Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, menjek, (304 db)

Mit csináljak menjek nődokihoz, vagy sem?

Holnap kéne menjek a nődokihoz vizsgálatra, de most jött meg. Bár éreztem a jeleket, de bíztam benne, hogy kibírom még holnapig. Mondjam le vagy menjek el? Vagyis el kell mennem, mert fel kell iratnom closit. Csak ilyenkor szokott megnézni, hogy minden rendben van-e. Most mit tegyek?

Legjobb válasz: Menj el,és mondd meg,hogy mi a helyzet!A doki nem fog zavarba jönni.Szerintem nem fog megvizsgálni,de majd õ tudja,mit kell tennie.Max kapsz egy másik idõpontot:)

Menj el, és mondd meg, hogy mi a helyzet!A doki nem fog zavarba jönni.Szerintem nem fog megvizsgálni, de majd õ tudja, mit kell tennie.Max kapsz egy másik idõpontot:)
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a gyógyszer, amit fel kellene írni azt a menstruáció 3. napjától kell szednem.
igen menj és igen lehet
A méhszájseb lehet teljesen jelentéktelen, de lehet rák elõjele is... Emiatt figyelik a rákszûrés eredményét, ha minden OK a kenet alapján, akkor legtöbbször semmilyen beavatkozást nem igényel. Ha nem teljesen negatív az eredmény, akkor kezelik.
Magától a méhszájsebtõl nemigen lehet bajod. Azért hiszik a "rák elõjelének" nagyon sokan, mert a méhnyakrák a méhszáj védõ nyálkahártyájának és a méh belsejében húzódó vörös, vékony nyálkahártyának a határán szokott sokszor kijönni. A méhszájseb pont arról szól, hogy a méhszáj nyálkahártyája valami, pl. gyulladás miatt meggyengül/elpusztul és nem nõ olyan gyorsan vissza, ezért a méh belsejében húzódó gyenge vörös hámszövet kihúzódik a méhszájra. Emiatt mondják "sebnek" (mivel vörös). A méhszájseb a rák felfedezhetõségének esélyét még javítja is, mivel a két nyálkahártya határa ki van húzódva látható helyre. Konkrétan ettõl rákod garantáltan nem lesz. Valóban természetesen rendszeres rákszûrés érdemes - de ez méhszájsebbel nem rendelkezõ embereknél is így van. Kis méhszájsebnek semmiféle egészségügyi hatása nincsen, márpedig neked nem lehet valami nagy, ha az egyik doki nem veszi észre. Kb minden 5. nõnek van ilyenje, és leggyakrabban magától múlni szokott. Ez tapasztalat is, egy idõben nekem is volt, 2-3 év múlva nyomtalanul eltûnt magától. Addig is természetesen folyamatosan kontrollra jártam. Ha a méhszájsebet gyulladás okozta, az természetesen kezelendõ.
Már bocs, de miért ne lehetne a rák elõjele??? Igen, a legtöbb esetben banális... de van, amikor nem... és nem tudhatod, te melyik csoportba tartozol... Ha nem kezelteted, és rák lesz, vigasztalni fog, hogy ez keveseknél fordul elõ? Egy nõgyógyász szájából: [link]
A kérdező hozzászólása: Fagyasztáshoz kell valami elõkészület vagy egybõl megcsinálják, ha bemegyek és kérem. Magánrendelésen is csinálják vagy csak kórházban?
A doktor a TEáltalad linkelt videóban a következõt mondja arra a kérdésre, hogy ez egy rákmegelõzõ állapot? "NEM. Ha nem okoz krónikus gyulladást, illetve nem okoz vérzést, és a rákszûrés eredménye negatív, akkor NEM KELL VELE FOGLALKOZNI. Ez élettani folyamat és nagyon sok hölgynek van." Itt az a kérdés, hogy mi alakította ki azt a méhszájsebet. Bármi, ami miatt a méhszáj nyálkahártyája sérülhet, lehet ok. Maga a méhszájseb nem ok, hanem következmény, és magától attól, hogy ilyenje van, semmiféle baja nem lesz! De, ha figyeltél, én is írtam arról, hogy rákszûrést és folyamatos kontrollt természetesen kell csinálni.
Kérdezõ, szerintem a kérésedre nem fogják megcsinálni. Akkor csinálják meg, ha indokolt. Ha az egyik nõgyógyászod nem is látja a méhszájsebet, és a rákszûrésed negatív, akkor aligha indokolt.
Attól függ, hogy mekkora a seb, ha viszonylag nagy, akkor nem várnak, fagyasztani kell. Ha kisebb és a színe sem indokolja, akkor kivárásra játszanak és 'figyelik' az állapotát. Ha nem múlik vagy nagyobb lesz, akkor fagyasztanak, ha nem lesz sikeres elõször, akkor megcsinálják még egyszer. Egy méhszájsebet nem nagyon lehet elnézni, még a laikus is felismeri, ha látott már olyat. Szerintem keress fel egy 3. orvost, nekem is volt egyszer, az orvosom azt mondta, hogy nem kell semmit csinálni vele, elmúlik az magától. Szerencsére úgy alakult, hogy egy héttel késõbb sos be kellett mennem nõgyógyászhoz, nem az én dokim volt ott, õ rögtön kérdezte, hogy tudom-e milyen csúnya a sebem... Pár nap múlva mentem vissza hozzá fagyasztásra. Sztk-ban nem biztos, hogy rögtön megcsinálják, lehet, csak idõpontra. Ha magánorvoshoz mész és mondom, hogy mi a bajod, akkor rögtön megcsinálja.

Több mint egy hónapja voltam fogorvosnál, és egy felső fogam betömte. Előtte nem éreztem hogy bármi baja van, de azóta folyamatosan megfájdul a huzatra, szélre. Mit csináljak? Menjek vissza? De mit tudna vele csinálni?

Legjobb válasz: lehet h attól hogy nem fájt már elkezdett szuvasodni azért tömte be,nekem is volt úgy h kicsit szuvasodott,elkezdte fúrni a belseje meg teljesen elvolt már rohadva. gyökér kezelni pedig azért kell,hogy ne fájjon. érzékeny lesz de fájni nem fog,és a fog állapotától is nagyon sok minden függ,ezt látatlanba nem lehet megítélni. ha nem vagy megelégedve ezzel az orvossal menj másikhoz. második voltam.

lehet h attól hogy nem fájt már elkezdett szuvasodni azért tömte be, nekem is volt úgy h kicsit szuvasodott, elkezdte fúrni a belseje meg teljesen elvolt már rohadva. gyökér kezelni pedig azért kell, hogy ne fájjon. érzékeny lesz de fájni nem fog, és a fog állapotától is nagyon sok minden függ, ezt látatlanba nem lehet megítélni. ha nem vagy megelégedve ezzel az orvossal menj másikhoz. második voltam.
szerintem szólj be egy 120 kilós 2 m magas kidobónak, õ majd megoldja a problémát...egyébként szerintem igen, menj vissza...valószínüleg rosszabb már nem lesz
A kérdező hozzászólása: hogyne lehetne... nekem ha kihúzzák rosszabb lesz!
menj vissza, valószínû hogy gyökér kezelni fogja. nem feltétlen biztos hogy azonnal kihúzza. nekem pl 2x is gyökérkezeltek 1 fogam nem az igazi, de legalább nem fáj és nem éktelenkedik egy nagy luk a helyén
A kérdező hozzászólása: de miért gyökérkezelné? hisz nem volt semmi baja míg nem furta meg annyira h rendes krátert csinált, és be nem tömte... inkább akkor legyen érzékeny a huzatra... :S

Mi bajom lehet? És mit csináljak? Menjek el nőgyógyászhoz? (többi lent)

Pár napja azt vettem észre, hogy nagyon viszket "ott lent". És kicsit ilyen éget?, szúró érzés. A folyásom is elég furcsa szagú lett. :S Szerintetek mit csináljak? Anyumnak még nem szóltam róla. Félek, hogy túlspirázza az egészet. Amúgy nem értem, miért van ez mert nincs pasim, még sz?z vagyok és semmi olyan fert?z? vagy bármilyen cucc nem ért oda... :S

Legjobb válasz: ezek a jelek hüvelygombára utalnak!az a legfontosabb hogy menj el nõgyógyászhoz mert ha kezeletlenül hagyod óriási bajokat okozhat!!!minél elõbb nõgyógyász!!

ezek a jelek hüvelygombára utalnak!az a legfontosabb hogy menj el nõgyógyászhoz mert ha kezeletlenül hagyod óriási bajokat okozhat!!!minél elõbb nõgyógyász!!
Mindenképp menj orvoshoz, hiszen írtad, hogy viszket a puncid és szúró érzést érzel ráadásul a folyásod is kellemetlen illatú. Ez valami fertõzés, amit nemcsak szexel lehet elkapni.
A gomba nem "furcsa szagú". Furcsa szaga a bakteriális fertõzésnek van. De ez mindegy, a lényeg, hogy dokihoz kell menned. A péntek nem késõ. De tovább ne halogasd, se magától, se gyógyteáktól nem fog elmúlni.
Gyogynovenyteat kellene fogyasztanod. Cickafarkfu, kamilla. Ezekbol lehet ulofurdot is kesziteni. A cickafarkfu tea minden noi medence betegsegre gyogyir, a kamilla gyulladasra jo. Neked lehet, hogy valami fertozesed van, a szagos folyas ennek a tunete, igy feltetlen elkell menni orvoshoz. A kakukkfu teabol tudsz ulofurdot kesziteni, s ez fog segiteni, hogy ne viszkessen annyire. Csalantea fogyasztasa is nagyon jo, mivel vertisztito, igy segiti a gyogyulasodat. Jobbulast!
Mindenképpen menj el nõgyógyászhoz! Mehetsz egyedül is, de megkérheted anyukádat vagy a barátnõdet is, hogy kísérjen el. Ez valószínúleg gombás fertõzés, mindenképpen kezelni kell, ne hanyagold el! Ilyen fertõzés pedig bármitõl kialakulhat, a kórokozók legtöbbje velünk, rajtunk (is) él, csak a megfelelõ pillanatra vár, hogy elszaporodhasson. Szóval, nincs mit szégyelned, szólj anyukádnak és minél hamarabb irány a nõgyógyász!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :) Az a baj, hogy leghamarabb is csak pénteken tudnék menni :S de még az se biztos..:\ ez már nagyon késõn lenne?:S addig mit csináljak?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, mindenkinek :)

Mit csináljak? Menjek vagy ne menjek?

Kb egy órája tudtam meg hogy férjem egyik közeli rokona meghalt.Én nagyon szerettem ?t és tudom hogy a családban ? szeretett és fogadott el teljesen és a legjobban.Anyósom nagyon ad a küls?ségekre és pl hogy a terhességem alatt nem közlekedtem biciklivel azt is negatívan furcsállotta.26 hetes vagyok és már nem bírok hosszú távon állni mert feszül a hasam meg folyton pisilnem kell és hideg is van már.Szóval oda akarok kilyukadni hogy el szeretnék menni a temetésre, de tudom hogy nem bírnám ki a szertartást(katolikus)és félek mit fog szólni anyós ha nem megyek.Férjemnek még nem mondtam,de karácsonykor sem engedett el a templomba, nehogy felfázzak, de ez most más.

Legjobb válasz: Részvétem.Sztem ezt a férjeddel beszéld meg,teljesen mindegy,h anyósod mit gondol,és mond.És azt hiszem,h mindennél fontosabb,h te és baba jól legyetek!Ha nem érzed elég erõsnek magad,és félsz,h megfázol,nincs is mirõl beszélni.Ráadásul a lelki fájdalmakat is átérzi a babód.Nem biztos,h egy ennyire negatív élményre-mint a temetés-szükségetek van.Éppen elég lesz majd feldolgoznod...2 gyerekes anyuka

Részvétem.Sztem ezt a férjeddel beszéld meg, teljesen mindegy, h anyósod mit gondol, és mond.És azt hiszem, h mindennél fontosabb, h te és baba jól legyetek!Ha nem érzed elég erõsnek magad, és félsz, h megfázol, nincs is mirõl beszélni.Ráadásul a lelki fájdalmakat is átérzi a babód.Nem biztos, h egy ennyire negatív élményre-mint a temetés-szükségetek van.Éppen elég lesz majd feldolgoznod...2 gyerekes anyuka
Szerintem készülj úgy, hogy nem mész, és ha temetés elõtt mégis úgy érzed, hogy ott a helyed, rögtön indulás elõtt pisilj, öltözz fel mint egy eszkimó, tegyél tenalady betétet és menj el. Ha kocsival mentek, akár oda is beülhetsz melegedni. De tényleg csak akkor menj, ha te úgy érzed, hogy menned kell, mert annyira közel állt õ hozzád.!!!
Én júniusban szültem, veszélyeztetett terhes voltam és áprilisban halt meg nagypapám. Nagyon fájt, de messze laknak tõlünk, 250 km-re és vérzésekkel nem mertem elmenni a temetésre. Baromira szarul éreztem magam, pedig a család minden tagja-nagymamám is azt mondta, hogy ne jöjjek el, nehogy baj legyen. Így én is otthon gyászoltam, sokat gondoltam rá, lélelben ott voltam a temetésen, és akárhányszor megyek, a lányommal megállunk a sírja elõtt és köszönünk neki. A te terhességed, a te babád, a te egészséged, és ezt el kell fogadni a családnak. Te döntesz, te tudod mit bírsz, mit kockáztatsz. De én is azt vallom, hogy a gyász nem az, hogy ott állok a temetésen, hanem az, hogy azóta is minden nap gonodolok rá:-)
Lehet hogy senkinek sem fog tetszeni a válaszom, de nekem ez a véleményem. Egy kicsit túlliheged ezt a dolgot. Azért 26 hetes terhesen egy temetést ki lehet bírni. 30 hetes voltam mikor nyaraltunk, simán órákat túráztunk. Akkor mi lesz veled, ha 40 hetes leszel? Fel sem kelsz az ágyból? Szerintem ez nem kifogás, hogy emiatt nem mész el. Nem kell ennyire kényeskedni. Amúgy a babó érzi a lelki dolgaid, de nyugi, semmi baja nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy gondolom ezt a baba érzi hogy valami nem stimmel, ugye?De nem lesz neki baja ha stresszelek ugye?Egyébként az illetõ anyós testvére, tehát férjem nagynénje.
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy ha nem megyek úgyis megadom a tiszteletet mert én bent érzem és nemcsak halottak napján szoktam gondolni a halottaimra.Igaz?Meg szerintem a nagymama(a nagynéniés anyós anyukája)nem fog tudni szintén elmenni és kell hogy vele legyen valaki(84 éves)akkor talán én maradok vele.A babókám ezért mozoghat ennyire vagy nincs összefüggésben vele?Vígasztalni akar?
Én mennék. Vastag harisnya, nadrág, és a temetési szertartás nem hosszú! Igaz, én csak 10 hetes voltam, amikor temetésre kellett mennem, a ravatalozónál is volt WC.
Szia! A férjem nagybátyját is pénteken temették, nem mentem, 26. hetes terhes vagyok. Nem fázitom meg magam, szakadt a havasesõ is. Férjem elment és képviselt engem is. Ezen nem kell megsértõdni, hogy óvod magad, ha anyósod nem érti meg, akkor valószinû az unokája se nagyon érdekli...

Mit csináljak, menjek dolgozni vagy nem, mert a párom nem akarja?

Barátnőm nem akarja, hogy elmenjek dolgozni, mert akkor kevesebbet vagyok vele. Azt mondta, anyukádék ugyis eltartanak, akkor minek menjek.

Legjobb válasz: menjél! nemkell nayádék nyakán élni. ha vna módód, lehetõséged, akkor menj. bnõd meg kibírja, hogy max 7 végente találkoztok. ha emg nem akkor egy hisztis p/csa

menjél! nemkell nayádék nyakán élni. ha vna módód, lehetõséged, akkor menj. bnõd meg kibírja, hogy max 7 végente találkoztok. ha emg nem akkor egy hisztis p/csa
A végén meg az lesz a baja, hogy tudsz anyukádék nyakán lógni, meg hogy benyúlják a pénzed stb. Menj dolgozni, legyél egy kicsit független. Nem kell ragaszkodni annyira a barátnõdhöz. És különben is minél többször látjátok egymást, annál jobban csökken a majd a vágy, hogy együtt legyetek. 17/L
menj
Hát milyen férfi vagy Te? Léha ingyenélõ?

Mit csináljak, menjek vagy ne menjek?

Volt 2 barátn?m és az unokatestvérem,mi voltunk így négyen nagyon jóba.2 hónappal ezel?tt viszont nagyon összevesztünk,és azóta egyikkel sem találkoztam(én más városban lakom)Azóta lettek új barátaim,akik ma elhívtak bulizni,ahol viszont unokatesómék is ott lesznek.Nem tudom,hogy menjek-e el,mert félek,hogy belém kötnek(sajnos túl sokat tudok róluk)Viszont az év buliját sem hagynám ki szívesen,mivel rám férne most egy kis kikapcsolódás.Sajnos nagyon a lelkemre veszek mindent,és nem tudom,hogy kezelhetném a helyzetet,mikor elkezdenek beszólogatni.

Legjobb válasz: Az ember a rokonait nem válasthatja meg sajnos,de nem is kötelezõ szeretni õket ,jóba lenni velük.

Az ember a rokonait nem válasthatja meg sajnos, de nem is kötelezõ szeretni õket , jóba lenni velük.
Szerintem még ha el is kezdenek nyilvánosan kötekedni, te próbálj meg nyugodt maradni, akár ne is reagálj, csak menj arrébb. Nehogy valami nagy patália legyen, mert akkr magadat járatod le, és pont azt érnéd el, amit akarnak. Csak menj arrébb szó nélkül, így a viselkedésük õket fogja minõsíteni és ezt mások is észre fogják venni.
Menj el.

Mit csináljak? Menjek dokihoz?

8 hónapja szültem,eddig 2x volt rendesen mensim,tegnapel?tt pedig 15 napra megjött,de csak 1 napig véreztem.Nagyon fáj a hasam bal oldala(Csak a BAL!),ha a bal lábamra állok,még jobban!Járásnál is igen érzékeny.Aki járt már hasonló helyzetben elmondaná mi a teend??

Legjobb válasz: fogalmam sincs, de menj nõgyógyászhoz, mert ez azért nem normális.

fogalmam sincs, de menj nõgyógyászhoz, mert ez azért nem normális.
A kérdező hozzászólása: A doki zölddiónyi méretût mondott!Amúgy még mindig szoptatok.Aki fogamzásgátlót szed, nem lehet cisztája?
Nem tudom mi ez, talán csak fölfázás.Szerintem menj dokihoz, és majd ird meg, ha gondolod.Petefészek gyull. is a felfázástól lehet.Kezelni kell.
Feltetlen menj dokihoz! Vedekeztek a paroddal? Nehogy mehen kivuli terhesseg legyen! mennyire intenziv a fajdalom? Miota faj?
A kérdező hozzászólása: A fájdalom változó intenzitású, hol jobban, hol kevésbé.A párommal nem védekeztünk, mert szeretnénk kistesót, így a cerazettet is abbahagytam.Már nekem is megfordult a fejembe ez a méhen kívüli terhesség.Meggyõztetek, felhívom a dokit, úgyis van ma rendelés.Köszi csajok, majd írok!!!
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, cisztám van, amit lehet mûteni kell, holnap megyek vérvételre!Teljesen kivagyok, nem gondoltam, hogy ilyen komoly!Lehet én dramatizálom túl, de rossz belegondolni, hogy itt kell 1 teljes napra hagynom az én kincsecskémet!Pedig anyósomék, anyáék is bármikor segítenek!
Szia! Sajnalom, hogy cisztad van, remelem elmulik. De mekkora, hogy muteni kell? Szoptattal, hogy csak 2x jott meg eddig? En is izgulok, mert mielott terhes maradtam volna, volt egy 7 centis cisztam, a doki kuldott volna muttetni, de elotte meg fogamzasgatlot irt, amitol 3 honap alatt 3 centisre zsugorodott. Aztan terhes maradtam es a hormonoktol elmult. Csodalom, hogy neked megis cisztad lett, foleg, hogy fogamzasgatlot szedtel. Remelem jobban leszel es nem kell muteni!
jobbulást!
Hat kisebb a lehetosege annak, hogy kialakul, sot, van akinek ettol mulik, mint pl.nekem. De ez nem minden esetben igaz. Hat most egy kicsit en is megijedtem, mert azt hittem, hogy ved a szoptatas is a ciszta kialakulasatol, de ezek szerint ez sem feltetlenul igaz. Megegyszer jobbulast kivanok!

Ez minek a tünete lehet? Szerintetek mit csináljak? Menjek el kórházba ügyeletre?

Reggel arra keltem, hogy fáj a mellkasom. Olyan nyomásszer? fájdalom. Mikor nevetek vagy mély leveg?t veszek sokkal jobban fáj. Eleinte csak akkor fájt, amikor mély leveg?t vettem. Most már akkor is fáj, amikor simán veszek leveg?t. Orvosnál voltam már, ? csak annyit mondott, hogy semmi bajom, csak szerinte valamikor beteg leszek.

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Nincs túlsúly? Mit dolgozol? Nõ vagy,vagy férfi? Van valamilyen alapbetegséged?

Hány éves vagy? Nincs túlsúly? Mit dolgozol? Nõ vagy, vagy férfi? Van valamilyen alapbetegséged?
lehet izomhúzódás vagy hasonló, a páromnak is ez volt mondjuk egy ekg nem ártott volna, ha az rendben, akkor csak izomlazító kell infarktusról ne fantáziálj tüdõgyuszid meg biztos nincs, az magas lázzal jár meg köhögéssel
A kérdező hozzászólása: 14 éves lány vagyok. Túlsúly sajnos van. Koromból adódóan nem dolgozok és semmilyen alapbetegségem nincsen. Nem fantáziálok infarktusról se semmi ilyesmirõl. Egyszerûen csak tudni szeretném, hogy nem lesz-e komolyabb bajom. Azért csak lehet aggódni az egészségemért, nem?
Akkor lehet a túlsúly miatt van. Az nyomhatja a mellkasodat, ha meg még kicsit görbe is vagy, attól is fájhat, szúrhat a levegõ. (Én is görbe vagyok, amíg nem figyeltem oda a tartásomra, nekem is gyakran fájt). Próbálj többet mozogni a levegõn, kicsit diétázz(ne vidd túlzásba), és figyelj a tartásodra. Ha nem múlik, menj orvoshoz, csináltass röntgent.
Vagy megkérdezed tõle mi a franc baja van, vagy egyszerûen hanyagolod, kikerülõd, levegõnek veszed, hogy kapjon a fejéhez.
Az attól függ, rokon vagy idegen pl szomszéd
A kérdező hozzászólása: Hát igazából egy nagyon-nagyon jó és régi családi barát
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!