Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, nagyon (3689 db)

Mit csináljak? Nagyon megbántott.

Hosszú történet , a lényeg az , hogy elveszítettem életem szerelmét... amikor felejteni akartam , akkor össze szerettem volna jönni egy másik fiúval , ő azt írta , hogy nem vagyok a stílusa... ennek a bányarémnek meg írja , hogy szép... mikor megláttam hogy kapcsban vannak nagyon rosszul lettem , elkezdett remegni a kezem , sírtam , majd éjfélkor aludtam el de akkor se sokat... mindenkitől aki vigasztalt azt kaptam , hogy próbáljak felejteni , próbálok , de nehéz... ma is sírtam reggel... ezt a két fiút én nem akarom még egyszer látni és ha azt a csajt meglátom Isten segedelmezzen neki... nagyon szeretem és most ez nagyon fáj... mit csináljak? 18/N

Legjobb válasz: Nem világos, hogy mi is a bajog. Elvesztetted a nagy szerelmedet, EZÉRT ki akarsz kezdeni mással - ebböl csak az derül ki, hogy a "nagy szeremed" nem jelentett neked sokat. A másik fiú, akit te kinéztél magadnak EGYOLDALÚAN, nem akar veled kezdeni - ez szive joga, ha azt irta, hogy nem vagy az esete, ezzel valószinüleg csak annyit akart mondani, hogy nem tetszel, és pótlék meg végképp nem akar lenni. Az, hogy neki más tetszik, szintén magánügye, az meg, hogy NEKED nem tetszik a másik lány - NEM neked kell tetszeni, hanema fiúnak. Viszont ha téged ennyire megvisel, hogy egy idegen fiú elutasit, akkor ott valami nagy baj van az értékrendeddel. Kezdj el értelmesen viselkedni, tanulj, foglald e magad, és ne csinálj müproblémakat.

Nem világos, hogy mi is a bajog. Elvesztetted a nagy szerelmedet, EZÉRT ki akarsz kezdeni mással - ebböl csak az derül ki, hogy a "nagy szeremed" nem jelentett neked sokat. A másik fiú, akit te kinéztél magadnak EGYOLDALÚAN, nem akar veled kezdeni - ez szive joga, ha azt irta, hogy nem vagy az esete, ezzel valószinüleg csak annyit akart mondani, hogy nem tetszel, és pótlék meg végképp nem akar lenni. Az, hogy neki más tetszik, szintén magánügye, az meg, hogy NEKED nem tetszik a másik lány - NEM neked kell tetszeni, hanema fiúnak. Viszont ha téged ennyire megvisel, hogy egy idegen fiú elutasit, akkor ott valami nagy baj van az értékrendeddel. Kezdj el értelmesen viselkedni, tanulj, foglald e magad, és ne csinálj müproblémakat.
Én meg egyszerûen nem értem, mit akarsz mondani. Légyszi írd le normálisan, mert addig sok segítséget nem fogsz kapni.
18 évesen "életem szerelmérõl" beszélsz...Ch...Szegény öreg, tudlak sajnálni...Ha tudnád még mennyi ilyen "életem szerelme" lesz még, amíg tényleg megkomolyodsz!Bár, ez ahogy tippelem Nálad elég hosszú folyamat lesz, ha 18 éves korodra sincs még annyi eszed, hogy egy elutasításba beletörõdj.Talán Te még az a típus vagy aki anyucinak hisztizik a kinder pingvines polc elõtt, és ha nem kap, akkor földhöz vágja magát?Ha erre "nem" a válaszod, akkor már elkezdted a komolyodási folyamatot, most viszont bele kell törõdnöd, hogy az a fiú egy másik lányt választott.Az is lehet, hogy nem olyan szép külsõre, mint esetleg Te, de lehet, hogy õ veled ellentétben komolyabban, érettebben gondolkodik, valószínûleg belül szebb, mint Te, van közös érdeklõdési területük a fiúval és ez fogta meg õt.
Utsó, leírom, mi baja: 1. volt Peti, élete szerelme, akivel szakított 2. h felejtsen, össze akart jönni Tibivel, akinek viszont nem jön be 3. Tibi összejött - a kérdezõ által bányarémnek tartott - Ginával, akire a Kérdezõ baromira féltékeny 4. Kérdezõ látni sem akarja Petit, sem Tibit (de úgy tûnik, Petit még mindig nagyon szereti), és ki nem állhatja Ginát Kérdezõ: Nõj már fel, bakker, elvileg 18 vagy. Mellesleg miért akarod bántani a csajt? Mert összejött a 2. sráccal? És, a 2. srác megmondta, h nem akar tõled semmit, így azzal jár, akivel akar. Hiszti helyett inkább foglalkozz értelmes dolgokkal, de legelõször tanuld meg, h nem minden úgy mûködik, ahogy te akarod.
18 evesen eleg vicces azt mondani, hogy elvesztetted eleted szerelmet. Tegnap meg a jarokaban csorgoztel... Kisanyam kapd ossze magad, mert lesz meg par ilyen pofon mielott ferjhez mesz.
"...ha azt a csajt meglátom Isten segedelmezzen neki..." Ezt én sem értem. Mire gondolsz? Talán meg akarod verni? Leüvölteni? Te beteg vagy, az már biztos? Ha a fentiekre gondoltál, remélem kapsz egy jó nagy orrbavágást valakitõl.
Egyetértek az elsõvel! Azért sírsz mert visszautasítottak? Nem is értelek, mi bajod van azzal a lánnyal? Az hogy neked nem tetszik, annak a fiúnak meg igen? Nem neked kell tetszeni. És attól hogy szerinted valaki bányarém, attól más szerint lehet szép. Ne gyárts mûbalhékat és mûhisztiket. Teljesen felesleges ilyenen kiakadnod. Mit csinálj? Lépj már túl ezen!!!!! Életkorodból adódóan lehetnél egy kicsit komolyabb és felnõttesebb gondolkodású.
Borzasztó ez a nyávogás agy 18 évestõl! A gondolkodásod olyan mint egy kisgyereké, akinek elvették a játékát. Mi az hogy:"ha azt a csajt meglátom Isten segedelmezzen neki"?? Nõj fel!
Ne személyeskedjetek! Egy anonim közösségi oldalon megengedhegetlen, hogy megnevezz valakit! Micsoda dolog ez?!
Köszi, utolsó, hogy leírtad.:) Nem volt türelmem végigrágni minden sort 6szor. A többieknek igaza van, komolyodj meg. 18 éves vagy, legyen már eszed. De tudod mit, ennél nagyobb gondod ne is legyen soha. Tanuld meg éretten kezelni a dolgokat.
18 éves vagy, kiheverted (bár nem világos most konkrétan mi is a gond)
Azért vernéd meg a másik lányt, mert a kiszemelted társa? Normális vagy? Nem csoda, hogy nem jött be a srácnak a stílusod.

Miért akarják megmondani h mit csináljak? Nagyon kiakadtam!

Van 2 ismerősöm Szilvi és Rozi. Kb. 34-39 évesek és a papimon keresztül ismerem őket. Úgy kezdődött hogy mentem haza a suliból és a papim meghívott egy Cola-ra. Bementem és ez a 2 hülye ott ült (Szilvi és Rozi)és dumáltak. Mondtam hogy sietek mert kezdődik az Éden Hotel. Erre azt mondja a Szilvi: -Fúúj, te azokat a férgeket nézed? A Rozi meg azt mondta: -Igen, nézz inkább "ismeretterjesztő" műsorokat mint pl. a Barátok Közt!!!!! Erre begurultam és kimentem. Azon gondolkodtam hogy "Ha nekik is van kedvenc sorozatuk akkor nekem mé' ne lehetne???? És most nehogy már ők mondják már meg hogy mit csináljak!!! Nektek mi a véleményetek? Először is tisztáznám hogy eleve egy hirtelen haragú érzékeny típus vagyok. Légyszíves ne írjatok sértő vagy hasonló üzeneteket!! Még mindig mérges vagyok. Mivel vághatok vissza?

Legjobb válasz: Szerintem ha õk erre rászorulnak, hogy örömüket leljék abban, hogy ártatlan és védtelen ismerõsüket nyilvánosan próbálják megszégyeníteni, akkor inkább sajnálom õket. Sajnálom õket, mert hülyék, és mert nem tudják, mennyire. Sajnálom õket, mert erre a hálátlan és ostoba szerepkörre kárhoztatják magukat. Végezetül sajnálom õket, mert veled találják szembe magukat hamarosan. Én is meg akarom mondani, mit csinálj, vagyis inkább mit ne: hülyére nem érdemes haragudni. Elpazarolt energia. Mit csináljon szerencsétlen, ha egyszer hülye? Ezt nem õ választotta, ez csak van. Ez rabszolgasor, ez kérlelhetetlen kényszerítõ erõ: eléri a határait, és kész. Nem lesz okosabb. Kár lenne haragudni rá. Bosszantó? Igen. Hülyére haragudni? Minek?

Szerintem ha õk erre rászorulnak, hogy örömüket leljék abban, hogy ártatlan és védtelen ismerõsüket nyilvánosan próbálják megszégyeníteni, akkor inkább sajnálom õket. Sajnálom õket, mert hülyék, és mert nem tudják, mennyire. Sajnálom õket, mert erre a hálátlan és ostoba szerepkörre kárhoztatják magukat. Végezetül sajnálom õket, mert veled találják szembe magukat hamarosan. Én is meg akarom mondani, mit csinálj, vagyis inkább mit ne: hülyére nem érdemes haragudni. Elpazarolt energia. Mit csináljon szerencsétlen, ha egyszer hülye? Ezt nem õ választotta, ez csak van. Ez rabszolgasor, ez kérlelhetetlen kényszerítõ erõ: eléri a határait, és kész. Nem lesz okosabb. Kár lenne haragudni rá. Bosszantó? Igen. Hülyére haragudni? Minek?
A kérdező hozzászólása: Azt meg elfelejtettem írni hogy ez nem egyszeri alkalom hogy csak úgy megmondják hogy nézd vagy csináld azt vagy ezt!
A Barátok közt említésével valószínûleg ironizáltak. Nem kellene mellre szívnod, ez csak amolyan élcelõdés volt részükrõl, nem bántani akartak.
Szerintem nincs értelme ezen felhúzni magad. Mondd meg neki hogy te ezt szereted és hogy ne mondja meg hogy mit csinálj mert te sem mondod meg neki hogy õ mit csináljon vagy nézzen a tv-ben.
A kérdező hozzászólása: Tudom nem kellett volna de akkor is nagyon dühös vagyok, ezt nem elõször csinálják és nagyon idegesítõ mind a kettõ!

Mit csináljak? Nagyon tetszik, lehet ő a nagy Õ, de mit csináljak, kérdezzem meg?

Van egy fiú :$ Teljesen összenőttünk.... Mindenhova együtt járunk, legjobb barátok vagyunk, de én többet akarnék ennél, ha értitek mire gondolok.... Tudom, hogy ő is szeret, csak rá kell nézni, nem rég el is mondta, hogy tetszek neki. Már régóta akarok többet a barátságunknál, de tudom, hogy nem lenne nagy ötlet, ha én kérdezném meg. Arra gondoltam hagynom kéne, de olyan nehéz barátként nézni rá, amikor nem csak barátilag szeretem. Van ötlet? L/16

Legjobb válasz: Elmondta, hogy tetszel neki. Hol az akadály? Mondhatnád ezt: Emlékszel, azt mondtad tetszem neked. Te is tetszel nekem. Fordíthatnánk komolyabbra egy kicsit, ha te is akarod.

Elmondta, hogy tetszel neki. Hol az akadály? Mondhatnád ezt: Emlékszel, azt mondtad tetszem neked. Te is tetszel nekem. Fordíthatnánk komolyabbra egy kicsit, ha te is akarod.
A kérdező hozzászólása: Ez egy jó ötlet... De pont attól félek, hogy talán nem akarja és az lehet, mert nem egy bevállalós srác. Persze volt már sok barátnõje, és gondolom nem a lányok kérdezték meg, hogy akarja-e a kapcsolatot. Ezért félek, hogy valami baja lehet velem, de hát... Bátraké a szerencse.


Mit csináljak? Nagyon vékony vagyok, semmitől nem hízom, előre félek a nyártól mikor már póló stb-ben kell lenni én meg majd mint egy pálcika?

áadásul fiú vagyok, hiába edzek semmi nincs, utáom magam, irigykedem mikor látom a kövéreket az utcán csak álmodozok hogy bár úgy néznék ki egyszer...tudom nem egészséges de így szenvedek....mit tegyek?

Legjobb válasz: Egyél többet és minõségit (pl paleo) - ez lehet 2500-3000 kalória (nemtom mennyi kell), ne kardiózz! Csinálj kevés ismétlésszámmal edzéseket, minél nagyobb súlyokkal, saját testtel. Esetleg váltogathatod néha csinálhatsz kiseb súllyal végkimerülésig, vagy vmi piramis szerût is. Mindig addig csináld amíg már egyáltalán sehogy se bírsz többet. és Pihenj is!!! aludj, 2 napot hagyj az izmoknak épülni

Egyél többet és minõségit (pl paleo) - ez lehet 2500-3000 kalória (nemtom mennyi kell), ne kardiózz! Csinálj kevés ismétlésszámmal edzéseket, minél nagyobb súlyokkal, saját testtel. Esetleg váltogathatod néha csinálhatsz kiseb súllyal végkimerülésig, vagy vmi piramis szerût is. Mindig addig csináld amíg már egyáltalán sehogy se bírsz többet. és Pihenj is!!! aludj, 2 napot hagyj az izmoknak épülni

Szakítottunk a barátommal. Nem tudom mit csináljak. Nagyon bunkó volt most is. Egész nap sírok. A suliban is ha meglátom, sírnom kell. mit csináljak?

:'( nagyon rosszul vagyok már :'( nem tudom abbahagyni a sírást :'(

Legjobb válasz: beszélj olyanal aki feltud vidítani

beszélj olyanal aki feltud vidítani

Mit csináljak? Nagy a mellem fiú vagyok 19 éves. Hogy fogyhatnék le a mellemből vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: http://www.szepsegbroker.hu/beavatkozas/ferfi_mellkisebbites..

A kérdező hozzászólása: de ha edzek és diétázom akkor mûtéti beavatkozás nélkül is érhetek el eredményt?
Az attól függ, mennyire nagyok a melleid. Mutasd meg egy endokrinológusnak, és kérjél tõle tanácsot.
A kérdező hozzászólása: Nem annyira vészesen nagyok, csak engem zavarnak és ezen tudok segíteni edzéssel és diétával? vagy mindenképp orvoshoz kell fordulnom?
Persze ha fogysz a zsír mindenhonnan megy le. Elõfordul hogy ha fogysz akkor még ott lesz tágabb bõr de az vissza fog feszülni vagy 1 év alatt.
Szia! Fogadd el önmagad! Szerintem ne szégyelld a külsõd, a barátnõd biztosan nagyon szeret és elfogad olyannak, amilyen vagy anélkül, hogy tökéletes tested lenne. 18/L
Esetleg, ha olvasod amit írtam, válaszolj, hogy megoldódott-e a problémád! :)
ha félsz és nem tudod mit csinálj akkor ne feküdj le vele majd amikor elkap a "hév", ess neki :) ))
Szia! Akkor elmesélem rövid is történetemet... Én 2 évet várattam a barátomat ezzel a szex dologgal. Én is nagyon féltem, nem tudtam h jól csinálom-e majd, nem tudtam h milyen lesz a szituáció, de közben iszonyatosa kívántam, imádtam, akartam. Miután megtörtént a dolog én voltam a legboldogabb ember, és "vertem a fejem a falba" h miért nem elõbb tettem meg. Nem tudom h ti milyen viszonyban vagytok, de ha még bizonyítást vársz a párodtól akkor mondd el neki h kell még egy kis idõ h biztos legyél benne h nem csak azért kellesz neki h egy újabb strigulát behúzzon. Vagy ha még félsz az újtól akkor is várj egy kicsit. Mindennek eljön az ideje és hidd el akkor sokkal jobb lesz ha nem kényszerbõl teszed meg, hanem magad miatt. Sok sikert! 20/L
Ha szereted akkor vágj bele...sokat nem vesztetsz a mai korban már nem nagy dolog szûzen férjhez menni. Jó dolog a szex de a védekezésre is gondoljatok!!!!!!Mindent bele nagylány!!!!
4 hónap az már bõven elég h megbizz benne.
szavazás? jó akkor ne feküdj le vele 11 és fél hónapig.
bízd magad a pasira...
dugni jó, dugasd meg magad
Tanulj meg ékezetet rakni elõbb...
mitõl félsz?hogy fáj-e?megfelelsz-e majd neki?rosszúl csinálsz vmit?otthagy-e utána?ha ott hagy akkor le kell szarni a fejét...az hogy jó leszel-e neki attól ne félj majd a fiú irányít téged az elsõ úgysem lesz vmi jó...
Én is féltem, és úgy mérlegeltem, hogy amíg nem tudom eldönteni, amíg megkérdezem magamtól, hogy na most mi is legyen, feküdjek le vele, ne feküdjek le vele?! akkor még hagyom a dolgot... És amikor már ott voltam, hogy mennyire kívánom és akarom, és nem merült fel a kérdés, hogy na mi lesz ha ez meg az lesz, akkor volt ott az idõ. Egyébként én 4 hónapot vártam.
Ha kívánod akkor just do it!!! Ha még nem, akkor várjatok, míg te is lángra gyúlsz.
én fogadok egy ezresbe hogy már holnap lefekszik vele :D
Mitõl félsz????
hát én ugy vagyok ezzel a szex témával, hogy egy fiúnak adod magad oda "tisztán". a többi már nem olyan fontos.! A szüzesség nagy dícsõség ennyi ídõsen. gratula hozzá;) szvl sztm ha szeretitek egymást és nem is az a hú de fiatal korosztály vagytok akkor ha ugyérzed probáld ki mert ha szeret akk ugyis ugy csinálja a doglokat, hogy nkd legyen a legjobb. de ha nem állsz még kész akk várj bõven. egyszer veszited el akkor várd ki a hozzá illõ embert és ha meg van akk probáld ki!! de ezt csk te tudhatod... és mitõl félsz? sok boldogságot:)

Mit csináljak? Nagyon bonyolúlt és tényleg nem tudom eldönteni, hogy mit csináljak! Kérlek adjatok tanácsot!

A jelenlegi kapcsolatomról van szó. Idén lesz az ötödik évfordulónk. A gondom a következ?:

Legjobb válasz: Egy csók? Úgy hogy közben együtt sem voltatok, ráadásul azért, mert õ szakított veled? És most balhézik? Szerintem õ az, akinek inkább bocsánatot kéne kérnie. 23/F

Egy csók? Úgy hogy közben együtt sem voltatok, ráadásul azért, mert õ szakított veled? És most balhézik? Szerintem õ az, akinek inkább bocsánatot kéne kérnie. 23/F
Drágám, nem szabad hagyni hogy egy férfi ilyen módon uralkodjon rajtad. Komolyan, legközelebb bedeszkáz a házba? :) Semmi rosszat nem követtél el annak idején, hiszen õ szakított veled, de meg elkezdtél ismerkedni. Sajnos ha õ ezen nem tudja túltenni magát, akkor ott kell hagyni, mert komoly gondok vannak az önértékelésével és nem alkalmas egy egyenjogú társas kapcsolat kialakítására. Szerintem a saját barátaival is ilyen labilis a kapcsolata, el tudom képzelni hogy sokszor megsértõdik, vagy megharagszik erre-arra. Drasztikus módszert tudok javasolni, leülsz megmondod, hogy szereted és nem csalod meg, de ezt el kell hinnie. nem fogsz beszámolni kivel találkozol, csak ha magadtól akarod, nem kérsz engedélyt hogy találkozz a barátaiddal. ha hisztizik, hazamész, és addig nem találkozol vele, amíg bocsánatot nem kér. Ha bírja a kiképzést, jó, akkor sikerülni fog "helyre pofozni", ha nem bíja, akkor jobb ha szakítotok, mert nem egészésges a hozzáállása a szeretteihez.
akkor minek szakított veled régen?
A kérdező hozzászólása: azt mondta hogy megfáradt és hogy elbizonytalanodott
a barátod egy nyomorult.. hagyd a faszba mert megöl a viselkedésével.. teljesen átformálja az egyéniségedet.. ha azthiszed nem lessz más akit ugyanígy fogsz szeretni akk hülye vagy.. mielõtt vele össze nem jöttél akkor sem szerettél mást.. szóval hagyd ott ha nem változik meg...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Ki fogom próbálni a taktikád.
csak így jött rá, hogy fontos vagy neki tehát ne bánd azt a csókot most meg attól fél, hogy elveszít hagy féljen. õ dobott ki de ha ezt nem akarod persze, legyél kamuból féltékeny arra mindig megnyugszanak, valamiért
Szerintem nem jogos a viselkedése.
Ha nem voltatok együtt akkor miért ne? Csak keresi az okokat hogy miért balhézhatna veled, miért basáskodhatna feletted, és ha még két év után is emiatt orrol akkor azt nagyon gáz. Hagyd a francba, ezek szerint nem érdemel meg. Minden bizonnyal szeret veszekedni, vannak ilyenek...:S

Most mit csináljak? Nagyon kiborultam:/

Bocsi kicsit zavaros lesz de ezen most tényleg kiborultam mert ez nekem nagyon fontos volt. Van egy barátom aki eléggé messze lakik és tavaszi szünetben terveztem elmenni hozzá. Ezt anyuval megbeszéltük akit eléggé sokáig kellett győzködnöm de végülis belement (néhány feltétellel amik most kicsit hosszúak és nem is annyira lényegesek) . És ennek annyira de annyira örültem mert már nagyon régóta ismerem őt és tök rég láttam utoljára (már találkoztunk persze:)) . Közbe volt egy könyv, amit nagyon imádok az utolsó kötete most jelent meg és mivel volt rá pénzem gondoltam hogy megrendelem ami mindennel együtt 4500 FT. és pont annyi zsebpénzem van. Ma anyunak mondtam hogy hétvégén megbeszélhetnénk ezt az utazást mert úgy volt hogy jövőhétvégén megyünk..Erre pedig azt mondta hogy hogy tudnánk így elmenni ha az összes zsebpénzemet elköltöm erre a könyvre és hogy erre egyáltalán nincs mos pénzünk. De hónapokkal ezelőtt megígérte! Azzal a barátommal is annyi mindent elterveztünk arra a hétvégére! És ha tudtam volna nem rendelem meg azt a könyvet az nem fontos és ha tehetném visszavonnám a rendelést ( a könyv még nem jött meg) de nemhiszem hogy lehet és nemtudoooom:S De anyu nekem erről nemszólt hogy kell az utazásra a zsebpénzem. És nemtudom mennyire nincs pénzünk tényleg, de most mit csináljak?? Hónapok óta erre vártam és ez nekem nagyon fontos..14L.

Legjobb válasz: Nem értem miért kell így nekiesni a kérdezõnek. Nem ennyire fekete-fehér minden. Nem tudjuk, hogy náluk korábban mi volt a szokás. Amikor én 14 éves GYEREK voltam soha nem magamnak kellett finanszíroznom a kirándulásomat. Én is nagyon meglepõdtem volna, ha várok egy programot és utólag közlik, hogy nekem kell kifizetnem. Igaz zsebpénzem nem volt, de esetleg kaptam szülinapra, névnapra a rokonoktól, ha ebbõl vettem egy könyvet, vagy fagyit akkor sem mondták, hogy nem mehetek osztálykirándulásra. Nálunk ez volt a szokás. Ha a kérdezõnél is így volt eddig, akkor nyilván most meglepetésként érte ez. Kedves Kérdezõ! Még csak 14 éves vagy, nem érthetsz mindent a felnõttek világából. Sajnos sokszor megesik egy felnõttel, hogy bármennyire szeretne többet adni a gyermekének valami miatt nem sikerül még akkor sem ha megígérte. Anyukádnak lehet, hogy most anyagi gondjai vannak, de biztosan nagyon szeret téged. Ülj le vele, mond el neki, hogy nem gondoltad, hogy neked kell fizetni az utat. Kérdezd meg, hogy esetleg nem tudja-e most megelõlegezni és utólag visszaadod majd neki a zsebpénzedbõl. Kérd meg, hogy segítsen a könyv visszamondásában, hátha van még rá lehetõség. Ne haragudj rá akkor sem, ha most nem jön össze.

Nem értem miért kell így nekiesni a kérdezõnek. Nem ennyire fekete-fehér minden. Nem tudjuk, hogy náluk korábban mi volt a szokás. Amikor én 14 éves GYEREK voltam soha nem magamnak kellett finanszíroznom a kirándulásomat. Én is nagyon meglepõdtem volna, ha várok egy programot és utólag közlik, hogy nekem kell kifizetnem. Igaz zsebpénzem nem volt, de esetleg kaptam szülinapra, névnapra a rokonoktól, ha ebbõl vettem egy könyvet, vagy fagyit akkor sem mondták, hogy nem mehetek osztálykirándulásra. Nálunk ez volt a szokás. Ha a kérdezõnél is így volt eddig, akkor nyilván most meglepetésként érte ez. Kedves Kérdezõ! Még csak 14 éves vagy, nem érthetsz mindent a felnõttek világából. Sajnos sokszor megesik egy felnõttel, hogy bármennyire szeretne többet adni a gyermekének valami miatt nem sikerül még akkor sem ha megígérte. Anyukádnak lehet, hogy most anyagi gondjai vannak, de biztosan nagyon szeret téged. Ülj le vele, mond el neki, hogy nem gondoltad, hogy neked kell fizetni az utat. Kérdezd meg, hogy esetleg nem tudja-e most megelõlegezni és utólag visszaadod majd neki a zsebpénzedbõl. Kérd meg, hogy segítsen a könyv visszamondásában, hátha van még rá lehetõség. Ne haragudj rá akkor sem, ha most nem jön össze.
Ha interneten rendelted meg a könyvet akor vissza tudod mondani , a vidéki találkozodnál meg mikor mikor rábeszélted anyukádat akor kellet volna megkérdezni hogy fizeti e az utatt, vagy te fizeted.
Nincs igazad. Gondolkodni kellett volna. Ha elköltöd a pénzed, az a te hibád. A könyv megvárt volna. Ha meg amúgy sem álltok jól anyagilag, pláne nem kéne elkölteni a pénzed, majd követelõzni. Nem vagy 8 éves!
Zsebpénz. Azért kapod, hogy ha szükséged van valamire, vedd meg belõle. Ebbe beletartozik a könyv is, a vonatjegy is. Örülj, hogy kapsz egyáltalán pénzt. Majd elutazol máskor.
egy gyereket nehéz nevelni 3 éves kora után
ha kapsz zsebpénzt akkor gyûjtögesd az utazásra... szerintem ne akadj ki bár hiába mondjuk neked mert én nem kaptam zsebpénzt szerencsés vagy hogy te igen... azért is van ez hogy kapsz hogy talán megtanulj bánni a pénzel hogy te is tapasztald meg mennyit ér.. és hogy mire költsed.. a könyv nem hülyeség de ha beterveztél valamit akkor nem várhatod el anyukádtól hogy azt is õ állja... a luxus cikkeket magadnak kell ... a szükségletet meg úgyis megkapod tõle
Miért is anyukanak kellene fizetni a te utazásodat? Igaza van.
Éppúgy váratlan volt neki, hogy fizetnie kell, mint neked. Nem tisztáztátok le az anyagiakat és ez lett belõle. Tanulj a hibából, és akkor többé nem fordul elõ! Ahogy õ sem tud a semmibõl adni, úgy te sem tudsz menni, ha nincs rávalód. Ez ennyi.
mennyi dedós van itt pontoznak lefele
Az interneten megrendelt árukra 8 napos elállási lehetõség van.Ha el akarsz menni, akkor írj egy e-mailt az eladónak, hogy nem kéred a könyvet.Én már nem egszer tettem így, az eladó megértette.(okot sem írtam)
fogadjunk hogy a könyv amit meg akarsz venni az a Szent Johanna Gimi? sztem nem éri meg h megvedd
Elõször is szerintem elõbb kellett volna gondolkodnod, megbeszélned anyukáddal.Attól függetlenül kapsz-e zsebpénz, nem kötelességük fizetni az utadat a barátodhoz, mondjuk nekem furcsa, hogy elengednek 14 évesen hozzá, de ez az Õ dolguk.Ez van nem tudsz mit csinálni, ha nem veszed át a könyvet visszakerül a boltba, ennyit tudsz csinálni, máskor elõre gondolkodj.
A kérdező hozzászólása: Oké, akkor félreirtam. anyuéktól nem szoktam pénzt kapni. Ez a 4500 az a karácsonyi és a januári szülinapi pénzem amit a mamáéktól kaptam. Nem követelõztem, és nem vártam el hogy anyuék kifizessék az utat. Csak nem tudtam hogy mi van. Meghagytam volna a pénzt rá, de én az egészbõl ahogy anyával megbeszéltük azt következtettem le hogy ki tudják fizetni nekem és nem baj ha nem csak azt hittem szóval ez most váratlan volt. És megszoktam érteni hogy nincs pénzünk kb. 5 éves koromban megértették velem azóta tudom..
küldd el nekem, én meg kifizetem, nekem úgyis kéne a 8.rész:)

Nagyon feledékeny vagyok, mit csináljak? Nagyon hamar elfelejtek dolgokat.

17 éves vagyok, és nagyon szétszórt. Mostanában egyre durvább, előbb azt is elfelejtettem, hogy 5 perce én kapcsoltam-e be a tévét, vagy nem. Szinte mindent elfelejtek, semmire sem emlékszem, hogy mit hova tettem. Mit csináljak? Menjek orvoshoz? Viszont tanulás környékén nincsenek bajaim, azokra emlékszem, amiket megtanultam.

Legjobb válasz: ugyanígy vagyok vele, néha ha megyek a suliba, simán "kiesik" az út, nem emlékszek, hogy hogy jöttem/mentem, miket láttam, mintha teleportáltam volna...a tanulással nekem sincs bajom, csak néha a házikat elfelejtem megcsinálni, de azokat óra elõtt megcsinálom...ha valaki kér tõlem valamit, 5 perc után már nem is tudom mit mondott...nekem lehet az volt a gond(de nem biztos), hogy annyira berúgtam(többször), hogy nem emlékeztem szinte semmire, voltak fekete foltok, amikre máig nem emlékszek, és lehet, hogy valami backflash effektet kaptam, de ez csak az én teóriám, ami szerintem hibás, no de mindegy...lehet veled csak az a baj, hogy nem tartod fontosnak az adott dolgot, és azért felejted el, minek foglaljon még az is plusz helyet az agyadban...

ugyanígy vagyok vele, néha ha megyek a suliba, simán "kiesik" az út, nem emlékszek, hogy hogy jöttem/mentem, miket láttam, mintha teleportáltam volna...a tanulással nekem sincs bajom, csak néha a házikat elfelejtem megcsinálni, de azokat óra elõtt megcsinálom...ha valaki kér tõlem valamit, 5 perc után már nem is tudom mit mondott...nekem lehet az volt a gond(de nem biztos), hogy annyira berúgtam(többször), hogy nem emlékeztem szinte semmire, voltak fekete foltok, amikre máig nem emlékszek, és lehet, hogy valami backflash effektet kaptam, de ez csak az én teóriám, ami szerintem hibás, no de mindegy...lehet veled csak az a baj, hogy nem tartod fontosnak az adott dolgot, és azért felejted el, minek foglaljon még az is plusz helyet az agyadban...
A kérdező hozzászólása: Inni sosem iszok, és semmilyen káros dolgot nem csinálok. De ez már nagyon zavaró :S
Végülis mit is akartál kérdezni ? vagy már elfelejtetted ?
A kérdező hozzászólása: Benne van a kérdésben, hogy "Mit csináljak? Menjek orvoshoz?" Máskor olvasd el elõtte a kérdést.
már én se iszok, max. mértékkel(1-2 sör), ha nagyon zavar menj el inkább, hogy biztosra tudd van e baj
Én már több évtizede ilyen vagyok.A rend , mindennek helye van, rendszeresség, mondjuk van egy fix napirendünk, alapból segít.Ha sok teendõd van, vagy csak annyi, hogy biztosan kiesik valami, érdemes mindig listát írni.Igy pihenhet az agyunk, nem kell azon pörögni, mi maradt ki megint.Ha ezeket a terheket leteszed, marad kapacitásod az érdektelen, de esetleg fontos dolgok megjegyzésėre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!