Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak 6 éves (22 db)

Mit csináljak? 9 éves vagyok 6 éves koromig nővéremmel aludtam nem tudok leszokni hogy ne kérjem meg anyát hogy aludjak ott

Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha van lehetõséged külön szobában aludni ,akkor az jó. Örülj neki! Még 1 rövid év és szeretnél elvonulni a kuckódba.

Ha van lehetõséged külön szobában aludni , akkor az jó. Örülj neki! Még 1 rövid év és szeretnél elvonulni a kuckódba.
Konkrétan egy ágyban, vagy csak egy szobában? Ha az elõzõ, már épp ideje, ha külön alszol. Ha a második, valóban örülj, hogy külön szobád lehet.
Én sem szeretek egyedül aludni. Hovatovább nem is tudok. Szerezz be esti fényt, plüssöket, és ezek meg fognak nyugtatni. Eljött az az idõ, hogy önállósodj! :)
Ez szerintem kamu, hogy 9 éves írta ki. Szüleivel beszélné meg ezt a problémát nem a neten a Gyakori Kérdéseken. :D Meg a helyesírása se ilyen egy 9 évesnek. Ezt szerintem a nõvére írta ki vagy csak szórakozik valaki.
1. Ebben a korosztályban mozgok, úgyhogy hülyének ne nézz. 2. Fél 9, mi sem vagyunk korán fekvõk, de az enyémek nem a net elõtt ülnek ilyenkor, amikor másnap suli, hanem csendben lapozgatják a mesekönyvet az ágyban. 3. 9 éves gyereknek nem itt kellene tanácsot kérni (ha igaz lenne), hanem anyucival megbeszélni. Ha pedig neked, mint szülõnek az a kérdésed, hogy hogyan szoktasd le a 9 éves lányodat arról, hogy a nõvérénél aludjon, akkor kérdezd így.
Na jó, nekem 8, 5 és 10 éves lányaim vannak, õk is tudják jól kezelni a netet, pontosan tudom hogy mire képesek és az ilyen korúak helyesírását is ismerem. Egyszerûen nem hiszem el, hogy egy 9 éves itt regisztrált és ilyen kérdést tett fel.
Bocs, elírtad az életkorod??? 9 évesen itt... na neeee..
A kérdéstõl függetlenül nagyon sok helyen látom, hogy az az indok arra, hogy valaki nem lehet fiatal, hogy jó a helyesírása... Nem tudom, hogy ma mennyire idióták a gyerekek, de én pl. elsõ írásórám óta nyelvtannáci vagyok. Nem magatokból kell kiindulni, lehet, hogy másnak jobbak a képességei.
Jó én visszaszívom, tényleg kamu, már látom az "anyuka" válaszából... csak akkor még nem olvastam, mit googleztál róla.
"Miért, 9 évesen a mai világban egy gyerek nem tud beregisztrálni egy ilyen oldalra, hogy kérdést írjon? " Épp elég baj, hogy ennyi idõsen szülõi kontroll nélkül regisztrálgatna egy gyerek ide-oda. Aztán meg sír anyuci és apuci, hogy valami beteg aberrált állat zaklatja õket. "Írni tud, olvasni is, a számítógéphez meg melyik mai 9 éves nem ért? Nem abból kell kiindulni, hogy te mit csináltál 9 évesen..." Én abból indulok ki, amit a 9 évesek tudnak... az enyémek is gépeznek. Õszintén szólva max. 1% esélyét láttam annak, hogy ezt egy helyesírásból színjeles 9 éves írta ki. A gyanúm pedig beigazolódott, amikor kiderült, hogy macskerde több kérdést feltett és az egyikben azt írja, hogy 15 éves.
"Bocs, elírtad az életkorod??? 9 évesen itt... na neeee.." Miért, ez nem a Szex témakör, ez a családi kapcsolatok. Oda miért ne írhatna egy 9 éves gyerek? Aki meg azt írta: kamu Miért, 9 évesen a mai világban egy gyerek nem tud beregisztrálni egy ilyen oldalra, hogy kérdést írjon? Írni tud, olvasni is, a számítógéphez meg melyik mai 9 éves nem ért? Nem abból kell kiindulni, hogy te mit csináltál 9 évesen...
Ó, a legnagyobb királyság a saját szoba! 12 éves koromig én is féltem a sötétben. Nekem segített az éjjeli fény. Ilyen kis kedves figurákban kaphatóak ma már ezek a lámpák, kellemesen, nem zavaró fénnyel világítanak. Párszáz forintért már lehet kapni nagyobb áruázakban és lakberendezési üzletekben. Kérd meg mamádat, vegyen neked egyet, vagy vegyél egyet a zsebpénzedbõl. 21/L
13: mert kamu. A kérdésbõl egybõl lejött nekem, és egy fél perces guglizás után kijött, hogy itt a gyakori kérdéseken hol 15, hol 9 éves. :-))
A helyesírásán miért akadtok ki? Mert tud írni? A vesszõhiányokat leszámítva értelmesebb kérdést írt ki, mint némelyik idõsebb. 9 évesen én színötös helyes író voltam (és vagyok mindmáig), szal nem kell belekötni. Mellesleg miért ne írhatta volna ki? 9 éves, nem dedós, a mostohaöcsém 9 évesen csetelt a sulis barátaival, szóval... Kérdezõ: próbálj meg önállósodni. Aludj kis fénynél, plüssökkel, hallgass rádiót, arra aludj el, és sokkal könnyebb lesz.
10: egyetértek, most már én is a nõvérre tippelek, nem anyukára - ha nem szórakozik valaki.
A kérdező hozzászólása: egy ágyban külön a többiektõl alszom!
A kérdező hozzászólása: helló anyukája vagyok de már elnézézést a lányom valóban 9 éves õ is írta néhányan vakok vagytok például utolsó nem érdekelnek most a te gyerkõceid nem írta el max.te vagy a vak
A kérdező hozzászólása: de jól írtam de lécci ne cikizzetek ez nem jó érzés:(
A kérdező hozzászólása: néhánxy bolond ember figyeleny már! a nõvérem írta fel azt a 15 éves bigyót néhány tisztelt hülye hányszor írjam lr hogy 9 éveas vagyok?

Találtam munkát külföldön.6 éves a kisfiam. Mama vigyáz láthatáskor rá. Én a szüleimmel élek és rájuk bíznám inkább. Az ex sajnos magánál akarja tartani a gyereket amíg kint leszek. Mit csináljak hogy ez ne így legyen?

Legjobb válasz: A gyerek szereti az apját.Mert ugye ez nam arról szól, hogy Te szereted-e még?Attól lehet jó apa.Különben így nem mennék külföldre.Itthagyni egy 6 évest így?

A gyerek szereti az apját.Mert ugye ez nam arról szól, hogy Te szereted-e még?Attól lehet jó apa.Különben így nem mennék külföldre.Itthagyni egy 6 évest így?
Mi is 75 ezres keresetembõl élünk, meg a pároméból ami szintén nem sokkal több, két gyerekkel albérletben.Meg lehet oldani.Hétrõl hétre kiszámolom mennyi jut kajára ruhára, tisztálkodásra.Heti 7 ezer forintos kajapénzbõl sokszor még marad is úgy, hogy a gyerekeknek a hûtõben van Actimel, gyümölcs fõtt étel.Mindent ott klel megvenni, ahol a legolcsóbb!!!!Én nem bírnám otthagyni a gyerekem. A szüleid dolgozzanak, egyedülálló anya vagy, fas66za, hogy te tartod el õket. Ha Te ezt választod, ha a legszebb éveket odaadod másnak, gratula.Tipikus önsajnáltató mártír duma. Ne mennyél ki!
nem tudom, hogy mit csinálj egy biztos: én SOHA nem válnék meg a gyerekemtõl (amig ilyen kicsi)
te képes vagy egy 6 éves gyereket, a saqját gyerekedet itthagyni, mert te mész külföldre dolgozni. Akkor most ne játszd itt a lelkiismeretes anyát, akinek nem mindegy, hogy ki vigyáz a gyerekére. Neked kellene, te vagy az anyja. Benned bízik, téged szeret! Jó reggelt! Atyaúristenhogymikvannak!
a gyerek most ezt gondolja: apám elhagyott anyám el fog hagyni (kérdezõ: inkább maradj együtt vele!)
talán ilyen rossz hatással van a gyerekedre?
"Én a szüleimmel élek és rájuk bíznám inkább." Mi van? Végül is szültél egy gyereket a szüleidnek öregségükre?? Ha te lelépnél, akkor inkább hagyd az apjánál az a kisgyereket. Ha ide-oda rángatjátok, hogyan fog iskolába menni pl.?!
"A jövõjére gondolok hogy kivihessem õt is, de azt meg kell alapozni..." Bar sajnos nagyon is tudom, nem egyszerü külf munkat talalni, de ha nem megoldhato, hogy magammal vigyem, nalam legyen, en sem ezekben a fontos evekben alapoznam meg a jövöjet!! Nem tudom megitelni, h milyen sorsa lenne az apanal, nem ismerjük az indokot, miert tartassz töle, de ettöl függetlenül nekem fontosabb a gyerekem es az, amit csak en tudok nyujtani neki ezekben a fontos evekben, mint az anyagi jobb-let. Egyszerüen van egy fontossagi sorrend, mindenki döntse el. Ha megoldhato persze, pl. nagymama, megbizhato babyszitter vagy akarki veled megy, amiket irtak, es igy mindennap kapcsolatban vagytok, akkor okes. De ha nem, akkor inkabb visszafogottabban, szerenyebben elnek, mig felnö, es amig ugy erzem, szüksege van ram. Ha nagyon gaz az anyagi helyzet, en ebben az esetben nem nezem le a testükböl, szexualis eletböl elöket sem (mert 1.tudom, miert csinalom, 2.sztem itt a masik oldallal van a baj, azzal, hogy erre igeny van), es ebböl mindenkeppen fizethetö egy babyszitter. Persze en sem vagyok olyan testalkatu meg jellemü, igy talan eselyem sem lenne, hogy ilyen munkara felvegyenek :D, de valahogy összeszednem magam, ha nagyon muszaj...
A kérdező hozzászólása: Jó, mi van akkor ha magammal tudom vinni, de apuci nem engedi és fogytán az idõm? Mit tehetek ilyenkor? Németbe menné.
hát olyankor semmit. ez tuti
De ha az apja nem engedi, akkor hiány mész ki oda megalapozni bármit is, mert kicsi a valószínûsége, hogy késõbb engedné...
kinek a mamája vigyáz láthatáskor? nem az apának kéne? ha az apa vigyáz rá és szereti akkor rábízhatnád, attól még hogy veled bánt valahogy ami miatt váltatok ha meg nem is az õ hibája, akkor meg végkép.. mert azért még a gyereke neki is lehet a szemefénye... te meg legalább meg tudnád alapozni a jövõt h rendesen el tud tartani a gyereket.
Nem megoldható sehogy, hogy kividd a gyerkõcöt? Én két gyerekkel indultam el (mielõtt letámadnak hogy jajszegényapuka, az exférj engedélyével utaztunk el, sõt támogatásával, hogy vigyem el onnan a gyerekeket, õ is húz majd el valamerre amint tud), ha van munkád, megoldható valahogy a felügyelet. Összeállsz hasonló családdal és felváltva segítitek egymást, vagy közösen fizettek bébiszityót.
Ne hagyd itt a gyereket! Nekem anno 4 éves volt a kisfiam, amikor kimentünk, és vittem magammal egy au pairt, aki járatta az oviba, meg vigyázott rá, ha éjszakáztam, 1 fizetésbõl is megéltünk, és ha más nem, legalább esténként láthatod a gyerekedet, meg odabújhatsz mellé aludni, hidd el, nagyon sok erõt ad :) 2 éve vagyunk kint, azóta már csak heti 4 napot dolgozom, van is idõm a kishercegre :) hajrá!
3, voltam
A kérdező hozzászólása: nem akartam ennyire durva lenni csak könnyû vádaskodni és nem tanácsot adni. Tudjátok aki így ítélkezik az inkább másoknak se írjon mert szerintem nem könnyû megosztani félelmeinket a neten.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek ha lenne itt esély elhagynám!!!! A jövõjére gondolok hogy kivihessem õt is, de azt meg kell alapozni vagy ti 50000 és 80000 ft közötti fizetésbõl egyedüli keresettel fent tudjátok magatokat tartani? (4-en vagyunk) Gratulálok! Nem magamért hagynám el a gyerekemet ANYA vagyok nem tini.
Nem tudsz semmit sem csinálni...az apának természetesen több joga van, mint a szüleidnek. Ha még bíróságra is megy, akkor is õ fogja megkapni.
Közös a felügyeleti jog? Akkor bírósági úton felülvizsgáltathatnád, bár mivel most éppen dolgozni mész külföldre, visszajára fodulhat az egész és mé a végén a te jogodat korlátozzák majd. Tulajdonképpen nehéz kérdés, esetleg menjenek veled a szüleid és ott vigyázzanak a gyerekre. Ha lakást bérelsz totál mindegy, hogy veled vannak vagy sem.
Gyámhivatal elé kell vinni, õ dönt, anélkül törvénytelen.

A 6 éves lányom amíg zuhanyoztatom végig a nuniját tapogatja. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Beszélgess vele a dologról.Egy 6 éves már megérti a dolgokat.

Beszélgess vele a dologról.Egy 6 éves már megérti a dolgokat.
20.26-ossal értek egyet! Nyugodtan csinálja, ne tiltsd neki, csak magyarázd el, egyrészt hogy piszkos kézzel ne nyúljon oda, és akkor amikor egyedül van, mert ez nem tartozik másra.
Biztos van oka.Lehet hogy csíp, vagy viszket.Talán kérdezd meg tõle, hogy miért.
Annyit érdemes megbeszélni vele, h ez nem rossz dolog, sõt, biztosan jó érzés, más is csinálja, de ez a magánügye, akkor csinálja, ha egyedül van.
Semmit. Ez bizonyos mértékig normális dolog. Ha mások elõtt nem csinálja, nem állandó elfoglaltság ez nála, akkor nincs teendõd. Ha felhívod rá a figyelmét, hogy ez téged zavar vagy a beszélgetésbõl õ azt szûrné le, hogy amit csinál rossz, tilos, komoly következményei is lehetnek. Emellett majd olyankor csinálja, mikor nem látod... Én óvónõként dolgoztam. Altatáskor a gyerekek nagy része csinálta. Pszichológiából tanultam, hogy ez az óvodás korban normális... majd késõbb megtanulják, hogy ne nyilvánosan csinálják :)
Én is csináltam mikor kicsi voltam, és engem elcsesztek érte. A kulcsmondat amivel le akartak szoktatni az a "Ne punizz!" volt. Amúgy nem emlékszem, hogy bármikor magyarázat is társult volna hozzá, csak azt tudom hogy tiltották ezerrel, hogy ezt nem szabad. Sokáig bûntudatom is volt, de persze csináltam csak titokban, de mindig rettegtem, hogy lebukok. Szóval nálam egyfajta szégyenérzet társult hozzá, mert a tiltás miatt azt éreztem, hogy ez valami tilos dolog, de nem tudtam miért. Így felnõtt fejjel már értem, hogy anyáék nem tudták hogyan kezeljék a dolgot, és hogy õszinte legyek nem csak akkor de késõbb se. Nem kaptam szexuális felvilágosítást, soha nem beszéltünk szexrõl, 17 évesen annyit mondtak, hogy arra nekem még gondolnom se szabad, mert túl fiatal vagyok még, én csak tanuljak. Szóval vigyázz mit mondasz neki, ne tiltsd, csak arra tanítsd meg, hogy egyedül csinálja, mert ez az õ saját magánügye. 20/L
Ha elõtted csinálja, az nem olyan nagy baj, de beszéld meg vele, akkor ne zuhanyzás közbe fogdossa a punciját, hanem pl. ha este lefekszik.
A kérdező hozzászólása: nem egyedül zuhanyzik, hanem én zuhanyoztatom. majd megbeszélem vele.
Ha mások elõtt nem csinálja, nincs semmi baj. Ha viszont más rokonok, vagy idegenek elõtt csinálná, akkor se szidd le, hanem mond el neki, hogy mások elõtt nem illik a punciját fogdosni, mert nem tartozik senkire. De egyedül csinálhatja, mert ez teljesen természetes dolog.
Amíg csak zuhanyozás közben látod ezt, addig nincs semmi baj.
A kérdező hozzászólása: nem csíp, és nem fáj neki. az arcán lehet látni, hogy élvezi a dolgot.
*lecsesztek

Van egy 6 éves lányom, aki születése óta velem alszik, és 2 hónapja költöztem össze a jelenlegi párommal, és nem tudja elfogadni, mert azt mondja ekkora lánynak külön kell már aludnia, ez milyatt mindennapossak a vitáink, mit csináljak?

Lincs hangulat van itthol,ti mit tennétek a helyemben,mert nem akarok kett?jük közt választani!

Legjobb válasz: 6 éves gyereknek a saját ágyában a helye....igaza van a párodnak.

6 éves gyereknek a saját ágyában a helye....igaza van a párodnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok hasznos választ!Megfogadom a tanácsaitokat!Szép napot mindenkinek!
Szia! Az jutott még eszembe - írtam már tegnap, hogy hogyan próbáld az ágyába szoktatni - hogy talán beválna, ha kapna valami kisállatot, aki vele alszik. Ha meg tudsz barátkozni a kutya/cica gondolatával, az a legjobb (az én lányom is imád a kutyával aludni, ott alszik az eb az ágy végénél a kosarában), de ha erre nincs lehetõségetek, kaphat egy degut vagy tengerimalacot vagy ami tetszik neki, annak a ketrecét tartsátok a szobájában, így nem lesz egyedül. Rengeteget számíthat! Kicsit úgy érezheti, hogy most õ a nagylány, aki vigyáz éjjel is a "kicsi, védtelen állatkára". Talán beválik. És hagyj neki valami halvány fényû lámpát égve éjszakára.
Sajnálom, ami az apukájával történt, de te azt írtad, hogy születése óta alszik veled. Tehát már akkor is ez volt a rendszer. Mindegy, mostmár felesleges azon kattogni, hogy mit kellett VOLNA csinálni, de így már jobb lenne, ha a korának megfelelõen a saját helyén aludna.
A kérdező hozzászólása: Azért voltam vele ilyen engedékeny, hogy velem aludjon, mert sokat sírt az apukája után akit 3 éve vesztettünk el, meghalt, és én pótolom neki az apát is, és féltem megtagadni, hogy velem aludjon, mert akkort úgy gondoltam, hogy szívtelen anya lennék!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és azt hiszem igazatok van, próbálom átszoktatni külön ágyba de éjjel töbször felkel még , és keres, úgy próbálom, hogy oda fekszek méllé, és mikort elalszik át megyek a páromhoz, de így is 2-3-rom alkalommal átjön értem, nem gondoltam végig a dolgokat és most nagyon nehéz, és sajnálom mikor sír értem, abban bízom, hogy hamar túl leszünk ezen a dolgon!
Ezt már 6 éve elrontottad!!
Milyatt??? Úristen, mik vannak... Egyébként egy 6 éves gyerek tényleg aludjon a saját ágyában.
Te korábban nem gondoltál arra, hogy majd egyszer lesz új párod, aki nyilván veled akar aludni, és nem a gyerekkel? Az én fiam még csak három éves lesz, viszont eddig megvolt az a szokása, hogy az éjszaka közepén átsétál az én ágyamba és ott alszik tovább. Mivel jómagam is egyedülálló vagyok, felmerült bennem, hogy ha egyszer lesz új párom, aki értelemszerûen fog majd olykor itt aludni, akkor ez gondot okozhat, nem lehet minden ilyen alkalommal másra bízni a gyereket, hiszen ha komoly a kapcsolat, úgyis együtt fogunk majd élni. Viszont azt sem akartam, hogy a gyerek azt érezze, kitúrják a helyérõl. Ezért el is kezdtem leszoktatni, így, hogy még senki nincs a láthatáron, jobb ezt most. Mostmár az éjszakák többségét a saját ágyában alussza végig. A párodnak tökéletesen igaza van, mondjuk tény, hogy nevelni a te dolgod, neked kell dönteni, csak aztán könnyen meglehet, hogy ha te ehhez ragaszkodsz, akkor a párod meg azt mondja, hogy neki ez így nem megy. És ez érthetõ is lenne.
Elõzõ vagyok, bocsi a hibákért, valami gond van a bill-el.
Ezt azelõtt kellett volna megoldani, mielõtt összeköltöztetek. Egy hatéves kislánynak nem feltétlenül egészséges együtt aludni egy vadidegn férfival, a szexuális életetek meg végképp nem rá tartozik. Jól elszúrtad, ha most kirakod a kicsit, az jogosan gyûlöli meg az új betolakodót, ugyanakkor tényleg alhatna már egyedül... Talán az a megoldás, hogy egylõr te mégy át aludni a kislányhoz és szépen, fokozatosan te mégy vissza a hálószobába. Elõször vele alszol gész éjjel, aztán hajnal felé már átmégy a párodhoz, késõbb megvárod, míg a lányod elalszik és utána kiosonsz, végül eljuttok odáig, hogy már egyedül is el fog aludni. De ez hosszú menet lesz.
Véleményem szerint nem egészséges, hogy ennyi ideig veled aludt. A párodat maximálisan meg lehet érteni, hiszen õ veled akarja megosztani az ágyat, és nem veled ÉS a lányoddal. Ezen felül egyéb kellemetlenségeket is okozhat a lányod jelenléte (ha este szeretkeznétek, hogy oldjátok meg?)... Plusz a lányod egészséges fejlõdésének sem tenne jót a hármasban alvás.
Tökéletesen igaza van a párodnak... 6 éves korban már nem a te ágyadban a helye...
Utolsó szerintem ne egy állatot rontsunk már el a gyerek miatt! A kutyának is nevelésre van szüksége, falkavezérre, és hogy tudja hol a helye és nem arra hogy ágyban aludjon! A macska meg úgyis odamegy ahova akar! Meg különben is akkor meg ebbõl az lenne hogy majd ha õ lesz nagy akkor a pasija fog veszekedni vele mert nem akar egy állattal aludni! Ha valami pótszerre szoktatod sosem lesz jó neki!

6 éves kislányom néha (nem rendszeresen) az ovodában hányingerre panaszkodik és nekem úgy tünik nem betegség hanem pszihés probléma lehet, mert étvágya és a kedve nagyon jó. Mindig csak az ovodában jön rá. Elképzelhető hogy pszihés? Mit csináljak?

Mikor rájön az egy pár pillanatig tart az egész utána ugyanúgy eszik,játszik.Szeret oviba járni. Mi lehet?Csak tapogatózom...

Legjobb válasz: Ha pár pillanatig tart, pont azért nem hinném hogy pszichés. Kisfiamnak sok a sava és reggel látszik rajta hogy kínlódik vele, ami szintén pár pillanatig tart. 3 éves és óriási fiú:) Kb 4 évesnek felelnek meg a méretei. Neki is jó a kedve és van étvágy. Még az is érdekes, hogy hányni is szokott és utána tovább eszik. Most derült ki hogy gyomorhurutja van, eddig sima savtúltengésre ill más dolgokra gyanakodtak.:( Ha van rá módotok, akkor vigyétek el egy fizetõs 3D hasi uh-ra, mert itt a nyelõcsõtõl kezdve mindent megnéznek. Nem kell rosszra gondolni, de sz.tem idõnként nem árt, fõleg hogy nekünk is csak szemmel diagnosztizált a doki és végül kiderült hogy van mit kezelni:(

Ha pár pillanatig tart, pont azért nem hinném hogy pszichés. Kisfiamnak sok a sava és reggel látszik rajta hogy kínlódik vele, ami szintén pár pillanatig tart. 3 éves és óriási fiú:) Kb 4 évesnek felelnek meg a méretei. Neki is jó a kedve és van étvágy. Még az is érdekes, hogy hányni is szokott és utána tovább eszik. Most derült ki hogy gyomorhurutja van, eddig sima savtúltengésre ill más dolgokra gyanakodtak.:( Ha van rá módotok, akkor vigyétek el egy fizetõs 3D hasi uh-ra, mert itt a nyelõcsõtõl kezdve mindent megnéznek. Nem kell rosszra gondolni, de sz.tem idõnként nem árt, fõleg hogy nekünk is csak szemmel diagnosztizált a doki és végül kiderült hogy van mit kezelni:(
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni hogy egy hónapja vettünk egy házat.Lehetséges hogy a költözésnek is köze van hozzá?
Lehet szegénykének túl sok ez egyszerre.Legyél hozzá türelmes, esetleg néha néha egy egy napon ne vidd oviba ha lehet.
Ha csak pár pillanatig tart, és csak az óvodában jön rá, közbe meg szeret járni, akkor nem valószínû, hogy pszichés eredetû.

4 éves kislány szerelmes egy 6 éves kisfiúba aki meg bántja a kislányt mit csináljak?

Testvérem 4 éves kislánya szerelmes egy 6 éves kisfiúba. A kisfiú állandóan bántja a testvérem lányát. Azt csinálja hogy beleköpi a kislány hajába a rágógumit tépi a haját leköpi rugdossa tépi karmolja nagyon csúnyán beszél vele. Jeleztük a kisfiú szüleinek de nem hisznek nekünk. A kislányt nem lehet eltiltani a kisfiútól mert akkor elszökik hozzá! Mit tanácsoltok??

Legjobb válasz: Elszökik egy 4 éves?Jó szülök lehettek!Már bocsi!

Elszökik egy 4 éves?Jó szülök lehettek!Már bocsi!
Mi az hogy elszökik. Basszus 4 éves! Mi lesz 10 év múlva. Egyszerûen nem kell elengedni hozzá, ha szökni akar megbüntetni és elmagyarázni a dolgokat. Azért nehogy már a 4 éves gyerek diktáljon! A kisfiúval is elbeszélgetnék.
Elmondjátok a kislánynak, hogy ebben a korban a kisfiúk bizony ilyen módon mutatják ki a szerelmüket a lányok iránt.A kislánynál pedig meg kell oldani, hogy ne tudjon elszökni. Egy 4éves kislánynak sehová sem szabadna elszöknie.Ez a szülõk felelõssége.

A kisfiam (6 éves) hülye sorozatokat néz a tv-ben és az interneten is. (Ben 10 Omniverse, Transformers stb. ) Mit csináljak? Mi lesz ha engedem hogy nézze?

Legjobb válasz: Azt néz a hat éves a tv-ben, amit TE hagysz neki. Ennyire egyszerû. Ha szerinted hülye sorozat, fogod és kinyomod a tv-t, és mehettek ki focizni, labdázni, biciklizni, mert szép az idõ!

Azt néz a hat éves a tv-ben, amit TE hagysz neki. Ennyire egyszerû. Ha szerinted hülye sorozat, fogod és kinyomod a tv-t, és mehettek ki focizni, labdázni, biciklizni, mert szép az idõ!
Én az irtam hogy te love t!
A kérdező hozzászólása: *Én vagyok a kérdezõ és szeretem a tf-t igen na és?
A kérdező hozzászólása: Nem én vagyok a kérdezõ
Figyelem! A kérdezõ is szereti a filmet!
a ben és az Omniverse nem jó 10/-10 a Trans. naon jó!, hagyjad békén.
Én a helyedben kivenném a csatornák közül azokat, amin ilyen bugyuta mesék vannak. Az a legjobb, ha nincs is ott. Nem kell feltétlenül az összes mese adót beállítani. Mi is felnõttünk úgy, hogy nem volt egyetlen mese csatorna sem, sõt, hétfõn adás szünet volt. Szerintem jobb is volt a gyermekkorunk, hiszen egész nap a levegõn bújócskáztunk, bunkiztunk, fára másztunk... Kis odafigyeléssel elkerülheted, hogy ezek a hülye mesék beszippantsák a gyerekedet. Nézzen M2-t, ott vannak a legjobb mesék és persze agressziótól mentes mindegyik!
Akkor még nem késõ változtatni a rendszeren. Ha játszóra mentek helyette, biztos nem is fog tiltakozni ellene!!
A kérdező hozzászólása: Olyan 1-2 hete
Mióta nézi? Nekem a lányom (5 éves) a múltkor véletlenül Boomerangot kezdett nézni, megnézett 2-3 mesét, elmondatam, hogy többet ezt a csatornát nem nézzük, mert butaságok vannak rajta. Legnagyobb megdöbbenésemre szó nélkül el is fogadta (nem az a szófogadó mintagyerek, ami azt illeti). Fõleg dvd-t szokott nézni, max a magyar kettest, ami jó, mert nem kell aggódnom amiatt, hogy szorongani fog vagy agresszív lesz vagy mittudomén a tévé miatt. Nem is beszélve az idióta játékok idióta reklámjairól....
Ezek mióta hülye sorozatok? Ha élvezi, ugyan mi baja lehet abból, hogy nézi? Maximum annyi, hogy megkívánja a sorozatok által reklámozott, sokszor drága vagy beszerezhetetlen játékfigurákat.
Enyém is szereti a Mentõbotokat meg az Állati Küldetést. Az 6 éves kortól nézhetõ, egy-egy belefér egy napba, a hangsúly a mennyiségen van. És persze nem a szülõi mesemondás vagy kinti levegõzés helyett.
Mit csinálj? Kapcsold ki a tv-t! Gondolom nem a 6 éves diktál otthon. Te döntöd el, hogy milyen csatornát néz, mikor kapcsolja be a tv-t. Gondolom az internetet sem egyedül indítja el??? Nálunk csak M2 vagy Minimax megy, amikor mi engedjük. (5 éves) Számítógépet pedig csak este kapcsolunk be, amikor Õ már alszik. Néha elõfordult, hogy youtube-on nézett mesét, mert éppen kitalálta, hogy Dórát nézne, de a tv-ben nem ment. Én indítottam és együtt megnéztük, utána kikapcs.
Ez a te döntésed, és te döntöd el mit néz és mit nem. Ez már nem sokáig lesz így de még pont így van. Ha most a sarkadra állsz és beszabályozod mit nézhet mit nem akkor még megtaníthatod az okos TV és internet használatra. A témában rengeteg cikk van olvass utána mennyire káros vagy nem káros az ilyen rajzfilm nézése.
Annyira utálom az ilyen szülõket mi a fenének szülted meg a kölyköt ha nem hagyod élni? Gyerek neki ez kell semmi baja sem lesz ettõl. Majd ha felnõ és drogozni meg cigizni meg 15 évesen gyereket fog csinálni az jobb lesz? Mert ez ezt fogja eredményezni.

13 éves lány vagyok, és van rajtam kb 5-6 kiló felesleg. Már néha tükörbe sincs kedvem nézni, de akármit csinálok nem fogyok. Pedig én táncra is járok meg rendszeresen mozgok. Mit csináljak hogy menjen le rólam valami?

A diétát már próbáltam de ha nem eszek akkor csak hányingerem van és fáj a fejem :S

Legjobb válasz: 13 évesen még ne állj neki fogyózni, akárhogyan nézel ki, mert a fejlõdésben lévõ szervezetnek nagyon káros, ha kevesebb tápanyaghoz jut a megszokottnál! Tornával próbálkozhatsz, de a koplalást verd ki a fejedbõl! Viszont egyet megpróbálhatsz, rendszeresen étkezz, ne akkor kapj be valamit, amikor épp eszedbe jut, ne nassolgass, hanem legyen reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora! Ha hozzászoktatod magadat a rendszeres táplálkozáshoz, az ezer diétánál is hatásosabb!

13 évesen még ne állj neki fogyózni, akárhogyan nézel ki, mert a fejlõdésben lévõ szervezetnek nagyon káros, ha kevesebb tápanyaghoz jut a megszokottnál! Tornával próbálkozhatsz, de a koplalást verd ki a fejedbõl! Viszont egyet megpróbálhatsz, rendszeresen étkezz, ne akkor kapj be valamit, amikor épp eszedbe jut, ne nassolgass, hanem legyen reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna és vacsora! Ha hozzászoktatod magadat a rendszeres táplálkozáshoz, az ezer diétánál is hatásosabb!
Láthatnánk képet rólad? Egyébként: ne fogyózz, fõleg ne úgy hogy bizonyos napszakokban, vagy bizonyos ételeket nem eszel, mert azzal csak a szervezetedet fogod szétrombolni! Lehet, hogy egyszerûen ilyen alkat vagy. De pl. megteheted, hogy KICSIVEL kevesebbet eszel kalóriadús ételeket, - és mellette inkább megeszel pár szem almát vagy narancsot, ami amellett hogy nem hízlal, ebben a járványos idõben az immunrendszerednek is jó - és ahová csak lehet, gyalog vagy bringával menj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) egyépként ha nagyon kell tehetek fel magamról képet xD
A kérdező hozzászólása: De am hol lehet képet feltenni :| :/
Képet itt csak linkelni lehet. De szerintem ehhez a kérdéshez nem muszáj képet csatolni. (3. voltam)

Mit csináljak, hogy ne kaffogjon vissza a 6 éves lányom?

Legjobb válasz: Hát ezt a szót meg kellett néznem mit jelent :) Szerintem tarts szünetet, ha visszabeszél, legyen lehetõsége átgondolni, érezni, hogy nem kellett volna. Aztán továbbra is szépen, normális hangnemben beszéljétek meg még egyszer mit miért mondtál, mit nem gondol õ jól. Én így szoktam az unokaöcsémmel. Bár nekem könnyû higgadtnak maradni, egy héten 2szer látom :)

Hát ezt a szót meg kellett néznem mit jelent :) Szerintem tarts szünetet, ha visszabeszél, legyen lehetõsége átgondolni, érezni, hogy nem kellett volna. Aztán továbbra is szépen, normális hangnemben beszéljétek meg még egyszer mit miért mondtál, mit nem gondol õ jól. Én így szoktam az unokaöcsémmel. Bár nekem könnyû higgadtnak maradni, egy héten 2szer látom :)

AM2-es ASUS alaplapom van amin nagyon melegedik az a pici chip mikor jatszom. Fel ora jatek utan fel megy a CPU-m 70 C fokra. A Gep nem poros, mit csinaljak? Amit tud a gepem:6 eves, 2GB ram, 1GB NVidia videokartya (azt vettem kb 2 honapja)

Es meg van egy hibaja amit azota csinal hogy mengvan a videokartyam es melegedik. A kep elkezd vibralni szurken nem a teljes kepernyo hanem kiindul 1 tetszoleges pontbol es vibral altalaban tobb helyen is?

Legjobb válasz: A videókártyád vidd vissza a boltba.Gondolom garanciás.A processzort pasztázd újra.A pici chip alatt mit értesz? Mennek a ventilátorok a gépházban?

A videókártyád vidd vissza a boltba.Gondolom garanciás.A processzort pasztázd újra.A pici chip alatt mit értesz? Mennek a ventilátorok a gépházban?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!