Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, ne unatkozzam ennyire (2 db)

Kutyám 1-2 hét múlva szül, ezért külön választottuk a kantól. A fiú az udvaron, a lány a pincébe van. Most mind 2 unatkozik. Minden nap kb. 1 órát sétáltatom őket. Mit csináljak, hogy ne unatkozzanak ennyire?

Legjobb válasz: A kannak az udvaron lehet csinálni két fa közé kifeszített zsinórpályát, és arra lógó labdát, játékot, karikát, használt autógumit. Ezt általában szórakoztató, mert húzgálhatja, mozoghat vele....kisebb dolgot pl. teniszlasztit lehet gumizsinórra is függeszteni, így érdekesebb, csak vigyázni kell hogy kicsi és viszonylag puha dolog legyen nehogy megüsse magát A szuka a sétán kívül nem sokmindent tehet, úgyis jönnek a kicsit nemsokára és lesz dolga bõven....neki sajnos nem tudok ajánlani semmit.

A kannak az udvaron lehet csinálni két fa közé kifeszített zsinórpályát, és arra lógó labdát, játékot, karikát, használt autógumit. Ezt általában szórakoztató, mert húzgálhatja, mozoghat vele....kisebb dolgot pl. teniszlasztit lehet gumizsinórra is függeszteni, így érdekesebb, csak vigyázni kell hogy kicsi és viszonylag puha dolog legyen nehogy megüsse magát A szuka a sétán kívül nem sokmindent tehet, úgyis jönnek a kicsit nemsokára és lesz dolga bõven....neki sajnos nem tudok ajánlani semmit.
Mégis milyen okból, vagy kinek a javaslatára választottad õket szét? Semmi probléma nem lehet abból ha együtt vannak nálam mindig mikor szülni fog a kutya addig együtt van a kannal a hasassága 30. napjától egészen az 57.-ig. Semmi probléma nem lehet belöle ha együtt vannak amég nem szül a kutya... Általában 57. naptól bármikor megszülhet (mert ha elötte van az nagy esélyel koraszülött) bõven ráérsz akkor elválasztani õket amikor eléri ezt az idõt :)
Számomra érdekes, hogy fogalmad sincs a fajta igényeirõl, képességeirõl, mégis szaporítod. 15 évesen istent játszol, mikor a saját életedet sem Te irányítod. Ráadásul azt a szerencsétlent 2 hétre kizárod a világból, ráadásul fajtájából adódóan falkakutya - persze ha értenél hozzá, tudnád!! Gratulálok!
Ilyen feltételek mellett nem kellene szaporítani. Alap dolog, hogy az ellés elõtt álló szukának meleg, biztonságos helye legyen. És nem egymagába kirekesztve a pincébe. A szobatisztaságot hogyan képzelted el egy kölyöknél? Magától kitalálja? Jobban oda kellett volna figyelni abba a 2-3 hétbe, akkor nem lett volna probléma.
Tenyésztõõõõõõ?Talán szaporítót akartál mondani..
hagyjátok, nem kell veszekedni.sok mindenben a szülei a hibásak, õ csak szereti az állatokat.(a maga módján).nem kellett volna más nemû kutya, és akkor nem lenne gond.most minden tüzeléskor bezárod, vagy mindig lesznek kicsik?a lényeg hogy ellés után lássa állatorvos, nehogy baj legyen egy benntmaradt kölyök vagy méhlepény miatt.és ellés után kálcium!!!orvost kérdezd meg az adagról.
én nagyon rosszul csinálok valamit mert a három dobim bent lakik, szobatiszták, pedig kertünk is van...és hát nem csivava...
Képzeld, nekem sincs kertem, dolgozom is, nem csivavát tartok, hanem egy pásztor kutya keveréket és egy roti keveréket és remekül elvannak bent, de ami a leghihetetlenebb SZOBATISZTÁK! Pedig nem kölyök korukban költöztek hozzám, hanem mindkettõt 12! évesen fogadtam örökbe. Ráadásul a kis pásztor kutya 12 éves koráig egy tanyán élt. Talán, ha õk szobatiszták lettek, nálad sem lenne lehetetlen. Persze ehhez foglalkozni kellene a kutyával.
A kérdező hozzászólása: Nem az a gond, hogy ha nagyon akarnám nem tudnám õket szobatisztává nevelni, hanem hogy a szüleim sem engedik. Majd ha lesz saját házam talán bent lesznek. Bár szerintem kint jobban érzik magukat.
15 éves vagy, kicsit odébb van még az, hogy saját házad legyen. Különben meg egy kutyának nem kert kell, hanem egy gazdi, aki foglalkozik vele. Az én kutyáimat pl egyáltalán nem zavarja, hogy napközben az ágyban "kell" aludniuk és nem kint fagyoskodnak télen amíg én dolgozom. Onnantól kezdve meg, hogy hazaérek munkából egész nap velem vannak. Neked gondolom a fogalkozás kimerül azzal az 1 órával, amíg sétáltatod (már ha tényleg kiviszed).
A kérdező hozzászólása: Igen képzeld tényleg kiviszem! Míg ti a házban raboskodó kutyátokat max. a dolga elvégzésére viszitek ki 5-10 percre. Nekünk nem számít, hogy hideg van (már ha ezt a 0 fokot annak lehet mondani), minden nap futni megyünk. És érdekes, hogy csak azok írnak, akiknek a házba van a kutyájuk. A többiek meg se szólalnak hátha õt is leszóljátok, amiért "szegény nyomorult, fázós, széltõl is óvni való kutya az udvaron van". Többet nem írok ide. Ti addig is nyugodtan szidhadtok, mert nem édekel az ilyen forma véleményetek. (És ennek már mi köze a kérdéshez?)
"Azok tartanak kutyát házba, akik: -tényleg olyan kutyát tartanak, ami oda való Pl.:csivava -nincs udvaruk -egésznap otthon van valaki a kutyával -öregek -egyedül élnek -stb....." Éedekes hozzáállás . . . Nekem dobermannom van, kertes házam, párommal élek, 25 éves vagyok és reggeltõl estig dolgozok. ÉÉÉs ennek ellenére a kutyám a házban lakik. Tudod miért? Mert nálunk a kutya családtag. Tesómnak collieja van. Õ az udvaron tartja, mert a párja nem nagyon szereti a kutyust a házban. Viszont 2 hatalmas különbség van a 2 kutya között: a bunda! A collie képes télen a hóban a kert közepén összegömbölyödve elaludni, a dobermann pedig képes megfagyni. Igazából nem baj a kinti tartás, ha meleg helyük van és foglakozol velük, de egy pincébe fialatani és napnta csak 4x meglátogatni ebben az állapotban? Mikor kölykei voltak a collienak, nem volt veszekdés, egyértelmû volt mindenki számára, hogy a konyhában alakítanak ki egy fialtatót. De ha neked erre nincs lehetõséged, miért szaporítod azt a szerencsétlen kutyát??????
Én arra lennék kíváncsi, hogy honnét jött az ötlet a szaporításra, amikor a szüleid utálják a kutyákat? Egyáltalán hogyan engedhetik meg ezt? Mai viszonylatban a bigliktõl hemzsegnek a menhelyek, sok a fajtához nem értõ vállalja õket. Össze teheted a kezedet, ha el tudod passzolni a kölyköket. Az már csak mellékes, hogy egy kölyök oltása kb 6000ft. Vagy ilyenkor csatlakoznak a szüleid csendestársnak? A kinti-benti kérdésre: nekünk is kertben-lakásban vannak a kutyáink. Egész nap kint vannak, amikor dolgozunk. Ha hazaértünk természetesen jönnek õk is a lakásba. Ezt jelenti a "kutya is családtag"! Ha vemhes lenne a szukánk, akkor meg nem a pincében enné a fene.
A kérdező hozzászólása: Tenyésztõtõl vettem õket és ott bizony ott volt szokás. És nem sötét pince! Szóval nem olyan, hogy lámpa kellene meg ilyenek. És az utcára néz. Szóval lát és hall mindent. És hol lenne, ha nem hagyhatom kint, mert hideg van a kicsiknek és a házba se jöhet be?
Az ellen viszont tiltakoznék, hogy a kopók alapból ilyen iq szegények, hogy nem lehet szobatisztaságra nevelni õket. Van egy 4éves artesien normand-om, képzeld;4 hónapos korára már full szobatiszta volt!Benti kutya kijárással- és nem mi döntöttünk így, hanem õ, ha itthon vagyunk nem tudjuk kirekeszteni, annyira imád minket.Ha nem láthat de tudja, hogy bent vagyunk, akkor kervesen tutul-és szerintem nem nagyon kell bemutatni milyen az az igazi basset-ének;)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy pontosan mikor szül. Lehet, hogy a héten. Mindenhol, azt olvastam, hogy a szülés elõtt 2 héttel oda kell vinni, ahol csend van és megkell szoknia, azt a helyet. 2 napja vittem le és naponta 4-szer lemegyek hozzá etetni stb. És mivel iskolába járok és csak én etetem, ezért csak így oldható meg, hogy napi 4x tudjam.
lemégy hozzá? egyedül van bezárva, vemhesen? miért?
A kérdező hozzászólása: Mert nem szoba tiszta. Kiskorába mind 2 a házba volt 2-3 hétig, de "összeszarták" a lakást. Mást nem tudtam csinálni. És ez a fajta amúgy is nehezen szoktatható szobatisztaságra. És vadászkutya nem való a házba.
olyan nincs hogy nem szoktatható szobatisztaságra.Gondolom te vagy a Beagle kutyuk gazdija. Legyél a kutyával amikor ellik.Biztos hogy vemhes lett?És a kálciumot ne felejtsd el ellés után, ez nagyon fontos.Szülés után itasd meg, én langyos tejet adtam, egy kis szõlõcukor is mehet bele, hogy erõre kapjon.nekem 3napja szült a kutyám.
Inkább való a pincébe, mint a házba? Érdekes...
a beagle nehezEn szoktatható szobatisztaságra?????!! elég sok kutyás(biglis) ismerõsöm van és õk érdkesen max. egy hónap alltt szobatisztaságra szoktatták a kutyákat és bent tartják õket.. az meg nem igaz, hogy a vadászkutyának(a Tieid vadásznak??mert ez eredtileg tényleg vadászkutya volt de ma már nagy átlagban hobbikutya..) bent a helye, képzeld régen a nemsek vizslái is a kandalló elõtt aludtak, bent tartották õket... mert hiába vadászkutya eredetileg a túltenyésztettség, egybek miatt a legtöbb egyed alkalmatlan a kinti tartásra és a kutyáit imádó gazdának egyébként se jut eszébe kicsapni õket, mert hát nem túl nagy kutyák, a lakásban is elférnek. képzeld el ha téged ezekben a mmínuszokban kiküldenek a kertbe rövid nadrágban, pólóban Te imádnád??asszem nem nagyon..
húúúú...nem vagy semmi... szobatisztaságra nincsen nevelve, de az elletés az megy mi? gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Mit gondoltok, hogy minden kutya a házba van kivéve a nagyobb termetûek? Kertesházban lakok szóval nem tudom miért lenne ez akkora baj, hogy nem bent van? Sok beaglest ismerek és egyiknek sincs a házba. Azok tartanak kutyát házba, akik: -tényleg olyan kutyát tartanak, ami oda való Pl.:csivava -nincs udvaruk -egésznap otthon van valaki a kutyával -öregek -egyedül élnek -stb.....
Jah, világos, mint a nap! A beagle pedig a pincébe való, mert erre vannank kitalálva. Ki az a nagyon setét, aki ezt nem érti??:)
Ebben igazad van! Nem feltétlen kell házba tartani kutyát, ha neki kint a jobb! De kölykeztetni nem a pincébe szokás!
"Jaaj, ne veszekedjetek már szegénykével!Õ csak azért teszi ezt mert szereti az állatokat!;)" +letojja magasról a szüleit, ahogy a mellékelt ábra mutatja...De felesleges osztani neki az észt, teljesen immunis rá:( Egy másik kérdése kapcsán javasoltam neki, hogy a minõségi kajáltatást, ne a szuka agyonelletésébõl kívánja finanszírozni.Erre azt válaszolta, hogy nem elletné halálra, CSAK évente hozna le almot tõle...No comment!

Mit csináljak, hogy ne unatkozzam ennyire? Lassan meg fogok őrülni!

Veszélyeztetett terhes vagyok, ezért sokat kell pihennem, nem nagyon csinálhatok semmit. Elég korán táppénzre kellett mennem. A párom minden nap dolgozik. tehát állandóan egyedül vagyok, és lassan bele?rülök, mert én mindíg igényeltem a társaságot. Sokat sírok, már nem tudok magammal mit kezdeni, és még nagyon sok hátra van. Ebben a nagy melegben menni sem tudok sehová. Mit tanácsoltok, ti mivel töltitek az id?t?

Legjobb válasz: Szia! Én 28 hetes terhes vagyok és én is veszélyeztetett terhes! Én 20 éves vagyok, tegnap szakmunkáztam! Amivel egy kicsit el tudtam foglalni magam! Tudom milyen érzésed van,hiszen én sportoltam,amit most nem lehet! Én sem mászkálhatok,ezért álltalában olvasok,de azt is fekve! Vagy nagyon sokat rejtvényezek,ami jó,mert nem hagyom el magam és nem azzal foglalkozom,hogy most nekem milyen rossz! Az a lényeg,hogy a baba jól legyen! Boldog babavárást!!!!!!

Szia! Én 28 hetes terhes vagyok és én is veszélyeztetett terhes! Én 20 éves vagyok, tegnap szakmunkáztam! Amivel egy kicsit el tudtam foglalni magam! Tudom milyen érzésed van, hiszen én sportoltam, amit most nem lehet! Én sem mászkálhatok, ezért álltalában olvasok, de azt is fekve! Vagy nagyon sokat rejtvényezek, ami jó, mert nem hagyom el magam és nem azzal foglalkozom, hogy most nekem milyen rossz! Az a lényeg, hogy a baba jól legyen! Boldog babavárást!!!!!!
Szia!Én is veszélyeztetett vagyok és már 10 hete itthon vagyok, de van még hátra dúrván 22-24 hét! Ugyanígy vagyok mint te!A létezõ összes dolgok elolvasom a terhességrõl!Nekem is dolgozik a párom, sõt még utána edzésre jár, mert focista, így egy héten 3szor kb este 8 után ér haza!Tök egyedül vagyok én is! Sok tanácsot nem tudok, mert akkor nem unatkoznék én se, csak tudd hogy nem vagy egyedül! Ráadásul a sok pihenéstõl már híztam 6 kg-ot, hiába figelek mit eszek! Kezdek beletörõdni az unalomba! Tv-zem, olvasok, netezek!Itton csinálgatom a házimunkát!Ennyi! Fel a fejjel:o) 16 hetes kismama
Én 16hetes vagyok és már egy hónapja itthon vagyok! A párom nekem is dolgozik reggeltõl estig! Én egésznap a gép elõtt ülök unalmamban és olvasok mindent a terhességrõl . Anyukám vett nekem 2 könyvet ( A suttogó titkai és a Suttogó mindent megold címû könyvet) ezeket olvasom! Egy kicsit leköt, de ebben a a melegben feküdni sme tudok!De ha minden jól meg 2hét múlva mehetek dolgozni!KITARTÁS!!!!! És ha tudsz este amikor már lehûlt egy kicsit az idõ menjél ki levegõzni!
Nézz tv, dvd, jó filmeket. Olvass könyvet a babavárásról, kisbabákról. Érdemes kitalálni valami otthoni bütykölést, gobleinezés, horgolás, például nekem sokat segített papírmasé készítése. Már csinálhatsz a picinek elõre díszeket, vagy a kiságy fölé lógatható kis izéket. Neten van egy csomó játék, pl a honfoglaló. :) Lehet tanulni is, pl nyelvet, vagy valamit hobbiszinten. Már a felén túl vagy lassan, gondolj erre, és a kisbabóért ki kell bírni, hidd el megéri a végén !!!!!
A kérdező hozzászólása: 19 hetes vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!