Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, lemenjen (23 db)

Megharapott egy kiskutya, egy helyen vérzik a kezem, mit csináljak? Lemenjek a kórházba és kérjek tetanuszt?

20 hetes kismama

Legjobb válasz: Kutyaharapással, macskaharapással mindenképp fordulj orvoshoz, majd õ eldönti, mi legyen. Összevarrni nem fogják. Remélem, elkérted a gazdától a nevét, címét és az oltási könyvet.

Kutyaharapással, macskaharapással mindenképp fordulj orvoshoz, majd õ eldönti, mi legyen. Összevarrni nem fogják. Remélem, elkérted a gazdától a nevét, címét és az oltási könyvet.
A kérdező hozzászólása: A szomszéd kiskutyája, ismer ezer éve, nem is értem miért csinálta.
A kérdező hozzászólása: És ilyenkor milyen osztályra kell egyáltalán menni? Balesetire?
Balesetire, igen, vagy a háziorvoshoz. És a kutya oltási könyvét mindenképp vidd magaddal, ez fontos, különben veszettség ellenit is adnak, és az nagyon fájdalmas.
Engem az elmúlt hónapokban is többször megkarmoltak/haraptak játék közben (!) a saját kutyáim/macskáim, volt hogy vérzett is. Semmit nem szoktam vele csinálni. Neked kell tudni, milyen mély a seb. Ha csak felületi sérülés, szerintem nem kell túllihegni. De ha aggódsz, és megnyugtat a tudat, hogy megmutatod egy dokinak, akkor persze menj el. 26 hetes kismama.
A saját kutyám/macskát karmolásától én se félnék... 31h km
A kérdező hozzászólása: Nem felületi sérülés, elég mély. Kitisztították és kaptam tetanuszt is.
diéta+ edzés , remélem kielégítõ választ adtam
az elsõ válaszát kiegészíteném mert nem egyértelmû szálkásító diéta és aerob mozgás, plusz súlyzós edzés. helyi zsírégetés nincs, izomvédelem érdekében magas protein bevitel kell.

Hogyan fogyhatok le a leggyorsabban, miket egyek-ne egyek mit csináljak hogy lemenjen a felesleg?

Legjobb válasz: Nézd, nem tudom, hogy milyen fizikai állapotban vagy, illetve milyen életkorban, meg hogy mennyi felesleg van rajtad, így kis segítségül azt tudom leírni, hogy én mit csináltam. 19 éves férfi vagyok, sok felesleg nem volt rajtam, 85 kilóról mentem le 75-re. Áttértem az egészséges táplálkozásra.Kiiktattam a cukrot teljesen az étrendembõl( semmi cukros üdítõ, gyümölcslé, csoki, keksz, fagyi). Megjegyzem helyettük van diétás csoki, fagyi, rudi, amit azért szoktam enni. Fehér kenyér helyett barnát eszek, illetve naponta háromszor eszek. Tehát egészséges étkezés, + a legfontosabb: a mozgás. Én hetente 3-4x megyek el 30-40 percet futni.

Nézd, nem tudom, hogy milyen fizikai állapotban vagy, illetve milyen életkorban, meg hogy mennyi felesleg van rajtad, így kis segítségül azt tudom leírni, hogy én mit csináltam. 19 éves férfi vagyok, sok felesleg nem volt rajtam, 85 kilóról mentem le 75-re. Áttértem az egészséges táplálkozásra.Kiiktattam a cukrot teljesen az étrendembõl( semmi cukros üdítõ, gyümölcslé, csoki, keksz, fagyi). Megjegyzem helyettük van diétás csoki, fagyi, rudi, amit azért szoktam enni. Fehér kenyér helyett barnát eszek, illetve naponta háromszor eszek. Tehát egészséges étkezés, + a legfontosabb: a mozgás. Én hetente 3-4x megyek el 30-40 percet futni.
A kérdező hozzászólása: Hali 21 leszek. Nos hát én próbálok edzegetni itthon fekvõ, huzockodás, hasizom ahogy tanácsoltad elfelejtem a cukrot olyan 20kilotol megszabadulnék szivesen:) te menyi idõ alattt adtad le a 10et? illetve futás helett elég az amit csinálok?? naponta??
Nem fogytam sokat csak olyan 7 kilót kb. De egy nap 4x 5x ettem kis adagokat. És délután 4-5 óra (inkább 5) után már nem ettem csak ittam. Igy napi 1 kg-okat fogytam. Többször viszajött pár kiló. De egy ideje már tartom a súlyom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm !!! Örök hála.


FONTOS, Miét van mindig bedagadva a szemhéjam reggelente? Mit csináljak, hogy lemenjen?

valakinek valami bevált módszer? mitől van ez? kialvatlanságtól? próbálkoztam a jegeléssel, de az sem használt annyira.. L/17

Legjobb válasz: Szemhélyszárazságod vagy kötõhártya gyulladásod van. Velem is ez volt, kaptam ráilyen gélt, meg szemcseppet, ésszéplassan elmúlt. Nem egybõl, de egy 4 nap után már jó volt reggel is. Fordulj orvoshoz,magától nem fog javulni! És nyugi, semmi komoly.

Szemhélyszárazságod vagy kötõhártya gyulladásod van. Velem is ez volt, kaptam ráilyen gélt, meg szemcseppet, ésszéplassan elmúlt. Nem egybõl, de egy 4 nap után már jó volt reggel is. Fordulj orvoshoz, magától nem fog javulni! És nyugi, semmi komoly.
alul vagy felül van bedagadva? Lehet sajnos kötõhártyagyulladás, ekcéma is :/ vagy szemhéjszéli gyulladás... Esetleg vízhiány, ami a szemednél jeletnekzik! Egy pici dagadtság még lehet normális! Pár óra múlva elmúlik egy nap?Ha nem, akkor menj el szemorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: teljesen nem múlik el, csak jobb lesz. És felül. De nem hiszem, hogy valami gyulladás lenne, mert nem piros a szemem, nem fáj, nem viszket és semmi hasonló.. de annyira zavar, hogy ilyen:/
nekem is olyan reggelente, de én nem is gondoltam h ez vmi gond xD
Elsõ vagyok. Tudom hogy nem fáj, nekem se fájt. Szemszárazság vagy sima bõrszárazság lesz ez :)
A kérdező hozzászólása: és erre mi a megoldás? inni kell sok folyadékot és testápolóval kenni?:D vagy szemcsepp? vagy hogy érted, hogy szemszárazság?:)
nekem volt olyan, hogy akkor dagadt be reggelre a szemem amikor lefekvés elõtt sírtam anyukámnak volt olyan hogy azért dagadt be a szeme mert nagyon keveset aludt, de neki akkor is bedagad reggelre ha beteg(epe)
elõzõ vok am szerintem nincs komoly baja a szemhájadnak :)

1 Hónap alatt mit csináljak, hogy lemenjen 10 kiló?

12 Éves vagyok és 72 kg. Ez már nagyon zavar engem!

Legjobb válasz: sportolj, minél többet, bringázz, fuss, focizz a haverokkal, ne egyél nasikat és csak vizet igyál, ne cukros löttyöket, majd lemegy szépen a plusz...amúgy milyen magas vagy?

sportolj, minél többet, bringázz, fuss, focizz a haverokkal, ne egyél nasikat és csak vizet igyál, ne cukros löttyöket, majd lemegy szépen a plusz...amúgy milyen magas vagy?
Kedves erõszakos válaszolgató nem cél egy gyereknél 8sem) hogy elveszítse az izmait márpedig egy hónap alatt zsírból lehetetlen 10 kilót fogyni. Ha nem zsírból fogy ott a yoyo pluszban kinyírja a szervezetét pluszban úgy fog kinézni a teste, mint egy adag puding. Térjél már észhez.
Attól még nem rossz. Mert nem azt mondtam, hogy szart egyen, hanem ételt.
én 37 éves vagyok és amit te fehérjediétának hívsz, az nekem az étrendem - és én írtam azt, hogy ne ajánlgass ilyet egy 12 éves gyereknek! 1) nem fog tõle 10 kg-ot fogyni egy hónap alatt, hiába ajánlgatod 2) 12 éves gyerek, ha akarna sem tudna úgy étkezni, ahogy akar, max annyi döntése van a napi kajájában, hogy nem eszik (ezt ugye nem kellene) vagy kevesebb nasit eszik és nem iszik cukros vackokat, csak vizet 3) 12 évesen nem kellene fehérjediétán éljen mivel, ha nem tudja jól csinálni, akkor kinyírja a veséjét és az ízületeit 4) 12 évesen (késõbb sem egészséges) nagyon nagy tömegtõl megszabadulni rövid idõ alatt - mivel fejlõdõ szervezetrõl van szó
A fehérjediéta legalább használna. Hanyagolom inkább a sablonos válaszokat, amikkel Õ sajnos nem tud kezdeni semmit. Ezzel tudna. Ugyan már ez a diéta nem azt jelenti, hogy meghal éhen. Sokan vannak, akik így élnek, akik nem diétának veszik, mégsincs bajuk. Tehát ez a dieta miért lenne rossz? Mert esetleg fogyna valamit, vagy talán elérne valamit? Ennyire kárörvendõek lennétek? Ha nem is csinalja azt, amit ajánlottam, akkor egy másikat fog. Ennyi az egész. Én szurkolok neki, akármilyen módszerrel is próbálkozik.
12 éves gyereknek nem kéne fehérjediétát ajánlgatni, meg elhitetni vele, hogy 10 kg-ot le tud fogyni egy hónap alatt!! legyen már eszed!
10. Ha nem zsírból szeretnéd azt a 10kilót, akkor persze, hogy összejöhet elméletileg.
#Utolsó elõtti Ha igazán akarja lemegy 10 kg egy hónap alatt. Attól, mert neked nem jött össze másnak még sikerülhet! Szép napot!
fuss fuss mindenhova fuss
Egy hónap alatt tíz kiló sehogy sem fog lemenni, se tartósan, se máshogy.
tudod ha hosszútávon akarod megtartani a súlyodat, nagyon fontos inkább lassabban fogyni, megtanulni másképpen táplálkozni, mert igen nagy a veszélye a jojo efektnek. Én azt tanácsolnám neked, hogy menjél el a könyvesboltba és nézd át a szakirodalmat, és föleg beszéld meg az orvossal. Tudod ebben a Te korodban nagy a veszélye a fogyókurának, mert fejlödésben van a szervezeted. Láttam képeket, mikor csont-börré fogynak, borzalmas látvány és életveszélyes.... igazán ne szégyenkezz megbeszélni ezt az orvosoddal :) Biztosan sikerül ...csak ennyit ha gyümölcsöt eszel akkor azt egyed délelött, délután inkább a zöldséget.... nekem így mondták, állítólag így helyes. Magamon kipróbáltam müködik :)
Hogyne menne már le 10 kg. Nem hízza vissza, ha azután nem falja fel az egesz hûtõt. És ez normális, mert, aki fogyozik s komolyan is gondolja az kb miután elérte a kívánt súlyt se hagyja el magát, mondom, AKI KOMOLYAN GONDOLJA. 10 kg lemegy. A következõ módszerrel menni fog, nekem sikerült. Próbáld ki a fehérje diétát. A fehérje diéta abból áll, hogy sok fehérjét viszel be a szervezetbe, mint példaul a hal, csirkemell, tojás, tejfélék stb. Ezek beindítják a fogyást. Emellett mozogj, hisz mozgás nélkül csinálhatsz bármilyen klassz diétát, nem fog sikerülni. Ha mozogsz, akkor az már fél siker, példaul szaladj, olyan gyakorlatokat végezz, amitõl izzadsz. Igyál sok vizet, hidd el, nagyon fontos szerepe van a víznek a fogyókúrához. Ha lehet 2 litert egy nap, de minimum lehet masfél is. Egyél sok zöldséget, nem krumplira gondoltam, sültkrumplira, NEM. Gyümölcsöt is egyél, de azokkal vigyázz, ne vidd túlzásba. Ne egyél több kenyeret, hidd el egy hét múlva nem is fog már hiányozni, tapasztalat. A tésztaféléket is kerüld, meg az édességet. Ha nagyon kívánsz valami édeset, inkább egyél egy almát, de 2 kocka csoki se árt, csak ne legyen több. Mondanám, hogy a cukrot váltsd édesítõszerre, de nem mondom, a te korodba nem, inkább csak kevesebb cukrot vigyél be a szervezetbe. Figyelj, ha nagyon elszánt vagy, van akaraterõd, önkontrolod, és ezeket mind betartod, de úgy, hogy ne éhezz, variáld a dolgokat, nézz utána neten, sikerülni fog. Már az elsõ egy vagy két hétbe már fogsz látni változást, ami motivál majd, ez is tapasztalat. Ha valami nem világos, írj privátba. Sok sikert!! Üdv!
1 hónap alatt sehogy sem fog lemenni 10 kiló. Ha meg éhezteted magad akkor is jó ha lefogysz 5 kilót, de a mint újra enni kezdesz, vissza is megy 8 kiló. 12 évesen amúgy sem kéne fogyókúrázni, mert a tested most van fejlõdésben, és sokat ártanál vele. Egyél egészségesen naponta 5x -i étkezésekkel. Sportolj aktívan. Így szép lassan de lemegy majd a felesleg, és ami a lényeg, nem fog visszamenni a duplája.
kérdd anyukád segítségét 1 hónap alatt pedig nem megy le 10kg
beszélj a gyerekorvosoddal és ne akarj 10 kg-ot lefogyni egy hónap alatt! :)
A kérdező hozzászólása: 164-165 Vagyok
Mennyit sikerült?

Szeretnék leadni 4-5 kilót. Fõleg a derekamra, hasamra jött fel a felesleg. Mit csináljak, hogy ez lemenjen mondjuk 1-1, 5 hónap alatt? Írjatok kajákat is, légyszi, fõleg vacsorákat. Ebédet a melóhelyen eszem. És mellé valami tornát is.

Legjobb válasz: Ne változtass semmin, egyél mindent, amit eddig ettél, csak sokkal kevesebbet. Ismered a felezõ diétát? Ez azt jelenti, hogy kiszedel a tányérodra annyit, amennyit meg szoktál enni, és akkor szépen visszatolod a tányérodon lévõ kajának a felét. Éhes leszel, de 4-5 nap alatt megszokod, és garantáltan fogyni fogsz. Persze kell hozzá egy nagy adag kitartás. Hajrá! :)

Ne változtass semmin, egyél mindent, amit eddig ettél, csak sokkal kevesebbet. Ismered a felezõ diétát? Ez azt jelenti, hogy kiszedel a tányérodra annyit, amennyit meg szoktál enni, és akkor szépen visszatolod a tányérodon lévõ kajának a felét. Éhes leszel, de 4-5 nap alatt megszokod, és garantáltan fogyni fogsz. Persze kell hozzá egy nagy adag kitartás. Hajrá! :)
egyel kevesebbet
Nem mindegy, hogy milyen technikával gyúrsz. Különbözõ mozdulatsor más és más izomcsoportot mozgat meg. Nem elég a súlyt csak úgy emelgetni. Egyébként pedig ahogy az elsõ írta, az sem mindegy, hogy mit eszel gyúrás mellett. Én is ismerek olyan aki heti 6 napon kõkeményen gyúr, mégis 160 kg szinte tömör zsír.
A bicepszed alatt maximum csont van... gyùrástol a háj nem tünik el... szálkásito diéta...
AZ izom alatt nincs zsír, a háj MINDIG az izom fölött (és a bõr alatt) van.

Mit csináljak, hogy lemenjen a hasam? CSAK tornával lemegy? Fogyokura nelkül?

Máshonnan nem akarok fogyni,de egymás után 2gyereket szültem,ami sajnos nagyon meglátszik a hasamon. . . Milyen feladatokat csináljak h lemenjen,irnàtok nekem gyakorlatokat,h szerintetek mi a legjobb erre?

Legjobb válasz: youtube-on van egy 30 perces Rubint Rékával, csak hasizom. azt csináltam minden nap, már nagyon látszik, a derekam is vékonyabb

youtube-on van egy 30 perces Rubint Rékával, csak hasizom. azt csináltam minden nap, már nagyon látszik, a derekam is vékonyabb
Csak tornától nem fog lemenni a hasad. De nem is "fogyókúra kell" hanem szálkásító étrend.
ja és bocsánat, a Rubint Rékás barátunkra "jó választ" nyomtam -.-"
1. vagyok, "Rubint Rékás barát" :) Valamennyire próbáltam tartani a norbis diétát is, vagyis, figyeltem, mit mikor eszem, de nem voltam nagyon szigorú. Tornát viszont minden nap csináltam, 40 perc valamelyik hosszú edzésbõl, lustább napokon 30 perc hasizom. Most vettem észre, hogy sokkal kisebb lett a hasam, szinte teljesen lapos, és már látszik, hogy izmos is. Most elkezdtem komolyabban, naponta 60 perc Réka.
Ha megint legalább 39 fok, akkor hûtõ borogatással is lejjebb vihetõ. Nem csak lázcsillapítókkal.
Vagy esetleg vidd el orvoshoz. Egy ekkora gyerek szervezetét megviseli a hosszan tartó láz, sõt, rámehet a szívre is például.
A kérdező hozzászólása: már voltunk de csak csillapítókat ajánlott....
A gyerek gyakran és könnyen belázasodik? Látszólag nagyon elesett? Panaszkodik, és csak alszik szinte? Vannak olyanok, akik könnyen lázasodnak be, és nem is keltenek annyira beteg benyomást még 39 fokos lázzal sem, mások meg már 38 foknál nagyon rosszul vannak... (Magamról annyit, hogy én például ha belázasodtam - ez gyerekként kb. 2x fordult elõ - akkor komoly baj volt, az orvos nem küldött haza egy lázcsillapítóval. Azóta is csak nagyritkán vagyok lázas, és akkor baj van, pl. szalmonella.) Ha kétségeid vannak, vidd el az ügyeletre inkább, minthogy baj legyen. Egyébként pedig hûtõfürdõ, vizes lepedõ segíthet levinni, ha a gyógyszerek nem használnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!