Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak 3 (918 db)

Mit csináljak? 3 hónapos anyatejes babám mostanában inkább többször eszik keveset. Többi lent.

De volt, hogy pl. ma 140 grammot is megevett. De egyszer volt csak ilyen. Havi 1 kg-ot hízik, szépen gyarapodik, viszont 3 óránként eszik még mindig, (ma 2 óránként evett) és akkor inkább kevesebbet, mint többet. Hogyan tudnám a tejemet növelni, hogy egyszerre többet egyen? Kiegészítettem tápszerrel mert féltem, hogy éhes marad, viszont látszólag nem ízlett neki, elkezdett üvölteni. Tápszerezni egyáltalán nem szeretném, csak ha nagyon muszáj.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normális és természetes dolog, hogy a kisbabák bizonyos idõszakokban gyakrabban kérnek enni. A 3 hónapos kor éppen egy ilyen idõszak (növekedési ugrás idõszaka). Ilyenkor átmenetileg a babák többször szopiznak, hogy a tejmennyiség képes legyen alkalmazkodni az átmenetileg megnövekedett igényhez. Amit leírtál abból úgy látszik, hogy babád gyönyörûen fejlõdik, aggodalomra semmi ok. Szerintem a tápszert nyugodtan elhagyhatod! Próbálj igény szerint szoptatni, akár 2 óránként is, ha úgy igényli a gyermek! Talán a méregetést is elhagyhatnád, mert teljesen normális az, ha egyszer kevesebbet, egyszer pedig többet eszik. Azt, hogy elég a tej onnan tudhatjuk, ahogy Nálad látszik is, hogy szépen gyarapodik a súlya, és legalább 2-3 kakis (ha csak szopizik, ilyen idõs korban az is normális, ha néhány nap egyáltalán nem kakil) és 5-6 pisis pelenka van. A súly gyarapodást érdemes ugyanabban az idõben, meztelenül mérni, legalább hetente egyszer. Nyugodj meg, minden rendben van és szoptass tovább!

Szerintem teljesen normális és természetes dolog, hogy a kisbabák bizonyos idõszakokban gyakrabban kérnek enni. A 3 hónapos kor éppen egy ilyen idõszak (növekedési ugrás idõszaka). Ilyenkor átmenetileg a babák többször szopiznak, hogy a tejmennyiség képes legyen alkalmazkodni az átmenetileg megnövekedett igényhez. Amit leírtál abból úgy látszik, hogy babád gyönyörûen fejlõdik, aggodalomra semmi ok. Szerintem a tápszert nyugodtan elhagyhatod! Próbálj igény szerint szoptatni, akár 2 óránként is, ha úgy igényli a gyermek! Talán a méregetést is elhagyhatnád, mert teljesen normális az, ha egyszer kevesebbet, egyszer pedig többet eszik. Azt, hogy elég a tej onnan tudhatjuk, ahogy Nálad látszik is, hogy szépen gyarapodik a súlya, és legalább 2-3 kakis (ha csak szopizik, ilyen idõs korban az is normális, ha néhány nap egyáltalán nem kakil) és 5-6 pisis pelenka van. A súly gyarapodást érdemes ugyanabban az idõben, meztelenül mérni, legalább hetente egyszer. Nyugodj meg, minden rendben van és szoptass tovább!
Szerintem a zöld széklet nem feltétlenül nyugtalanító az esetedben, lehet a nem megfelelõ szoptatási gyakorlat következménye is, vagy bõ tejû anyukáknál szokott kialakulni. Ha túl gyorsan váltod a melledet, vagy túl sok a tej, akkor csak a kisebb zsírtartalmú tejbõl fogyaszt nagyobb mennyiséget és így sem lakik jól (laktóz túlterhelés). Ezen viszonylag egyszerûen segíthetünk. Nem ismerem a szoptatási gyakorlatodat, de talán segíthetne, ha elég idõt hagynád az elsõ mellen szopizni, hogy hozzájusson a zsírdúsabb hátsó tejhez is.
Szia, nekem 3 honapos koraig 2 orankent szopizott majd hirtelen atvaltott 1 orankentire. Azt hittem novekedesi ugras, mindenesetre ez a 4.het es orankent szopizik. Eloszor en is megijedtem, vettem is tapszert, bar nem adtam neki. Szepen no vidam kisfiu, ugyhogy szoptatom, ahogy keri. Ez a 3 honap egy vizvalaszto. (Azert remelem hamarosan ritkulnak majd :) ). jo babazast! A tapszert felejtsd el, ha sokszor szopizik eleg a tejed.
A kérdező hozzászólása: Eddig úgy tûnik, hogy elég volt a tejem, lehet, hogy növekedési ugrás van??
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy betegeskedett, de most mintha jobban lenne, és megnõtt volna az étvágya.
A kérdező hozzászólása: kakis pelus van, elég sokszor, viszont a zöldrõl most barnára változott a széklete. ez is kicsit nyugtalanító.. elég hasmenésgyanúsnak tûnik, mondjuk nem csoda, mert antibiotikumot szed. :(
A kérdező hozzászólása: a zöldrõl egyébként a dokinõ azt mondta, hogy éhezési széklete van a babának..
A kérdező hozzászólása: az lehetséges, mert gyakran van úgy, hogy én úgy érzem már kiürült az egyik mellem, és átrakom a másikra, miközben lehetséges, hogy van még benne.
Szerintem növekedési ugrásotok van, egy pár nap alatt el szokott múlni. De inkább ne tápszerezd mert azzal pont azt éred el hogy kevesebbet eszik belõled, így kevesebb tejet is fogsz termelni. A zöld széklet a túl sok elõtejtõl lehet, túl hamar rakod át másik cicire ezek szerint. Amúgy ha hízik rendesen, nem változott a kedélyállapota és van elég pisis pelenkája, akkor éhezésrõl szó sem lehet.

Mit csináljak 3 hónapos babámmal, ha felkel hajnál 3-4 óra felé szopizni és alig akar visszaaludni?

Legjobb válasz: Az enyém 3 hóanpos lesz ,de ha 4 óra felé kel fel enni, nem mindig akar visszaaludni az ágyában, lehet, mert kezd világosodni. Ha nem jön be a cumi ,akkor magunk közé veszük a naygágyba, ott éltalánban elslszik egy kis simogatástól.

Az enyém 3 hóanpos lesz , de ha 4 óra felé kel fel enni, nem mindig akar visszaaludni az ágyában, lehet, mert kezd világosodni. Ha nem jön be a cumi , akkor magunk közé veszük a naygágyba, ott éltalánban elslszik egy kis simogatástól.
Ikreim vannak, 4 hónaposak, a reggeli (hajnali) szoptatás után néha felébrednek nagyon és nem alszanak vissza rögtön, de nem hisztiznek, vagy sírnak. Egyszerûen ébren vannak, nézelõdnek néma csendben, aztán elõbb-utóbb mégis elalszanak. Én nem csinálok semmit, bent vannak a szobájukban.
A kérdező hozzászólása: Nálam elõfordul hogy reggel 3/4 6-kor alszik vissza.
Ez nálunk is elõfordult.Én olyankor hagytam had pihizzen.Olyan édesen eldumált magában.Ha esetleg eltört a mécses akkor magam mellé vettem (ha már a fejem is leesett a fáradságtól), vagy az ágya mellé ültem és beszéltem hozzá.

Mit csináljak 3, 5 éves fiammal, ha állandóan azzal a faltörős sz. Gépes játékkal akar játszani amit a mamája megmutatott neki? Van még valaki így ezzel?

Legjobb válasz: Szia. Egyszerû a válasz! Ne engedd neki. Nem is értem. 3,5 éves gyerek mit keres a számítógép elõtt. Az én lányom max. mesét néz rajta felügyelet mellett. És nem vagyok konzervatív.

Szia. Egyszerû a válasz! Ne engedd neki. Nem is értem. 3, 5 éves gyerek mit keres a számítógép elõtt. Az én lányom max. mesét néz rajta felügyelet mellett. És nem vagyok konzervatív.
Le kell kódolni a számítógépet, akkor hiába kapcsolja be... Nálunk is le van.
Ne hagyd, hogy ilyen kis korban gépezzen!! 12 éves vagyok és a nyári szünetben (azaz most) naponta akár 6-7 órát gépezem. Nem vagyok rá büszke, de ez van. Ha õ már 3, 5 évesen elkezdi, akkor mi lesz vele mire 12 éves lesz? Mondd el neki, hogy káros meg minden.
A kérdező hozzászólása: nem is akarom engedni, már ott tartok hogy az egeret meg a billentyûzetet is el kell dugni elõle mert tudja hogy kell bekapcsolni a gépet.


Mit csináljak, 3, 5 hónapos babám 3 napja nem kakilt?

Csak anyatejes,ez a 4.nap és még mindig semmi!Nem kínlódik,de mégis mit tudnék tenni?

Legjobb válasz: Ha nem kínlódik akkor semmit, anyatejeseknél az 1 hét is normális, ez azt jelzi hogy jól hasznosítja a szervezete az anyatejet.

Ha nem kínlódik akkor semmit, anyatejeseknél az 1 hét is normális, ez azt jelzi hogy jól hasznosítja a szervezete az anyatejet.
Teljesen normális.Jól hasznosítja az anyatejet.Ha nem fáj a pocakja, akkor nem kell semmit sem csinálni.Anyatejes babáknál a napi 5-6 és a heti 1 is normális.
egy kicsit megmaszirozhazod a pocakjat, neten talalsz kepeket, hogy hogyan kell, de ez teljesen rendben van, akar egy hetig is kepesek magukban tartani :)
A kérdező hozzászólása: masszírozás megy minden nap, de semmi... sõt még szélcsövet is használtam neki, de az sem hozott eredményt. A védõnõ mondta hogy egyek paradicsom levest, gondolom mert az hajtós, de eszek én olyanokat amik engem meghajtanak, nála viszont nincs látszata!
Okos a védõnõd. Jól írták elõttem, ha nem kínlódik, nincs gáz, mert a szervezete az összes tejet hasznosítja!
Az én babámnak egyszer 2 hétig nem volt széklete.Nem kínlódott, nem fájt semmije.Azóta tudom, hogy eddig nem szabad várni.Nála végül a egy fél glicerines kúp csodát tett, no meg 3 pelust tele.De 4 nap az még normális.Nekem is azt mondta az orvos, hogy 5-6 nap után cselekedni kell.:)
Glicerines kúp segít. És nehogy hagyd szenvedni egy hétig! Semmiképpen nem normális ha 1 hétig nincs széklete. És a langyos vizes hasborogatas, fél licerines kúp és egy kis torna segít.
Alvás, víz, orvos.
Igyál sokat, van frontérzékenységre való gyógytea
Most csodálatos idõ van. menj ki a szabadba 1-2 órát sétálj, és igyál sokat, a folyadékhiánytól is lehet. Vérnyomásod rendben van? Náthás nem vagy, illetve nincs orrdugulásod?
A kérdező hozzászólása: Voltam kint ma többször is a levegõn. Sok folyadékot fogyasztok és még is úgy fáj. . Vettem ilyen voltaren dolot vagy mit ezt ajánlották de nem segít ez sem..
A kérdező hozzászólása: Amúgy Köszönöm a válaszokat!

Mit csináljak 3 éves kisfiuval? (nagyon fontos)

Unokaöcsém decemberben lesz 3 éves! Együtt élek vele! Két nyelv? gyerek! És az óvodában még angolt is tanul! Nagyon aggódunk, mert szinte alig beszél! Amit tud mondani azt mondja mind a két nyelven, de a szókincse alig éri el a 100 szót! Néha olyan dolgokat csinál, amire nem tud magyarázatot adni pl: egyszer levetk?zik mert melege van és utána meg elkezd sirni mert fázik. (nem egyszeri alkalom). Nem szól ha wc-re kell mennie, pedig már nem hord pelenkát régóta! Csak akkor megy el ha mi szólunk neki. Nem mesél magától semmit és ha kérdezzük akkor is csak néha válaszol értelmesen! Nagyon kevés ideig tud odafigyelni egy dologra és nagzon hamar el is felejti ?ket.

Legjobb válasz: én nem ismer mi köti le ezt neked kéne tudni,de egyet mondok:DACKORSZAK ezt élem én is a lassan 2 és féléves fiammal aki ehhez képes egy kisördög :) :)

én nem ismer mi köti le ezt neked kéne tudni, de egyet mondok:DACKORSZAK ezt élem én is a lassan 2 és féléves fiammal aki ehhez képes egy kisördög :) :)
Ha jár óvódába, elõször beszélni kell az óvónõkkel, nekik mi a megfigyelésük a kisfiúról, milyennek látják viselkedését, korához képest milyen fejlettségi szinten áll. 3 évesen még elég különbözõek lehetnek a gyerekek. Feltételezem, még nemrégóta jár óvódába, idõt kell neki adni a beilleszkedéshez, ez okozhat átmeneti zavarokat. A kétnyelvûség kissé lelassítja a beszédfejlõdés alakulását, de ez nem baj, az hogy 100 szót tud az az aktív szókincse, attól biztos többet megért(az a passzív szókincs), csak nem használja. Ha az oviban is tanul angolt az jó, kérdés, hogy otthon milyen nyelven szólnak hozzá, mert az jó lenne, ha egységes lenne. PL. az anya mindig csak magyarul beszéljen hozzá stb. Szerintem ha itt élnek Magyarországon, elsõsorban a magyar nyelv fejlõdését kell nála erõsíteni, tehát otthon is várja magyar nyelvû környezet. Esetleg ha az egyik szülõ idegen nyelvû, csak õ beszéljen hozzá angolul, a többi magyarul. Nekünk a keresztlányunk kétnyelvû, Amerikából telepultek haza, amikor õ 4 éves volt. Óvódában voltak ilyen problémái, emiatt egy évvel késõbb került iskolába, most kéttannyelvû angol tagozatos iskolába jár. Ja és ha bármi kétely felmerül a gyerek fejlõdésével kapcsolatba, a szülõ elviheti a Nevelési Tanácsadóba, ahol a szakemberek megnézik, és tanácsot adnak vele kapcsolatban. Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: A baj az hogy nem magyar országon élünk! Most agusztus óta jár oviban, de elõtte is járt már máshova. Kap mind a két nyelvbõl eleget, mert itthon a babz sitterrel csak spanyolul beszél és az ovodában is, csak velünk nem!
Hol vannak ennek a kisfiúnak a szülei?? Lehet, hogy csak nekem furcsa, de te "élsz vele", a bébiszitter spanyol, az óvodában angolul tanul. A szülei milyen nyelven beszélgetnek, játszanak, sétálnak, mesélnek, báboznak, mondókáznak, énekelnek... stb vele? Amúgy 3 éves korban még nem kötelezõ "dumagépnek" lennie egy kisgyereknek, és viszonylag rugalmasan váltogatják az általuk használt nyelveket, ha van kivel beszélgetniük. Azon (esetleg) érdemes lenne elgondolkodni, hogy amíg nem használja biztonsággal a két nyelvet, érdemes-e erõltetni egy harmadikat is? De amit leírtál, az szerintem nincs ok okozati összefüggésben a viselkedésével.

Nagy a baj? Mit csináljak? 3, 5 éves fiam még mindig csak a pelusba hajlandó kakilni?

Kb. 3 hónapja lett napközbenre szobatiszta: Éjszakára még ráadom a pelenkát, mert épp orrmandula m?tétre készülünk, nyitott szájjal lélegzik és ezért nagyon sokat iszik éjjel. Nappali alvásnál itthon már nincs rajta pelenka, de a bölcsiben folyton ráadadják, mert hogy mindig van pisi benne amikor leveszik róla. Mondtam már nekik, hogy itthon is belepisil ha ráadom. Tudja hogy rajta van és mehet...

Legjobb válasz: Szia!Az én kisfiam is csak a pelusba volt hajlandó kakilni,pedig már oviba jár.Azt hittem sose szokik le errõl,de leszokott.Eleinte én is mondtam neki hogy a wc-be kell kakilni,vagy bilibe,kisérletezgettünk,de nem sok sikerrel.Inkább nem is kakilt ha nem adtam rá a pelust mikor szólt.Gondoltam ennyit nem ér az egész,hogy szorulása legyen,így ha kérte,ráadtam.Pont a negyedik szülinapján kakilt elõször bilibe.

Szia!Az én kisfiam is csak a pelusba volt hajlandó kakilni, pedig már oviba jár.Azt hittem sose szokik le errõl, de leszokott.Eleinte én is mondtam neki hogy a wc-be kell kakilni, vagy bilibe, kisérletezgettünk, de nem sok sikerrel.Inkább nem is kakilt ha nem adtam rá a pelust mikor szólt.Gondoltam ennyit nem ér az egész, hogy szorulása legyen, így ha kérte, ráadtam.Pont a negyedik szülinapján kakilt elõször bilibe.
Lehet hülye ötlet, de eljátszhatjátok otthon, hogy anya kakil a wc-be, apa megdicséri, apa kakil a wc-be, anya megdicséri, és mondogathatjátok, hogy milyen jó, milyen okos dolog oda kakilni, vagy beszélhetitek, amikor játszatok, hogy apa ma a wc-be kakilt, milyen ügyes nagyfiú, stb... Hátha rájön, hogy nem buta dolog. Esetleg megkérheted az bölcsisnéniket, hogy õk is csinálják ezt, vagy hogy mutattassák meg valami kis barátjával, hogy hogy kell. Lehet, hogy primitív és hülye ötlet, de nem vagyok jártas ezekben a dolgokban, ez jutott eszembe.
Ne aggódj nagyon ezen, majd szépen lassan szobatiszta lesz. Mi is így állunk majdnem, illetve az én fiam 3 éves és 3 hónapos lesz, és még a nappali szobatisztaság sem teljesen tutibiztos nála, de arra már azért mondhatom, hogy mûködik ITTHON. Ha elmegyünk itthonról bepisil minden probléma nélkül. Eddig úgy csináltuk mi is, mint a bölcsiben, hogy déli alváshoz és sétához pelust adtunk, de úgy láttam, ettõl csak összezavarodik, úgyhogy most csak bugyi van nappalra, így folyamatosan figyelnie kell, és véletlenül sem csurgatunk bele. Nos, ez egy tanulási folyamat, és még mi sem értünk a végére, de aggódni akkor sem szabad, meg attól nem is lesz gyorsabb a folyamat. Nálunk szerintem az volt a baj, hogy késõn kezdtük el bilire szoktatni, mert mindenki azt mondta, hogy ha 3 éves kora körül ráültetem, akkor már érett lesz és gyorsan szobatiszta lesz, kár gyötörni. Hát, nálunk ez egyelõre nem megy pikk-pakk.
Mi elmeséltük neki, hogy a kakit várják a kakibarátok a csatornában, mert szeretnének együtt úszni és játszani. Azóta bilibe kakil és visszük boldogan a WC-be a kakit a kakibarátokhoz!
Mi kisfiunk is húzta mindkettõt. Pisit egész nap képes volt visszatartani, mert õ ráadásul máshol sem szeretett pisilni. Akkor már inkább fánál. Viszont nálunk a másság az volt a kakesznál, hogy láttam, hogy csak szórakozik, hatásvadászatot csinált mikor a bugyiba engedte. Addig szólt, bár nem kért pelust, de szólt. Elsõ után mondtam, hogy ne menjen a szép gatyóba, mert combos lesz. Ki is próbálta, meg is kapta, sose ment be többet. De nálatok nem tûnik az írásodból hatásvadászatnak. Már majdnem jól csinálja, hamarosan menni fog. Egyszer ha nem otthon lennétek, és nem lenne pelus, akkor lehet kénytelen lenne, és az lenne a töréspont. Mert hidd el, hogy már nem szivesen, de lehet még babáskodásból akarja már csak a pelusba csinálni. TÜrelem, nemsoká vége.

Mit csinaljak 3 es fel honapos kislanyomal? Boveben lent.

Egyre kevesebbet alszik napkozbe de meg nem forgolodik,kuszik maszik ilyesmi es nem farad el.Viszon ha eves utan rajon az almossag 20 percet alszik es font is van.De mivel 3 orankent eszik (180 ml tapszert) igy meg van 2.5 oraja a kovetkezoig.De mivel almos igy nem akar jatszani,se hintazni,se velem foglalkozni de aludni sem.Hagyom egy kicsit sirni akkor sok szenvedes ,rugkapa stb. utan megint hajlando aludni 10-15 percet.Mit kezdjek igy vele?Mert igy neki is rossz a napja en pedig szo szerint wc-re sem tudok menni az evesrol nem is beszelek!Mivel tudnam "lefarasztani",lefoglalni?Jon a fogai is es sokat azzal torodik hogy ragja a kezet.Es amit eszre vettem mostanaban hogy nagyon sokat pukizik.Van hogy arra kel fol!Netek is volt esetleg hasonlo?Mit csinaltatok?

Legjobb válasz: Mi is eszunk aztan jatek ha erdekli a foga miadt es ha elkezd sirni,nyafizni az jelzi hogy almos aztan leteszem de ilyenkor szokott kezdodni hogy 20 perc es font van.Szokatm hagyni sirni de olyankor az azt jelenti hogy kiesett a cumi es meg nem tudja maganak visszatenni.igy be kell mennem hozza es legtobbszor mar nem teszi le a fejet.Ilyenkor 2 valasztasom van.Kiveszem kicsit es ha elkezd sirni megprobalom visszatenni.A masik hogy hagyom sirni es elalmosodik de akkor is fent van megint 20 perc mulva.nagyon hosszu es faraszto igy a napom!Nem tudom meddig birom igy egyedul!A parom sokat dolgozik a szulei tobb mint 2000 km-re vannak.Nem voltam jo alvo de most 2 perc alatt elalszom akar 10 percre is.

A kérdező hozzászólása: Mi is eszunk aztan jatek ha erdekli a foga miadt es ha elkezd sirni, nyafizni az jelzi hogy almos aztan leteszem de ilyenkor szokott kezdodni hogy 20 perc es font van.Szokatm hagyni sirni de olyankor az azt jelenti hogy kiesett a cumi es meg nem tudja maganak visszatenni.igy be kell mennem hozza es legtobbszor mar nem teszi le a fejet.Ilyenkor 2 valasztasom van.Kiveszem kicsit es ha elkezd sirni megprobalom visszatenni.A masik hogy hagyom sirni es elalmosodik de akkor is fent van megint 20 perc mulva.nagyon hosszu es faraszto igy a napom!Nem tudom meddig birom igy egyedul!A parom sokat dolgozik a szulei tobb mint 2000 km-re vannak.Nem voltam jo alvo de most 2 perc alatt elalszom akar 10 percre is.
Én megforditottam a rendet: evés után játék van, és ha már látszik, hogy álmos, akkor van csak alvás. Nekünk igy megy a kezdetektõl, és bejött. Ha sokat pukizik, akkor kicsit fáj a hasa, esetleg masszirozd neki még amikor nem alszik, amig ki nem jönnek, vagy ha komolyabb a helyzet, nap 1-2x akár lehet neki pl. gripe watert vagy espumisant adni, az kicsit segiti a szélgörcsöket. Én ezeket tettem. Illetve ne ugorj rögtön akkor sem, ha felébredt, hagyd utána 2-3 percit, lehet, vissza fog aludni magától, ha még fáradt.
Elsõ vagyok. Akkor még azt kérdem, hogy esetleg nincs-e napirendi zavarja a kicsinek. Mert az is számit, ha pl nem mindig hasonló idõpontban eszik, igy nem mindig hasonló idõpontban lesz fáradt sem, illetve akkor nem is lehet megtanitani aludni. Még erre tudok gondolni. Persze akkor is szoktatni kell, de esélyesebb úgy, mert megtanulja, mi mikor történik.
A kérdező hozzászólása: Van egy napirandje amit mindig probalunk kovetni.
szia! Egyrészt ha jön a foga az fáj. ezért lehet hogy a nagy fáradtságot kialussza, de amint pihent kicsit felkelti a fájdalom. Tehát kéne valami a fájdalomra. Pl camomilla homeopátiás golyókat feloldva anyatejben/vízben. kockázat nélkül kipróbálható. Amiket írsz az alapján a második "ötlet" a pólyába kötés. A kalimpázó gyerek nem tudja, hogy az az õ keze, kvázi ijesztegeti magát, a mellkasa elõtt kereszbe teszed kezét és egy kifogóba bepólyázod. És a harmadik a száraz cumi. Ha nem elégszik meg a cicizés adta örömök hosszával, a szopóreflex kielégítése ily módon segíthet javítani közérzetén. A pukizásra én is a masszást ajánlom, plussz evés közben próbáld többször büfiztetni. jó babázást!

Mit csináljak? 3 kiló 25 dekával született a kisfiam, most egy hónaposak vagyunk és már 4 kiló 30 a súlya. Anyatejes baba, és az a baj, hogy félek hogy sok ez neki. néha zöldes a kakija, de nem tudom mit tehetnék.

Legtöbbször betartjuk a 3 órát, de többször van, hogy olyannyira sír, hogy csak a cicimen nyugszik meg, és persze nem is tudom mindíg hogy vajon elegend?t ivott e egy szopi alkalmával, így mikor nagyon sír úgy gondolom éhes lehet mert kevesett evett... Tanácstalan vagyok..:(

Legjobb válasz: A sírás nem mindig éhséget jelent, túlterheled a pocit valószínûleg. Fáj a hasa akkor is ha teletömi magát. Nem jön vissza semmi? Pukizik sokat, vagy nem igazán? Az elõttem szólónak igaza lehet!

A sírás nem mindig éhséget jelent, túlterheled a pocit valószínûleg. Fáj a hasa akkor is ha teletömi magát. Nem jön vissza semmi? Pukizik sokat, vagy nem igazán? Az elõttem szólónak igaza lehet!
Semmi gond, vannak babák, akik havi 1 kilót vagy annál is többet híznak az elsõ hónapokban. Ez nagyon jó. az anyatejes babák kakija a világos sárgától a sötét sárgáig, akár a zöldesig is változhat, ebbe az is belejátszhat, hogy Te mit ettél. amiatt se aggódj, hogy a szopival nyugszik meg. Az enyémeket is az nyugtatta meg leghamarabb. Nem biztos, hogy amiatt sír, hogy éhes, lehet, hogy csak a pocija rosszalkodik vagy a böfi bántja, esetleg csupán Rád van szüksége. Azzal, hogy ilyenkor megszoptatod, nem fogsz neki ártani, sõt... A hízás meg nem gond, nem biztos, hogy a következõ hónapokban is ennyi lesz. Az a fontos, hogy kiegyensúlyozott, nyugodt, egészséges baba váljék belõle. Minden jót Nektek!
Nem biztos, hogy éhes ilyenkor. nem húzkodja a lábait? az is lehet, hogy fáj a hasa! én is jártam így az elején. aztán mindig ciciztettem, utána még jobban sírt. és a védõnõ mondta, hogy próbáljak neki Espumisant adni, mert nem biztos, hogy az éhségtõl sír. segített neki a gázképzõdésben, és nem volt sírás utána már nálunk. Esetleg dokitól kérdezd meg. Abból gondolom, hogy nem lehet nagyon éhes, hogy szépen hízik. Ha annyira kevés tejet enne, nem növekedne így.
Egyetértek az elsõ kettõvel! A baba egyáltalán nem mindig az éhség miatt ír, az csak egy az ezer okból! Nem kell mindig etetni! A babák sajnos általában sírnak... amikor nagyon sír, biztos a hasa fáj
Én fiam 5 hetes, szépen gyarapszik, hasonlóan a tiedhez. Anyatejes:) )) Én minden elõzetes elképzelésemmel szemben szoktam neki néhány korty forralt vizet adni, ha nagyon korán sír és azt gondolom, még nincs ideje az evésnek. Ha tényleg éhes, folytatja a sírást, ha más baja volt, általában segít:) ))
Én ugyan ilyen tanácstalan voltam, nálunk 2 hete kezdõdött az egész. 1 napig egyfolytában ciciztettem én is, de nagyon kimerültem én is õ is)Aztán olvastam valahol, hogy õk még ilyen picin nem tudják "mint rossz érzést" megkülönböztetni az éhséget meg a hasfájást. Ezért kér cicit ha fáj a hasa. Nem mellesleg megnyugtatja. Én azóta játszó cumit adok neki de kizárólag csak ha sír 2 etetés között hogy aludjon. Ha fent van nem, nehogy nagyon rászokjon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!