Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, böfizzen (2 db)

Mit csináljak, hogy böfizzen a kislányom szopizás után?

Szopizás végén mindig elalszik szájában a mellbimbóval és hiába teszem a vállamra, nem böfizik. Kés?bb persze fáj a pocija, és sokat pukizik. Egy 4 napos kislány anyukája.

Legjobb válasz: Szia! Az én kislányom is pont ennyi idõs volt, és mi is ebben szenvedtünk, amikor egy nagynéném tanácsa nagyon telibetalált. Azt mondta, szopi után (persze ha nem alszik, vagy ha felébred) tegyem hasra. Ekkor már emelgeti a fejét, és hason fekve a gyomrában lévõ levegõ könnyebben ki tud jönni. Rendszerint 1-2 perc alatt böfi lett belõle. Ettõl kezdve nem is próbálkoztam a vállamon böfiztetni, csak így. Nekünk bejött. Sok sikert!

Szia! Az én kislányom is pont ennyi idõs volt, és mi is ebben szenvedtünk, amikor egy nagynéném tanácsa nagyon telibetalált. Azt mondta, szopi után (persze ha nem alszik, vagy ha felébred) tegyem hasra. Ekkor már emelgeti a fejét, és hason fekve a gyomrában lévõ levegõ könnyebben ki tud jönni. Rendszerint 1-2 perc alatt böfi lett belõle. Ettõl kezdve nem is próbálkoztam a vállamon böfiztetni, csak így. Nekünk bejött. Sok sikert!
A puki önmagában nem gond, mert jöjjön ki, aminek ki kell :) Az a gond, ha nem jön ki, mert akkor az feszíti belülrõl. Én sose büfiztettem, ha elaludt, és akkor se volt mindig büfi, amikor ébren volt. 4 naposan még nem eszik annyit, hogy jelentõs mennyiségû levegõt is benyeljen.
Amikor a válladon van, akkor kicsit "ütögetni" kell a hátát. De csak finoman.
Bocsánat, most látom, hogy "eolvastam", 4 hónaposra gondoltam. Azért akkor is javaslom a hasra fektetést, ha majd már picit nagyobb lesz és emelgeti a fejét, de én is azt mondom, nem baj, ha elalszik a cicin és ekkor nem böfizik. 2. válaszadó
Az én kislányom is mindig elaludt. Kb egy-másfél órát. aztán felébredt és jött a büfi. De ha ébren maradt, akkor is csak egy óra múlva jött a büfi. Azért a biztonság kedvéért olyankor az oldalára fordítva tettem le aludni. Máskülönben azt a picit is lehet hasra fordítani, csak ne a kiságyba tedd, hanem a karodra, ott nem lesz baja. Aztán ha büfizett, leteheted aludni.

Mit csináljak, hogy böfizzen?

Kisfiam 5 hetes és nagyon ritkán tud csak böfizni, azt is elég sokára, érdekelne, ki mit csinál a babájával annak érdekében, hogy böfizzen.

Legjobb válasz: Az én kisfiam szinte sosem tudott úgy böfizni, hogy a vállamra tettem. Ülj le vele, tedd magaddal szembe a térdeidre. A hona alatt fogd meg, és várj. Nekünk mindig így sikerül. Csak az a lényeg, hogy egyenes legyen a háta, bár az sem baj ha néha ficánkol. Éjjel egyébként ha álmos, vagyis félig alszik kizárt hogy sikerüljön.

Az én kisfiam szinte sosem tudott úgy böfizni, hogy a vállamra tettem. Ülj le vele, tedd magaddal szembe a térdeidre. A hona alatt fogd meg, és várj. Nekünk mindig így sikerül. Csak az a lényeg, hogy egyenes legyen a háta, bár az sem baj ha néha ficánkol. Éjjel egyébként ha álmos, vagyis félig alszik kizárt hogy sikerüljön.
elfekteted vízszintesbe, majd vissza függõlegesbe, ezt elismétled párszor és jön a büfi. Nálunk ez mindig beválik.
én hasra tettem, de nem közvetlenül evés után.sokszor sikerült így a büfi.Éjszaka persze nem, csak nappal.
anno az én lányom sem büfizet túl sokat. én a popsiját ütögettem, vagy kicsit tudom buta ötlet, de ahogy a karomban volt leültem, majd felálltam, majd megint le és megint fel. persze óvatosan, csak éppen annyira hogy ha úgy van a picurban is meginduljon az a levegõ. kb. 4 hónapos lett mire eljutott odáig hogy minden haminál büfizett. De leginkább tápszer után tudott büfizni, tejcsi után ritkán.
Mi úgy tettük hasra, hogy az alkarunkra fektettük, a feje a könyökhajlatunkban (vagy hogy írjam - biztos érted :) ) volt oldalra fordítva és úgy simogattuk a hátát. A kisfiamnál csak ez a módszer vált be, amúgy én sem ismertem ezt, a védõnõ mutatta nekünk is.
Az én védõnõm 2 hetesen a térdére ültette a gyereket és óvatosan de gyorsan lovagoltatta. Kb 20 mp után jött a büfi:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!