Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, lila (16 db)

Teljesen lilák a kezeim, mit csinálják?

Nagyon lilak es szornyen hidegek! Olyan jo ido van kint, de hiaba megyek ki mert nagyon fazok a hideg kezeim miatt! A kormeim is neha ellilulnak.. Mitol van ez es mit tehetnek ellene?? Komolyan annyira irigylem azokat az embereket akiknek olyan jo meleg a kezuk meg hidegben is.. Lefogadom ha kint lenne 40 fok akkor is jeghidegek lennenek a kezeim. :S Elore is koszi a segitseget. 14/L

Legjobb válasz: Menj el a háziorvoshoz minél elõbb! Sajnos ha lilák a kezeid, az még télen sem jó jel, nemhogy nyáron. Õ biztosan beutal a hematológiára, ahol megvizsgálják a keringésedet. Addig is próbáld meleg helyen tartani, és tornáztatni az ujjaidat, az serkenti a vérkeringést.

Menj el a háziorvoshoz minél elõbb! Sajnos ha lilák a kezeid, az még télen sem jó jel, nemhogy nyáron. Õ biztosan beutal a hematológiára, ahol megvizsgálják a keringésedet. Addig is próbáld meleg helyen tartani, és tornáztatni az ujjaidat, az serkenti a vérkeringést.
Biztos nagyon rossz a vérkeringésed. minél elõbb lásson orvos!
Mindenképpen menj orvoshoz! A vérkeringéseddel lehet baj!

Tegnap nyomkodtam a pattanásomat de vér is jött belőle már és most nézem hogy lila lett körülötte meg fáj 2cm-es körzetben körülötte mi lehet vagy mit csináljak vele? :S

Legjobb válasz: Nyilván a nyomkodás nem tett neki jót, gondolom erõsen nyomtad és azért van most ilyen állapotban. Fertõtlenítsd le és hagyd, hogy meggyógyuljon. Semmiképp ne nyomkodd.

Nyilván a nyomkodás nem tett neki jót, gondolom erõsen nyomtad és azért van most ilyen állapotban. Fertõtlenítsd le és hagyd, hogy meggyógyuljon. Semmiképp ne nyomkodd.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Bár gondolom tudod milyen a pattanás, de itt bõvebben olvashatsz róla :) http://www.doktor.eoldal.hu/cikkek/miden-betegseg-amirol-szo..

Tegnap belerúgtam a betonba, majd belilult bedagadt a lábujjam. Sötét lila hólyag lett és fáj kicsit, lehet-e igy strandra menni? Vagy mit csináljak, van rá valami krém? Vagy dokihoz kéne mennem? Mit csinálnak vele?

Legjobb válasz: Megnézetném dokival, mennyire "rúgott vissza a beton"? Ha esetleg elrepedt, vagy netán el is tört, akkor ellátásra szorul. Majd õ megmondja, mehetsz-e vele strandra, vagy esetleg rögtön sínbe-gipszbe rakják?

Megnézetném dokival, mennyire "rúgott vissza a beton"? Ha esetleg elrepedt, vagy netán el is tört, akkor ellátásra szorul. Majd õ megmondja, mehetsz-e vele strandra, vagy esetleg rögtön sínbe-gipszbe rakják?
A kérdező hozzászólása: Nem tört el, tudom mozgatni.


Mit csináljak? Lassan már tele vagyok lila foltokkal.

A kiskutyám folyamatosan harapdál, ha rászólunk, rákoppintunk az orrára, akkor csak még jobban folytatja. A karom és a lábam már tele van lila foltokkal, mert nagyon er?seket harap :S. Tudom, hogy ez csak játék neki, mert közben csóválja a farkát, de b?ven van mit rágjon. Van botja, gumi-játéka, frizbije, szóvalminden...Apa szerint még kicsi, és nem tudja kimérni mekkorákat harap, de majd ha nagyobb lesz [ha már meglesznek a csontfogai] abbahagyja... Ez igaz? És hogyan szoktassam le err?l a kutyusomat?

Legjobb válasz: Tanuld meg azt a hangot, amit akkor ad ki, amikor véletlenül rálépsz a lábára. Ha rádharap, ezt rikkantsd. Ezután fordíts neki hátat karba font kézzel, ne vedd fel a kontaktust. A mikor leül vagy lefekszik, akkor visszafordulhatsz és játszhatsz vele. Ha újra harap, akkor ismételd az elejétõl. Ne koppints az orrára. Az jó mókának látszik a neki.

A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát, sajnos mi nem tudtunk mit tenni , az elválasztással kapcsolatban....:(
Mennyi idõs korban lett elválasztva az anyjától?
Téged tekint a tesójának és ezért veled teszi mindazt amit a többi kölyökkel kéne. Ezért legyél vele határozott és ne sajnáld kicsit erõsebben fejbekoppintani. Az én német juhászomnál például az jött be, hogy amikor ezt csinálta belenyúltam úgy a szájába, hogy a pofáján lévõ bõrt vagyis a szája szélét is a fogai alá nyomtam. Párszor ráharapott vinnyogott egyet, de egy héten belül befejezte a harapdálást.
Akkor kimaradt az a korai szocializációs szakasz, amiben a lágyharapást tanulta volna a tesóitól. Az igaz, hogy a fogváltás után kevésbé fog fájni, de nem azért mert gyengédebben harap, hanem mert a csontfogak már nem olyan hegyesek. Úgyhogy ne bízd az idõre, kezdj el vele foglalkozni.
"A kiskutyák az alomtársak között tanulják meg, hogy mekkorát haraphatnak játék közben. Ha az alomban az egyik kutya fájdalmasan megharapja a másikat, akkor a megharapott kutya rendszerint felnyüszít és odébbáll. Egy ütés a fenekére számára csak azt jelenti, hogy benne vagyunk a játékban. Lehet, hogy furán hangzik, de ha úgy érezzük, hogy a játék eldurvult, akkor fájdalmasan kiáltsunk fel és függesszük fel a játékot. A kiskutya hamar megtanulja, hogy mekkorát haraphat anélkül, hogy véget érne a játék." kutyasuli.hu Vagy ha durvább megoldást választanál, akkor fogj rá felülrõl a fejére, és szorítsd meg az orrát úgy, hogy a pofáját a fogai alá gyûröd. Az anyikája is ilyen felülrõl pofára mért harapásokkal állítja le. De ez ebben a korban még természetes, pláne ha korán lett elválasztva. Neked kell megtanítanod, hogy mennyire haraphat.
Tanuld meg azt a hangot, amit akkor ad ki, amikor véletlenül rálépsz a lábára. Ha rádharap, ezt rikkantsd. Ezután fordíts neki hátat karba font kézzel, ne vedd fel a kontaktust. A mikor leül vagy lefekszik, akkor visszafordulhatsz és játszhatsz vele. Ha újra harap, akkor ismételd az elejétõl. Ne koppints az orrára. Az jó mókának látszik a neki.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nagyon korán lett elválasztva, mert az utcán találtam június elején, akkkor az állatorvos azt mondta hogy kb. 5 hetes... Anyát, apát meg a tesómat bezzeg nem harapja :/... Pedig nem is szoktam hergelni
Jó mókának látszik neki. "a" nélkül.
ki fogja nõni, utána is játékból "beleharap" a kezedbe, de nem fog fájni, mert csak megfogja játékból, de nem fog fájni, nem fog harapni
Hogyha 6-7 hetes kora körül választanak el egy kutyát az anyjától, még az is nagyon korán van. Nem tanulta meg, hogy nem szabad harapni, és nem tudja, hogy neked fáj, még akkor is, ha õ csak játékból csinálja. Sajnos nehéz errõl lenevelni, az én kutyám is csinálta. Kiabáltam, megrángattam a bõrt a tarkóján, csináltam mindent, ennek ellenére is volt, hogy véresre harapta a kezem. De a jó hír, hogy ez nem tart sokáig:) Nálunk körülbelül 1 hónapig tartott, igaz, 1 hónapig azt hallgattam a szüleimtõl, hogy a kutyám idegbeteg, és adjam el. Legyél kitartó, apukádnak igaza van! Ha megharap, akkor sikíts, nem baj, ha a kutyád megijed. Utána pedig hagyd ott egy idõre, és ne figyelj rá. Meg fogja tanulni, hogy hol a határ. Sok sikert:)
oncogito! A válasz ott van pár hozzászólással feljebb.
Igen, a kölyökkutyák játékból csinálják ezt, de nem szoktak olyan erõset harapni, hogy sérülést okozzanak vele, vagy nagyon fájjon. Az alomban megtanulja mégg az anyjától a 'lágy harapást', szóval hogy akkorát harapjon, h az ne fájjon. Ezért nem szabad 6-8 hetes koránál korábban elválasztani az anyjától , mert akkor egy csomó fontos dolgot nem tanul meg.
Az enyém is folyton ezt csinálja! A kölykök már csak ilyenek! Én hangos szóval többnyire letudom állítani! Nem, vagy valami éles hangot adj ki, mikor csinálja, és a testbeszéd is sokat segít! A tenyeredet tartsd felé, mintha megállítani próbálnád( merthogy ezt is akarod:) és úgy szólj rá hangosan.
Ha a lyuknál van, akkor aranyér lesz az.
A kérdező hozzászólása: Elég messze van onnan, inkább a bal fenekem közepén! Köszönöm a gyors választ!
Ha beütötted elõtte valahova, akkor a véraláfutás, és a szövetek közti vért érzed, szaknyelven haematoma. 1-2 hét alatt teljesen felszívódik, tegyél rá hideg borogatást, ha fáj.
Ha nem ütötted be, akkor robogj el a háziorvosodhoz.

MI ez pattanás? Egy nagy lila cucc van az orromon ami elég gáz és idegesít és van még pont az orromon ami fáj hogyha megnyomom de csak kicsit piros valami 5let hogy mit csináljak?

nagyon gyorsan meg akarok szabadúlni tölle

Legjobb válasz: Éjszakára ragassz rá ragtapasszal egy kicsi darab paradicsomot! Elmúlasztja!

Éjszakára ragassz rá ragtapasszal egy kicsi darab paradicsomot! Elmúlasztja!
én mindig fogkrémet teszek rá.Az szárítja
Ha az elõzõek nem jönnek be akkor ajánlom a legközelebbi bõrgyógyászt. Szerinetm reggelre elmúlik. A paradicsom olykor csodákra képes.
A kérdező hozzászólása: ez biztos :D elég bizarr xd de mind1 megbróbálom köszi
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
ps2 elosztó.. vagy egy usb-bill. 500 ft az elosztó.

Mit csináljak ezekkel a lila karikákkal a szemem alatt?

Már mindent megpróbáltam: vitaminokat, sok vizet, sok alvást, hideg borogatást, stb. Semmi se vált be. Mit tegyek? Nincs valami kozmetikai krém vagy gyógyszer vagy valami?

Legjobb válasz: Orvos. A karikás szemet okozhatja veseprobléma. Ha semmitõl nem múlik akkor irány a kivizsgálás. Ha nincs semmi szervi baj akkor jöhetnek a kozmetikumok.

Orvos. A karikás szemet okozhatja veseprobléma. Ha semmitõl nem múlik akkor irány a kivizsgálás. Ha nincs semmi szervi baj akkor jöhetnek a kozmetikumok.
Egy presztizs minõségû szemránckrém csodákra képes :)
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy nagyon vékony bõröm van. Tudnál ajánlani valami nagyon jó szemránckrémet? :)
A legtöbb esetben a bõr vékonysága miatt látszanak a kis erek.Korrektor esetleg.

Mit csináljak ha lilát pisiltem?

Egyik reggel kimentem slozira, és lilát pisiltem.Szerintetek azért volt mert tegnap furcsa lila szín? szörpöt ittam?????? :o (Tescóban vettem!)

Legjobb válasz: igen, biztosan azért van:) Szóval nyugi!

igen, biztosan azért van:) Szóval nyugi!
Klozett, retyó, budi, véce, toalet, ilyenek. Az a hely, ahol kiürítheted a testedbõl a pisát meg a szart, mert ha máshol csinálod, az társadalmilag elfogadhatatlan.
Mi a búsfaom az a slozi?
Kezdesz medvedisznóemberré változni.
Hát nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én pisilés után általában lehúzom a wc-t. XD
Kakiljál hozzá kéket
100%-ban hasznos válasz
.100%ban hasznos válasz
Ne egyél több céklát!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!