyuka a kb 8-10 éves gyerekével. Szakadt az eső, mindenhol tócsák voltak. Az anyuka fogta a gyerek kezét, a gyerek pedig ugrált, és visított megállás nélkül, és folyamatosan (amíg én ott voltam is legalább 10x) földhöz vágta saját magát a vizes, saras aszfalton és visítozott és kapálózott a lábával. Az anyja mindig felszedte a földről, de folytatódott tovább. Nagyon beleivódott az agyamba ez a jelenet, és nem tudom eldönteni, hogy ez egy erőteljesebb hiszti volt-e vagy valami betegség.

9

Ki segíthet? Hallottatok már az oxigén terápiáról? Esetleg segített?

Az a gyanum, hogy kislányomnak(4 éves) oxigén hiánya lehetett születéskor. Most olvastam egy cikket, hogy ez autizmust is okozhat.

3

9-10 éves lánynál jelentkezhetnek a pubertás "tünetek" mármint lelkileg? Kezelhetetlen, szófogadatlan. Ki hogy kezeli?

Olyan két éve kezdődött nála ez a rendkivüli szófogadatlnság. Amit ő a fejébe vesz, az csak úgy jó. Nem akar rám hallgatni bármit is teszek. Úgy ki tud késziteni, hogy sokszor azt hiszem megőrülök. Hisztizik ha valami nem úgy van ahogy ő akarja. Sminkelni akarja magát!!! Nem segit sem a jó szó, semmi. 3 gyerekem van és nem gondoltam volna hogy az egyik ilyen lesz. Õ a középső. Sokszor, csúnya ezt mondani de olyan utálatos tud lenni. :( Mit csináljak vele? Hogy bánjak vele? Mivel büntessem? Mi lesz pár év múlva ha most ilyen?

1

Asperger diagnosztizálása?

Magasan funkcionáló autista a gyermekem. Mivel a témában eléggé jártas vagyok és ugye ezzel élek együtt, erős a gyanum, h az apja is az.
Valszeg nagyon magasan funkcionáló aspergeres, az a fura felnőtt, aki nagyon jól kompenzál. Az lenne a kérdésem, h hol lehetne diagnosztizálni felnőtt férfit, ki foglalkozik ilyesmivel. Mezei pszichiáter biztos, h nem tudná. Meg lenne az okom arra, h diagnózist kapjunk (szocpol visszafizetése). Ezt csak azért írtam, mert tudom , h a dg-sal semmi nem változna, ugyanúgy élnénk tovább, mint eddig.

1

A sztereotip mozgás zavar tartós betegségnek számít?

1

Hmmm mit tegyek ha egy elmebeteg pszichopata csaj nekem rontott? (Fura meg ciki, tudom de ez van. )

Hát én nem sok vizet zavarok és igyekszek el lenni a suliba, azonban megtalálnak engem ez elmebeteg faxkalapok. Na leírom rövidbe mi a szitu amúgy tudom, hogy ciki.
Na szal összekaptam valakivel valami semmiségen (nem mondok neveket) erre mondom: nem kellene úgy beszélni mint egy putris cigány... jó erre azt mondta h meg fog verni, NEVETTEM. és letiltottam a gexibe. Erre ma megyek hallgatom a zenét valaki belem rúg hátulról meg el kezd ütlegelni, ránézek fagyosan továbbmegyek erre anyámat szidja majd visszafordulok (de már nem voltam nyugis a matek miatt): elmebeteg...

ezzel mit kell tenni a jövőbe, egy helyre járunk suliba és nekem nem kellene az, hogy ez a közveszélyes alak megkéseljen vagy ki tudja mi...

5

Harapás, csípés, karmolás 19 hónapos gyereknél?

Minden gyerek átmegy ezen az időszakon, hogy harap, csíp, karmol...de úgy Isten igazán, erőből, fájdalmasan...
Esetleg tud valamilyen megoldást erre?
Én mindig rászólok, hogy nem szabad mert fáj és hogy csak puszilni és simogatni szabad és ilyenkor ad is puszit és meg is simogat. Néha látszik rajta hogy tiszta idegből csinálja a lányom mert még a fogait is szó-szerint csikorgatja. Alapjába véve nagyon nyugodt, jó gyerek, soha nincs gond vele, de pár napja már "űzi" ezt és nem tudom hogyan szoktassam le róla. Sokszor már a játszótéren is támadásba lendül, de ott is mindig rászólok hogy nem szabad csak simogatni. Volt már hogy finoman vissza is adtam neki, de nem gondolnám, hogy ez jó megoldás.

4

Az apa alkoholizmusa miatt születhet csúnyának a gyerek?

A családban,rokonságban mindenki fess ember.Anyám szép volt,apám is jóképű férfi.Amikor én születtem nagyon ivott,évekig.Én vagyok a család szégyene,tényleg ronda pali lettem-gyereknek sem voltam szép-.Szerencsétlen külsőm az alkohol okozhatta?

11

Kisfiam kisebb viselkedészavarral küzd, ezért néha hisztizik. Szülői értekezleten az ovónő mindenki előtt elekzte szidni, szerintem ez csak rám tartozik, hogy problémája van és nem a többi szülőre. Vagy rosszul gondolom? Ki tud erről valamit?

7

Hogyan érjem el, hogy tiszteljen?

5 éves gyerekem van. Mindig szeretettel, következetesen neveltük. Nem vagyok híve az erőszaknak, de előfordult egy-egy meglegyintés, életében talán 10x. Egyébként a legnagyobb bünti a mese megvonás. De inkább jutalmazni szoktam, ezzel motiválom.
Mióta ovis, elképesztő, miket művel. Tudjátok, ezek a tipikus ovis csúfolódó énekek, hülyézés, butázás. Sajnos a tesója (2 éves, most tanul beszélni, minden ragad rá) is eltanulja, és tök jó, amikor az utcán nevetve mutogat rám, hogy buta anya! És nyilván nem ő a hibás, nem is érti a szót. Milliószor elmagyaráztuk, miért nem szabad így beszélni, főleg a nagyobbiknak, aki tudja, hogy nem szabad, mégis mondja amikor mérges ránk. Mert pl megtiltunk valamit. Eddig ha szépen kértem, elsőre megtette, amit akartam, ha kedve ellen való volt, akkor másodszorra, amikor dackorszak tombolt, kis bünti és rávezetés után harmadszorra. De most olyan hisztiket levág, hogy csak nézek. És nagy "focista" a lelkem, előadja úgy, mintha én egy kegyetlen szörny lennék, amiért nem engedem pl, hogy a kapucnijánál húzza a tesóját, sőt, hovatovább be merészelem állítani a sarokba. ÉS elmeséli mindenkinek, legjobb, amikor azzal kezdi: anya bántott! (kis karját megfogva, elhúzom a "tetthelyről ahol rosszalkodott, beállítom a sarokba és rászólok, hogy maradjon ott, majd nem átallom megtolni háta közepét, hogy lépjen közelebb :)) ÉS nagyon csúnyán kiabál rám, vörös fejjel, vicsorog is hozzá. Aztán ha vége a balhénak, ugyanúgy viselkedik, mintha mi se történt volna. Előfordult, hogy felénk ütött ököllel, miközben éppen mgyaráztuk neki, miért viselkedik most bután. Vagy rúgott. Direkt nem ért hozzánk, csak úgy csinált, mintha. A tesójának dettó, csak az a baj, hogy ő már ténylegesen visszaüt, mert nem érti, mire is jó ez a "játék". Ilyenkor persze a nagy van felháborodva, hogy megütötte a tesója.
A legnagyobb bajom ez a csúnyán beszélés, visszakiabálás (nem is visszabeszél, hanem ordít velünk ilyenkor), meg az erőszak, amit felénk mutat. Nem tudom, mit csináljak, mert nem az akkori problémát akarom ideiglenesen orvosolni (mittudomén, hidegzuhany, 2 nagy pofon, szerintem ezek csak olaj a tűzre, és szintén agresszió, nem akarom ördögi kört), hanem véglegesen elérni, hogy legyen benne irántunk az a fajta tisztelet, ami lehetetlenné teszi az ilyen dolgokat.
Egyébként, hogy nehogy félreértsetek: ő egy érzékeny lelkű, értelmes, komoly, kedves fiú, az együttlétünk 10 %-át teszik ki ezek a problémák, mégis rossz érzés, szeretnék rajta változtatni. Nem vagyok ilyen higgadt, amikor épp benne vagyunk, nem szeretem az érzést, amit ez kivált belőlem.

23

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!