Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak 5 hónapos (95 db)

Mit csináljak? 5 hónapos kisfiam éjszakánként hason alszik. Adok rá egy bodyt és hálózsákot, plusz még betakarom. Állandóan kúszik éjszaka, és állandóan kimászik a takaró alól, reggelre keresztben fekszik a kiságyban. Félek, hogy megfázik.

Legjobb válasz: Hány fok van a szobájában?Nálunk 22-23 fok van éjszaka,és igaz még õ csak 3 hónapos,d szintén keresztben ébred reggel.Rá csak egy hosszú ujjú rugit adok,meg a derkáig takarom be,de éjjel azért rá rá lesek és ha leficergi a takarót visszatakarom. Kel rá zokni,ha lábfej nélküli rugit adok rá?

Hány fok van a szobájában?Nálunk 22-23 fok van éjszaka, és igaz még õ csak 3 hónapos, d szintén keresztben ébred reggel.Rá csak egy hosszú ujjú rugit adok, meg a derkáig takarom be, de éjjel azért rá rá lesek és ha leficergi a takarót visszatakarom. Kel rá zokni, ha lábfej nélküli rugit adok rá?
ha van rajta hálózsák, akkor nem is kell rá takaró. a hálózsák lényege épp az, hogy melegíti, de mégsem tud kimászni alóla:) gondolom nem 10 fok van a szobában...
Szia! Az én kislányom hosszu ujju badyban, és hálózsákban (közepes vastagságú) alszik. eddig rövid ujju bady, és vékony pamut rugiban aludt betakarva, de mióta lerugja magáról, eg oldalra fordul, azóta alszik zsákban. Tényleg attól függ, milyen meleg van a szobában, mert 20-21 fok körül szerintem elég egy bady egy hálózsákkal. Utolsó válaszolonak, szeritem tulöltözteted a picit, késõbb õ is fázós lesz. Amugy meg lehet nézni, ha hideg a tartkója, akkor fázik, ha meleg, izzad, melege van. ráadásul a mi testhõmérsékletünk más, mint a picié, nem lehet összehasonlitani, hogy mi miben alszunk.
A kérdező hozzászólása: 19-20 fok szokott lenni, de én is érzem magamon, hogy ha sokáig kitakarózva vagyok, akkor jól esik visszabújni a takaró alá.
Ha jó meleg a hálózsák, akkor szükségtelen a takaró. Ne aggódj, valóban erre találták fel a hálózsákokat. Sajnos az én lányom nem szereti, mert nem tud benne kényelmesen forgolódni. Így nekem marad a takargatás.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Hát, két zsákunk van. Az egyik sima plüss, a másik vastag pamut. Ez elég?
Ha vastagabb a hálózsák, akkor szerintem nem kell félned. Ha mégis aggódsz, akkor inkább rugdalózót adj rá és úgy rakd a hálózsákba. A takaró felesleges akkor, ha úgyis kimászik alóla. Nálunk 22-23 fok körül van, én pólóban alszok takaró alatt és melegem van, az 5 hós fiamon hosszú ujjú rugi van, a takarót õ is le szokta rugdosni, eddig még nem fázott meg. A lába nem szokott csupaszon lenni, mert hamar jégcsappá válik. :) A zoknit lerugdalja, így lábfej nélkülit éjszakára nem adok rá.
Szerintem is elég a vastagabb hálózsák. A takaró alól valószínûleg azért mászik ki mert melege van. Nálunk 18-19 fok van éjszaka és csak egy hosszú ujjú body és egy hálózsák van a babán, még nem volt beteg. A védõnõ s ezt javasolta. Ha nagyon melege van, nem is tud olyan jót aludni:)
Szóval én túlöltöztetem? Kb 21-22 fok van, adok rá egy rövid ujjú vékony body-t, arra egy hosszujjú vékony rugdalózót, arra egy közepes hálózsákot, végül egy vékony takaróval betakarom. Akkor ez sok? Én nagyon fázós vagyok, melegítõben alszom, betakarva. Most összezavarodtam.

Mit csináljak 5 hónaposommal este fél 6 és 8 között? Minden nap csak sír.

Nem fáj a hasa, csak fáradt, de egyszer?en uzsonna után (5 körül) nem hajlandó elaludni, semmi nem jó neki.

Legjobb válasz: Sétát se kedveli babakocsiba?

Sétát se kedveli babakocsiba?
Olyankor mi kivisszük sétálni. Általában megnyugszik, mert nagyon szeret kint lenni. Vagy elmegyünk vele a Tescoba, mert azt imádja. Olyankor nincs semmi baja, boldogan nézelõdik. :) Amúgy miért nem hozod elõbbre a fürdetést mondjuk 7 órára?
Mikor fürdeted, altatod? Nálunk fél 7 körül vacsi, 7 után fürdés és 8 körül alvás. 1, 5 éves a kisfiam, de már nagyon régóta így megy. Vidd el sétálni, azzal tényleg kicsit lehet húzni az idõt. Biztos nincs már annyi alvásra szüksége, de így meg nem bírja ki igazán az alvásig.
Tedd át 7-re a fürdetést!
A kérdező hozzászólása: Lehet, sétálni kellene mennünk, akkor a vacsi-fõzést teszem elõbbre. 5 körül uzsi, másfél óra múlva már nyûgös, ahogy lenni szokott, de nem alszik el mostanában, de játszani sem akar, csak sirdogál. Eddig elaludt 6-fél 7 körül, 7-kor kelt, fél 8-kor fürödtünk és utána vacsiztunk. Annyi alvás elég is volt, hogy ne legyen hisztis estére, de ez a fél óra, 40 perc amióta kimarad, totál kivagyunk.
A kérdező hozzászólása: 7-kor fürdetném fél 8 helyett, de addigra annyira felhergeli magát, ha nem alszik, hogy eddig csupa öröm volt a fürdés, de úgy csak kín. Kétszer próbáltam. Ha holnap is csinálja a fesztivált, lemegyünk sétálni.
Nekem is 5 hónapos a pici fiam, mi mindig ilyenkor sétálunk, 6-tól 7-1/4 8-ig, 8 körül fürcsi. Ha nem viszem ki õ is csak nyûglõdik (addigra megunja a benti játékokat). Van, hogy szundít is egy 20 percet a kocsiban.
Nálunk is volt egy idõszak, amikor délután 2 óra nyügõsködés volt, ilyenkor sokat játszottunk vele, megpróbáltuk mindennel lekötni a figyelmét melléfeküdtünk és úgy játszottunk, így könnyebb volt. Aztán elmúlt, valószínû hogy sok inger éri, mert már sokminden érdekli, és elfárad, sõt átlendül és túl fáradt az alvához, még altatni sem tudtuk. 8 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Igen azt látom, hogy most nyílt ki a világ számára kicsit, állandóan "dolga" akad, mindent meg akar fogni, kóstolni, stb. Reménykedem, hamarosan elmúlik ez a kis problémánk, mert eddig olyan szépen elvolt mindig. Addig is megpróbálunk sétálni.
Én elvinném gyerekorvoshoz.
Próbálj lazítani az étrendjén. Lazább kajákat adj neki, aztán figyeld a hatást. Folyadékbevitel rendben van? Nagyszüleim a napi 1 kefírre esküsznek, mert az rendben tartja a kaki állagát.
Iszik elég folyadékot? Az õszibarack és a szilva rostosabbak és székletlazítóbbak. Jó ötlet a napi egy pohár kefir vagy natúr joghurt, esetleg néhány szem aszalt szilva. Ha így sem megy a dolog, napi 1 teáskanál lenmagot (lehet lenmagpehely is, az össze van zúzva) tegyél a reggelijébe, vagy lekvárba és igyon meg rá 2 dl folyadékot. Ha semmi otthoni praktika nem segít, kérdezd meg a gyerekorvost. A Levolac szirupot is ajánlják, az is lenmagból van.
Nálunk a szilvalekvár jött be. Mi is hasonló problémával küzdöttünk. Általában hetente kétszer kap szilvalekváros kenyeret, azóta megoldódott a kakiprobléma.


5 és fél hónapos babám szinte egész nap nyafog ha nem vagyok mellette és nem foglalkozom vele. Mit csináljak? Ha hagyom a nyafiból sírás majd ordítás lesz. Nem lehetek egész nap vele, nekem is van dolgom.

Legjobb válasz: Egy cipõben járunk, az enyém is 5,5 hónapos és folyton igényelné a vele való foglalkozást de ahogy írod vannak teendõk amiket meg kell csinálnunk. Nos, ahol épp dolgom van odaviszem az autósülésbe teszem így látja mit csinálok, nem tûntem el a látóterébõl, közben beszélek hozzá h mit csinálok. Pl most épp varrom a kabátgombat stb. odaadok egy olyan tárgyat a mi nem veszélyeztetei azok közül amivel épp dolgozom és ismerkedik vele. Nekünk a nappalok így beváltak.

Egy cipõben járunk, az enyém is 5, 5 hónapos és folyton igényelné a vele való foglalkozást de ahogy írod vannak teendõk amiket meg kell csinálnunk. Nos, ahol épp dolgom van odaviszem az autósülésbe teszem így látja mit csinálok, nem tûntem el a látóterébõl, közben beszélek hozzá h mit csinálok. Pl most épp varrom a kabátgombat stb. odaadok egy olyan tárgyat a mi nem veszélyeztetei azok közül amivel épp dolgozom és ismerkedik vele. Nekünk a nappalok így beváltak.
5 honaposan kezdte ezt az én fiam is, néha még most is vannak ilyen napjaink. En is vittem magammal mindenhova az autosulésben, most hogy már kinotte, van a konyhában felállítva utazoságy, abba teszem vagy az etetoszékbe kicsit. hosszú ideig sehol sem marad meg. Nálunk gond volt még az is, hogy unatkozott, ezért gyakran változtattam a "táborhelyét" - a nappaliban, a konyhában, gyerekszobában - mindnehol elvolt egy kicsit maga is (igaz, a lakásban minden egy folyosorol nyilik, tehát hallottam mindig, mit csinál, és ráláttam).
Szia! Ez nálunk is így megy. Ha fözök akkor kiviszem magamal a konyhába most hat hónapos és már szépen ül az etetõszékbe. Adok játékot a kezébe , beszélek hozzá énekelek neki. Tudja hogy ott vagyok mellette és eljátszik magában. Ha jókedvû van hogy lerakom a nagyágyra körbe játékokkal és elvan 1-1.5 órát is. Persze azért be szoktam nézni rá.

Kislányom 5, 5 hónapos és nem fordul hasra és vissza. Mit csináljak? Nagyon le van maradva?

Azaz volt már,hogy sikerült kb. két hete egy párszor megfordult,de azóta semmi.Egyébként nagyon mozgékony, érdekl?d? baba.

Legjobb válasz: Na aggódj, semmi baja a babádnak. Az én kislányom is megfordult hasról hátra 5 hónapos kora elött, de aztán két három hét kimaradt. Utána viszont ha kell ha nem forog hasról hátra, hátról hasra viszont csak hét hónapos kora óta. Most már nem egyszerû egy pelenkacsere sem, mert állandó forgésban van.

Na aggódj, semmi baja a babádnak. Az én kislányom is megfordult hasról hátra 5 hónapos kora elött, de aztán két három hét kimaradt. Utána viszont ha kell ha nem forog hasról hátra, hátról hasra viszont csak hét hónapos kora óta. Most már nem egyszerû egy pelenkacsere sem, mert állandó forgésban van.
Ne aggódj 21 hetes a kislányom õ sem fordul meg teljesen bár volt amikor sikerült egyedül. Látta gyógytornász megnyugtatott semmi baja. Tudsz Neki segíteni úgy hogy megfordítod hasra és vissza, de erõltetni semmit nem szabad.
Szia! Nekem 16 hetes a kislányom.Ma voltunk orvosi vizsgálaton és azt mondta az orvos, h határ eset, még nem baj de már át kéne neki fordulnia.Én is úgy tudtam, h 6 hónapos korukig kell megtanulniuk forogni.Vagy nem?
Ne haragudj de nektek nincs vedonotok? Nalunk pl. ezt is a vedono ellenorizte, minden 2 hetben jott es figyelte a babat.
20 hetesek vagyunk és nekünk se megy még.Ne aggódj minden gyerek másként fejlõdik. Nekünk elég nagy súlyú és ezért megy majd nehezebben, legalábbis ezt mondta az orvos.De már próbálkozik.Elõbb utóbb sikerül majd neki is.

Miért van ez? 1 hónapos Babám nagyon hasfájós; szopizik este 8 körül, majd éjfél körül ezek után elalszik. De hajnali 4-5 körüli evés után félálomban a következő evésig nyög, nyöszörög, horkant, felsír. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Étkezés után mindig büfiztesd hogy ne maradjon bent levegõ. Ha el is aludt, fektesd a válladra, a levegõ akkor is kijön ha alszik a baba. Mi 2 hete használjuk a gripe water vizet, délutáni és esti étkezések közben 3 ml-t kap a baba, azóta nincs hasfájás. Mi most vagyunk 2 hónaposak. Az adagolásnál 5 ml-t írnak, de ki kell próbálni mert általában a kevesebb mennyiség is elég, nekünk pl 2 vagy 3 ml. Délután 2ml, éjjel 3 ml. Fecskendõvel mérjük és úgy adjuk a szájába.

Étkezés után mindig büfiztesd hogy ne maradjon bent levegõ. Ha el is aludt, fektesd a válladra, a levegõ akkor is kijön ha alszik a baba. Mi 2 hete használjuk a gripe water vizet, délutáni és esti étkezések közben 3 ml-t kap a baba, azóta nincs hasfájás. Mi most vagyunk 2 hónaposak. Az adagolásnál 5 ml-t írnak, de ki kell próbálni mert általában a kevesebb mennyiség is elég, nekünk pl 2 vagy 3 ml. Délután 2ml, éjjel 3 ml. Fecskendõvel mérjük és úgy adjuk a szájába.
Az enyém is nagyon hasfájós volt most 1 éves.Próbálj vigyázni az étkezésre, és írass fel neki görcsoldót. Nekem csak a papaverines vált be.A széklete rendben?? Igen szegénykéim némeikük nagyon szenved több hónapos koráig.
Lehet, hogy marad benne levegõ, mert félálomban eszik és ezért nem tud rendesen büfizni. Hason altatod? Ha nem, érdemes lenne megpróbálni, jót tesz a hasfájós babáknak - persze légzésfigyelõvel ajánlom. Csak nyöszörög, vagy fel is ébred a babád? Mert ha nem, akkor mindenképpen hagyd aludni... anno a kislányom is csinált ilyet, jobb ilyenkor nem bolygatni, addig sem szenved szegényke... Ha pedig megébred, bpróbáld büfiztetni, lehet, hogy utána megnyugszik. Ja, és mi infacolt adtunk neki, valamicskét segített, vagy az espumisan cseppel is próbálkozhatsz. Nem kell minden kaja elõtt/közben adni, csak a problematikus idõpontokban...

Mit csináljak hogy többet igyon? 5.5 hónapos, már csak tápszeres, 4, 5 hónaposan kezdtük a gyümiket. Teát adok Neki (hipp) de általában nagyon keveset iszik, jó ha 50ml-t egy nap.

Reggel tápszer, délel?tt gyümölcs, aztán délután kap tejpépet, a többi mind tápszer. Hajnalban 1szer eszik.

Legjobb válasz: Nekem sem ivott a lányom, a Hipp gyerektea nemigen jött be, meg a víz sem, örültem én is, ha 50ml elfogyott egy nap. 1 hónapja kipróbáltam a Hipp málna-csipkebogyót, imádja. Azóta 2-3dl iszik egy nap.

Nekem sem ivott a lányom, a Hipp gyerektea nemigen jött be, meg a víz sem, örültem én is, ha 50ml elfogyott egy nap. 1 hónapja kipróbáltam a Hipp málna-csipkebogyót, imádja. Azóta 2-3dl iszik egy nap.
Hasonló a helyzet nálunk is. A lányom jövõhéten lesz 5 hónapos, 4 hónapos korától kap gyümit. Reggel még 100% cici van, de utána már csak tápszer. Maximim 3-4 kortyokat iszik, minden alvás elõtt és gyümi után megkínálom, 1 hónapja. Én is aggódtam, de a doki azt mondta, nem baj, ha melegebb lesz, majd többet kíván, ne erõltessem, nem buták a babák, ha szomjasak, isznak. Amúgy a tápszer vízzel készül, kap elég folyadékot a szervezete.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, van itthon mélna-csipkebogyó, csak még nem bontottam fel mert az alma-citromfû teát issza. De akkor kipróbálom.
1. vagyok. Majd írd meg, hogy nálatok is bevált -e.
A kérdező hozzászólása: Most adtam Neki málnásat, ivott is kicsit, kb 20 mlt. Holnap még próbálom, remélem jobban fogja inni! Majd megírom holnap, mennyit sikerült belõle inni. Köszi!
Hogy haladtok? "Bekapta a csalit" a picur? :-)
A kérdező hozzászólása: Eddig 60ml-t ivott meg belõle! Úgy tûnik ez most jobban izlik Neki! És még messze az este! :D
A kérdező hozzászólása: 90ml a vége, ma már csak vacsit kap. :)
Na akkor nálatok is mûködik. :-) Az illata is jobb, mint az almásé, vagy a gyerekteáé.

Mit csináljak? Nem birom már, a kisfiam 10 honapos. állandoan 5 kor felkell, oraáttálitás után, eddig 6 kor kelt. Hogy huzhatnám el?

a legjobb hogy este 6 kor is álmos,de nem lehet elaltatni,éjjel velem alszik,ha kimegyek wc re már sir.mit csináljak?és este mért olyan fáradt.fürcsi 7 kor van alig birja kivárni,kb este 8kor alszik.ha hamarábbra tenném a fürcsit,meg az est alvást akkor hajnali 3kor,tol már fennt lenne.hogy csináljam?

Legjobb válasz: Altasd külön szobában. Láthatóan zavarod az álmát, ez neked nem gond? Na, mindegy. A reggeleket el kell húznod. Minden nap 5-10 perccel késõbb vedd ki az ágyból, akármi van. Egy pár napig 5,05-kor, majd pár nap után csak 5,10-kor, és igy tovább. Nem irtad le a napi ritmusát, délután mikor alszik? Az enyémek 3-5-ig alszanak, igy délután már csak 2 óra hosszát, 5-tõl 7-ig vannak ébren, utána fürdés és vacsi. IGy nem nyûgösek. Ennek ellenére simán elalszanak és reggel 9-ig alvás. Ha leirod a délutáni alvás idejét, akkor lehet javasolni valamit az esti nyûgösség ellen, de egy fél óra, egy óra alvás hiányzik ott neki 6 óra körül a jelek szerint...

Altasd külön szobában. Láthatóan zavarod az álmát, ez neked nem gond? Na, mindegy. A reggeleket el kell húznod. Minden nap 5-10 perccel késõbb vedd ki az ágyból, akármi van. Egy pár napig 5, 05-kor, majd pár nap után csak 5, 10-kor, és igy tovább. Nem irtad le a napi ritmusát, délután mikor alszik? Az enyémek 3-5-ig alszanak, igy délután már csak 2 óra hosszát, 5-tõl 7-ig vannak ébren, utána fürdés és vacsi. IGy nem nyûgösek. Ennek ellenére simán elalszanak és reggel 9-ig alvás. Ha leirod a délutáni alvás idejét, akkor lehet javasolni valamit az esti nyûgösség ellen, de egy fél óra, egy óra alvás hiányzik ott neki 6 óra körül a jelek szerint...
Nekem ennyi idõsen nappal 2-szer fél órát aludt a kislányom. Próbáld kitolni a délutáni alvást 1 órával késõbbre. Hallgassatok zenét, táncolj vele, ha nyûgös sétálj vele a karodban. Elõször csak fél 3-kor menjen aludni pár napig, aztán hátha kibírja 3-ig is. Egyébként lassan tényleg ideje lenne külön altatni, mert soha nem fog tudni magától el/visszaaludni.
A kérdező hozzászólása: az álmát biztos nem zavarom, söt neki egyedül rossz, akarrja, h vele legyek állandoan a kezemet fogja, egyedül sirna, már probáltam kiságyat is.nappal igyhogy korán kel elalszik reggel fél 9-9 között 1 orát, majd délután 2 körül 1 orát 3 ig.és ennyi sajnos.nem alszik hosszabat, néha max másfél óra a rekord, sajnos

Mit kell hamarább bevezetni a savanyitott tejtermékeket, vagy a tojássárgáját, vagy a kiflit, kenyeret? A manom 7, 5 honapos. Hogy csináljam hetente egyik ujat probáljam? Mivel kezdjem?

amugy 4 hos kora ota hozzátáplálok.

Legjobb válasz: Tehát akkor még egyszer: - tojássárgája nem 6, hanem 8 hónapos kortól - glutén bevezetése 4-7 hónapos kor között, nem 10-11 hónaposan - nem a savanyított tejtermék van elõbb, hanem a glutén.

Tehát akkor még egyszer: - tojássárgája nem 6, hanem 8 hónapos kortól - glutén bevezetése 4-7 hónapos kor között, nem 10-11 hónaposan - nem a savanyított tejtermék van elõbb, hanem a glutén.
Semmilyen glutén tartalmút nem adtál még neki? (Babakeksz, babapiskóta, ilyesmi?) Én a glutén bevezetését babakeksszel kezdtem, belereszeltem a gyümölcsébe, 6 hónapos korától kezdve. Aztán 7 hónaposan már elcsórt a kezembõl egy darabka kenyeret, és elmajszolta egyetlen fog nélkül. Utána már adtam neki azt is. Tojássárgáját 8 hónapos kor után szokták bevezetni, hozzácsurgatod a fõzelékéhez, és rottyantasz rajta még egyet, vagy fõtt tojás sárgáját beleturmixolod a kész fõzibe (spenóthoz és sóskához pl. tök finom). Natúr joghurtot már adhatsz neki, vagy a fõzeléket azzal habarod be, vagy akár gyümölccsel összeturmixolva is adhatod neki. Ha attól nem lesz semmi baja, akkor bevezetheted a túrót is (gyümölccsel, pl. banánnal és meggyel, vagy õszibarackkal, esetleg gyenge körözöttet is készíthetsz belõle - nagyon kevés pirospaprikával, snidlinggel, csipet sóval, ezt kenyérre kenve lehet adni neki, 8 hónapos kortól nyugodtan mehet).
én a kismama hozzátáplálási táblázatból irtam ki... nem összeveszni akarok Banyucival. én ebben hiszek.
Carmen, én sem veszekedni akarok, de csak egy dolgot emelnék ki azok közül, amit most írtál: Glutén bevezetése. Öcsém lisztérzékeny, ezért a kisfiam veszélyeztetettnek számít a lisztérzékenység szempontjából. Csecsemõ belgyógyász szakorvos utasítása alapján be KELLETT vezetnem a glutént 6 hónaposan, ugyanis minél késõbb találkozik a szervezete a gluténnal, annál nagyobb az esélye a cöliákia kialakulásának. Minél késõbb találkoznak ugyanis a vékonybél bolyhok a gluténnal, annál kevésbé tudják tolerálni. És ez nem az, amiben hiszek, hanem amit az orvosok mondanak!!! A hozzátáplálási táblázatokban 4-7 hónapos kor szerepel!
Carmen, Banyucinak igaza van, a legújabb orvosi ajánlások szerint 4-6 hónapos korban kell a glutént bevezetni. A 4 éves nagylányomnál még nem így volt, de most a kicsinél (11 hónapos) már így mondta a doktornénink.
A kérdező hozzászólása: akkor a glutént én is bevezettem, mert babakekszet már kapott, hippeset, és abban van glutén.akkor elöbb, próbáljak natúr joghurtot, és utánna valóhéten adok kenyeret, sajtot.és majd 8 honaposan elkezdem a tojássárgáját is, hogy ne legyen hirtelen sok az uj iz.
Én a védõnõm tanácsai alapján vezettem be ezeket az ételeket, 5 hónapos korától hozzátáplálok. 5, 5 hónaposan kapott a gyümölcsbe gabonapelyhet, 6 hónaposan rizst, 6, 5 hónaposan pedig liszttel sûrítettem a fõzelékét. Ekkoriban kapott elõször fõtt tojássárgáját és natúr joghurtot is (gyümölcshöz elõször). Tejfölt (kiskanálnyit a fõzelékbe) a napokban adtam neki elõször, 7, 5 hónapos most. Kiflivéget, kenyérhéjat is kapott már egyszer-kétszer, de mindig felügyelet mellett. Egy hetet nem vártam az új ízek között, de egy nap csak egy új ételt kóstoltattam meg vele.
Ja, és túrót is kapott már kb. 7 hónaposan, szintén gyümölcshöz.
A gluténra vonatkozó ajánlás megváltozott!!!! 4-7 hós között, de legkésõbb 7 hósig be KELL vezetni, ha azt akarod, hogy jó eséllyel megússza a lisztérzékenységet. A legjobb esélye akkor van, ha még akkor anyatejes is. Lisztérzékeny a párom, eléggé utána jártam a témának, pár hója voltam néhány elõadáson is :) Szóval a gluténnal én semmiképpen sem várnék!

2, 5 hónapos kisfiamnak megy a hasa, pedig ugyanazt a tápszert és ugyanannyit eszik. Mi lehet a baj és mit csináljak?

Legjobb válasz: szia!! ne aggódj, nekünk is volt egy ilyen idõszakunk pár hete, ami egyszer csak elmúlt. ha nem több 10 pelusnál, nincs gond, nekem is ezt mondták. 3,5 hónapos kisfiú anyukája

szia!! ne aggódj, nekünk is volt egy ilyen idõszakunk pár hete, ami egyszer csak elmúlt. ha nem több 10 pelusnál, nincs gond, nekem is ezt mondták. 3, 5 hónapos kisfiú anyukája
orvos azt mondta hogy ha nincs napi 10 pelenka akkor még nincs nagy gond nem tudsz csinálni szerintem semmit( a kisbabáknak nagyon változo a székletük mennyisségre is és állaga is)
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnyugodtam, meg úgy látom el is múlt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!