Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, ne rázzon (3 db)

Mit csináljak, hogy ne rázzon meg semmi?

Pamut a ruhám, gumi a papucsom, s mégis minden elektromos kütyü megráz, ha hozzáérek.

Legjobb válasz: Mit értesz minden elektromos kütyü alatt?? Az, hogy gumi a papucsod nem igazán nagy segítség egy elektromos hálózatba kötött fémtárgy megérintése esetén :) Talán az a megoldás, hogy ne fogdozz feszültség alatt lévõ tárgyakat. De ha leírod, hogy mi az ami megráz, és hogyan, mi módon, illetve milyen "környezetben", akkor könnyebben segítünk. Pl.elõfordulhat, hogy a lakásban igen rossz az elektromos hálózat állapota, nem megfelelõ a földelés, stb. Ekkor sok eszköz (pl. a hûtõ és a számítógép) is "ráz". De pl. a mikró fém részei is rázhatnak ilyenkor. Ez nemcsak neked, de a háztartási gépeknek sem tesz jót. Ekkor a megoldás az elektromos hálózat felülvizsgálata és a földelés kiépítése (személy- és vagyonbiztonság miatt is!!).

Mit értesz minden elektromos kütyü alatt?? Az, hogy gumi a papucsod nem igazán nagy segítség egy elektromos hálózatba kötött fémtárgy megérintése esetén :) Talán az a megoldás, hogy ne fogdozz feszültség alatt lévõ tárgyakat. De ha leírod, hogy mi az ami megráz, és hogyan, mi módon, illetve milyen "környezetben", akkor könnyebben segítünk. Pl.elõfordulhat, hogy a lakásban igen rossz az elektromos hálózat állapota, nem megfelelõ a földelés, stb. Ekkor sok eszköz (pl. a hûtõ és a számítógép) is "ráz". De pl. a mikró fém részei is rázhatnak ilyenkor. Ez nemcsak neked, de a háztartási gépeknek sem tesz jót. Ekkor a megoldás az elektromos hálózat felülvizsgálata és a földelés kiépítése (személy- és vagyonbiztonság miatt is!!).
A kérdező hozzászólása: Egész konkrétan minden megráz. pl: mikró fém része, mosogép, hütõ, lámpatest... teljesen mindegy, hogy mi az. Még a mûanyag hajszárítóm is ráz, vagy ha kezet mosok, néha még a víz is megráz. Több helyen laktunk az elmúlt 2 évben, s mindenhol ugyanezek a tapasztalataim, s gondolom, hogy velem lehet baj, mert a páromat meg semmi se rázza meg, s olyan macerás, hogy kihúzzam a mosógépet mindig a hálózatból, ha teregetni akarok. Volt hogy annyira megrázott, hogy rosszul lettem. Mit csináljak? Van ötleted/ötletetek?
- kábelrendszercsere - használj mindehol földelt csatlakozót - és hogy biztosan ne rázzon meg semmi, ne nyúlj semmihez. (bár szerintem az elsõ kettõ megteszi)
ne nyalogasd a konnektort és akkor nem ráz meg ja és ne vizelj bele!:D

Tele vagyunk elektromossággal, mit csináljunk, hogy ne rázzunk állandóan?

Vettünk egy sarok kanapét, aminek hihetetlenül érdekes anyaga van, állandóan elektromossággal tölt fel minket. Folyton megrázzuk egymást a szobában, nem csak azon ülve, illetve ezt fokozza, hogy az íróasztali székem is műszálas, ott, is folyton töltődöm a súrlódástól. Lányomnak állandóan égnek áll a haja, folytonos elektromosság alatt van. Szegény macskánk már nem szereti, ha simogassuk, mert mindig megrázzuk őt is. Van valami jó ötletetek, hogy mit tegyünk?

Legjobb válasz: Vegyetek ESD ruhákat. Azok a speciális szövetüknek köszönhetõen nem töltõdnek, igaz nem is olcsók. Ha ez sem segít, fogadjatok egy céget, aki ESD padlót önt a lakásotokba. Ha megfelelõ ESD lábbeliket vesztek fel, akkor így a padlón keresztül elvezetõdik a töltés. De ez sem olcsó megoldás, ráadásul inkább elektronikai gyárba való, mint lakásba :) Olcsóbb, ha új szövettel húzatjátok át a kanapét.

Vegyetek ESD ruhákat. Azok a speciális szövetüknek köszönhetõen nem töltõdnek, igaz nem is olcsók. Ha ez sem segít, fogadjatok egy céget, aki ESD padlót önt a lakásotokba. Ha megfelelõ ESD lábbeliket vesztek fel, akkor így a padlón keresztül elvezetõdik a töltés. De ez sem olcsó megoldás, ráadásul inkább elektronikai gyárba való, mint lakásba :) Olcsóbb, ha új szövettel húzatjátok át a kanapét.
Hordjatok egy fémdarabot a zsebetekben, és idõnként üssétek meg vele a radiátort :) Amúgy meg igen, huzatcsere lesz a megoldás, bár idõvel talán nem lesz olyan bolyhos, és talán nem töltõdtök fel annyira. Vagy takarjátok le valami pléddel, hasonlóval. Más nem nagyon lehet tenni.
Mielõtt sikerül megoldani a problémát próbáljátok ki Öveges professzor úr szikrázó szék címû kísérletét. http://www.youtube.com/watch?v=q7IpLfqr8UE 47:00-nál kezdõdik, de az egész érdekes.
tegyetek rá egy plédet és kész

Miért ráz az elektromos gitárom? Mit csináljak vele, hogy ne rázzon?

Legjobb válasz: Lehet h rosszul kötötted be. Fázist és nullásat cseréld ki.

Lehet h rosszul kötötted be. Fázist és nullásat cseréld ki.
Nekem is ugyan ez a problémám milyen fázis milyen nullás?
A kérdező hozzászólása: Már megvan miért volt, de köszi. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!