Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, ne csak az evésen (5 db)

Mit csináljak, hogy ne csak az evésen járjon az eszem?

18 hetes vagyok, és mindíg csak ennék. Folyton éhes vagyok. Próbálok keveset és kevésbé hízlaló dolgokat enni, van valami tippetek hogy vonjam el a figyelmem? Terhesség végére nem szeretnékk úgy kinézni mint egy malac!

Legjobb válasz: Szia, nekem is volt ilyen periódusom kb a 10-k és a 18 hét között, de megszûnt hála,azóta csak napi kétszer eszem fõételt mert nemigazán vagyok éhes, viszont a gyümölcsöt azt nagyon kivánom. Próbálj te is minél több friss gyümölcsöt enni és sok folyadékot enni mert az megtölti a gyomrot. 26 hetes kismami

Szia, nekem is volt ilyen periódusom kb a 10-k és a 18 hét között, de megszûnt hála, azóta csak napi kétszer eszem fõételt mert nemigazán vagyok éhes, viszont a gyümölcsöt azt nagyon kivánom. Próbálj te is minél több friss gyümölcsöt enni és sok folyadékot enni mert az megtölti a gyomrot. 26 hetes kismami
Én is így vagyok vele, a terhesség eleje óta. Állandóan csak a kajáláson jár az eszem, pedig elõtte én alig ettem valamit, hát elég sovány is voltam-vagyok. Próbálok sokat inni, illetve inkább zöldségeket-gyümölcsöket enni, hogy ne legyek dagimami. Szerencsére ilyesmiket is kívánok, szóval semmi édesség, nem is nagyon hízok :D Na de egy ültõ helyemben másfél kiló cseresznye???? Durva néha, amit mûvelek... Sok szerencsét! 15 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen, múltkor én is felpakaoltam egy tálcára, egy tál eper, egy tál cseresznye, vagy 4 barack meg egy narancs, a párom csak nézett: Ezt mind meg akarod enni?
Ezzel sokan így vagyunk, de ameddig ilyeneket eszel, szerintem nincs baj, akkor kellene izgulni, ha ezek pl. szénhidrátok lennének. Bár a gyümölcsben is van cukor, az mégiscsak fruktóz nem pedig un. rossz cukor. Szerintem, ha rádjön és akkor megeszel gyümit az teljesen jó. Én most a hétvégén majdben 5 kg gyümölcsöt ettem meg, ehhez mit szólsz???:-)Egész éjjel jártam a WC-re, ki is ürült a vizenyõm! 36 hetes kismama
Tényleg sok gyümölcsöt egyél, lédús gyümölcsöt, hogy eltelítõdjön a gyomrod. Amúgy nasinak bármikor jöhet pl. bio buláta, bio köles, ami nagyon fincsi, és annyit ehetsz belõle, amennyit csak akarsz. Nem mondom, hogy laktató lenne, de ha ott van a kezed ügyében, és állandóan eszegetsz belõle, akkor nem fogsz más kajához nyúlkálni. A más kaját az édességen értem. Amúgy naponta 5-ször kéne keveset, de ha nem tudod betartani, akkor tényleg próbáld ki ezt a bio-s dolgot. Nekem bejött! 25 hetes kismami
Ugy latszik velem baj van, mit tegyek hogy ehetnekem legyen, semmi etvagyam nincs pedig szedem mindennap a terhes vitamint.18 hetes vagyok.Eddig amiota babat varok sosem volt etvagyam.

Mit csináljak 1 éves babámmal hogy megegye a házi kosztot is, ne csak az üveges bébiételt?

Nem csak azt kapott, négy hónapos kora óta hozátáplálok és eddig szépen ette amit én f?ztem magunknak mindig jött kunyerálini ha ettünk. Pár napja viszont sztrájkol nem eszi. Ma meg tegnap nem adtam neki mást hogy éhes legyen de köpködi ki és az lett a vége hogy üveges bolognait kapott. Azt meg nem gy?ztem adagolni neki mert olyan éhes volt! Tehát ez sem jött be hogy kiéheztetem! Az otthoniból nem ugyanazt próbáltam hanem mindig mást. Járt valaki így? Mit csináltatok?

Legjobb válasz: Lehet csak konkrétan azt nem szereti, amit kínáltál, és nem az összes fõtt ételtõl mászik falra. Sztem kínálgasd neki ugyanúgy ahogy szoktad (én lányom egy-kétszer evett kb. fõtt kaját ennyi idõsen). Ha nem kéri ne adj neki üvegeset helyette. Hozd elõrébb majd a következõ étkezést, vagy kínáld mással. HA nincs üvegeskaja a variációk között, elõbb-utóbb megszokja.

Lehet csak konkrétan azt nem szereti, amit kínáltál, és nem az összes fõtt ételtõl mászik falra. Sztem kínálgasd neki ugyanúgy ahogy szoktad (én lányom egy-kétszer evett kb. fõtt kaját ennyi idõsen). Ha nem kéri ne adj neki üvegeset helyette. Hozd elõrébb majd a következõ étkezést, vagy kínáld mással. HA nincs üvegeskaja a variációk között, elõbb-utóbb megszokja.
12 évesen? Semmit. Gyerekek vagytok még! Mire számítotok egymástól?
Szerintem is várjatok még. A lány is biztos fiatalnak érzi magát. Barátkozzatok, pár év múlva lehet még belõletek valami. 23/L
várj várj és ha kibirod nála egy pár év mulva rendbe lessz minden
Késõbb lehet, hogy lesz valami, csak tartsd vele a szoros kapcsolatot, és ne add fel .


Mit csináljak, hogy ne korogjon a hasam? Holnap víznapot tartok, de elég gáz lenne, ha egész nap korogna a hasam csak mert megszokta az evést. Tuti tippek?

Legjobb válasz: Mi értelme a víznapnak? Szerinted ezzel jót teszel bármelyik szervednek is, használ valamit? Kiüríted a glikogénraktáraidat, fájni fog a fejed, tompa leszel, fáradt, ennyit érsz el vele.

Mi értelme a víznapnak? Szerinted ezzel jót teszel bármelyik szervednek is, használ valamit? Kiüríted a glikogénraktáraidat, fájni fog a fejed, tompa leszel, fáradt, ennyit érsz el vele.
Szerintem sincs semmi értelme a víznapnak. A tuti tipp az, hogy egyél.
A kérdező hozzászólása: Azért csinálom, hogy eggyel arrébb tudjam tolni a napokat, nem azért, mert ettõl hû de lefogyok majd. Mondhatjátok hogy hülyeség a 90 napos, de kevesebbet eszek, amíg tartom, úgyhogy valamennyit biztosan ér.
Pedig ez egy jó tulajdonság, nem is értem mi a gond vele. :) 16/F
A kérdező hozzászólása: Nincsen semmi gond, köszönöm hogy leírtad.
Na jó, kicsit "elkalandoztam", vagy mi. Bocsi, nem ezt akartam kihozni belõle... De remélem lehet nem teljesen hülyeségnek értelmezni. Tényleg "jószándék" volt, sajnálom, ha másképp jött le. Magyarul nem a saját gondolkozásomat próbálom megmagyarázni, mert abszolút nem biztos, hogy jó. Csak olyan gondolatokat próbáltam leírni, amik talán hasznosak lehetnek, vagy ha mégsem, mégegyszer bocsánat. :)
Megértelek...Mármint most komolyan. De tudod, szerintem sokkal jobb elgondolkozni ilyesmiken, átgondolni a dolgokat, mint abszolút érzelemmentesen... inkább nem mondom, miket csinálni, pedig lenne egy két példám, és én sem szerelemrõl beszélek, vagy... vagy amit mostanában annak neveznek és nem az. Én is így voltam, azaz az alapján, amit leírtál, kábé másfél évet szenvedtem ezzel végig, DE! elgondolkoztam dolgokon, megtaláltam a dolgok értelmét, olyasmiket látok teljesen másképp, és szerintem jobban, amiket enélkül a másfél év nélkül biztos nem így látnék, bár ez nem csak ettõl függ, kicsit összetett a dolog, de lényegében. Nem mondom, hogy megéri "szenvedni" vagy nem is tudom, de amikre rájössz, az utána annyira befolyásolhat mindent, és annyira... megváltoztathat mindent, persze jó irányba. Mondjuk ez nézõpont kérédse, és írom ezt úgy, hogy depressziós hülyegyerek voltam másfél évig, és most se sokkal jobb semmi, mégis sokkal tisztábban látok, köszönhetõen ezeknek. Ki tudja, mi lett volna ha.. Na persze, ez most egy részt úgy hangzik, mint valami nyálas latin.amerikai szappanoperában, másrészt pedig abszolút nem ismerlek, és nem mondhatom, hogy megértelek, de szerintem érdemes elgondolkozni ilyesmiken néha. Ez mondjuk egy fajta gondolkodás volt, az enyém, és valszeg hülyeség. De leírtam, mert ez csak egy vélemény, és ki tudja, talán lesz majd, aki értékeli. Semmiképpen nem negatív akart lenni, és nem csak a "levegõbe beszélek", ez most teljesen õszinte volt. Persze nem mindenki szeret agyalni a dolgokon, ki tudja, mondom, nem ismerhetlek, és nem tudhatom, konkrétan mire gondolsz. Ez tényleg csak személyes vélemény volt, amit úgy értelmezel, ha egyáltalán érdekel, ahogy akarsz. Ha meg nem, hát akkor... Akkor bocsánat, hogy ideírtam ezt a csomó valószínûnek hülyének tûnõ szöveget. Én így látom a dolgokat, és néha leírom, hátha segíthetek vele valakinek. Sajnálom, ha mégsem. Remélem, azért majd megoldódik valahogy :)
A kérdező hozzászólása: Én most amúgy egyeltalán nem szerelemrõl bezsélek, hanem úgy általánosságba az emberekrõl.
A kérdező hozzászólása: hiányoznak*
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Elgondolkozok rajta hogy mégse annyira rossz tuladonság ez! Csak az baj hogy mivel ennyire érzelmes vagyok, és amekkora szerencsém van, hogy megkedvelek eléggé egy pár embert és pont akkor mennek el valahova. :/ És iszonyatosan hiányzik.
én is ilyen vagyok (szintén 14... oké, majdnerm :D)... tudom, mirõl beszélsz, de szerintem ez nem olyasmi, amit meg kéne változtatni, szerintem is egy jó tulajdonság! :) A társadalom meg nagyjából egy szánalom, amin meg kéne változtatni, csak nem lehet. Csak azokat az embereket kell megtalálni, akik szintén így vannak ezzel, vagy legalábbis tudják, ez milyen érzés. Szerintem ez azért minden emberben benne van, csak nem ilyen szinten, és nem teljesen tudatosul bennük. Ha megtalálod azokat, akik megértenek, utána egyszerûbb lesz szerintem :) Ez egy nagyon jó tulajdnonság, tényleg. Egy szánalom, hogy mostanában mennyire nincsenek érzései az embereknek.
17:22 ha akarod leírom privátba hogy mik történtek velem az elmúlt egy évben..-.- Attól , hogy 12éves vagyok velem is történhetnek rossz dolgok hidd el, és az elmúlt egy évben a rosszon kívül nem igazán történt velem semmi..:/ -.-
A 12 évesek nehéz élete...
Mintha engem jellemeznél...:P Én is ugyan ilyen vagyok és rettentõ könnyen megbízok mindenkiben... Nekem is voltak miattam gondjaim nem is egy de mostanában kezd valamennyire helyre rázódni az életem... Szerintem ezt a tulajdonságodat tartsd meg.. Nekem végülis mindenki ezt ajánlottak.. (csak azt hogy megbízok nagyon hamar az emberekben azt kéne elhagynom) Szóval nem akard ezt a tulajdonságodat elhagyni szerintem:) 12/L
Jó tulajdonság ha érzelmes vagy! Arra azonban ügyelni kellene szerintem, hogy mikor és kinek mutatod ki érzelmeidet, mert sajnos vannak olyan emberek akik ezzel vissza tudnak élni.
olvasd el ezt a könyvet :Személyiségünk rejtett tartalékai ilyen vagy, a legtöbb ember pedig nem ilyen, ki lehet ölni magadból ezt a tulajdonságot ha figyelsz rá...sajnos ez a természetellenes folyamat vezet arra az útra amit a társadalom elvár tõlünk. persze vannak emberek akiknek így is jó vagy, csak nagyon kevesen
Nõj fel.
Jó lenne ilyen lányokkal ismerkedni, nekem nincs szerencsém, olyan lányt találni, aki szintén olyan érzelmes lenne, mint én. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!