Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, mondjuk este (3 db)

Mit csináljak, ha mondjuk este 8 és 9 között szeretném a babám fürdetését? Keltsem fel akkor is, ha alszik?

Igény szerint szopizik, így van, amikor csak kés?bb ébred, 10 körül vagy jóval korábban, 6 fele. Nincs szívem felverni az álmából. Amúgy a rendszer mindig ugyanaz: felébred, szopi, fürdés, kis babusgatás, alvás. Csak jó volna, ha nagyjából azonos id?ben lenne a fürdés. Legalábbis mindehol ezt olvasom...

Legjobb válasz: lemaradt, h 5 hetesek vagyunk :-)

A kérdező hozzászólása: lemaradt, h 5 hetesek vagyunk :-)
Én alapvetõen mindent igény szerint csinálok, nem vagyok híve a felkeltésnek, de az esti fürcsi és utána a kajcsi az egyetlen dolog, amikor ragaszkodom ahhoz, hogy kb. fél 9-kor kezdjünk neki. Így hamar megszokja, hogy utána alvás van. Rendszer van benne. Nekem már kb. 2 hete az esti kaja után rögtön vagy nagyon kevés dajkálás után bealszik és nem is ébred fel hajnali 2 óráig kb.
Egy ideig sikerült pontosan mindig 8-kor fürödni, de ha látom hogy nagyon nyügös és már nem akarom elaltatni fürdetésig akkor hamarabb megfürdetem 7-1/2 8 körül.
Én este hét és fél kilenc között szoktam fürdetni, mikor hogy jön ki a lépés. Elõfordult, hogy egész nap nem aludt, és este 7-kor a szopinál úgy bealudt, hogy hiába próbáltam kíméletesen keltegetni, egyszerûen nem szándékozott felébredni. Én fogtam, és lefektettem aludni. Ugyanúgy reggel kelt, mint máskor. Szóval nem borult fel a rendszer. Mi azért nem tudunk pontban mindig ugyanakkor fürdetni, mert igény szerinti szoptatás van, és ez nem teszi lehetõvé a szigorú idõpontokhoz való ragaszkodást. Én azt vettem észre, hogy inkább csak az a fontos, a sorrendet tartsátok, így már õ is fogja tudni, hogy fürcsi után hami, utána pedig alvás. A fenti eset persze csak kivétel volt, ettõl még a rendszer nem borul össze. Úgyhogy szerintem ne ébreszd fel a fürcsi miatt.
Szia!pl.el lehet húzni az idõt ha fürdés elõtt leöltöszteted (ne legyen rajta semmi)szeretnek a babák pucéroskodni.
Szia! Én 18 -kor fürdetem, és utánna egy kis szopizás. 19:30 körül már alszik mint a bunda. Elsö ébredés hajnali 4-5 között! 10 hetes baba
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A gond egyébként abból van, h két szopi között eltelik 4 óra. És ha pl. 6-kor eszünk, 10-ig nem ébred fel. A fürcsinél apu is ott van és nem mindig ér korán haza, de 10 után fürödni meg megint nem jó, mert reggel neki ugye meló és idõben kellene kelni. Meg ugye elõbb szopi, így a fürcsi 10, 30 körülre tolódik. Plusz a nagy melegben jobb este sétálni. Szóval ezért kérdem, kinél mi vált be.
ez vicces de végülis nincs mit veszíteni :D
Ha augusztusban próbálkoznánk, vagy legalább 2 hónap múlva biztos hatásosabb lenne!
Jó:D
És ráadásul elõjön mellé az "egy bolond, százat csinál". :)
énis benne vagyok. xd :)
én is benne vagyok :D meg bnõm is ^^ de nálunk már ma is tök jó idõ volt xD
készen állok mester! már gyakorolom a koncentrálást:D:D Alex DeLarge
Sztem nem jön össze...este 7kor meleg február elején...áhh... De én is benne vagyok:D
... és még egy rakás ember, aki bele akar avatkozni a természet mûködésébe, nulla tudással. De [email protected] :((
Fejleszd tökéletesre az agykontrolt és azt hogy képes vagy dolgok történését befolyásolni, és akkor próbáld újra.
A kérdező hozzászólása: :) ))Reggel napsütésre ébredtem itt Pesten:) ))Azóta süt a nap, igaz most kezd beborulni
nincs vmi jó idõ ma. :D:(
Én is pesti vagyok és itt még mindig süt a nap rendesen... Úgy süt be az ablakon, hogy majd meggyulladok. :D
A kérdező hozzászólása: hmm Pestre irányult az erõnk:D
Én is Pesti vagyok, és örültem bizony a jó idõnek, fõleg délelõtt, énekeltünk misén, és a templomban bent hidegebb volt, mint kint, úgyhogy a hidegben éneklés után jólesett a kellemesebb idõ :-) Jól van, ügyesek voltunk :-) Viszont valamiért nem fûtenek :-( remélem, csak javítás, mert azért annyira még nincs meleg, hogy ne fûtsenek.
Nem irányult az sehova! Már a kérdésed feltevése elõtt megmondták a meteorológusok, hogy nagyjából milyen idõ lesz. Ha gondolod, olvasd vissza az elõrejelzéseket. De ha gondolod, holnapra csinálok esõt, jó? (Szerencsétlenek...)
nektek nincs más dolgotok?
Egyébként a közösség erejében lehet valami, emlxem, egyszer voltam Debrecenben a virágkarneválon, és este kimentünk a tûzijátékra, és gyülekeztek a felhõk szépen, hát mindenki szurkolt, hogy a tûzijáték végéig ne essen, nem is esett, utána viszont azonnal szakadni kezdett :-) De ez még régen volt, legalább 10 évvel ezelõtt.
Rossz idõt jósolók.Idõjárásban esõt mondtak :D De azért próbálkozhatsz
A kérdező hozzászólása: Ez azz!! még ember kell mééég.Nem pont este 7-kor rögtön meleg lesz, lehet másnapra jön meg a hatás.30 fok nem kell a lényeg, hogy süssön a nap
1, 2, 3, MÛKÖDJ!!
Én is benne vagyok:-) Igaz nem Magyarországon vagyok de pont este 7-kor arra fogok gondolni hogy otthon meleg legyen.
Meleg van, mert fûtenek, de hajrá :-D
Én az elõbb arra gondoltam. :D
Remélem hamarosan meleg lesz otthon mert rá gondoltam :-)
A kérdező hozzászólása: énnis gondoltam:) )))de hogy sikerül-e...de nem baj február rövid hónap, hamar eltelik és remélem korán jön a tavasz:) utááálom a telet
Az agykontrol mûködik bizonyos kereteken belül. Ha arra gondolsz, hogy neked meleged van, akkor egy idõ után tényleg meleged lesz, de a szobában 1 °C fokkal sem lesz melegebb. Az agyad "beképzeli" és megtéveszti az érzékeidet.
11:06-os elõttem válaszoló, hadd ajánljam figyelmedbe a következõt: "A kérdés kiírásának idõpontja: 02-07 14:48" Tehát 1 hete.

FONTOS! Egyedi fűtéses lakásban lakok. Mikor fogyaszt többet? Ha folyamatosan megy mondjuk, 1 - 1, 5-esen a radiátor, vagy ha amikor nem vagyunk otthon letekerem este meg fel kb 2-3-ra? Csináljunk már ilyen tippadós sporolos topicot!

Legjobb válasz: Ha le van tekerve a fogyasztás, és csak tart egy bizonyos hõmérsékletet, hogy ne hûljön ki a ház, akkor sokkal kevesebbet kell utánafûteni, ahhoz, hogy meleg legyen, szerintem igy fogyaszt kevesebbet. Persze ehhez ki kellene találni, hogy melyik az az optimális hõmérséklet, amit napközben tartasz, és a külsõ hõmérséklethez igazitani, mert ha egyszer áthûlnek a falak, nagyon nehéz lesz újra felmelegiteni.

Ha le van tekerve a fogyasztás, és csak tart egy bizonyos hõmérsékletet, hogy ne hûljön ki a ház, akkor sokkal kevesebbet kell utánafûteni, ahhoz, hogy meleg legyen, szerintem igy fogyaszt kevesebbet. Persze ehhez ki kellene találni, hogy melyik az az optimális hõmérséklet, amit napközben tartasz, és a külsõ hõmérséklethez igazitani, mert ha egyszer áthûlnek a falak, nagyon nehéz lesz újra felmelegiteni.
Épp én is ezen gondolkodok, hogy meg-e vegyem ezt a motoros-elemes programozható termosztátot. Nézd meg.. okos dolog. http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMU..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!