Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak 1 éve (117 db)

Aki megbukik 12. be az mit csináljon 1 évig?

Legjobb válasz: Az attól függ mibõl bukik meg és mibõl tud leérettségizni amibõl átment. Nekem egyik osztálytársam év végén matekból meg történelembõl bukott meg, a többi maradékból leérettségizett a 2 bukott tárgyból nem jött össze a pótvizsgája így évet ismételt, azzal a különbséggel hogy csak matek meg történelem órákra kellett bejárnia utána meg szabad volt csinálhatott amit akart.

Az attól függ mibõl bukik meg és mibõl tud leérettségizni amibõl átment. Nekem egyik osztálytársam év végén matekból meg történelembõl bukott meg, a többi maradékból leérettségizett a 2 bukott tárgyból nem jött össze a pótvizsgája így évet ismételt, azzal a különbséggel hogy csak matek meg történelem órákra kellett bejárnia utána meg szabad volt csinálhatott amit akart.
Tanuljon, nyelvvizsgázzon.
Amibol tudsz, erettsegizz le! Amibol meg megbuktal mehetsz javito vizsgara... Legrosszabb esetben megismetled a 12. evet. :( :)

Olyan vacak, egy ismerősünk most írt sms-t, hogy megkezdődött a szülés. Mi meg 1 éve próbálkozunk és semmi. Mit csináljak hogy ne legyen rosszkedvem?

:(((((( Ráadásul pont ma jött meg.

Legjobb válasz: Hát... Hidd el, én is tudom, mit érzel! Mi is egy éve próbálkozunk, a barátnõim pedig már a 2.babájukat várják... A dokim azt mondta, ha ebben a hónapban sem jön össze, akkor beutal minket egy meddõségi központba, s elkezdõdik a "tortúra". Hogy mit csinálj, hogy ne legyen rossz kedved? Pl. fogj bele vmi újba, spotolj, kezdj el nyelvet tanulni, vagy bármit, ami érdekel. Próbáld meg elterelni a gondolataidat. Tudom, hogy nagyon nehéz, hiszen én is ugyanebben a cipõben járok. De sosem szabad feladni! Úgy látszik nekünk küzdenünk kell. Viszont, ha meglesz az eredménye, annál nagyobb lesz a boldogságunk! :) Bízz benne, hogy sikerülni fog, egyszer mi is anyukák leszünk! :) Egyébként rám 8évet vártak a szüleim, s rengeteg csalódás után végül természetesen fogantam meg. Kitartás és fel a fejjel! Eljön majd a mi idõnk is, reméljük minél hamarabb! :)

Hát... Hidd el, én is tudom, mit érzel! Mi is egy éve próbálkozunk, a barátnõim pedig már a 2.babájukat várják... A dokim azt mondta, ha ebben a hónapban sem jön össze, akkor beutal minket egy meddõségi központba, s elkezdõdik a "tortúra". Hogy mit csinálj, hogy ne legyen rossz kedved? Pl. fogj bele vmi újba, spotolj, kezdj el nyelvet tanulni, vagy bármit, ami érdekel. Próbáld meg elterelni a gondolataidat. Tudom, hogy nagyon nehéz, hiszen én is ugyanebben a cipõben járok. De sosem szabad feladni! Úgy látszik nekünk küzdenünk kell. Viszont, ha meglesz az eredménye, annál nagyobb lesz a boldogságunk! :) Bízz benne, hogy sikerülni fog, egyszer mi is anyukák leszünk! :) Egyébként rám 8évet vártak a szüleim, s rengeteg csalódás után végül természetesen fogantam meg. Kitartás és fel a fejjel! Eljön majd a mi idõnk is, reméljük minél hamarabb! :)
Én azt tanácsolom neked, próbáld ki a cickafarkfû és a palástfû teákat.Itt olvastam ezekrõl a teákról.A cickafarkfû teát a ciklus elsõ felében ittam, az elsõ öt napban a mensi miatt nem, de utána a 15. napig naponta kétszer ittam. Nem filtereset, hanem zacskósat vettem, le kell forrázni 1-2 teáskanálnyit és kb. 10 percig állni hagyni. Utána ittam a palástfû teát, szintén naponta kétszer. Ezt csak kb. 5 percig kell állni hagyni és nem szabad a készítése közben fém eszközöket használni, én mûanyag szûrõvel szûrtem le. Egyiknek sincs rossz íze, inkább szinte vízízûek. Hét hónap próbálkozás után nagyon meglepõdtem, hogy bevált, mert csak ebben a ciklusban ittam és pozitív lett a teszt. Én se gondoltam volna. Szerintem próbáld ki nyugodtan, ártani nem árt. A cickafark beállítja a ciklust, elõsegítí, hogy érett petesejted legyen, a palástfû erõsíti a méhet és segíti a beágyazódást. Ha a neten beírod a keresõbe, olvass utána, mindenhol jókat írnak ezekrõl a teákról.
Jajj szegény... :( Gondolj arra, hogy az ismerõsödnek most mennyire fáj, és mindjárt nem fogsz irigykedni. Arra ráérsz pár nap múlva. Még õ is fog rád irigykedni, amikor te szülsz. Nekem van kettõ, de mindig elfog a jó értelemben vett irigység, ha egy ismerõsöm szülni megy. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen csajok, aranyosak vagytok! Amúgy próbálok nem csüggedni, csak a mai nap sok volt..

A barátnőm nem tud benedvesedni. Emiatt már mindketten készen vagyunk. Ez már 1 hónapja tart kb. Nem tudjuk, hogy mit csináljunk. Fél éve vagyunk együtt, de ezelőtt ilyen még nem volt. Mit csináljunk?

Nem szed fogamzás gátlót, de a legutóbbi id?ben kicsit sokat volt beteg és lehet, hogy a az antibiotikumok tehetik ezt?De már két hete, hogy nem szed semmilyen gyógyszert.De én úgy érzem, hogyha ég 1-2 hónapig ez menne akkor nem biztos, hogy vele tudnék maradni.:S

Legjobb válasz: Hát én csak ennyit mondok: Ha tiszta szívedbõl szereted akkor ennek ellenére vele maradsz!

Hát én csak ennyit mondok: Ha tiszta szívedbõl szereted akkor ennek ellenére vele maradsz!
Amúgy meg hány éves vagy?
Meg a barátnõd?
A kérdező hozzászólása: 18F/L
Több oka is lehet ennek. Hidd el, idõnként a nõk is tudnak annyira görcsölni hogy miért nem sikerül- és ezért nem nedvesednek be. Türelem és bizalomra van szükség. Lehet az is hogy épp olyan idõszakban van hogy a libidója kevésbé mûködik, vagy gyógyszerek, betegség miatt. A barátnõd esetében mint írtad, szerintem is az antibiotikumok tehetnek inkább be. Velem is volt már ilyen. Átmenetileg használhattok síkosítót. Már egész pöpec fajtákat lehet kapni! Ha még sokáig fent áll a probléma esetleg nézesse meg magát dokival a biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Végre egy értelmes válasz... Azért, ha nem baj még kíváncsi lennék a többi kommentelõ válaszára is.;)
Síkosítóval nagyon jó a szex, mi is használunk ha épp nem nedvesedek be annyira ami jó lenne. Nektek is ajánlom.De ne gagyit vegyetek hanem már jó minõségût, akár szex shopba is vehettek
Hát öcsém..te is nagyon büszke lehetsz... az én párommal több mint 1 éve vagunk együtt d eilyet h elhadjon azért mert nem sexeltünk 2 hétig vag ytöbb..ez röhej kis öreg nagyon gondolkzz el...de inkább nem bántalak mert túl szégyen vag yahoz...már bocs..eldobtam az agyam amikor ezt olvastam...figyel síkosítót vegyél..am sztem tök mndeg ymilyet vezsel..a csajszival meg legyél kedvse mert sztem nem semmi csávót kell kibírnia neki...sorry
Azt nem tudom mi baj lehet de minden esetre vedd ki a piercinget fertõtlenítsd le, és kend be a köldököd is fertõtlenítõvel.
Nem lehet, hogy pont az a baj, hogy 1 éve benne van, és lekopott a bevonata, és fémallergiás vagy? Csak egy tipp, nekem nincs piercingem, nem tudom, van-e olyan, mint a fülbevalóknál, hogy csak nikkelmentes bevonata van.
Lehet gomba is, ha rendesen viszket.
A kérdező hozzászólása: Nem kopott le a bevonata. És aranyozott. Nem is piros a hasam meg semmi.Csak viszket és néha gennyes. :( Sajnálom, mert olyan szép ékszer. De megpróbálom a fertõtlenítõs tippet. Köszi. :)
A kérdező hozzászólása: * 1 évesemnek nem 1 évemnek.
Mi együtt zuhanyozunk! Nagyon tetszik neki, locsolhatja a fejem a zuhanrózsával és közben kacag :)
kapcsold be a párásítót ha van, önts bele lehûtött vizet, irányítsd rá a ventit, és a legmagasabb fokozaton pörgesd körbe a szobát. Mi is ezt csináljuk. Illetve van kis medencéje, lehet a szobában is pancsolni egész nap. Sokat itatom és csak pelenka van otthon rajta.
Szia!Hát mi ugyanigy vagyunk.Másfél éves a lányom, panel 4.-ik, 1000fok., Ma is lementünk korán de lenn is fülledt az idõ.Közbe én is mosdatom, de nem nagyon türi:-(Éjjel teljesen ki van tárva nála az ablak.
Szerintem is szobában is megvalósítható a pancsolás. de ha másként nem, a fürdõszobában! de azért más dolgokra is oda kell figyelni ilyen hõségben, pl.: szellõs öltözék, többször itatni stb, itt olvastam errõl: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Tuti-ti..
Mi is 4-en lakunk:(((((( Úúúúúúútálom... :( Én egy kicsavart vizes pelust tettem a nyakára. Most alszik, már 1 órája. De beültetem majd a kádba is, ha felébredt.
Ha van olyan helység a lakásban ahol nincs szönyeg akkor menjetek oda pacsálni.Nálunk a konyhában nincs meg a fürdöben és a konyhában megengedem neki a lavort vizzel beleteszem és hagyom pacsálni.A fürdöben beleültetem a kádba és ott is lubickolhat. Ha végzett feltörlök és kész.
Hát ha panelban laktok, akkor marad a kádban pancsolás... :) Az is sokat segíthet enyhíteni a hõséget, kicsi felfrissül. :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos panel negyediken lakunk:(Köszönöm a hasznos választ.Azért remélem jönnek még.Egyébként törölgetem én de nincs jobb közérzete tõle:(
Szia! Többször töröld át vizes pelussal, vagy ruha zsepivel. Nem tudom hogy kertes házban laktok-e, ha igen odakint hagyd nyugodtan pacsálni, kiöntözgetni magára a vizet. Ventilátorra tegyél textil pelenkát vagy valamilyen vizes ruhadarabot hátha kicsit hûti a levegõt.
Szia! mi is panel 4.en lakunk. Mi vettünk egy felfújható gumi csónakot (kicsit) és abba pancsol a picim. Bár még csak 7 hónapos, ezért fognom kell ha ül. Így néha amikor már az erkélyre ér az árnyék, kiköltözünk és strandot varázsolunk az erkélyünkbõl :-)

Most derült ki hogy a férjem, 1 évvel ezelőtt egy buli alkalmával elment k. rvázni a haverjaival.30 hetes pocakos vagyok. Mit csináljak? Mit tennétek?

Mindent megkap, és meg is kapott. Akkor én dolgoztam ? már munka után bement a haverjaival egy helyi kocsmába, jól berugtak és elmentek...!:( Mindenki tudott róla, rajtam röhögtek...!! Mit csináljak?? Most házasudtunk össze a baba miatt!

Legjobb válasz: Baba miatt nem szabad házasodni!!! A k.rvázást részegségre nem lehet fogni..... Ha megbírod emészteni,ami nehéz lesz és bízol benne,akkor maradj.Már 1 év eltelt...... Hogyan tudtad meg???

Baba miatt nem szabad házasodni!!! A k.rvázást részegségre nem lehet fogni..... Ha megbírod emészteni, ami nehéz lesz és bízol benne, akkor maradj.Már 1 év eltelt...... Hogyan tudtad meg???
Elõször is nyugodj meg, mert a babádnak sokat ártasz, ha stresszelsz. Tudom hogy nem könnyû a helyzeted, de azért mérlegelj. A haverok sok mindenbe beleviszik a pasikat, még cukkolják is, hogy úgysem mered, nyuszi vagy stb. Fõleg ha részegek, nem igazán beszámíthatóak. Itt is ez lehetett a helyzet, mert nem magától ment el prostihoz, nem az út mellett álló macát szede fel és k....te meg. Részegen is volt annyi benne, hogy csak a csaj elégítette ki. Ha nagyon meg is bánta, szerintem lépj túl rajta és tartsd azt szem elõtt, hogy a gyerekednek apára is szüksége van. Nem kell mindig a szemére vetni sem a botlását, ha igazán szeret, soha nem fog ez megismétlõdni. ( Nem pasi vagyok, csak már túl vagyok néhány kapcsolaton.) Egyedül nevelni egy gyereket nem leányálom, akárhogy is igyekszel, a gyerek csak sérülni fog, mert csonka családban nõ fel. Szóval üljetek le és beszéljétek át a dolgot, kérdezd meg mik a tervei a jövõre nézve, aztán mérlegelj és dönts. Fel a fejjel! Ja és nehogy visszacsald, semmi értelme.
Szerintem azt gondold végig, hogy tudnál-e vele mindezek tudatában együtt élni. Ha minden napodat úgy kezdenéd ezentúl, hogy ránézel a melletted fekvõre és rögtön eszedbe jut, hogy mit tett, akkor szerintem nem érdemes együtt maradnotok. Viszont, ha le tudod magadban zárni és túl tudsz lépni ezen, akkor próbáljátok meg folytatni a kapcsolatotokat.
Én nem csalnám vissza, csak azért.Fõleg nem terhesen. Ha a baba meglesz, akkor meg úgyese leszidõd ilyen dolgokkal foglakozni. Úgy látszik megbánta. Elmúlt. Ha nem tudsz vele együtt élni, költözz el. Az, hogy kiidegeled magad, nem segít se neked, se a hasadban lévõ gyereknek. Elsõsorban azt kellene látnod, hogy mi volna neked a legjobb, ami lelkileg megnyugvást tud hozni. Ha ránézel az apjára, és mindig csak ez jut eszedbe, lehet jobb, ha akkor folytatjátok, amikor cseszegetés nélkül tudtok együttélni. Ha ezen veszekedtek akkor is, ha a pici megszületik úgyse tudtok együtt maradni hosszútávon.
Vissza ne add! Akkor Te sem vagy különb! Én elköltöznék vagy vele maradnék, de az biztos hogy bizonyítani, pedálozni kellene neki!!!!!
Gondolom, nem ez volt az egyetlen ilyen alkalom, ezen kívül is biztos volt ilyen... Ez típus kérdése. És aha gyszer megcsinálta, máskor is meg fogja. Részvétem...
A kérdező hozzászólása: Megbánást tanusit, természetesen egybõl letámadtam, nem birtam magammal, és elmesélte mi hogy történt! Megbánta nagyon, hisz velem együtt sirt! Nem tudom biztosra mondani hogy nem csinált azóta ilyet. Mikor ez történt vmi büdös volt, de el is felejtettem... Mindent megadtam neki az análtól az orálig...kinyiklett-nyaklott poziciókig...és ugy gondolom nem vagyok rossz az ágyba! Szerintem az lehet látni egy pasi mennyire elégedett, mennyire fárad el, mennyire elégül ki, aktus után és orgazmus közbe is...a visszajelzések pozitivak!
hát ez durva! Én nem tudnám neki sem elfelejteni sem megbocsájtani pedig 32 hetes terhes vagyok. Nem azt mondom hogy ne maradj vele, ha azóta nem csinált ilyet, akkor adhatsz neki mégegy esélyt... Amúgy pont most tervezzük mi is hogy összeházasodunk mert az apasági nyilatkozathoz személyesen be kell menni, én meg nem kelhetek fel és nem is tudok felkelni, meghatalmazást nem fogadják el, az anyakönyvvezetö meg kijön házhoz...
Te tudod, hogy egyébként mennyire megbízható. Egyszeri "kaland" vagy van esélye a folytatásnak. Beszélni kéne vele, (feltéve, ha most meg tudsz bocsájtani), hogy a kapcsolatotok érdekében szakítson a haverjaival, akik a jelek szerint elég bunkók, ha a történtek után még rajtad szórakoztak. Elsõ körben válasszon, vagy a családja vagy a haverok. Azt gondolom, most jogod van ahhoz, hogy te diktálj. Ha nem hajlandó változtatni, akkor én a helyedben meneszteném...házasság ide vagy oda.
Itt a súlyosabb kérdés, hogy mit kapott el és vitt haza??? Én emiatt hagynám el, mármint hogy azt se tudja, mit hurcibált haza nekem. És eddig nem is érdekelte. Vagy óvszerrel járkál dolgozni minden nap??? Ha nem, akkor honnan volt óvszere??? Tök részegen erre is gondolt volna? Na neeee... Azt azért nem venném be, hogy egy SPONTÁN buli alkalmával pont volt nála és gondolt is arra, hogy felhózza. Vagy akkor nem volt részeg annyira? Szóval ezekre adott válaszától függ, de mivel kockára tette jó eséllyel az én és a baba egészségét, csak mert féltette a bõrét, ezért asszem egyértelmû...
Ez nem volt szép dolog tõle, de ha meg tudsz neki bocsájtani, maradj vele... ez a te döntésed! Az sem volt szép dolog, hogy a hátad mögött röhögtek rajtad! Én lehet vele maradnék, a baba miatt, de szerencsére nem voltam még ilyen helyzetben és nem is akarok!
Szia! Nagyon sajnállak. Ez gusztustalan, fõleg azért is mert mindenki tudott róla, és kinevettek. Én biztos ott hagynám. Ha egyszer megcsalt megfog megint. (lehet azóta már többször is megtette). Nem akartalak elkeseríreni de gondolj bele ha otthon kimerült leszel, nem tud pihenni a gyerektõl majd a haverok mindíg "megvigasztalják"? Vagy mit fog csinálni? Én még most menekülnék. Tudom nehéz, de a gyerek végett nem maradnék vele. Számomra a megcsalás megbocsáthatatlan bûn. Van olyan akit megcsaltak, ott hagyta és megtalálta azt a férfit aki megbecsülte. Nem tudom, hogy ezek után megtudnál benne bízni? Tudnád feltétel nélkül szeretni? Jól gondold végig és ne azt nézd, hogy most házasodtatok össze.Kitartást és sok erõt akár hogy is döntesz.
A kérdező hozzászólása: Azért házasodtunk mert az önkormányzat által kiállitott apaságit nem mindenhol fogadják el. Pl ott sem ahol szülni akarok, és a közjegyzõ meg 25 ezerért állitja ki. Összeházasodni meg pár ezerbõl összeházasodtunk (2 tanu azt annyi!). Haverjával beszélgettem és õ "szólta el" magát! Állitólag nem feküdt le vele csak szájjal elégitte ki...! Nem vigasztal...csak irom.
Ismét én.... Ha megbeszélitek meg lehet egyszer bocsájtani, ha igazán szeretitek egymást.sajnos nálunk is elöfordult igaz nem k.val volt, de mindegy......Már régen, 10 éve.Ezt neked kell érezned.Annyi biztos, hogy mindßeg eszedbe fog jutni, még ha idökre el is felejted.Ezzel eggyütt kell élni.
Hagyd ott! Adjon gyerektartást! Sosem fog megváltozni.

Volt barátnőm majdnem egy évig aztán 1 év előtt 1 héttel bemondta az unalmast.(távkapcs) Azóta próbálkoztam ismerkedni és beszélgetni csajokkal de sehogy sem jön össze.Mit csináljak ellene?

Már kezdek kiábrándulni a csajokból.

Legjobb válasz: Ez most sablonszövegnek fog tûnni,de meg fogod találni azt a lányt,aki tényleg szeretni fog.Ez most még lehetetlennek tûnik,de próbálj eljárni bulizni,ismerkedni a baráti körödön keresztül és mikor nem keresed,akkor fogsz rátalálni! Sok sikert! A kulcs,hogy ne keresd!

Ez most sablonszövegnek fog tûnni, de meg fogod találni azt a lányt, aki tényleg szeretni fog.Ez most még lehetetlennek tûnik, de próbálj eljárni bulizni, ismerkedni a baráti körödön keresztül és mikor nem keresed, akkor fogsz rátalálni! Sok sikert! A kulcs, hogy ne keresd!
Mi a kérdés? Mi ellen mit csinálj? Mennyi idõs vagy? Mennyi ideje szak0tottatok? Ezeket is jó lenne tudni.
A kérdező hozzászólása: Már lassan két hónapja szakítottunk csak nagyon megviselt.
A kérdező hozzászólása: meg mostmár nem igazán sok csajt ismerem. Suliban meg szinte nincs egyse :s
a barátom láynosztályba jár, egyedüli fiú...nálunk ez mindennapi probléma, akaszkodnak rá a csajok...cserélsz vele?
Ne add fel soha sikerülni fog ha nem görcsösen próbálsz találni egy új lányt csak nyugodtan:) és türelmesen bár könnyû ezt mondani de hidd el h ez a legjobb megoldás

A barátnőmmel 1, 5 éve vagyunk együtt, egyre több a veszekedés, és úgy érzem hogy már nem szeretem. De ő még szeret engem, mit csináljak? Nem akarom megbántani, de attól félek azt hinné, hogy 1, 5 évig csak hitegettem.

Legjobb válasz: Sajnos mindenképpen szakitanod kell vele mond meg neki hogy elmult a szerelem amit éreztél és hogy sajnálod nem tudod ezt csak ugy visszahozni. Kénytelen lesz megérteni és elfogadni idõvel

Sajnos mindenképpen szakitanod kell vele mond meg neki hogy elmult a szerelem amit éreztél és hogy sajnálod nem tudod ezt csak ugy visszahozni. Kénytelen lesz megérteni és elfogadni idõvel
Ha már nem vagy belé szerelmes akkor szakíts vele. De ne durván, hanem magyarázd el neki, hogy már kiszerettél belõle.
beszélj vele õszintén, máshogy ez nem megy.elhiszem, hogy kellemetlen, de ilyen az élet.
A kérdező hozzászólása: Basszus, tudom hogy ezt kéne tennem, de annyira sajnálom :( én még mindig szeretem, de ez már nem szerelem, ha ezzel a béna szöveggel jönnék hogy maradjunk barátok, gondolom elküldene a pi*-ba :S
Ebben az esetben sajnos nincs helye a sajnálatnak, õ is megérdemli, hogy ne sajnálatból legyen vele egy fiú. Ha most rossz is lesz neki, õ is be fogja látni késõbb, hogy ilyen kapcsolatban nem érdemes élni.
sajnálatból ne maradj együtt senkivel, nem lesz jó neked se , meg a csajnak se.ami elmúlt az elmúlt, megérdemli az õszinteséget!majd feldolgozza, az már nem a dolgod lesz, te csak légy vele õszinte.
Ha lenne eszed, akkor már nem erõltetnél egy olyan kapcsolatot, aminek nem lesz semmi értelme.

Hova, mely bankba fektessem be a megtakarított pénzem? Hova fektessem be, mit csináljak vele, hogy a legtöbb kamatot kapjam érte? 1 mó ft-ról lenne szó, amit kb.1 évig tudnék nélkülözni. Értékpapír?

Legjobb válasz: Próbálkozz befektetési arannyal. Biztonságos és a kínai, indiai felvásárlási dömping miatt egész jó profitot realizálhatsz akár egy éven belül is. http://conclude.hu/kapcsolat.html

Próbálkozz befektetési arannyal. Biztonságos és a kínai, indiai felvásárlási dömping miatt egész jó profitot realizálhatsz akár egy éven belül is. http://conclude.hu/kapcsolat.html
Van 3 tényezõ, amit vegyél figyelembe, ha befektetni szeretnél. 1. futamidõ 2. Kockázat 3. hozam. Az ideális ugye az lenne, ha alacsony kockázattal, rövid futamidõvel magas hozamot lehessen elérni, de sajnos ez nincs így. Ha bankba teszed a pénzed, ott alacsony kockázattal, de csak pár % kamatot lehet elérni. Egy év alatt kb 40-50.000Ft-ra számíthatsz a kamatadó levonása után, tehát bármelyik bankba teszed a pénzed, pár ezer forint különbséggel ennyi hozamra számíthatsz. Ha neked ez nem elég, akkor valamin változtatni kell. Vagy a futamidõn, vagy a kockázaton. (Nekem pl tavaly sikerült egyetlen befektetéssel egy év alatt meghétszerezni a fél millámat, de volt már olyan is, hogy buktam valamennyit egy másik típusú befektetéssel.)
elõzõ! légyszi áruld már, hogy 7szerezted meg a pénzed!?
Hát jelen helyzet alapján bankba nem érdemes. Tudok Neked ajánlani egy személyt aki az én pénzemet is kezeli (csak privátban adom meg az elérhetõségét) Õ kiváló közgazdászokkal dolgozik együtt és tud jó lehetõségeket.Független pénzügyi szakértõ.

Több, mint 1 éve bekötötték a lakásomba a kábeltv-t, nézem is, mégsem kapok azóta sem csekket a havi díj befizetéséhez, - hiába telefonálok nekik, hogy küldjenek - mit csináljak?

A telefonos ügyfélszolgálaton minden alkalommal azt mondják, hogy a rendszerükben úgy látják, hogy még nem aktiválták nálam a szolgáltatást, ezért nem küldenek csekket. De mi lesz, ha egyszercsak utolérik magukat, és több, mint 1 évre visszamen?leg egyösszegben küldik ki a fizetnivalót?

Legjobb válasz: Te mindent megtettél, fel is hívtad õket. Innentõl kezdve az õ hibájuk minden. Ha pedig a rendszerük nem látja, hogy aktiválva vagy, akkor nem is tudnák bizonyítani, hogy már 1 éve nézed a kábelt.

Te mindent megtettél, fel is hívtad õket. Innentõl kezdve az õ hibájuk minden. Ha pedig a rendszerük nem látja, hogy aktiválva vagy, akkor nem is tudnák bizonyítani, hogy már 1 éve nézed a kábelt.
velünk a fibernet csinálta azt, hogy 8 hónapig nem küldött számlát (többször telefonáltam), majd egyszercsak kiküldték egyben a 8 hónapot.
Az elméleti dolog: A szolgáltatás nem a szerzõdéssel, hanem a szolgáltatás igénybevételével jön létre, tulajdonképpen az elõ(nem)fizetõ személy és a szolgáltató között a szolgáltatásra vonatkozó szerzõdési kötelem beáll akkor, amikor bedugod a tévébe a dugót és nézed a tv-t. A szolgáltatási szerzõdés írásos alakisághoz nem kötött, tehát nyugodtan hivatkozhat a szolgáltató arra, hogy ráutaló magatartással a szerzõdés létrejött. Vagyis a szolgáltatási feltételeik szerint jogosultak akár számlázni is. Azonban a szolgáltatónak hitelt érdemlõen kell bizonyítani, hogy téged mikor kötött a hálózatra. Ezt elvileg egy munkalappal meg tudja tenni. Fontos tudni, hogy a távközlési szolgáltatási igények érvényesíthetõsége egy év alatt évül el, tehát legrosszabb esetben is MAX. ennyit követelhetne a szolgáltató. De ezt nem fogja, mert a gyakorlatban: A szerzõdés létrejöttétõl fog számlázni a szolgáltató neked. Ha nincs szerzõdésed, akkor nem fog. Számtalan (!) olyan lakás van, ahol aktív az elõfizetõi pont, és mégsincs szerzõdés. Ez a szolgáltató hanyagsága, nem kötötték ki az elõfizetõt. De ez nem csak kábeltévénél van így. Én már találkoztam ADSL elõfizetõnél is ezzel. És a mai napig mûködik úgy az internet, hogy SEMMIFÉLE szerzõdése nincs, sõt már VONAL(!) sincs az ingatlanban. Örülj neki, és azt a pénzt, amit ezzel spórolsz, költsd a gyermekeidre. Bûncselekményt nem követsz el, ez a szolgáltató felelõtlensége. Rosszul nem járhatsz.
Nézd ingyen amíg tudod!!!! Nem kérhetik a számlát visszamenõleg, hisz a rendszerükben van a hiba, nem tudják bizonyítani, nem tudják utol érni magukat. Volt párom visszamondta a szolgáltatást, a csekket már nem küldték, csak elfelejtették tõle megvonni az adást. Évek óta nézi a tévét ingyen.
Utolsó vagyok: mindenki átvág minket, mindenkinek csak fizetni kell mindent, egyszer õk is legyenek már átvágva. Nekik nem kottyan meg egy kicsi, neked még a kevesebb is. Csak ügyesen
Utólag nem tudják követelni, mert nem tudják bizonyítani, a nemlétezõ fizetési felszólítások elpostázását.Ezért akkortól számolják a díjat, amikortól hivatalosan aktiválva leszel a rendszerükben.
Anyósomék is hasonló cipõben voltak, nem volt egy év csak úgy egy jó fél év. Tõlük nem kérték visszamenõleg. Õk is megkeresték a szolgáltatót és utána elkezdtek számlázni. Náluk akkor épült az egész faluban a rendszer és ez okozta a kalamajkát, nem tudott a szolgáltató mindenre odafigyelni, de õk is féltek, hogy egybe kell majd fizetni.
Irjal nekik ajanlott levelet, a fonoknek cimezve. Remelhetoleg lesz ra valasz. Ajanlottan add fel a levelet, hogy legyen nyom. Bar ha egyszer "megtalalnak" a rendszerukben, es esetleg odzkodz a fizetestol, magaddal szursz csak ki. Ugyhogy jobb, ha irsz nekik, es a fonoknek, azzal a levellel fognak foglalkozni!
Hívd fel õket még egyszer, hogy mi a helyzet? Készíts hangfelvételt a beszélgetésrõl! Vagy kérd, hogy írásban tájékoztassanak! Ezek után már nyugodtan hátradõlhetsz!
A kérdező hozzászólása: Mivel eltelt már 1 év, én többet nem hívom õket, az biztos. Ha esetleg küldenek mégis csekket, elsõ lépésben kérek tõlük egy szerzõdésmásolatot, mondván, hogy én nem kértem a szolgáltatást, és ha esetleg azt fogják is tudni prezentálni, akkor meg az 1 éves elévülési idõre fogok hivatkozni. Egyszer, ebben a büdös életben már nekem is lehetne egy kis szerencsém?!...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!