Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak szeretnénk a párommal (8 db)

Eléggé ellaposodott a kapcsolatunk, túl sok gondunk van mostanában. Szeretnénk kettesben, közös programokat csinálni, de már ötletem sincs, mi legyen az. A párom szerint az én feladatom lenne kitalálni valamit. Mit csináljak?

Olyan program kellene, ami nem kerül pénzbe, mert jelenleg eléggé meg kell fognunk a kiadásokat. Én már feladtam, hogy kitaláljak bármit is, mert a párom eddig minden ötletemet visszautasította. Séta, kirándulás, kertben üldögélés, kerti fõzõcskézés, semmi nem felelt meg neki. Tudnátok valami jó programot mondani?

Legjobb válasz: Az én exem is ezt csinálta. Szerintem csak kifogások és nem is akarja, csak így tudatja. Ezeken felül pénz nélkül esetleg társasozni tudtok, vagy ha van mindkettõtöknek, akkor közös bringázás, akár céltalanul is. Nem tudom mik vannak neked otthon mûszaki cikkek, de közös számítógépes játékok is lehetnek, vagy xboxozás. De ahogy írtam az én exem ezekre is mindre nemet mondott, pedig õ még számítógép függõ is volt.

Az én exem is ezt csinálta. Szerintem csak kifogások és nem is akarja, csak így tudatja. Ezeken felül pénz nélkül esetleg társasozni tudtok, vagy ha van mindkettõtöknek, akkor közös bringázás, akár céltalanul is. Nem tudom mik vannak neked otthon mûszaki cikkek, de közös számítógépes játékok is lehetnek, vagy xboxozás. De ahogy írtam az én exem ezekre is mindre nemet mondott, pedig õ még számítógép függõ is volt.
Ja, én még a nemi életet is feldobtam ötletekkel, hogy ha már egyéb programok nem tetszettek neki, akkor legalább abba többet akarjunk együtt lenni, azokat is visszautasította. Szóval lehet én a helyedbe megkérdezném tõle, h mit is akar valójában.
mi ezért mentünk mindig barátokkal akár csupán egy téren ácsorogva beszélgetni, meg másokhoz, meg bandázni nekem olyan kényszeres volt az egész, hogy miért nem lehet otthon is ülni, mert attól tönkremehet egy kapcsolat? pff
Ne haragudj, de ha attól ellaposodik egy kapcsolat, hogy nem jártok el sehova, akkor ott valami más baj is van. Mi dolgozunk és este együtt vagyunk, hétvégén család, vagy házimunka, közös itthoni programok, vagy csak punnyadás, vagy keksz ;) képtelenség, hogy ellaposodjon... ha nem tudtok egymással otthon értelmes idõt tölteni, akkor ott más gond van.
Valoszinüleg nem töri magàt, hogy neked jobb legyen, ö meg van elégedve a helyzettel szerintem, nàlunk ugyanevan, én is aktivabb vagyok.
Szerintem is lehetnek itt más gondok is. Mi is sokszor egész nap itthon vagyunk, és igazából nem csinálunk semmi különöset, mégis jól elvagyunk. Gyakran beszélgetünk, együtt nézzük a mûsorokat a tv-ben, videókat nézünk a neten, nézzük egymást ha valaki épp játszik a számítógépen valamit... Nekünk az is elég, ha egy szobában vagyunk, de épp más-más dolgot csinálunk (pl én tanulok, õ filmet néz, stb.). Ezen kívül nekünk az is örömet okoz ha együtt megyünk el bevásárolni, így közben sétálunk és beszélgetünk is, és komolyabb dolgokat is megbeszélhetünk. Nálunk az együtt fürdés is program. Szoktunk együtt fõzni, kint szalonnát sütni, és takarítani is. Volt rá példa, hogy együtt is tanultunk. Én soha sem unatkoztam a barátom mellett, soha nem éreztem azt, hogy ellaposodott volna a kapcsolatunk, pedig látod, eléggé egyszerû és általános dolgokat írtam le. Ezen kívül persze vannak más programjaink is (pl mozi, vagy beülünk valahova), de mostanában ezek elég ritkák, mert nagy spóroláson vagyunk. Néha kitalálunk egy-egy bohóckodást, pl kifestettük egymás lábkörmét, ami elég viccesre sikeredett, vagy twistert játszottunk a tesómmal együtt, "verekszünk", stb... Bár mi még elég fiatalok vagyunk, de szerintem semmi olyan extrém dolgot nem szoktunk csinálni, amit mások ne tehetnének meg kortól függetlenül. Mi nagyon jól érezzük magunkat együtt, és soha sem unjuk meg egymást!
Ha egy nõ a párod (nem derülnek ki a nemek), akkor valószínûleg érlelgette magában, mire kijött belõle, de addigra már eldöntötte, hogy nincsenek közös programjaitok, szar az egész így, ahogy van, legyél rámenõs, kicsit erõszakosabb, hogy el kelljen mennie, csinálj sok programot, elõbb-utóbb át fogod tudni törni az ellenállását. Ha férfiról van szó, akkor szerintem nincs már mit tenni. Ajánlom egyébként közös programként a szex feldobását, ha annyid van rá, akkor ajánlom a vibrációs gyûrût, érdemes rá beruházni, még a tescoban is lehet kapni. Programnak a kettesben sétálás és világtól elvonulós kirándulás nagyon jó programok, ezek tudnak a legjobban elsülni, sajnálom, hogy eddig nem jött be. :/ Közös fürdés, közös zenehallgatás, tölts le egy klassz filmet, amit együtt néztek meg. (Ne legyen benne párkapcsolati probléma, legyen laza, ami kikapcsol picit mindkettõtöket.) Nõként én tudom magamról, hogy mire elmondom, hogy mi a bajom, már bennem van egy erõs ellenállás a dolog megoldásával szemben. El fog múlni, csak valószínûleg sok volt neki is az elmúlt idõszak sok problémája.

Mit csináljak? Babát szeretnénk a párommal már dolgozunk is rajta!

Most veszünk lakást a férjem azt mondja hogy mig nem intéztük el a lakást és mig nem rendeztük be addig kicsit várjunk mert nehogy esetleg a babának valami baja legyen a sok idegeskedéstöl!Ez kb: 1-2 honap alatt lezajlik!! Tényleg jobb lenne ha addig várnánk? Baja lehet a babának a sok idegeskedéstöl ha esetleg addig összejön?

Legjobb válasz: szerintem felesleges várni.lehet nem is jõn õssze egyszere

szerintem felesleges várni.lehet nem is jõn õssze egyszere
Inkább kezdjetek el próbálkozni a babával, nem biztos, hogy már az elsõ hónapban összejön.
A kérdező hozzászólása: Már 2 honapja probálkozunk! Ugy igazábol nem akarom görcsösen a babát csak nagyon ideges természetü vagyok sajnos:((! De akkor nem várunk hanem tovább probálkozunk:DD!
kituja mikor fog jönni. nemkell várni, mert lehet hogy ösze se jön addig. szerintem nbe várjatok. nekem most clostit szedek és nemgondoltam volna hogy ide jutok és tényleg nemlehet tudni hogy mithoz a sors mert én is régebben azthittem hogy nekem tuti rögtön öszejön

Szerintetek ártalmas-e a magzatnak a H1N1-s védöoltás? kérem azokat akik tisztába vannak ezzel a kérdésel válaszoljanak nekem mert babát szeretnénk a párommal és n4em tudjuk hogy most mit csináljunk?

Legjobb válasz: 20.49 mire várjanak? Hogy elkapják, és mehetnek a lélegeztetõre? Én úgy hallottam, hogy megcsászároztak ma egy kismamát, akiben kimutatták a H1N1-et, de a babában nem volt benne a vírus! Egyébként Ceizel Endre is azt mondta, - aki nyílván nem hülye, hogy az oltás nem megy át a magzatba, és egyébként is az anya védelmében kell,mert az Õ immunrendszere van legyengülve! Kismamák oltassátok magatokat!A WHO nagyon jó minõsítést adott a magyar oltóanyagnak! Bízzatok benne!

20.49 mire várjanak? Hogy elkapják, és mehetnek a lélegeztetõre? Én úgy hallottam, hogy megcsászároztak ma egy kismamát, akiben kimutatták a H1N1-et, de a babában nem volt benne a vírus! Egyébként Ceizel Endre is azt mondta, - aki nyílván nem hülye, hogy az oltás nem megy át a magzatba, és egyébként is az anya védelmében kell, mert az Õ immunrendszere van legyengülve! Kismamák oltassátok magatokat!A WHO nagyon jó minõsítést adott a magyar oltóanyagnak! Bízzatok benne!
Szia! Ezt senki nem fogja neked megmondani, mert senki sem tudja. 3hónapig tesztelték kb. Egy akármilyen gyógyszert mire megveszed a gyógyszertárban jó pár évig tesztelik. Elgondolkodtató... egy patikus
A patikus kolléga pedig tudhatná, hogy a H1N1 oltás a mellékhatásait tekintve megegyezik a szezonális influenza mellékhatásaival, mivel csak az inaktivált (="elölt", ezért ez betegséget még teljesen immunhiányos egyénekben sem tudna kiváltani) törzset cserélték le, minden más megegyezik, ergó a kockázataik is, melyek elhanyagolhatóak egy esetleges fertõzés kockázataihoz mérve. U.i.: Az aktuális szezonális influenza elleni vakcinát se szokták alaposabban tesztelni, mivel a gyártási technológia évek óta ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy válaszoltatok, de sajnos én még mindig nem tudom hogy mit tegyek.:( kell-e az oltás vagy nem?mi lenne a helyes dolog ilyenkor?édesanyám a körzeti ápolonõ az elején azt mdta h nem adja be , de most már ö sem tdja hogy mi legyen.a doki meg minden esetben azt mondja hogy kell az oltás, de félek...
H a még nem fogant meg akkor semmi baj nem lehet
várjatok pár hónapot, addig átmeneti védekezés

Babát szeretnénk a párommal, de most hagyom abba a tabit. Tri regolt szedek. Mennyi időnek kell eltelni-e hogy probálkozzunk a babával? Mert mostmár ugy gondoljuk hogy jöhet, de félek hogy csak nagyon sokára fog jönni. Mit csináljunk?

Azt mondta a doki hogy mind a kett?nk rendben van csak nálam van az hogy állitolag hátrahajlo méhem van. Igy nehezebben fogok teherbe esni? Szerintetek? El?re is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: szia! Nem akarok butaságot mondani, de a doki nekem azt mondta, hogy nem kell feltétlenül várni, mert amíg nem ürül ki a szervezetedbõl a gyógyszer annyira, hogy megtermékenyülhess, addig úgysem jön a baba. Valami lehet benne, hiszen a szervezet nagyon okos. De azért ha téged megnyugtat, várj két hónapot és utána hajrá!!!! Sok sikert!

szia! Nem akarok butaságot mondani, de a doki nekem azt mondta, hogy nem kell feltétlenül várni, mert amíg nem ürül ki a szervezetedbõl a gyógyszer annyira, hogy megtermékenyülhess, addig úgysem jön a baba. Valami lehet benne, hiszen a szervezet nagyon okos. De azért ha téged megnyugtat, várj két hónapot és utána hajrá!!!! Sok sikert!
Ha most hagytad abba a fogamzásgátlót, akkor mindenképpen várjatok min. 2 hónapot a gyerekvállalással. Ennyi idõ min. kell, amíg kitisztul a szervezeted, és visszaáll a hormonháztartásod. A hátrahajló méh nem csökkenti a teherbeesés valószínûségét. A terhesség 12. hetétõl elvileg a méh kiemelkedik a kismedencébõl, így már nincs hátrahajlás. Ha ez nem történik meg, akkor az orvos tud ezen segíteni. Sok sikert!
Szia a két honapot mindenképp várjátok meg mig kicsit ürül töle a szervezeted.Nekem is hátrahajlo méhem van és ugy lettem babás hogy nem terveztük szoval semmi köze ahoz hogy nehezebb vagy nem nehezebb e miatt teherbe esni.Most vagyok 33 hetes és akkora a hasam mint egy görögdinnye elöl hordom a kis valagát:) )))
Én is tri-regolt szedtem, szedek. A fiamnál amikor abahagytuk a gyógyszert a második hónapban lettem terhes. A lányommal pedig azonnal az elsõ hónapban. A 3 hónapot azért javasolják mert kb ennyi idõ kell hogy a méh nyálkahártyálya megfelelõ legyen a beágyazódáshoz. Szerintem ha az én picikém be tudott ágyazódni akkor biztos megfelelõ is volt a méhem fala.Ezeknek a tablettáknak már nagyon kevés a hormontartalmuk nem ártanak a babának ha hamarabb terhes leszel mint 3 hónap.
Sehogy. Neki kell eldönteni, kivel akar lenni. Ha veled, akkor dobnia kéne a régit...és ez rád is vonatkozik.
Talán le kéne ülnöd ezzel a sráccal és megbeszélni hogy mi a fontosabb és hogy ki!!! Ha mind a kettõtöknek a jelenlegi párja a fontosabb akkor ideje leszállnotok egymásról, és maradni szimpla havernak. Ha mind a kettõtöknek kezd jelentéktelen lenni a jelenlegi párja és úgy érzitek hogy egymással jobb lenne akkor pedig szakítsatok mind a ketten és legyetek ti egy pár! Ha csak az egyikõtök hagyná ott a párját a másikért akkor az egy rá[email protected]ás!
Mást nem tudok kérdezni: viszket?
Ne találkozz vele, amíg foglalt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!!

Mit csináljak? Állandó hüvelyi fertőzéseim vannak, amit kikezelnek, de mégsem, mert mindig érzek valamit és . Nia párommal sem merünk már együtt lenni. Babát szeretnénk, de a fertőzések miatt nem tudunk együtt len

Volt olyan is,hogy negatív leletek után együtt voltunk és rögtön kijött a férjemen,neki negítív volt a lelete el?tte.Segítsetek,már kivagyok.Mondjatok egy orvost.

Legjobb válasz: Szia! Hát ez elég nehéz ügy.Mi ugyan igy voltunk.Leirnád a tünedeidet, akkor talán jobban tudnék segiteni.

Szia! Hát ez elég nehéz ügy.Mi ugyan igy voltunk.Leirnád a tünedeidet, akkor talán jobban tudnék segiteni.
Írjál konkrétabb dolgot, mert így nehéz segíteni. Átérzem a lelki fájdalmad, én is évekig küzdöttem HPV vírus okozta szemölccsel, amit kezeltek, elmúlt, újra kezeltek, újra elmúlt, megint elõjött.... és így tovább és így tovább... Már nagyon magam alatt voltam, hogy sosem lehet babám. Egy asszisztens egyszer azt mondta, hogy egy ilyen betegnek a szülés után múlt el. Na, gondoltam ez jó, csak éppen hogy essek teherbe, mikor állandóan gumival kell védekezni, hogy a párom ne kapja el tõlem. Aztán egyszer egy éppen negatív idõszakomban összejött a baba és mióta szültem nem is találtak nálam ilyesmit. Amit tanácsolni tudok ha neked is vírus okozta, vagy immunhiány miatti betegséged van: Macskakarom tea - borzalmas íze van, de hozzá lehet szokni. Egy kúra után sokáig tünetmentes voltam. Általánosan pedig javasolni tudom az intim zuhanyt, lehet kapni hozzá jódos pezsgõtablettát, ez fertõtlenít, valamint laktózosat, amit meg utána lehet használni, illetve az orvos által felírt tabik, kúpok után utókezelésként. Ha érdekel írok még róla. Ne add fel a reményt, össze fog jönni a baba! :)
Az én életemet is sokszor megkeseríti a hüvelygomba. Volt már, hogy bakteriális fertõzésem volt. Most megint van valami, a doki szerint gomba, de nem igazán akar múlni a gombaellenes szerektõl. Én arra gyanakszom, hogy megint baktérium. Ráadásul mi is babát szeretnénk. Clostit szedtem és pont most kellene próbálkoznunk, amikor elõjött ez a nyavalya. Nagyon el vagyok keseredve, hogy miért pont most kell ennek így lennie. Hétfõn megyek a dokihoz és megmondom neki, hogy vegyen mintát, hogy kiderüljön mi okozza a panaszokat, mert így mi sem merünk próbálkozni. Amúgy nálatok kiderítették, hogy pontosan mi okozza a panaszokat? Ha nem én tudok Debrecenben egy orvost aki 100%, hogy kideríti. Ha érdekel írj.
Megoldás lehet a Gynevac vakcina is. Receptre lehet megrendelni a patikában. 1 dobozban 5 db van, melyeket 7-14 naponta kell beadatni izomba. Érdemes 2 dobozzal venni és mindkettõtöknek beadatni, mert a pasik tünetmentesen is visszafertõzhetnek és kezdõdik minden elölrõl. Nálunk ugyanez a helyzet és már kapjuk a szurikat. A tünetek 2 után elkezdtek rohamosan múlni. Még 1-2 hét és gyúruk a babára.
14:55-ös vagyok. Én is kaptam a vakcinát. Márciusban kaptam meg az utolsót és júniusban már megint volt valami gombaszerûség. Egy-két szuri után én nem éreztem jelentõs változást, pedig antibiotikumot is kaptam rá. Hát nem tudom, lehet nálam nem volt olyan hatásos, mint nálatok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat.Képzeljétek kiderült, hogy kandidám van. Most aztán végképp elkeseredtem, de mindegy elmegyek László Máriához, aki ezzel foglalkozik.Rememélem ki tudom írtani magamból, mindenesetre elég nehéz és hosszadalmas.Most fogom kapni a gineva-kot.

Szeretnénk kisbabát, csak engem zavar, hogy a párom dohányzik, és 100% hogy nem tud leszokni. Mit csináljak? Nagyon félek, hogy a gyerek előtt is cigizni fog.

Amúgy én asztmás vagyok, a lakásban szerencsére nem gyújt rá, de pl ha utcán megyek mellete, akkor simán. Most a lépcs?házba jár ki cigizni, de engem már az is zavar :(((

Legjobb válasz: beszéljétek meg, hogy a lakásba illetve mikor együtt mentek valahová ne gyújtson rá , mert ez neked kellemetlen

beszéljétek meg, hogy a lakásba illetve mikor együtt mentek valahová ne gyújtson rá , mert ez neked kellemetlen
Sajnos van olyan helyzet, amikor hiába próbál leszokni az ember, olyan körülmények alakulnak ki, hogy újra rászokhat, vagy el sem tudja hagyni a cigit, de az a fontos, hogy közben Titeket mindig figyelembe vegyen, ezt beszéld meg vele, nagyon jó hogy a lépcsõházban dohányzik, a többit meg amikor pl séta közben, és téged zavar , beszéld meg vele, fõleg ha a babát is tologatjátok majd. De ezmiatt ne félj, biztos hogy nagyon figylmes, és jó apa lesz. A párom amikor terhes lettem, leszokott, egy gyszer segítségével, amit direkt erre kapott a háziorvosától, de a terhesség alatt sajnos sok gond volt, félidõben kórházba is kerültem, majdnem elvesztettük a picit, és sikerült újra rászoknia, azóta nem tudta elhagyni.De ránk mindig figyel, nem cigizik a házban(családi), csak az udvaron, és a kocsiban sem soha. Beszélj vele, neked különösen fontos ez az asztma miatt.
az anyosom is dohanyzik, o az erkelyre jar ki. hat, a dohanyzo szulok gyerekei nagyobb szazalekkal lesznek dohanyosok, de ez nem törvényszeru.. pl. a férjem se dohányzik, holott az anyukaja igen.. ezt tenyleg a pároddal kell megbeszelnetek..
Az én férjem is dohányzik.A lakásban nem.És mikor kiderült, hogy babát várok, akkor ha vele voltam az autóban ott se gyújtott rá, és ha úgy volt messzebb is ment.És ezt a jó szokását a már 3 hónapos babánál is megcsinálja. Nyugodj meg, van olyan nõ aki végig cicizi a 9 hónapot.
Ha õ épp ésszel nem fogja fel, hogy a te , a gyerek és nem utolsó sorban a saját érdeke, akkor kényszeríteni nem tudod Párom már akkor leszokott, mikor még össze sem költöztünk, de tudtuk, hogy együtt fogjuk leélni az életünket, és szeretnénk babát. Azóta sem gyujtott rá. (a dohányzás amúgy rontja a spermák minõségét is, ezáltal nehezebbé teszi a baba fogantatását)
Jaj ne vidd ennyire tulzasba, en orulnek annak, ha a parom a lepcsohazba jarna ki dohyanyozni, mert ez azt jelenti, hogy figyel ram.Ha a lakasban nem cigizik akkor miert nem johet a gyerek? az utcan meg nyugodtan dohanyozhat.....nyugi, a vegen megelegeli a hisztit es akkor nem lesz apja a gyerekednek.komoly.....

Van egy bérlőnk pár éve, szerződésipapír nem íródott, szóban egyeztünk meg, hogy a rezsit fizeti, illetve 20. ezret havonta. Most ki szeretnénk tenni, felszólítottuk, hogy menjen el, letelt a határ idő is, nem ment el. Mit csináljunk?

Jeleztük felé, hogy akkor kipakoljuk a holmiját, el is kezdtük.Ránk hívta a rendőrséget, és feljelentést tesz felém rongálásért (levágtam a lakatját, és nem vagy hatósági személy). Ügyvéddel csináltattam a felszólítást, meg is kapta, tudomásul vette, és mégse tudtam ki tenni. Mit csináljunk? Rongálásért feljelent, illetve, polgári perre akarja vinni a dolgot.Azt még tudni kell,hogy az évek alatt többször,volt, a rezsi ki nem fizetve,és jöttek a felszólítások. Most is! Tavalyra visszamenőleg 5 részlet a kommunális szemétszállításból, meg a villany felé és csinált tartozást. Kiegyenlítettem a héten! Pár hónapja szólítottam fel először,hogy menjen,nem ment, adtunk neki még egy kis időt,szóban megállapodtunk(hangfelvételt készítettem róla, az illető tudta nélkül),tehát a szóbeli megállapodás is egy megállapodás ugyebár.. Arra a határidőre se ment el. Akkor jött a pont,hogy akkor ügyvéddel,papírt,felszólítást. Megcsináltam. Odaadtam az illetőnek( aki később letagadta,hogy tudomása lett volna az egészről),feljelentett rongálásért,mert a holmiját kipakoltuk.Kihívta a rendőrséget,mutattam a rendőröknek a papírt,hogy én felszólítottam,ők abba belekötöttek,hogy mért nem írattam alá vele a papírt,hogy tudomásul vette,és elfogadja( azért,mert nekem senki nem mondta,hogy alá kell íratnom vele),és kiköltözik. Akkor elkezdte ott nekiem,hogy most az utcán több milliós cucca van, a rendőrség visszapakoltatta velem a sok "vackot",és a koma mondta,hogy neki kell 1 vagy 2 hónap,hogy el tudjon menni,mert neki ennyi holmihoz kamiont kell bérelni. ( megjegyzem 2szer fordulsz egy sima Navaraval,és már nincs ott semmi...milyen kamion kell akkor??) nem mentem bele,mondom,biztos nem kap annyi időt,mikor már hónapok óta játszunk evvel,hogy megbeszéljük,hogy mikorra menjen el,és nem teljesíti. Hivatalos felszólításnál se teljesítette. aztán kicsúszott az illető száján,hogy legalább 20 nap kell neki,egyből rácsaptam,hogy,rendben,és itt és most adja írásba, a rendőrök és tanúk előtt. Megtette,de nagyon nehezére esett. (Nem akar elmenni,mert lefogadom, a fele holmija nem tiszta dologból van,és erre csak nem rég kezdtünk gyanakodni). Tehát van még 20 napja,újra vissza lett pakolva a holmija,most már 2 lakat is van az ajtón. Õ feljelent rongálásért,illetve polgári perre viszi a dolgot. Mire számítsak? Én nem jelentem fel,bár megtehetném rengeteg dolog miatt( rongálásért én is,mert betörte az ajtó üveget,és nem csináltatta meg, illetve feljelenthetném rágalmazásért, üzletrontásért,és még sorolhatnám.. Illetve zsarolásért is.De erről később,ha kapok valakitől választ,vagy ha valaki érdeklődik az ügyem iránt. A kérdésem az,hogy polgári pernél mire számíthatok,illetve a feljelentésnél. (Sosem voltam büntetve, bár lehet a másik személy igen..)

Legjobb válasz: A 3.-nak van igaza. Az, hogy nincs szerzõdés, kétélû fegyver, mindkét fél visszaélhet vele. Te azzal, hogy odamész és kidobhatod a cuccait, majd zárat cseréltetsz.

A 3.-nak van igaza. Az, hogy nincs szerzõdés, kétélû fegyver, mindkét fél visszaélhet vele. Te azzal, hogy odamész és kidobhatod a cuccait, majd zárat cseréltetsz.
Ha közjegyzõ elõtt írtatok volna szerzõdést, most kitehetnéd.Lehet, hogy a rendõrök elõtt aláírt papír elég lesz a kilakoltatáshoz, de én beszélnék egy ügyvéddel, mik a lehetõségek, mert a bérlõd tisztában van vele ês akár évekig lakhat még ott, a rezsit sem fizetve.
Én megvárnám amíg egyszer kimegy a lakásból, akkor pedig 2-3 nagyobb barátommal (vagy felbérelt költöztetõvel) szépen kiszórnám az összes bútorát a lépcsõházba. A zárat pedig lecseréltetném. Kész, probléma megoldva. Hívhatja a rendõrséget, hogy nem tudja bevinni a dolgait, Te meg csak állsz ott boci szemekkel, hogy mégis miért akarná bevinni, hiszen nem is lakik itt? Persze ez utóbbit el is lehet kerülni a zárcserével, és akkor ott se kell lenni.
A kérdező hozzászólása: Nem lett feljelentés, ugyanis neki nagyobb a félnivalója.Vagyis, eddig még nem érkezett meg a feljelentés.Pedig már két hete rongáltam meg az Õ lakatját.Viszont õ meg visszarongálta az én ajtóüvegem, més ablakaim. És még lehet az villanyvezetékeket is megrongálta. Azt ma nézi meg szakember. Mindenesetre, elment, nem kellett újabb felszólítás, és ez azért adhat kicsit boldogságra okot. Az új bérlõvel, már kész is van a szerzõdés. Sajnos adót nem csaltam, hiszem talán az elsõ pár évben fizette normálisan a közüzemi számlákat, ebben lettünk megállapodva.Ritka eset volt, mikor bérleti díj fejében adott pénzt. De nem is számít, mert ha normálisak lettek volna, akkor még most is maradhatnának.
Itt nem a rongálás mértékérõl van szó. Ha a bérlõ kárt tesz a bérleményben, annak megtérítésére igényt tarthatsz, ez egy polgárjogi ügy. Ha viszont zárfeltöréssel behatolsz a lakásába, akkor nem a zár tönkretétele a probléma elsõsorban, hanem hogy más lakásába illetéktelenül bementél, ami magánlaksértés, büntetõjogi kategória. Bár ha eddig nem jelentett fel, ezután aligha fog.
Örülök, hogy megoldódott a gondod, és köszi, hogy beírtad mi történt. "Nos, ha polgári perre kerülne a sor, nekem nincs mitõl tartanom:) " Ebben viszont nem vagyok biztos. Illegálisan adtad ki, adót is csaltál, amiért börtön is kiszabható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát! Tegnap és tegnapelõtt arra lettem figyelmes, és a szomszédok is, hogy elkezdte elhordani a " sátorfáját". Vagy felfogta, hogy baj lehet abból ha õ ott marad, vagy talált valaki mást akit zsarolhat, és kihasználhat.Mindenesetre már csak a szemét van a mûhelyben, amit ha nem is visz el, majd eltüntetem én. Az új bérlõ már érdeklõdik, mivel hallotta a jó hírt, hogy akkor jöhet-e:) ) Jöhet, csak a mûhelyt kicsit rendbe kell tenni. Üvegek, ablakok rongálva lettek. Képek vannak az azelõtti, és a mostani állapotról. Nem is tudom ki rongált nagyobbat.. Én avval, hogy levágtam a lakatját, vagy õ evvel, hogy az ablakokat leszedte, és vagy kitörte az üvegeket.? Nos, ha polgári perre kerülne a sor, nekem nincs mitõl tartanom:)
Állj. Ha nincs szerzõdésetek, és semmiféle papírotok, akkor õ ott hivatalosan egy betörõ. Lehet, hogy ismerik már a szomszédnénik meg a postás, de a Te lakásodat hivatalosan nem adtad ki.
Te pereljél, anélkül nem tudod legálisan kitenni az akarata ellenére, akármit íratsz alá vele. Minden nap, amit várakozással töltesz, kárba veszett idõ és pénz.
A kérdező hozzászólása: Ügyvéd által lett elindítva. Elõtte kétszer próbáltuk négyszemközt megbeszélni, hogy menjen, nem ment ki belõle. Így harmadjára, felszólítottuk ügyvéd által, amibe szintén belekötött, mert nem postán lett kiküldve neki a felszólítás, hanem megkapta személyesen, két tanú mellett, de letagadta, hogy õ valaha kapott volna olyan papírt, aztán meg abba kötöttek bele, hogy nem írattam alá vele, hogy megértette, és elfogadja, hogy x napon belül el kell hagynia az épületet. Most megint várunk. Várom, hogy feljelentsen rongálásért, illetve hogy perre vigye az ügyet. Aztán lépek. De nem csak én, õ is szívni fog .
Ha már ügyvéded van, akkor a törvényes utat is választhattad volna. Ahelyett, hogy mindenféle kerülõutakkal próbálkozol, amivel büntethetõvé teszed magad, és esetleg nem is mész vele semmire. Az ügyvéded sem tudja, mi az a per? Ahelyett, hogy feleslegesen vársz, rég el lehetett volna indítani.
A kérdező hozzászólása: papírja nem volt eddig. amit most a felszólítás miatt xcsináltunk az ügyvéddel, abba belefoglaltuk a nevét, szóval mondhatja, hogy én magam csináltattam papírt neki. és tuti be is játsza.kivárom a 20 napot. ha elmegy elmegy, ha nem akkor rendõrrel vágatom le a lakatokat, és bérelek költöztetõket, lepakoltatom oda a háza elé a vackait, és az õ nevére állítatom ki a számlát.( ha lehet olyat persze)
na de komolyan - mit agyalsz még? nincs papírja róla hogy õ kivette az a helyet... Mikor nincs ott akkor kipakolni, zárcsere és csocsi
Ha erõszakot alkalmazol, büntethetõvé teszed magad. Mivel nincs közokiratba foglalt bérleti szerzõdés, és láthatóan tisztában van a jogaival a bérlõd, ezért csak a polgári per marad. Ezt nem tudta az ügyvéded?
A kérdező hozzászólása: Elsõ hozzászólónak a válaszom!A hivatalban, most hivatali szünet van hó végéig, csak a pénztár mûködik, a jegyzõ sincs bent.Illetve a bérlõ sose jelent meg hivatalos közegek felszólítására sem, hogy beszéljük meg a dolgot.Azt mondták, hogy örüljek, hogy nincs szerzõdés, mert ha lenne évekig ki nem raknám onnan, így meg papír nélkül hamarabb megvalósítható.Nem házrészrõl van szó, hanem, egy garázs-mûhelyrõl.Elõzõ bérlõvel volt papír, és õ ment magától, mert nem tudta fizetni a díjakat. semmi probléma nem volt vele. Utána jött az épp aktuális, aki autószerelõmûhelynek használja a helyet, vagy inkább lomtárnak, ahogy azt pakolás közbe kiderült. ezért nem fizet õ semmit.Az évek alatt csak a hidegebb hónapokban használta aktívan, akkor szerelt benne autót is, illetve ott tárolta a nem épp olcsó autóját.
"(hangfelvételt készítettem róla, az illetõ tudta nélkül" EZ az. ami SEMMIT sem ér. A hangfelvétel CSAK akkor lehet bizonyiték, ha az illetö tud róla. Ha fel akarod szólítani, akkor en "odaadd" neki, hanem ajánlott levélben tedd, akkor ugyanis nem tudja letagadni. Ezen kivül keress meg egy ügyvédet, mert egyedül nem tudod kitenni. Az meg, feljelent rongálásért - ehhez joga van, söt igaza is van. Attól, hogy te nem jelented fel azért, amit tesz/tett, neki még megvan a joga a feljelentésre. (Mellesleg amiket állítólag tett, azt ugye tudod hivatalosan bizonyítani? Mert különben csak rágalmazásnak számítana a te részedröl) Mellesleg ezért nem adja értelmes ember a lakást ki szerzödés nélkül - a szóbel megállapodás nem ér semmit, mert nem bizonyítható.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Az új bérlõ beköltözött! szerzõdéssel, határozott idõre. Most kezdünk neki közösen a mûhely feljavításának.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!