Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, csuklik a babám (2 db)

Mit csináljak, ha csuklik a babám?

3 hetes a kicsi, és evés után néha csuklik. Mit lehet tenni? Próbáltam mellre rakni, de ez nem jött be. Citromlét nem adok neki, egyesek azt tanácsolták, de én ezt kihagyom.

Legjobb válasz: Sajna még mindene fejlõdõben van. Majd abbahagyja, ez neked idegesítõ, neki nem. 5-10 perc kb és elmúlik. Ha már nyöszörög, akkor próbálj pár kortyot-felforralt majd lehûtött vizet-inni adni neki. De a szopi jó szokott lenni, legalábbis nálunk. Az én anyósom adott neki citromot, de semmit se ért, ne adj neki. Én se adtam volna, de késõn vettem észre.

Sajna még mindene fejlõdõben van. Majd abbahagyja, ez neked idegesítõ, neki nem. 5-10 perc kb és elmúlik. Ha már nyöszörög, akkor próbálj pár kortyot-felforralt majd lehûtött vizet-inni adni neki. De a szopi jó szokott lenni, legalábbis nálunk. Az én anyósom adott neki citromot, de semmit se ért, ne adj neki. Én se adtam volna, de késõn vettem észre.
Nagyobb babánál már mûködik a citrom. A mienk még egyszer kért utána.
Én adtam citromlevet, és néha elmúlt tõle, néha nem. Aztán egy pár alkalom után nem is foglalkoztam vele, mert ez a babákat általában a legkevésbé sem izgatja, akkor én miért idegeskedjek miatta?
Szia! A babát tényleg nem zavarja. És bocsi, hogy ezt írom, biztos gonoszságnak fog tûnni, de ha elkezd esetleg csuklás közben sírni (akármi miatt), egy picit hagyni kell sírni, ugyanis a csuklásukat a megváltoztatott légzés ritmussal lehet megszûntetni. Ezért szokták pl a citromot javasolni, amit én sosem próbáltam kis, mert a hirtelen savanyú íztõl "meghökken", amitõl abbahagyhatja a csuklást. Tehát csuklás ellen jó a szopi (esetleg cumi), pár korty víz, vagy egy kis sírás. És a citromlé...... De egyébként abba fogja hagyni pár hét múlva a sûrûn csuklást! Boldog babázást!! :o)

A babám sokat csuklik, mitöl? Mit csináljak? 6hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Nem kell csinálni semmit. Majd elmúlik. Mi 4hósok vagyunk de még most is sokszor csuklik a babám. Sokan citromlevet adnak pedig nem jó a kis gyomruknak. minket zavar a csuklásuk,õket nem :)

Nem kell csinálni semmit. Majd elmúlik. Mi 4hósok vagyunk de még most is sokszor csuklik a babám. Sokan citromlevet adnak pedig nem jó a kis gyomruknak. minket zavar a csuklásuk, õket nem :)
"mit tegyek ha csuklik? Semmit! A szülõt ugyan idegesíti, de a babát ritkán zavarja.Ha mégis, akkor általában sírva fakad, és ettõl abbamaradnak az ütemes rángások.Jó megoldás az is, ha mellre teszed, ettõl ugyanis elmúlik a csuklás.Felesleges citromlevet adni, teáztatni, bár 6hónapos kor után ezekkel a módszerekkel is próbálkozhatunk" Ezt találtam még. 2.voltam
A kislányom 4hetes, én nem csinálok semmit amikor csuklik, mert úgy tudom, hogy ez erõsíti a rekeszizmukat.Ja és a manóm vigyorog miközben csuklik, élvezi.
Ez valóban általában az anyukákat és a felnõtteket zavarja, a babákat egyáltalán nem. A szívének meg egyáltalán nem lesz semmi baja a csuklástól, hiszen ez egy reflex, amit nem nagyon lehet befolyásolni. A babák általában akkor csuklanak, ha tele van a pocijuk, mert a rekeszizmot nyomja a gyomruk. Esetleg ha tényleg nagyon zavar, adj neki néhány korty tejcsit, mert a rendszeres nyelés segít elmúlasztani a csuklást. Persze, egyáltalán nem gond, ha csuklik, ha majd növekszik, egyre ritkábban fog csuklani :) ) 4 gyerekes anyuka
Az én 2 és fél hetes kisfiam is rengeteget csuklik, már a pocakban is sokat. Én csak a miatt aggódom, hogy úgy tudom, a csuklás, megviseli a szívet. tehát nem tesz jót a babának, ha sokáig csuklik, mert megterheli a kis szívét. De sajnos én se nagyon tudok ellenszert, a ciciztetés néha segít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!