Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak hetes kisfiam (27 db)

3 hetes kisfiam, olyan nyugtalanul alszik, szörcsög meg állandóan tekereg, erőlködik, gyorsan veszi a levegőt, erre aztán felisébred és sír. Bizonyára fáj a hasa és szenved tőle. Mit csináljak?

infacol nem használ, espumisant két napja használom de max kicsit hangosabban pukizik de ugyanúgy szenved. nem is alszik normálisan.ötlet?

Legjobb válasz: Szia! Próbáld egy kicsit óvatosan tornáztatni a kis lábait hátha a puki kijön. Az én kisfiam szeret pelus nélkül a pelenkázón kicsit "tornázni", igaz õ már két hónapos. Büfiztetni gondolom szoktad, az is okozhatja ha bent marad. Gyógyszertárban kapható még a colief és a biogaia, ezek is használhatnak, de nem ismerem õket. De ha a kisfiad olyan "fajta" akkor lehet nem segít semmi csak az idõ. A nagyobbik kisfiammal próbálhattunk mi akármit, semmi nem segített, 3 hós kora körül nõtte ki. A kicsin annyira nem veszem észre, hogy hasfájós lenne szerencsére.

Szia! Próbáld egy kicsit óvatosan tornáztatni a kis lábait hátha a puki kijön. Az én kisfiam szeret pelus nélkül a pelenkázón kicsit "tornázni", igaz õ már két hónapos. Büfiztetni gondolom szoktad, az is okozhatja ha bent marad. Gyógyszertárban kapható még a colief és a biogaia, ezek is használhatnak, de nem ismerem õket. De ha a kisfiad olyan "fajta" akkor lehet nem segít semmi csak az idõ. A nagyobbik kisfiammal próbálhattunk mi akármit, semmi nem segített, 3 hós kora körül nõtte ki. A kicsin annyira nem veszem észre, hogy hasfájós lenne szerencsére.
A kérdező hozzászólása: szia! szoktam tornáztatni már amikor engedi mert ha nagyon szenved akkor annyira fesziti a lábát hogy nem tudom neki felnyomni a pocijához és ordit közben. vettem colief-et ma próbálom ki, majd meglátjuk. remélem segít rajta, mert nagyon sajnálom szegényt.
Az én kisfiam nem kifejezetten hasfájós, de elég sokáig (kb 1 óra) erõlködött mire kijött amit épp nyomta a pociját. Mi Bio Gaia-t kezdtük el használni kb 5 napja és már sokat javult a helyzet

27-28 hetesen megyek 4D-re mit fogok látni? Már babaformája lesz a kisfiamnak? Mit csináljak hogy ne aludjon és mozogjon igyak kólát vagy egyek csokit? Ezek hatásosak?

Legjobb válasz: Szia! Én tegnap, 18 hetesen voltam 4D-n, és már az én pici lánykámnak is emberformája volt:D szóval 28hetesen meg pláne olyan lesz!!! Nekem korábban nem akart aktívkodni, így mivel olvastam korábban, hogy a kóla bepörgeti a bugyborékolás, koffein meg szénhidrát miatt benyomtam 3-4 decit és lám, igen csak produkálta magát! Szóval egy kis koffein nem fog rosszat tenni vele! Sõt, 4D UH rendelõ honlapján olvastam, hogy egy nagy pohár energiaitalt igyon meg a kismami, de az lehet hogy már túlzás, nem? Szerintem biztos érzed már, hogy milyen idõszakban aktívabb a kismanód, és kb. akkorra kérj idõpontot.

Szia! Én tegnap, 18 hetesen voltam 4D-n, és már az én pici lánykámnak is emberformája volt:D szóval 28hetesen meg pláne olyan lesz!!! Nekem korábban nem akart aktívkodni, így mivel olvastam korábban, hogy a kóla bepörgeti a bugyborékolás, koffein meg szénhidrát miatt benyomtam 3-4 decit és lám, igen csak produkálta magát! Szóval egy kis koffein nem fog rosszat tenni vele! Sõt, 4D UH rendelõ honlapján olvastam, hogy egy nagy pohár energiaitalt igyon meg a kismami, de az lehet hogy már túlzás, nem? Szerintem biztos érzed már, hogy milyen idõszakban aktívabb a kismanód, és kb. akkorra kérj idõpontot.
Már olyan vonások is fognak látszani rajta, amik elég elgondolkodtatóak lesznek a számotokra: kire hasonlít ez a gyerek? :) Szép fog látszani az arcocskája- ha õ is akarja. Érdemes elõtte csokit enni, vagy egy kis kévát, Szép élményeket!
Az jo, akkor nagyon jo kepeket tudnak csinalni! En mindig lehuzok egy kavet uh elott, akkor tutira produkalja magat.:)
szia! mi most voltunk másodszor 4d uh, betöltött 28hetesen, és már igazi babaformája volt. csodás élmény volt, bár a babám végigaludta a 40percet, néha ásitozott, még a nyelvét is lehetett látni, meg álmában mosolygott is, persze a keze az végig takarta a fél arcát. Én ettem csokit elötte, de nem használt. Reméljük neked nem fog aludni. Minden jót!

4 hetes kisfiam 2 óránként szopik de van olyan nap hogy szinte egész nap rajta csüng! A mellem már kisebesedett! Mit csináljak?

kenem bepantennel meg mellbimbóvéd?t is használok de nagyon nehezen gyógyul! van valami jó tanácsotok?

Legjobb válasz: A sok szopitól nem sebesedhet ki a mell!!! A mell a helytelen mellrehelyezés miatt sebesedhet ki. A bimbóvédõ még sokat ront a helyzeten, mert önmagában nem való a sebes mellre. Bimbóvédõ mellett a mellbimbót és a bimbóudvart nem éri elegendõ inger a szoptatás alatt, emiatt csökkenthet a tejtermelés, a baba a bimbóvédõ elhagyása után elutasíthatja a csupasz mellet. A cicidet hagyd csupaszon, kenegesd anyatejjel, és hagyd hogy a baba nyála is rászáradhasson és rendbejön. Az én kisfiam 5 hónapos 2-2,5 óránként szopik nappal, és ha álmos vagy nyûgös akkor 1 órát is cicizik és még soha nem volt kisebesedve a cicim. Mikor szoptatsz használj párnákat, támaszd alá a karodat ahol a kicsi feje van, a hátad mögé lábad alá ahol csak jólesik hogy kényelmes legyen neked. Figyel oda hogy a kicsi száját szinte kitelítse a cicid, szopi közben az ajkai kifelé forduljanak, és ha oldalról bekukucskálsz a szájába akkor a nyelvecskéje kicsit kinyújtva az ínye felett helyezkedik el. Kitartás!!

A sok szopitól nem sebesedhet ki a mell!!! A mell a helytelen mellrehelyezés miatt sebesedhet ki. A bimbóvédõ még sokat ront a helyzeten, mert önmagában nem való a sebes mellre. Bimbóvédõ mellett a mellbimbót és a bimbóudvart nem éri elegendõ inger a szoptatás alatt, emiatt csökkenthet a tejtermelés, a baba a bimbóvédõ elhagyása után elutasíthatja a csupasz mellet. A cicidet hagyd csupaszon, kenegesd anyatejjel, és hagyd hogy a baba nyála is rászáradhasson és rendbejön. Az én kisfiam 5 hónapos 2-2, 5 óránként szopik nappal, és ha álmos vagy nyûgös akkor 1 órát is cicizik és még soha nem volt kisebesedve a cicim. Mikor szoptatsz használj párnákat, támaszd alá a karodat ahol a kicsi feje van, a hátad mögé lábad alá ahol csak jólesik hogy kényelmes legyen neked. Figyel oda hogy a kicsi száját szinte kitelítse a cicid, szopi közben az ajkai kifelé forduljanak, és ha oldalról bekukucskálsz a szájába akkor a nyelvecskéje kicsit kinyújtva az ínye felett helyezkedik el. Kitartás!!
Hát ne hagyd, hogy egész nap rajta csüngjön.próbáld meg lefejni még meggyógyul a melled, ami valószínüleg azért sebes, mert nem jól kapja be a pici.
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy nem igazán van mellbimbóm! ezért a védõ nélkül nagyon nehezen tudom a szájába adni! köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat! sokat segítettél
A kisebesedett mellre nekem leginkább az anyatej és a sok szellõztetés segített. Szerintem ez a legjobb módja a kisebesedett mellbimbónak. Sokszor már én is untam, hogy lecsatolt melltartóval mászkálok a lakásban nappal, de nem volt hiába. Vásároltam szoptatós hálóinget ami a mellnél ki van ágva, egész éjjel szellõzhetett így. Szoptatás vagy fejés után egy kis anyatejet kenj el a mellbimbódon + a szellõztetés csodákra képes. Hanem próbáld a Garmastan-t. Írhatsz neki is, sokat segített nekem is, másoknak is: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/


Ma 21 hetes kisfiam az elmúlt héten csak 80gr-ot hízott. A mi dr bácsinknak az a fixa ideája hogy a 150gr környékét meg kell híznia egy babának! Mit csináljak, hogy többet egyen? Anyatejes! Tényleg muszáj mindenképp ez a 150gr környéki heti hízás?

Legjobb válasz: 4-5 hónaposan olyan 100-150 hetente a jó. De nem hiszem, hogy minden héten ugyanannyit eszik. Ezt inkább havi lebontásban kéne nézni. Ne hallgass a dokira szerintem a következõ héten többet fog hízni. Az én babám 23 hetes és csak azóta hízik jobban mióta gyümölccsel is etetem.

4-5 hónaposan olyan 100-150 hetente a jó. De nem hiszem, hogy minden héten ugyanannyit eszik. Ezt inkább havi lebontásban kéne nézni. Ne hallgass a dokira szerintem a következõ héten többet fog hízni. Az én babám 23 hetes és csak azóta hízik jobban mióta gyümölccsel is etetem.
Szia!! Nekünk is vot hogy egy hónap alatt csak 330 gr-ot hízott, mikor kezdtük a hozzátáplálást elkezdett jbban gyarapodni!A gyümi jó, a banánnal viszont vigyázz egyszerre keveset mert hasfogó, keverd ellentétes hatásúval, pl. barack, vagy szilva!
A kérdező hozzászólása: CSAK? hihi én örülnék ha 150et hízna, nem 330at :)
Ezt sosem fogom megérteni. Az egyik héten csak 80 gr-ot hízik a másikon lehet, hogy 250-et fog. Ha nem beteg akkor miért kéne tömni? Eszik õ annyit amennyi kell neki. Ha nem elég az anyatej és még éhes akkor ordítana hidd el. Ha tele a poci akkor meg mindegy, hogy mennyit hízik. Szerintem ha nem muszáj ne adj neki tápszert. Majd csak akkor ha muszáj lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, én is remélem hogy többet fog hízni! Jövõhéttõl szeretném én is elkezdeni a hozzátáplálást - alma!, remélem nem korai :)
Nem korai, én is almával kezdtem, bár a banánt jobban szereti:)

10 hetes kisfiam úgy tünik meg van fázva. Tortyog, köhög, alig akar enni. Hivtam az ügyeletet amig nem lázas ne vigyem el azt minddták. Mit csináljak vele, hogy hamar átvészelje szegénykém?

kamillateát itatok vele, meg a g?zlést javasolták még

Legjobb válasz: mi is ugyanígy voltunk, 3 és fél hónapos koráig mindig szürcsögött az orra.Használtuk az orrszívó porszívót, de elõtte befújtuk az orrocskáját vagy Sterimarkkal, vagy Nasivin NaCl-dal,ezek tengeri sós kímélõ oldatok, ami fellazítja a váladékot, és ki lehet rendesen szívni az orrát.De Kérdezd meg mindenképpen a baba orvosát, hogy melyiket javasolja!Egy nap kétszer porszívóztuk, és egy idõ után magától abbamaradtak a tünetek,de azóta is egy nap egyszer leszívjuk, mivel õ még nem tudja kifújni.Az, hogy nem eszik, nincs étvágya, az is az orrától van, normális, mivel nem jó a közérzete.Mi is volt, hogy akár 100-200 ml-rel is kevesebbet ettünk annak idején, esetleg adj neki egy kevéske teát, ha elfogadja, hogy pótold a folyadékot.jobbulást

mi is ugyanígy voltunk, 3 és fél hónapos koráig mindig szürcsögött az orra.Használtuk az orrszívó porszívót, de elõtte befújtuk az orrocskáját vagy Sterimarkkal, vagy Nasivin NaCl-dal, ezek tengeri sós kímélõ oldatok, ami fellazítja a váladékot, és ki lehet rendesen szívni az orrát.De Kérdezd meg mindenképpen a baba orvosát, hogy melyiket javasolja!Egy nap kétszer porszívóztuk, és egy idõ után magától abbamaradtak a tünetek, de azóta is egy nap egyszer leszívjuk, mivel õ még nem tudja kifújni.Az, hogy nem eszik, nincs étvágya, az is az orrától van, normális, mivel nem jó a közérzete.Mi is volt, hogy akár 100-200 ml-rel is kevesebbet ettünk annak idején, esetleg adj neki egy kevéske teát, ha elfogadja, hogy pótold a folyadékot.jobbulást
annak idején nekünk is tengeri sós oldatot javasolt a doktornéni, utána orrszívást és nasivin orrcseppet, én használtam a köhögésre stodal szirupot (ez homeopátiás), de azt nem állítanám, hogy 100%-osan bevált.
Amikor az én babám szüttyögött, a dokinéni tanácsát követve kamillateát csöppentettem a nózijába, és utána porszívóztam ki. Õ ezután kapta a Sterimart, a nyálkahártya kiszáradása ellen. Elég gyorsan rendbejött. A köhögésre nem tudok sajnos mit mondani, mert az szerencsére elkerülte.
Cebion cseppeket is vehetsz, ez C vitamin, napi 3 cseppet adj neki belõle

3 hetes kisfiam csak napközben csinálja azt velem hogy maratoni cicizéseket kell végig csinálni. Ilyenkor 2-3 óra az etetés és csak úgy hajlandó elaludni. Mit csináljak?

Adom neki az Infacolt a szelekre az úgy látom használ neki. Éjjel nem csinálja ezt velem csak nappal.

Legjobb válasz: infacolt székrekedésre??? infacol pocakfájásra van, segít pukizni és egyébként fog az infacol, szóval székrekedésre ne add. 3 órát ne etesd, lehet csak unatkozik és még nem tud mit kezdeni magával, egy kis ölelgetésre vágyik, enyém is nyekergett mikor ébren volt, azt hittem éhes, aztán persze rájöttem, hogy nem :D szegényt én meg jól megtömtem, óránként etettem :D

infacolt székrekedésre??? infacol pocakfájásra van, segít pukizni és egyébként fog az infacol, szóval székrekedésre ne add. 3 órát ne etesd, lehet csak unatkozik és még nem tud mit kezdeni magával, egy kis ölelgetésre vágyik, enyém is nyekergett mikor ébren volt, azt hittem éhes, aztán persze rájöttem, hogy nem :D szegényt én meg jól megtömtem, óránként etettem :D
Ne etesd 3 órán keresztül! Valami határt azért kell szabni. Ha sír, akkor vedd ölbe, babusgasd. Hasfájást sajnos nem biztos, hogy az infacol elmulaszt. Majd lassan kiismered, hogy miért mikor sír.
szopi max 20 perc! valószínû kevés a tejed. éjjel azért nem csinálja mert elfárad. ekkora gyerek kb fél-1 órát van ébren, utána 1-2 órát alszik. ez semmiképp sem normális, védõnõvel beszélj, lehet h kiegészítés kell!
Ekkora hülyeséget, h. kevés a tej!!! Csomó baba ezt csinálja. Emiatt nem kell egybõl tápszert adni. Lehet, hogy még nem tanult meg rendesen szopni, emiatt megy neki lassabban a dolog. Vagy lehet, hogy nem mindig éppen ennie kéne, csak még nem ismered annyira. És õ sem ért téged, te sem õt. Normális hogy eleinte így megy, de össze fogtok szokni, és akkor már egybõl tudni fogod, hogy mit kell csinálni. Nem kell mások tanácsára sokat adni, engem ez zavart nagyon össze. És akkor nem tudtam, hogy mit tegyek. Az anyai ösztön arra van, hogy segítsen a gyerekgondozásban. Én úgy vészeltem túl ezt az idõszakot, hogy szoptatás elõtt odakészítettem magam mellé újságot, enni és innivalót, naplót -és közben csináltam minden mást, amíg a baba evett, vagy a cicimen aludt.
Nagyon egyszerû dologgal el lehet dönteni, hogy elég-e a tej. Le kell mérni a babát szopi elõtt és után pár alkalommal. Azt nekem senki ne állítsa, hogy az jó, ha a baba egész nap eszik, egész nap dolgozik a gyomra szüntelen.

Az normális, hogy a 4 hetes kisfiam képes éjszaka 200ml megenni mit csináljak mit lehet ilyenkor tenni amugy félig anyatejes éjszaka kap tápszert és napközbe csak 2 órát bír ki evés nélkül?

Legjobb válasz: Mi a probléma? Ilyen pici babát még igény szerint kell etetni és nem az órát nézni. Ha éjjel éhes, akkor éjjel kell neki adni, ha 2 óránként, akkor 2 óránként. Vagy az a baj, hogy sokat eszik és rövid idõt bír ki? Mekkora baba? Tuti, hogy éhes? Mert ilyenkor sem csak azért sírnak, mert éhesek.

Mi a probléma? Ilyen pici babát még igény szerint kell etetni és nem az órát nézni. Ha éjjel éhes, akkor éjjel kell neki adni, ha 2 óránként, akkor 2 óránként. Vagy az a baj, hogy sokat eszik és rövid idõt bír ki? Mekkora baba? Tuti, hogy éhes? Mert ilyenkor sem csak azért sírnak, mert éhesek.

9 hetes kisfiammal mit csináljak, hogy kakáljon?

5 napja semmi. Eddig max. 2 nap volt. Anyatejes babó.

Legjobb válasz: Hõmérõzés? Sûrûn nem szabad, mert akkor sérülhet a záróizom, de általában hatásos (jobb ha hõmérõ helyett szélcsõvel csinálod). Ha ettõl idegenkedsz (az én lányomnál nem mindíg segített és én nem is igazán szerettem ezt a módszert). Nálunk rövid távon a Laevolac segített, és a hosszútávú megoldást pedig a BioGai csepp kúra jelentette. Most pedig már a gyümölcsök segítenek ha kell (szilva, barack), de ehhez a te babád még picike, ráadásul mivel anyatejes nálatok a hozzátáplálás késõbb fog következni mint nálunk... Egyébként én úgy tudom, hogy anyatejes babáknál ha nem fáj a has, és nem szenved akkor az 5 nap még normális... de ha ma sem lesz kaki szerintem próbálj segíteni neki.

Hõmérõzés? Sûrûn nem szabad, mert akkor sérülhet a záróizom, de általában hatásos (jobb ha hõmérõ helyett szélcsõvel csinálod). Ha ettõl idegenkedsz (az én lányomnál nem mindíg segített és én nem is igazán szerettem ezt a módszert). Nálunk rövid távon a Laevolac segített, és a hosszútávú megoldást pedig a BioGai csepp kúra jelentette. Most pedig már a gyümölcsök segítenek ha kell (szilva, barack), de ehhez a te babád még picike, ráadásul mivel anyatejes nálatok a hozzátáplálás késõbb fog következni mint nálunk... Egyébként én úgy tudom, hogy anyatejes babáknál ha nem fáj a has, és nem szenved akkor az 5 nap még normális... de ha ma sem lesz kaki szerintem próbálj segíteni neki.
Anyatejes babáknál a napi 5 és az 5 naponként 1 széklet is normális! Nehogy már elkezd Espusmisanozni, meg hõmérõzni! Akkor már inkább szélcsõ, patikában lehet életkor szerinti méretben kapni. Amíg nem látod a kicsin, hogy zavarja, feszíti, nyugtalan tõle, addig nincs gond.
Ha nem kapsz szélcsövet egyik patikában sem ne lepõdj meg!Nálunk (Miskolc) nem lehet kapni...
Laevolac szirup és szélcsõ
Infacol , Espumisan csepp, szélcsõ, hõmérõzés.

2, 5 hetes kisfiam csak cicin hajlandó elaludni, és, ha hisztizik, vagy sír, csak úgy hajlandó megnyugodni. Más is volt ezzel így? Mit tanácsoltok, mit csináljak, hogy ez változzon?

Sem a ringatás, sem a babusgatás, sem a dalolászás nem nyugtatja meg, csak a cici. A cumit kiköpi. Eléggé elvagyok keseredve, nem tudom mit tehetnék.

Legjobb válasz: Még nagyon pici, az anyaközelség kell Neki, lehet a pocija miatt sír, ilyenkor még nem hiszem hogy hisztiznek. Gondold el, még csak 2.5 hete van a világban, eddig a pocidban volt, hallgatta a szívverésedet, biztonságos burok volt, most meg kint a nagyvilágban... Vagy lehet hogy éhes, mert esetleg Õ sokszor eszik keveset. Vagy szomjas. Ne aggódj emiatt még most szerintem!

Még nagyon pici, az anyaközelség kell Neki, lehet a pocija miatt sír, ilyenkor még nem hiszem hogy hisztiznek. Gondold el, még csak 2.5 hete van a világban, eddig a pocidban volt, hallgatta a szívverésedet, biztonságos burok volt, most meg kint a nagyvilágban... Vagy lehet hogy éhes, mert esetleg Õ sokszor eszik keveset. Vagy szomjas. Ne aggódj emiatt még most szerintem!
NE LÉGY ELKESEREDVE elején így megy ez!!! Majd 2.-3. hónapban kialakul. Ha sír mindig cicire tettem , ha már üres volt a cicim tápszert is potoltam , ha jól aludt fejtem a cicit. 6 hónapig cicizett de volt potlás is. Most ez a dolgunk 100%-ban. KitARTÁS.
Úgy két hónapos lehetett a fiam, amikor már nem csak a cici nyugtatta meg, 5hetes koráig neki sem kellett a cumi. 8hónapos, és ha már nagyon anyahiányos képes fél órát is majszolni a cicit.(pedig egy üveg hami, meg inni landolt a pocakban elõtte:) ) Neki az a jóóóóóó. Egyszercsak kinövik ezt is.
2. VAGYOK. MI NEM AZT GONDOLTUK HOGY HISZTIZIK HANEM SÍR KÉR ENNI ÉHES. És ha megfigyeled jólakik alszik.Mi adig etettük a férjemmel , újra, újra ha letettük nem sírt.Nem lett kövér.
2, 5 hetes. Nem hisztizik. Az majd jóval késõbb jön. Éhes, fázik, szomjas, álmos, téged keres. Ennyi.
az en 5hos fiam a mai napig igy alszik el, ez jo igy ha nem akarod akkor majd kesöbb szoktatni kell masra , de nem most majd kesöbb.engem nem zavar
Ennyi idõs korban még nem tudnak hisztizni, az még hónapokkal arrébb van. Ha cici kell neki, nyugodtan tedd mellre.

4 hetes kisfiam szoptatom, pár napja azt vettem észre, h a bal mellemben nincs annyi tej. Most is csak 50et sikerült belőle szopni. Eddig ömlött a tejem a pólóim úsztak. Mitől van az h most meg kevés van benne? Mit csináljak h ismét sok legyen?

Próbáltam utána fejni de csak pár cseppet sikerült.:( Sok folyadékot iszok amúgy. Lactoherbet is újra iszom.

Legjobb válasz: szerintem nem függ a folyadék minõségétõl, csak a mennyiségétõl. lehet kicsit sokat vállalsz baba ,mellett, pihenj többet,megvár a munka, babát nem érdekli a mosatlan. Fejni rendszeresen kellene, én 6-8 hónaposig 1cicibõl szoptattam, a másikat próbáltam fejni. aztán jött a nyár, meleg lányom sem akart már rám izzadni így el-el maradoztak a szopik. persze akkor már pépeket evett...1,5 évesig szopizott.Nyugi, türelem, kitartás

szerintem nem függ a folyadék minõségétõl, csak a mennyiségétõl. lehet kicsit sokat vállalsz baba , mellett, pihenj többet, megvár a munka, babát nem érdekli a mosatlan. Fejni rendszeresen kellene, én 6-8 hónaposig 1cicibõl szoptattam, a másikat próbáltam fejni. aztán jött a nyár, meleg lányom sem akart már rám izzadni így el-el maradoztak a szopik. persze akkor már pépeket evett...1, 5 évesig szopizott.Nyugi, türelem, kitartás
A kérdező hozzászólása: Anyu még mindig segít így csak pihenek a baba mellett. Eddig csak akkor fejtem amikor nagyon be volt durranva és hogy könnyítsem a melleimen. Rosszul csináltam? :(
Szia! nyugi nincs semmi baj ugyan igy voltam én is a bal mellembõl sokáig mindig kevesebb volt, de mondjuk arra a mellre kevesebbszer is raktam... Jobban eröltesd a ball melledet, ne te fejegesd hadd hogy a pici szopikálja ki, vagy csak hadd cicizen :) Nálunk 4 hetesen egész nap cicin volt... most múlt 4 hónapos és még mindig van böven tejcim, nem szabad megilyedni az elején!!!!lesz ott még tejci :) )
Elõször is ne idegeskedj, ne stresszelj, mert az a legnagyobb ellensége a tejtermelésnek.Ha anyukád segít, akkor csak magatokkal foglalkozz.Minél többször tedd mellre. Az elsõ 6hét az összeszokás és a tejtermelés beállásának az ideje. Arra figyelj hogy azt a mellet amibõl evett, fejd le hogy ne maradjon benne a hátsó zsírdús tejbõl, mert akkor kevesebb az utántermelés. Ha netán két mellbõl szoptatod akkor azt a mellet fejd le "teljesen" amibõl elõször adtál neki és következõ alkallommal azzal kezd amibõl utoljára kapott.Egy kis idõ elteltével reagál a szervezeted és minden rendben lesz. Bízz magadban és a babádban!! Majd írj hogy mire jutottál!
A kérdező hozzászólása: köszi nektek, fejném én de csak pár csepp jön. :( Ma már 35-ket eszik. Kezdek kétségbe esni.:((( Amikor csak kéri adom neki mert biztos éhes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!