Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, csuklik (27 db)

Állandóan csuklok. Egy nap több mint tízszer csuklok utána iszok vizet elmúlik és utána megint csuklok. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Esetleg keresd fel a házidokit ezzel a problémáddal. Talán egy kivizsgálás kideríti, h van-e mögötte szervi ok, v "csak" idegi alapon mûködik.

Esetleg keresd fel a házidokit ezzel a problémáddal. Talán egy kivizsgálás kideríti, h van-e mögötte szervi ok, v "csak" idegi alapon mûködik.
A kérdező hozzászólása: mennék a dotorhoz csak 18 éven aluliak nem mehetnek be(szülõvel igen) csak sürgõs esetben.anyám meg nem visz le mert azt mondja HIPOCHONDER vagyok
Ezt nem is értem. Mi az, h 18 éven aluli nem mehet orvoshoz? Körzeti gyermekorvosotok nincs? Õ hozzá miért kellene szülõi kíséret? :O Nem vagy csecsemõ - úgy vélem! :)
A kérdező hozzászólása: pedig ez van kiírva én sem értem
Hány éves vagy pontosan? Szerintem, ha bekopogsz a gyermekorvosotokhoz - aki már ismer Téged, gondolom - nem fog kizavarni a rendelõbõl.
A kérdező hozzászólása: 12 éves

A babám sokat csuklik, mitöl? Mit csináljak? 6hetesek vagyunk

Legjobb válasz: Nem kell csinálni semmit. Majd elmúlik. Mi 4hósok vagyunk de még most is sokszor csuklik a babám. Sokan citromlevet adnak pedig nem jó a kis gyomruknak. minket zavar a csuklásuk,õket nem :)

Nem kell csinálni semmit. Majd elmúlik. Mi 4hósok vagyunk de még most is sokszor csuklik a babám. Sokan citromlevet adnak pedig nem jó a kis gyomruknak. minket zavar a csuklásuk, õket nem :)
"mit tegyek ha csuklik? Semmit! A szülõt ugyan idegesíti, de a babát ritkán zavarja.Ha mégis, akkor általában sírva fakad, és ettõl abbamaradnak az ütemes rángások.Jó megoldás az is, ha mellre teszed, ettõl ugyanis elmúlik a csuklás.Felesleges citromlevet adni, teáztatni, bár 6hónapos kor után ezekkel a módszerekkel is próbálkozhatunk" Ezt találtam még. 2.voltam
A kislányom 4hetes, én nem csinálok semmit amikor csuklik, mert úgy tudom, hogy ez erõsíti a rekeszizmukat.Ja és a manóm vigyorog miközben csuklik, élvezi.
Ez valóban általában az anyukákat és a felnõtteket zavarja, a babákat egyáltalán nem. A szívének meg egyáltalán nem lesz semmi baja a csuklástól, hiszen ez egy reflex, amit nem nagyon lehet befolyásolni. A babák általában akkor csuklanak, ha tele van a pocijuk, mert a rekeszizmot nyomja a gyomruk. Esetleg ha tényleg nagyon zavar, adj neki néhány korty tejcsit, mert a rendszeres nyelés segít elmúlasztani a csuklást. Persze, egyáltalán nem gond, ha csuklik, ha majd növekszik, egyre ritkábban fog csuklani :) ) 4 gyerekes anyuka
Az én 2 és fél hetes kisfiam is rengeteget csuklik, már a pocakban is sokat. Én csak a miatt aggódom, hogy úgy tudom, a csuklás, megviseli a szívet. tehát nem tesz jót a babának, ha sokáig csuklik, mert megterheli a kis szívét. De sajnos én se nagyon tudok ellenszert, a ciciztetés néha segít.

Mit csináljak ha csuklik és nem fogadja el a cicit?

Legjobb válasz: Semmit. Várd meg, míg abbahagyja a csukást és szoptasd meg akkor. Ne félj, nem fáj neki a csuklás, csak mi anyák nem szeretjük látni gyermekünket, ahogy hosszú percekig csuklik.

Semmit. Várd meg, míg abbahagyja a csukást és szoptasd meg akkor. Ne félj, nem fáj neki a csuklás, csak mi anyák nem szeretjük látni gyermekünket, ahogy hosszú percekig csuklik.
Majd elmúlik magától. Nem zavarja õket annyira mint ahogy mi hisszük :)
Nekem se mindig fogadja el a cicit amikor csuklik, ilyenkor megpróbálok vele vizet itatni, és azt megissza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszotokat, segítségeteket!Nénikémet is megkérdeztem és a citromlevet ajánlotta!


1 hetes kislányunk szopizás után mindíg nagyon csuklik. Miért van ez és mit csináljunk vele. Hogy jobb legyen?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is sokat csuklik. Õ ma 9 napos. Én ilyenkor egy kicsit vissza szoktam adni neki a cicit, kortyol egy keveset és attól el szokot múlni a csuklása. Jó egészséget Nektek!

Az én kisfiam is sokat csuklik. Õ ma 9 napos. Én ilyenkor egy kicsit vissza szoktam adni neki a cicit, kortyol egy keveset és attól el szokot múlni a csuklása. Jó egészséget Nektek!
A csuklás ebben az esetben, a sok levegõ nyelés miatt fordul elõ.Valószínûleg nincs helyesen cicire helyezve, figyeld meg jobban, vagy válts poziciót.Mondjuk ha eddig ülve szopiztattál, probáld meg fekve....hátha ügyesebben betudja kapni a cicit.Sok sikert hozzá!Ja és ne aggódj a csuklás miatt, baja nem lesz tõle, de tény hogy a levegõ nyelés miatt van!
Biztos azért, mert nagyon jól lakik. Te nem szoktál olyankor csuklani? Én igen :) De az ilyen picik amúgy is sokat csuklanak, igazából semmi teendõ nincs vele, nem is zavarja õket.
Az én babám is csuklik kajcsi után általában. Most 9 hetes. Amikor büfizik általában akkor kezdõdik a csuklás. Mi szoktunk neki adni pár csepp C vitamint (Cebion) és attól elmúlik. Ha ez nem jön be, próbálkozunk a teával (Mecsek baby tea) végsõ esetben pár csepp citromlé.
Szakirodalom szerint nem ritka, ha a baba evés után csuklik-hülye helyzet, mert sokszor bukik is tõle, legalábbis 10 hetes kislányom. Semmi teendõ nincs vele, bár elég sokáig, kitartóan tudják csinálni. Én ilyenkor nem szoktam fekve hagyni, felveszem, vagy a hordozóba félvekvõ helyzetbe teszem, de ez is csak a buki miatt. Meg meg lehet szoptatni, pár szívás után el szokott mulni. De alapjaiban semmi teendõ vele.
valószínûleg mohón eszik és levegõt nyelt mellé. Kicsit vissza kell fogni szopi alatt, hogy lassítson a tempón. Így a hasfájás is elkerülhetõbb.
Pár csepp citrom leve, az nekünk mindig rögtön segít!

Mitöl van az hogy három hónapos babám sokat csuklik napközben, és mit csináljak hogy az esti orákba ne aludjon el mert alszik egy két orát és utána tiz fél tizen egyig fentvan hogy csináljam hogy nyolckor aludjon este?

Legjobb válasz: a csuklás normális, az alvás: próbáld húzni neki, pl. 5 után ne engedd aludni, ha megoldható. játszatok és mikor látod, h fáradt, akkor fürdés, hami és tente:)

a csuklás normális, az alvás: próbáld húzni neki, pl. 5 után ne engedd aludni, ha megoldható. játszatok és mikor látod, h fáradt, akkor fürdés, hami és tente:)
Szia! A csuklás náluk nem probléma.Én szoktam egy kis teát adni neki, ha már régóta csinálja.Amúgy nem lenne rá szükség. Nem lehet, hogy napközben túl sokat alszik? Evések között az enyém fél-háromnegyed órát alszik, délután a séta alatt pedig két órát fél ötig, utána pedig nem engedem aludni 7-ig.Aztán jön a fürcsi, kaja, fél óra játék, és teljesen beájul reggelig.
Általában a pici csecsemõk sokat csuklanak. Ennek több oka lehet, elõfordul, hogy fázik. De gyakran van, hogy evés után, büfizés után csuklik. Ilyenkor átmeneti megoldás lehet, ha egy - két kortyot még iszik a tej vagy tápszer - bõl, na de ezután is fel kell tartani büfiztetni, és újra kezdõdhet a csuklás. A babákat kevésbé zavarja, mint a szülõt. Nagyon rossz hallgatni. Ha a babát is zavarja már, akkor elkezd sírni, ezáltal vesz egy nagy levegõt és a csuklás abbamarad. tehát igazán nincs teendõd, hagyni kell, amig kicsit sír. ha meg õt nem zavarja, akkor egyszer csak eláll. Amennyiben az a csuklás állandósul, több órán keresztül tart, akkor mutasd meg a gyermekorvosnak.
Az alvást elcsúsztathatod úgy is, hogy késõbb fürdeted a babádat. Az én fiam fél8-kor fürdik, eszik, és 9- fél 10 körül elalszik.
Így jártunk mi is.Én ilyenkor egy fél óra után felébresztettem, de tiszta nyûg volt. Egyszer aztán elmentünk az esti órákban barátokhoz, ahol egyhuzamban többet volt fenn, mint szokott, és így kitolódott a lefekvés.A kocsiban elaludt, de otthon felébresztettem, megfürdettem, és így már nyolc óra volt. Azóta mûködik, este már csak egy félórát alszik.A csuklás valószínû a bukás mitt van, félrenyeli, itas vele teát, báraz enyém nem fogadja el ha nem éhes, ha iszik elmúlik.

Nagyon fáj a csuklóm 3 napja! Mit csináljak? Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Lehet inhüvely gyulladás, talán sokat egereztél?

Lehet inhüvely gyulladás, talán sokat egereztél?

A csuklómon van egy kis csillag tetoválás, ami negyed órával ezelőtt megsérült. Mit csináljak vele, hogy nem legyen hézagos?

A macskám belekapott véletlenül és megkarcolta. Befújtam aloeverás sprayvel, de bepirosodott és lehet hogy sebes lesz. Mit csináljak vele, hogy ép maradjon?

Legjobb válasz: Semmit, úgyse tudsz vele különösebb dolgot csinálni. Hagyd begyógyulni, aztán majd meglátod mi a helyzet. Ha szükséges átütteted, meg lehet azt oldani. De valószínûleg a cica nem tudott olyan nagyon belekapni, nem marad nyoma.

Semmit, úgyse tudsz vele különösebb dolgot csinálni. Hagyd begyógyulni, aztán majd meglátod mi a helyzet. Ha szükséges átütteted, meg lehet azt oldani. De valószínûleg a cica nem tudott olyan nagyon belekapni, nem marad nyoma.
héééj :D nekem is kiscsillagom van :D
a festék elég mélyen van ne félj nem lesz gáz h hézagos lesz, bevarasodik azt megint szép lesz ^^

El lehet törve a csuklóm? ! Nem akarok gipszet, mit csináljak?

Tegnap leestem a lépcsõn tenyérre érkeztem és a csuklóm meg a hüvelyk ujjam azóta nagyon fáj mozgatni sem tudom, tiszta lila és nagyon be van dagadva.Lehet hogy eltört? Nagyon félek dokihoz elmenni,nem akarom hogy begipszeljék :( Mit csináljak? Jegelem és be is fásliztam,elmúlhat így?

Legjobb válasz: Igen, könnyen lehet, hogy eltört, és igen, be fogják gipszelni! Kibírod, nem? Hogy lehet ennyire félni attól a nyamvadt gipsztõl? Minél hamarabb ellátja az orvos, annál jobb.

Igen, könnyen lehet, hogy eltört, és igen, be fogják gipszelni! Kibírod, nem? Hogy lehet ennyire félni attól a nyamvadt gipsztõl? Minél hamarabb ellátja az orvos, annál jobb.
Lehet, de lehet sima zúzódás is, az is nagyon rossz.
orvos kellene, mert ha rosszul forr össze, akkor akár újra is el kell törni
anyu mit mondott? mi ez a hiszti hogy felsz az orvoshoz menni? ha a gyogyulashoz az kell, hogy gipsz legyen rajta, akkor sem 'akarod' majd, mert felsz tole vagy nem tetszik a szine, vagy hogy? eskuszom a 6 eves lanyom ertelmesebb ennel...

Kidudorodik a csuklómnál a csont és rohadtul fáj. Miért van ez? Mit csináljak? Ma vettem csak észre, kétlem, hogy eddig is ilyen furi lett volna a csuklóm. A másik nem ilyen.

Legjobb válasz: Feltehetõen nem csont, hanem u.n. ganglion az ínhüvelynél, esetleg ínhüvely gyulladás (ha fáj).

Feltehetõen nem csont, hanem u.n. ganglion az ínhüvelynél, esetleg ínhüvely gyulladás (ha fáj).
Nem lehetséges hogy az egy ganglion? Nézz utána. Nekem is ez van, de pár hét után nekem elmúlt a fájdalom és kicsit vissza is ment, megerõltetés hatására megint megnõ és fáj. De mindenképp elmennék azért a háziorvoshoz, hogy ha nem az hátha tud segíteni benne mi is az, ha meg tényleg ganglion, akkor tud rá valami krémet írni, nekem is írtak.
A kérdező hozzászólása: Érzem, hogy az ott csont. :/ Nem olyan nagy dudor csak érzem, hogy ott van és fáj.
Akkor inhüvely gyulladás, megerõltetted. Pihentesd, borogasd, keneges valamilyen reuma krémmel, kerüld az egerezést azzal a kezeddel.

Mit csináljak a csuklómmal?

Ma nagyon sokat teniszeztem, és nagyon megeröltettem akezemet. Nehezen "működik".Már egy poharat nehezen emelek fel.Gondolom, ez hamar elmúlik, de tudtok praktikákat, hogy méghamarabb? Köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!