Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, az 5,5 éves (20 db)

Mit csináljak az 5, 5 éves kislányommal?

Két gyerekem van. Egy 5,5 éves kislány, és egy 1 éves kisfiú. Mind a ketten külön szobában alszanak.Mindegyiknek van saját ágya, de egy szobában vannak. Egyik éjszaka, kb. 1 hete, a kislány hangosan kiabálni kezdett, rosszat álmodott, és nagyon félt.Persze, felébresztett mindenkit. Átmentem, próbáltam megnyugtatni, kisvillanyt kapcsoltam, de folyamatosan átjött hozzánk. Mondtam rendben, aludjon akkor éjszaka velünk. Azóta egyfolytában ürügyet keres, minden éjszaka át akar jönni, kitalál dolgokat, éhes vagyok, szomjas vagyok, félek, holott nincs sötét a lakásban, még akkor sem, ha nem ég villany. Már kezd kicsit bosszantó lenni a dolog, és teljesen tanácstalan vagyok, nem hagy aludni. Egyszer-kétszer el?fordult, hogy a kisfiam velem aludt, mert nagyon ny?g?s éjszakája volt, de ez egy 1 évesnél gyakrabban el?fordul, és ez nem most volt. De ha éjszaka felébred, általában, megszoptatom, és visszateszem a kiságyba, nem is szokott gond lenni vele. Eddig a kislánnyal sem voltak ilyen gondok. Hiába mondok neki bármit, nem kell félnie, stb. mindig kitalál valamit. Kérlek adjatok tanácsot, mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Mi lenne, ha azt mondanád, hogy Neki kell vigyázni a kistestvérére?! Talán így kedvet kapna az együttalvásra... de csak egy ötlet...

Mi lenne, ha azt mondanád, hogy Neki kell vigyázni a kistestvérére?! Talán így kedvet kapna az együttalvásra... de csak egy ötlet...
Ez nálunk is van. Legyél türelmes. Nálunk szomjas, elfelejtettük kivenni a hajgumit, pisilni kell (lefekvés elõtt volt...), fázok, melegem van, izgulok, remegek, fáj a hasam ... ezek szoktak lenni, amelyik épp eszébe jut. Szépen mondom neki, hogy: igyál, kiveszem a hajgumit, pisiljél és alvás, takarózz be, takarózz ki, sajnálom, de nem tudok vele mit csinálni és azzal fejezem be, hogy nyomatékosan jó éjszakát kivánok neki és lehet visszamenni az ágyba szépen. Mindig, következetesen, kedvesen. Az a max (csak ha jó kedvem van), hogy visszakisérem az ágyba és betakarom. És mindig elmondom neki, hogy akkor lennék büszke rá, ha ma este nem jönne ki semmiért. Néha ilyen is elõfordul és olyankor reggel nagyon büszke magára én meg jól megdicsérem. 4, 5 éves és szintén kistesós.

Mit csináljak 3, 5 éves fiammal, ha állandóan azzal a faltörős sz. Gépes játékkal akar játszani amit a mamája megmutatott neki? Van még valaki így ezzel?

Legjobb válasz: Szia. Egyszerû a válasz! Ne engedd neki. Nem is értem. 3,5 éves gyerek mit keres a számítógép elõtt. Az én lányom max. mesét néz rajta felügyelet mellett. És nem vagyok konzervatív.

Szia. Egyszerû a válasz! Ne engedd neki. Nem is értem. 3, 5 éves gyerek mit keres a számítógép elõtt. Az én lányom max. mesét néz rajta felügyelet mellett. És nem vagyok konzervatív.
Le kell kódolni a számítógépet, akkor hiába kapcsolja be... Nálunk is le van.
Ne hagyd, hogy ilyen kis korban gépezzen!! 12 éves vagyok és a nyári szünetben (azaz most) naponta akár 6-7 órát gépezem. Nem vagyok rá büszke, de ez van. Ha õ már 3, 5 évesen elkezdi, akkor mi lesz vele mire 12 éves lesz? Mondd el neki, hogy káros meg minden.
A kérdező hozzászólása: nem is akarom engedni, már ott tartok hogy az egeret meg a billentyûzetet is el kell dugni elõle mert tudja hogy kell bekapcsolni a gépet.

Mit csináljak, ha az 5, 5 éves lányom elnyomja a 4 éves öccsét?

Állandó a harc köztük, a nagylány folyton bizonyítaná, hogy ? a nagyobb, ügyesebb, okosabb stb., így állandóan provokálja az öccsét, aki mindezt még nem éri fel ésszel, így folyton megy a huzavona, sírás, kiabálás köztük... hogyan tegyek rendet?

Legjobb válasz: Hát ez bonyolultabb, ugyanis tényleg vág az esze; úgy tekeri a dolgokat, hogy nagyon oda kell figyelnem, ne játsszon ki minket, szülõket. Nem tudom megfogni sokszor, mi is az, amit nem szabadna csinálnia, mert látszólag nem jár tilosban. Itt is nehéz emgfogalmaznom, most épp példán gondolkodok...

A kérdező hozzászólása: Hát ez bonyolultabb, ugyanis tényleg vág az esze; úgy tekeri a dolgokat, hogy nagyon oda kell figyelnem, ne játsszon ki minket, szülõket. Nem tudom megfogni sokszor, mi is az, amit nem szabadna csinálnia, mert látszólag nem jár tilosban. Itt is nehéz emgfogalmaznom, most épp példán gondolkodok...
nehéz dolgok ezek. Én úgy próbálnám megoldani, hogy készségfejlesztõ játékokat játszanék velük. Mivel elég kicsi a korkülömbség, nem lehet gond olyat találni, ami mind a két gyereknek megfelelõ.Pl gyurma.Megkérném a nagyobbat, hogy mutassa meg az öccsének hogyan kell csinálni. Ezzel elismerném, hogy õ az ügyesebb, és valamilyen szinten megérti egy idõ után, hogy õ is taníthatja az öccsét.Valószínüleg szimpla féltékenység.Ezért én nem állnék mindig a kicsi mellé, de ha a nagy túlzásba viszi büntetném. Nem veréssel persze, hanem leszidnám, vagy nem engednék valamit amit szeret.Viszont ha rendes kedves, jutalmaznám.Pl. megdícsérem, hétvégén egy fél órával tovább játszhat este stb.Talán beválik és rájön, hogy a pici sem buta, csak pici és õ is ilyen volt annyi idõsen. Remélem tudtam hasznos tippet adni! sok sikert!
pofozd meg a lányodat!
tényleg pofozd meg .hogy én erre nemgondoltam!
Szerintem a kislánynak már meg kell értenie, ha beszélsz vele. Addig rendben van, hogy õ a nagyobb, okosabb, ügyesebb... ezt valószínûleg a kicsi is tudja, ezért rá kell venni, hogy hagyja abba az "erõfitoktatást". Meg lehet õ "fenyegetni" egy-két dologgal, és ha továbbra is folytatja a veszekedést, akkor cselekedhetsz is. Nem verésre gondolok, van egy pár dolog, amivel "meg lehet fenyegetni" egy ilyen korú kislányt, érteni fogja, hogy nem szabad....


Mit csináljak 2, 5 éves kisfiammal? Minden délután, mikor a nagytestvérért megyünk az oviba, lehetőség van, hogy ő is játsszon az ovisok udvarán. Mikor hazaindulnánk, nem hajlandó jönni, dühkitörése van, most már gyakorlatilag minden nap.

A nagyobbik gyerekünk ezt nem csinálta,teljesen tehetetlen vagyok, a többi szülő szájtátva, rosszallóan néz, hogy mennyire tombol a gyerek minden délután.Általában az a vége, hogy ölbe kapom, ő ordít, időnként üt is engem és kisétálunk az oviból. Kérnénk valami jó tanácsot, mert a helyzet most már tarthatatlan!!!

Legjobb válasz: Még annyi, hogy nem verjük egyik gyereket sem, tehát az szóba sem jön.

A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy nem verjük egyik gyereket sem, tehát az szóba sem jön.
akkor még az elõtt menjetek be a játszóra, hogy a nagyért mentek. a kicsi kitombolja magát és már lefárad, megkapja amit szeretne és könnyebben kötélnek áll :)
Próbáltad már, hogy ha nem akar elindulni hazafelé, akkor a nagyobb tesóval szépen hangosan elköszöntök tõle, hátatfordítotok és elindultok nélküle?? Szerintem megszeppenne és futna utánatok. Az én fiam is 2, 5 éves, és ha valahonnan nem akaródzik elindulnia, pedig már indulnánk, akkor elköszönök tõle, és elindulok. Legkésõbb 20másodperc és szalad utánam kiabálva hogy anyaaaa jövöööök!
Én azt nem értem, ha az ovi udvarán van idõtök játszani, akkor hazafele menet beugrani a játszótérre miért nincs idõtök? Nem kell hazamenni, hanem egybõl a játszótérre, és pont ugyanannyit ott lenni, mint amennyit az ovi udvarán lennétek. Kezelni nem nagyon fogod tudni ezeket a hisztiket, mivel pont ebben a korban van. Ergo vagy elkerülöd, vagy továbbra is hisztizni fog. Amit tehetsz, hogy lelkileg készíted õt, hogy kisfiam csak fél órát maradunk, kisfiam 5 perc múlva indulunk, kisfiam még egyet csúszol és indulunk, kisfiam most indulunk, mondom most indulunk, aztán megfogod és elindultok, nincs apelláta. Mást nem tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy nem elkerülni szeretném a hisztiket, hanem kezelni. Szerintem nem jó az, hogy megpróbáljuk elkerülni - a játszótérre menéssel..amit ráaádsul én este már nem tudokmegoldani különbözõ okokból. Más helyzetben, más környezetben úgyis elõjönne ismét. Ezért kértem tanácsot, ötletet. De azért köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 1/2 5-kor 1-2 órára nincs módunk sajnos már játszótérre menni..jó, hogy másoknak erre van ideje, nekem nincs. Az utolsó válaszolónak írom, hogy nálunk az oviban megengedett, hogy a testvérek az ovi játszóterén legyenek, sõt a mi esetünkben, mivel a kistestvér is ovis lesz õsztõl, kifejezetten ajánlják az óvónõk, hogy a gyerek szokja a környezetet. Minden ovi más.
Szia! Nem szabadna engedned hogy játszhasson az ovi udvarán a játékokkal, hiszen ez nem az õ játszótere, az az ovisoké. Nálunk külön kérték hogy ha visszük el a gyerekeket az oviból, akkor ne játszanak az udvaron (max egy csúszdázás, de nem órákig még), mert akkor "felrúgják" a szabályokat, mert az ovi udvar egyik fele a miniseké és a kiscsoportosoké (nekik való játékokkal), a másik fele a középsõsöké és a nagycsoportosoké (szintén nekik való játékokkal) és ha hagyjuk hogy össze vissza játszadozzanak, akkor majd az oviban nem értik meg hogy most miért nem játszhatnak a kicsik a nagyobbak játékaival stb. Ahogy a többiek is írták, menjetek játszótérre utána egy kicsit. Kitartást és ne foglalkozz azzal ki hogy néz rátok a "tombolás" miatt!
így van ahogy a 2. válaszoló is írta. azért ha belegondolsz jogos a hiszti. megengeded, hogy játsszon az udvaron, de ne játsszon az udvaron mert mentek haza. ez kicsit ellentmondásos. kell már neki a gyerek társaság, kapjátok fel a nagyot és irány a játszótér ahol azért 1-2 órát legyetek :)
Ne menjetek az udvarra. Hozzátok el a nagytesót, aztán menjetek együtt játszótérre. Így elkerülheted a hisztiket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos én nem vagyok az az anyauka aki egész a nap a játszótéren tudna pletykázni. Ovi elõtt alszik a ksifiam, így csak az ovi játszótere marad, ami idõkorlátos. Próbáltuk az elköszönést is a nagyobbal persze, az sem használ, hát majd megoldjuk egyedül, azt gondoltam talán van itt vki, aki taapsztalt már hasonlót és nem egész nap a játszótéren lóg a gyerekével. Irigylem akinek ennyi ideje van..:) )))

Mit csináljak? Lány vagyok 13 éves és 175 centi. Az osztályban mindenki kisebb nálam (legalább 5-7 centivel) és nagyon sokan cikiznek a magasságom miatt.

Próbálok visszavágni de ez megy legalább 6 éve mert mindig magasabb voltam mindenkinél. Mit tudnék még nekik mondani?

Legjobb válasz: Semmit. Kb 3-4 év múlva utol fognak érni a fiúk.

Semmit. Kb 3-4 év múlva utol fognak érni a fiúk.
én 173 cm vagyok 14 éves. Engem is folyton csesztetnek hogy "hány cm vagy " "de magas vagy " ...rohadtul idegesit, de az emberek mindenkit cukkolnak aki egy kicsit is más mint a tömeg....engem ez még nem is zavarna ha az a fiú aki tetszik nem lenne alacsonyabb nálam fél fejjel. de õ is biztos megnõ mert a bátyja is 16 évesen 187 cm :) szóval csak várj egy helyes magas fiút már nem fog zavarni a csesztetés, mert õ úgy fog szeretni ahogy vagy :)
#12 2 lábon járó csontváz vagyok :D (52kg) de a lényeg, hogy húzd ki magad, soha ne szégyelld, mert az még rosszabb ha magas vagy+görbe is! :)
175 cm mióta számít magasnak? Lemaradtam valamirõl?:D Amúgy szerintem nem baj ha egy lány kicsit magasabb az átlagnál, legalább nem kell érte nagyon lehajolnom.:D 16/f/193cm
Kedves Eszter, ha karcsú vagy, akkor Te is igen szemet gyönyörködtetõ lehetsz. ;)
Elõzõ vagyok. Biztos vagyok benne, hogy ha ezek az idióták nem cikiznének, eszedbe sem jutna, hogy ez "gáz".
Annyit tudok, mondani, hogy mindig büszkén húzd ki magad! Nem az a gáz, ha valaki magas, hanem ha közben görnyedt is. Anya is körülbelül ennyi volt 7.-es korában és azóta nem nõtt, szóval fel a fejjel. Mindenkit cikiznek ebben a korban, ne érdekeljen. Mást nem tudok tanácsolni. Azt viszont tudom, hogy ha elõre elterveztem egy visszavágást, sose sült ki jól. (190cm magas voltam nyolcadikban, igaz most is kb annyi vagyok. 19F )
Úúú, helló, elõttem író srác :D :3 Nem vagy egyedül, én 177 cm vagyok, egyszerûen utálom(viszont te is simán elmehetsz modellnek, már csak a vékonyság kell), mindig arra gondolok, hogy van egy lány osztálytársam, õ nem olyan magas, de az anyukája 190 cm. Azt mondta, õt soha életében nem zavarta a magassága, sz*rt a többiekre, imádta, hogy különleges. :) Esetleg mondhatod nekik, hogy õk pedig s*ggdugaszok :D általában segít :) Remélem tudtam segíteni! 14/L (177cm) :) )
Szerintem sem kell velük foglalkozni, ha emellett karcsú is vagy, egyszerûen féltékenyek, legyél nyugodtan büszke a magasságodra. Én , , meg se nézek, , a Te magasságodnál alacsonyabb csajokat. ;) 14 f/183 cm
ugyanez volt velem is a suliban, egész érettségiig piszkáltak, hogy mekkora létra vagyok. nem nagyon tudsz mit csinálni, engedd el a füled mellett, irigyek mert belõled szép magas nõ lesz, õk meg kis porbafingók maradnak egész életükre. :D 27/N, 190 centi
5-ös: Nem feltétlenül lesz magasabb. Én 12 éves koromra elértem a 168 centit, azóta (9 éve) annyi vagyok.:)
nekem bejönnél ha 2 évvel idõsebb lennél xd Amúgy az a baj hogy leszel még magasabb is :D F 183cm
ilyen adottságokkal modell is lehetsz. örülj neki, hogy szép magas vagy, hosszú a lábad. a magas nõk a legszebbek. a legtöbb nõ irigy a magas nõkre, hidd el :D én is :DDD
Próbálj majd olyan suliba menni ahova nem megy osztálytársad aki ezt csinálta veled. Sportolj valamit, ami megerõsít, hogy ez elõny.
Mondd meg, hogy neked mindig ott lesznek a magas srácok, de törpecirkáló srácra a kutya se néz rá.:) Ne hagyd magad.:)
Én 14 éves korom óta nem nagyon nõttem. A 175 cm pedig nem olyan magas, modelleknél szinte minimum követelmény. Semmit ne mondj, 1-2 év, és irigyek lesznek rád :Én is szívesebben lennék 175 a 167 helyett.

A nagyobbik fiam 2, 5 éves. Amit észre vettem nála az az, hogy nagyon akaratos és szinte "zsarnokoskodik", követelődzik. Mit csináljak? Hogy kezeljem ezt a fajta magatartást?

Legjobb válasz: Akkor egy cipõben járunk. Sok jó tanácsot még én sem tudok mondani, de úgy gondoltam megírom, hogy nem vagy egyedül ebbe a helyzetben. Nekem a kislányom 2,5 éves és rettentõen akaratos, hisztis. Állítólag ez a dac korszak. Nem tudom, a fiamnál (6,5éves)ez kimaradt, de a lány az csinálja helyette is. A lényeg az, hogy ha hisztizik valamiért ne tedd meg, csak akkor ha már megnyugodott. (Persze ha, olyan dolog hogy megteheted.)Hiszti közben soha! Úgy veszem ki az írásodból, hogy van kisebb gyerek, és akkor kicsi a korkülönbség köztük, és bizony a testvérféltékenység is kihozhat ilyen viselkedést. Próbáld meg, hogy néha csak a naggyal menj el valahova,és sokat beszélgess, játsszál vele, ha tudod a picit kire hagyni addig. A barátnõm gyerekénél bevált.

Akkor egy cipõben járunk. Sok jó tanácsot még én sem tudok mondani, de úgy gondoltam megírom, hogy nem vagy egyedül ebbe a helyzetben. Nekem a kislányom 2, 5 éves és rettentõen akaratos, hisztis. Állítólag ez a dac korszak. Nem tudom, a fiamnál (6, 5éves)ez kimaradt, de a lány az csinálja helyette is. A lényeg az, hogy ha hisztizik valamiért ne tedd meg, csak akkor ha már megnyugodott. (Persze ha, olyan dolog hogy megteheted.)Hiszti közben soha! Úgy veszem ki az írásodból, hogy van kisebb gyerek, és akkor kicsi a korkülönbség köztük, és bizony a testvérféltékenység is kihozhat ilyen viselkedést. Próbáld meg, hogy néha csak a naggyal menj el valahova, és sokat beszélgess, játsszál vele, ha tudod a picit kire hagyni addig. A barátnõm gyerekénél bevált.
Minden bizonnyal testvéri féltékenységrõl van szó, párosulva a dackorszakkal. Kezd lassan kifejlõdni a személyisége, most próbálkozik, és csak rajtad áll, meddig engeded el. Éreztesd vele, hogy mennyire fontos neked, beszélj neki arról, hogy az idõdet meg kell osztanod kettejük között, de ez nem jelenti azt, hogy ezután kevesebb figyelmet, vagy szeretetet fog kapni. Próbáld rávenni, hogy együtt gondozzátok a babát, akkor talán nem fogja úgy érezni, hogy valaki elvette tõle a mamáját, közös szórakozással, sétával, játékkal mindkettõ számithat a figyelmedre. Amikor viszont szófogadatlan, vagy hisztis, büntesd meg, nevezz ki egy helyet, ami a büntetõ hely lesz, egy szék, egy kis darabka szõnyeg, vagy bármi, és a korának megfelelõen percekben mérd a büntetést. A Viasaton néhány hete megy egy sorozat, a Dada, kitûnõ nevelési tanácsokat ad, könyve is megjelent, de mivel angol a sorozat, sajnos nem tudom, hogy nálunk is beszerezhetõ- e.

Komoly problemam van. Ejjelente bevizelk az ágyba. Sajnos ez mar nagy problema ugyanis 27 eves fiu vagyok. Egeszen kiskorom ota van ez, kb 21 tol 24 evemig nemvolt gon, de most 2-3 eve megint 4-5 havona bepisilek . Mit csinaljak?

Legjobb válasz: Ez valóban kellemetlen tünet és lelki traumát is okozhat.Sajnos én is 15 éves koromig ágyba vizelõ voltam mára már elfelejtettem. Azt hiszem a vizelési inger a vegetatív idegrendszer feladata lenne hogy felébresszen. Itt kelen kutakodni.

Ez valóban kellemetlen tünet és lelki traumát is okozhat.Sajnos én is 15 éves koromig ágyba vizelõ voltam mára már elfelejtettem. Azt hiszem a vizelési inger a vegetatív idegrendszer feladata lenne hogy felébresszen. Itt kelen kutakodni.
Huhh... most, hogy így mondod, én sokszor szoktam álmodni azt, hogy nagyon kell pisilnem, aztán felébredek a valóságban, kimegyek. Valószínû ez az ébredés akad el nálad valahol, ahogy már az elõzõ is írta.

37 éves kismama vagyok. Még 5 hetes. Milyen vizsgálatokra kell számítanom? Mikor csinálják a toxaplazma vizsgálatot és milyen az?

Legjobb válasz: köszi a választ nagyon. Félek. remélem minden rendben lesz. A magzatvízvételtõl rettegek. Amúgy már van egy 6 éves kislányom vele minden simán ment. Ennek a terhességnek is sikerülnie kell:)

A kérdező hozzászólása: köszi a választ nagyon. Félek. remélem minden rendben lesz. A magzatvízvételtõl rettegek. Amúgy már van egy 6 éves kislányom vele minden simán ment. Ennek a terhességnek is sikerülnie kell:)
Én nyáron voltam 37 éves és decemberbe szültem.most itt van a 4 hetes egészséges fiam a kezemben..Nekem volt kombinált és integrált tesztem is.AFP alacsony lett ezért voltam genetikai uh de mivel minden más leletem rendben volt, a genetikus nem javasolta a magzatvíz vételt.De ha kértem volna megcsinálják.Ha bármi kérdésed van írj
A kérdező hozzászólása: Köszi Moncsi a választ neked is! Írtam privit neked!
En 39 eves voltam, elso terhesseggel es nem eroltettek a magzatviz mintavetelt. Persze nagyon ajanlottak a korom miatt, de en inkabb az integralt tesztet csinaltattam meg, mert a veteles kockazata ugyanakkora volt, mint a korom miatt a genetikai rendellenesseg (1%). Mivel nagyon jo eredmenye lett az integralt tesztnek, igy a doki nem forszirozta tovabb az amniocentezist. Azota 2 eves a makk egeszseges lanyom:-))
A kérdező hozzászólása: Milyen ez az integrált teszt, és hogyan végzik? nekem az elsõ kislányom 6 éves már és makk egészséges õ is, 31 évesen szültem.
Én 40 évesen szültem, igaz második babámat, de én sem voltam magzatvíz mintavételen. Minden eredményem tökéletes volt, így a dokimmal közösen úgy döntöttünk, hogy nincs rá szükség. Makk egészséges a kislányom. :) )) A tökéletes AFP és kombinált teszt után még két helyen voltam genetikai UH-on.
Az integrált teszt tartalmaz 2 vérvételt (a 12. és a 16. hétn) illetve egy genetikai ultrahangot. A vérvételek során 4 dolgot néznek a vérben: AFP-t, plussz 3 másik dolgot, de a nevükre nem emlékszem. A genetikai UH-n pedig tarkóredot mernek. A végeredmény számolásához figyelembe veszik a korod, a vérminták eredményét, a tarkoredo vastagsagat, a sulyod, valamint fontos a kismama eredete (azsiai, europai, stb) is. Ezek egyuttes vizsgalatabol szamitjak a valoszinusegi mutatokat Down korra, Edwards korra es harmadik genetikai rendellenesseg nevere mar nem emlekszem, de itt egy oldal, ahol mindenrol bovebb infot kaphatsz, foleg az integralt tesztrol. http://www.downszures.hu/integralt-teszt.php

Agilityzni szeretnék az 5 éves labradorommal! Azonban nincs pályám, és nincs tizenezer forintom cuccokra! Úgyhogy arra gondoltam, hogy megkérem az asztalos apámat, hogy csináljon nekem pályákat! Mit gondoltok veszélyes húzás lenne?

Legjobb válasz: Nagyon jó ötlet, én 20 évesen magamnak csináltam meg pár akadályt. Ne legyenek kiálló szögek, felálló falécvégek... Ugróakadálynál a bottartó lécek magasabbak legyenek mint amilyen magasat a kutya ugrik jóval, ha nem középen ugorja ne tudjon ráesni mert súlyosan megsérthetné a hasát(1 m legyen sztem, de a lécet majd csak a kutya marmagasságának megfelelõen tedd fel, eleinte még annál is alacsonyabbra) Hintánál és palánknál csúszás megelõzésére keresztléceket kell szögezni úgy 30 cm-ként. Kúszót úgy csináltathatsz esetleg h két leszúrható fakeret, amire csinálasz egy hosszú, erõs anyagból ráköthetõ lepedõt(felül és kétoldalt), ez az algút. Szlalomhoz erõs botokat lenyomsz a földbe, kezdõ kutyának messzebbre, ahogy ügyesedik egyre sûrûbben rakhatod. A méreteket, felépítést lenézheted kutyasuliból is.

Nagyon jó ötlet, én 20 évesen magamnak csináltam meg pár akadályt. Ne legyenek kiálló szögek, felálló falécvégek... Ugróakadálynál a bottartó lécek magasabbak legyenek mint amilyen magasat a kutya ugrik jóval, ha nem középen ugorja ne tudjon ráesni mert súlyosan megsérthetné a hasát(1 m legyen sztem, de a lécet majd csak a kutya marmagasságának megfelelõen tedd fel, eleinte még annál is alacsonyabbra) Hintánál és palánknál csúszás megelõzésére keresztléceket kell szögezni úgy 30 cm-ként. Kúszót úgy csináltathatsz esetleg h két leszúrható fakeret, amire csinálasz egy hosszú, erõs anyagból ráköthetõ lepedõt(felül és kétoldalt), ez az algút. Szlalomhoz erõs botokat lenyomsz a földbe, kezdõ kutyának messzebbre, ahogy ügyesedik egyre sûrûbben rakhatod. A méreteket, felépítést lenézheted kutyasuliból is.
igen és semmi értelme nincs akkor tudsz már otthon is edzeni egyedül, ha van már némi tapasztalatod és az egy edzõ nélkül nem megy ha nem is szenved a kutya balesetet (erre is jó esély van) akkor is elrontod a kiképzését, mert nem tudod hogy kell az akadáklyokat helyesen tanítani ráadásul egy labrador minden, de nem légies alkat, akár az izületeit is tönkre vághatod egy rossz pályával
hülyeség hogy egy kutyával 3 éves koráig lehet agilityzni, én a labimmal 3 éves korában kezdtem el az tény és való hogy a labrador maxi méret, de nem igazán tud akkorát ugrani, de midin-minin nyugodtan lehet vele edzeni pest megyében laksz, millio agility csapat van pesten és a közelében, miért nem nézel körbe köztük? fenntartom azt a véleményem hogy otthon autodidakta módon nem szabad agilityzni ... majd ha egy picit belejöttél akkor nyugodtan az otthoni akadályokon .. de így megsérülhet a kutya is és te is
Szerintem meg a labinak egyébként sem való az agility. Nem mondom, hogy lomha fajta, de nem is az a nagyon futós (tudtommal) Túrázzatok nagyokat, vagy vidd el úszni valahová. Mert a vizet azt bizony nagyon szeretik! (általában:) )
Sokat lehet vele labdázni, sétáltatni, ilyesmik, de az túl sok ugrándozás mint az agility az nem jó neki mert ott vannak palánkon átugrások hintázás oszlopok kerülése, én azt javaslom hogy az agility-t kb 3 éves korig csinálj egy kutyával.
A kérdező hozzászólása: pest megye
hol laksz? én is 40 km-re járok agilityzni, mindent meg lehet oldani
A kérdező hozzászólása: tehát akkor ne agilityzzek??? csak mert 12 éves vok és 7 évesen kaptam a kutyát és 7 évesen nem nagyon csináltam vele semmit! dehát megjött az eszem és azt akartam hogy õ is érezze jól magát! akkor mit csináljak, hogy ne unatkozzomn?
Szerintem egy 5 éves kutyának már nem nagyon kéne ugrálni igaz még biztos formában van mert hiszen még nem idõs, de ilyen korban már könnyen baja eshet, ezt tapasztalatból mondom hiszen van egy kutyaiskolánk
jó lenne, ha a vidéki városokban is lenne agility pálya, de erre úgy néz ki esélyünk sincs...
A kérdező hozzászólása: nem...?
A kérdező hozzászólása: én egyébként csak hobbiból szeretnék agilityzni! akkor jó a homemade
Úgy számolj hogy minden cucc külön tízezer kb. Egy kutyaiskola sokkal olcsõbb. Én azt ajánlom.
Én nem azt mondtam hogy 3 éves koráig csinálja hanem azt hogy azt ajánlom hogy addig, felõlem aztán csinálhatja 10 éves kutyával is

Mit csinaljak vele? Kisfiam 2, 5 eves, miota oviba jar, itthon kezelhetetlen. Eddig is az volt, de most nagyon.

oviba allitolag aranyos,okos,szotfogad,itthon meg ördög.hisztizik,nyavalyog mindenert,de ez meg semmi tegnap rajött valami roham,es egyfolytaban engem meg az apjat vert,azaz utögetett.ez ellen mit tegyek?hiaba kerdeztem mi a baj,csak utlegel minket,erre en elvertem nagyon a feneket amikor besokalltam,akkor is utögetett sirva.mit tegyek?hat nem hagyhatom,hogy elverjen minket,egy alassan 3 eves gyermek.

Legjobb válasz: szokunk jatszoterezni,mivel nem akar hazajönni ovi utan,szoval jatszik meg kinnt.nevelni,igen nevelni probalom,de nem megy,es tanacsokat szeretnek,hogy mikent,hiaba,kuldöm be a szobaba lehiggadni kijön,es folytatja,rendesen nekem esik.az teny es valo,hogy tenyleg mindent megszoktam neki engedni,h neki jo legyen,mindig a kivansagat lesem,de mar belefaradtam,tudom valahol en rontaottam el,de hiaba mondok neki akarmit,nem figyel ram,azt csinal amit akar,akkor hogyan?es mivel buntessek,ha buntetni probalok,agressziv lesz akkor hogyan?

A kérdező hozzászólása: szokunk jatszoterezni, mivel nem akar hazajönni ovi utan, szoval jatszik meg kinnt.nevelni, igen nevelni probalom, de nem megy, es tanacsokat szeretnek, hogy mikent, hiaba, kuldöm be a szobaba lehiggadni kijön, es folytatja, rendesen nekem esik.az teny es valo, hogy tenyleg mindent megszoktam neki engedni, h neki jo legyen, mindig a kivansagat lesem, de mar belefaradtam, tudom valahol en rontaottam el, de hiaba mondok neki akarmit, nem figyel ram, azt csinal amit akar, akkor hogyan?es mivel buntessek, ha buntetni probalok, agressziv lesz akkor hogyan?
Biztosan az új környezet hatása. Légy vele türelmes és ne bántsd, hanem állítsd büntibe ha ütöget, had nyugodjon le. Az én kislányom 2 hónap híján 3 éves, õ egy tündéri kislány, kedves, nyugodt, kiegyensúlyozott. Ma van a 3. napja az oviban, hát 2 napja volt már olyan, hogy rám csapott, mert rászóltam valamiért. De én olyankor szólok hogy nem szabad, mert megy büntibe (falhoz állás). Ha nem verekedik csak hisztizik valamiért, akkor csak úgy ráhagyom, ha nem ért a szép szóból, viszont ha kérés ellenére továbbra is ütöget, megy a büntibe. Ott lehiggad, és utána semmi gond vele.
kezelhetetlen gyerek nincs, csak neveletlen. A legrosszabb amit tehettél, hogy elverted a fenekét. Talán állj a sarkadra, kezdj el határokat szabni, eddig se volt neki semmi határ, azért viselkedik így. Büntetési rendszert vezesd be, mert ha nem, tényleg a fejedre fog nõni hamarosan. Az meg teljesen rendben van, ha az oviba jó, otthon meg rossz, mivel otthon vezeti le az egész napos frusztrációt. Nem fogsz jobb tanácsot kapni annál, mint hogy kezd el nevelni a gyerekedet, mielõtt nagyobb baj lesz.
Az oviban kontrollálja magát, otthon meg kiengedi a felgyülemlett feszültséget. Csak nem jó módon. Ovi után álljatok meg játszóterezni, menjetek motorozni, sétálni, gesztenyét gyûjteni, szaladgálni. Olyan programot találjatok ki ami közben nem kell viselkedni, szabadon szaladgálhat, és együtt lehettek.
Két könyvet ajánlok, a Suttogó 2., és a Beszélj úgy hogy érdekelje hallgasd úgy hogy elmesélje c. könyveket. A Suttogóban sokat ír a határok betartásáról, következetességrõl. Szeritnem nagyon nagy dolog az, ha felismeri valaki, hogy valamit elrontott. De ez csak az elsõ lépés. A másik dolog, hogy az ovi sem lehet könnyû egy ilyen kisgyereknek, ha beszoktatás alatt van, érthetõ, hogy az érzései megváltoztak, csak nem tudja kifejezésre juttatni. De az agressziót nem lehet tõle sem, és a szülõktõl sem elfogadni. Én nagyon ütés-ellenes vagyok, valahogy meg kell állni, sejtem, hogy van egy olyan pont, mikor már állati nehéz. Sajnos bennem is ott a rossz minta, de gondolj ilyenkor arra, hogy az a gyerek teljesen ki van szolgáltatva neked, és ezzel semmit sem oldasz meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!