Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak óta (847 db)

Mikor beszélgetsz vele tanulj meg fogalmazni.
Milyen tóra? szopatóra??
Már bocs, de én nem vagyok szerelmes belé...
Te magyar vagy?
Lapozgassátok a helyesírási kézikönyveket. Hasznodra válna!
Beszélgessetek , hanggolódjatok egymásra, puszild meg az arcát és abbol majd leveszed a jeleket h tetszett e neki vagy sem , majd csókold meg csókolózzatok ha lehet úszni akkor ússzatok eggyet ... ne legyél ifdeges mert azt a nõk megérzik jah meg azt is ha izgulsz ...;) sok sikert
Azt nem lehet érteni, hogy mit akartál leírni, mert körülbelül értelmetlen önmagában. De én megértettem, írtam is tanácsot, tessék, mondd meg neki. Amúgy meg dumálj vele, flörtölj, kérdezgesd magáról, dícsérd, fogdosd a kezét, meg ilyenek. Nyilván ha 30 éves vagy akkor meg vidd be a WC-be és kúrd meg
Már megbocsáss kérdezõ, de én is Szlovákiai vagyok, még is tudok érthetõen magyarul fogalmazni, és írni is!
Mr. Eko is szlovákiai és olyan mintha magyar lennék
A sok önjelölt nyelvészprofesszor... :D Amúgy meg általában az szokott lenni, hogy a fiúk mindig azt hiszik, a lány is érez valamit. Mert a lányoknak van egy szokása, hogy ha elkönyvelnek barátként, akkor az is maradsz, még akkor is, ha utolsó férfi vagy a Földön. A nagy bevallásnál meg jön a nagy pofára esés, kínos pillanatok sora, a klasszikus "legyünk barátok" formula, majd még a barátságnak is vége. Ritka az, amikor a lány is hasonlóan érez, de elõfordul. De hogy írjak valami pozitívat is neked, az, hogy elmegy veled a tóra, az jó jel. Egyébként meg ússzatok, vagy sétáljatok a tó körül, beszélgessetek. Érj hozzá, simogasd meg, fogd meg a kezét, figyeld a reakcióit! Ha nem ellenkezik, akkor akkor nyert ügy, de ha igen, akkor veszett ügy.
Jaj már, mit kell neki mondani, sok ember még magyarul sem tud megszólalni, nemhogy írni, és itt osztogatja tanácsokat! Nem ez volt a kérdés! Szerintem próbálkozz be simogatással, puszival, kedves szavakkal.
A kérdező hozzászólása: Mit nem lehet azon érteni Hogy tetszik Valaki Le viszem õt holnap a tóra És ott majd valamit kitalálok... Mert egyszerûen õ az egyetlen egy szerelmem És nem akarom elszúrni és egy-két tanács jöhetne már...
Ja, hogy azt nem tudja, hogy szerelmes vagy belé. Hát mondd el neki, azért megy el veled, mert te is jó vagy nála.
Vágod csak az a probléma hogy szerintem senki se érti hogy mirõl van szó
A kérdező hozzászólása: Amúgy Szlovákia az anyanyelvem kérdezted és légyszives a nem ide illõ kommenteket hadd Köszi
fújtsd a tóba vagy dobd bele és mondd neki hogy fogjon cápát
Ez hasznos információ, bár a fogalmazásodon ez jól látszik. Mi az eredeti anyanyelved?
A kérdező hozzászólása: Én nem Magyarországon lakok :) Már ha tudni akarod...
Aha... és a szomszéd meg azt hallotta a paptól, hogy holnap kutyavásár lesz Budán.
A kérdező hozzászólása: Egyetlen egy baj van hogy nem tudom hogy õ is szerelmes e belém mert én mondjuk rá arra gyanakszom hogy õ is szerelmes belém :)
Egy picit lehet itt meg ott. Csak. Ne nagyon azt. Mert õ nem. Komolyan? Értsd jól!

Mit csináljak ott?

A párommal 3 hete költöztünk el a szüleit?l,külön házba,egy faluval odébb. De én ide a faluba járok ki dolgozni,ahol a párom szülei laknak,míg itt éltünk velük egy fedél alatt,nagyon nem szerettem itt lenni,sokat sírt6am,alig vártam a percet,hogy megszabaduljak t?lük.

Legjobb válasz: Na de minek mész oda, hetente többször is, ha utálod õket? Nem kötelezõ, sõt.

Na de minek mész oda, hetente többször is, ha utálod õket? Nem kötelezõ, sõt.
Kérdezõ, te egy buta libuska vagy, madzagon rángat a párod és a szülei is.
Az saját szüleinkbõl is elég heti pár alkalom. Nemhogy anyósból, apósból, pláne nem, ha ilyen ellenségesek voltak veled. Én max. egyszer egy hónapban néznék feléjük.
"így meg, hogy elköltöztünk úgy gondolom nekem már a páromra kell fõzni, mosni, nem a sógoromra, aki mellesleg egy lusta dög, és nem apósra aki mindig csak a szüleimet sértegette..." Lehet, hogy én értelmeztem rosszul, de azt vettem ki a szavaidból, hogy amikor mész látogatóba még most is te fõzöl rájuk??? Mondjuk én már a heti 2-3 látogatást is sokallom, de ha még a házi munkát is te végzed, akkor meg végképp sok. Ezt meg kellene értetni a pároddal is, hogy hetente egyszer esetleg átmész LÁTOGATÓBA, nem cselédnek, hanem beszélgetni, jól vannak, jól vagytok, ennyi. Most már megvan a saját életetek, ott kell helyt állnod, nem anyósék portáján.
A kérdező hozzászólása: Nem szívesen megyek én sem. De a párom miatt teszem csak, hogy ne kellejen minden másnap azt hallgatnia a szüleitõl, hogy már feléjük sem nézek.
inkább csak telefonálj, minek mész? foglalkozzon velük a párod, az õ szülei. havi 1-nél többször én nem mennék
Ok. És most akkor mi is a kérdés??
A kérdező hozzászólása: Muszáj dolgoznom, jópofizni velük, ha megyek hozzájuk?
A kérdező hozzászólása: Mert a párom kéri tõlem, hogy ne hanyagoljam el azért a szüleit, hogy elköltöztünk. Meg anyós egyszer üzente a párommal, hogy "hiányzok". Úgy voltam vele.hogy ezt csak a párom szerette volna hallani, mert szeretné, hogy az anyja és én jó viszonyban legyünk egymással.
A kérdező hozzászólása: Nem már nem fõzök rájuk, ha fõztem is míg ott laktam, nem volt jó, párom tesója mindig blamálta a fõztömet. De mindig állandó jelleggel kellett takarítanom utánuk. A wc-t is én takarítottam utánuk, meg a fürdõt is.
Érdekes helyzeted volt, míg ott laktatok. Én így nem költöztem volna össze a párommal.

Mit csináljak? Öt éves lányomat az ovodába lefogta két gyerek, szoknya föl, harisnya-bugyi le és az egyik belenyúlt a fenekébe.

Ovónő egy fél percre ment ki. A lányom akkor sírt, itthon elmondta, de szerencsére nem látom raja, hogy megviselné. Ezért nem akarom tovább vinni az ügyet, nem akarom, hogy hetekig, hónapokig téma legyen és több helyen elmeséltessék vele. Jobb, ha elfelejti. A gyerekek cigányok, a szülők sem az értelmesebbekből valók. Ovónő beszélt velük, gyerekeket megbüntette.

Legjobb válasz: Óvónéni megjegyzi magának, hogy ilyen csoportot egy másodpercre sem hagyhat magára.

Óvónéni megjegyzi magának, hogy ilyen csoportot egy másodpercre sem hagyhat magára.
De azt ugye mindenki vágja, hogy 10 év múlva mindenhol ez lesz?????
Úristen!!!Ez nagyon durva!!!
kedves utolsó csak az a baj h olyat már nem nagyon találni :S
Fel vagyok háborodva!!!!!Máshová próbálnám vinni, az tuti. Ez csak rosszabb lesz, hidd el!!!!!!
Hú vidd el más oviba ahol nincsenek cigányok, kisfiam csak olyan suliba és oviba megy az tuti.
Vedd ki abból az óvodából, de gyorsan. Merre laktok?
Úr Isten! Nem tudsz mit csinálni csak annyit, hogy elköltözöl a családoddal, menekülsz ebbõl a cigányországból... Hol laktok?
Én onnan kivenném a gyereket az oviból, és másik ovi, vagy költöznék (ha valahogy megoldható).
Nagyon gyorsan költözzetek el! Ha a cigányok nagyobbak lesznek, lehet, hogy nem csak ezt fogják csinálni vele...
Aztán ha meg felmerül, hogy az ilyen kölyköket szeparáljuk már el a normális magyar embertõl, akkor meg kirúgják az igazgatót, mert rasszista.
Ez felháboritó dolog! Ha az én gyerekemel történt volna biztos hogy bementem volna az oviba megkértem volna a lányomat mutassa meg melyik 2 gyerek volt az {ha van olyan állapotba a lányom} és úgy elfenekeltem volna a 2 cigánykölyköt hogy lilává vertem volna a feneküket tuti biztos! Ellnézést de ezt tetem volna!
Velem csinált hasonlót egy ovistársam (szintén cigány)kb. 25 évvel ezelõtt és nem felejtettem el...sajnos.
Én csodálom a higgadtságotokat. Az én férjem szerintem szétvágott volna mindenkit, gyereket, szülõt, pedig nem egy agresszív alkat.
Felháborító! Biztos, hogy nem hagynám annyiban. Az óvoda beszélt a szülõkkel!? Az én gyerekem még jóval kisebb, messze jár még az óvodától, de olyan nincs, hogy ezeket a gyerekeket eltanácsolják az óvodátból? Máshova, valami speciálisba? Mint az iskolák esetében...
Kedves utolsó! Mázlid volt, hogy elköltöztetek. Te is emlékszel rá, a kérdezõ kislányát nem ismerjük, lehet érzékenyebb lelkû gyermek, és a történtek fordulhatnak nála rosszba is. Elõre errõl nyilatkozni nem lehet. Az óvónõt, az óvodavezetõ elõtt is kikérdezném, mert nyilván nem fél percre ment ki, és valahonnan tudta az esetet. Az óvónõ mondta el, vagy a kislányod? Ez nem egyértelmû nekem. Másrészt, senki sem azt mondja, hogy a kislányt gyötörjétek azzal, hogy tovább viszitek az ügyet! Viszont, ezzel a "hagyjuk" hozzáállással azt erõsíted benne, hogy õ gyenge, molesztálnivaló, õ tehet a csúnya dologról, szégyellnie kell! Hallgassuk el, mondván az õ érdeke. Gondolod, nem fog félni, hogy újra megtörténik? Ki védi meg, ki áll mellette, ha ti, a szülei nem? Az én férjem már letépte volna a kezüket egy ilyenért, még a magyar gárdát is odaküldené táborozni a szülõk háza elé... Söpörjük a szõnyeg alá, nehogy konfliktus legyen... Ha legközelebb is történik vele ilyen, vagy másik kislánnyal, kisfiúval, ne csodálkozzatok! Szépen azt mutatjátok, hogy a kis &}@³÷#< mindent megtehetnek, mert következménye nincs a tettüknek!
Kedves kérdezõ! Velem kísértetiesen ugyanez történt 5 éves koromban, csak nem az óvódában, hanem nem messze ahol laktunk. Ugyanígy cigányok voltak, minden részletére emlékszem a mai napig. Szerencse, hogy pár héten belül elköltöztünk onnan, de nem emiatt az eset miatt, hanem amúgy is költöztünk volna. Ha ott maradtunk volna, akkor biztos szorongtam volna nehogy megismétlõdjön még egyszer. Most felnõtt fejjel sincsenek bennem rossz emlékek, szorongások, normális életem van, egyszerûen csak emlékszem rá és ennyi. De csak azért, mert nem lett folytatása, nem volt kitõl tartsak utána, soha többé nem láttam õket. Szerintem nem kellene a kislányoddal felbujtogatni ezt az esetet, valószínû õ sem fogja elfelejteni, de ha csak egyszer történik, akkor nem lesz benne akkora törés. Épp ezért én is azt tanácsolom, hogy inkább szó nélkül keress neki egy másik óvódát, tudom nehéz olyat, ahol nincsenek ilyenek, de pl a lányom ovodájában nincs egy sem (pedig állami ovi). A lényeg, hogy ne találkozzon többet azokkal a gyerekekkel.
Ne haragudj, mint anya, megértelek teljesen, hogy védeni akarod a gyerek lelkét. DE! Ne hagyd annyiban, ez nem játék! Tenned kell lépéseket, mert az ilyenek csak egyre rosszabbak lesznek. Ha legközelebb félrenéz az óvónéni, mit fognak csinálni? Én feljelenteném a szülõket, és kivenném a gyereket az óvodából, azonnal máshová vinném. Nem tudom, hol éltek, talán ott csak egy ovi van, akkor más a helyzet, meg ha kis település, ahol mindenki ismer mindenkit. De sajnos ez a fajta embert azt igényli, hogy le legyen rendezve a rangsor, mint a kutyáknál, mert különben azt hiszik, mindent megtehetnek. És így meg is tesznek...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kicsit lehiggadtunk 3 nap alatt. Ez az eset alvás elõtt történt, délután mentem a gyerekért virágos jókedvébe volt, otthon mesélte el késõbb, hogy mi történt-akkor tudtam meg. Éjjel nyugodtan aludt-azóta is, reggelenként akar oviba menni, semmi furcsát nem látok a gyereken, ovónõ se. Itthon elõtte nem téma, a gyereket ismervén túl is tette magát rajta-nem tudom biztosra, de remélem. A két gyerek megkapta a magáét, többet nem merik bántani az biztos. Jõvõhéten évzáró, az egyik szemétláda jövõre lemarad, másikon rajta a szemünk. Ha mégis hozzányúl egy kisujjal is bármelyik lányhoz akkor természetesen az anyukák összefognak és kirakatjuk az oviból. Egyébként ha a más gyerekével történik én is azt mondom, hogy tuti agyonverem mindkettõt, de higgyétek el ha a sajátotokról van szó az teljesen más- ezt most sajnos megtapasztaltam. Agyonvered és ülsz egy ilyen mocsok miatt, ki neveli a gyerekedet föl? Rendkívüli szülõi? soha nincsenek ott sehol, se szülõin, se elõadáson, se ünnepségen, sehol. Beszélni fölösleges velük, ovónõ megtette, sajnálják, nem akarnak veszekedést.Lakatlan szigetre kellene elköltöznünk, hogy ne legyenek a közelünkben. Sajnos a gyerekeket is meg kell tanítani, hogy viselkedjenek velük, mert mindenhol ott vannak és csak többen lesznek. Még annyit, hogy ovónõvel maximálisan meg vagyok elégedve. na nem ezért, de ha ott van és épp hátat fordít akkor is megcsinálják. A gyereket arra tanítottuk, hogy nem verekszünk, sajnos ezt módosítani kell ezentúl. Sajnálatos és végtelen szomorú, hogy megtörténhet ilyen, dögevõknél ezt látják otthon, ez a példa... Megegyszer köszönöm mindenkinek!
Nagyon örülök, hogy rendben vagytok. Igazad van, sajnos, akivel gond van, soha nem elérhetõ. Jó, ha van összetartás a szülõk között, ez eddig nem derült ki számomra a kommentekbõl. Minden jót!:)
Legalább a kislányod jól van. Azért titkon remélem, hogy a "két gyerek megkapta a magáét" megjegyzésed legalább 1-2 pofont is takar a [email protected]áson kívül. Én tuti megmondtam volna a két kis [email protected]ázinak, ha ez még egyszer elõfordul, én fogom a seggükben megforgatni a saját öklüket. Az ilyenekkel csak keményen, mert nagyon tudják a jogaikat, de a kötelességeiket annál kevésbé.
Kedves 49! Gyönyörû-legalábbis neked-az eszmefuttatásod, de a kérdés nem az összehasonlító elemzésrõl szól. Az a probléma, hogy azok a gyerekek ott az oviban, amit tettek, látták valószínûleg otthon, és kipróbálták. Isten mentse, hogy az én gyerekem legyen egyszer az õ "játékuk"!
Elõször is: kivétel erõsíti a szabályt, tisztelet a kivételnek. Ért már komoly inzultus balhés cigányoktól. És vannak rendes cigány ismerõseim is. A svábok azonban mindenen túltesznek képmutatással, látszatkeltéssel, pszichés (és végsõ esetben tettleges) agresszióval, klikkesedéssel -jobban, mint a cigányok, SÕT, ha nincs épp közös ellenségkép, akkor egymás ellen folytatnak a svábok igen lekezelõ, másokhoz képes primitívebb és aljasabb pszichés hadviselést-, kétszínûséggel, lélektelen mérnöki számító hozzáállással, felszínes érzelmük kevéssé ismeri az empátiát, kivéve, ha saját fajtájukról van szó, de még akkor se mindig, ha épp nincs, akibe belekössenek. A cigány legalább egyenes módon támad, ha támad, ha meg épp nem, akkor jól tudja önmagáról a cigány , h gyermekien átlátszó, tehát nem folytat android módjára éveket számítgatással, hogy miképp lehet a hírnevüket "csinosítani", míg a svábok egyrészt erre teszik fel az életüket. A pszichopata elmebetegséghez a sváb, félsváb, sváb-magyar keverék lélek áll a legközelebb, de ismétlem: kivétel erõsíti a szabályt! Tisztelet a kivételesen emberséges sváboknak. Léteznek zseniális sváb emberek, bár ha németekrõl van szó, akkor nem ezek közül a beletelepített német paraszt származású emberek közül, a pirospozsgás svábokból kerülnek ki, bár köztük is akad. Számos német mûvészt, tudóst nagyra becsülök és tisztelek, Semmelweistõl Sweitzer-ig (elnézést az esetléeges elírásért, szintaktikai hibáimért), a német zenében is van kedvemre való, pl a Kraftwerk zenekar remekül foglalta össze ÖNIRÓNIKUSAN a lélektelen erõgép németséget, õket bölcs német embereknek tartom, és nem csupán önkritikájuk miatt, hanem mert felismerték, mint általában a mûvészemberek, h önmagunk megismerése, magas fokú kifejezése lényeges, nem pedig a primitív emberi színjáték, mások, sõt, a saját családtagok becsapása ha ok van rá, ha nincs rá ok (a sváb vállvetve összefog képzelt ellenség ellen, de ha nincs képzelt ellenségképük sem, akkor egymást szapulják pszichésen), a svábos mindent érdekben , látszatokban, harcban gondolkodó mentalitása, na meg ugye a jellegzetes sváb übermensh képzelt, kivagyiság is elgondolkodtató, a kiközösítõ, szüntelenül támadásra hajlamos hozzáállásuk, de pl a Kraftwerk zenekar tagjai ezen nagyrészt felülemelkedet emberek, hiszen mûvész, és gondolkodó emberek, nem gépek, ahogy önironikusan zenéltek "önmagukról" mintegy tükröt tartva a mensch maschine -rõl; a lemez címadó dala is lehetne példa, de a híressé vált "mi vagyunk a robotok" címû 1978-as szám, példának okáért, elgondolkodtatóul: http://www.youtube.com/watch?v=wHEoMpMvz7A Én se vagyok tökéletes, de pl a Kraftwerk tagok se - ott is kiderültek komoly emberi hibák (Ralf és Florian szintén kiközösítõ hajlamú volt) Na most, kérem szépen, mi ehhez képest a cigányság, akik körében szintén vannak zenészek, sõt virtuóz mûvészek, akik még hatalmas nyomás alatt is vannak mint kisebbség, nem úgy mint a többségi sváb-magyarság; a cigányság körében is számos értelmes ember van (mondom ezt erõsen magyar genetikájúként, fehérként, aki NEM vagyok nacionalista, sõt, sokféle néphez vonzódom), mégis gátolva voltak egészében, sokszor ÁTTÉTELESEN, hogy egyetemre eljuthassanak, nem ragozom, kisebbség... Vannak nekik is hibás HAJLAMAIK, de hol van ez a svábság negatív tendenciáitól... csak mert a cigányok EGYENSEN módon rosszindulatúak, vagy átlátszóbban ás esetben, a sváb meg mûvésze a képmutatásnak, kétszínûségnek, ez még nem jelenti azt, h a látszat alapján lenen reális ítélni emberi hajlamokat... A svábság kritikatûrése ráadásul nulla, épp így önkritikai érzékük, sõt, önismeretük is többnyire a nullához tendál, erõsen hajlamosan kivetíteni saját hibáikat másokra, és azt hiszi sok sváb, hogy "ó, hát kis fondorlat van bennem, KIBEN NINCS? :) ", arra viszont nem hajlmamosak gondolni, h más népek KÖZEL SE olyan alattomosak, képmutatóak, aljasak, mint amire õk hajlamosak... A cigányozás az megy ezerrel a sváb-magyaroknak, igaz...? Önkritikájuk nulla... Mondom, tisztelet a kivételnek, meg a normális németségnek, nem ennek, az ömagukra vak, és korlátolt hajlamú németségnek, mert ugye nem egyforma a bajor, a szász sem, se a GONDOLKODÓ (akár kétkezi munkás, akár mûvész gondolkodó) ember... Itt is mi a reakció? Cigánykérdésben korrekt elgondolkodtató sváb kritikát írt valaki?? GRRR NULLLLÁRA PONTOZNI AZONNAL, GRRRR! Öngól. Elszomorító hozzáállás... Vannak normális sváb és cigány ismerõseim is, sajnos svábból kevesebb a korrekt, több az életét ravasz módon felépítõ paranoiás hajlamú, mint pl cigányban, ha már a cigányokat ostorozzák megint, pl eme kérdésre írt válaszokban sokan...
Ezt ne hagyd szó nélkül semmiképp!!! Ez már jóval túl megy azon a ponton, hogy kíváncsiak a lányok puncijára! Ki tudja mi lesz még ha annyiba hagyod.
44... gyanítom egy sváb faluban élsz. Minden csoportnak megvan a maga sajátossága, ami lehet idegesítõ, elfogadhatatlan más csoportok szemében. Te õket látod, észreveszed a hibáikat. Mondd csak, éltél már cigányok lakta környéken fehérként kisebbségben? Javaslom próbáld ki! Érdekes élmény... nem hiszem, hogy a kebledre akarnád ölelni õket ilyen lelkesen. Vannak balhés romák... Hahaha. Ez inkább úgy állja meg a helyét, hogy vannak rendes romák is. De sajnos nem ez a jellemzõ, ha tetszik, ha nem. És amit mûvelnek, az nem csak zavaró, hanem egyenesen káros a társadalomra, csak hogy ezt nem illik hangoztatni, mert milyen csúnya rasszisták is vagyunk. Az általad hozott sváboknál maradva. Tõlem sváb még nem lopott, nem támadott meg, és nem szemetelte tele a házam környékét (és itt nem egy eldobott zsebkendõre gondolok). Mint ahogy egy csomó más csoportból származó sem. Ezek után valóban tõlük féltem legjobban a gyerekeimet, annak ellenére, hogy vannak roma játszótársaik is, de milyen érdekes, azok is értelmes gyerekek, nem ilyen vademberek.
44-es, azert kivancsi lennek, ha-ne adj Isten-a te lanyoddal tortenne ilyesmi, akkor is igy reagalnad-e le....????
"elvileg keresztény civilizációban élünk" Nah, azért tessék tiszteletben tartani a többi felekezetet, vallásút, gondolkodásút, spiritualistát, ateistát is! Csak mert a kereszténység a legelterjedtebb Európában, ettõl még nem kell azt állítani, hogy "kizárólag" erre van alapozva a lelki érték!
Ovisok még nem mérik fel a súlyát eléggé a tetteiknek. Ezért fontos RÖGTÖN adott esetet követõen elmagyarázni nekik. A büntetés viszont csak olaj a tûzre. A gyerek kívánt viselkedését kell megerõsíteni, szeretetteli odafigyeléssel, mosollyal stb. Ráadásul gyakran azt teszik, amit látnak, így nem lehet "rossznak" tartani õket. Nevelni, tanítani szükséges õket. Lehet, h otthon láttak ilyet az elkövetõ gyerekek, lehet h a tévében, lehet, hogy (sajnos manapság a legnagyobb veszélyforrás a gyerekek számára) az internetrõl. A másik dolog... Ez az állandó cigányozás nekem gyanús... mintha szándékosan bujtogatnának ennyien... Oké, h vannak balhés romák is, de miért kell folyton hangsúlyozni az elkövetõk származását, problémák esetén?? Én pl helyén kezelem a dolgot, NÉHA számos nép tendenciáiról lehet beszélgetni, de nem állandó jeleléggel, mint mostanában a gyakorikérdések fórumon... Pedig magyar vagyok, fehér bõrû, mégis így vélem. Érdekes... a sváb-magyar többséget nem svábozzák, pedig még inkább lenne miért, pejoratíve! Meg a terelés rendesen -a bûnbakkeresés ahelyett, h önvizsgálatot tartanának...
Én nem látom ilyen súlyosnak a dolgot, õk gyerekek, nem tudják mit szabad, mit nem. Szerintem nincs olyan aki gyerek korában ne viselkedett volna szemtelenül mással. És ehhez semmi köze, hogy cigányok. Ha közösségben van az ember, kortól, származástól függetlenül, érhetik kellemetlen dolgok. Vannak pl akár kamasz fehér gyerekekrõl, hogy milyen aljas dolgokat tudnak csinálni. A nem cigányok is tudnak olyan dolgot csinálni, ami nem normális. Egyébként, ha valaki ez miatt el akarja hagyni az országot, hát Istenem, menjen bárhova, ha így gondolkozik, menjen a fejlett nyugati államokba, ahol azt hiszi jobb, ott is elõfordul. Ez az eset rendezõdött, akkor meg kell bocsátani, hisz elvileg keresztény civilizációban élünk, nem jó mindjárt hisztérikus megoldáson gondolkozni.
Rendkívüli szülõértekezlet összehívása, ahol a retkek is ott vannak és szembesíteni õket azzal, hogy az nem normális dolog esetleg náluk otthon. Sajnos némelyik cigány úgy él mint az állat a gyerekek elõtt csinálnak mindent.
Ez borzasztó. És ez egy olyan dolog, amit én sem hagynék annyiban. Bemennék az óvoda vezetõjéhez, de inkább az óvoda felett állóhoz és elmesélném, hogy mi történt és kérném, hogy a szülõket azonnal hívassák be az irodába és ott elmagyaráznám a szülõknek, hogy merre hány méter és hogy soha többet nem szeretnéd, hogy ez még egyszer elõforduljon. És valóban lehet, hogy úgy tûnik, hogy nem viselte meg a lányodat, de nem biztos, hogy így is van. Figyelj oda rá, ha szükségesnek érzed, beszéld meg vele a dolgokat úgy, hogy õ is értse. És az óvónõ ellen pedig panaszt emelnék, mert mi az, hogy otthagyja felügyelet nélkül a gyerekeket, akkor meg kellett volna egy másikkal beszélni, hogy addig figyeljen a gyerekekre, illetve ez szerintem egy olyan dolog, amit nem kellett volna neki ennyivel elintéznie, hanem jelentenie kellett volna a vezetõjének, hogy ilyen dolog történt az óvodába és a vezetõ majd intézkedett volna.
:(
A kérdező hozzászólása: 16-os, egy nagy faluban
Ezért írattam én egyházi iskolába a gyerekeimet. Anyósom kérdezte, hogy miért mikor templom közelében sem voltam még. Hát ezért. Oda nem vesznek fel cigányokat csak normális háttérrel.
Egy nagy faluban, vagy Rakamaz mellett Nagyfaluban?
a mi városunkban van jó pár ovi és általános iskola és gimnázium is, mindenhova nem veszik fel a putris, mocskos cigányokat, mert a normális, értelmes, jól nevelt, dolgozó cigányok gyereki ilyet nem teznek õket felveszik
Én biztos balhét csinálnék, nem hagynám ennyiben a dolgot. Családvédelem, rendõrség, stb, fogalmam sincs, még kit lehetne értesíteni. A szülõkkel is elbeszélgetnék, nem éppen kedvesen és szép szavakkal, Õket is megfenyegetném. Azért ez nem olyan eset, hogy most meghúzta a haját, legközelebb pedig mondjuk a ruháját. Ezek már kisgyerekként is képesek bármire.
Elsõ vagyok, aki lepontozott is rájön majd, hogy igazam van. Egy idõ után mindegy lesz, hogy hová költözöl az egész ország olyan lesz mint Miskolc. Sétáljatok ott egyet... Sok szerencsét!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagy faluba lakunk, a másik ovi se jobb, költözni esélytelen.
Én a helyedben nem hagynám annyiban! Ha öt év múlva megerõszakolják a lányodat, azt is hagyni fogod?! Molesztálták az öt éves lányodat! Hidd el, hogy nem fogja elfelejteni! Nem normális, ami abban az oviban folyik! Még jó, hogy nem máshová nyúlt fel a kis perverz! Figyeld a kislányt, mert most hiába tûnik úgy, nem viselte meg, nyomot hagy benne egy ilyen. Rajzokon, viselkedésen... Védõnõ, gyámügy, minden forrásnál lármáznék. Az óvónéni beszélt velük, megbüntette? Mégis mivel? Sarokba állítással?! Mélységesen felháborító és én addig mennék, amíg valahogy el nem érném, hogy az a két kis bûnözõ ne legyen ott az oviban!
Nem tudom mit tehetnél :( Mert ha annyiban hagyod azt hiszik ezek után bármit megtahetnek, de ha tovább mész akkor még a végén ti isszátok meg a levét, ezek nem félnek semmitõl.Undorítóak egyszerûen.Szegény kislány :( még ha el is felejti ám, a tudata mélyén ott lesz mindig, ez erõszak volt hiszen.Szerintem egy pszichológushoz azért érdemes lenne elvinni.Én szerintem ezt tenném.
Tényleg ne hagyd annyiban. Sajnos ha nem teszel semmit, akkor csak vérszemet kapnak. Nekem fiam van, és kezdetben csak idõnként eltûnt egy-egy játék (vihetnek be egy kis plüssállatot, amivel alszanak), pulcsik, egyéb ruhák. Nem csak a miénk, másoké is. Az elsõnél még nem is gyanakodtam, gondoltam elkeveredett, majd meglesz. De amikor már a harmadik alvóka tûnt el, azért kezdett gyanús lenni az eset, azóta nem visz magával. A ruhákra meg külön figyel a dadus, így azoknak sem kél lába azóta. Pár hete azzal jött haza a fiam, hogy neki mindenképpen kell vinnie alvókát. Addig -addig kérdezgettem, hogy végül kibökte, hogy az egyik cigánygyerek megfenyegette, hogy ha nem hoz játékot neki, akkor megvereti a nagytesójával. 6 évesek, és itt tartunk. Na itt már én is azt mondtam, hogy elég volt, mentem az óvodavezetõhöz azonnal. Igen, több károm származott belõle, mocskolódtak, rasszistáztak, és "valakik" egyik éjjel szarral dobálták meg a házunkat. Most már csitult az ügy kicsit, már egyébként is csak 2-3 hetet kell kibírni az oviban, aztán olyan suliba megy a fiam, ahol nem lesznek cigányok. Ne hagyd magad, lehet, hogy rövidtávon rosszabb lesz, de minket azóta elkerülnek a cigány csoporttársak, mert tudják, hogy nem fogok hallgatni, és tûrni.
Úristen, én biztos nem hagynám ezt annyiba.Ha már tényleg ennyire durva a helyzet az oviba, hogy ilyen neveletlen kis majmok járnak oda legalább az ovónõk figyelnének oda.Én panaszt tenné mindenhol az ovónõkre ahol csak lehet.Istenem...nekem iker lányaim vannak, jövõre lesznek ovisok, ha ilyen történne velük az oviba....:(((
Ott a pont az elõzõnél!Fél perc???? A mi óvinkban különben meg 2 óvónõ van és egy dadus.Senki nem volt bennt?Ennek járjál utána!
És mindez fél perc alatt, ugye? Na, az ilyen óvónõktõl is mentsen minket az ég! Miért megy ki? Miért nincs ott? És ha nagyobb baj történik? Ne haragudjatok, én ezt nem értem! mellesleg sos-ben jelezném az óvodavezetõ felé, és írásban a gyámügy, , vagy jegyzõ felé. Attól tartok, a történet nem fog itt megállni. Mi van, ha két hét múlva újra megesik egy másik kislánnyal?
Semmiképpen ne hagyd annyiban!!! Az óvónõnek kötelessége beszélni a szülõkkel!
1. A kislányodat világosítsd fel gyermeknyelven, hogy mely testrészeit nem érintheti meg senki, és hogy benned mennyire megbízhat, mindent mindig elmondhat. ha kell ezt minden nap mond el neki. Hiába 5 éves, tudnia kell, hogy a feneke, a nemi szerve, a hasacskája, cicije, 5 évesen sem játék. Ha valaki simogatja ezeket szóljon. Sokszor a gyerekek az ilyen simogatást, nem tartják bajnak. 2. A gyermekedet irasd be önvédelmi tanfolyamra. 5 évesen sem baj ha van kellõ önbizalma. 3. magyarázzátok el neki, mit csinálhat ha valaki olyat akar, amit õ nem szeretne, vagy bántják. Kiabáljon, ahogyan csak tud, felnõttnek, óvónéninek. Mondjátok el, hogy ilyen esetben nyugodtan rúghat, haraphat, csíphet. És hangosan sikítson!!!! ha kell játékosan gyakoroljátok vele. Nem kell megijeszteni, hogy állandóan féljen, csak rá kell szoktatni, hogy egy kislánynak ezeket tudnia kell. Nem is mondom, hogy próbáljatok a szülõkkel beszélni, mert gondolom 60-as iq-val esélytelen. Sajnálom ami történt. A legfontosabb, hogy a kislány bízzon benned, bennetek. Ha elmondja, hogy ilyet csináltak vele, ne mutasd ki elõtte, hogy úristen...most mi lesz...mert meg fog ijedni és nem mondja el többé. Ennyit tudok segíteni, és javaslom az iskola nagyon alapos megválasztását. Esetleg a helyi jegyzõhöz, vagy polgármesterhez vagy gyámügyhöz fordulnék. Meg lehet õket kérni, hogy legyen névtelen a dolog, de valamit tegyenek, legalább tudjanak a problémáról. A polgármester gondoskodhatna arról, hogy 1 rendõrt küldjön az óvodába, aki játékosan beszél a gyerekekkel a gonosz tettek következményeirõl. Remélhetõleg 5 éves korban ez még visszatartja õket.
Egyébként az óvónõk ezt, hogy adták elõ nektek?Vagy a kislány mesélte el?És, hogy büntették meg õket?Azért ha te nem is mersz lépni az óvónõknek ezt nem szabadna ennyiben hagyni!
Hát ha ez a mi lányunkkal történik, már tuti nem élnének a kis r.hadékok... Nem kellene annyiban hagyni. Nem olyan bátrak ám ezek, csak olyanok, mint a kóbor kutyák, hogy ha érzik a félelmet, akkor vannak nyeregben. Én nem nyugodnék, amíg azokat a kölköket ki nem vágják az óvodából. (Mi is elég "színes" környéken élünk, van velük ilyen meg olyan tapasztalatom is).
ez iszonyú:((((

Mit csináljak ott?

Sziasztok! Ha minden jól megy, holnaptól Tai qi edzésekre fogok járni. Ez egy ága a kung-fu-nak. Nem vagyok elég magabiztos, önbizalom hiányban szenvedek. Mit csináljak ott a sok idegen között? Általában hasonló korúak járnak. Az edz?t régóta ismerem. Hogyan lehet jól beilleszkedni egy kb 15 létszámú összeszokott csapatba? Szeretném ha befogadnának. 15 éves fiú vagyok.

Legjobb válasz: Legyél nyitott.kérdezgess tõlük,kérj segítséget ebben-abban.menni fog,csak lássák,h akarod.

Legyél nyitott.kérdezgess tõlük, kérj segítséget ebben-abban.menni fog, csak lássák, h akarod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már voltam két foglalkozáson, és kellemesen csalódtam. Nagyon kedvesek akik oda járnak.
Az öltözõben, edzés elõtt és után menj oda az emberekhez, mutatkozz be nekik, közben nézz a szemükbe és mosolyogj. Ha a többiek beszélgetnek valamirõl, szólj hozzá a témához. Edzés közben, gondolom, nincs idõ beszélgetni. Ha nagyon nem jut eszedbe semmi téma, kérdezgethetsz a tai qi-ról, hogy szerintük mennyi idõ alatt lehet megtanulni, miért választották ezt a sportágat, versenyeznek-e, stb.

Kényes kérdés, demár nemtudom mit csináljak ott alul?

Mármint,a fenekemnél.A végbelem már egy jó ideje viszket állandóan...minden nap fürdök természetesen,van hogy kétszer is.Gilisztás csak néha vagyok.Kentem canestennel,másnap este megint elkezdett viszketni.Ettem fokhagymát egyfolytában napig,utánna ár napig tünetmentes voltam.Mikor abbahagytam a fokit,megint elkezdett viszketni. Mitől lehet ez?Mit csinálhatnék vele?:( Előre is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: "néha" gilisztás vagy? Jesszus. Menj a patikába és vegyél féreghajtót.A foghagyma szart sem ér.

"néha" gilisztás vagy? Jesszus. Menj a patikába és vegyél féreghajtót.A foghagyma szart sem ér.
Háziorvoshoz menj igen. Nagyon valószínû, hogy a cicukától van, vegyél állatkereskedésben féreghajtót.
és állatorvos is, hiszen a macskát is féreghajtózni kell negyedévente
Szerintem megint "néha" van, és gilisztás vagy. El kéne menned orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Takarítva van, rend és tisztaság van nálunk. Kezet mindig mosok, ha úton vagyok(bkv-zok pl) akkor a táskámban van kézfertõtlenítõ gél, amit használok. Állatunk nincs, csak egy macska, akit ha simogatok is, utánna mindig kezetmosok... Ezzel a problémámmal milyen orvoshoz mehetek el?Háziorvos vagy valami más?
nem féreghajtja az állatait, nem takarít, nem mos kezet....
hogy lehet egy ember gilisztás?
Ha néha gilisztás vagy akkor valószínûleg mindig(!)gilisztás vagy ha nem vagy belõle kikezelve!Menj el az orvoshoz!Ha esetleg mégsem lennél gilisztás, (de ezt bízd az orvosra hogy kiderítse!)akkor kortikoszteroid tartalmú krémmet fog felírni mert valamiféle gyulladásos bõrbetegséged lehet.
Ki kell azt a gilisztát végérvényesen hajtani, mert szaporodik bent, aztán többel kötöd be.
Mi az, hogy "csak néha" vagy gilisztás? Az sehogyan se nevezhetõ normális dolognak.
Nem rágod véletlenül a körmödet? Mert ha rágod, akkor úgy is el tudod kapni a macskától a gilisztákat, ha mosol kezet a simogatás után, hiszen a körmöd alá ami bekerül azt nem tudod egy egyszerû kézmosással kimosni.

Srácok! 12-es vagyok és három haverom a Rudasba hívott. Ott ügye férfi napok vannak és kötény. Mit csináljak? Kicsi a farkam és szőrös. Borotváljam le? Vagy nem nejek?

Legjobb válasz: Ezt légyszi még egy picit cizelláld. "Srácok! 12-es vagyok és három haverom a Rudasba hívott. Ott ügye férfi napok vannak és kötény. Mit csináljak? Kicsi a farkam és szõrös. Borotváljam le? Vagy nem nejek?" Igyekszem fordítani: Srácok! 12-éves vagyok és három haverom a Rudasba hívott. Ott ugye férfi napok vannak és kötény. Mit csináljak? Kicsi a farkam és szõrös. Borotváljam le? Vagy ne menjek? Így gondoltad? Jó tanácsnak egy klasszikust szeretnék neked idézni: "José Luis Torrente: Te kivered nekem, én kiverem neked. Hogy oldjuk a feszültséget. De semmi buzulás! Buzulás az nuku!" :D 27/N

Ezt légyszi még egy picit cizelláld. "Srácok! 12-es vagyok és három haverom a Rudasba hívott. Ott ügye férfi napok vannak és kötény. Mit csináljak? Kicsi a farkam és szõrös. Borotváljam le? Vagy nem nejek?" Igyekszem fordítani: Srácok! 12-éves vagyok és három haverom a Rudasba hívott. Ott ugye férfi napok vannak és kötény. Mit csináljak? Kicsi a farkam és szõrös. Borotváljam le? Vagy ne menjek? Így gondoltad? Jó tanácsnak egy klasszikust szeretnék neked idézni: "José Luis Torrente: Te kivered nekem, én kiverem neked. Hogy oldjuk a feszültséget. De semmi buzulás! Buzulás az nuku!" :D 27/N
Beleszartam egy befõttesüvegbe.
Én azt tanácsolom, hogy ha elmégy a haverokkal, a 'meleg'vizes medencét kerüld el, ha szeretnél még hallhatót pukizni...A hideg vizest meg azért, mert akkor még jobban összemegy, akár -12cmre is :D .Szaal inkább maradj otthon :D
Kíváncsiságból, a "Rudas" valami hely vagy szimplán az, hogy zsebhokikörbe álltok?
Ha a haverjaid Meztelen fürdõre hivtak ne menj.NEHOGY leborotváld!!!!!!
A kérdező hozzászólása: A 12-es annyit tesz, hogy 12. osztályos, így helyes, nézd meg a szabályzatban.
a férfi napok, meleg homoszexuális napokat jelentenek?
A férfiak valószínûleg nem nejek, legfeljebb férjek.
Ez konkrétan micsoda amirõl beszélsz? Magyarázd már el légyszi, mert nem nagyon értem. :D
A kérdező hozzászólása: Nem, dehogy.
Húúú, de sötétek a hozzászólások. Rudas a neve egy budapesti fürdõnek, ami egy igényes, viszonylag drága hely. Férfi napok. Azt jelenti, hogy adott napon csak férfiak, adott napon, a nõin pedig nõk fürdenek, de nem fürdõruhában, hanem nélküle. Azért, hogy a látvány másokat mégse zavarjon, egy illedelmes kötény takarja a kedves vendég "csúnyáját". Az ilyen fürdõhelyek nem a homoszexualitást, hanem a kulturált, szabad fürdõzés régies, õsi formáját hivatottak szolgálni. Ivarérésben fejlõdõ fiataloknak, szerény kultúrával rendelkezõ embereknek nem javasolt ilyen fürdõhely. Az ilyen helyeken nem illendõ dolog a másik ember elsõdleges nemi jellegét szemlélni, a másik embert bámulni és megjegyzést tenni kinézetére. A fürdõtõl függetlenül akár leborotválod magad, akár zöldre fested a szõrödet, leginkább nem fogja érdekelni a többi embert. Persze, lehet, hogy a haverjaid kamasz gyerekként másképpen gondolják.

Hirtelen hiztam 5 kg-ot es tele van a belso combom piros csikocskakkal, hasznalok kremet ra, 2 kg-ot mar fogytam de semmi valtozas. Mit csinaljak? Szegyelek rovid nadragot felvenni. Mit csinaljak?

Legjobb válasz: Striának hívják és örök életedre ott marad, csak idõvel halványabb lesz, rózsaszínes majd gyöngyházszerû. Nekem a térdemnél van, mert gyorsan nõttem. Ilyenkor szétszakad a bõr alsó rétege, az nem regenerálódik... Úgyhogy szokj hozzá, de tényleg sokkal szebb lesz majd...

Striának hívják és örök életedre ott marad, csak idõvel halványabb lesz, rózsaszínes majd gyöngyházszerû. Nekem a térdemnél van, mert gyorsan nõttem. Ilyenkor szétszakad a bõr alsó rétege, az nem regenerálódik... Úgyhogy szokj hozzá, de tényleg sokkal szebb lesz majd...

Az a problémém minecraftban, hogy kijelentkezés után, majd bejelentkezéskor a szerverre, nem ott leszek, ahol kijelentezésem előtt voltam. Mit csináljak, hogy visszataláljak oda ahol építkeztem?

Legjobb válasz: csinálj az építkezésed helyére home-ot. ahova akarod ott beírod hogy: /sethome 1 és utána ha beírod hogy home 1 akkor odatp-zel az építményedhez

csinálj az építkezésed helyére home-ot. ahova akarod ott beírod hogy: /sethome 1 és utána ha beírod hogy home 1 akkor odatp-zel az építményedhez
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D csak hát rejtett ajtós bázist csináltam, és nem tudom, hogy hova építettem.

11/L Nagyon szeretnék melltartót (van már mit fognia) és most rávettem magam, hogy szóljak anyának. Fél ötkor ér haza, de egyfolytában az órát nézem, hogy mikor jön már haza. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Én is várom a fél 5-öt, mert akkor van vége a munkaidõmnek. Hallgass zenét, tv, játsz a gépen. Vagy csinálj szendvicset. Még tornázhatsz is. Esetleg aludj. Én most sok minden mást is tudnék ezalatt csinálni. Mondjuk most az lenne a legértelmesebb, ha utána néznél milyen melltartót lehet viselni ilyen idõs korban. Amúgy, nekem is topom volt elsõnek.

Én is várom a fél 5-öt, mert akkor van vége a munkaidõmnek. Hallgass zenét, tv, játsz a gépen. Vagy csinálj szendvicset. Még tornázhatsz is. Esetleg aludj. Én most sok minden mást is tudnék ezalatt csinálni. Mondjuk most az lenne a legértelmesebb, ha utána néznél milyen melltartót lehet viselni ilyen idõs korban. Amúgy, nekem is topom volt elsõnek.
Nyugi. :) Tudom, hogy ez most nagy dolog, de addig már kibírod. :) Úgyis lehet, hogy ma már nem mentek el venni, csak késõbb. Nyugalom, egy kis várakozásba még senki nem halt bele. :)
Ne aggódj, Anyukád megfogja érteni, hogy ha akkora melled van, hogy van mit tartani, akkor szükséged lehet melltartóra. Ne szégyellj róla beszélni, hiszen Anyukád is nõ.
várj. és semmiképp ne kosarasat vetess. elég a topp.
szerintem így elsõre jobb még a topp. :D amúgy várd meg, megérti majd. :)
bármit, csak ne itt tegyél föl hülye kérdéseket...
A kérdező hozzászólása: köszönöm.mindenkinek ment a zöld kéz az elsõn és az utolsón kívûl. :)
Nekem is ugyan ez volt. Nem szóltam, végül õ vitt el :P :D 11/L

Az Anyukám Nem akar Elengedni a barátaimmal a Stop-shop-ba, Mert szerinte még Túl Kicsi Vagyok (11, de értelmes És talpraesett Vagyok) 4 B. nőm jön, Szintén 11, De az Egyik Bátyja 13, És ő is Ott Lesz. Mit Csináljak Szerintetek?

Kérlek ne írjatok olyat, hogy pl. Tényleg túl kicsi vagyok, meg ilyenek... köszi!

Legjobb válasz: Nincs ott semmi keresnivalótok. Hogy mit csinálj? Elõször a leckédet, aztán menj el biciklizni, szép idõ van.

Nincs ott semmi keresnivalótok. Hogy mit csinálj? Elõször a leckédet, aztán menj el biciklizni, szép idõ van.
A kérdező hozzászólása: 1. Mint mondtam, ha csak Olyanokat Akartok írni, mint Pl. Ez, Inkább Ne Is Kommenteljetek, 2. Ma Házim Nincs, Ès BringAm Meg Amúgy Sincs... ;)
Akkor tanulj meg helyesen írni.
A kérdező hozzászólása: Ohh, Bocsánat, 1 Betût Rosszul Ìrtam...
A helyesíráshoz az is tartozik, hogy nem írsz minden szót nagy betûvel... Anyukádnak igaza van, majd pár év múlva belátod. Igenis gyerek vagy és nincs semmi keresnivalód szórakozóhelyeken.
Kérd meg hogy jöjjön el õ is veletek. nem ciki az, nem hiszem, hogy rajtatok lógna. Amúgy kérj egy biciklit, mert akkor oda biciklizel nagyjából ahova akarsz (persze idõben hazaérve). lehet, hogy az is a baj, hogy messze van a stop shop. nincs valami közelebbi hely ahová mehetnétek? pl. park, pálya, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, viszont az a baj, hogy a barátaim hívtak meg, és õk nem annyira szeretnék, hogy jöjjön szülõ...1, 2 a gépem béna, és csak így tudok írni...!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!