Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak 4 hónapos (62 db)

Mit csináljak 3 hónapos babámmal, ha felkel hajnál 3-4 óra felé szopizni és alig akar visszaaludni?

Legjobb válasz: Az enyém 3 hóanpos lesz ,de ha 4 óra felé kel fel enni, nem mindig akar visszaaludni az ágyában, lehet, mert kezd világosodni. Ha nem jön be a cumi ,akkor magunk közé veszük a naygágyba, ott éltalánban elslszik egy kis simogatástól.

Az enyém 3 hóanpos lesz , de ha 4 óra felé kel fel enni, nem mindig akar visszaaludni az ágyában, lehet, mert kezd világosodni. Ha nem jön be a cumi , akkor magunk közé veszük a naygágyba, ott éltalánban elslszik egy kis simogatástól.
Ikreim vannak, 4 hónaposak, a reggeli (hajnali) szoptatás után néha felébrednek nagyon és nem alszanak vissza rögtön, de nem hisztiznek, vagy sírnak. Egyszerûen ébren vannak, nézelõdnek néma csendben, aztán elõbb-utóbb mégis elalszanak. Én nem csinálok semmit, bent vannak a szobájukban.
A kérdező hozzászólása: Nálam elõfordul hogy reggel 3/4 6-kor alszik vissza.
Ez nálunk is elõfordult.Én olyankor hagytam had pihizzen.Olyan édesen eldumált magában.Ha esetleg eltört a mécses akkor magam mellé vettem (ha már a fejem is leesett a fáradságtól), vagy az ágya mellé ültem és beszéltem hozzá.
Én elvinném gyerekorvoshoz.
Próbálj lazítani az étrendjén. Lazább kajákat adj neki, aztán figyeld a hatást. Folyadékbevitel rendben van? Nagyszüleim a napi 1 kefírre esküsznek, mert az rendben tartja a kaki állagát.
Iszik elég folyadékot? Az õszibarack és a szilva rostosabbak és székletlazítóbbak. Jó ötlet a napi egy pohár kefir vagy natúr joghurt, esetleg néhány szem aszalt szilva. Ha így sem megy a dolog, napi 1 teáskanál lenmagot (lehet lenmagpehely is, az össze van zúzva) tegyél a reggelijébe, vagy lekvárba és igyon meg rá 2 dl folyadékot. Ha semmi otthoni praktika nem segít, kérdezd meg a gyerekorvost. A Levolac szirupot is ajánlják, az is lenmagból van.
Nálunk a szilvalekvár jött be. Mi is hasonló problémával küzdöttünk. Általában hetente kétszer kap szilvalekváros kenyeret, azóta megoldódott a kakiprobléma.

Mit csináljak? 4, 5 hónapos amstaff szuka kutyus!

Ha sétálunk egész addig nincs probléma míg másik kutyát nem lát legyen az kerítésen belül/kívül, kicsi vagy 3x akkora mint õ. nem érdekli olyankor semmi csak ugat és húz! Mit tudok vele csinálni hogy leszokjon errõl? Elég fárasztó és idegesítõ

Legjobb válasz: Elrántod, s rákiabálsz hogy elég.Igazából elég nehéz ezt magyarázni, egyszerûen neveld, mutasd hogy te vagy a fõnök, domináld le.

Elrántod, s rákiabálsz hogy elég.Igazából elég nehéz ezt magyarázni, egyszerûen neveld, mutasd hogy te vagy a fõnök, domináld le.
Vidd el óvodába. Ha lehet, keress a környéken kutyásokat is.
Az én rotim is ezt csinálni kb. ilyen idõs korában. Én úgy csináltam, hogy mikor a rizikós szakaszhoz értünk, egyrészt nem mentünk soha a kerítés mellett, hanem az út közepén, vagy a másik oldalban, ahol nem volt kutya, másrészt, már a gázos kerítés elõtt magamra vontam a figyelmét kajával és így haladtunk el szépen. Kb. 2 hónap alatt sokat változott a viselkedése, már nem vergõdött úgy, aztán még kicsit több idõ múlva már egyáltalán nem. Ha közvetlenül az ugató kutya mellett megyünk el a kerítésnél, azzal még vannak problémák, de már közel sem olyan vészes, mint volt. Egyébként az fontos lenne, hogy tudjon játszani rendszeresen más kutyákkal, mert enélkül nehéz leszoktatni a vergõdõs ugatásról is és a hisztizésrõl is (mikor menne játszani).
3-as vagyok. A ledominálás nem biztos, hogy jó ötlet. Nem minden kutyára úgy hat, ahogy kéne. Az enyém pl. ha megpróbáltam ledominálni, annál jobban harcolt, csak még rosszabb lett minden, mint volt. Nem arra kell koncentrálni, hogy mit nem csinálhat, hanem azt mutasd meg neki, hogy az ugatás helyett mit csináljon, tehát figyeljen rád, vagy elõször még a kajára, labdára, csak ne a másik kutyára.
*csinálta.. nem csinálni, bocsi
A kérdező hozzászólása: Nem jó ha rászólok és elrántom mert annál idegesebb lesz ahogy a 3. Válaszoló is mondta. Arra is gondoltam hogy ha ugat veszek kutyasipot és megfujom és igy gondolom lassan össze párosítja a kettõt hogy ha ugat akkor rossz hangot hall és így inkább nem fogja fogja. Amúgy itthon van egy palota pindzsi akivel játszik meg rendszeresen viszem barátnõmhöz ott van 2 másik kutya velük jól kijön.


Mit csináljak? 16 hónapos kislányomnak 3-4 naponta van csak széklete! Adok neki gyümölcsöt is! Szerintetek?

Legjobb válasz: Milyen gyümit kap? Nálunk az alma, a banán nagyon hasfogóak. Iszik eleget?

Milyen gyümit kap? Nálunk az alma, a banán nagyon hasfogóak. Iszik eleget?
A kérdező hozzászólása: Banánt nem nagyon adok neki max ha aznap kakilt. Almát sûrûbben, inni csak víz mikor hogy.
Próbáld szerintem többször kínálgatni, esetleg hígított (nagyon) gyümölcslével, cukor nélküli gyümölcsteával, hátha úgy jobban csúszna az innivaló.
Szia! Mi is ezzel szenvedünk. Ami bevált: szilvás bébiétel vagy szilva bármilyen formában (lekvár, befõtt), Laevolac szirup, paradicsomos ételek és meglepetésemre a Zabálom keksz. Nem tudom, mi van benne, de ha sikerül megetetnem a lánykámmal (14 hónapos), akkor másnap produkál is lágyabbat. És persze sok vizet itatok vele, néha teát is vagy õszibaracklevet. Ja, és a körte is használ.
Az én kislányom is 3-4-5 naponta kakil. Próbálkoztunk mindennel, semmi nem vált be. Még a laevolac vlt jó ha már tényleg soká kakilt. Amúgy nem fáj neki a hasa, nem érez ingert a kakira, Most már 4 éves és még mindig 3-4 naponta kakil. Õ ilyen.
A kérdező hozzászólása: Hát igen attól tartok a Rebeka is ilyen lesz, amúgy nem fáj neki amikor kakil és nem nagyon kemény normál állagú. Azért köszönöm mindenkinek a körtét még megpróbálom.
A kérdező hozzászólása: Ja és a Zabálom kekszet hol lehet kapni és milyen márka????
A Detki gyártja a Zabálom kekszet, szerintem a nagyobb helyeken lehet kapni, nálunk a kisboltban is lehet, úgyhogy tescoban meg ilyen helyeken biztos. Amúgy nagyon kemény, ezért én nyitva hagyom, és pár nap alatt szépen megpuhul, akkor egyedül is tudja enni, de szoktam teába vagy tejbe is áztatni, tegnap pedig a krémtúróba tettem, mert amúgy nem szeretu annyira :) trükközni kell :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

5 és fél hónapos a babám, 4 hónapos kora óta csak tápszeres. Mit csináljak, hogy hajlandó legyen a tápszeren kívül mást is enni? Bármit próbáltam kóstoltatni, mindentől oklondozik, a hideg rázza és kiköpi. Vagy korai még a hozzátáplálás?

Legjobb válasz: Kislányom tápszeres volt a kezdetektõl. 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, de csk majdnem 7 hónapos korára evett rendesen. Addig örültem, ha nagyritkán a 40-60 ml-t megette, egyébként, csak a pár kanál volt a mennyiség. Aztán egy csapásra eljött 0 180-200 ml. Egyik napról a másikra. Akkor voltam bajban, mert én fõztem neki és nem volt elég, amit készítettem. Azóta van itthon bolti kaja is, végszükség esetére. Szerintem ne aggódj, csak rendszeresen kóstoltasd, csak ne erõltesd. Rájön hamarosan, hogy nem is rossz dolog az új étel.

Kislányom tápszeres volt a kezdetektõl. 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, de csk majdnem 7 hónapos korára evett rendesen. Addig örültem, ha nagyritkán a 40-60 ml-t megette, egyébként, csak a pár kanál volt a mennyiség. Aztán egy csapásra eljött 0 180-200 ml. Egyik napról a másikra. Akkor voltam bajban, mert én fõztem neki és nem volt elég, amit készítettem. Azóta van itthon bolti kaja is, végszükség esetére. Szerintem ne aggódj, csak rendszeresen kóstoltasd, csak ne erõltesd. Rájön hamarosan, hogy nem is rossz dolog az új étel.
Akkor várjál még vele..probálgast hetente egyszer elöbb utobb rájön hogy kell kanállal enni. az én fiam 6 hónaposan fogadta el kanállal a kaját elötte én is addig probálgattam hetente egyszer és egyszer csak ette szépen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Az a baj, hogy nemcsak kanállal nem eszik, hanem üvegbõl se. A lányaim annak idején kezdetben nem akartak kanállal enni, de a fõzelékeket megettek üvegbõl. O sehogy! :( Akkor próbálkozunk.

4 hónaposom kb.1 hete nagyon nehezen alszik vissza az éjszakai etetés után. Mit csináljak?

Legtöbbször 2 óránál is többet fennt van. Hiába kapcsolom le a villanyt, nem beszélek hozzá, vagy csak suttogva, sehogy se tudom elaltatni. Jó lenne valami jó ötlet, mert van egy 3 évesem is, aki viszont szinte minden alkalommal megébred arra, hogy sír a pici. Akkor állhatok neki ?t is visszaaltatni. Már nagyon fáradt vagyok.

Legjobb válasz: Lehet hogy nem evett eleget, vagy túl sokat és az nyomja a pociját. De az is lehet hogy a foga jön. Nálunk is kb. 4 hónaposan kezdõdött, igaz 6 hónapos kora körül jött csak ki, de a kis ínyében már mozoghat a kis fog.

Lehet hogy nem evett eleget, vagy túl sokat és az nyomja a pociját. De az is lehet hogy a foga jön. Nálunk is kb. 4 hónaposan kezdõdött, igaz 6 hónapos kora körül jött csak ki, de a kis ínyében már mozoghat a kis fog.
Nem lehet, hogy keveset eszik? Azt nem írod, hogy anyatejes, vagy tápot (is) kap? Nálunk már nincs éjszakai etetés (3, 5 hónapos), este fél 9-kor fürcsi, kaja, és reggel 6-ig alvás. Igaz, hogy anyatejet és tápot is kap kezdettõl fogva.
A kérdező hozzászólása: Én is úgy vagyok, mint a 2. válaszoló. Szopizik és tápot is kap. Az érdekes az, hogy mire megeszi a kaját, majdnem totál elalszik. Én úgy látom, elég neki. Büfi alatt már kicsit élénkebb, de mire beleteszem az ágyba, totál éber.

6 hetes kismama vagyok, normális az, hogy estére ugy felpuffad a hasam, mintha már kb.3-4 hónapos terhes lennék? Ez ugye a terhességtől van? Van rá valami ötletetek, hogy mit csináljak, hogy ne puffadjak ennyire?

Legjobb válasz: Ez a terhesség velejárója, nagyon sok kismama puffad fel, de ez nem gond, én is fel voltam az elején puffadva és estére volt olyan hasam két hónaposan mintha 3-4 hónapos lennék, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)

Ez a terhesség velejárója, nagyon sok kismama puffad fel, de ez nem gond, én is fel voltam az elején puffadva és estére volt olyan hasam két hónaposan mintha 3-4 hónapos lennék, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)
Szia! Ez ismerõs helyzet, nálam is ez volt és tudom, milyen kellemetlen. Természetes reakcióról van szó, valahol azt olvastam, hogy a felpuffadt belek segítenek a belsõ szervek átrendezõdésében, tehát normális, ami veled történik. Vannak különbözõ tippek a csökkentésére, pl. egyszerre kisebb adagokban kevesebbet enni, jól megrágni, sok folyadékot inni, sokat mozogni, stb, de õszintén, nálam nem sokat segített. Van aki Rennie Deflatine-t szed rá, de én azt nem akartam, mert próbálom elkerülni a felesleges gyógyszerbevitelt, még a recept nélkülieket is. Pár hét múlva meg úgyis magától elmúlik:) !
Szia! Én is hasonló problémákkal küszködök pedig csak 7 hetes vagyok. Már vettem kismama nacit mert nem férek bele a nadrágaimba :-))), ma meg is kérdezték, hogy mikorra várom a babát, pedig hát még csak talán pár millis. Kipróbáltam, hogy többször eszek keveset, de valójában semmi sem tünteti el a puffadást, gyógyszert meg nem fogok szedni- az tuti. Állítólag a progreszteron hormon okozza, teljesen normális tünet...

Mit csináljak ha egy 4 hónapos kutya nem képes lent pisilni a fűben, csak fent a lakásban a pelenkára?

N?vérem kutyája de nem foglalkozik vele azt veszem észre.. én viszem le, lent körözök vele másfél órát de tartja...azt várja hogy jöjjünk már fel pisilni, minek vagyunk lent eddig...mintha azt hinné az a jó.. nem normális az egész. vki segítsen!!

Legjobb válasz: Nekem szintén 4 hónapos a kiskutyám. Hasonló gondokkal küzdünk de nem a pisivel hanem a kakival. Eleinte szintén ezt csinálta,hogy alig várta hogy felhozzam hogy elvégezhesse a dolgát. Mindig megszidtam vagy nem engedtem hogy bent végezze el a dolgát és újra levittem. Most már kezdi érteni,hogy lent kell végeznie a dolgát de még 50-50% az arány. Nagyon sok türelem és foglalkozás kell vele! Vidd sétálni ha látja más kutyáktól,hogy kint végzik a dolgukat az is segít. De akkor is a legjobb,hogy leviszed de akkor,hogy ha látod hogy el akarja végezni a dolgát...felkapod leszaladsz vele és mindig dícséret ha sikerül kint végeznie. Ismerõsöm azt ajánlotta,hogy eleinte ha sikerül neki kint adj neki valami jutalomfalatot így hamarabb megtanulja

Nekem szintén 4 hónapos a kiskutyám. Hasonló gondokkal küzdünk de nem a pisivel hanem a kakival. Eleinte szintén ezt csinálta, hogy alig várta hogy felhozzam hogy elvégezhesse a dolgát. Mindig megszidtam vagy nem engedtem hogy bent végezze el a dolgát és újra levittem. Most már kezdi érteni, hogy lent kell végeznie a dolgát de még 50-50% az arány. Nagyon sok türelem és foglalkozás kell vele! Vidd sétálni ha látja más kutyáktól, hogy kint végzik a dolgukat az is segít. De akkor is a legjobb, hogy leviszed de akkor, hogy ha látod hogy el akarja végezni a dolgát...felkapod leszaladsz vele és mindig dícséret ha sikerül kint végeznie. Ismerõsöm azt ajánlotta, hogy eleinte ha sikerül neki kint adj neki valami jutalomfalatot így hamarabb megtanulja
Ismertem egy gazdit, akinek pontosan ez volt a problémája a kiskutyájával. Amíg a kutya kicsi volt, addig az elõszobában elhelyezett pelenkára végezte a dolgát. Aztán amikor már le lehetett vinni a többi kutya közé, akkor ugyanez a szitu volt, mint amit írtok. Egyszerûen csak annyit kellett tennie a gazdinak, hogy a pelenkát, amiben már volt "cucc", azt levitte az utcára, lerakta a fûbe. Ezt csinálta pár napig és a kutya felfogta, hogy onnantól kezdve csak az utcára végezheti a dolgát. Persze még az elején elõfordultak "balesetek" de rá 1 hónapra már nem volt ilyen gond a kutyussal.
Terhes vagy
Neki az a norma hogy pelenka. Alapból ha ezt nem engedtétek volna neki akkor másképp gondolkozna a kutya! De még nem késõ egyáltalán! Pelenkát fel alapos takarítás, és mint ahogy elején is kellett volna evés, ivás, játék, alvás után le séta és addig fel nem jönni míg nem pisil! Próbálj intenzívebb mozgást és több kitartást sikerülni fog! Utána sok dícséret, jutalomfalat hogy ez a viselkedés rögzüljön belé ne a lakás ahogy eddigis!
ha a tesód elviszi magával akkor majd Õ megtanítja õt szobatisztaságra..amíg nálad van addig próbáld te ha szeretsz vele foglalkozni, bár mi tesómmal megbeszéltük, hogy a kölyköt mikor ki vigye le (nekem is van egy idõs kutyám, a kölyök a tesómé vagyis már nem kölyök hanem már egy éves :) ) a lényeg , hogy alapból 3x voltunk lent.. de még plusz 3 sétát beiktattunk, rögtön evés és ébredés után ezért úgy adtunk neki enni, hogy lent biztosan elvégezze a dolgát, azt is kifigyeltük hogy a kajálás és az ébredés után mennyi idõ telik el mire vmit csinál, kajálás után mindig 20-30 perc volt így amikor evett utána 15 perccel már lent voltunk, ébredés után meg rögtön rohantunk le vele, mert akkor kb 5 perc vagy annyi se már végezte a dolgát..így elég hamar sikerült a lenti wc-zésre szoktatni..
A kérdező hozzászólása: te meg egy **** :)
mi nálunk is így volt amikor 4-5 hónapos volt a kutyánk, mi addig maradtunk lent amíg egy pisit vagy egy kakit nem eresztett, nálunk a 2 óra volt a max ez is csak 2x volt hogy ennyit kellett vele lent körözni mire pisilt, utána már csökkent az idõ és szerintem érzékelte hogy neki lent kell elvégeznie a dolgát , meg volt hogy egy kicsit megfuttattam és izgalomba hoztam hátha így hamarabb elvégzi a dolgát, de ez nem jött össze.. sok-sok türelem!!
A kérdező hozzászólása: úgy értem hogy hazajött tesom 10napra, az alatt nem hiszem hogy megtudnám nevelni...utána megy vissza a kutyaval külföldre
A kérdező hozzászólása: az én kutyámmal szoktam õt levinni, az enyém szinte az orrára pisil...ennél jobban nem tudjuk megmutatni neki hogy oda kell a fûbe, sajnos tesom nem itt lakik velünk, ha igy lenne akkor sztem már rég szobatiszta lenne... én ráérek foglalkozni vele, de õ inkább netezik helyette vagy alszik :(
A kérdező hozzászólása: jojo, probalom raszoktatni, csak ertsetek meg igy eleg nehez hogy nem az enyem es nem lesz itt sokaig. koszi a sok tanacsot :)

4 honapos kisbabám 220 ml viz, plusz 7 kiskanál tápszert eszik. A 4 orát is alig birja ki vele. Elég nagy baba 7kg felett. Kicsit aggodom, hogy sok neki, és nem tudom mit csináljak. Almát néha eszik du. , de mást nem akar. Mit kellene csinálnom?

Az éjszakt átalussza. Este 8-tol, reggel 6-ig.

Legjobb válasz: Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Miért van ez? 1 hónapos Babám nagyon hasfájós; szopizik este 8 körül, majd éjfél körül ezek után elalszik. De hajnali 4-5 körüli evés után félálomban a következő evésig nyög, nyöszörög, horkant, felsír. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Étkezés után mindig büfiztesd hogy ne maradjon bent levegõ. Ha el is aludt, fektesd a válladra, a levegõ akkor is kijön ha alszik a baba. Mi 2 hete használjuk a gripe water vizet, délutáni és esti étkezések közben 3 ml-t kap a baba, azóta nincs hasfájás. Mi most vagyunk 2 hónaposak. Az adagolásnál 5 ml-t írnak, de ki kell próbálni mert általában a kevesebb mennyiség is elég, nekünk pl 2 vagy 3 ml. Délután 2ml, éjjel 3 ml. Fecskendõvel mérjük és úgy adjuk a szájába.

Étkezés után mindig büfiztesd hogy ne maradjon bent levegõ. Ha el is aludt, fektesd a válladra, a levegõ akkor is kijön ha alszik a baba. Mi 2 hete használjuk a gripe water vizet, délutáni és esti étkezések közben 3 ml-t kap a baba, azóta nincs hasfájás. Mi most vagyunk 2 hónaposak. Az adagolásnál 5 ml-t írnak, de ki kell próbálni mert általában a kevesebb mennyiség is elég, nekünk pl 2 vagy 3 ml. Délután 2ml, éjjel 3 ml. Fecskendõvel mérjük és úgy adjuk a szájába.
Az enyém is nagyon hasfájós volt most 1 éves.Próbálj vigyázni az étkezésre, és írass fel neki görcsoldót. Nekem csak a papaverines vált be.A széklete rendben?? Igen szegénykéim némeikük nagyon szenved több hónapos koráig.
Lehet, hogy marad benne levegõ, mert félálomban eszik és ezért nem tud rendesen büfizni. Hason altatod? Ha nem, érdemes lenne megpróbálni, jót tesz a hasfájós babáknak - persze légzésfigyelõvel ajánlom. Csak nyöszörög, vagy fel is ébred a babád? Mert ha nem, akkor mindenképpen hagyd aludni... anno a kislányom is csinált ilyet, jobb ilyenkor nem bolygatni, addig sem szenved szegényke... Ha pedig megébred, bpróbáld büfiztetni, lehet, hogy utána megnyugszik. Ja, és mi infacolt adtunk neki, valamicskét segített, vagy az espumisan cseppel is próbálkozhatsz. Nem kell minden kaja elõtt/közben adni, csak a problematikus idõpontokban...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!