Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak megteszem (11 db)

Mit csináljak? Úgy érzem az lenne a legjobb ha meghalnék. Sokat gondolkoztam rajta, minden rossz megszüne. De nagyon sajnálnám a szüleimet, barátomat mert nekik nehéz lenne feldolgozni. Mit tegyek? Ha megteszem túlteszik magukat?

Legjobb válasz: Jézusom, mi van ma? Egyik fiatal a másik után teszi fel az öngyilkos kérdéseit. Próbálj meg kicsit pozitívabban gondolkodni. Keresd meg a jó dolgokat az életedben (barátod is van, nem úgy, mint az elõzõ kérdezõknek) Nem, nem teszik túl magukat. Mint 2 felnõtt gyerek szülõje mondom, hogy nem teszi túl magát azon, hogy öngyilkos lett a gyereke.

Jézusom, mi van ma? Egyik fiatal a másik után teszi fel az öngyilkos kérdéseit. Próbálj meg kicsit pozitívabban gondolkodni. Keresd meg a jó dolgokat az életedben (barátod is van, nem úgy, mint az elõzõ kérdezõknek) Nem, nem teszik túl magukat. Mint 2 felnõtt gyerek szülõje mondom, hogy nem teszi túl magát azon, hogy öngyilkos lett a gyereke.
Ne legyél önzõ, ne csak magadra gondolj! Csak a gyávák öngyilkosok, van más megoldás is, lehet hogy nehezebb de megéri!
Minden rossz megszûnne - neked. A környezetednek akkor kezdõdne. Gondold már végig, neked milyen érzés lenne, ha a testvéred vagy a legjobb barátod megtenné.
Mi az a minden rossz? A leírtak alapján van szeretö családod, barátaid, szerelmed! Ezenkívül egy komoly gond lehet az ha valami súlxos egészségügyi gondod van, de még ez sem indok rá!
Te nem meghalni akarsz, hanem azt szeretnéd, ha minden rossz megszûnne. És mivel nem látod a problémák kezelésének lehetõségét, ezért választanád a halált. Na hát a jó hír az, hogy van megoldás a problémákra, csak kicsit hátra kell lépni pár lépést, és megvizsgálni más szemszögbõl, mert általában nem látjuk a fától az erdõt. Ha így sem megy, akkor szakember segítségével egészen kiválóan fel lehet dolgozni a problémák okát, és akkor a szakember segít hátralépni két lépést, és máris jönnek a megoldások sorra. Igaz, ez bonyolultabb módszer, mint öngyilkolni, de szerintem sokkal célravezetõbb és hosszú távon kellemesebb minden érintett félnek.
Szia! Talán ki fogsz nevetni, mert én hívõ vagyok. Buddhista. Szerintem mindenki fejlõdni születik meg, ezért fölösleges öngyilkosnak lenni, mert a feladat, amit most túl nehéznek érzel- még nehezebb formában vissza fog térni úgyis. Egyébként miért érzed úgy, hogy nem akarsz élni? Súlyos beteg vagy testi fogyatékos vagy? Mert mondjuk ha tolószékbe kerülnék, én se lennék a helyzet magaslatán...Amúgy ha szeretnek, nem tennék túl magukat, mert azon agyalnának egész életükben, hogy mit rontottak el?

Mit csináljak? Túl sok mindent megteszek a legjobb barátnőimért, és túl keveset kapok vissza.

nem mintha bármit is elvárnék t?lük, de amikor valami nagyon nagy szívességet, vagy valamit megteszek nekik, ami nekem természetes, akkor olyanokat mondanak, hogy 'én vagyok a legjobb barátn? az egész világon' 'meg se érdemlik azt hogy ennyire jófej legyek velük', pedig tényleg nem várom el hogy ilyeneket mondjanak, mert nekem alap hogy mindent megteszek azokért, akik fontosak nekem, de amikor tényleg nagy szükségem lenne rájuk, akkor egyszer?en elfelejtik azt, hogy mennyi mindent megtettem értük. tudnék ebben a helyzetben valamit csinálni? lehetséges hogy van erre megoldás?

Legjobb válasz: Mikor segítesz valakinek, mindig megkérdezik, hogy mivel viszonozhatnák. Ilyenkor azt kell mondani, hogy egy szívességgel. Gyakorlatilag jönnek eggyel neked. Ha meg se kérdezik, akkor pedig úgyis hiába várod el a viszonzást. Tehát az egyik lehetõség ez a "tartozás". A másik, ha nem vársz el segítséget és akkor csak pozitívan csalódhatsz. Aki tud jobbat szóljon, mert engem is érdekel a kérdés. :)

Mikor segítesz valakinek, mindig megkérdezik, hogy mivel viszonozhatnák. Ilyenkor azt kell mondani, hogy egy szívességgel. Gyakorlatilag jönnek eggyel neked. Ha meg se kérdezik, akkor pedig úgyis hiába várod el a viszonzást. Tehát az egyik lehetõség ez a "tartozás". A másik, ha nem vársz el segítséget és akkor csak pozitívan csalódhatsz. Aki tud jobbat szóljon, mert engem is érdekel a kérdés. :)
A kérdező hozzászólása: de nekem nem kell hogy jöjjenek nekem egy szívességgel, csak azt szeretném ha nem csak akkor értékelnék azt, hogy bármint megtennék értük, amikor tényleg teszek valamit, hanem akkor is eszükbe jutna, amikor nekem lenne szükségem rájuk. igazából szerintem nem akarok semmit csinálni azért hogy ez megváltozzon, meg nem is tudnék, nem akarom elvárni tõlük semmit, a kérdést azért írtam, hogy valakinek (a kedves gyakorikérdésekezõknek) elmondhassam, és tudjak errõl beszélni valakivel. :)

Mit csináljak? Megfogok őrülni, félek, hogy bekattanok és megteszem. Lent írom.

Régen nagyszerű életem volt. Jó suli, barátok, gyönyörű barátnő fülig szerelmesen 3 évig minden ami egy jó élethez kell. Ott hagytam a sulit... Szakított velem a barátnőm. Elmentem melózni mellette elkezdtem edzeni is és vettem egy kutyust ami mindennél fontosabb lett. Ott hagytam a munkát fél év után (fogalmam sincs, hogy miért, mert hülye vagyok....) másfél éve se munkám se barátnőm.. csak edzek mikor megtehetem és a kutyámmal vagyok. Elvállalok alkalmi munkákat. Azóta folyamatosan morzsolom a lelkemet amiért hülye voltam. Apám iszákos részegen mondja, hogy csak magamra gondolok és a kutyámra, nem érdekel semmi stb. Elzárkóztam a világ elől, mindent szürkén és negatívan látok, sokszor az öngyilkosságra gondolok és egyre jobban hajlok felé.. A kutyám tart vissza, hogy ne tegyem meg mert nem tudom mi lenne vele nélkülem.... Mi a francot csináljak?

Legjobb válasz: Próbáld a gondolataidat pozitív irányba terelni. Csak elõre tekinteni mindenképpen,mert a múlton való rágódás nem vezet jóra. Ismerkedned kéne,fiúkkal és lányokkal is. Nem tudsz erre lehetõséget keresni? Pl a kutyus segítségével. Nekem rengeteg ismerõsöm/haverom lett kutyasétáltatás alkalmával. Még barátság is kialakulhat. Biztos,h jó ember vagy,mert kutyás vagy :)

Próbáld a gondolataidat pozitív irányba terelni. Csak elõre tekinteni mindenképpen, mert a múlton való rágódás nem vezet jóra. Ismerkedned kéne, fiúkkal és lányokkal is. Nem tudsz erre lehetõséget keresni? Pl a kutyus segítségével. Nekem rengeteg ismerõsöm/haverom lett kutyasétáltatás alkalmával. Még barátság is kialakulhat. Biztos, h jó ember vagy, mert kutyás vagy :)
A kérdező hozzászólása: Sziaa. Vissza mentem edzésre.. neki álltam komolyabban munkát keresni, próbálok kitörni ebbõl a kalitkából... köszönöm az érdeklõdésed!! :)
Szia! Amúgy hogy vagy mostanában?
Ja és a múlton nem érdemes rágódni. Azon már úgysem tudsz változtatni, de tanulhatsz belõle, hogy a jelened, jövõd jobb legyen!
Tarts ki, kamaszként sok fiatal nem látja az élet értelmét. Elõtted még ott az élet, csak talpra kell állnod. És valóban, aki a kutyákat, állatokat szereti, rossz ember nem lehet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen, egy kis lendületet adtatok.. megpróbálok megbírkózni ezzel a szánalmas állapottal...Köszönöm.
Igen, szerintem is már eleve jó jel, h felismerted! Volt 1munkatársam, nagyon negatív volt a hozzáállása, az tényleg nagyon idegesítõ. Fontos, h pozitívan gondolkodjon az ember. Ez sokszor nagyon nehéz, szinte lehetetlen, de akkor is bele kell kapaszkodni akár a szánalmasan apró, de mégis pozitív dolgokba.
Az is elmúlik. A jelen lelki állapotodban nem csoda. Elõször a rendet csináld meg kívül-belül, majd jöhet az ismerkedés. A rendrakáshoz ne más segítségét várd szerintem. Ez úgy a legjobb, ha egyedül csinálod. Menni fog. Aki felismeri az állapotát, az már jó úton halad. Sokat kell tenni, lustálkodás kizárva. Jó munkát!
A kérdező hozzászólása: Ismerkedni nem nagyon tudok mert valamiért nem vevõk rám... egyik basrátom azt mondta, hogy mert kisugárzom magamból a negativitást....
A kérdező hozzászólása: Biztos, hogy nehéz lesz mert nagyon lecsúsztam már a dombon... Köszönöm Szépen a tanácsokat!!!!
Minden létezõ lehetõséget járj végig és egyikkel visszaszerzed magadnak a jó életet. Kezd el bárhol, legyen az bármilyen meló, utána suli vagy képzés, közben ne add fel. Csak abból lehet valami, amit megteszel. Az ábrándozás a múltról nem segít. Nem könnyû, de miért ne menne?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Szépen Mindenkinek a megértést és a tanácsokat!!!!

Mit csináljak, hogy boldogok legyünk? Õ mindent megtesz értem, folyton boldoggá akar tenni. Én meg mindig megbántom ok nélkül és minden kis hülyeségén behisztizek. Mért van ez? Nagyon Szeretjük egymást. Õ 17 éves fiú, én 15 éves lány

Több mint 1 éve vagyunk együtt.

Legjobb válasz: mert teljesen más világ vagytok még te most kezdted a közepes betüméretes életet õ meg már a nagy elején jár. Normális, hogy más elfoglaltságok felé orientálodtok még, de ha mindig egy irányba néznétek akkor ellaposodna a kapcsolat. :) enged, hogy szeressen téged és ne törödj minden kis problémán hiszen amig nem mennek a kapcoslatotok rovására a problémák addig nem is árthatnak nektek :)

mert teljesen más világ vagytok még te most kezdted a közepes betüméretes életet õ meg már a nagy elején jár. Normális, hogy más elfoglaltságok felé orientálodtok még, de ha mindig egy irányba néznétek akkor ellaposodna a kapcsolat. :) enged, hogy szeressen téged és ne törödj minden kis problémán hiszen amig nem mennek a kapcoslatotok rovására a problémák addig nem is árthatnak nektek :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Igazad lehet :)
Nekem pisze orrom van, és amiatt csúfoltak konnektornak gyerekkoromban, szóval ami egy embernek szép az amásiknak csúnya... :(
Milyen jellegû mûtétre feküdnél be?
én meg megmüttetném ha zavarná a páromat, ha nem...ez én vagyok, az én döntésem, semmiféle irrealitás nincs benne...nincs miért csalódnia bennem, mert ez nem olyan kérdés...szerintem meg igenis támogatnia kéne...legalábbis elfogadnia.. 24L
Ha a barátnõm nagyon akarná, akkor is beleegyeznék, ha nekem nem tetszene, én anyyira nem szeretném. Mert az õ teste, õ dönt felette, nem én. Legfeljebb számít neki a véleményem, de ha nem tud ettõl szabadulni, akkor én igazából ebbe nem szólhatok bele. Szerintem te se hagyd. Pár év múlva, ha majd esetleg már nem lesztek együtt, azt fogod majd gondolni, hogy és én erre az emberre halgattam, ahelyett, hogy inkább azt csináltam volna, ami nekem tetszik.
Utolsóval egyetértek és szerintem ilyen egy normális pár/férj! Mi az, hogy csalódna bennetek? Milyen kapcsolatotok van nektek? Mit szeret rajtatok? Mi fontos neki? Szerintem egy normális férfi meg tudja érteni, ha a szerelme úgy kel, úgy fekszik és úgy néz bele a tükörbe mindennap, hogy valami zavarja és 2012-ben már van lehetõsége változtatni is rajta, akkor ahelyett, hogy bûntudatot kelt benne, inkább támogatja! Arról nem beszélve, hogy a te tested, a te arcod, a te fejed, nem valami egészségkárosító, vagy guinness rekord beültetésére készülsz, és nyilván nem jelzálogozod a közös házat, akkor mégis mi az, hogy csalódik? Én gyûlölöm az orrom, meg a mellem is már most lóg, pedig még nem is szoptattam és fiatal vagyok ezért mondtam, hogy meg fogom csináltatni és annyit mondott, hogy szerinte így is szép vagyok, de ha attól jobb lesz, akkor támogat, és neki egyébként is mindegy, mert más orral is szeretni fog, mert ENGEM szeret, nem azt a dudort, amit majd lereszelnek.
Örülj, hogy úgy szeret, ahogy vagy! Ha nem felemás mellrõl, vagy baleset nyomainak eltüntetésérõl van szó, igaza is van SZERINTEM.
Attól függ, hogy MILYEN mütétröl van szó. Mert pl a mellnagyobbitás tipikusan az a dolog, ami a férfiak számára sokkal visszataszítóbb, mint egy kicsi vagy esetleg nem egész feszes mell.
Én nem mûttetném meg, ha a páromat zavarná. Ez az orr dolog nagyon is belemagyarázás szagú. Leéltél x évet így, volt és van, aki így elfogad, szeret. Magadnak kell megbékülnöd végre magaddal, nem a kifogásokat keresni, mert akkor jön az egyik mûtét a másik után. Ha mondjuk balesetben összetört volna és most azért mûtteted, megint más. Én adnék a párom véleményére. Nekem sem tetszik az orrom, nagy duda és volt is, aki fikázott miatta, mégsem mûttetném meg soha. Ahogy annak sem örülnék, ha párom bármit is át akarna szabatni magán.
Ha az én párom meg akarna csináltatni valamit magán amitõl jobban érzi magát, én is csak annyit mondanék neki h.: Ne ess túlzásba. Hisz az fontos ami belül van, ezért szeretem. És ha õ ettõl boldogabb lesz támogatom ésszerû keretek között.
Azért el ne kapkodd, mert nagy hatása van az összképre, javíthat rajta, de teljesen el is ronthatja! Szóval csak óvatosan! Hajrá!
Párod önzõ és attól fél, ha jobban nézel ki, megnõ az önbizalmad végre és másnak is kelleni fogsz, meg te is rájössz, hogy kaphatsz jobbat is, mint õ, nem fogod úgy gondolni, hogy a ronda orroddal örülnöd kell, hogy egyáltalán õ van.
A kérdező hozzászólása: Az én orromra konkrét azt mondták, hogy olyan, mint egy palotapincsié, még általánosban. Azóta is tettek rá megjegyzéseket, egty lány konkrét azt, hogy jó lenne az összkép, ha megmûttetném az orromat (ezt úgy hallottam meg, hogy õ nem tudott róla). Voltak még. Kb 6 éve vagyok vele úgy, hogy meg szeretném operáltatni. És azt is megfogadtam, hogy nem lesz párom, amíg ezt meg nem csinálom, leginkább mert azt szeretném, hogy mûtét utáni állapotomban ismerjen meg. De ez utóbbi terv nem jött össze, ugye :) .
Meglátnám a te fejeden lenne mit szólnál.
Ez, amit belinkeltél, csúnya orr? Szerintem a másodikon rondább, mint az elsõn... Miért kell mindenkinek ugyanaz a sablon pisze orr, ami a ribanc playmateknek van? (ez épp nem az, ami a csajnak van, de ez sem szebb)
Az képen nem én vagyok, de ilyen orrokkal is mennek ám plasztikára. Nem azzal, hogy juj két millimétert keskenyítsen rajta doki, hogy cukikább legyen.
A kérdező hozzászólása: Cak az orrom zavar olyan szinten, hogy nem tudom megszokni hogy olyan amilyen. Ha megmûttetném se lennék tökéletes, vannak még hibák, de azok ennyire nem tudnak zavarni.
"Meglátnám a te fejeden lenne mit szólnál" Nos éppenséggel nem zavarna. Nekem ugyanis a második képen lévõhöz hasonlít az orrom, és csúnyának találom.
Adj neki egy Reality Check-et, vagy rendezzetek egy Battle Royalt (2 fõs)

Nem akarok inni de végül mindig megteszem. Mit csináljak?

A családom már évek óta nem beszél velem, a barátnőm elhagyott, már kevés barátom van és nem igazán akarok emberek közé menni de van rá okom. Mindig a kocsmába kötök ki és ezt már nem akarom, mindig mondom hogy inkább nem megyek de pár perc után már azt mondom hogy már úgyis mind1, nem szól érte senki. Tudom hogy az alkohol nem old meg semmit de mégis jó hogy 1 ideig senki vagyok. Este elmegyek, másnap meg fejfájásra ébredek sokszor nem is itthon és teljesen kiesik az éjszaka. Élni sincs kedvem, régen sokkal jobb volt. Mit csináljak? 27/F

Legjobb válasz: Elvonó?

Elvonó?
keress magadnak hobbyt
A kérdező hozzászólása: Nem fontos nekem az alkohol tudok élni nélküle. Csak egy idõ után már arra gondolok hogy miért ne, úgysincs jobb dolgom.
Nagyon nehéz!!!, de nem lehetetlen!...de szerintem már valamelyik kocsmába "röhögve"meséli, hogy mennyire aggódunk érte!...külömben írt volna...
#6-os, ha azt nekem írtad, abban igazad van hogy a saját akaraterõd kell hozzá. az viszont orvosi tény hogy ha hirtelen vonod el csak ártasz.
Ha bírnád alkohol nélkül akkor nem innál alkoholt soha. Ha nem kérsz segítséget akkor nagy bajban leszel, az alkohol elvesz tõlled mindent amiért érdemes élni. Ezen csak te tudsz válltoztatni de csak ha akarsz.
Gondold végig, mi elõl menekülsz az italhoz. Általában aki inkább elkábul, mint a valósággal szembe nézne, az bizony fél az élettõl. Keresd meg mitõl félsz, és azzal próbálj szembe nézni, de hogy ezt el bírd viselni, szakember segítségét kell kérned. Ideggyógyász Házi orvosnak bevallani, majd õ tudja hová kell küldeni. Vedd már észre, hogy egyedül nem sikerül leszoknod. Ha ennyi ember más elhagyott már alkoholista vagy.
Utolsó válaszadó! Üdvözöllek! De ha megfázol/beteg! vagy nem szoktál idõnként kimenni a hidegre, mert így biztossabb a gyógyulás!!!...Csak két lehetõség van:...Igen vagy Nem!!!...nincs"lehet" vagy "talán" !!!...Igenis, CSAK az akaraterõn múlik...aki nem képes rá az nem is akarja igazán!...Nagyon rosz úgy 2-3 hétig, de túl lehet élni!...egy életre szóló "élmény" az biztos!!Én25-évig "gyakoroltam"a pohár emelgetést, sosem volt elég pénzem, , mindenkinek tartoztam, ..az emberek elfordultak tõlem!!!...no de ezt föntebb már leirtam...Sem "elvonó" sem erõszak nem használ, mert az nem az ÉN akaratom!!!Senkinek semmi köze hozzá!!!...úgyhogy Kedves "leszokni akaró barátom..."amit montam-nem mondtam...határozz TE...a te életed!!!
ha minden nap iszol, vagy majdnem minden nap, akkor nem tudsz majd egyik napról a másikra leszokni. nem az akaraterõd miatt, nem véletlenül csinálják elvonókon is fokozatosan. ha egyik nap még alkoholista vagy, és hirtelen megszakítod, hogy utána nem iszol többet, azzal meg is ölheted magad. a szervezted biokémiai folyamatait csak fokozatosan tudod viszaállítani. ha nem akarsz rehabra menni is mindenképp konzultálj az orvosoddal, és csak fokozatosan. igyál minden nap X menyiséggel (ez az amit a dokid fog megmondani) kevesebbet. és tarts észben. nem minden a család és a barátnõ és az emberek. foglalkozz egy kicsit önmagaddal. amit Te akarsz magadtól elérni az életben. biztos vannak saját álmaid. koncentrálj kicsit azokra, és [email protected] le mindenkit.
kérj meg mindig egy barátot, hogy kísérjen el, és olyankor ne hagyja hogy kocsmába menj.vagy menj el orvoshoz.valami tabletta erre nincs?vagy tapasz?az jó lenne lehet.
A kérdező hozzászólása: Bírom alkohol nélkül csak addig gondolkozok hogy a végén már nem érdekel mi fog történni.
Ez IGAZ Kérdezõ!...igaza van az utolsónak , mert mióta leszoktam a piáról akkor kezdtem ismerkedni a számítógéppel...most ez a "hobbim"...Azóta jobban élek és a kocsma elõtt "gázt adok az autómnak"!!!

Most mit csináljak? Ez megteszi!

A nevelőanyám meg akarja tiltani a focit mert keveset vagyok itthon. 8-tól 1-ig suliba vagyok, utána napközi de néha ellógok, 3-tól edzés, utána még pár haverommal kibéreljük suliba a tornatermet és focizunk vagy amit akarunk. Hétvégén vagy amikor szünet van akkor is megyünk focizni vagy úszni. Az edző azt mondta nekem hogy lehet belőlem valaki. Ez a nő képes megtiltani de akkor nem tudom mit csinálok. Ez az egyetlen dolog amit bármikor képes vagyok csinálni. Amúgy is utálok itthon lenni. Most mit csináljak? 15/F

Legjobb válasz: A neveloanya attol fel, hogy a tanulmanyi eredmenyeid fognak romlani, hiszen minden idod a torna, s hol a tanulas? Ebben teljesmertekben igaza van!

A neveloanya attol fel, hogy a tanulmanyi eredmenyeid fognak romlani, hiszen minden idod a torna, s hol a tanulas? Ebben teljesmertekben igaza van!
Azért tegyük hozzá ez a nõ felnevelt téged, de viszont örülhetne, hogy nem egy WOWkocka hülye gyerek lettél, a sport és a foci jó dolog. Nem tudszt mit tenni, Õ az anyud Õ parancsol, verheted a fejed a falba, vagy állhatsz fejen is, ha Õ szigoru akkor nem lesz változás.
És apukádnak nincs beleszólása a dologba?Kérdezd meg ezt a nõt, jobban örülne ha kábítószereznél?Örüljön neki, hogy a sportnak élsz és nem a drogoknak!Utálom a mostohákat!!Tisztelet a kivételnek(már ha van)!
Nagyon kevés az olyan "sportoló", akibõl tényleg lesz is valaki. Szóval ige, tanulj csak, mert közel sem biztos, hogy te leszel a Real csatára. "Ez az egyetlen dolog amit bármikor képes vagyok csinálni. " Az elég szomorú, a golyó rugdalásán kívül csak van még olyan érdembeli dolog, ami érdekel! "8-tól 1-ig suliba vagyok, utána napközi de néha ellógok" Kemény 15 évesen te csak ne lógj sehova. Az a minimum, hogy apádat, vagy nevelõanyádat felhívod: "hello, nem baj, ha délután kicsit lógok a haverokkal?" Nem fog fájni, hidd el. Amúgy mindig meg lehet találni az arany középutat. Nem kell minden egyes nap sportolni (nem is egészséges). Nem csak a fociból áll a világ, elég nagy baj lenne, ha így lenne.
A kérdező hozzászólása: Nem õ nevelt. 1 éve vagyok itt
Nehogy már 2 idegen mondja meg hogy mit csinálj. Focizz ha jól esik. Ha mondják hogy ne focizz akkor mondani kell nekik hogy oké holnaptól nem focizok hanem füvezek, ha az se tetszik akkor heroin :D Ennyi !
ha en lennek az anyad ( :) ), azt mondanam, hogyha nemcsak majdnem négyes, hanem négyes leszel, csinald :) sõt, beiratnalak valami sportegyesuletbe is, ha meg nem vagy tag. ha nemcsak négyes lennel, hanem a negyesnel egy hajszalnyival jobb, neznek nektek "minibajnoksagokat" (nem tudom hogy hivjak, mint a soproni altal tamogatott bajnoksag, jo, az kispalyas, de akkor is), vagy jutalomkent siman beiratnalak mindenfele tanfolyamra, ha erdekelne.. en orulnek, ha van valami, amiert ennyire rajongsz, es teljes mertekben tamogatnam, ha ez nem menne más rovására (pl tanulás). bar hozzateszem, az nem esne jol, ha azt mondana a fiam (egyebkent fiam van), hogy utal itthon lenni :(
Lehetsz bármilyen nemzetközi sikeres focista, azt ne feledd, hogy az nem egy nyugdíjas állás. Sõt, egy sportsérülés beteheti neked a kaput. Olyanok, akiknek utána egy egész team gyárt parfümöt, modellkedik és saját ruhamárkája lesz, az igencsak ritka. Tehát a tanulást ne hanyagold el, mert max. Mucsarögöcse-alsó kétballábas csapatának edzõje lehetsz, ha vége a sportkarrierednek. Inkább egyezzetek meg. Vállalj be valamit (plusz tanulás), de elmehess az edzésekre.
sztem koss alkut anyuddal. Igerd meg neki, hogy a bizid nem "majdnem negyes" lesz, hanem mondjuk 4, 3, ha cserebe jarhatsz focizni, mert neked ez fontos. Tuti nem fog nemet mondani. Dicseretes dolog, h van vmi, ami ennyire erdekel, nem csak tengsz lengsz, mint a korosztalyod nagy resze. Ezt ertekelni es tamogatni kell, de cserebe neked is bizonyitanod, h barmit megteszel, csak csinalhasd. Hajra, drukkolok neked! :) a real meg tenyleg egy szar. :)
A kérdező hozzászólása: Mert anyám meghalt még régen, apám meg egy idõ után másoknak adott de ez hosszú. És van 2 vérszerinti gyerekük. Van még 1-2 dolog de az nekem nem fontos. Amúgy amit nem tudnak az nem fáj, az a kis idõ nem számít. Egyébként a Real az szar!
Miért vannak nevelõ szüleid?Hol vannak az igazi szülõk?Csak te vagy az egyetlen "gyerekük"?
A kérdező hozzászólása: Majdnem 4-es vagyok.
A kérdező hozzászólása: Az se az igazi faterom, de általában ugyanazt csinálják.
Mindenképp beszélj vele, mond el a véleményedet. Ha nem megy akkor szólhatnál valaki olyannak akirõl tudod, hogy esetleg le tudná beszélni!
"Nehogy már 2 idegen mondja meg hogy mit csinálj. " 15 éves, nem nagykorú. A két "idegen" pedig büntetõjogi felelõsséggel tartozik utána. Szóval van beleszólásuk abba, hogy a rájuk bízott gyerek hol, mikor, kivel van és mit csinál. Más kérdés, hogy normális esetben az ilyet meg kell beszélni, és az értelmes hobbikat támogatni (ha nem megy a tanulás rovására).

14 hónapos babám miért hisztizik? De állandóan? Nélkülem nem játszik, jön utánam, sír ha egy lépést is megteszek nélküle. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nálunk is ez van, 15 hónapos. Szerintem szeparációs szorongás, majd elmúlik. Legyél vele sokat, nem baj ha nem haladsz a takarítással, mosással stb... Majd megcsinálod lassacskán vagy amikor alszik. Én így szoktam.

Nálunk is ez van, 15 hónapos. Szerintem szeparációs szorongás, majd elmúlik. Legyél vele sokat, nem baj ha nem haladsz a takarítással, mosással stb... Majd megcsinálod lassacskán vagy amikor alszik. Én így szoktam.
Próbálom bevonni a házimunkába, beteszi a szennyest a mosógépbe, pakolja a mosogatógépet, hozza a seprût ha kérem, kivisszük a szemetet, ilyenek. Ha nem partner a dologban, akkor játszunk, sétálunk, játszótér, uszoda, barátnõzünk, stb. Le kell kötni. Gondolom csúzdázás közben boldog és nem vinnyog...na az én fiam is ilyen volt mindig is. Program kell. Most 18 hós, nem egyszerû:)
A kérdező hozzászólása: Igazad van, folyamatos program kell neki.De állandóan nem tudok szervezni.Kitartó vagyok :)
Utolsó vagyok: tudom hogy marha kimerítõ, de gondolj arra, milyen értelmes a kicsid, mennyire információéhes és zsizsikseggû:) sarokban kuporgó gyerek nem lesz, az tuti:) szerintem õk lesznek az értelmes, önálló, figyelmes nagyok, majd határozott , vezetõ egyéniséggel megáldott felnõttek. Nekem is nehéz mindig kitalálni valamit, de igényli, muszáj, ha nem akarjuk megõríteni itthon egymást. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, csak ha kicsit mást csináltok délelõtt, mint máskor, már az is számít:)

Mit csináljak ha a barátom anyja mindent megtesz h szakítsunk? Bőv. Lent.

A barátom anyja folyton szórakozik. Legf?képp azért, mert nem bírja az én anyukámat, mert anyum nem olyan nevelési módszert válaszoltott amilyet ?. Konkrétan: az ? anyja 10 évig alkoholista volt és nem érdekelték a gyerekei.. De anya mindig a mi érdekeinket (n?véremét és enyémet) helyezte el?térbe,plusz mióta együtt vagyunk szivesen látja a barátomat is, szinte családtagként kezeli. De ez azt váltja ki az anyjából, hogy folyamatosan bemagyaráz mindent a barátomnak, hogy én ilyen meg olyan szemét vagyok, és ezért ? engem támad mostanában elég gyakran. Magától ilyen nem jutna eszébe, ezért nem hagyom ott (meg persze azért mert nagyon szeretem). Nyíltan nem mondhatom meg neki h az anyja tök gyökér.. De valamit kellene tennem, mert már nem bírom sokáig. (16 éves vagyok, a barátom 19)

Legjobb válasz: Szerintem valahogy próbáld elmondani a pasidnak, hogy ezt a helyzetet te hogy érint téged. Utánna keressetek valami megoldást közösen. Szerintem jó ötlet lenne ha például ketten megfognátok. Leültetnétek az anyját és megmondanátok neki hogy ezzel semmit sem fog elérni, és próbálja meg elviselni, hogy ez a helyzet és azt nézze, hogy a fia így boldog és próbáljon meg valahogy kedves véleménnyel lenni rólad.

Szerintem valahogy próbáld elmondani a pasidnak, hogy ezt a helyzetet te hogy érint téged. Utánna keressetek valami megoldást közösen. Szerintem jó ötlet lenne ha például ketten megfognátok. Leültetnétek az anyját és megmondanátok neki hogy ezzel semmit sem fog elérni, és próbálja meg elviselni, hogy ez a helyzet és azt nézze, hogy a fia így boldog és próbáljon meg valahogy kedves véleménnyel lenni rólad.
Nálunk is hasonló a helyzet, anyám nem tudja elviselni mellettem a barátnõmet.Ezért kiabál rá mindenfélét. Mondtam a lánynak, hogy ne vegye fel, mert a kapcsolatunk megy rá arra, hogy az anyukám klimaxos. :S
Kérdezd meg az anyjától, hogy mi baja van veled.
A kérdező hozzászólása: velem nincs baja a barátom anyjának, csak mivel anyumat nem bírja (+nem normális a nõ..) így próbálja megoldani :\

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!