Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak 4 (502 db)

Mit csináljak 4 éves gyermekemmel?

Négy éves kisfiammal teljesen kezelhetetlenné vált, oviba egy minta gyerek, és itthon "megõrül". Azt hittem azért mert kiadja a gõzt, de decemberben több mint 3 hetet itthon volt és nem változott semmi. VAn egy 1 éves testvére, amikor megszületett súlyos testvérféltékenység lépett fel, ami azt hittem elmúlt, de most újra nem lehet vele bírni. Nem hall ha szólok hozzá, nem fogad szót, majdhogynem ugrál a fején a vendégeknek, családtagoknak és nem érti hogy NEM! Napirend szerint normál családban élünk, veszekedés nem igazán van, úgyhogy ez is kizárva. Vannak vele külön programok, oda van rá figyelve, néha úgy érzem jobban is mint a kicsire. Apuka is rengeteget segít, foglalkozik a gyerekekkel. A legdurvább amikor aludni megyünk, általában egyszerre altatom õket, ha csak én vagyok velük este simán elalszik, de amint Apuka is itthon van már megy a mûsor, hogy éhes, szomjas vagyok, engem senki sem szeret, rám senki se büszke stb..... Pedig nap mint nap mondjuk neki az ellentetjét és mégis estére ezeket hangoztatja. Teljesen kétségbe vagyok esve, mert gondolom ez neki sem jó! Próbáltunk erõsek lenni, nem foglalkozni a hisztivel, de akkor addig csinálta, ordibált, rugdosott, dobálta magát az ágyba amíg felébresztette a tesót, amikor meg már órák múlva teljesen elborul valamelyikünk agya tõle akkor talán elalszik. Tegnap már együtt sírtam vele mert annyira tehetetlen voltam, ma meg ugyanaz a mûsor volt. Ennek sosem lesz vége? Valakinek viselkedett így a gyereke? Menjek el orvoshoz, nevelési tanácsadóba? Nagyon el vagyok keseredve....

Legjobb válasz: Szerintem ha egy 4 éves gyerek azt mondja, hogy "rám senki sem büszke", az komolyabb,mint egy sima hiszti. Valószínûleg õ tényleg így érzi, függetlenül attól, mit mondtok neki, mennyit foglalkoztok vele. Én gyerekpszichológushoz fordulnék.

Szerintem ha egy 4 éves gyerek azt mondja, hogy "rám senki sem büszke", az komolyabb, mint egy sima hiszti. Valószínûleg õ tényleg így érzi, függetlenül attól, mit mondtok neki, mennyit foglalkoztok vele. Én gyerekpszichológushoz fordulnék.
Én nem hiszem, hogy olyan nagyon komoly problémát jelez ha ilyeneket mond, az enyém is néha mondja, hogy nem is szeretjük, pedig tudja hogy nagyon is. Csak tudja, hogy ezzel fel tudja hívni a figyelmünket még jobban. Egyébként örülnék ha valaki írna valami okosat mert nálunk is nagyon-nagyon hasonló a helyzet és sajnos már nehezen kezeljük.
A kérdező hozzászólása: Igazából mindig voltak nehéz korszakai, kb 2 éves kora óta, nagyon jó kisfiú volt, sõt inkább visszahúzódó, és két évesen kezdte el az elsõ dackort, aztán megszületett a tesó és felborult a kis világa, akkor nagyon nagyon nehezen türelemmel kitartással kicsit jobb lett, és most megint elkezdõdött. Akkor is el akartam vinni pszichológushoz, és azért nem vittem mert nem akartam a gyerek elõtt panaszkodni rá egy idegen elõtt, az orvos meg csak a gyerekkel fogadott. a nevelési tanácsadón gondolkodom, az hogy mûködik? Nem akarom hogy rossz legyen neki, biztos sok minden megfordul a kis fejében aminek nem kellene. Nagyon nehezen viseli a változásokat az életben, lehet hogy ez is a baj
A kérdező hozzászólása: Amúgy még annyi hogy õ egyáltalán soha nem volt hisztis, semmiért nem toporzékolt, hisztizett. Csak ezek az esti mûsorok is inkább hangoskodás, hogy felkeltse a tesót.
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló, Nálatok volt valami ami kiváltotta a viselkedését? Nálatok hogy zajlik a dolog? Hogy kezelitek?
Sajnos mi elég rosszul kezeljük sokszor, mert elszakad a cérna. Ha épp még bírjuk, akkor sokat szeretgetjük (puszi, ölelés) mikor hisztizik, meg mikor megy az esti mûsor, de kb 1 óra után mikor már sokadszor ébresztette a kicsit akkor már veszekszünk vele: Nála mindig is voltak figyelemfelkeltõ akciók, de akkor lett rosszabb mikor a tesója megszületett. Imádja, játszik vele, de ahogy kézbe vesszük a kicsit õ csinál valamit, hogy rá kelljen figyelni. Egyelõre azon dolgozunk, hogy mi tudjunk türelmesebbek lenni és remélem, hogy akkor nála is elmúlik.

Mit csináljak 4 hetes babámmal? Nem akar elleni sehol, csak a kezemben. Ha lerakom ordít, ha felveszem elhallgat.

megpróbáltam sokak tanácsára, h hagyjam sírni, és egész nap üvöltött, majdnem be is fulladt, annyira hergeli magát.megsajnáltam és kivettem.azóta azt csinálom, h sír, kiveszem, megdajkálom, visszateszem, erre ? újraordít, akkor kezdem elölröl és így tovább...kérlek segítsetek, mi a megoldás?nagyon elrontottam?els? babám..

Legjobb válasz: hát sírni ne hagyd. minek? semmi értelme. dajkálgasd. õ még nagyon pici. 1 4 hetes babát nem lehet elkényeztetni. gondolom erre gondoltál. nyugodtan vedd fel!:)

hát sírni ne hagyd. minek? semmi értelme. dajkálgasd. õ még nagyon pici. 1 4 hetes babát nem lehet elkényeztetni. gondolom erre gondoltál. nyugodtan vedd fel!:)
szia.Hát aki azt tanácsolta, hogy hagyj sirni egy 4 hetes babát, annak nincs szive, én belehaltam volna.babám 8 hónapos, de a mai napig nem hagyom sírni, és nincs elrontva.lehet azért szeret a kezedbe lenni, mert ott meleg van, és puha és szük.A babák nem szeretik a hideget és nagy tereket.megpróbálhatod pólyába rakni, vagy egy puha takaróba csavarni és berakni a kocsiba.ott kicsi a tér, fordítsd oldalára, és ha netán sírni kezdene csak elég megringatnod.de sirni ne hagyd, igy tanuljameg hogy benned mindig bíthat, és segítesz neki.biztos fájhat már a pocakja is, az ellen is tudsz tenni sokmindent.kitartást.
SZia! Én ugyanígy voltam a lányommal, ahogy te. Igazából én elkapattam, igenis el lehet, mert mindig ahhoz szoktattam, hogy a kezemben volt. Õ azt kéri amihez szoktatjuk. Addig dajkálgattam, csak akkor csináltam valamit, amikor aludt. Mikor nagyobb lett, kaptunk játszószõnyeget, azóta el van olyan szépen ha leteszem. Ha a kiságyába rakom nem kezd el ordítani, mert van bent neki 2 játék és azokért nyúl, lefoglalja magát. Igaz õ már 6 hónapos. De míg kisebb volt nekem is így volt ahogy írtad, mert nem volt szívem hagyni ordítani, majd meg akart fulladni a sírástól. Amióta forog, próbálja elérni a tárgyakat akkor is el van ha leteszem, mert lefoglalja magát. Hidd el késõbb nektek is könnyebb lesz.
Nekünk is volt ilyen, kb ilyen korban. Mintha valami bekapcsológomb lett volna rajta, ahogy tettük le, rögtön lááááá. Én is azt csináltam amit te, hogy sírt, felvettem, megnyugodott letettem. Azért szerintem egy-két percet hagyatod. Vagy próbálj neki szokatlan hangokat produkálni (taps vagy nálunk nagyon bejött az ásványvizes flakon recéjének a körömmel való kaparása.) Ez eltereli a figyelmét. Nálunk 4 nap alatt elmúlt ez a "csakkézbenakaroklenni" Amúgy meg pár hónap és azt veszed észre, hogy úgy dajkálnád, de õ már csak lefele kéretõzik.:)

Mit csinaljak? 4.5 eves a kislanyom es egyre nehezebben fogad szot. Sosem volt konnyu vele a dackorszakat kezdodoen, de az utobbi idoben egyszeruen nevelhetetlen.

Nem tudom miert, de ha pl probaljuk fegyelmezni, es nem megengedni neki vmit, vagy epp akarat ellen van utasitva akkor verekszik. Nem tudom honnan tanulta mert senki sem verekszik a csaladban. Foleg a nagymaminak nem fogad szot, es erosen odacsap neki. Anyum nem rakja buntetesbe visoznt ezert. De most mar van olyan h nekem is probal ram csapni de akkor tudja h bunti van, eddig az apjaval volt a legengedelmesebb de mar sokszor ot is teszteli, h meddig huzhatja a hatart. Oviban nem hiszem h lathatta a verekedest mert eleg szigoru ovonenije volt tavaly, es eleg jol befegyelmezik oket. Ott azt mondjak olyan kis csendes olyan mint egy angyal, de itthon sokszor elviselhetetlen. Mar ott tartok h nevelesi tanacsadoba viszem. Ti h kezelitek ezt le?

Legjobb válasz: Honann tanulta? Hát az oviból, vagy ahová hordjátok! Mikre nem jó a közösség meg a tv. Kizárásos alapon mit gondolsz honnan tanulhatta? Biztos nem az utcán látta...

Honann tanulta? Hát az oviból, vagy ahová hordjátok! Mikre nem jó a közösség meg a tv. Kizárásos alapon mit gondolsz honnan tanulhatta? Biztos nem az utcán látta...
Anyukád is büntibe küldhetné ezért. És te is. Majd leszokik róla. Hidd el, nem marad így. Csak következetesen mindig küldd büntetésbe. Az oviban igen is verekednek a kölykök, ha szigorú az óvónéni ha nem. De ennek nincs jelentõsége.
Nem is tudom mit lehetne csinálni egy 4 évessel ha nem fogad szót. Törd össze a játékait a szeme elõtt, jobbat nem tudok. Mondjad neki azt ha õ üt titeket akkor te meg a játékait ütöd!
biztos nem vagy elég következetes, és érzi rajtad hogy nincs mitõl tartania. elõszõr figyelmeztesd, amikor valami rosszat csinál-és mondd el hogy mik a következmények.aztán ha folytatja akkor tartsd is be. ha nagyon hisztizik rakd be a kádba (úgy ruhástól) és enged rá a zuhanyt.ezen általában meglepõdnek..
A kérdező hozzászólása: 1 es harmas nagyon ertelmes hozzaszolast adtal cask nem tudom mi a fenenek valaszolsz ha ertelmeset nem tudsz hozzaszolni. Az oviban tuti nem tanulta, mert nem hagynak teret verekedesnek. Ezt biztosan tudom, nagyon ovatosan valastzottunk ovit, maganoviba hordjuk, keves gyerek ket szakkepzett ovoneni van veluk, es toszteletre tanitjak a gyerekeket nem pedig utlegelesre. Aludni nem kotelezo, de pl csendben kell maradni a helyukon, nezegethetnek konyvet de csendben, mert tisztelni kell azokat akik alszanak. Ott elegge beszabalyozzak, es otthon eli ki magat. Regebben nem volt ilyen, de az utobbi fel ev egyre elviselhetetlenebb vele.
A kérdező hozzászólása: a stilust degradalom es azt h ertelmes valaszt nem tudsz adni. Olvasd cask vissza a valaszod, semi ertelmeset nem mondtal.
Nézz meg néhány szupernagyi showt a youtube-on. A nõ tud valamit:D Pár nap alatt a legvásottabb kölköt is helyre rakja. Sokszor mutatnak olyat, hogy gyerek valamit nem akar, büntibe akarják rakni, de nem hallgat. Kijelölnek egy széket, egy sarkot. A gyerek nem marad a sarokban, széken. És számolták, hányszor rakták vissza a gyereket. Volt, hogy százszor. És mind a százszor ugyanúgy, nyugodtan, és elmondták neki, hogy most már pedig itt maradsz. És a gyerek feladta, ott maradt a végén. Legközelebb már csak fele annyit kellett visszavinni, és ez így szépen lecsökkent, míg végül már csak néha kellett a bünti szék. És bevált nekem is:D Kezdettõl fogva én a szobájába küldöm be, ha hisztizik, és addig nem jöhet ki, ameddig nem hagyja abba. Már elég ránéznem, tudja, hogy mennie kell. Na nem mindig megy símán:D Néha már be se megy, hanem próbál lenyugodni és mondani azonnal, hogy "lenyugodtam anyuka" Néhány gyereknél a légzéstechnikát is alkalmazta. Volt olyan gyerek, aki behisztizte magát kékre. Õ lefogta, átölelte és mondogatta neki nyugodtan, hogy nyugodtan vegye a levegõt és együtt lélegeztek. És egész jól belejött a gyerek a végén. Sok jó kis praktikát ad, érdemes belenézni, de mindrõl ugyanaz a dolog jön le: Nyugodtság, következetesség. És bármit mondasz, a gyereknek (szidás közben is) el kell érni, hogy a szemedbe nézzen, rád figyeljen, le kell ereszkedni a szintjére (úgy értem letérdelsz:D) és mindig nyugodt hangon kell szidni is, de határozottan. (Ezt elég nehéz betartani:D) Nézz meg pár részt: http://www.youtube.com/watch?v=8GwRYwPyY4w

Mit csináljak? 4 hónapja szültem és 1 hónapja jött meg rendesen a mensim, akkor kezdtem el szedni a gyógyszert annak is a második napján.

Na ugyebár ha elfogy a gyógyszer 7 nap szünet és ha megint megjön, akkor a második napon kezdem el szedni.

Legjobb válasz: Nem jól érted! Bevetted az utolsó szemet, utána 7 nap szünet, tehát a 8. napon kell bevenned újra. Nem akkor mikor megjön, nem annak a második napján, az csak az elsõ levélnél van úgy. Például: én múlt héten kedden vettem be utoljára, és ezen a héten szerdán kell megint bevennem. Ez minden hónapban eddig így jött ki, mindig kedd az utolsó utána hét szerda az elsõ(legalábbis nálam). Remélem érthetõen írtam le:)

Nem jól érted! Bevetted az utolsó szemet, utána 7 nap szünet, tehát a 8. napon kell bevenned újra. Nem akkor mikor megjön, nem annak a második napján, az csak az elsõ levélnél van úgy. Például: én múlt héten kedden vettem be utoljára, és ezen a héten szerdán kell megint bevennem. Ez minden hónapban eddig így jött ki, mindig kedd az utolsó utána hét szerda az elsõ(legalábbis nálam). Remélem érthetõen írtam le:)
7 nap szünetet kell tartani minden esetben, menstruációtól függetlenül. Ha pl. csütörtökön vetted be az utolsót, akkor most pénteken kell kezdened a következõ levelet, függetlenül attól, hogy megvan-e még a mensid, vagy elmúlt.
A kérdező hozzászólása: ok, értem köszönöm!
A kérdező hozzászólása: köszi válasz és akkor is ha elõbb jött meg? Az nem baj?

Mit csináljak? 4, 5 hónapos amstaff szuka kutyus!

Ha sétálunk egész addig nincs probléma míg másik kutyát nem lát legyen az kerítésen belül/kívül, kicsi vagy 3x akkora mint õ. nem érdekli olyankor semmi csak ugat és húz! Mit tudok vele csinálni hogy leszokjon errõl? Elég fárasztó és idegesítõ

Legjobb válasz: Elrántod, s rákiabálsz hogy elég.Igazából elég nehéz ezt magyarázni, egyszerûen neveld, mutasd hogy te vagy a fõnök, domináld le.

Elrántod, s rákiabálsz hogy elég.Igazából elég nehéz ezt magyarázni, egyszerûen neveld, mutasd hogy te vagy a fõnök, domináld le.
Vidd el óvodába. Ha lehet, keress a környéken kutyásokat is.
Az én rotim is ezt csinálni kb. ilyen idõs korában. Én úgy csináltam, hogy mikor a rizikós szakaszhoz értünk, egyrészt nem mentünk soha a kerítés mellett, hanem az út közepén, vagy a másik oldalban, ahol nem volt kutya, másrészt, már a gázos kerítés elõtt magamra vontam a figyelmét kajával és így haladtunk el szépen. Kb. 2 hónap alatt sokat változott a viselkedése, már nem vergõdött úgy, aztán még kicsit több idõ múlva már egyáltalán nem. Ha közvetlenül az ugató kutya mellett megyünk el a kerítésnél, azzal még vannak problémák, de már közel sem olyan vészes, mint volt. Egyébként az fontos lenne, hogy tudjon játszani rendszeresen más kutyákkal, mert enélkül nehéz leszoktatni a vergõdõs ugatásról is és a hisztizésrõl is (mikor menne játszani).
3-as vagyok. A ledominálás nem biztos, hogy jó ötlet. Nem minden kutyára úgy hat, ahogy kéne. Az enyém pl. ha megpróbáltam ledominálni, annál jobban harcolt, csak még rosszabb lett minden, mint volt. Nem arra kell koncentrálni, hogy mit nem csinálhat, hanem azt mutasd meg neki, hogy az ugatás helyett mit csináljon, tehát figyeljen rád, vagy elõször még a kajára, labdára, csak ne a másik kutyára.
*csinálta.. nem csinálni, bocsi
A kérdező hozzászólása: Nem jó ha rászólok és elrántom mert annál idegesebb lesz ahogy a 3. Válaszoló is mondta. Arra is gondoltam hogy ha ugat veszek kutyasipot és megfujom és igy gondolom lassan össze párosítja a kettõt hogy ha ugat akkor rossz hangot hall és így inkább nem fogja fogja. Amúgy itthon van egy palota pindzsi akivel játszik meg rendszeresen viszem barátnõmhöz ott van 2 másik kutya velük jól kijön.

Mit csináljunk 4. évfordulónkra?

Konkrétan van pár ötletünk. Pl.: vacsi, hotelben tölteni egy hétvégét, Tokajba menni, hasonlóak, de mégis inkább valami különlegeset szeretnénk, ami nem túl drága, mert én még tanulok, ? meg nem a legjobb fizetést kapja. S?t mostanában, nem a legjobb volt közöttünk minden, és ezt is szeretném ha jobb lenne ezentúl minden. :) Én inkább tapasztalatokra, véleményekre vagyok kíváncsi. Köszönöm :) 20/L

Legjobb válasz: Én is voltam így szerintem a saját kezûleg elkészitett vacsi a legjobb és megbeszélhetitek a dolgokat aztán jöhet egy romantikus este sexi fehérnemüben tálalva!Drukkolok :)

Én is voltam így szerintem a saját kezûleg elkészitett vacsi a legjobb és megbeszélhetitek a dolgokat aztán jöhet egy romantikus este sexi fehérnemüben tálalva!Drukkolok :)

Mit csinaljak? 4 oras munka viszinyom van!

Nem akkar at jelenteni a fonok oedig 12 oraba dolgozom 12 hetes terhes vagyok kicsit tobb mint egy eve vagyok itt volt 3 honap bejelentett 8 oram nagyon keves penzt fogok kapni szoval nem tudom mit tegyek

Legjobb válasz: Meg nem mondtam meg mikortol nem rughatnak ki?

A kérdező hozzászólása: Meg nem mondtam meg mikortol nem rughatnak ki?
hát elvileg nem rúghatnak ki, ha már terhes vagy, de álllítólag van vmi új rendelet, hogy bármikor bárkit elküldhetnek...de ha ennyire görén lenne, akkor már megtette volna, mert tudja, hogy terhes vagy, nem?
A kérdező hozzászólása: Meg nem mondtam meg

Mit csináljak 4 éves rosszcsont gyerekemmel?

A fiam ovis,4 éves múlt a nyáron és mostanában sokat változott,nagyon rossz lett,nem fogad szót,mintha meg se hallaná,amit mondok neki...Az idegeimet teljesen kikésziti már.Van 1 kishúga is,ő szótfogadó,vele nincs gond,igaz van amikor hisztis,de legalább nem szótfogad.Nem tudom,mit csináljak már a fiammal,reggelente is a készülődés kész katasztrófa az oviba-bölcsibe,dolgozni,ne akar készülődni sem.Érdekes,az oviban meg olyan mint a kisangyal,semmi panasz nincs rá.Arra is gondoltam,itthon tombolja ki magát.Már elmúlt 1 hónapja hogy elköltöztünk onnét,ahol laktunk,lehet azért változott meg?Sueret itt az új helyen lakni,ezzel nincs gond.Félek,nehogy később nevelési tanácsadóba,vagy más szakemberhez kelljen hordanom,annyi mindent hallani,hogy hiperaktiv a gyerek,meg más viselkedési zavarok is léteznek...Szerintetek mit csináljak?Esetleg van olyan anyuka,aki hasonló problémával küszködik?

Legjobb válasz: jav: "van 1 kishúga,is,õ szótfógad,vele nincs gond,igaz van amikor hisztis,de legalább szótfogadó." "Szeret az új helyen lakni,ezzel nincs gond." Kijavitottam a hibákat,igy érthetõbb amit irtam.

A kérdező hozzászólása: jav: "van 1 kishúga, is, õ szótfógad, vele nincs gond, igaz van amikor hisztis, de legalább szótfogadó." "Szeret az új helyen lakni, ezzel nincs gond." Kijavitottam a hibákat, igy érthetõbb amit irtam.
Esetleg ne engedj meg neki bármit. Amennyiben rosszul viselkedik Tv, játék, csoki megvonás. Meg kicsit többet kellene vele foglalkozni. Ülj le vele tanulni, írasd be nyelvtanfolyamra, ha hiperaktív...
A kérdező hozzászólása: Nem engedek neki igy sem bármit, szigorú vagyok azért vele.Egy 4 éves gyereket nem fogok nyelvtanfolyamra beiratni, majd ha eljön az ideje és lesz hozzá kedve, majd akkor...Foglalkozok vele elég sokat ha itthon vagyunk, kirakózunk, vagy foglalkoztatókba szokott feladatokat megoldani és segitek neki, meg ilyenek.De olyan is van, hogy a tesójával játszanak-ha épp nem vesznek össze -mert azért nekem itt a háztartás is, dolgozó anyukaként nem egyszterû.Az apja keveste van itthon és õ ritkán foglalkozik vele sajnos, viszont neki meg szótfógad, nem feszegeti annyira a határokat, mint nálam..

Mit csinaljak 4 napos oszt. Kirandulason, ha nem lesz semmi kotott program? Nem vagyok joban a tobbiekkel?

"elcsevegek" veluk azaz beszelgetek de kozben unom a temaikat, es legszivesebben otthagynam oket rogton... Tanacsok?

Legjobb válasz: nincs olyan, hogy muszáj menni. sõt, azt a hányadát az osztálypénzt is kötelesek neked visszafizetni, amit egyébként az osztálykiránduláson rád fordítottak volna.

nincs olyan, hogy muszáj menni. sõt, azt a hányadát az osztálypénzt is kötelesek neked visszafizetni, amit egyébként az osztálykiránduláson rád fordítottak volna.
A kérdező hozzászólása: Jah es muszaj menni...
könnyû mondani h barátkozz valakivel össze de csinálni igencsak nehéz. szerintem olyannal barátkozz, aki nem olyan népszerû, ne pont az osztály ku*vájával vagy a legnépszerûbb csajával kezdjed. Az le fog nézni ha barátkozni próbálsz és kibeszél meg ijjesmi. Mi is megyünk erdei suliba és énis a szar osztályommal, leszek, de ot tlesznek az osztályból egy pár ember, akit szeretek.
barátkozz össze valakivel!
Sztem ha nagyon nem akarsz menni, akkor próbáld meg valahogy elintézni, h ne menj a szüleid biztos megértik. Én se mek oszt kirándulásra.De ha tényleg muszáj menned valahogy azért bírd ki.Vagy beszélges telon barátaiddal, vagy facebookoz.
Szerintem se hagyd ki a kirándulást, bár én egyszer megszöktem egy ilyenrõl, mert nem éreztem ott jól magam, de nem tudtam hazajutni. Igaz én korábban imádtam elszökni mindenhonnan, ahonnan csak lehetett, de ez nem vezetett sok jóra. Tedd azt, amit jónak látsz!
hát én sem birok ki még 2 napot sem. utálom az embereket akiket meg mindig mindennap látnom kell a családomon kívûl, azokat fõleg
Nehogy kihagyd! Az osztálykirándulás a legjobb alkalom rá, hogy összejöjj a többiekkel. Ilyenkor õk is befogadóbbak, tehát ne fogd vissza magadat. Rúgj be velük, engedd el magad, és életre szóló élmény lesz belõle hidd el:) És nehogy félrevonulj fülhallgatóval meg miegymás.
Sehova nem muszáj menni, nem kényszeríthetnek rá. Ha azt mondod, nem mész, vagy visszakapod a pénzt, vagy be se kell fizetned, és senkinek nem lehet egy rossz szava se. Amúgy meg: jó vastag, érdekes könyv, és mp3 vagy mp4 lejátszó nagy memóriával csodákra képes. Nem mellesleg, ha egy kicsit nyitottabb lennél rájuk, és erõt vennél magadon, ez jó alkalom lenne, hogy barátokat szerezz.
Olvass, hallgass zenét, laptopozz, vagy sétálj egyedül az adott városban, nézd meg a múzeumot, a templomokat.
Én is voltam igy régi osztályommal, én nem mentem el, tényleg van hogy olyan az osztály ami nem paszol hozzád, ha nem akarsz ne menj.:)

Most mit csináljak? 4 napja született 3 kicsi dzsungáriai törpehörcsögöm..és tegnap este elszökött az anya höri :S

...mit csináljak a kicsikkel?nem adhatok nekik semmit .:Scsak az anyjuk etethetné ?ket dehát ? meg...légyszi válaszoljatok. nagyon megakarom tartani ?ket ..

Legjobb válasz: Ha kertes házban laktok, megszívtad asszem. Ha panel vagy vmi sima emeletes ház, akkor talán még van esély, túrd fel a lakást.

Ha kertes házban laktok, megszívtad asszem. Ha panel vagy vmi sima emeletes ház, akkor talán még van esély, túrd fel a lakást.
menj el egy kisállatkereskedésbe és próbáld meg eladni ott a kicsiket vagy vegyél hozzá egy olyan törpehörit akinek vannak kicsinyei, õ is fel tudja õket nevelni. :)
ha nincs meg az anyjuk, vidd el állatorvoshoz õket, õ majd elmondja, mit tegyél, milyen tápszerrel etesd és hogyan. az anyahörinek meg tegyél ki valami jóféle kaját, amit imád, sztem elõjön arra
A kérdező hozzászólása: megkérdeztem 4 állatkereskedésben és sehol sem veszik be õket :S és nem tudják õk se hogy mit csináljak....:S
próbálj keríteni valakit akinek van most mama hörije aki nem rég szült mert õ fel tudja nevelni, másik sztem vidd állatorvoshoz õket. Ja és addig is ne legyen túl meleg a szobában.
Hörcsögkölyök ügyben nem tudok nyilatkozni. De egyiptomi tüskés egér babákat már neveltem fel tehéntejjel és pépesített hörcsögtáppal. Õk jól vannak és szépen fejlõdtek is. Nálam sajnos az anya nem tudott szoptatni valamiért.
rodentologia.hu ra regisztrálj és írd meg nekik mi a helyzet a hörcsögös témába és majd ha olyan helyen laksz lehet h tudnak segíteni... ha még nem késõ...:S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!