Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, túl sok a tejem (2 db)

Túl sok a tejem, mit csináljak? Óránként fejnem kell, de így még több lesz?

Legjobb válasz: Mekkora a babád? HOgyen szopizik? MIt jelent a túl sok? Hogyan mutatkozik meg? Valóban, ha fejsz, azzal tovább szaporítod. Ha feszül és kellemetlen, akkor csak annyit és kicsivel se többet fejj ki, amennyitõl épphogy "megkönnyebbülsz" és elkerülöd a gyulladást.

Mekkora a babád? HOgyen szopizik? MIt jelent a túl sok? Hogyan mutatkozik meg? Valóban, ha fejsz, azzal tovább szaporítod. Ha feszül és kellemetlen, akkor csak annyit és kicsivel se többet fejj ki, amennyitõl épphogy "megkönnyebbülsz" és elkerülöd a gyulladást.
Csak akkor lesz több ha teljesen vagy majdnem teljesen kifejed a melled. Ha csak annyit fejsz hogy már ne fájjon, akkor pont hogy egyre kevesebb fog termelõdni.
Vedd fel a védõnõvel a kapcsolatot ha több van mint amennyire szüksége van a babának, mert az anyatejet el lehet adni, amit pedig megvehetnek azok akiknek nincs tejük, vagy a TB által ingyen kapják. A TB szép pénzt fizet az anyatejért és házhoz mennek már 5 dl-ért is . A védõnõnek mindent tudnia kell errõl, hogyan tárold stb., nézz utána. vagy esetleg az interneten. Találtam a Heim Pál kórháznak egy anyatejgyûjtõ oldalát, 1800 ft egy liter, és még segítesz is másnak. http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/
Mekkora a babád? Nekem 2 hétig volt ez, aztán beállt a kereslet- kínálat. Ha fejsz, több lesz, de jobb, mint ha begyulladna a melled.

Mit csináljak, ha túl sok a tejem?

Babócám rendesen és sokat szopizik, szopi után lefejem a tejem. Csak egy cicib?l eszik egyszerre, a másikban simán van 60-80 ml körül. Félek, h az állandó fejést?l csak több lesz a tejcsi, viszont iszonyatosan feszül a cicim, ha nem fejem le.+kellemetlen, h spriccel a tej.

Legjobb válasz: Kérdezz rá a védõnõtõl. Ha jól tudom 800 Ft/l fizetnek az anyatejért. De ahhoz,hogy leadhasd teljesen egészésgesnek kell lenni. DE mondon a védõnõ jobban tudja. Ha nem tudsz kimozdulni akkor telefonon, sõt lehet a szülésznõk is tudnak segíteni ott ahol szültél. Vagy tegyél el fagyasztóba és amikor kezded a hozzá táplálást és még sokáig készíthetet anyatejcsivel a fõzelékeit.

Kérdezz rá a védõnõtõl. Ha jól tudom 800 Ft/l fizetnek az anyatejért. De ahhoz, hogy leadhasd teljesen egészésgesnek kell lenni. DE mondon a védõnõ jobban tudja. Ha nem tudsz kimozdulni akkor telefonon, sõt lehet a szülésznõk is tudnak segíteni ott ahol szültél. Vagy tegyél el fagyasztóba és amikor kezded a hozzá táplálást és még sokáig készíthetet anyatejcsivel a fõzelékeit.
Szerintem is add le, 1800, -Ft/liter, jó kis pénz. A lefagyasztást viszont teszteld, én is õrült módra elkezdtem lefagyasztani, de hallottam, hogy van olyan baba, aki nem fogadja el így. Kipróbáltam, kiolvasztottam neki egy adagot és nem kellett...Ha viszont nem akarod, hogy sok tejed legyen ne fejd azt a melled, amibõl nem szoptattál. Ha feszül csak egy picit fejj le belõle és szép lassan be fog állni a kívánt mennyiség.
Nagyon sok helyen az országban nincs anyatejgyûjtõ állomás, csak több száz kilométerre, így én sem tudtam leadni. Napi 1 litert fejtem le, de muszály volt, szétdurrant volna a mellem. Én lefagyasztottam, és azzal sürítettem a fõzelékeket hónapokig a babámnak, amikor már ehetett mást is. Egyébként iszonyat sok vizsgálatra el kell menned, ha anyatejgyûjtõ állomáson adod le.
Miért nem adod le? Jó pénzt fizetnek érte, és más meg boldogan átveszi a tejgyûjtõ állomáson.
A kérdező hozzászólása: Ennek még nem néztem utána, nem tudom, h a környékünkön ez hogy mûködik. De egyelõre nem sok idõt hagy a bab a kérdés utánajárásának. Azért köszi az 5letet.
Szia!Meg lehet kérdezni mennyi idõs a babád?Ha nagyon fiatal vagytok lehet, hogy jobb lenne lefagyasztani mert szükséged lehet rá.Saját tapasztalatomat leírom neked.Az elsõ gyerekemet 1éves koráig szoptattam nem volt semmi probléma, de a második babámmal rengeteg tejem volt kinnyitottam a fagyót csak anyatejet lehetett látni benne.Már a védõnõvel felvettem a kapcsolatot, hogy keressen olyan babát akinek szüksége lehet rá(Közben adtam egy rokon babának tejet + volt még annyi).Képzeld el ez 3hónapos koráig így ment és valami miatt az egyik napról a másik napra fogyni kezdett a tejem.Hálistennek volt mihez nyúlni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az anyatej leadásnak utánanézek, bár nincs nagy kedvem vizsgálatokra menni (csak az idõ miatt). És lehet a fagyasztgatást is elkezdem, nehogy úgy járjak, h nekem is egyszer csak elapad a tejem.
Szia! Nekem az elsõ héten az egyik mellem nagyon kemény lett és egy nagyon fájdalmas csomó volt benne. Akkor az anyukámtól kértem tanácsot. Elmesélte, hogy neki is mindig sok teje volt, az elsõ három babánál fejte, volt, hogy le is adta, de olyankor az egy nagy kötöttség volt neki, hogy mindig fejni kellett. Mikor egyszer vonattal utaztak nem nagyon szopizott a nõvérem és le sem tudta fejni a tejet, és annyira bedurrant a melle, hogy belázasodott 42 fokosra, és aztán nagyon keservesen megkínozta magát a fejéssel. Én ezért nem szerettem volna plusszban fejni is. Azt mondta, a legkisebb testvéremnél már állott vizes borogatást használt. Ki kell fejni a tejet ha ilyen csomós és beborogatni vizes törülközõvel, én akkor ezt csináltam és azóta csak szoptatok és semmi problémám nincsen a melleimmel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!