Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, begyulladt a (49 db)

Mit csináljak, begyulladt a lábujjam körömágya, mit lehet vele csinálni? Nagyon fáj.

Legjobb válasz: Régen nekem azt mondták, amikor belevágtam a lábujjkörmömbe, és begyulladt, hogy tegyek rá paradicsomszeletet, az lehúzza róla a gyulladást. Próbáld ki, hátha segít.

Régen nekem azt mondták, amikor belevágtam a lábujjkörmömbe, és begyulladt, hogy tegyek rá paradicsomszeletet, az lehúzza róla a gyulladást. Próbáld ki, hátha segít.
Kössél rà éjszakàra paradicsomot! Pardicsom, vizes vatta, nylon!
A kérdező hozzászólása: ok! Köszi a segítséget!
bevált??? nekem is begyulladt most, és annyira fáj, hogy járni is alig tudok cipõben....

Mindig begyullad a szemöldök piercingem :S Mit csináljak vele?

Elvileg azért lehet mert eret szúrtak át,és azért.

Legjobb válasz: Hát ha mindig begyullad akkor mindenképp vedd ki.

Hát ha mindig begyullad akkor mindenképp vedd ki.
vedd ki, nem jó az állandó gyulladás a szervezetedneK! nem ér meg egy testékszer sem ennyit.
Nekem is mindig bevolt gyulladva, elkezdett vadhús is nõni rajta, aztán én ki is vettem. Kb 5 éve nincs benne a szemöldökömben és a mai napig meglátszik a heg. Nem érte meg.
Nekem a fülem gyulladt be egyszer.
Ha esetleg a hajad odalóg, attól is begyulladhat, akkor érdemes a hajadat valahogyan elfogni onnan vagy levágni, míg meg nem gyógyul. Ha nincs haj-probléma, akkor tényleg rossz helyen lehet. Egy piercert kellene megkérdezni, így látatlanban elég nehéz megállapítani.

Nagyon fáj a fülem. Szerintem begyulladt mit csináljak vele?

Vasárnap Velencén voltam 2 barátn?mmel, és az egyik benyomott a víz alá és tele ment vízzel a fülem...Nagyon fáj...:S Már próbálkoztam a meleg sós dologgal...de nem nagyon volt hatása.:/ Tudtok segíteni?:)

Legjobb válasz: Szia! Lehetséges, hogy a víz miatt begyulladt. De mi itt nem tudunk pontos diagnózist felállítani, inkább menj el holnap fülészetre. Inkább feleslegesen menj, minthogy késõbb esetleg ne adj Isten komolyabb baj történjen, esetleg halláskárosodásod legyen.

Szia! Lehetséges, hogy a víz miatt begyulladt. De mi itt nem tudunk pontos diagnózist felállítani, inkább menj el holnap fülészetre. Inkább feleslegesen menj, minthogy késõbb esetleg ne adj Isten komolyabb baj történjen, esetleg halláskárosodásod legyen.
Fül-orr-gégészet mert lehet h középfülgyulladásod van Kapsz majd antibiotikumot meg fájdalomcsillapítót és jobb lesz
A kérdező hozzászólása: Hát azt terveztem én is.:D holnap az elsõ dolgom az hogy Dokihoz megyek.:) Csak gondoltam hát ha van valami ötletetek és kipróbálom .:) És ha talán elmúlik tõle akkor nem megyek le.:) De köszönöm.^^:)
nekem nagyon sok probléma van a fülemmel. Már volt is felszúrva.. : ss de nekem amikor fájt akkor vettem fülgyertyát(dorgériákban lehet kapni) és 1nap 2gyertyát égettünk el a fülembe és nekem eddig mindig bevált. :)
rendbejött? amúgy hogy nyomott le a barátnõd? simán arccal elõre, semmi extra, attól?


Mit csináljak, ha begyulladt a vesém a terhesség alatt?

Sajnos elég rosszak a veséim, és terhes vagyok...18. hetes...Elmentem az orvoshoz, hogy fájnak a veséim, valószínűleg begyulladtak. Elintézett annyival, hogy most nem írhatja fel az antibiotikumot amit szokott... Eléggé meg vagyok lőve, hogy mit kéne csinálnom, mert néha még az ágyból sem sikerül felállnom, annyira fáj. Valakinek valami ötlete??

Legjobb válasz: Hát nekem a baba nyomta el avesém (vagyis a húgyvezetékem) ami miatt pangott a vizelet,ami miatt begyulladt a vesém...Én két hetetb voltam kórházban,mert a vesegörcs nem játék várandósan,mert beindíthatja a szülést! Én antibiotikumot,és nagyon durva infúziókat kaptam 8 napon keresztül,mire végre meg tudtakmûteni!(DJ katétert kaptam a vesémbe,hogy ne tudja ababa elzárni...) Szóval sürgõsen keress fel szerintem egy másik orvost szerintem! Én tõzegáfonya kapszulán éltem... Jobbulást kívánok,és remélem neked nem ababa nyomja! 2 éves kislány és 39 hetes pocakcsajszi anyuja

Hát nekem a baba nyomta el avesém (vagyis a húgyvezetékem) ami miatt pangott a vizelet, ami miatt begyulladt a vesém...Én két hetetb voltam kórházban, mert a vesegörcs nem játék várandósan, mert beindíthatja a szülést! Én antibiotikumot, és nagyon durva infúziókat kaptam 8 napon keresztül, mire végre meg tudtakmûteni!(DJ katétert kaptam a vesémbe, hogy ne tudja ababa elzárni...) Szóval sürgõsen keress fel szerintem egy másik orvost szerintem! Én tõzegáfonya kapszulán éltem... Jobbulást kívánok, és remélem neked nem ababa nyomja! 2 éves kislány és 39 hetes pocakcsajszi anyuja

3. lyuk a fülembe nagyon begyulladt, tiszta seb, mit csináljak vele, mivel kenhetném be?

Már 1 jó ideje begyullad a fülem, és besebesedik. És ez a bizsu fülbevalótól lehet szerintem ! Betadine jó rá? vagy valami más? köszi a választ !!

Legjobb válasz: nem feltétlen bizsu miatt van nekem is volt 3.4. lyuk ezüst karikával de valahogy nem birja ott. az elsö két lyuk simán begyogyult feljebb soha nem gyogyult be, mindig fájt. szerintem ott van valami fontos pont,akupresszurás izé ami miatt nem jó. betadine jó rá de nem feltétlen fog begyogyulni. lehet ugy jársz mint én.

nem feltétlen bizsu miatt van nekem is volt 3.4. lyuk ezüst karikával de valahogy nem birja ott. az elsö két lyuk simán begyogyult feljebb soha nem gyogyult be, mindig fájt. szerintem ott van valami fontos pont, akupresszurás izé ami miatt nem jó. betadine jó rá de nem feltétlen fog begyogyulni. lehet ugy jársz mint én.
A kérdező hozzászólása: remélem begyógyul :(

Begyulladt a köldök piercingem. Mit csináljak?

Csúnyán gennyesedik és piros.Kenegetem már pár napja gyulladáscsökkentővel,de nem segít.Ha kiveszem és letakarítom a piercinget azzal ártok vagy segítek?

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy artanal vele, csak fajni fog, es ne hagyd sokaig kint mert begyogyul.

Nem hiszem hogy artanal vele, csak fajni fog, es ne hagyd sokaig kint mert begyogyul.

Mit csináljak ha begyulladt a piercingem? (Ajak! )

Legjobb válasz: Betadine, alkohol. És jó lenne az okát is tudni! Ha meg friss akkor pláne vigyázni kellene...

Betadine, alkohol. És jó lenne az okát is tudni! Ha meg friss akkor pláne vigyázni kellene...
tetrán.
Igen, biztosan.
A kérdező hozzászólása: holnap kell visszamennem, mert azt mondta, h hosszú a szára és lecsíp belõle vagy mi. akkor mondd rá valamit igaz?
Ne mozgassa TÚL SOKAT azt írtam, nem azt, hogy ne mozdítsa meg. Beszélsz hülyeségeket! Az alkohol igen fertõtlenít, de szárít és "marja" a friss szöveteket, nem jó piercingre! Nézzél szét az interneten, egy valamire való szalon sem ajánlja. A betadint sem. Hogy ne lenne már köze az evéshez. A lyuk egyik vége bent van a szájában, nyilván nem kellene olyanokat enni, amik gyorsan romlanak, egyszerûen belekerülhetnek, irritálhatják. Szerinted a fogorvos is viccbõl mondja, hogy ne egyél pár napig tejterméket foghúzás után?
Sósvízet csinálj, és öblítsd vele a szád, szívesen csókolóznék veled. a nyálam jó a sebedre. 19/F
De jó az alkohol is, mivel fertõtlenítõ! Nekem is van ajak piercingem és az evésnek ehhez semmi köze. Nekem is be volt durranva, jól fel is volt dagadva a szám. Betadinet adtak, meg alkoholt(de nem pálinka:D), és igenis kell mozgatni, forgatni, mert rá gyógyul a húsra, tudom, hogy fájdogál de muszáj. Én most raktam vissza 3 év után és akkor is be volt dagadva kicsit meg fájt is, alkohollal el is múlt!
A kérdező hozzászólása: Ez egy értelmes válasz volt.! Nagyon szépen köszönöm.!! megfogadom.:)
Ne egyél tejet meg ilyesneket, nagyon morzsálódósat sem, rendszeresen mossál fogat. Tetránnal kend kívül, úgy, hogy fülpiszkálóval körbekened kicsit az ékszer szárát, kicsit kinyomva a lyukból. Ne mozgasd túl sokat. Alkohol a friss piercing sebre nem jó. Lehet egyébként hej de jó fertõtlenítésre, de piercingre nem való!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. igen friss mos csináltattam hétfõn.
Nekem febr.5. óta megvan de most gyulladt be, a betadinon kivûl van valami más megoldás is? Mondjuk jó nem iszok tejet de akkor tisztítsam pálinkával vagy mii? :D

Becsomósodott a fülem, mert begyulladt. Mit csináljak, hogy megszűnjön?

em vagyok allergiás az ezüstre. :)

Legjobb válasz: fáj is? genny lehet benne? ha igen sterilizáld és steril tûvel szúrd fel óvatosan, majd betadinozd egy ideig

fáj is? genny lehet benne? ha igen sterilizáld és steril tûvel szúrd fel óvatosan, majd betadinozd egy ideig

Begyulladt a köröm ágyam, mit csináljak vele?

Már nagyon fáj, szerintem vágás közben megszúrtam. Mit tegyek rá?

Legjobb válasz: Nem tudom van e még Chlorocid H kenõcs, az hatásos rá.

Nem tudom van e még Chlorocid H kenõcs, az hatásos rá.
Nekem is mindig ez volt a bajom gyerekkoromban. Kamillás lábfürdõ csökkenti a gyulladást.
Tegyél rá paradicsomhéjat, ragaszd le, pár óra múlva szedd le. Ha nem múlt el a gyulladás, ismételd még párszor! Régi népi gyógymód és mindenféle gyulladt dologra használható külsõleg. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: De ez a kezemen van középsõ ujj, erre is mehet kamilla? Igen hallottam a paradicsomosról de perpillanat nincs most paradicsomom :S
Lehet érdemes beugrani vele sebészetre. Ha nagyon be van gyulladva és feszíti a genny, az legjobban úgy tud kiürülni ha érzéstelenítésben egy kis metszésbõl megnyitják. A fájdalom azonnal csökken, és szépen fel tud tisztulni a seb. Ha házilag kezeli az ember, esetleg gyakrabban kiújulhat vagy lehetnek szövõdményei.

A négy napja lőt fülem begyulladt. Mit csináljak?

Kenni fogom gyógyszertári alkohollal. Kérdésem hogy annyi id?re kivehetem, hogy kinyomom a gennyet ha van és letisztítsam?

Legjobb válasz: aha az jo ha kiveszed annyira hogy kitisztitsd nem fog 5másodperc alatt beforni

aha az jo ha kiveszed annyira hogy kitisztitsd nem fog 5másodperc alatt beforni
A kérdező hozzászólása: Ejha :D köszönöm a gyors választ :)
igen kiveheted. nekem az or pircingem csinalta az eszet kb masfel evig igy. minden honapba begyulladt egyszer-ketszer. kiveszed alaposan kinyomod a gyenet, megtisztitod utanna kivul belul vattaval lehetoleg fertotlenito szeres vattaval ( kek szesz ) es utanna az ekszert is . Ajanlatos kicserni egy ido utan aranyra vagy valami nem femre ha nem birja a szervezeted folyamatosan gennyes lesz.
tetran kenõcs


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!