Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, begyulladt (59 db)

Mit csináljak, begyulladt a lábujjam körömágya, mit lehet vele csinálni? Nagyon fáj.

Legjobb válasz: Régen nekem azt mondták, amikor belevágtam a lábujjkörmömbe, és begyulladt, hogy tegyek rá paradicsomszeletet, az lehúzza róla a gyulladást. Próbáld ki, hátha segít.

Régen nekem azt mondták, amikor belevágtam a lábujjkörmömbe, és begyulladt, hogy tegyek rá paradicsomszeletet, az lehúzza róla a gyulladást. Próbáld ki, hátha segít.
Kössél rà éjszakàra paradicsomot! Pardicsom, vizes vatta, nylon!
A kérdező hozzászólása: ok! Köszi a segítséget!
bevált??? nekem is begyulladt most, és annyira fáj, hogy járni is alig tudok cipõben....

Mit csináljak, ha begyulladt a vesém a terhesség alatt?

Sajnos elég rosszak a veséim, és terhes vagyok...18. hetes...Elmentem az orvoshoz, hogy fájnak a veséim, valószínűleg begyulladtak. Elintézett annyival, hogy most nem írhatja fel az antibiotikumot amit szokott... Eléggé meg vagyok lőve, hogy mit kéne csinálnom, mert néha még az ágyból sem sikerül felállnom, annyira fáj. Valakinek valami ötlete??

Legjobb válasz: Hát nekem a baba nyomta el avesém (vagyis a húgyvezetékem) ami miatt pangott a vizelet,ami miatt begyulladt a vesém...Én két hetetb voltam kórházban,mert a vesegörcs nem játék várandósan,mert beindíthatja a szülést! Én antibiotikumot,és nagyon durva infúziókat kaptam 8 napon keresztül,mire végre meg tudtakmûteni!(DJ katétert kaptam a vesémbe,hogy ne tudja ababa elzárni...) Szóval sürgõsen keress fel szerintem egy másik orvost szerintem! Én tõzegáfonya kapszulán éltem... Jobbulást kívánok,és remélem neked nem ababa nyomja! 2 éves kislány és 39 hetes pocakcsajszi anyuja

Hát nekem a baba nyomta el avesém (vagyis a húgyvezetékem) ami miatt pangott a vizelet, ami miatt begyulladt a vesém...Én két hetetb voltam kórházban, mert a vesegörcs nem játék várandósan, mert beindíthatja a szülést! Én antibiotikumot, és nagyon durva infúziókat kaptam 8 napon keresztül, mire végre meg tudtakmûteni!(DJ katétert kaptam a vesémbe, hogy ne tudja ababa elzárni...) Szóval sürgõsen keress fel szerintem egy másik orvost szerintem! Én tõzegáfonya kapszulán éltem... Jobbulást kívánok, és remélem neked nem ababa nyomja! 2 éves kislány és 39 hetes pocakcsajszi anyuja

Nagyon fáj a fülem. Szerintem begyulladt mit csináljak vele?

Vasárnap Velencén voltam 2 barátn?mmel, és az egyik benyomott a víz alá és tele ment vízzel a fülem...Nagyon fáj...:S Már próbálkoztam a meleg sós dologgal...de nem nagyon volt hatása.:/ Tudtok segíteni?:)

Legjobb válasz: Szia! Lehetséges, hogy a víz miatt begyulladt. De mi itt nem tudunk pontos diagnózist felállítani, inkább menj el holnap fülészetre. Inkább feleslegesen menj, minthogy késõbb esetleg ne adj Isten komolyabb baj történjen, esetleg halláskárosodásod legyen.

Szia! Lehetséges, hogy a víz miatt begyulladt. De mi itt nem tudunk pontos diagnózist felállítani, inkább menj el holnap fülészetre. Inkább feleslegesen menj, minthogy késõbb esetleg ne adj Isten komolyabb baj történjen, esetleg halláskárosodásod legyen.
Fül-orr-gégészet mert lehet h középfülgyulladásod van Kapsz majd antibiotikumot meg fájdalomcsillapítót és jobb lesz
A kérdező hozzászólása: Hát azt terveztem én is.:D holnap az elsõ dolgom az hogy Dokihoz megyek.:) Csak gondoltam hát ha van valami ötletetek és kipróbálom .:) És ha talán elmúlik tõle akkor nem megyek le.:) De köszönöm.^^:)
nekem nagyon sok probléma van a fülemmel. Már volt is felszúrva.. : ss de nekem amikor fájt akkor vettem fülgyertyát(dorgériákban lehet kapni) és 1nap 2gyertyát égettünk el a fülembe és nekem eddig mindig bevált. :)
rendbejött? amúgy hogy nyomott le a barátnõd? simán arccal elõre, semmi extra, attól?


Mindig begyullad a szemöldök piercingem :S Mit csináljak vele?

Elvileg azért lehet mert eret szúrtak át,és azért.

Legjobb válasz: Hát ha mindig begyullad akkor mindenképp vedd ki.

Hát ha mindig begyullad akkor mindenképp vedd ki.
vedd ki, nem jó az állandó gyulladás a szervezetedneK! nem ér meg egy testékszer sem ennyit.
Nekem is mindig bevolt gyulladva, elkezdett vadhús is nõni rajta, aztán én ki is vettem. Kb 5 éve nincs benne a szemöldökömben és a mai napig meglátszik a heg. Nem érte meg.
Nekem a fülem gyulladt be egyszer.
Ha esetleg a hajad odalóg, attól is begyulladhat, akkor érdemes a hajadat valahogyan elfogni onnan vagy levágni, míg meg nem gyógyul. Ha nincs haj-probléma, akkor tényleg rossz helyen lehet. Egy piercert kellene megkérdezni, így látatlanban elég nehéz megállapítani.

Porcba lövettem hétfőn fülbevalót. Idáig nem is volt vele nagyon baj, de tegnap begyulladt. Mit csináljak?

Alkoholos vattával kenegetem és próbálom mozgatni. És vizes borogatás is volta rajta. A fülem a 3szorosára nőtt. Rettentően be van gyulladva. Már az arcom egyik fele is felpüffedt picit. Kivenni még nem szeretném. /hozzá se bírok nyúlni már/ Tudnátok segíteni, hogy mit lehetne vele csinálni? Esetleg krém vagy valami? 15/L

Legjobb válasz: Esetleg orvos? Ha ennyire begyulladt és bedagadt, akkor jobb, ha elviszed a füledet orvoshoz.

Esetleg orvos? Ha ennyire begyulladt és bedagadt, akkor jobb, ha elviszed a füledet orvoshoz.
Én bemennék a sebészeti ügyeletre, ott kiveszik (fájdalomcsillapítót kapsz), fertõtlenítik stb. Ha már így átterjedt az arcodra is, nem jó vele játszani.
Ahogy a többiek is mondták: ezzel tényleg csak sebészet, baromi csúnyán hegesedhet és eltorzulhat a füled, ha benne hagyod az ennyire gyulladt ékszert! A késõbbiekre viszont jó tanács: porcba soha ne lövess fülbevalót, mindig szúrasd, pont a feldagadás elkerülése ill. a könnyebb gyógyulás miatt, illetve az ide rakott ékszert (a normál fülbevalóval ellentétben) a teljes gyógyulásig szigorúan tilos mozgatni! Fertõtlenítésre/sebkezelésre a gyógyulási idõszakban a langyos fiziológiás sóoldatos vattás áztatás a legjobb (kb. 2 deci vízhez egy csipetnyi nem jódozott só - kb. annyi, mintha enyhén sós levest akarnál csinálni, majd ebbe nagy vattapamacs, amit napi kétszer 10 percre rajtahagysz az ékszer környékén), illetve fertõtlenítésre az Octenisept.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
én oxycortot szoktam javasolni, de ha valóban ennyire be van gyulladva akkor vedd ki, fertõtlenítsd és ápold. mielõbbi gyógyulást!
Eleve ott a hiba, hogy lövetted...felelõtlenség. Porcba szúrni kell. Nekem is több helyen van porcban, és semmi baja nem volt.

Mit csináljak ha begyulladt az orrom az orrpiercing-em miatt?

Legjobb válasz: Szerintem vedd ki!Tapasztalatbol mondom!Nekem is volt 2szer!Az egyik ugy begyulladt hogy a piercing körül nött egy véres pup és iszonyuan fájt!Akkor ki vettem és elmult!Aztán utána rá 1évre kilövettem a másik oldalon h majd az ott maard!Na ez olyan jo lsiekrült h nem gyulladt be de idén belenött és a fül-orr gégészet ambulancián 2lidokain injekciót belenyomattak az orromba és sziikével kivágták a piercinget!Mindezt ébren!Ha nem akrsz rosszat akkor vedd ki még most!De te tudod..esetleg betadinnal kend be ha annyira meg akarod tartani!de ha nem mulik el mindenképp vedd ki!üdv

Szerintem vedd ki!Tapasztalatbol mondom!Nekem is volt 2szer!Az egyik ugy begyulladt hogy a piercing körül nött egy véres pup és iszonyuan fájt!Akkor ki vettem és elmult!Aztán utána rá 1évre kilövettem a másik oldalon h majd az ott maard!Na ez olyan jo lsiekrült h nem gyulladt be de idén belenött és a fül-orr gégészet ambulancián 2lidokain injekciót belenyomattak az orromba és sziikével kivágták a piercinget!Mindezt ébren!Ha nem akrsz rosszat akkor vedd ki még most!De te tudod..esetleg betadinnal kend be ha annyira meg akarod tartani!de ha nem mulik el mindenképp vedd ki!üdv
Fertõtlenítsd:D És majd elmulik...
Az elsõ nekem is szörnyen begyulladt és "ki is lökte magát", de nem adtam fel, félévvel késõbb ugyanoda szúrattam még egyet, ez is begyulladt, de nagyon odafigyeltem rá, ápoltam, stb, idõvel elmúlt, ez volt 3 éve, azóta semmi gondom vele:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! nekem még csak 2 hónapja van benn.és akkor szokott begyulladni amikor náthás vagyok, és azt mondták hogy ne féljek mert ez természetes, csak nagyon fájt és azért kérdeztem meg. de szerencsére már nem fáj!:) köszi még1szer!
nekem az elsõ félévbe hol begulladt, hol nem.de Nekem is olyan púp nõtt oda, meg hámlott az orrom a pc körül. de mindig fertõtlenitettem, és utána már gyönyörû, és ahányszor újraszúrták 1-2 napig begyulladt, de utána már szép lett. de sok sikert..gondolj arra h milyen lesz ha végre már nem gyulladt be:D
jahigen..és folyamatosan forgasd a pc-t az orrodba!! /elõzõ válaszoló /

Már megint begyulladt és gennycsomó lett mit csináljak vele hogy el múljon?

Egy kicsit ciki de ahol a fenekemnél ahol az a bevágás kezd?dik nekem ott már 2-szor volt begyulladva a sz?r tüsz?

Legjobb válasz: Vissza a dokihoz,ezt ki kell tísztitani,valószínû csíkozni fogják .Ezt addig csinálják amig tökéletesen nem indul gyógyulásnak .Ne hanyagold el ,mert nagyobb baj lesz belõle .Ha csak egy kicsi fertõzött rész is marad,addig az mindig kiujjul .

Vissza a dokihoz, ezt ki kell tísztitani, valószínû csíkozni fogják .Ezt addig csinálják amig tökéletesen nem indul gyógyulásnak .Ne hanyagold el , mert nagyobb baj lesz belõle .Ha csak egy kicsi fertõzött rész is marad, addig az mindig kiujjul .
A kérdező hozzászólása: Hát de már a múltkor megvágták kitisztitották és össze varrták már megint orvos hát nem hiszem el.
Egyszerübb ha végleg eltávolították volna ezt a mirigyet. Akkor nem gyulladna be mindig.

Vendéglátós pincér/szakács képzőbe járok, és elvileg gyakorlaton nem lehet piercinget viselni. Nem akarom naponta ki-be rakni mert begyullad, mit csináljak?

és mi van ah nem veszem ki? mit csinálhatnak? amúgy 2 van a számba, 2 karika

Legjobb válasz: Semmit nem csinálnak, max nem vesznek fel dolgozni sehova! Nem azért mert esztétikailag van vele gond, hanem egyszerûen azért mert balesetveszélyes. A munkahely jellegétõl,függ, hogy mi az amit engednek, mert elrettentõ lehet a vendégekre nézve! Beülnek egy elegáns, drága,jóhírû étterembe, és megjelensz Te mint pincér szádba 2 karikával! Ahogy beszélgetni fogsz a vendégekkel, akaratlanúl is mindenki azt fogja nézni, hogy mi van a szádba! Sajnos ez így müködik!Lehetsz Te bármilyen kedves, kommunikativ , 7 nyelven beszélõ 10 tányérral zsönglörkõdö pincér, akkor is az fog lejönni, hogy milyen ízléstelen a szádban lévõ piercing! Ez pedig akár az üzletet is ronthatja!

Semmit nem csinálnak, max nem vesznek fel dolgozni sehova! Nem azért mert esztétikailag van vele gond, hanem egyszerûen azért mert balesetveszélyes. A munkahely jellegétõl, függ, hogy mi az amit engednek, mert elrettentõ lehet a vendégekre nézve! Beülnek egy elegáns, drága, jóhírû étterembe, és megjelensz Te mint pincér szádba 2 karikával! Ahogy beszélgetni fogsz a vendégekkel, akaratlanúl is mindenki azt fogja nézni, hogy mi van a szádba! Sajnos ez így müködik!Lehetsz Te bármilyen kedves, kommunikativ , 7 nyelven beszélõ 10 tányérral zsönglörkõdö pincér, akkor is az fog lejönni, hogy milyen ízléstelen a szádban lévõ piercing! Ez pedig akár az üzletet is ronthatja!
A kérdező hozzászólása: igen, de itt még nem elhelyezkedésrõl van szó, csak gyakorlatról, ahova tudtommal az iskola oszt be.
Gyakorlaton is ugyan ez a helyzet! Talán ott nem szólnak , mert felveszik utánad a nem kevés pénzt, annyit tudsz csinálni, hogy megkérdezed, maradhat-e a piercing, ha azt mondják nem, akkor kénytelen leszel ki-be rakosgatni, vagy megválni tölük!
Hát gyakorlati idõ alatt kénytelen leszel elfogadni a feltételeket ha nem akarod folyton cserélgetni a gyakorlati helyeid. Munkahelynél mondjuk szintén ez a helyzet, de ha keresel egy olyat ahol nem kötnek bele akkor már nem lesz gondod. Én pl asztalos vagyok és nem szívesen veszem le a jegygyûrûm, kivétel, ha ténylegesen olyan munkát végzek melynél ez baleset veszélyes. És ezt a munkáltatóm is tudomásul vette és nem szól bele. Tudja, hogy az ujjam nem akarom letépetni és ha olyan gépen dolgozok ami képes erre akkor magamtól is leveszem, meg munkavédelmi ellenõrzéskor is.
Detto ez van a kertészeknél is csak mi elvileg gyûrût, fülbevalót, nyakláncot nem hordhattunk egyszóval semmit. Megoldás :leukoplaszt Leragasztod és nem köthet bele! Miután így már nem balesetveszélyes, csak esztétikailag köthet bele, hisz elég hülyén néz ki egy leragasztott száj.
Évente több etren halnak meg a hepatitis-C-ben, mely nagy részt a tetováltak, pircing viselõk hordoznak.Többek között ezért sem szivesen alkazmaznak olyan nõket, férfiakat akik viselik, a további fertõzés veszélye miatt! Normális helyen elküldik az ilyen munkavállalót, én sem alkalmaznám õket!

Begyulladt a jobb a cicim és a lázam is felment. Kaptam antibiotikumot és fejem és fejem, de a baba nem veszi be ezt a cicit és amit kifejek talán 5 ml sincs. Mit csináljak?

Ugy látom a gyulladás a ment lejebb, mert már csak egy kicsit piros.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos én is ismerem a mellgyullatást, nekem 40 fokos lázzal járt. A következõt alkalmaztam (a sok jótanácsból összerakva ez jött be). Fejés elõtt meleg vizes törölközõt tettem a mellemre kb. 3x-4x. Utána szintén meleg vizes törölközõn keresztül alaposan megmasszíroztam a mellem, különösen ott, ahol csomót éreztem. Aztán fejtem. (Nekem sem jött sok az elején, csak pár csepp, aztán napról napra több, míg végül teljesen beindult.) Fejés után pedig minél hidegebbel borogattam a gyulladt területet. Ezt elõtte nem szabad, mert az elapasztja a tejet! Ha hatástalannak is tûnik a fejés, hidd el megéri, közben meg az antibiotikum is teszi a dolgát. Tudom, hogy nagyon rossz érzés, és ha lázad is van, milyen gyenge lehetsz, de tarts ki, pár nap és elmúlik. A babát meg próbálgatsd rávenni, hogy szopizzon, mert õ üríti ki a legjobban. És még valami arra az esetre, ha netán begennyesedne a melled. Nekem elõször azt mondta a védõnõ, hogy akkor ne szoptassak. Mivel nem tudtam róla, hogy az, hiszen elõzõ fejésnél még nem volt, nyugottan szoptattam, és csak utána a fejésnél vettem észre. Kétségbeesve hívtam a dokit, védõnõt, hogy most mi lesz a babával, aztán mindketten megnyugtattak, hogy szoptassam tovább nyugottan, mert az a legjobb gyógyszer, ha meg olyan szinten gennyes lenne, akkor úgysem fogadná el a baba. Lehet, hogy esetleg nálad is errõl van szó, azért nem fogadja el, de ezt úgyis látod a fejéskor, viszont akkor annál kitartóbban kell fejned, nehogy elapadjon a pár nap alatt, a babucinak meg írass, vagy ha nagyobb vegyél tápszert. Remélem tudtam segíteni. Gyors gyógyulást kívánok!

Szia! Sajnos én is ismerem a mellgyullatást, nekem 40 fokos lázzal járt. A következõt alkalmaztam (a sok jótanácsból összerakva ez jött be). Fejés elõtt meleg vizes törölközõt tettem a mellemre kb. 3x-4x. Utána szintén meleg vizes törölközõn keresztül alaposan megmasszíroztam a mellem, különösen ott, ahol csomót éreztem. Aztán fejtem. (Nekem sem jött sok az elején, csak pár csepp, aztán napról napra több, míg végül teljesen beindult.) Fejés után pedig minél hidegebbel borogattam a gyulladt területet. Ezt elõtte nem szabad, mert az elapasztja a tejet! Ha hatástalannak is tûnik a fejés, hidd el megéri, közben meg az antibiotikum is teszi a dolgát. Tudom, hogy nagyon rossz érzés, és ha lázad is van, milyen gyenge lehetsz, de tarts ki, pár nap és elmúlik. A babát meg próbálgatsd rávenni, hogy szopizzon, mert õ üríti ki a legjobban. És még valami arra az esetre, ha netán begennyesedne a melled. Nekem elõször azt mondta a védõnõ, hogy akkor ne szoptassak. Mivel nem tudtam róla, hogy az, hiszen elõzõ fejésnél még nem volt, nyugottan szoptattam, és csak utána a fejésnél vettem észre. Kétségbeesve hívtam a dokit, védõnõt, hogy most mi lesz a babával, aztán mindketten megnyugtattak, hogy szoptassam tovább nyugottan, mert az a legjobb gyógyszer, ha meg olyan szinten gennyes lenne, akkor úgysem fogadná el a baba. Lehet, hogy esetleg nálad is errõl van szó, azért nem fogadja el, de ezt úgyis látod a fejéskor, viszont akkor annál kitartóbban kell fejned, nehogy elapadjon a pár nap alatt, a babucinak meg írass, vagy ha nagyobb vegyél tápszert. Remélem tudtam segíteni. Gyors gyógyulást kívánok!
Egyetértek az elõttem szólóval, valószínûleg azért nem jön csak kevés, mert épp a csomó elzárja az utat. Nem kell egyfolytában fejni, kb 2-3 óránként állj neki, mindig elõbb kb 5 percre minél melegebb ruhát boríts rá, hogy felpuhuljon; aztán masszírozd körkörösen a kijárat irányába, aztán próbáld rátenni a babát, végül fejd ki. Zárásként tegyél rá hûvös borogatást, de csak 2-3 percre! És ég egy jótanács: ha rendbejössz, valószínûleg az a melledd ekvesebbet fog termelni, hiszen ez idõ alatt nem ürült sok tejcsi. Pár napig mindig ebbõl kezdd a szoptatást, és csak ebbõl továbbra is próbálj fejni!
szia! Én is igy jártam, langyos meleg vizes borogatás egész éjszakára, nekem 2 nap alatt lement, Ja és ha fejed csak jobban be fog durrani az az 5 ml semmi azt nem is kell lefejni, mert nemhogy nem indul meg a tejed de a cicid rettenetesen fog fájni ha ödémás lesz.

Begyulladt a fülembe szúrt porc piercingem. Mit csináljak?

Eddig nem volt semmi baja este arra kelek hogy a sírás kerülget úgy fáj, kivettem de a tappancsot már nem tudtam visszatenni rá. Ma reggel is kivettem lefertőtlenítettem, kifőztem a gyógyfülbevalót lekezeltem betadin kenőccsel a sebet és mintha kicsit jobb lenne a helyzet, de lehet csak nekem tűnik úgy. Tetrannal kenegessem? Nem baj ha nincs rajta egy kis ideig a tappancs?

Legjobb válasz: Ha még mindig fáj, akkor orvos, nehogy valami nagyobb baj legyen. Vagy kérdezd meg, hogy mi ilyenkor a teendõ ott, ahol csináltattad.

Ha még mindig fáj, akkor orvos, nehogy valami nagyobb baj legyen. Vagy kérdezd meg, hogy mi ilyenkor a teendõ ott, ahol csináltattad.
A kérdező hozzászólása: gyógyfülbevaló van benne mióta kiszúrtam és nomrális ha begyullad mert kiakarja lökni a szervezetem de nem fogok vitázni ne haragudj :) )
Ez a probléma. Nem vagy piercer, nem értesz hozzá (maximum azt hiszed), ez egy igen összetett szakma, és nem érdemes magadnak kontárkodni. Sokkal rosszabbul is járhattál volna, fõleg porcba helyezett ékszernél. Legközelebb keress fel egy piercer-t, aki megmondja, hogy milyen ékszer kell bele, hogyan kezeld, és még szakszerûen is szúrja!
A kérdező hozzászólása: már minden oké. azért nem megyek piercingeshez mert eddig mindegyik lyukat én szúrtam magamnak
Jól elcsesztétek, nem véletlen szokás ezt szakemberre bízni. A legjobb, amit tehetsz, hogy azonnal felkeresel egy piercer-t, és õ megmondja mit tegyél. Elsõsorban ne orvost, nekik nem szakterület ez, viszont ha arra van szükség, egy megbízható piercer úgyis elküld orvoshoz. Ha nem ismersz ilyet, írd meg hol laksz, ajánlok embert.
A kérdező hozzászólása: gyógyfülbrvalóval * pénteken szúrtam és mára jött elõ ..
A kérdező hozzászólása: "házilag" lett átszúrva gyógyfülbevalóba de miután kivettem letisztítani és visszatettem azután gyulladt be:\
Fülbevaló? Ide piercinget szokás rakni, lövetted? Akkor lehet, hogy az a baj.. Egyébként kapható vény nélkül.
A kérdező hozzászólása: vény nélkül kapható? hát amivel odalehet "szorítani" a fülbevalót az a kis kapocs a hátulján
Fújkáld octenisepttel. Melyik része a "tappancs"?
A kérdező hozzászólása: ja és piros a fülem meg be van dagadva és nem értem mitõl :( nem szeretném kiszedni..
Ne is, mert értelmetlen volna. Azt hinni, hogy értesz valamihez, és hiteles tudással rendelkezni az adott szakterületen két különbözõ dolog, nem véletlen gyulladt be a füled.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!